perjantai 14. helmikuuta 2014

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ

Hyvää ystävän päivää kaikille lukijoille ja kommentoijille.

Olen lupaillut kirjoittaa uuden jutun kaupunkimme taloudesta ja siitä miten se saataisiin nousukiitoon. Olen yrittänyt selvittää tämän hetken tilannetta, kuitenkaan siinä onnistumatta. Olen ollut yhteydessä tarkastuslautakunnan jäseniin ja tilintarkastajaan, mutta kellään ei tunnu olevan selvää kuvaa tilanteesta. On pakko odottaa viimevuoden tilinpäätöstä, jotta selviäisi onko tämä vuosi alibudjetoitu ja miten paljon.

Kun huomioidaan, että ne toimet joilla taloutta piti tasapainottaa sote puolella (organisaatio uudistus ja uusi johtaja) eivät toteudu ainakaan ensimmäisen vuosi neljänneksen aikana ja hyödyt siitä alkavat näkyä vasta muutaman kuukauden viiveellä. Mikäli vielä saamani tiedot pitävät paikkaansa, että viime vuoden budjetti ylittyy roimasti niin Kitee ei tule selviämään ilman valtiovallan erityis toimenpiteitä.

Talous ei korjaannu sillä, että valtuustolle tuodaan epämääräisiä ja kiistanalaisia säästö ehdotuksia ilman minkaanlaisia selkeitä kiistattomia laskelmia joiden onnistumista ei jälkeen päin pystytä todentamaan. Tällaisilla toimenpiteillä ei saada muuta aikaan kuin repiviä riitoja valtuustossa.

Hallituksen olisi jo nyt viimeistään ryhdistäydyttävä ja sovittava keskinäiset kiistansa ja alkaa sovussa miettimään miten Kitee pelastetaan.

Aikaa ei enää ole paljon...


.

230 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   201 – 230 / 230
Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa, että lukutaidottomuus rehottaa,tai jostakin muusta syystäkun Matin teksti ei mene perille.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa, että lukutaidottomuus rehottaa, tai jostakin muusta syystä Matin teksti ei mene parille

Anonyymi kirjoitti...

Valtuuston päätös oli ma-pe 8-18. Koeta nyt anonyymi uskoa lopulta tämä totuus.

Matti Kosonen kirjoitti...

Miksi sitten pitäisi nimittää jos eivät toimi valtuuston päätösten mukaisesti?

Matti Kosonen kirjoitti...

Älkää hyvät ihmiset naurattako minua Kiteen viranhaltijoiden virkavastuulla. :-)

Toisekseen kannattaa anonyymin tarkastaa päätökset ja se miten viranhaltijat ovat ilmoittaneet aukioloajoista jottet joudu valehtelijan kirjoihin. (en nyt kuitenkaan ole varma ovatko viranhaltijat muuttaneet aukioloajat valtuuston päätöksen mukaiseksi lähipäivinä?)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Kosonenko mainostaa itseään talousmieheksi? Näillä kirjoituksilla ja mielipiteillä ei näyttö ole kovin kova. Ei itse esitä säästöjä, mutta jos joku esittää, ampuu ne heti alas.

Anonyymi kirjoitti...

Matti näyttää kuitenkin hallitsevan keskivertovaltuutettua paremmin kokoustekniikan ja ymmärtävän mitä on tullut päätettyä. Kuntalain tulkintakin näyttäisi olevan kuta kuinkin hallinnassa.
Puskasta huutajien kannattaisi hieman päivittää ed. mainittja asioita.

Matti Kosonen kirjoitti...

Missähän minä olen mainostanut itseäni talous osaajana?

Sen kuitenkin sanon, että nippeli säästöillä ei saada muuta aikaan kuin helvetillinen riita. Mitä järkeä on tapella ja syyllistää toisia ykkös kymppitonnien säästöillä kun pitäisi tähdätä miljoona luokan säästöihin pitkällä aika välillä.

Anonyymi kirjoitti...

Matti puhuu vähän, mutta asiaa.
Mitä tekee Demareiden ykköstykit?

Anonyymi kirjoitti...

Näin on näreet päivystysasiassa.Kuulin ABC-n ukkoparlamentissa, että oli äänestetty asiasta mitä ei ole ollut edes esityslistalla, vaan siellä oli ollut arkipyhistä kysymys.Kyllähän siinä sai nauraa ja se kun ikää pidentää, niin mikäpä siinä. Mutta ollaanko me äänestetty tallasia järjenjättiläisiä valtuustoon? Ensikerralla pitää tarkentaa, harmi kun siihen on vielä parivuotta ja risat. Mutta kyllä nämä hölmöilyt muistetaan jos ei muisti vaan ala pettämään.

Anonyymi kirjoitti...

Ompa hienoa , että joku on hoksannut
mitenkä soppatykki probakandalla kansaa jymäytetään.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa luvata seuraavissa vaaleissa jotta palautatte päivystyksen viikonlpulle molemmille päiville ja saatte ABC:n ukkoparlamentiltä äänivyöryn, kun siellä on täydellinen luottamus demareihin.

Anonyymi kirjoitti...

Lisäksi olisi hyvä luvata ko. parlamentin jäsenille kakkukahvit
valtuuston kokouksen jälkeen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kepu perinteet elävät todella syvällä Kiteeläisten keskuudessa. Tälläkin keskustelupalstalla ovat monet anonyymit kauhistelleet (hyvä etteivät ole ennustaneet maailmanloppua)kun valtuusto uskalsi päättää toisin kuin mitä hallitus esitti.

Anonyymi kirjoitti...

Politiikasta mitään ymmärtämättä, on mieluisa havaita, että valtuusto on ottanut sen paikan ja aseman, joka sille kuntalain ja äänestäjien tahdon mukaan kuuluukin olla. Hallituksessa olevan muutaman ylimielisen kellokkaan johdolla tapahtuva Kiteen alasajo on saatava pysäytetyksi ja valtuusto on siinä avainasemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Aamun kotikarjalassa on kirjoitus Kesälahdelta, jossa pyydetään pitämään meidänkin puolia edes vähän. Siellä on myös Herman Aistrichin kertomus valtuuston kokouksesta Kesälahdella, jossa hän oli ollut kuulijana. Hän kertoo että valtuuston puheenjohtaja on antanut väärää tietoa lääkärien päivystystuntien korvaamisesta. Mitä siellä itseasiassa on väitetty ja kuka on väittänyt. Herman vielä ihmettelee miksi joku paikalla ollut Kesälahtelainen terveysalan ammattilainen ei korjannut virheellistä väittämää ja epäilee syyksi samaa puoluetaustaa puheenjohtajan kanssa??
Onko tietoo? t:Tiedonjanoinen

Matti Kosonen kirjoitti...

Minäkin kuulin kokouksen jälkeen, ettei valtuutetuille annettu oikeaa tieyoa lääkäripäivystys kustannuksista. En tiedä oliko se tietoista harhaanjohtamista vaiko ainoastaan tietämättömyydestä johtuvaa? Joka tapauksessa asia syö uskottavuutta valtuuston kokousten puheenjohtajistön pöydästä.

Toivottavasti jatkossa ei kaikkia apsin parlamentissä kuultuja asioita kerrota valtuuston kokouksessa totena ennenkuin asia on varmistettu luotettavalta taholta.

Anonyymi kirjoitti...

Oliko kyseessä varsinainen valtuuston puheenjohtaja Musikka, joka moisia kertoili?

Anonyymi kirjoitti...

Keskeisten luottamushenkilöiden taitamattomuus ja sen myötä uskottavuus on ollut tipo tiessään jo ennen näitä päiviä.

Anonyymi kirjoitti...

Milloinkan joku keksii jotain positiivista, meidän kunnanisistä?

Matti Kosonen kirjoitti...

Kyse oli hallituksen pj.sta (hän istuu valtuuston kokouksissa puheenjohtajan pöydän takana.

Ai että pitäisi keksiä positiivistä kunnan isistä...?!
kunnanisät tekivät kuntalaisten kannalta hyvän päätöksen palauttaessaan lauantai päivystyksen.

Anonyymi kirjoitti...

Kupiaisen aulassa peliautomaatilla haastelivat jotta se olis tulossa uusi kaupunginhallitus ja se olis vaihtamassa kaupunginjohtajan. Onko ihan joutavvoo vai liekkö totta.
Kosonen on yksi parhaista kunnanisistä.

Anonyymi kirjoitti...

Oli tosiaan kotikarjalassa melkoinen asiavirhe. Hyvä että täällä on korjattu ja varmaan olis syytä korjata lehdessäkin. Olin itsekin paikalla ja kyllähän se oli hallituksen eikä valtuuston puheenjohtaja joka kertoili omiaan aktiivivapaista. Sitäpaitsi sillä hetkellä valtuuston puheenjohtajana oli Sami Palviainen. Siis Musikalla ei ole osaa eikä arpaa kyseisessä asiassa. Asianomainen voisi vaikka täällä kertoa mistä moinen tulkinta oli kotoisin?

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä siellä puheejohtajiston pöydän takana on aikamoisia veijareita ja rehti ilmiöitä, eipä ihme, että hallintoalamaiset/ veronmaksajat, ovat äimänkäkenä tästä pelleilystä.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ihmeellisintä, kun nämä hurinat ovatkin kotoisin sieltä ammattipoliitikkojen leiristä, jossa on kuulemma ne "luotettavat" vastuunkantajat ☹

Anonyymi kirjoitti...

Ammattipolitikot pyörivätkin, mitä ilmeisemmin siellä Kupiaisen peliautomaattien ympärillä heh...heh.

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko joku anonyymi avata virkavastuukäsitettä? Kysyy ihan vaan maksaja?

Matti Kosonen kirjoitti...

Kiteen virkavastuuhan on sitä, jos saadaan jotain hyviä uutisia kaupunkilaisten kannalta niin lehdistössä loistavat viranhaltijat ja kantavat täyden vastuun tapahtumista. Vastaavasti jos tulee negatiivisiä asioita kuntalaisten kannalta niin silloin pääsee luottamushenkilötkin lehdistön uutisiin ja kantamaan vastuuta epäonnistumisista.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta miten käytännössä tapatuu se vastuunkanto virkamiehillä. Luottamushenkilöillä se tapahtuu seuraavissa vaaleissa ellei kansa ole unohtanut petettyjä lupauksia.

Anonyymi kirjoitti...

Kun virkamies ei tee rikosta, saa toimia aika vapaasti, vastaamatta mistään.

«Vanhin ‹Vanhempi   201 – 230 / 230   Uudempi› Uusin»