sunnuntai 23. helmikuuta 2014

RIITELY JATKUU KITEEN HALLITUKSESSA

Kiteen kaupunginhallituksen esityslistaa lukiessani tuli surullinen ja hämmentynyt olo: Vieläkö tämä jatkuu? Kahdestakymmenestäkahdesta hallituksen esityslistalla olevassa pykälässä yhdessätoista käsitellään oikaisuvaatimuksia. Kaikki oikaisuvaatimukset juontavat saman kokouksen esityslistan pykälään 68, ties monenko kerran käsittelyssä olevaan 19.12.2012 pidetyn valtuustonkokouksen pöytäkirjan tarkastukseen.

Olihan tämä kaikilla tiedossa, että nämä tulevat käsittelyyn joten ei se minulle ollut yllätys. Minut yllätti, ettei näköpiirissä ole mitään sovintoon viittaavaa.

Ottakaa nyt hyvät hallituksen jäsenet ja viranhaltijat järki käteen ja tehkää sovinto !

Kuntalaisten kannalta kunnantalouden kuntoon saattaminen olisi paljon tärkeämpää kuin teidän keskinäinen välien selvittely?


.

271 kommenttia:

1 – 200 / 271   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Matti ota sinä nyt ohjat käsiin rupea toimimaan niin kun oikea työväenliikkeen mies toimii etkä pyöri tuolla äärioikeiston juoksupoikana.

Anonyymi kirjoitti...

Matti, mitä sinun mielestä pitäisi tehdä kun pelkkä sovinto ei poista sitä tosiasiaa, että hallituksen enemmistö on ollut tukemassa kyseessä olevaa työpaikkakiusaamis ilmoituksen tekijää. Kaikki tietävät että sellaista ei ole voinut olla edes teoriassa, mutta jokin tuntematon asia yhdistää näitä tahoja. Hyvksyisitkö sinä Matti itsellesi työpaikkakiusaajan leiman ilman perusteita. Pitää muistaa että asiassa ei ome tehty edes alkeellisinta kuulemista tai mitän tutkintaa ja silti 5 kh:n jäsentä ja viranhaltijata eivät suostu toteamaan, että kh ei ole havainnut työpaikkakiusaamista tapahtuneen näiden 12 syytetyn osalta. Jääräpäisyys ei aina edesauta asioiden joustavaa käsittelyä. T yksi syytetty OPi

Matti Kosonen kirjoitti...

Tarkoittaako tämä ensimmäinen anonyymi, että minun pitäisi heittää bensaa liekkeihin ja lähteä tuohon riitelyyn mukaan. Onko se sinun mielestä työväenliikkeen mukaista toimintaa?

Minun mielestä ei ole.

OPille: Hakekaa asiasta oikeuden päätös eli siirtäkää (jos tunnette olevanne oikeassa)asia käräjä oikeuden ratkaistavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä ja Ukrainassa on ollut saman tyyppinen ongelma, molemmissa uhrattiin koko hallinto yhden puolesta. Toisessa näistä se yksi ymmärsi lopulta väistyä. Miten käy toisessa jää nähtäväksi?

Anonyymi kirjoitti...

Riita-asiat oikeuteen ja hallitus vaihtoon. Syksystä alkaen olisi edes teoreettinen mahdollisuus alkaa tekemään oikeita asioita.

Anonyymi kirjoitti...

Kh:n asialitahan on oikea ja kyllä nämäkin asiat on saatava jonkunlaiselle tolalle

Matti Kosonen kirjoitti...

Tottakai ne on käsiteltävä, mutta kun jokaista pikku asiaa pitää vatvoa monessa kokouksessa vuoden ajan, niin kyllä se osoittaa jotain hallituksen toiminta kyvystä.

Anonyymi kirjoitti...

Riidelkööt vaan ihan pitkän kaavan mukaan. Eivät ole silloin muuta älytöntä päättämässä. Tämä hallitus ja valtuusto tulee jäämään Kiteen kautta-aikain naurettavimmaksi kyhäelmäksi ja ihan samaa voi sanoa virkamiehistäkin. Tuntuu puoluekirjat sumentavan sen viimeisenkin aivosolun.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nuista oikaisuvaatimuksista käy selville on vain pelkkää tuuleen huutamista ja tyhjän työn tekemistä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nuista oikaisuvaatimuksista käy selville on vain pelkkää tuuleen huutamista ja tyhjän työn tekemistä.

Anonyymi kirjoitti...

Sovinto olisi kaupungin oikeiden asioiden hoitamisen kannalta ehdottoman tärkeä. Valitettavasti en henkilökohtaisesti mitenkään jaksa uskoa sovinnon löytymiseen. On liian monta asiakokonaisuutta, jotka nivoutuvat toisiinsa. Tuntemieni Persujen ja ehkä Kokoomuslaistenkin sisäinen oikeudenmukaisuuden tahto on liian luja, jotta tulisi riittävästi nöyryyttä alistua juntan sylkykupiksi. Kepun ja Demariden sopimus kieltää kaikki toisten tekemien esitysten kannattamisen ja periksiantamisen. Virkamiehiltä pitäisi löytyä puolueettomuutta ja nöyryyttä hyväksyä tehtyjä päätöksiä.
Sovinto vaatisi kaikkien näiden yhteistä muutosta, joten toivo sovusta lienee turhaa, ennekuin hallitus ja virkamiehet on vaihdettu.
Make

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä kaikki kepun ja kepuvirkamiesten kanssa erilaiset näkemykset ovat "tuuleen huutamista" joita vastustetaan viimeiseen saakka koko organisaation voimalla!

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen kunnan historiasta tuskin löytyy nykyisen kaltaista hallitusta, joka ei pysty muuhun kuin verojen kiristämiseen,kuntatalouden kurjistamiseen, palveluiden ja työpaikkojen alasajoon,sekä näillä toimenpiteillä edesauttamaan kynnelle kykenevän väen siirtymään muualle.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä asiassa ei tarvitse tehdä mitään sovintoa kun ketään ei ole syytetty mistään jotenkin tämä on noloa kun kh:n jäsenet rupeavat kyselemään omasta kunniastaan eli työnantaja on loukannut työnantajaa jotenkin tälleen jos yhteisten asioden hoitaminen on noin vaikeaa niin kannataa repiä pelihousut ja viskata pyyke kehään.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo "käräjöinti"työpaikkakiusaamis asiassa on hyvä esimerkki siitä, kuinka kokouksen puheenjohtajan ja esittelijä ei tule toimia, jos ei haluta loputonta uusinta käsittelyä ja hermoja kuluttavaa asian vatvontaa.

Anonyymi kirjoitti...

Vai ei ole syytetty?
Radio Rex uutiset 28.06.2013:
"Mikälli häirintää, kiusaamista tai muuta epäasiallista käytöstä vielä ilmenee, siihen tullaan puuttumaan välittömästi" toteaa Esa Lahtela.

Eikö tämäkin tarkoita että Lahtelan mielestä kiusaamista on ollut?

Anonyymi kirjoitti...

Tuollahan näkyy että syytetyt ovat tarjonneet sovinnon kättä, kun ovat ehdottaneet:
"Kaupunginhallitus ei kuitenkaan selvityksissään, eikä oikaisuvaatimuksessa esille tuodun perusteella ole havainnut työturvallisuuslain mukaista työpaikkakiusaamista tapahtuneen oikaisuvaatimuksen tekijän toimesta"
Tämä ei ole hallituksen enemmistölle kelvannut, vaan se on kaadettu 5/4. Siis mikä on hallituksen kanta kyllä vai ei syyllisiä?

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä että kyllä on vaihdettava valtuusto ja hallitus entiseen, eli siinä valtuustossa ei olisi yhtään kesälahtelaista eikä persuja sotkemassa aivan selviä asioita. Makelle tiedoksi jos et ole vielä huomannut niin lähes kaikki virkamiehet ovat jo vaihdettu (tapa on ollut väärä, eli savustaminen ulos ja tyyli näyttää jatkuvan) valitettavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Ottakaa konsultti laskemaan paljonko tämä "Kiusaus gate" on kaupungille tullut maksamaan? Veikkaan että kymmeniä jos ei sataa tuhatta euroa. Sitten alullepanijalle lasku perään!

Anonyymi kirjoitti...

Kuntaorganisaatiossa moni asia hoidettaisiin toisin ja tunarointi vähenisi, jos tumpeloijan perään voisi laittaa laskun, kuten tapahtuu muussa normaalielämässä.Yhteisellä kukkarolla voi rellestää miten tahansa kun ei ole pelkoa sanktiosta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Olisin muuten samaa mieltä anonyymin, joka ehdotti hallituksen ja valtuuston vaihtamista entiseen, kanssa, mutta kun he hukkasivat sen 4,4 miljoonaa niin on pelkona että sama toistuisi. Ei Kiteen talous kestäisi sellaista. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ei rahalla ole merkitystä, kunhan kaikilla kavereilla olisi pysyvät hyvä palkkaiset virat.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tässä hieman faktaa tapahtumista:

30.5 pidetyssä kokouksen, jossa käsiteltiin Maija Kaalimaan työsuojeluilmoitusta, pöytäkirjassa lukee sana tarkasti näin: "Käydyn keskustelun lopputuloksena todettiin, että Maija Kaalimaahan on Kiteen kaupungin työntekijänä kohdistunut häirintää ja epäasiallista kohtelua."

Maija Kaalimaan työsuojeluilmoituksessa lukee: ”Vaadin kaupunginhallituksen puheenjohtajaa ja hallitusta selvittämään työsuojeluviranomaisten kanssa niiden hallituksen ja valtuuston jäsenten, jotka allekirjoittivat valtuustoaloitteen 25.2.2013 sekä Seija Pajatien toiminnan ja asettamaan heidät edesvastuuseen jatkuvasta kokemastani työpaikkakiusaamisesta, poliittisesta ajojahdista ja henkisestä painostuksesta.”

Tuossa kyseisessä valtuustoaloitteessa on allekirjoittaneita Kokoomuksesta, demareista ja perussuomalaisista.

Anonyymi kirjoitti...

Summasummarum, ei korppi korpin silmää noki! Hallitus on kepuvetoisena tukemassa Kaalimaata ns. "viimeiseen miehen" saakka!

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän näyttää syytösten osalta selvältä kuin vesi, syytetty on joten asia on pakko selvittää kun avin kanta tietääkseni on syytetyille vapauttava.

Anonyymi kirjoitti...

Sinä Matti sanot pitääkö minunkin lähteä mukaan tuohon riitelyyn olet siis sivusta katsoja eipä näytä siltä näköjään olet päälietsoja

Anonyymi kirjoitti...

Onko anonyymi sillä kannalla ettei totuutta tarvitse etsiä tässäkään asiiiiiisssa?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä sillä nyt on välii, jos joku iha pikkasen julkisesti syyttää. Eikä se nyt oikeesti aikuissii haittoo, vaikka pikkase on todettukin, että olisivat kiusanneet...
Toimittajan kehnot kun nyt on vuan sellassii, jotta ne heti kerttoo ku joku kuihhaattaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Minä en lietso mitään, oikaisin erään väärän väittämän. Lainailin vain julkisia asiakirjoja. Eikö totuutta asiasta saisi kertoa?

En myöskään ottanut kantaa puolesta tai vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös pitäisi valtiovallalta pyytää poikkeuslakia, että Kiteellä saisi järjestää ennenaikaiset kuntavaalit.
Kepun yksivalta on saatava palautettua tavalla tai toisella.

Anonyymi kirjoitti...

Huomena se sitten kh käsittelee selvää pässinlihaa

Anonyymi kirjoitti...

Ei nämä uusilla kuntavaaleilla miksikään muutu Kepu saisi yksin ehdottoman enemmistön

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä sitä on taas kerran naurussa pitekemistä, kun huomenna kunnanisät laittaa taloutta kuntoon, vai käydäänkö siellä sittenkin käräjiä.

Anonyymi kirjoitti...

Jos Kitee ja Kesälahti ei olisi tehnyt kuntaliitosta. Molempiin kuntiin olisi marssinut pitkäliiviset ministeriön virkamiehet,alijäämät olivat sitä luokkaa, he olisivat laittaneet molempien kuntien talouden toiseen asentoon, mitä se on nyt. Sen jälkeen kunnat yhteen ja täysillä eteenpäin.

Anonyymi kirjoitti...

Valtuuston täytyy harkita vakavasti uuden hallituksen valintaa. Vaihtuuhan siinä toki samalla yksi tai kaksi osaavaakin ihmistä, mutta kyse on nyt siitä, että jonkun pitäisi hoitaa kaupunginkin asioita.

Nyt tarvitaan paras mahdollinen osaaminen ja ilman keskinäisiä kaunoja olevat ihmiset hallitukseen. Se onnykytilanteess ainoa mahdollinen keino kääntää nyt asioita ja tekemistä oikeille raiteille.

Anonyymi kirjoitti...

18.47 Kommentoinut anonyymi puhuu täytä asiaa,siinä on vain se mutta, että nykyinen hallitus pitää itseään korvaamattomna,eikä valtuustolla ole kanttia lähteä sitä vaihtamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää siltä että siellä esityslitalla on vain 11 huru henkilön oikaisuvaatimukset eipä paljon muuta

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on kohtuutonta teetättää tyhjää työtä kaupunginhallinnolla

Anonyymi kirjoitti...

Matin pitäisi tehdä aloite kaupunginhallituksen erottamiseksi mutta hän kertoi tuolla jossakin blokissa pudonneen käryiltä ja ei oiken tiedä mitä tekisi.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt viiseistään kaupunginhallituksen on kuunneltava ja uskottava kaupunginjohtajan esityksiä, kaikki olivat Auvisen takana kun valittiin johtajaksi, kampittaminen loputtava.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka tahansa valtuutetuista voi mittauttaa hallituksen luottamuksen. Jos alle puolet valtuustosta luottaa hallituksen kykyyn hoitaa tällä hetkellä kaupungin asioita, niin sitten tulee hallitusvaali. Ei se sen kummempaa ole. Eikä siitä pidä kenenkään suuttua. Kyse on siitä, että kaupunkiin tarvitaan toimintakykyinen elin tekemään hallitukselle kuuluvia tehtäviä. Voisi tehdä hyvää koko seutukunnalle, jos pahimpia riitapukareita ja epäoleellisiin omiin asioihin aikansa käyttäviä siirrettäisiin syrjään. Eiköhän sieltä jokaisesta puolueesta löydy osaavampia ja yhteistyökykyisempiäkin sinne hallituksen kahvipöytään.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Matti on siinä oikessa,asia on käräjäoikeudelle kuuluva,eikä hallitukselle.Ihmetellä täytyy persujen toimintaa,ei ole kanttia lähteä oikesteitse tutkimaan oikeuksiaan jos on aihetta,turhaa pelleilyä koko touhu.

Anonyymi kirjoitti...

Jos kaupunginhallituksen jäsenet ymmärtäisivät mitä he ovat saaneet aikaan Kiteen ja Keski-Karjalan kurjistamisessa ja saavat edelleen, he pyytäisivät eron välittömästi, eikä vasta "15 päivä"

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Kitee sai jytkypaukun Kesälahden persuista,saavat koko seutukunnan sekaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Kitee on olut sekaisin (elänyt tiedottomassa tilassa) noin vuodesta 2004 saakka. Mutta totuus on alkanut paljastumaan vasta viimeisen vuoden aikana.

Matti Kosonen kirjoitti...

Eihän kukaan ole kampittamassa Auvista jos Auvinen toimii kuten valtuusto päättää.

Anonyymi kirjoitti...

Muistaako joku, että ketkä sitä kuntaliitosta niin ajoivat? Oliko siinä Kepulaiset aloitteellisia vai muistanko nyt ihan väärin?

Anonyymi kirjoitti...

Kuntaliitos on ollut ihan perusteltu,mutta persujen populistipolitiikka tuhoaa seutukunnan valitettavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka meillä olisi minkälain kaupunginhallitus tämän valtuuston toilailut ovat sitä luokkaa että ei voi enää millään järkisyillä perustella näitä päätöksiä mitä puretaan ja keritään kokous kokouselta vuosisittenhän me valittiin kyvykkäimät ihmiset hoitamaan Kiteen asioita mutta ei kyllä siltä näytä näyttää tupelojen touhulta koko homma

Anonyymi kirjoitti...

Kuntaliitos tehtiin yksimielisesti Mattikin oli siellä jossakin kuvassa kilistelemässä samppanjalaseja

Anonyymi kirjoitti...

Tietyt asiat pitää mennä ensin kuntabyrokratiassa tietyn kaavan mukaan ennekuin ne voi viedä oikeuslaitoksen rattaisiin ja tämä lienee just sellanen.

Anonyymi kirjoitti...

Jos kolme-neljä Kesälahden Persua saa seutukunnan sekaisin niin taitaakin saamattomuus vaivata vanhoja tyhjän narskuttajia. Lieneekin Kiteen kepulla ja demareilla hommat menneet tuhkamunailuksi kun ei saada kuria palautetuksi.

Anonyymi kirjoitti...

Matti on nyt kaupunginjohtajan linjoilla täällä aikaisemmissa kirjoituksissa hän on kovin sanakääntein tuominnut hänen toimet

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kun lukee Pajatien blokia aikamoista jeesustelua uskonnon kustannuksella

Anonyymi kirjoitti...

Aluehallintovirasto saa viikon päästä nipun asioita käsiteltäväkseen joissa Kiteen hallinto ei ole ollut tehtäviensä tasalla, jos nuo esitykset menevät läpi.

Anonyymi kirjoitti...

Kepulla oli avoin päätöksenteko vaalilupauksena 😅

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymi 21.47. Aivan oikein, Matti on ollut kaupunginjohtajan linjoilla niissä asioissa missä kaupunginjohtaja on kunnioittanut valtuuston päätöksiä ja niissä en ole ollut missä kaupunginjohtaja yrittää käyttää valtuustoa kynnysmattona.

Anonyymi kirjoitti...

Miloin Matti julkaisette koulun tarjoukset, nehän oli 17 p jättöaika?

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei nyt hätäillä niiden tarjousten kanssa, kunhan hallitus ja kaupunginjohtaja ensin tutkivat onko Kiteen talous todella niin heikoissa kantimissa kuin väitetään eli löytyykö siihen rahat.

Anonyymi kirjoitti...

Eipäs Matti pikään ollutkaan kaupunginjohtajan linjoilla kun syyttää että hän käyttää valtuustoa kynnysmattona aika herjaava lausunto.

Anonyymi kirjoitti...

Oliko koulun kokonaishinta 9m€, vai vähemmän?

Matti Kosonen kirjoitti...

Jos kaupunginjohtaja lehdistössä kertoo kannattavansa Kesälahden tk.n lakkauttamista niin hän pitää valtuustoa kynnysmattona.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kuntaliitosselvityksessa Arpenkoulun kust.arvio oli 6,1 milj.

Anonyymi kirjoitti...

Paljonkos valtuusto myönsi Arppenkoulun rakentamiseen?Muistakaahan se.
Budjetti on Jr A:n mukaan riittävä rakentamiseen ja ylityksiä ei tule.
Joten ei kun palatsi pystyyn.

Anonyymi kirjoitti...

Arppeen varatut eurot löytyvät joulukuun valtuuston pöytäkirjan liitteestä.

Anonyymi kirjoitti...

Mihin ihmeeseen me tarvitaan uutta koulua? Vedä Matti pelipoikki etkös sie oo tekniikan pj. On se ihme jos asiantuntija lautakuntaa ei uskota! Ainakin meillä Kesälahden puolella löytyy tyhjiä tiloja missä koulua voi pitää!

Anonyymi kirjoitti...

Kiteelläkin on hyviä tyhjiä ja vapautumassa olevia kiinteistöjä. Mutta ei, porvaria leikkivät pienipalkkaiset hienohelmaopettajat haluavat hienon pytingin. Oli rahaa tai ei. Surkeaa, että nyt käytetään iso määrä rahaa sellaiseen, mitä ei välttämättä olisi edes tarvittu siinä muodossa mitä nyt tehdään. Ja kuullun mukaan vieläpä riskialttiilla ja ylläpidon kannalta huonoilla suunnitelmilla. Ja mitä tekevät luottamushenkilöt, kiukuttelevat hiekkalaatikollaan ja puuhastelevat mitä sattuu. Tunarit!

Anonyymi kirjoitti...

Vastakkainasettelun aika ei ole ohi.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkikaapa arvon päättäjät,ennen uusien pytinkien rakentamista, olisiko hyödynnettävissä ja millä hinnalla Koivikoilta vapautuvia Kuntayhtymän tiloja.

Anonyymi kirjoitti...

Silloin kun kyse on miljoonista päätökset ovat yksimielisiä, mutta kun kyse muutamasta kymppitonnista niin tulee maailmanloppu jos sellainen hyväksytään.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Koivikko on hyvä paikka uudeksi koulupaikaksi ja valmiit hyvät rakennukset. Nyt valtuutetut laittakaa nimet näkyviin ketkä kannattavat tätä ajatusta.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään tuli radiossa lähetys terveys palveluista koko maassa siinnä selvästi asiantuntia sanoi tulevaisuudessa terveysasemien koko pitää olla vähintään 20000 asukasta ja muutamantuhannen terveysasemat ovat tuhoon tuomittuja näin se varmasti onkin samon vuodeosatojen paikkaluku on liian suuri vertaillessa minkä muun maan vastastaavia lukuja.Minuta kaupunginjohtaja on pohtaillut siitä näkökulmasta että tällä nykyisellä tulopojalla näitä ei kyetä ylläpitämään ilman veroja korottamatta.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitatko että koulua ei tarvitse rakentaa vaan uusi tdrveysasema muutetaan kouluksi. Miten siellä kaikkitietävässä ratiossa sanottiin?

Anonyymi kirjoitti...

Kun on käsittelyssä miljoonahanke se menee monelta yli hilseen, mutta kymppeillä on helppo politikoida.

Anonyymi kirjoitti...

Kun uimahalli-urheilutalo peruskorjattiin miljoonilla, niin silloinkaan ei mennyt kuin kaksi vuotta, kun todettiin että eihän meillä olisikaan varaa uimahalliin. Sama voi käydä terveyskeskuksen ja koulun kanssa.

Saa nähdä, antaako hallitus tänään siunauksen koulun rakentamiselle. (Pöytäkirjojen ulkopuolella).

Anonyymi kirjoitti...

Koulu ja terveysasema ovat eri hankkeita molempia tarvitaan tämä minun kommenttini koski sitä että tämän kaavan mukaan mikä oli radiossa terveyspalveluiden arvio koko maassa Kiteellä ei tavittaisi kun yksi terveysasema.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tietoa, onko hallitus löytänyt sopua hiekkalaatikollaan? Vai onko palkattu lisää lakimiehiä?

Anonyymi kirjoitti...

Niin siellähän oli 11 röhvelö pykälää listalla

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on taas perusturvajohtajan valinta edessä toivottavasti valitsevat sellaisen henkilön joka sitoutuu muuttamaan paikkakunnalle edellinen valinta meni överiksi kh:lta

Matti Kosonen kirjoitti...

Kuulin tänään, että Apsilla olisi joku kuullut naapuri pöydassä puhuttavan, että ongelmat olisi ratkaistu ja että siellä olisi jostain syystä kehuttu Unto Väkeväistä sovinnon tekijäksi.

Jos tämä huhu pitää paikkaansa niin täytyy nostaa hattua Untolle.

Anonyymi kirjoitti...

Hoksasikohan hallitus, että jos tahti ei parane, he joutuvat vaihtopenkille?

Anonyymi kirjoitti...

kuka on tehnyt kenen kanssa sovinnon? hallitus itsensä kanssa vai mitä ne apsilla tietää?

Anonyymi kirjoitti...

Se olisi kova ja uutiskynnyksen ylittävä juttu, jos hallitus olisi tehnyt sovinnon itsensä kanssa. Tiedä vaikka kykenevät vielä ottamaan selvää ja perehtymään Kiteenkin asioihin tällä vaali kaudella. Ihan hyvä, jos hallituskin pääsee kartalle, mitä tässä kaupungissa tapahtuu, mihin ja rahat katoavat.

Matti Kosonen kirjoitti...

En tiedä tarkemmin kun minäkin kuulin asiasta kun siitä naapuripöydässä puhuttiin.

Anonyymi kirjoitti...

Pivankalla tiesivät jotta ei se sovinto ihan täydellinen oo ollu kun 5/4 olivat tuas iänestee rätkäättänneet. Oisko tuo sitten puolisovinto näin aluks? Hyvä alakuha se on ja onha tässä vielä kolome vuotta aikoo parannella sovintoo.

Anonyymi kirjoitti...

Onko jo pöytäkirja valmistunut kun joku Anonyymi tietää äänestys luvut miten on äänestetty sisäpiirissä näköjään tieto vuotaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tähän on suatava korjaus jotta politiikan oppipojat ei ala vaalikarjalle vuotamaan "salaisia" piätöksiä kesken valtuustokauven.

Anonyymi kirjoitti...

Pajatiehän sanoi että enemmistö voittaa aina niin se on varmaan siellä kaupunginhallituksessakin

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa siltä, että entinen "hyväksi koettu vouhkaaminen" jatkuu.

Anonyymi kirjoitti...

Tapa on, että niin pitkään äänestellään, kunnes Lahtelan ja Kankkusen tahto voittaa. Menköön sitten vaikka kaksi tai kolme vuotta. Pääasia, että koko ajan on joku epäselvyys ja riita ilmassa. Jos ei naapurikuntiin päin, niin ainakin keskenään.

Matti Kosonen kirjoitti...

On vaan merkillistä tuo salassapito Kiteellä. Lehdistölle jaetaan tieto päätöksistä heti kokouksen jälkeen julkaistavaksi, mutta hallituksen jäsenillä on salassapito velvollisuus (joidenkin mielestä)kunnes pöytäkirja on julkaistu. Perin merkillistä...

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä päätökset voi kerto, mutta kuka mitenkin äänesti on pidettävä omana tietonaan. Näinhän oikeat poliitikot toimii vastuullisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Voihan noiden päätösten kanssa kiemurrella ja venkoilla vaikka kuinka, mutta kyllä se totuus jossakin vaiheessa paljastuu.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ne aikanaan näkyy siellä pöytäkirjassa kuka on ollut mitäkin mieltä.Luin nuo perustelut sieltä esityslistan liitteenä ei tämäkään juttu mistä on kovasti hehkuteltu johda mihinkään olipa äänestys numerot mitä tahansa.Paremminkin voi sanoa että on ollut myrsky vesilasissa sittenhän se nädään miten siinä loppujen lopuksi käy.

Anonyymi kirjoitti...

Kai päätökset tulee kaikkiin medioihin kuten ennenkin!

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla Lieksassa luottamusmies antoi kovia rasistisia lausuntoja maahanmuuttajista sekin kuivui kokoon eli syyte kynnys on erittäin korkea kun puhutaan poliittisesta toiminnasta.Tämä Kiteen kärhämä on kokonaan poliittinen enkä usko tässäkään sen ihmeenpää tapahtuvan taitaa kaikki kunniansa kyselijät olla valtuuston ja hallituksen jäseniä se voi olla sitten jos todettaisiin että kiusaaminen on ollut jatkuvaa ja kohdistunut yhteen henkilöön jatkuvasti mutta jos se on poliittista kissanhännän vetoa en sen usko johtavan mihinkään

Matti Kosonen kirjoitti...

Kuntaliiton johtava lakimies Heikki Harjula sanoi Kiteellä järjestetyssä koulutustilaisuudessa ettei minkään kokouksen mitkään asiat ole salaisia ellei niitä ole julistettu salaisiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Outoa, että ottivat netistä pois eilisen kokouksen esityslistan. Mikä lie syy?

Matti Kosonen kirjoitti...

En tiedä syytä, mutta kuulin siitä naapuri pöydästä että siinä olisi ollut melko paljon teknisiä virheitä.

Anonyymi kirjoitti...

Tekninen lautakunta voi varmaan tarjota teknistä konsulttiapua :D

Anonyymi kirjoitti...

Kunnianloukkaus asiassa Syyttäjä pitää valtuutetun syytekynnystä erittäin korkealla, verrattuna tavalliseen kuntalaiseen,tämän tosi asian kanssa julkisen vallankäyttäjän on opittava elämään.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta jos onkin perätön syyte joka aiheuttaa taloudellista vahinkoa syytetylle, niin suattaapi olla jotta korvauksiin on hyvät perusteet. Latamiehenä vuosia työskennelleena näin voisin tiältä nuapuri pitäjästä arvuutella.

Anonyymi kirjoitti...

Naapuripydässä absilla kuuluvat supateelevan "myyrien" olevan kaivamassa pohjaa lauantaipäivystykseltä. Kyseessä lienee lauantaipäivystyksen kovimmat vastustajat joille asia tunttuu olevan elämää suurempi periaate kysymys.

Anonyymi kirjoitti...

Taas äänestetty 5/4 ja taas ne 5 on väärässä ainakin persut ovat näin väittäneet.

Anonyymi kirjoitti...

Esityslista sähläyksestä tulee väistämättä mieleen, että onko esittelijä tehtäviensä tasolla? Onko johtavavirkamies nyt haukannut liian suuren palasen ja hamuaa muutoksia niin nopeasti ettei pysty käsittelemään enää yksinkertaisia esityksiä ja esityslistoja? Ovatko virheet olleet liian suuria tai nöyryyttäviä kuntalaisille näytettäväksi?
Kannattaisiko ottaa aikalisä ja miettiä mitä on tekemässä, mitä pystyy tekemään ja tehdä se oikein? Onko tuloksekkaampaa öykkäröidä kuntalaisille, valtuutetuille ja organisaatiolleen vai olisiko kenties hedelmällisempää sopeuttaa tarvittavien muutosten aikatauluja, jotta itse ja toiset ehtisivät sopeutua? Oliko järkevää valita puolensa vai olisiko kannattanut pysyä puolueettomana?
Ehkä miettimisenarvoisia kysymyksiä?

Anonyymi kirjoitti...

5/4 kuntalaisista on aina oikeassa. Kuntalaiset ovat halunneet tällaiset päättäjät.

Anonyymi kirjoitti...

Moni äänestäjä olisi kenties tehnyt äänestyskopissa erilaisen valinnan, jos olisivat arvanneet, että heitä soppatyki tarinoilla huijattiin.
Mutta näillä mennään, vaikka pahalta näyttääkin.

Anonyymi kirjoitti...

18/17 päätöksellä kaupunkilaisten valitsemat edustajat halusivat palautta lauvantaipäivystyksen. Voisiko hallituksen puheenjohtaja niellä tappionsa ja laittaa päätöksen täytäntöön, sehän on muuten vielä omien ryhmätovereiden esittämä päätös.

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksen puheenjohtaja tekee ja sanoo juuri niin kuin virkamies häntä ohjeistaa. Niin toimi myös hänen edeltäjä. Jos kepu on ajanut Kiteen tuhoon, niin kyllä demarit ovat olleet hallituksen johdossa hyvänä joojoo tukena. Ei ollut ruuhkaa demareiden soppatykeillä ennen viime vaaleja, mutta jatkossa voi riittää jo purkki Eldoradon soppaa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt ymmärrän miten edellisetkin hallituksen puheenjohtajat ovat olleet vain sätkynukkeja isojen poikien leikeissä virkamiesten kanssa. Sama näyttää jatkuvan nytkin ja kukaan ei mahda mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Simät alkavat avautua, kuten kissan pojalta monelta kuntalaiselta.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tulevaisuus on täysin kj:n varassa, jos tämä sätkynykke teoria pitää paikkansa. Valtuustohan on täysin hampaaton uuden hallintolain tullessa voimaan, eli kusessa olette. Terveisiä täältä demokratiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kyselkää ihmiset omilta valtuuutetuilta, mitä ne on tehnyt lautakunnissa ja valtuustossa. Mitä valtuutetut itse ajattelevat ja mitä tietävät asioista, Tulette yllättymään.

Anonyymi kirjoitti...

On juteltu valtuutettujen kanssa ja kuultu rymäkurista joka estää oman pään käytön mm keskusta puolueen ryhmässä. Siellä on taktiikkana "yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta" välittämättä mitä siitä seuraa kunnan tilanteelle. Olette kai huomanneet että lehdet eivät julkaise edes äänestyslistoja, josta kuntalaiset näkisivät mitä siellä puuhataan. Kuka on senkin kieltänyt?

Anonyymi kirjoitti...

Salailu, pelottelu, painostus, kauhukuvien levitys, sitä on politiikka Kiteellä.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Kiteellä aikaa odottaa? Pitäisikö talouden hoitoon keskittyä heti? Paljonko on kohtuullista käyttää aikaa poliitikkojen keskinäisten riitojen tai omien asioiden selvittelyyn? Kenen tehtävä on hoitaa ne asiat, jotka edellisiltä johtajilta jäivät tekemättä? Tulevatko asiat kuntoon sillä, että virkamiehet eivät esitä eivätkä tee mitään? Onko poliitikkojen tärkein tehtävä etsiä pilkkuvirheitä, nokitella ja vihjailla? Kuka on öykkäröinyt ja missä? Vihjeenä viimeiseen: puheenjohtaja oli uhannut poistaa varapuheenjohtaja Sami Palviaisen valtuuston kokouksesta asiattoman käytöksen vuoksi.

Näitäkin voi miettiä.

Anonyymi kirjoitti...

Talouden hoidolla ja kansalaisoikeuksien ja hallintolain noudattamatta jättämisellä ei liene paljoa yhteykisä. Kukaan ei liene eri mieltä etteikö Kiteellä olisi harrastettu syrjintää ja puolueellisuutta mm henkilövalinnoissa, joka nyt näyttää tulevan lopultakin esiin uusien valtuutettujen toimesta. Auvinen oli kuulemma ollut paras vaihtoehto kj:ksi puolueettomuutensa ja ammattitaitonsa vuoksi. Kysymys kuuluukin, onko hän lunastanut odotukset kaikin puolin? Jään mielenkiinnola seuraamaan tapahtumia. Kansalainen kiteeltä.

Anonyymi kirjoitti...

Muissa kunnissa mietitään paljon toimintojen ja palveluiden kehittämistä. Suuri osa kunnista pyrkii luomaan itsestään positiivista mielikuvaa. Lähes kaikki kunnat haluavat olla jossakin asiassa edelläkävijänä. Moni kunta toivottaa uudet asukkaat ja pienyrittäjät tervetulleeksi. Kuntalaisista pidetään huolta ja heitä arvostetaan. Poliitikot ovat nöyriä ja tekevät kaikkensa kunnan menestymisen eteen.

Mutta mites Kitee? Ei muissakaan kunnissa ole helppoa. Talous on tiukoilla ihan joka paikassa Nyt pärjäävät ne, joilla on hyvä henki päällä. Kitee ei kuuli tähän joukkoon. Teollisia työpaikkoja on menetetty, mutta se nyt vain on hyväksyttävä ja sen asian kanssa on syytä oppia elämään. Uusia, satoja ihmisiä työllistäviä vanhanaikaisia teollisuuslaitoksia ei Kiteelle enää tule. Tämäkin on tosi.

Kaupungin hallituksen on nyt aivan ensimmäiseksi tunnistettava tosiasiat. Tosiasioiden pohjalta on alettava määrätietoisesti puhdistamaan ilmapiiriä. Niin virkamiesten kuin luottamushenkilöidenkin piirissä. Myönteinen ilmapiiri on tartutettava jokaiseen kuntalaiseen. Jos hallitus ei ymmärrä näitä asioita ja jatkaa nykylinjaa Kiteellä, niin valtuuston on puututtava välittömästi tilanteeseen erottamalla hallitus. Ylimmät johtavat elimet näyttävät esimerkkiä ja suuntaa. Nyt esimerkki ja suunta on totaalisen väärä.

Anonyymi kirjoitti...

En ymmärä mistä siellä kh:n kokouksessa on oikein äänestetty jos joku on tehnyt työsuojeluilmoituksen niin työnantajan velvollisuus on tuoda asia käsittelyyn ja ainakin nuiden kirjoituksin perusteella ketäänhän ei ole siellä palaverissa ole tuomittu vaan todettu että tämä juttu ei aiheuta jatkotoimia ja kaikki on sen hyväksyneet minusta ainakin näytttää siltä kysymys on siitä kokouksesta jossa tyntekijät ja työnantajat ovat käyneen läpi kyseisen työsuojelu ilmoituksen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Olipa hyvä kirjoitus tältä klo 9.10 anonyymiltä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tämä, klo 10.44, anonyymi ei ilmeisesti ole lukenut 30.5.2013 pöytäkirjaa.

Anonyymi kirjoitti...

Työnantaja joutuu aina käsittelemään työsuojeluilmoituksen jos asianomainen henkilö on sen tehnyt. Olisiko työnantajan pitänyt sanoa että tämä ei kuulu meille ? Tässä tapauksessa kaikki kh:n jäsenet ja varajäsenet ovat työnantajan edustajia.

Anonyymi kirjoitti...

Luottamus Kiteen polittiseen johtoon näyttää olevan tipo tiessään, "kunnia on mennyt, mutta maine kasvaa" Millään tekopyhyydellä mainetta ei korjata, vaan rehdillä yksituumaisuudella ja pyyteettömällä työllä se onnistuu,mutta vasta sitten kun saadaan uusia päteviä luottamus henkilöitä kehiin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen valtuusto on valinnut luottamushenkilöt v.2012 järjestäytymis kokouksessaan joiden toimikausi ulottuu vuoteen 2016 asti jos henkilöitä joudutaan valitsemaan uudelleen ne on aina tuotava vatuustoon.

Matti Kosonen kirjoitti...

Joo, paitsi hallitus, joka on valittu vain vuosiksi 2013 ja 2014.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymi klo. 11.55. Hallitus on sen käsitellyt 30.5.2013, olen siitä lainannut pätkän tähänkin keskustelluun, voin vieläkin tämän kerran sen tänne kopioida: "Käydyn keskustelun lopputuloksena todettiin, että Maija Kaalimaahan on Kiteen kaupungin työntekijänä kohdistunut häirintää ja epäasiallista kohtelua." Tästä lauseesta tämä riita sai alkunsa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minunkin mielestä hallituksen olisi mietittävä voiko tälläinen meno jatkua kun esimerkiksi talousarvio kokouksessa kh:n edusta saa oman esityksensä talousarvioon niin hän kuukauden päästä äänestää omaa esitystään vastaan on hyvin poukkoilevaa päätöksenteko kultuuria

Anonyymi kirjoitti...

Matti tämä keskustelun lausuma ei ole johtanut mihinkään sanktioihin kenenkään kohdalla vai lukeeko siellä mitään nimiä henkilöistä en tiedä siitä sen enempää se on talon sisäinen juttu kun on kysymys työsuojeluilmoituksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä kannattas lukea kaikki em. kokouksen asiaa koskevat pöytäkirjat liitteineen niin sieltä ne nimetkin ja syytteet löytyvät.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei tietenkään, eihän hallituksella ole siihen edes mahdollisuutta.
Ei siinä ole nimiä, mutta henkilöt tai henkilö ryhmät on nimetty työsuojeluilmoituksessa. Eikä tuollainen asia ole talon sisäinen juttu koska sitä alettiin hoitaa julkisesti. Se olisi pitänyt hoitaa alunperin sisäisenä, mutta kun sillä lähdettiin revittelemään niin kyllä se nyt on julkinen.

Anonyymi kirjoitti...

Ketään asianosaista ei ole kutsuttu mihinkään kuulemiseen jossa olisi pitänyt olla asian vireille laittanut ja hänen syyttämänsä henkilöt. Näin sanoo laki, mutta Kiteellä pidettiin täysin asiaankuulumattomien osaajien kesken koulutustilaisuus jossa kuitenkin lopputuloksena hallituksrnpuheenjohtaja on allekirjoituksellaan vahvistanut lausuman, jossa sanotaan juuri noin kuon tuossa yllä Kosonen toteaakin. OPi

Anonyymi kirjoitti...

Täällä Matin blokissa voi lukea monta herjaavaa lausuntoa em.kaupunginjohtajasta voisi hyvin kysyä eikö nämä ole yksilöön kohdistuvaa jossa kaupungin johtavat luottamushenkilöt alistuvat tämmöiseen Matti mukaan lukien viimeinen alatyyliin heitto oli Matilta että kaupunginjohtaja meinaa käyttää valtuustoa kynnysmattona kyllä tämä on suuressamäärin hyvin vakavaa mollaamista.

Anonyymi kirjoitti...

Kuntaliiton johtava lakimies Heikki Harjula on käynyt luennoimassa Kiteellä on käsitellyt avoimmuutta että mikään ei ole salaista minä kysyn puhuiko hän totta kun täällä Matin blokissa kuntaliiton lakimiehetkin on leimattu valehtelijoiksi

Anonyymi kirjoitti...

Kuka kertoo mitä tarkoitti tänään kotkarjalassa korjausasia valtuuston kokous puheista, kun oli jotain väärää tietoa kerrottu hallituksen puheenjohtajan toimesta?

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 14.24: Minä taas näen asiat toisin. Minusta on kaupunginvaltuuston, kaupungin ylimmän päättävän elimen, mollaamista jos johtavat viranhaltijat arvostelevat valtuuston päätöksiä tai antavat valtuuston päätösten vastaisia lausuntoja. ( Kesälahdella sellaisesta annettiin varoitus eräälle viranhaltijalle)

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 15.14: Misääs täällä on leimattu lakimiehiä valehtelijoiksi?
Kyse oli käsittääkseni siitä ettei lakimies ollut saanut kaikkea tietoa tapauksesta josta häneltä pyydettiin lausuntoa. (Kesälahdella aikoinaan kuntaliitonlakimies antoi lausunnon ettei siskon mies ollut esteellinen käsittelemään hakijan oikaisuvaatimusta. Hallinto-oikeuden mielestä oli. Kuntaliitosta kysyneeltä viranhaltijalta oli ilmeisesti unohtunut jokin oleellinen asia kysymyksestä :-) )

Anonyymi kirjoitti...

Takavuosina aekatyömiehellä ja jollakin naisella, oli valtuuston kokouksissa, keino jos toinenkin,miten kunnan asioita tulisi hoitaa, mihin ne viisastelut nyt ovat hävinneet?tai miksi ne keinot ei nyt purekaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tammikuullahan Koti-Karjala kirjoitti jutussaan että kh:n puheenjohtaja oli esittänyt jotakin toista henkilöä valittavaksi perustuvajohtajan vaalissa mutta nimeä ei kertonut ketä myöhemmin tämä samainen lehti ilmoitti että uutinen perätön olisiko tämäkin lipsahdus kulunut samaan sarjaan joka oli uutisoitu

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Matti tässähän taitaa kohta kaikki olla rehellisiä kun Kuntalitonkaan lakimiehiä ei Matti enää syytä valehtelijoiksi

Anonyymi kirjoitti...

Ei nyt ihan kaikki, kun joku on antanu väärää tietoo valtuustossa päivystys kustannuksista, mutta mitä?

Anonyymi kirjoitti...

Leivättömän pöyvän iäreen koko valtuusto,eivätpä ou silläkään aikoo sotkemassa kunnan asijoita.Annetakoon valtuuvet virkamieshallitukselle siks aikoo kunne assiit ovat oikeella tolallaan Niinhän teki Kekkonenkin valtakunnan politiikassa vanhaan hyvvään aikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Elekkeehän nyt poijjaat, eihän tässä ou mittee hätee. Jospa se valtuusto sitten pittääkkii sen pitemmän kokouksen siellä Hammaslahen puolessa, niin jospa ne assiit sitten siitä ihan ihekseen vaikka luiskahtaahin jonkullaisee järjestyksee ja piästäännii pikkuhiljoo eteenpäin.

Anonyymi kirjoitti...

Ei se onnistu kun osa lähtöö istumaan Juukaan. Eivät kuulemma sovi sammaan porukkaan etes linnassa.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 17:22
Valtaa vielä enemmän nykyisille virkamiehille. Olihan tuo varmasti provokaatio, ettet ole läpikäynyt samaa lobotomialeikkausta kuin valtuuston enemmistö? Mikäli kuitenkin olet läpikäynyt tuon operaation niin kysyisin, että paljonko valtio/kunta antoi tukea? Teillähän ei ole ollut tapana maksaa omista ennen riittäviä tukiaisia.
Tukirahoilla on toki aina tehty kaikkea mahdollista hullutusta ja unohdettu, että osan kuitenkin joutuu maksamaan itse.

Anonyymi kirjoitti...

Piäkonnat pittää laittoo ilimanmuuta eristysselliin, ainaki joksii aikoo jos se yhteisymmärys siitä sitten rupivaa tolokkuusa tulemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Se tuo väärätieto leviää kun kulovalakkee täälläkin toisessa Matin blokissa jo alettiin antamaan Kiteen terveysasemalle uusia vastaanotto aikoja ja tais olla asialla ihan johtavat luottamushenkilöt joko lie se Matin ja OPi:n vastaanottokeskus alottanna kun ei ole kuulunna mittään

Matti Kosonen kirjoitti...

Nyt alkaa olla liikaa liian viisaita tässä keskustelussa. Minä en ole enää ymmärtänyt pitkään aikaan mistä täällä keskustellaan.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää siltä, että päivystyksen kaatajat spekuloi vastaanottoajoilla, kun seuraavana lopettavat kesälahen terkkarin kokonaan, niin tulee säästöjä. Vaalikarja joutaa ajelemään Joisuuhun, käykööt samalla alkossa kun sekin pitää lopettaa jotta kansa ei tuhlaa rahojaan turhuuksiin. Pitää säästää veronkorotuksiin ja viemäriputkiin rahaa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin se siellä Kesälahella Kiteen valtuuston hurmos alako kun Hermanni rupes taputtammaa vuan Sinikka otti kiini käistä että ei mennä liian pitkälle vahinkohan siinnä kerkis tapahtuu kun valtuusto piätti ihan semmoseta asiasta jota ei etes ollut esityslistassa ja se oikee asia jäi kokonaan piättämättä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Mikäs asia jäi päättämättä ?

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäisenä mieleen tulloo kaupunginhallituksen erottaminen.

Anonyymi kirjoitti...

Niin akipyhä päivystyksestähän siellä piti päättää niin siinä asialistassaluki eikä mistään muusta mutta siellähän ei vielä päätettykään mistään.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tosiaankin niin ettei yksikään Einarinari uskalla valittaa päivystyspäätöksestä hallinto-oikeuteen? Itketään ettei mistään ole päätetty. Kokeilkaa valittamalla hallinto-oikeuteen ruikuttajat.

Anonyymi kirjoitti...

Ei näy hallituksen esityslistaa eikä pöytäkirjaa netissä. Tietääkö kukaan onko kaupunginjohtaja syyttänyt kiusaajaksi epäiltyjä vaiko puoltanut syyttömyyttä?

Matti Kosonen kirjoitti...

Se arkipyhä asiahan päätettiin, mitä epäselvää siinä on?

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen kaupungin päätöksenteko kultuuriin pitää tulla muutos jos joka kokouksessa alkaa olla muotovirheitä ei tämä veivaaminen lopu milloinkaan minusta kaikki tärkeimmät esitykset mitä tehdään pitää antaa kirjallisena ja päätökset pitää nojautua kokouksen alussa yhteisesti hyväksyttyyn asialistaan jos joku tekee asialistasta poikkeavan esityksen siitä on puheenjohtajan huomautettava.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tarkoitatko, että vastaesityksiä ei enää saa tehdä? Et kai ole tosissasi?

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksen esityslista ei näy netissä? Olaanko jo nyt siirtymässä virkamieshallintoon josta siell kesälahdella ainakin päätettiin, mutta senhän piti alkaa vasta 01.06 eikä nyt? Vai kepulaiseen hyväksi havaittuun tiedottamiseen, siis kerrotaan vain jäsenkirjan omaaville.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt täytyy jo toivoa että tuon aiemman Anonyymin esittämän lobotomian yhteydessä tahtäisiin myös kastraatio, ettei ominaisuudet enää periytyisi.

Anonyymi kirjoitti...

Niin siellä Kesäladella pidetyssä valtuuston kokouksessa puhetta johti Sami Palviainen ilimankos se meni överiksi

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 21.15 kysyppä huomenna sieltä puoluetoimistolta että ovatko kaikki sinun ryhmäsi jäsenet kanssasi samalla linjalla. Jos ovat, niin hankkikaa kiireesti viisumit ja menpliput Valkovenäjälle. Taitaa olla tätä nykyä ainoa valtio täällä sivistyneessä maailmassa jossa ei saa tehdä esitteliän esityksiin vastaesityksiä. Oliko tämä tulkinta jo vaalisoppatykillä teidän linjauksenne?

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitin anonyymi 21.34

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 21.30.puhut just niinkuin kokousten kuuluu mennä, onhan niillä nyt kuitenkin säännöt!!Miten hitokseen solkataan ihan ohi hyväksytyn asialistan.On kyllä melekonen puheenjohtaja (t), opetelkaa nyt hitokseen, toinen vuosi jo menossa ja yhä tälläsia mokia, ei hitokseen

Matti Kosonen kirjoitti...

En ymmärrä mitä epäselvää tai laitonta olisi tapahtunut valtuuston päätösten osalat. Tarkoittavatko anonyymit sitä päivystys asiaa? Siinähän valtuusto katsoi ettei ollut tapahtunut virhettä arkipyhä ajan kohdalta, mutta valtuusto oikaisi toisen, lauanatain osalta syntyneen virheen.

Anonyymi kirjoitti...

Kokouksessa saa tehdä vastaesityksiä se ei ole kielletty mutta jos asia yritetään muuttaa toiseksi mitä se on ollut yksimielisesti hyväksytyssä esityslistassa niin puheenjohtajan tulee siitä esityksen tekijää huomauttaa tämä talousarvion kohta koski arkipyhä asiaa jossa olisi pitänyt äänestää siitä otetaanko arkipyhät päivystykseen vai ei siitähän tässä on ollut kiistaa eikä äänetää kokonaan koko asiasta

Anonyymi kirjoitti...

Kun kh tuo tämän asian uudelleen valtuustoon on tutkittava jääviydet huolella jos valtuuston puheenjohtaja on jäävi olemaan puheenjohtajana niin olisi tutkittava myös se jääviys joka koskee Tikkamäen pävystyksen esimiestä Susanna Vileniä josta päivystys palvelut ostetaan koska hän on myös Kiteenkaupungin valtuutettu ja on ollut päättämässä tätästä päivystys asiasta valtuustossa

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa valtuutetut ja hallituksen jäsenet keskustella tässä viestiketjussa. Kommentit ja kirjallinen ilmaisu ovat samaa tasoa kuin kaupunkimme päättäjillä.

Anonyymi kirjoitti...

En ole Kiteenkaupungin luottamushenkilö paikoilla voin antaa teille ohjeita siitä että kun päätöksiä tehdään niiden yhdessä sovitujen asialitan kohtien mukaan niin mitään ongelmaa ei ole en ole sitä mieltä että kokousissa ei saisi tehdä vastaesityksiä kunhan vain asiassa kestetään.

Anonyymi kirjoitti...

Ainoa oikea tie lopettaa vatvominen päivystyspäätöksen lainmukaisuudesta, on valitus Hallinto-oikeuteen.
Maalaisjärjellä ajateltuna päätös on lainvastainen, käsittelyvirheen vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin että hallituksen puheenjohtajalle on tullut pakkomielle tästä kuntalaisten kyykyttämisestä juoksuttamalla heidät myös lauantaina Joensuuhun ja nyt alkaa vielä jauhaa jääviyksistä kun ei enää pysty ketään muuten pelottelemalla käännyttämään "oikealle" tielle. Onnea vaan hänelle tässä asiiissa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Hallitushan käsitteli tuota päivystys asiaa laajemmin ja siellä äänestettiin asiasta. Aika outoa olisi jos valtuustossa ei voisi tehdä samaa vastaesitystä kuin mitä on hallituksessa tehty. Voittanut ehdotushan oli kompromissi näistä kahdesta ehdotuksesta.

Asia olisi ehkä ollut toinen jos hallitus olisi käsitellyt vain esittelijän ehdotusta.

Anonyymi kirjoitti...

Sekatyömies on nyt saanut sellaiset saappaat, että hänkin onnistuu saamaan itsensä Kiteen historiankirjoihin. Pahana epäonnistujana. Mies onnistui tuhoamaan 1,5 vuodessa omansa ja Kiteen maineen. Hallituksen pj. on varmasti kautta-aikojen törkein takinkääntäjä paikkakunnalla. Ei uskoisi samaksi mieheksi, kun vertaa puheita ennen edellisiä kuntavaaleja ja tekoja nykyisessä roolissaan. Kepulla ja virkamiehillä on käsittämätön valta ja keinot kääntää paatuneimmankin työläisen pää itse itseään vastaan. Käsittääköhän mies itsekään, mitä on tekemässä ja tehnyt puheenjohtaja-aikanaan.

Anonyymi kirjoitti...

Edelleenkin ihmetyttää miksi hallituksen tämän viikkoinen esityslista piti piilottaa heti kokouksen jälkeen. Onkohan kokousta virallisesti edes ollut. Aivan uskomatonta tunarointia. Täytyy kyllä verrata tarkkaan, löytyykö ennen kokousta esillä olleesta (onneksi tallessa) esityslistasta ja joskus ilmestyvästä pöytäkirjasta minkälaisia eroja tai yhtäläisyyksiä. Jotain suhmurointiahan tässä taas jälleen kerran on.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille 10.02 Eihä tätä touhua todeksi voisi uskoa Erkkikään,mutta puheet ja teot, sekä pöytäkirjat vahvistavat pahan unen todeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostavaa nähdä mitä hallitus on maanantaina päättänyt mm. kiusauspykälöissä. Siinähän on puheenjohtajalla kova paikka, kun on tekstien mukaan ollut syyttäjän linjoilla tukemassa työsuojeluilmoitusta. Voiko pääluottamusmies asettua työnantajan rooliin ja tunnustaa ettei mitään työpaikkakiusaamista ole tapahtunut. Varsin mielenkiintoista.

Anonyymi kirjoitti...

Pienet on murheet tälle palstalle kirjoittajilla, vaikka lieneevät omasta mielestään isojakin politiikkoja.

Anonyymi kirjoitti...

Kukaan ei tunnu olevan kiinnostunut valtavasta alijäämästä yli 10 milj.€ja yritä etsiä keinoja sen pienentämiseksi, paitsi Matti on luvannut esittää oman reseptinsä,sitten kun tulee selvitys v. 2012 kadonneiden miljoonien kohtalosta.
Kaavailtu 1,7 milj.€ säästötavoite tälle vuodelle ei ole riittävä alkuunkaa, tarvittaisiin lähes 6 milj.€ sopeuttaminen jo tänä vuonna, että oltaisiin kantokykymme mukaisella kestävällä ja terveellä pohjalla. Miettikääpä tämänä yhtälön ratkaisua?

Anonyymi kirjoitti...

Johtavilta luottamushenkilöiltä, virkamiehiltä tai esimerkiksi KETI:ltä ei ole tullut vuoteen ainoatakaan positiivista viestiä tai kehitysajatusta. Ainakaan julkisuuteen saakka.

Jos taloutta halutaan laittaa kuntoon, se edellyttää todella merkittäviä sopeutustoimia ja rakenteiden uudistamista. Esim. lomautuksilla on mahdollista saada tilapäistä apua jo tälle vuodelle. Hallintorakenteesta ja toiminnoista on jatkossa karsittava 30%, niin sitten on mahdollista kääntää suuntaa. Palvelut eivät tästä kärsi, on vain tehtävä oikeita asioita ja niitäkin tehokkaasti. Yhden pienen liikkeen se vaatii, johtavat luottamushenkilöt on vaihduttava. Nykyiset eivät ole kykeneviä yhtään mihinkään, mikä liittyy rahaan tai mielikuviin.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka Kiteellä lopetetaan kaikki päivystykset, niin jos ette puutu kepun järjestelemiin hoivapuolen ylihintaisiin palveluihin, niin vaje vaan kasvaa. Samoin ostolääkärit pois ja omat tilalle. Lopettakaa nuo järjettömät investoinnit kuten paloasema, tasapään viemärit, meijärinranta. Näistä teille jä jo yli miljoona vuodessa. Sitten lomautatte kuten muutkin vastuulliset kunnat suomessa. Näitä miettikää eikä epäolennaosia muotovirheitä valtuustossa.

Anonyymi kirjoitti...

Ketiltä on tullut Huu Haa lupauksia Puhoksen kehittämiseksi ja sadoista työpaikoista , jota täys tommpeli puheenjohtajat ovat kehuskelleet. Kaikki on ollut suunnatonta rahan tuhlausta ja keskeisten luottamushenkilöiden imagon pönkitystä, mutta työtä kaipaavien rehellisten työläisten huijausta. Hävettävää toimintaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ennen kuntavaaleja sekatyömies juoksutti Ministeri Ihalaisen pelastamaan lastulevyn valmistuksen mutta laihoin tuloksin. Palveli toki varsin menestyksekkäästi vaalimenestykseen.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tilanne Kiteen osalta on käsitelty. Edellisellä vaalikaudella ajettiin niin täydelliseen miinaan, että on aivan sama kuka nykyisin on päättäjänä. Mikäli hallituksen puheenjohtajalla olisi ollut halua palvella kuntalaisia palveluiden saatavuuden ja tasapuolisen kohtelun nimissä, olisi hän etsinyt liittolaisia muualta kuin Keskustasta. Hallituksen puheenjohtaja haluaa kuitenkin vihoissaan kostaa kuntalaisille näiden väärin äänestämisen.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen kohtalo on korkeammas käres.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 14:27 taitaa olla oikeassa. Lahtela selvästi kostaa väärin äänestäneille. Aiheuttaa kyllä sen, että demarit eivät tule jatkossa kuluttamaan valtuuston jakkaroita. En ole kuullut kylillä kulkiessa enää ainoatakaan positiivista kommenttia Lahtelasta.

Anonyymi kirjoitti...

Jos noin käy, kuten anonyymi toteaa, on erittäin masentavaa, niiden vilpittömien Demaripuurtajien puolesta, jotka menneinä vuosina ansiokkaast, muiden mukana olivat Kiteetä kehittämässä.Nyt nämä Demarien "irvikuvat" muiden haihattelijoiden mukana ovat saaneet tämän tuhoisan kunnan alasajon aikaan ja samalla Kiteen Demareista katoavan kansanperinteen.

Anonyymi kirjoitti...

Lahtela toimii juuri niin kuin vastuullisen kuntapäättäjän pitääkin. Tosiasiat on tunnustettava ja toimittava niiden mukaan. Räyhätä osaa jokainen, kokonaisuuden ymmärtäminen on paljon vaikeampaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään klo 12.44 asialla on ollut ilmeisesti valtakunnantason anonyymi vaikuttaja. Ainakin murheet on hänellä isot, no murheitakin on monenlaisia. Eukko pihtaa tai muuta vastaavaa.

Anonyymi kirjoitti...

OK - Uho nousee ja pidot paranee

Anonyymi kirjoitti...

Epävirallisen tiedon mukaan joku olisi uhrautunut valittamaan hallinto-oikeuteen 3.2 valtuuston päätöksestä ottaa päivystys takaisin Kiteelle. Ompa jollakin itseluottamusta!

Anonyymi kirjoitti...

Esa Lahtela on jämäkkä kh:n puheenjohtaja minusta hän on antanut täyden tuen uudelle kaupunginjohtajalle vaikeassa taloustilanteessa niin kun kuuluukin nyt näyttää siltä jotka ylistivät uutta kaupunginjohtajaa ja talousosaajaa kadonneet ympäriltä syy viertettävän hänelle aivan turhaan

Anonyymi kirjoitti...

Heh heh heh 😁

Anonyymi kirjoitti...

Esa on ollut aina vastuullinen ja älykäs poliitikko, jopa fiksuin Kiteeläisistä. Hänellä on valtava tietämys ja suhdeverkosto ympäri Suomen. Eipä taida toista vastaava löytyä?
Esa sentään ymmärtää isommatkin ympyrät ja tietää mitä tekee, tienneekö toiset?
Esa olisi ollut jopa hyvä vaihtoehto tässä tilanteessa kaupunginjohtajaksi Kiteelle tai tulevaisuudessa koko Keski-Karjalaan.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 19.02 Ehdota, että näin osaavalle henkilölle tulee hakea mahdoolisimman pian, Kiteen ja Keski-Karjalan pelastajan kunniamerkki laakerilehdillä koristeltuna ja merkin juhlalallinen luovutus Kiteen torilla, soppatykin jymähdellessä.

Anonyymi kirjoitti...

Pitäskö nauraa vai itkeä. Isot on ihmisillä ajatukset senaattorin kyvyistä.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on vissiin sellainen vitsi sivusto. Vitsit ovat sitten jotakin sellaista, ettei siitä ota selvää vanhan Alinan kanavainaakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Itku ei auta markkinoilla, mutta nauraahan näille tosi veijarelle toki voi mahansa kipeäski.Kunnan asioiden järkevä hoito on täysin eri asia.

Anonyymi kirjoitti...

Suattaa olla jotta jäpi laakerinlehet ja rinikat käyttämättä jos päätökseen tarvitaan muita kuin sennaattori ihe. Kuulin jotta tämä kansankynttilä olis jyrkästi vastustanut kiusaajiksi syytettyjen kanssa sopimiseen ryhtymistä. Näin tekköö oikea vastuunkantaja!

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä vuan tiältä nuapurpitäjästä, mie vuan sitä jotta koittoo pittee sennaattorinne poissa jos ruppiitta viellä riijuustammaan yhtymistarkotuksissa. Myö ei nimittäin uskota yhtään soppatykkimiestä kun on kuultu mitä hää touhuvaa.

Anonyymi kirjoitti...

Aikoinaan Lipsas Topi ja Vepsän Aapo
Haalasivat Kiteelle yli tuhat teollista työpaikkaa,Kyllä tuolloinkin oli oksan ottajia. Kuusen kaatajat eivät pitäneet itsestään meteliä.Topi joutui kylläkin omiensa hampaisiin. Nykyiset keisarit ovat kalunneet aiemman saaliin ydintä myöten kuiviin. Uuden kuusen kaatajaa nykyisistä neropateista ei ole eikä tule.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä on kateellista porukkaa Esalle. Kuinkas moni muu teistä on ollut lain säätäjänä ja mitkä on teitin meriitit? Lyhyt taitaa olla se lista?

«Vanhin ‹Vanhempi   1 – 200 / 271   Uudempi› Uusin»