perjantai 14. helmikuuta 2014

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ

Hyvää ystävän päivää kaikille lukijoille ja kommentoijille.

Olen lupaillut kirjoittaa uuden jutun kaupunkimme taloudesta ja siitä miten se saataisiin nousukiitoon. Olen yrittänyt selvittää tämän hetken tilannetta, kuitenkaan siinä onnistumatta. Olen ollut yhteydessä tarkastuslautakunnan jäseniin ja tilintarkastajaan, mutta kellään ei tunnu olevan selvää kuvaa tilanteesta. On pakko odottaa viimevuoden tilinpäätöstä, jotta selviäisi onko tämä vuosi alibudjetoitu ja miten paljon.

Kun huomioidaan, että ne toimet joilla taloutta piti tasapainottaa sote puolella (organisaatio uudistus ja uusi johtaja) eivät toteudu ainakaan ensimmäisen vuosi neljänneksen aikana ja hyödyt siitä alkavat näkyä vasta muutaman kuukauden viiveellä. Mikäli vielä saamani tiedot pitävät paikkaansa, että viime vuoden budjetti ylittyy roimasti niin Kitee ei tule selviämään ilman valtiovallan erityis toimenpiteitä.

Talous ei korjaannu sillä, että valtuustolle tuodaan epämääräisiä ja kiistanalaisia säästö ehdotuksia ilman minkaanlaisia selkeitä kiistattomia laskelmia joiden onnistumista ei jälkeen päin pystytä todentamaan. Tällaisilla toimenpiteillä ei saada muuta aikaan kuin repiviä riitoja valtuustossa.

Hallituksen olisi jo nyt viimeistään ryhdistäydyttävä ja sovittava keskinäiset kiistansa ja alkaa sovussa miettimään miten Kitee pelastetaan.

Aikaa ei enää ole paljon...


.

230 kommenttia:

1 – 200 / 230   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Samoin hyvää ystävänpäivää ! Nyt on luvassa taas vasaran pauketta kiteellä koska Arppen koulu on ollut urakkalaskennassa ja tarvittavat päätökset tehdään kevään aikana

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Mielestäni Kiteen pitää selvittää kantansa yrittääkö se jatkaa itsenäisenä kaupunkina. Toinen tärkeä tehtävä on, jos yksin ei voi jatkaa, kuka ottaa kaveriksi.
Talous pitää pohjautua näiden kahden vaihtoehdon valinnan pohjalta. Pitää myös muistaa mitä ministeriö on sanonut Keski-Karjala vaihtoehdosta. Se ei kelpaa ministeriölle.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä pitäisi tapahtua ihmeitä pikaisesti, talouden kuntoonlaittamiseksi ja alijäämän painamiseksi alle 500€:n/asukas, kuten kuntalaki edellyttää. Näyttää väistämättömältä, että vuoden päästä Kitee saa vieraita ministeriösstä, jotka ottavt ohjat käsiinsä Kiteen kohtalosta.
Eilen kuntaliiton johtaja Kietäväinen totesi, että Keski-Karjalan tilanne on maan seutukunnista tukalin.

Anonyymi kirjoitti...

"Sitä tikulla silmään...", mutta miten tässä on näin päässyt käymään? Oliko syynä se ihmeellinen Helli-liikelaitos jonka piti tuottaa säästöjä miljoona sotalla vai mikä on mennyt pieleen? Onko päättäjiemme talousosaamista edes kunnolla kyseenalaistettu?

Verot ja maksut on kyllä "tapissa", mutta vastineeksi saatavat palvelut niin ja näin!

Anonyymi kirjoitti...

Jatkoa edelliseen, taitaa se aika kulua vain keskinäiseen kiistelyyn ja "pashan" jauhantaan!

Anonyymi kirjoitti...

Valtaosa päättäjistä ymmärtää talousasioista saman, kuin sika päivännoususta.Talousarviokirjan.- kuten myös tilinpäätöksen lukeminen taitaa olla monelle täyttä hebreaa.
Pikkunäppärä kyläpolitikointi näyttää luonnistuvan useammalta.

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksessa on kuulemma tilanne, jossa enemmistö 5 on syyttänyt vähemmistöä 4 Kaalimaan työpaikkakiusaamisesta. Nyt hallituksen puheenjohtaja vetkuttelee asiasta tehtyjä oikaisuvaatimuksia pöytälaatikossaan. Kukapa ottaisi vapaaehtoisesti työpaikkakiusaajan tittelin ilman asian viemistä hallintooikeuteen tarkastettavaksi? Tämä lienee kaiken sotkun takana Kiteellä.

Anonyymi kirjoitti...

1. Hallituksessa on tapahduttava HENKILÖVAIHDOKSIA kesään mennessä! PUHEENJOHTAJAN on koottava kaupungin rivit.

2. Valtuuston (ja muidenkin luottamuselinten) on VAADITTAVA nähtäville etukäteen jokaisesta päätettävästä asiasta todelliset, oikeat laskelmat.

3. Investointien suunnittelussa on käytettävä ASIANTUNTIJA-apua.

4. Päätökset on tehtävä FAKTOIHIN perustuen KUNTALAISTEN ETUA ajatellen. Ei oman henkilökohtaisen mieltymyksen mukaan.

5. KAUNAT on UNOHDETTAVA. Kuka ei siihen kykene, vetäytyköön sivuun.

Anonyymi kirjoitti...

Missä kokouksessa kh:n enemistö on syyttänyt hallituksen jäseniä kiusaamisesta lyökää faktat pöytään niin se on siinnä.

Anonyymi kirjoitti...

Tomajärvi liitettävä ehdotttomasti Sortavalan astutuspiiriin

Anonyymi kirjoitti...

Eikö Venäjän Värtsilä olisi parempi, samalla reissulla tankilla ja "kotiseutumatkalla".
On vielä lähempänäkin, Kitee kuitenkin liitetään Puikkolan kolhoosiin!

Anonyymi kirjoitti...

Esimerkiksi 24.06.2013 hallitus on näköjään hyväksynyt jonkun 30.05.2013 erilliskokoukses pöytäkirjan jonka on allekirjoittanut mm hallituksen puheenjohtaja. Siinä pöytäkirjassa todetaan, että "häirintää ja epäasiallista kohtelua on ollut ilmoituksen tekijää kohtaan".

Anonyymi kirjoitti...

Joku epäilee hallituksen ymmärtävän taloudesta kuin "sika päivän noususta" . Edelliset hallitukset olivat onneksi huomattavasti fiksumpia 😁 12000000€ alijäämää ja saman verran velkaa tuli järjestettyä!

A kirjoitti...

Oikein hyvää ystävänpäivää, Matti! ♥

Ps. On sinulla työsarka, ei kateeksi käy:/

Matti Kosonen kirjoitti...

Kiitos Aili. Hyvää Ystävänpäivää myös sinulle.

Anonyymi kirjoitti...

Hallitukset ova oleet mitä ovat ja sama meno jatkuu, sillä kuntalaki ei tunne mitään sanktioita hoitipa hallitus kunnan asiat kuinka surkeasti tahansa. Se mitä tästä seuraa on KRIISIKUNNAN STATUS, joka tarkoittaa, että ministeriö määrää selvityshenkilön, jossakin vaiheessa kunnan kohtaloa puntaroimaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ei siinnä puhuta mitään kiusaamisesta kh:n taholta sanotaan vain että on ollut häirintää ja epäasiallista kohtelua joka on johtanut siihen että työnantajan on ryhdyttävä työsuojeluilmoituksen mukaisiin toimenpiteisiin jossa on ollut lopputulema että tälläistä ei saa enää jatkossa tapahtua uskoisin niin olevan

Anonyymi kirjoitti...

Helpommalla pääsee, kun ollaan kaikki samaa mieltä Keskustan ja Keskustademareiden kanssa. Ja tunnustetaan kaupunginhallituksen viisaus tehdä demokraattisesti vain ja ainoastaan hyviä päätöksiä. Hallituksen jäsenet ovat hyvin viisaita, eikä heistä tunnu olevan kukaan koskaan väärässä. Hyvin yhteistyökykyisiäkin ovat kaikki omasta mielestään. Hyvää ystävän päivää!

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen kh ei ole tehnyt kestäkään työntekijästä tai luottamuhenkilöstä työsuojeluilmoitusta on vain ryhtynyt asianmukaisiin toimiin.

Anonyymi kirjoitti...

Radio- Rex uutiset 28.06.2013

Työpaikkakiusaaminen kuriin Kiteellä

28.6.2013
Työpaikkakiusaaminen on pantu kuriin Kiteellä. Kiteen kaupunginhallitus käsitteli asiaa useassa kokouksessaan henkilöstösuunnittelija Maija Kaalimaan maaliskuussa tekemän ilmoituksen pohjalta. Uuden linjauksen mukaan kaupunginhallitus ei hyväksy minkäänlaista työntekijöihin kohdistuvaa häirintää, kiusaamista, herjausta eikä epäasiallista käytöstä. Mikäli kiusaamista vielä ilmenee, siihen tullaan puuttumaan välittömästi, painottaa hallituksen puheenjohtaja Esa Lahtela.

Kiteen kaupungin henkilöstösuunnittelija Maija Kaalimaa teki maaliskuussa kaupunginhallitukselle ilmoituksen työpaikkakiusaamisesta. Kaupunginhallitus on käsitellyt ilmoitusta kevään kuluessa ja käsittely saatettiin päätökseen kaupunginhallituksen kokouksessa 24.6.2013.

Kokouksessa kaupunginhallitus teki linjauksen suhtautumisesta kaikkeen työntekijöihin kohdistuvaan häirintään. Linjauksen mukaan kaupunginhallitus työnantajan edustajana haluaa tukea työntekijöiden työssä jaksamista ja taata kaikille työntekijöille tasapuolisesti työrauhan. Tämän vuoksi kaupunginhallitus ei hyväksy minkäänlaista työntekijöihin kohdistuvaa häirintää, kiusaamista, herjausta eikä epäasiallista käytöstä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Esa Lahtela toteaa, että mikäli häirintää, kiusaamista tai muuta epäasiallista käytöstä vielä ilmenee, siihen tullaan puuttumaan välittömästi.

Anonyymi kirjoitti...

Lainaus pöytäkirjasta:

30.05.2013
Kaupunginhallituksen työsuojeluilmoitukseen liittyvä tulkinta


”Käydyn keskustelun lopputuloksena todettiin, että Maija Kaalimaahan on Kiteen kaupungin työntekijänä kohdistunut häirintää ja epäasiallista kohtelua. Kiteen kaupunginhallitus ei työnantajan edustajana hyväksy henkilöstöön kohdistuvaa häirintää, epäasiallista kohtelua. epäasiallista käytöstä, herjaavaa kirjoittelua tai puhetta, ei henkilöstön eikä luottamushenkilöstön taholta. Kiteen kaupungin kaikille työntekijöille on taattava työrauha ja mahdollisuus tehdä työtä, johon heidät on valittu.
Mikäli epäasiallista käytöstä edelleen esiintyy, myös kaupunginhallituksella on mahdollisuus ja velvollisuus ryhtyä toimenpiteisiin.”

Esa Lahtela
Puheenjohtaja

Anonyymi kirjoitti...

Käräjissä se ratkijaa, siellä on sitävarten tuomarit. Käräjiinhän ne männöö. Käräjissä se ratkijaa.

Anonyymi kirjoitti...

Käräjille, on sielä ainakin arvostettu ja asiantunteva lautamies, Seija Pajatie ?

Matti Kosonen kirjoitti...

Nää taitaa olla hallinto-oikeus asioita ellei joku haasta hallitusta käräjäoikeuteen kunnian loukkauksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Vähäisen lain tuntemukseni pohjalta kai se ensin pitää ne oikaisuvaatimukset käsitellä, että ei tule nuhteita viivyttelystä (5kk on pitkä aika, josta oikeusasiamieskin voisi olla kiinnostunut)ja sitten hallinto-oikeuteen mietittäväksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä siellä kaikki on todenneet lopuksi jos tämä tähän loppuu niin ei aiheuta jatkotoimenpiteitä se käsitys tästä on jäänyt.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ei parane tässä Matin turpakäräjä blokissa on ehdottomasti vietävä Eu:n ihmisoikeus käsittelyyn

Anonyymi kirjoitti...

Ennevanhaa oli sanonta, tarttuu kiinni kuin "p:ska Reen jalakseen"
Kun sinä Matti näytät soveltavan tuota mainittua sanontaa ansiokkaasti, esitän sinulle vilpittömän toiveen, että paneudut syvällisesti tarkastuskertomukseen v. 2012 js vaadit vastuullisilta eli. hallitukselta selityksen ja aidon oikean vastauksen, miksi hallitus ei ole toteuttanut valtuuston tahtoa mm. tasapainottamisaiassa, tai huomioinut millään tavalla tark.lk:n aiempia monia huomautuksia,mm. taluden kuntoon laittamiseksi, kysyn miksi talousarviomuutoksia, joita tilikauden aikana on ollut useita ei ole tuotu valtuustokäsittelyyn ja niin ed.ps.Jos tarkastuskertomus ei aiheta isompaa keskustelua, kuin hyväksytään yksimielisesti olette täysiä nynnyjä koko porukka, ettekä ansaitse edes kokouspalkkiota.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän kunnianloukkaukset käsittele käräjäoikeus eikä hallinto-oikeus?

Anonyymi kirjoitti...

Muutamalle anonyymille tiedoksi, että minulle asianosaisena on jäänyt käsitys ettei kiusaamisasia todellakaan jää tähän. Nyt vain odotellaan uuden esittelijän näkemystä tahtooko hän mukaan asian jatkokäsittelyssä millaiseen rooliin.
Hyvää ystävänpäivää Matille sekä lukijoille ja kommentoijille.
t.make

Matti Kosonen kirjoitti...

Niinpä. Kunnianloukkaukset käsittelee käräjäoikeus, mutta kaupungin päätöksiin haetaan muutokset hallinto-oikeudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän aamun Karjalaisessa luki tekstiviestipalstalla että Kiteen keupu on ruvennut uhkailemaan ja kiristämään Laltelan puoluetta eipä uskoisi että Musikkakin on mennyt tuollelinjalle.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitat niin paljon mutta kerro lyhyesti, mitkä ovat sinun parannuskeinosi tähän Kiteen taloustilanteeseen? Kirjoita vaikka viisi parasta keinoa ja niiden vaikutustaso ja mahdollisuus parantaa tilanne.

Anonyymi kirjoitti...

Niin uhkoilu ja kiristys ovat rikostermejä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin uhkoilu ja kiristys ovat rikostermejä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nuo teksiviestit ovat vaan katkeroituneiden politiikojen ulospäääsy tie

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa vaan noissa textiviesteissä olla se piilossa oleva totuus, kun seuraa äänestystuloksia tältä kaudelta. Siellä on pari erikoista takin kääntöä tullut esiin juuri ratkaisevalla hetkellä.
No jokainen tekee omat ratkaisunsa joko painostettuna tai sitten ilman.

Anonyymi kirjoitti...

Vai oisko ottanneet käyttöön ihan mualaisjärjen, joukopsykoosin sijaan:)

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen talouden yksi säästökohde olisi että tekninenosasto siirettäisiin Hummovaaraan Juhannantuvalle kai siitä jonkunmoinen säästö tulisi.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä te lautakunnilla enää teette, eikö hallitus voisi leimata kaikki paperit heti eikä seuraavalla kierroksella?

Anonyymi kirjoitti...

Kuten jossakin kommentissa käy ilmi, Kiteen suunnan tulee määräämään aika pian,joku muu taho kuin Kiteen pilipali politikot ja se kyyti ei tule olemaan kovin lämpöistä.

Anonyymi kirjoitti...

Noin tulee tapahtumaan, kun ei oo ollu vähäisintäkään järkeä rahan käytössä. On ikävä niitä aikoja kun oltiin otsikoissa mukavissa merkeissä, oli rahaa ja palvelut pelasi. Kukaan ei ossoo sannoo, milloin tämä ja miksi tällänen alamäki alako?

Anonyymi kirjoitti...

Huommennahan se valtuusto taas kokoontuu kuulemaan räätälien ja suutarien tarinoita toivottavasti nyt puheenjohtaja on paremmassa tikissä ja kestetään asialistassa ja muotovirheet oijotaan kyseisen pykälän kohdalla.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteeltä on hävinnyt 2-3 vuoden aikana n. 500 teollista työpaikkaa, jolla kerannaisvaikutuksineen on iso merkitys nykytilaan. Taloudelliset huonot ennusmerkit alkoi toki näkyä huomattavasti aikaisemmin, mutta niihin ei ollut halua eikä ossaamista reakoida jämäkästi, muutoin kuin uskomalla joulupukkiin, että kyllä sitä rahaa tulee jostakin,alati paisuviin menoihin, mutta mistä, sitä ei kukaan tiennyt sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

Kuntavaaleissa äänestettiin viisaita valtuutettuja päättämään uuden Kiteen asioista mutta toisin on käynyt mitään konkreettisia esityksiä ei ole tullut työpaikkojen lisäämiseksi vanhojen kaivelu ja kaunapolitiikka on päällimäisenä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Mitähän tekstiviestejä siellä on ollut?

Anonyymi kirjoitti...

Lie joku kirjottanna demarien ja kepun valtuustosopimuksesta?

Matti Kosonen kirjoitti...

Niistä olis minunkin mukava tietää.

Anonyymi kirjoitti...

Pitäshä siu ryhmä jäsenenä tietee ?

Matti Kosonen kirjoitti...

Minä putosin kärryiltä jo luottamuspaikka neuvotteluissa.

Anonyymi kirjoitti...

Matti puhuu asiaa, joidenkin ääretön vallanhimo on tainnut ajaa teidän ryhmän hajalle. Täälläkin huomaa muutaman anonyymin nauttivan sinun ja parin muun järkiihmisen "pudottamisesta kärryiltä". Oletko itse moista huomannut?

Anonyymi kirjoitti...

Demariporukan jäsenet vetävät kukin omaan suuntaansa, yhteinen näkemys Kiteen suunnasta, Kiteen tulevaisuudesta, on ollut hukassa ties kuinka kauan.

Anonyymi kirjoitti...

se ois sitten lähettävä tuas ajammaan kaupunkilaisten asijoita tarkiään kokkoukseen ja kuittoomaan kokkouspalakkio ja hyväksyä räpsäyttämmään 2012 tilinpiätös. Toivottavasti ei tarvihe sannoo mittään eikä kukkaa kysy mittään. Ois ollu puuhommia mutta mäntävä on

Anonyymi kirjoitti...

Seon tuo vastuun raska taakka yriteetävä vua kantoo makso mitä makso, kun tul iänestäjille yhtä sun toista soppatykillä luvattuu, vaikkei rahhoo oukkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kumman rattailta sinä Matti putosit Persujen vai Kokoomuksen

Anonyymi kirjoitti...

Mie vaan vieläkin oottelen Matilta viiden kohdan listaa, jolla hän han laittaisi Kiteen talouden kuntoon. Aluksi viisi suurinta vaikuttajaa.

Anonyymi kirjoitti...

Vieläkö työmies yrittää kaataa lauvantaipäivystyksen?

Anonyymi kirjoitti...

Kantakee vain kunniilla sitä vastuuta ja kyllähän työ kannattekin. Kyllä se kunnallineuvoksen titteli sieltä vielä ropsahtaa ; =)

Anonyymi kirjoitti...

Lienee työmiehelle tartunut, jotain ruskeaa virkamiehistä kieleen. Tarinoita ja tekoja tarkastellen vaikuttaisi, että työkäsineet ovat likaantuneet johonkin rasvaiseen, koska ote kuntalaisten parhaasta tuntuu luisuvan pois käsistä.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ihmeen työmies siellä teillä mahtaakaan olla?

Anonyymi kirjoitti...

Joko esitittä työmiehelle sitä kuntaneuvoksen titteliä kaupungin varoilla. Pitäähän miehelle titteli suaha makso mitä makso, vaikkei rahhooo oukkaan normi immeisten hoitamiseeen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Onkin tullut uusia kommentteja joihin kai odotetaan vastauksia.

Eräs anonyymi epäili demari porukan jäsenten vetävän erisuuntiin ja että meiltä puuttuisi yhteinen näkemys.

Anonyymi on ehkä oikeassa, ehkä meoltä puuttuu YHTEINEN näkemys, mutta tämän illan valtuuston kokouksessa tuntui useammalta ryhmältä puuttuvan näkemys kokonaan.

Joku kyseli kenen rattailta olen pudonnut? Ihan minä putosin omilta rattailtani, mutta ei huolta olen päässyt jo takaisi ja entistä osaavampana.

Eräs kyseli minulta 5- kohdan listaa miten kaupungin talous pannaan kuntoon? Vielä pari kuukautta sitten olisin ehkä olisin voinut laatia listan, mutta nyt saamieni tietojen valossa oli hyvä ettei kukaan kysynyt sitä silloin. Voin laatia listan kunhan saan luotettavaa tietoa viime vuoden tilinpäätöksestä ja kaupunginhallituksen selvityksen taloudentasapainottamis ohjelman 6,7 milj.€ tavoitteiden alituksesta.
En heittele näissä asioissa arvauksia.

Ei näytä hyvälle luottamus elin työskentely Kiteen kaupungissa. Tänäänkin valtuustossa väiteltiin yli puolituntia asiasta jossa valtuusto oli yksimielinen.

Anonyymi kirjoitti...

Rehti ilmiö pysyy työmiehenä, ei sitä nyt kannata mollata, vaikka kaikki pieleen menekin. Jospa se kyläneuvoksen titteli joskus vielä ropsahtaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jatkossa nähdään pysyykö Persut ja Kokoomus kaupunginjohtajan linjoittamalla tiukalla talouskuri linjalla aikaisemmat näytöt ovat kovin heikkoja

Anonyymi kirjoitti...

Matti sinun olisi pitänyt laumanjohtajana huomauttaa ettei kokousta pitkitetä turhan takia

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä persut ainakin pysyy, mutta tämä valtuuston suvereenisti hyväksymä lauvantai päivystys kuuluu pakettiin, kun sen taloudellisuus vaikutukset ovat minimaaliset, kun jo viiden joensuussa kävijän kustannukset ovat vähintään 60000€/a ja kun omana työnä kustannus Kiteellä olisi 90000€/a. Kyse todella marginaalisista säästöistä. Mtkakustannukset ovat vielä erikseen huomioimatta tuossa joensuun arviossa. Onko sittenkin kyse jostain muusta, kuin rahasta kun hallituksen puheenjohtajakin niin kovasti ajaa asian viemistä vielä uudelleen valtuustoon? OPi

Anonyymi kirjoitti...

Helepottaahan se "hallinnon töitä" ku ei tarvii sompailla työlistoja ja yksityisille avautuu töitä kun vakinaiset lääkärut lähtee ja joku käärii säästöt omaan liiviin,,,,

Anonyymi kirjoitti...

Onko rahat varattu päivystyksen muuttamiseen talousarviossa 2014 vastatkaa (matti,osmo)kyllä tai ei , sen tiedon jälkeen on selvä tapa toimia. Jos on niin asia on ok. jos ei niin sitten butjetti auki ja lisää rahaa jos sitä on. Onko liian vaikeaa...

Anonyymi kirjoitti...

Pudjetissa oli varattu miljoona ostolääkäreille, ja olemme yhdessä sopineet että toimimme omilla lääkäreillä. Mihin Esa aijot käyttää tuon miljoonan joka on ns pahan päivän varalle siellä pudjetissa. Siinä on paikka mistä ottaa se tuntematon summa. Vai oletko sinä varman kuinka Kiteeläiset sairastaa lauantaisin kun vaadit etukäteen lisää sen 90000€ sinne? OPi

Anonyymi kirjoitti...

Päivystykseen ei tarvita euroakaan lisärahaa. Oikein ja oikeilla tiedoilla laaditut laskelmat osoittavat sen, että lauantai-päivystys on edullisempi järjestää Kiteellä. Vai onko jollakin osoittaa joku muu laskelma?

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa kansanedustaja kouluttaa oppipoikia politiikan kiemuroihin. Kukahan se takavuosina urputti suhmuroinnista Kiteen päätöksen teossa 😁?

Anonyymi kirjoitti...

Miksi valtuuston puheenjohtaja antaa valtuutetun kokouksessa panetella ja puhua mitä sattuu yksi lehterillä ollut.

Anonyymi kirjoitti...

Lopettaka tuo joutava vouhotus tuosta päivystyksestä ja alkakaa hakea keinoja tulojen lisäämiseksi, ja menojen karsimiseksi, että monesti mainittu 500€:n/asukas alijäämä raja alittuu tänävuonna ja vältetää kriisikunnan aseman vahvistauminen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Olen samaa mieltä, mutta on luottamushenkilöitä joiden mielestä kaupungin talous romahtaa jos tuota lauantai päivystystä ei saada muutettua Joensuuhun.

Päivän selvää on ettei alijäämää saada tänä eikä seuraavanakaan vuonna puristettua alle anonyymin mainitseman 500€/asukas. Olen tyytyväinen jos tämän vuoden jälkeen alijäämä on alle 1000€/asukas.

Anonyymi kirjoitti...

Työtä, työtä ja työtä!
Tuloja, tuloja ja tuloja!
Ei enää; menoja, menoja ja menoja!

Työn orjat sorron yöstä nouskaa...

Anonyymi kirjoitti...

Minusta 3.2 päätöksen piti lopettaa vouhotus päivystyksestä, mutta kun kävikin niin että oppositio sai valtuustossa kantansa läpi niin alkoi kauhia keksiminen miten päätös voidaan kumota. Vai ymmärsinkö väärin? Vuosi sitten annettiin sotelle 477000€ lisämäärärahaa helmikuussa, eikä kukaan pyytänyt näyttmään mistä rahat. Esa mukä on muuttunut?

Anonyymi kirjoitti...

Kuten Matti toteaa on realismia jos alijäämä on tämän vuoden jälkeen edes alle 1000€/asukas, mutta se kun ei riitä kriisikunnan maineesta ulosrämpimiseen, eikä estä valtion holhoukseen joutumiselta.
Kun lisäksi otetaan huomioon kaikki muut surkeat tunnusluvut,Kitee on todellinen kriisikunta SUURIN KIRJAIMIN.

Anonyymi kirjoitti...


Riistäjät ruoskaa nyt selkäämme soittaa, vastassa valkoinen armeija on.
Pakko on taistella, kuolla tai voittaa, ratkaisu eessä on tuntematon.
Mutta me nostamme purppuravaatteen, taistoon mi työläiset kutsua voi.
Rohkeina puolesta veljeysaatteen käymme ja kaikille laulumme soi.
Aatteemme ainoan, kalliin ja oikean, puolesta raatajat eespäin mars,
Aatteemme ainoan, kalliin ja oikean, puolesta raatajat eespäin mars.

Veljemme vankilat tyrmiinsä sulkee, kostaja kultaakin kalleimman vei
Ilkkuen roistot ja ryövärit kulkee, sellaista kauemmin sallita ei!
Vääryyttä vastaan me taistelun teillä kuljemme: kostoa kalpamme soi.
Vaikkakin yksilöt sortuisi siellä, muistonsa konsana kuolla ei voi!
:,:Aatteemme ainoan...:,:

Valtikat, kruunut me pirstoiksi lyömme, orjuuden kahleet katkomme me;
kauhea joskin on puhdistustyömme, ihmisen onnen on ehtona se.
Siksipä säälittä taistelun tielle, voitto on työväen, tiedämme sen
Porvarit, keisarit, helvetti heille olkoon nyt töistänsä armollinen!
:,:Aatteemme ainoan...:,:

Anonyymi kirjoitti...

No no, elekeehän nyt sottoo alottooo moisesta ermielisyyvestä. Lyökee porukalla kättä piälle ja antoo sen päivystyksen olla lauvantainakii. Mistäpä sen tietää jos siellä on teijännii kanattajii jotka laivantaina sairastuu, tuskin ne kaikki persuja ja kokoomukselaisii on jotka siitä lauvantaista hyötyy. Eläkee sovinnossa hyvät mmeiset!

Anonyymi kirjoitti...

Eilen valtuustossa oli mielenkiintoista havaita, kuinka juntan mielipide muuttui keskustelun myötä. Kepu tapansamukaan petti ensin, eli kepulaiset hyväksyivät Persujen esityksen. Tämä rikkoo selkeästi Kepu/SDP sopimusta, joka kieltää kannattamasta mitään Persujen esitystä. Lahtelalle porukoineen ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin tyytyä yksimielisyyteen kadonneiden miljoonien etsimisessä. On hienoa huomata kuinka julkisuus nakertaa juntan itseluottamusta ja porukassa taitaa olla niitäkin, jotka hiljalleen ymmärtävät tekevänsä omantahtonsa vastaisesti.
t.make

Anonyymi kirjoitti...

Mitähän juntaa tähän tarvitaan v.2012 tilinpäätös ja tarkastuskertomus on toteutuneita tosiasioita en ymmärrä mitä selvittämistä siinnä tarvitaan niin kun Seija Pajatie on esittänyt eikä selvittämällä miksikään muutu sama on myös Kesälahden kunnan osalta minun käsittääkseni tarkastulautakunta ja valtuusto hyväksyt nämä alijäämät

Anonyymi kirjoitti...

Valtuuston asettaman tasapainottamisohjelman laiminlyönti 6,7 milj.€ osoittaa törkeää piittaamattomuutta edelliseltä hallitukselta,noudattaa valtuuston tahtoa.Kun edellistä hallitusta ei voi laittaa muuten vastuuseen laiminlyönneistään, valtuuston vaatima seikkaperäinen selvitys moiseen menettelyyn on paikallaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

En ymmärrä mistä kumpuaa tuo suunnaton tietämättömyys kuntien talous asioista keskusteltaessa. Palvelut ei parane, mutta menot kasvavat huomattavasti eli virheitä on tehty. Miten virheet voi korjata jos ei selvitetä mitä virheet ovat?
En ymmärrä millä logiikalla jotkut haluavat estää näiden virheiden etsimisen ja talouden kuntoon saattamisen?

Ei nyt etsitä syyllisiä vaan syitä menojen kasvuun ja sitä kautta tietoa miten menoja voi pienentää.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Kiteen valtuustosta ei näytä löytyvän yhtään talousosaajaa eilisessä kokouksessa olisi ollut hyvä esittää ne tosiasiat mistä alijäämä on muodostunut sieltähän se tilinpäätöksestä olisi löytynyt mutta kaikki valtuutetut hyväksyivät asiat yksimielisesti ja asia on loppuun käsitelty.Nyt pitäisi alkaa paneutua v.2013 tilinpätökseen ei ole enää kun muutama kuukausi kun sen pitäisi valmistua.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta joka puolueella on tarkastuslautakunnasa edutaja ja kuntatilintarkastaja on mukana asioita käsittelemässä on ihme kun kukaan ei tiedä mitään mistä alijäämät ovat johtuneet yleensä jäsenet ovat valtuutettuja niiden pitäisi tietää missä mennään.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan siellä joillakin jotain salailtavaa? Onkohan kaverille annettu jotakin ja ehkä puoluetoverillekin ja nyt ei haluta niitä julkisuuteen?

Anonyymi kirjoitti...

Henkilöstökilut olivat nousseet 13%, se tuntuu varsin mittavalta palkankorotukselta vuonna 2012? Mitä muuta hauskaa oli tapahtunut. Kuinka edellisen hallituksen puheenjohtaja oli niin hiljaa vaikka olisi voinut valaista näissä asioissa.

Matti Kosonen kirjoitti...

En tiedä millaisia talous asiantuntijoita täällä keskustelussa on mukana, mutta minä myönnän osaamattomuuteni lukea talousarviota ja selittää sen pohjalta miksi jokin meno erä on kasvanut vaikka palvelua ei ole tarjottu lisää.

Kerron esimerkin. vuosi sitten soten viranhaltijat tavoittelivat säästöjä vuodepaikkoja vähentämällä terveyskeskuksista. Tavoitteena oli kai parin kolmen hoitajan palkka kulujen säästö. En tedä paljon he säästivät kolmen kuukauden aikana palkoissa, mutta keskussairaalan jonopäivien lasku kasvoi samaan aikaan yli 200.000€.lla

Anonyymi kirjoitti...

Näitä samanlaisia talous osaajia on näköjään valtuusto täynnä Matti tunnusti jo osaamattoden

Anonyymi kirjoitti...

Matti onko sama osamattomuus jonopäivissä vielä tällähetkelläkin.

Matti Kosonen kirjoitti...

No eihän minultakaan voi kaikkea vaatia, minähän vain käsittelen työkseni talousarvioita ja tilinpäätöksiä. Ja joudun antamaan selityksiä menojen kasvulle.

Matti Kosonen kirjoitti...

(jo oli toinen anonyymi ennättänyt väliin)

Tietääkseni nyt ei tavoitella säästöjä hoitajien palkoissa :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä jokaiselle vatuutetulle on varmasti annettu tilinpäätöskirja on turha väittää että tietoja on salattu jos tälläiseen syyllistyy kh:n jäsenet niin kun näyttää olevan bloki kirjoitusten perusteella toivoisin että jonkunlaisessa totuudessa kestettäisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Maanantain Kiteen valtuustohan päätti olevinaan v.2012 tileistä ja hyväksyi ne yksimielisesti periaatteella paari pistettiin kiinni piikki jätettiin politikoinnille auki.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka pystyy tutkimaan mistä yksittäisistä eristä 13 % hlökulujen kasvu johtuu.Tuskin tilinpäätöksen könttäsummasta paistaa läpi. Tässä olisi ensimmäinen tutkinnan paikka. Ottakaa joku koppi tästä ja selvittäkää porautumalla könttäsummasta yksittäisiin kulueriin. 13 % on iso kasvu 1-2 %:n palkkojen nousun aikana. Uusia ihmisiä palkattu johonkin?

Matti Kosonen kirjoitti...

paljonpa tuntuu tämä viimeinen anonyymi ymmärtävän kaupungin kirjanpidosta.

Luulen, että jos se selvitys tehdään huolella niin siinä on mennyt kahden työntekijän 2-4 viikon työ aika. Niin, että hallituksen jäsenetkö olisivat osanneet vastailla valtuuston kokouksessa esittämiin kysymyksiin? Taidat ola huumori miehiä?

Matti Kosonen kirjoitti...

Tuohon minäkin osaan vastata. Varhaiskasvatuksen henkilöstö siirtyi Hellistä sivistys puolen alaisuuteeni. Kasvu johtui siitä, mutta ei sanallakaan oltu selitetty asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä edellisellä kh:n puheenjohtajallakin on vankka talousosaaminen. Ja johtajakokemus. Ei pidä aina epäillä.

Anonyymi kirjoitti...

Jos on tilinpäätösasiakirja nokan edessä, se ei vielä tarkoita, että ymmärtäisi siitä muuta kuin sen,ettei ole fiksua polttaa sitä, ennen valtuuston kokousta.
ps. Jos edellisen hallituksen pj. olisi vähääkään tilanteen tasalla,hän olisi toki kommentoinut kokouksessa mikä on mennyt pieleen.

Anonyymi kirjoitti...

Edellinen KH:n pj on niin osaava, ettei viitsi selitellä :D :D

Anonyymi kirjoitti...

Minun mielestä ei yksin hallituksen puheenjohtajaa pidä syyttää mistään vaan päätökset ovat tehty yksimieliseti tai äänestäen enemmistö päätöksillä jokaisella valtuutetulla on oikeus kysyä kaupunginjohtajalta tai hallituksenpuheenjohtajalta mitä tämä asia tarkoitta täällä tinpäätöskirjassa valtuustohan viimekädessä hyväksyy tilinpäätöksen.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän kettään sua syyttee mistään. Etenkään hiä jos sattuu kuulumaan elliittiin. Suatika vielä vastuuseen laittamaan tekosistaan. Ei helevata mitenkkä hävytöntä.

Anonyymi kirjoitti...

Onkos Muukkonen eliittiä edelleen, vai onko ollut edellisessä elämässä. Samanlaisia virakoneiston peesaajia kuin nykyinenkin pueenjohtaja.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei kai kukaan epäillyt tilinpäätöksen oikeellisuutta vaan valtuuston tahto oli saada tietää mistä käsittämättömän suuri menojen kasvu aiheutui. Eihän se, että ei osaa hoitaa asioita ole rikos.

Positiivisena asiana voinen todeta ettei valtuuston kokouksessa enää istunut yhtään sellaista viranhaltijaa joka oli aiheuttamassa tätä katastrofia.

Anonyymi kirjoitti...

Viranhaltija johto toimii virkavastuulla, jos toimii tyhmästi, mutta ei tee rikosta asia on ok.Luottamushenkilö jodon tehtävänä on valvoa, että toimitaan valtuuston päätösten ja lakien mukaisesti ja nythän tämä tehtävä on unohtunut edelliseltä kuin nykyiseltäkin poliittiselta johdolta.
Ei kuin uutta täkyä hernerokkaan vaalikarjan naruttamiseksi ja sama meininki jatkuu.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö vielä vuosi sitten hallituksenkin luottamus ollut täydellistä noihin osaaviin virkamiehiin jotka syyttivät kaikesta tilikkeen työntekijöitä. Nehän ne varmaan ovat rahatkin kuluttaneet johonkin tuntemattomiin kohteisiin?

Anonyymi kirjoitti...

Muukkonen on ihan pätevä asukasyhdistyksen kahvinkeittäjänä.

Anonyymi kirjoitti...

Lahtela oli luvannut vaalikarjalle soppatykillä säilyttää tk-päivystyksen Kittteeeellä myös viikonloppuisin. Takinkääntö on kuulemma saatava täydelliseksi joten lauvantai on tuotava uudelleen ja uudelleen valtuustoon niin monta kertaa, jotta tavoite tulee saavutettua.

Anonyymi kirjoitti...

Matti on antanut blokinsa Persujen ja Kokoomuksen propakanta kanavaksi näinkö ne opastaa siellä puoluevaltuustossa

Anonyymi kirjoitti...

Jo tuas on ruvenna jollain pipo kiristämään :)

Anonyymi kirjoitti...

Totuus ei pala helvetintulessakaan, sanoo sananlasku. Sdp:n nykykanta on kuulema avoimen politiikan puolesta suhmurointia vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Puolevaltuustossahan ennemmin opetettiin, miten pystyt harhauttamaan vaalikarjan lupaustesi taa ja kuinka selität vaalikarjalle täydellisen suunnanmuutoksesi päästyäsi valtaan. Tämä oli puoluetoimiston tehtävä ainakin kun mie olin vielä huipulla.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääpi oppi menneen hyvin perille
Kiteen "Guruille"

Anonyymi kirjoitti...

Jos Kiteen kaupunginhallituksella ja valtuustolla olisi ollut viimeisten 9 vuoden aikana osaavat ja pätevät puheenjohtajat, he olisivat voineet hyödyntää asemaa monellakin tapaa. He olisivat voineet yhdentää Keski-Karjalaa, suunnata katsetta tulevaan ja toimia erinomaisena tukena viranomaisjohdolle. Jos heillä olisi ollut edes hitunen jotamisosaamista, talousjallinnan perusosaamista, karismaa ja pelisilmää, tilanteemme olisi toinen. Mitenkään väheksymättä mitään koulutustaustoja tai ammatteja, nyt kaupunkia ovat johtaneet täysin osaamattomat, epäpätevät ihmiset. Luottamusmiesjohto on ollut täysin virkamiesten vietävissä.
Ja jos yhtään lohduttaa, niin tilanne on edelleen sama. Ei kauheasti vakuuta Lahtelan ja Musikankaan osaaminen ja pelisilmä. Äänestäjille on saatava keinolla millä hyvänsä tieto, mitä ja millä tavoin heidän luottohenkilönsä asioita hoitavat ja mihin näiden nykyisten henkilöiden osaaminen riittää.

Anonyymi kirjoitti...

Soppatykin sisällöllä on ollut taivaallinen voima, äänestäjien höynäytyksessä.Kaiholla mustelee vuosikymmenten takaisia oikeita kunnallismiehiä ja naisia,jotka saivat Kiteen kukoistuksee, nyt lähes kaikki on tuhottu.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on sitä temokratioo parhaimmillaan, kun yks voip vedättää mielin määrin valtuustoo.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tässä ou mittää hättee, kuntalaiset suap sitä mitä ovat vualeissa halunneet, nekin läes 50%
jotka eivät kerinneet muilta kiireiltä vual uurnille numeroo piirtämään.

Anonyymi kirjoitti...

Maanantain kokouksessa kaupunginjohtaja antoi selvät sävelet talouden tervehdyttämiseksi minne katosi Persujen ja Kokoomuksen tuki talousosaajalle joka valittiin kaupungin johtoon lähes yksimielisesti.Olisi hyvä tietää miten talos tasapainotetaan jos tehdyt talousarvio päätökset revitään auki ja menoja lisätään.

Anonyymi kirjoitti...

Todella hyvä mielipide Anonyymiltä tänään klo 10,44. Taantuma ei koskettanut pelkästään Kiteetä vaan koko Keski-Karjalaa, saatiin aikaiseksi keski-kurjala.

Anonyymi kirjoitti...

Korjaan kellon ajan, piti olla 10,31.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta kaikesta huolimatta henkilöstösuunnittelija tuo kaupungille "satojen tuhansien" säästöt sanoi edellinen valtuuston puheenjohtaja taannoin? Kannatta palkat useampia niin säästöt kertautuvat ja Kitee pelastuu 😉

Anonyymi kirjoitti...

On mielenkiintoista seurata miten Kiteen tilinpäätös v. 2013 valmistuu ajallaan ja pysyykö se kuosissaan.Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Sanna Halttunen varapj.Kyösti Partanen ja Jäsen Eetu Keinänen ovat valtuustossa olleet paisuttamassa menoja miten nämä jäsenet sitten käyttäytyvät tarkastuslautakunnassa mielenkiintoista nähdä.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkastuslautakuntahan ei päätä mistään, vaan toteaa tarkastuskertomuksessa aikanaan, onko valtuuston asettamat tavoitteet toteutuneet ja onko noudatettu kuntalakia.
Tarkastuslautakunnan hyvästä tarkastuskertomuksesta ja jämäkästä toiminnasta oiva esimerkki oli maanantain valtuustossa,valtuutettujen nähtävänä ja kuultavana.
ps. Tarkastuslautakunta on muuten hallituksen ohella ainoa pakollinen toimielin kunnassa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja tarkastuslautakunta vie asiat suoraan valtuustoon, eikä hallitukselle ensin valmisteltavaksi. Se on siinä mielessä hallituksen yläpuolella nokkimisjärjestyksessä.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti nykyinenkin tarkastuslautakunta ottaa, kuntalain mukaisen, vahvan roolin työhönsä, kuten edeltäjänsä.
Alistumatta hallituksen suunnalta tulevaan vähättelyyn.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se v.2013 tilinpäätös varmaan valistuu tämänvuoden aikana voisi joutua aikaisemmenkin mutta valtuusto jätti poliittisen piikin auki v.2012 tinpäätöksestä maanantain kokouksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Valtuusto toimi tarkastuslautakunnan ohjeistuksen ja näkemyksen mukaisesti, vaatiessaan hallitukselta selvitystä edellisen hallituksen ja ed. kaupungin johdon toimivaltuuksien ylityksistä, sekä laiminlyönneistä.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä onkin selvittää mitä 2012 touhuttiin. Muukkonen, Kankkunen ja kumppanit antakoot meriselityksen telemisistään.

Anonyymi kirjoitti...

Vai oisko se selitys tarpeellinen tekemättä jättämisistään,,,,

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs se menikään maanantainahan valtuusto antoi tili ja vastuuvapauden v.2012 tileistä yksimieliseti Seija Pajatien esityksestä vieläkö tämäkin on tuota valtuustoon uudelleen veivattavaksi en ymmärrä.

Anonyymi kirjoitti...

Ai oletko sitä mieltä että Muukkoselle ja Kankkuselle ei olisi pitänyt myöntää tili ja vastuuvapautta ?

Anonyymi kirjoitti...

Taas täydet pisteet Jaakko Turuselle tämänpäivän Koti-Karjala lehden kirjoituksesta kannattaa lukea.

Anonyymi kirjoitti...

Jos valtuusto olisi toiminut jämäkästi, se ei olisi myöntänyt vasttuuvapautta,mutta se ei olisi johtanut mihinkään,koska vastuulliset eivät ole niillä paikoilla missä laiminlyönnit tekivät nyt jokatapauksessa pyydetty selvitys tule antaa, tai hallinto-oikeuteen avautuu tie.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen valtuusto on näköjään eskaritasoa kukaan ei näköjään pysty lukemaan tilikirjaa ja ottamaan asioita kokouksessa esille se on näköjään tosiasia

Anonyymi kirjoitti...

Ketä ne laimminlyönnin tekijät ovat nimiä rohkeasti esiin jos kerran Muukkonen Kankkunen eivät ole miten persut on menneet tälläistä esittämään että hyväksytään tilinpäätös ja on tiedossa laiminlyöjät.

Anonyymi kirjoitti...

Malliisa on mennyt Kiteen kaupunginvaltuutettu ja käräjäoikeuden lautamies Seija Pajatie esittää vastuuvapauden myöntämistä tilanteesa missä kaupungin euroja on tiellä titymättömällä yli 6 milj.Huh sanon minä!

Anonyymi kirjoitti...

Nimiä mainitsematta, kaikki nykyiset hallituksen jäsenet eivät tiedä mikä ero on talousarviolla ja tilinpäätöksellä. Saati mikä on käyttäkate tai alijäämä. Ei tällaisilta talousneroilta voi odottaa, että he voisivat tulkita tilinpäätöstä, toimintakauden taloutta tai toimintaa. Tätä kutsutaan toiminnan ohjauksen ja seurannan osalta tuuliajolla oloksi. Vaikeahan tuollaisessa roolissa on ohjata hieman paremman koulutuksen omaavia virkamiehiä tai esittää valtuuston hyväksyttäväksi kovinkaan nerokkaita tulevaisuuden suuntaviivoja. Virkamiehiä moititaan, mutta en kehuisi kyllä luottamushenkilöidenkään toiminnanohjausta kovinkaan laadukkaaksi. Metsässä ollaan niin kauan, kunnes tulee vaalit joissa porukkaan valitaan ropoakaupalla osaamista ja yhteistyökykyä. On toki valtuutettujen joukossa osaamista ja ajatustakin, ehkä noin kymmenen henkilön verran. Kannattaa vakavasti harkita, ketä seuraavissa vaaleissa kannattaa ylipäätään asettaa ehdolle.

Anonyymi kirjoitti...

Luettelisitko nuo 10 kykenevää valtuutettua, niin tiedän pistää korvantaakse seuraavissa vaaleissa.

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä edellisen Anomyymin anssa

Anonyymi kirjoitti...

Ei kannata vielä nimiä sanoa poliittinen muisti on 3 kuukautta

Anonyymi kirjoitti...

Valtuutetut ovat vaaleilla valittuja luottamushenkilöitä. Jos he pettävät äänestäjiensä luottamuksen, he kantavat poliittisen vastuun. Se miten se toteutuu onkin ihan eri asia.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs se menikään maanantainahan valtuusto antoi tili ja vastuuvapauden v.2012 tileistä yksimieliseti. Seija Pajatie esittä että pitää antaa selvitys tileistä joka oli justiinas hyväksytty. Äly HOI älä jätä.

Anonyymi kirjoitti...

Kesälahden tilinpäätöksestä oli ainakin selvät toiminnat ja tilin vertailut talousarvioon verrattuna, ainakin minä kuulin ne mitkä niihin oli vaikuttaneet, kiitos esittelystä.

Anonyymi kirjoitti...

On tainnut Matin blogista tulla Kepulaisten puskahuutelioiden temmellyskenttä.

Anonyymi kirjoitti...

Miettikää hyvät valtuutetut kun päätätte asiasta kun asiasta niin älkää muutako mielipidettänne heti seuraavassa kokouksessa tämä antaa hyvin poukkoilevan kuvan koko päätöksenteko järjestelmästä ja johtaa lopulta siihen että kaupunginjohtaja joutuu tekemään tapeetonta työtä suoraan sanoen työuupumus voi yllättää em. tuo maanantain kokous onko mitään jäkeä enää työkuormaa lisätä ja ruveta taas uudelleen pöyhimään vanhoja asioita jotka eivät johda mihinkään.

Anonyymi kirjoitti...

Virkamies tekee mitä valtuusto pyytää ja siitähän saa korvauksen. Ja luulisi olevan selvä juttu, kun suurimman puolueen puheenjohtaja lähti täysin rinnoin kannattamaan Pajatien esitystä tutkimuksista. Kari Pennanen kyllä tietää mitä tekee, eli hänkin haluaa tietää mitä Kiteellä on touhuttu.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ne 10 osaavinta valtuutettua, joille voisi toivoa jatkoa valtuustokausille ovat: Partanen, Kosonen, Koskinen, Keinänen, Pirhonen, Wilen ja ja ja ei nyt tulekaan muita mieleen. No onhan tuossa ja kuusi. Siis osaavia, joilla on mitä ilmeisimmin sekä omia harkittuja mielipiteitä, että kykyä arvioida kuntalaisten tarpeita.

Anonyymi kirjoitti...

Maanantaina on ollut Kiteen kaupungintalolla yhtäköyttä yhdistyksen kokous Pajatien esityksen jälkeen osa kokousedustajista oli vaipunut joukkosykoosiin.

Anonyymi kirjoitti...

Pajatien olisi pitänyt esittää että suoritetaan erikoistilintarkastus Kiteenkaupungin taloudessa v.2012 sen olisi tehnyt ulkopuolinen taho ja olisi ollut puolueeton miksi hän ei tehnyt tälläistä esitystä kun epäilys on näin suuri

Matti Kosonen kirjoitti...

Nyt alkaa olla olla blogillani olla niin paljon lukijoita jotta voisin harkita mainostilan myyntiä blogiini.

Ostaisikohan Kiteen kaupunki ???

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tähän älykkäiden valtuutettujen joukkoon lisäisin Pajatie ja Musikka

Anonyymi kirjoitti...

Voisit Matti Persuilta otta vaikka blokipalstalla kirjoittelusta 100 euroa kuukausi hehän ovat tullet tänne asumaan koska heidän blokeilla ei julkaista heitä arvostelevia kirjoituksia.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja tietysti Kaisa Saari, meinasi hänkin unohtua!

Anonyymi kirjoitti...

joo tottahan tuuliviisaari lukeutuu huippuälyköihin

Anonyymi kirjoitti...

Nämä blogikirjoittelut todistaa Veikko Vennamon sanonnan paikkansapitävyyden vielä vuosikymmenten takaa, että kyllä kansa tietää ja että osa päättäjistä on seteliselkärankaisia takinkääntäjiä ja osaamattomia kokouspalkkion nostajia.

Anonyymi kirjoitti...

Matti, kiinteistönvälittäjät jotka kauppaavat asuntoja Tohmajärvellä ja Rääkkylässä, ostavat varmuudella mainostilaa blogistasi.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä erikoistilintarkastus olisi paikallaan montakohan valtuutettua siihen tarvittaisiin veikkaisin että 18 riittäisi

Anonyymi kirjoitti...

Vielä esitän Päivistä joukkoon sehän varmaan viheltäisi pelin poikki.Nyt on tässä kymmenen älykkäintä jo esitetty

Anonyymi kirjoitti...

Kari Pennanenkin oli esittämässä yksimielisesti selvitystä, joten olisi varmaan tehnyt samoin erityitarkastuksenkin kanssa jos Pajatie olisi sitä ehdottanut!

Anonyymi kirjoitti...

Pajatien kannattaisi tehdä lotto tällä viikolla, kun tuo maanantain tuuri jos jatkuu niin vähintään 6 oikein tulee kevyesti. Hänhän sai ns. Täyskaadon kun koko valtuusto oli huutain hänen esityksensä takana.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt valehtelet, oliko Esakin Seijan takana tutkintapyynnössä?

Anonyymi kirjoitti...

Harmi kun ei äänetäneet siellä valtuustossa siitähän ois nähny montako ois ollut takan.Ne vain hyväksyy pläimäyttivät sen tilinpäätöksen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kaikki valtuutetut olivat yksimielisesti Pajatien esityksen takana.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on hyvä merkki jatkon kannalta, kun olitte näinkin merkittävässä asiassa yksimielisiä yli puoluerajojen. Jatkossa voi odottaa myös talouden tervehdyttämisasioissa yksimielisyyttä, tämä oli hyvä alku tulevalle kun haette sitä 500€/asukas velkamäärää, josta täällä on puhuttu.

Anonyymi kirjoitti...

Tällä palstalla on puhuttu alijäämästä joka pitäisi painaa jo kuluvana vuonna alle 500€/asukas, että päästäisiin kriisikunnasta eroon, kasva velka on lisä höyste ongelmavyyhdissä.
Samanlaista ryhtiä ja yksimielisyyttä lisää kuin maanantain valtuustossa.

Anonyymi kirjoitti...

Olin todella iloinen kun paikallis lehdessä kerrottiin tuosta Pajatien esityksestä jota Kari Pennanen oli tukenut koko ryhmänsä painolla ja saanut kaikki muutkin yksimielisesti tukemaan Pajatietä. Tämä osoittaa mikä on Pennasen arvovalta valtuustossa. Hyvä hyvä, tästä teidän on helpompi jatkaa!

Matti Kosonen kirjoitti...

Selvennyksenä lukijoille tuosta selvityspäätöksestä. Ei se ollut Pajatien ajatus vaan se oli tarkastuslautakunnan ehdotus valtuustolle. Se mistä sitten väiteltiin oli se, että muuttuuko tarkastuslautakunnan tarkastuskertomuksessa tekemä esitys päätökseksi kun valtuusto hyväksyy kertomuksen vai ei. Kun ei löytynyt selkeää vastausta niin siitä tehtiin erillinen päätös.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan Kepulla ja Persuilla jotain yhteistä menossa jos kepu on lähtenyt ajamaan persujen asioita yksimielisenä? Kepulaiset on kuulemma imenyt Lahtelasta tarvittavat ja laittaa syrjään. Kipakassa puhelivat että keput kaataa hävinneet miljoonat demarien niskoille.

Anonyymi kirjoitti...

Matilta hyvä tarkennus tuohon valtuuston yksimieliseen päätökseen.
Valtuusto on hyväksynyt tilinpäätöksen ja se ei muuksi muutu.
6,7 milj.€ "hukkaamiseta"vaadittu sanallinen selvitys, ei muuta tilinpäätös numeroita miksikään, mutta lisä informaation kannalta on valtuustolle ja kuntalaisille ensiarvoisen tärkeä.

Anonyymi kirjoitti...

Demarithan ovat johtaneet hallitusta
useita valtuustokausia, miettiköön kukin tykönään lopputulosta.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka niin demarit kepuhan on ollut lähes yksinvallassa kymmeniä vuosia. Älkää nyt meitä duunareita syytelkö.

Anonyymi kirjoitti...

"Työn orjat sorron yöstä nouskaa, " älkää luottako Kepuleihin, ne pettää aina.

Anonyymi kirjoitti...

Duunarit ovat ottaneet suuremman vastuun asioiden hoidosta, puheenjohtajan roolin kautta, mitä kannatusluvut olisi edellyttänyt,mutta osaamattomuus poiki surkuhupaisan lopputuloksen.

Anonyymi kirjoitti...

Kepu on rakentanut Demareille ovelan miinan noissa vastuuasioissa,mutta sadon ovat korjanneet Persut ja vieläpä hyvällä korolla.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä anonyymi tarkoittaa muka persut korkoja saaneet? Me demarithan olemme 100 ääntä suurempi puolue Kiteellä ja sen pitää näkyä myös päätäntävallassa, kuten tilanne nyt onkin. Pysykääpäs asiassa!

Anonyymi kirjoitti...

Lopettakaa tuo hallituksen puheenjohtajan parjaus ja MUISTAKAA että hän oli ja on Kiteen ääniharava jatkossakin. Kenellä muulla on niin pitkä politiikan kausi takana? Nyt on mahoton räksytys hänen sanomisistaan,tekemisistään ,ihan poliittinen äänijahti menossa. Keskittykäähän työhönne valtuutetut ja tehkääkin, ei tuo tyyli johda mihinkään!Menojen karsimisia tulee ja niitä vaan on hyväksyttävä, jos on yhtään näkemystä eteenpäin.Paskan jauhaminen jostakin yhden äänen enemmistöstä on ihan per....tä!

Anonyymi kirjoitti...

Kuulema sama meno on kaupunginvaltuuston kokouksissa kuin täällä Matin blokissa josta on muodostunut Lahtelan haukkujaiset ja puheenjohtaja Muusikka ei kuullema lotkauta korvaansakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Täällähän on kehuttu maanantain yksimielisyyttä lähes kaikissa kommenteissa ja se on hyvä että Esakin on nyt Pajatien tukena tuossa 6,7m€ tutkimuksissa. Muuten jos henkilöstökulut ovat n. 40m€, niin siitä 13% on n. 5m€. Onko kaikki mennyt henkilöstölle tavalla tai toisella. Herää kysymys.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka Lahtela aikookin runnoa kokoomuksen, muutaman demarin ja persujen kannattaman lauvantaipäivystyksen nurin, niin ei se oikeuta näitä kannattajia parjaamaan Esaa siitä. Kyllä tämä alkaa olla jo työsuojeluilmoituksen paikka ja onpa siinä aistittavissa poliittista ajojahtiakin. Ei kun ilmotus vetämään ja media paikalle niin saatte jatkoa edelliselle vastaavalle asialle, kun entinen alkaa jo kansalta unohtua.

Anonyymi kirjoitti...

Onko valtuutetut työsuhteessa kaupunkiin?

Ken leikkiin lähtee se leikin kestäköön!

Anonyymi kirjoitti...

Överiksi on mennyt ja aitaa kaatuu tällä keskustelupalstalla,mutta kyllähän tämä huvista käy, paremman puutteessa. Teatterina jää kuitenkin alakynteen valtuuston kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Seuraavassa valtuuston kokouksessa pitää palauttaa kokonaan päivystys Kiteelle niin kun Persut esitti eikä mitään kompromissejä valtuusto etsiköön uudet säästöt mitä ne lieneekään.

Matti Kosonen kirjoitti...

Olen nyt vähän aikaa seurannut tätä keskustelua sivusta.

Yhteenvetona sanoisin, että kun valtuustossa toteutuu kepun tahto niin Lahtela haukutaan, mutta kun valtuustossa menee läpi demari ehdotus jota demari kannattaa niin ansio siitä tulee persuille ja kokoomukselle.

Muistakaa, lauantai päivystyksen palautus oli Paula Tolvasen (SDP)komppromissi ehdotus, joka ensin voitti persujen ehdotuksen ja sen jälkeen kepu vetoisen hallituksen ehdotuksen.

Anonyymi kirjoitti...

Matti on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta harva, tämän palstan kommentoija joka perustelee hyvin analyyttisesti ja ymmärrettävästi, mitä mikäkin päätös tarkoittaa ja kuinka se on edennyt eri vaiheissa, toivoisi samanlaista selkeyttä muiltakin ns.näsäviisailta.

Anonyymi kirjoitti...

Vain valtuuston yksimielisellä päätöksellä päivystys palautetaan ja arkipyhä ongelmaa ei ole ja samassa pykälässä valtuusto etsii tarvittavat säästöt jotka sovittiin 16.12.2013 talousarvio kokouksessa se on siinä ja pulinat pois.

Anonyymi kirjoitti...

Matti mitäs sinä tässä nyt hoopoilet sinähä olit alunperin sitä mieltä että päivystys pitää säilyttää Kiteellä. Tällä asialla politikointi on lopetettava

Matti Kosonen kirjoitti...

Päivystyshän on Kiteellä. Maanantai - perjantai 8- 18 ja lauantaina 8-16

Anonyymi kirjoitti...

Käsitykseni mukaan valtuuston päätökset syntyvät yksinkertaisella enemmistöllä, eli yli puolet kun on jotakin mieltä, se kanta voittaa, jos olen väärässä, myönnän tietämättömyyteni.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tässä blogissa mielestäni kukaan ole esiintynyt "näsäviisaana", ei edes besserwisserinä. Kai niitä asioita voi sanoa lyhyesttikin ja kyseenalaistaa.

Lienee blogin pitäjän asia sanoa milloin alkaa "riittämään".Hän voi muuttaa kommentoinnin vain nimellä tapahtuvaksi milloin vain.

Terveisin asioita politiikan ulkopuolelta seuraava ahkera veronmaksaja.

Anonyymi kirjoitti...

Matti älä levitä väärää tietoa Kiteen lääkäripäivystys ajoista ainakin minulla on edessäni Kiteen perusturvakeskuksen ilmoittamat seuraavaa ajat 1.1.2014 alkaen joka on julkaistu Koti-Karjala lehdessä jossa sanotaan seuraavaa Kiteen lääkäripäivystys toimii normaaleina arkipäivinä maanantaista perjantaihin klo 8-18 Kiteen terveyskeskuksessa.Arkipäivisin klo 18-08 välisenä aikana lääkäriäivystys on Pohjois-Karjalan keskussairaalan yhteispäivystyksessä. Viikonloppuisin lauantaina ja sunnuntaina ja akipyhinä lääkäripäivystys on Pohjois-Karjalan keskussairaalan yhteispäivystyksessä.Toivon että päivystysajoista tiedotaa ne viranomaiset ajallaan joille se kuuluu ja milloin päätökset tulevat voimaan.

Anonyymi kirjoitti...

On totta, että päivystys toimii valtuuston lainvoimaisen päätöksen mukaisesti, eikä valtuuston tekemän uuden muutetun päätöksen mukaan, ennenkuin uusi päätös on saanut laimin voiman ja sitä ennen "päivä kiertää närettä kerran jos toisenk".

Anonyymi kirjoitti...

Valtuuston lainvoimainen päätös sattuu olemaan ma-pe 8-18. Huom, siinä ei ole poissuljettu arkipyhiä kuten viranhaltiat olivat sen omin päin tulkinneet! Koittakaa nyt pysyä totuudessa anonyymit. OPi

Anonyymi kirjoitti...

Tuo viimeisin valtuuston päätöshän päivystysasiassa olisi mennyt nurin, jos siitä olisi valitettu,liekö valitusaika umpeutunut?

Anonyymi kirjoitti...

Jos ei Lahtela valita, niin tuskin muutkaan!

Matti Kosonen kirjoitti...

Anteeksi epätarkkaa ilmaisuani, piti kirjoitta: Kannatin esitystä, päivystysn on Kiteellä. Maanantai - perjantai 8- 18 ja lauantaina 8-16.

Tämä esityshän voitti äänestyksessä.

Selvennyksenä päivystykseen: Meillä on laillinen valtuuston päätös joulukuulta ja sitten meillä on laiton viranhaltija päätös päivystyksestä (jota nyt noudatetaan) ja sitten on valtuuston uusi päätös joka ei vielä ole saanut lain voimaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tilanne on siis laiton noiden ilmoitusten ja terveyskeskuksen toiminnan osalta, ei hyvä! OPi

Anonyymi kirjoitti...

Matti on kertoi kuten asia on

Anonyymi kirjoitti...

Kävin tänä aamuna tarkastamassa Kiteen terkkarilla ne ajat siellä oli samat ajat mitkä oli ilmoitettu Koti-Karjala lehdessä 1.1.2014 alkaen. En usko siellä toimittavan laittomati vaikka OPi näin väittää.

Anonyymi kirjoitti...

Jos johtavat luottamuhenkilöt puuttuvat tähän operatiiviseen johtamiseen eli rupeavat pekuloimaan Kiteen terveysaseman aukioloajoilla ilmoittelevat omia versioitaan aukioloajoista heitä voi kyllä vilpittömästi kutsua valevaltuutetuiksi ja samalla he vaarantavat sellaisten ihmisten terveyspalveluja jotka sitä akuutisti tarvitsevat.

Anonyymi kirjoitti...

Matti älä mene laittomuuksiin sanomalla että he ovat toimineet laittomasti vaikka kuinka mieli tekisi viranhaltijat toimivat virkavatuulla ja noudattavat valtuuston tekemiä päätöksiä

«Vanhin ‹Vanhempi   1 – 200 / 230   Uudempi› Uusin»