sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kommentit

Prinsessa on päiväunilla ja minulla on pieni lepohetki vaativassa ukin roolissani, joten nyt on pieni hetki aikaa kirjoitella.

Tausta tietona tälle jutulle on syytä kertoa, että sivullani on käyty tämän vuoden puolella n. 18.000 kertaa ja kommentoitu yli 1.700 kertaa.

Nyt yhä useampi henkilö on alkanut vaatia kommentoinnin rajoittamista, koska siellä on mikana epäasiallisia kirjoituksia ja myös, että kommentit alkavat kiertää kehää eli toistetaan samoja asioita. Olen huomannut tämän saman asian jo jonkin aikaa sitten. Olen myös huomannut ettei kommentit kestä siinä aiheessa jota kommentoidaan.

Asialle pitäisi tehdä jotain.

On ehdotettu, että vaatisin kommentit omilla nimillään tai sitten niin, että kommentoija joutuisi ilmoittamaan minulle yhteys tietonsa.
On kuitenkin niitäkin, jotka haluaisivat pitää keskustelun vapaana, koska minun blogini on kuulema ainoa Kiteen kunta politiikasta kertova blogi, jossa voi kommentoida anonyyminä.

Viime maanantain iltakoulussa ilmeni suuri kiinnostus valtuutettujen taholta (kuuleman mukaan viranhaltijatkin ovat olleet kiinnostuneita) blogini kirjoituksista ja kommenteja kohtaan. Ihmettelen heidän herkkä hipiäisyyttään, ovathan he itse halunneet luottamustehtäviin ja miten he voivat kuvitella, että kaikki kansa on heihin tyytyväinen. Toisaalta ihmettelen miksi valtuutetut eivät uskalla osallistua omilla nimillään keskusteluun vaan ampuvat puskista anonyymeinä muita luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita ja näin laskevat keskustelun tasoa?

Ennakko sensuuri lopettaisi kokonaan kommentit, eikä se palvelisi sen enempää minua kuin muitakaan luottamushenkilöitä, joten annan asian olla ennallaan toistaiseksi.

Kuitenkin lupaan käyttää entistä tiukempaa sensuuria kommenttien suhteen. Poistan kaikki sellaiset kirhjoitukset jotka kohdistuvat loukkaavasti muihin henkilöihin.

Tämän lisäksi haastan kaikki luottamushenkilöt, viranhaltijat ja puolue aktiivit kirjoittamaan omilla nimillään kommenttien tason nostamiseksi.

.








38 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kai nyt persuja saa mollata ☹

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä päätös sallia vapaa kommentointi. Jos jotkut valtuutetut esittävät asioita anonyymina, niin sitä kyllä on ihmeteltävä. Julkisessa luottamustehtävässä toimivan on kyllä kyettävä olemaan julki ihan nimen kanssa. Äänestäjiä kiinnostaa varmasti valtuutettujen ajatusmaailma muulloinkin kuin kuukausi ennen vaaleja.

Anonyymi kirjoitti...

Tuskimpa näissä blokeissa on tarvis mollata ketään vaan ennemminkin rakentava ja kriittinen keskustelu kaikilta osapuolilta olisi tarpeellista meidän asioiden hoidossa.

Anonyymi kirjoitti...

Kertokaahan sitten avoimesti, mistä säästetään lähes milli loppu vuonna?

Koht puoliinhan niitä kohteita ruvetaan etsimään. Olis hyvä kun mahdollisimman laajasti tulisi hyviä ehdotuksia säästökohteista, joita valtuutetut voisivat sitten yksissätuumin pohtailla ja panna toteutukseen viranhaltijoiden toimesta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kirjoitan seuraavan blogin taloudesta ja mistä voitaisiin säästää ja miten.

Anonyymi kirjoitti...

Säästöjä:
-Kaikesta huolimatta viikonloppupäivystys Joensuuhun.
-Ulkoistettujen palvelujen tarkastelu. Onko tarpeellisia yleensäkään ja voiko ne hoitaa omin nykyisin voimin. Kaikki takaisin otettu on säästöä kun omia resursseja ei lisätä.
-Eläköityvien tilalle ei uusia henkilöitä. Näin henkilöstömäärä alas 10-15 prosenttia.
-Sotea on tarkasteltava muutenkin kuin hoitopaikkoja vähentämällä. Jotain uutta ajattelua lääkäripalveluihin. Ei ulkoistusta, vaan lääkäreille jotain vapaata saumaa hoitaa hommat kuntoon.
-Kaikki osa-alueet tekemään pakolla budjetit pienemmiksi kuin kuluvana vuonna. Keinot vapaat, kunhan ei koske henkilöstölomautuksia. Saumoja on kymmenittäin.
-Sitä uutta ajattelua kehiin. Mitä nykyisin tarjotaan luonnollisena palveluna, jota ei tarvita? Lomituksesta sosiaalitoimeen perattava kaikki.
-Eikä sitten muuta kuin rauhaa ja rakkautta. Vähemmän jumalan sanaa.

Anonyymi kirjoitti...

Matti on ainoa valtuutettu Kiteen Demariporukassa jolla on jotain sanottavaa Kiteen kuntataloudesta. Ihmettelen suresti sekatyömiehen vaisuuta tuoda näkemyksiään julki Kiteen kehittämiseksi.Vai onko käynytkin niin, että populismin kortit on tullut katsottua.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki määräaikaiset pois vuoden sisällä. Paloasema remontoidaan entiseen paikkaansa. Lomautetaan kaikki paitsi kolmevuoro hoivatyössä olijat. Siirrytään työterveydessä omaan tuotantoon. Näistä irtoaa helposti lähes miljoona.

Anonyymi kirjoitti...

Talouden, niin kuin muunkin parannuksen tärkein asia on asennemuutos. Jos aika menee pelkkään riitelyyn ja jokaisen mahdollisen asian vastustamiseen, eihän tästä mitään tule. Se nyt vain on valitettava tosiasia, että nuo "demokraattisen" yksinvallan päähenkilöt eivät ole enää tässä maailmassa. Talous on vain numeroita ja rahaa, jonka kanssa on hyvin helppoa elää jos niin halutaan. Jokaisen kunnan palkkalistoilla olevan päällikkö- ja johtajanimikkeisen on tehtävä töitä samoin kuin yrittäjät tekevät. Raha ei kasva puussa. Organisaatiot kuntoon ja tekemään oikeita asioita. Luottamushenkilöiden pitää miettiä se, mitä kuntalaiset haluavat ja tarvitsevat. Mutta jatkuvaan selän takana puhumiseen, kiistelyyn, kampittamiseen tai omien typerien periaatteiden puolustamiseen meillä ei ole enää varaa eikä aikaa. Jokainen hyvä idea on laitettava käytäntöön, tuleepa se idea keneltä tahansa. Vaikka rikkaalta väärän puolueen naapurilta.

Anonyymi kirjoitti...

Matti kirjoittaa uusimmassa blokissa että kijoittat eivät pysy aiheessa ja kirjoitukset kiertävät samaa kehää.Matti kysyn sulta rehellisesti on Kiteen ylin päättävä elin valtuusto pysynyt päätöksissään siinnä aiheessa mitä esityslistassa on ollut ? Minä olen epäillyt jo pidemmän aikaa että veivarit ovat muuttaneet esitylistan kohdan ihan muuksi mistä on ollut tarkoitus päättää esim. valtuuston päättämästä talousarviosta vuodelle 2014 on tullut huutokauppa tavaraa.

Anonyymi kirjoitti...

Pitää paikkansa, mm pöytäkirjantarkastus jäi tekemättä, kun "veivarit" keksivät aivan uuden tavan huutokaupata päätös ihan jonnekin muuanne mit piti päättää.

Anonyymi kirjoitti...

Jos Turusen Jaakko olisi ollut pöytäkirjan pitäjänä niin tälläistä kiristystä hän ei olisi hyväksynyt ollenkaan !

Matti Kosonen kirjoitti...

Älkäähän nyt kiirehtikö asioidelle, katsotaan nyt ensin milloin vuoden 2013 talousarvio saa lain voiman. Keskustellaan sitten vasta vuodesta 2014.

Anonyymi kirjoitti...

Ensin on saatava selvyys mihin paloivat ne n. 5miljoonaa 2012 jospa ne voidaan sieltä palauttaa. Mm henkilöstökulut pomppasivar silloin 13% tekee rahassa lähes 5miljoonaa. Mitä kehitysjohtaja ( edesmennyt) kehitti rahoilla?

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen valtuusto jo 3.2.2014 teki virheellisen päätöksen koskien v.2014 talousarvion muutosta puheenjohtana sen pykälän aikana toiminut Sami Paviainen antoi poiketa asialistassa käsiteltävästä asioista joka koski korjausta arkipyhäpäivystyksen osalta niin Perussuomalaisten kuin Paula Tolvasen esittämä muutos ei ollut asialistan mukainen koska siinnä esitetiin muutosta koko päivystysjärjestelmään eikä arkipyhäpäivystykseen niin kun hyväksytyssä esityslistassa oli näin ollen Palviainen avasi keskustelun koko asiasta.Miksi hän ei silloin kieltänyt vatuuttetujen puheenvuoroja koska esitykset eivät olleet asialistan mukaisia ilmeisesti tässä oli tietoinen hyväksytyn talousarvion romuttaminen koska esitys tuli hänen omaltaryhmältään tässä kokousessa se moka tehtiin.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi täällä puidaan vielä 2012 tilinpäätöstä valtuustohan myönsi tili ja vastuu vapauden myös Persut ja vielä yksimielisesti tämä taitaa olla sitä "myöhännäis herännäisyyttä"

Anonyymi kirjoitti...

Matti onko vuoden 2012 tilinpäätös saanut lainvoiman kun joku täällä vielä siitä horajaa ?

Matti Kosonen kirjoitti...

Vuoden 2012 tilinpäätös on hyväksytty ja saanut lainvoiman.

Anonyymi klo 7,59: Ihan sama millä otsikolla pykälä oli. Pykälässä oltiin muuttamassa päivystys aikoja eikä mikään laki velvoita valtuustoa toimimaan kaupunginjohtajan kumileimasimena.
Päätös on laillinen ja se on saanut lainvoiman.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 8.54 Päivystysaikoja ei oltu muuttamassa vaan esityslistassa oli kohta arkipyhäpäivystys asian täsmentäminen koska siihen ei ollut varattu määräraa v.2014 talousarviossa eli kuuluko ne päivystykseen vai ei tämä asia oli mennyt silloin nurin jos joku olisi valittanut siitä koska otettiin sellainen asia esityslistalle jota ei ollut esityslistalla.

Anonyymi kirjoitti...

Matti on oikeassa vuoden 2012 tilipäätökseen ei palata toivottavasti Seija Pajatiekin ruopeaa ymmärtämään tämän asian

Matti Kosonen kirjoitti...

Eihän vuoden 2012 tilinpäätökseen palata, mutta onhan siitä tehtävä analyysi.

Anonyymi kirjoitti...

Matti nyt sinä taas höpötät minusta analyysi olisi pitänyt tehdä ensin ja tilipäätös olisi hyväksytty vasta sen jälkeen jos siinä ei olisi ilmaantunut mitään huomautettavaa miksi sinä välppynä valtuutettuna menit retkuun ja hyväksyit tämän tälleen ?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tämä Kiteeläinen temokratia on ihmeellistä valtuusto muuttaa hyväksyttyä esityslistaa kokouksen kulun aikana joksikin muuksi ja sitten lopuksi pöytäkirja tehdään puheenjohtajan mieleiseksi vaikka huutoäänestyksellä.

Anonyymi kirjoitti...

Matti hyvä kyllä 2012 tileistä on tehtävä analyysi ja tuotava tarkastuslautakunnan ja hallituksen kautta valtuustoon ja sitten kiisteltävä puolivuotta tai vaikka koko vuosi jotta asiat saataisiin lisää sotkettua. Ootta varsinaisia sotku seppiä.

Anonyymi kirjoitti...

Luin pöytäkirjasta että pajatien esiytstä kannattivat kaikki yksimielisesti jopa kari pennanenkin. Siis 2012 5milj€ tulee selvittää valtuustolle kuten yksimielisesti olitte oäättäneet. Vai taasko meinaa juntta veivata?

Anonyymi kirjoitti...

Niin miksi sitä veivata enää Pajatie on esittänyt tilinpäätöksen hyväksymistä ei siihen enää mitkään analyysit auta kun päätösjäsestys oli väärä nyt on paskat housussa

Anonyymi kirjoitti...

Hyvinhän tämäkin plogi-kirjoitus lähti liikkeelle, muttei aikaakaan kun talouden säästökohteista keskustelu karkasikin "veivaamisiin."

Keskustellaan vaan lisää niistä loppuvuoden millin säästökohteista ja asialinjalla. Reilusti vaan, pysytään sivistyneesti asiassa.

Siellä on jo monta hyvää kohdetta esitetty. Hyvä, juuri noin ja tuollaista keskustelua kannatan!

Anonyymi kirjoitti...

Matti on analyyseineen ja opetuslapsineen vielä vuodessa 2012 muut virkamiehet valmistelvat jo vuotta 2015 ja siitä eteenpäin että silleen.

Matti Kosonen kirjoitti...

En tiedä mistä tämä suunnaton typeryys oikein kumpuaa. Mitä tekemistä tilinpäätöksen hyväksymisellä on tilinpäätöksen analysoinnin kanssa?
Siitä analyysistä löydämme (jos sitä haluamme) hyvän pohjan talouden tasapainottamiselle.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka täällä vielä helmikuuta jauhaa kun viranhaltijat ovat jo keskittyneet vuoteen 2015? Kepuko se jäi jotain paitsi?

Anonyymi kirjoitti...

Sitä minäkin Matti ihmettelen kun vatuusto kaikessa viisaudessaan hyväksyy tilinpäätöksen niin Seija Pajatie ja sinä Matti olette yksissä tuumin teettämässä tyhjää työtä virkamiehillä

Anonyymi kirjoitti...

Sehän oli yksimielinen päätös ukkokullat!

Anonyymi kirjoitti...

En ymmärrä kiteeläisiä äänestäjiä kun viime vaaleissa menivät sotkemaan hyvään vauhtiin päässeen kiteen kehityksen. Vielä kun olisitte antaneet muutaman vuoden aikaa niin kyllä se olis nousukiito löytynyt. Päästitte kaupungin kelakuvan lähtemään pois ja monta muuta korvaamatonta tuloksentekijää. Nyt olette sitten tuuliajolla kun annoitte äänenne jonninjoutavan avoimmuus vouhottajien käsiin. Tätä tulette vielä katumaan kun saattaa olla että uusi johtaja alkaa vaatimaan jonninjoutavia tutkintoja jopa esimiestehtäviin valittaville. Tällaisesta ei hyvä seuraa, kohta on lakot päällä ja taas lehet kirjottaa. Tosjaan tää alkaa tympimään tämmönen ku piätöksettii pitä tehä muka lakijen mukkaan. Sehä on ennenkuulumatonta moine pelleily ja sirkustemppuilu. Hyvä että kytänniemen kuntalaiset oli ottaneet kotkarjalassa niskalenkin kaikenmaailman vouhottajista. Tulis äkkiä vaalit niin näyttäsitte mistä kana pissii ja palauttasitta edelliset hyvät ajat kitteelle. T yks nukkuvien puolueen aktiivi jäsen.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä sananen v.2012 tileistä Tilinpätös on hyväksytty n. 8 kk myöhässä ja on lainvoimainen, mutta 6 milj. "hulvaton hurvittelu" kaipaa sanallista selitystä, kuten tarkastuslautakunta ja valtuusto on edellyttänyt, vasta tuon selvityksen jälkeen on pohjaa rakentaa tasapainottamisohjelmaa, tuleville vuosille.Villasella painaminen epäselvyyksille,on vastuutonta yhteisten varojen käyttöä.

Anonyymi kirjoitti...

Elähä julmistele 😉 meilläpä ei ole ollu aikasemmin tarvetta selitellä tilinpäätöksiä, kun on luotettu toisimme. Tulos nyt on mikä on mutta eipähän lehet tarvinnu kirjotella kärhämöistä.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi tarkastuslautakunta ei kohdentanut missä on ne kipukodat jossa oli rahaa poltettu hulvattomasti? Minusta se Helli-liikelaitos oli hätäisesti kokoon kyhätty ja hallinto-malli oli väärä mutta kuntavaltuustojen enemmistö kuitenkin sen hyväksyi.Nyt ollaan taas oikeasti kuntamallissa miten käynee uuden ison sotealueen jossa on viisi maakuntaa ja 70 kuntaa nyttää siltä että siitäkin on tulossa samantapainen malli kun oli Helli-liikelaitoksessa jossa kunnat ovat maksumiehiä laitoksella on oma isenäinen hallinto ja kunnilla on määräämisokeus vähäinen toivottavasti siitä tulee toimiva yksikkö.Minusta tarkastuslautakunalla on vähän samanlainen rooli kun tuolla seurakuntapuolella piispantarkastus annetaan lausunto vasta sitten kun on hyväthousussa.

Anonyymi kirjoitti...

Henkilöstökulut nousi 13% 2012?

Anonyymi kirjoitti...

Kuntalaissa sanotaan,että tarkastuslautakunta antaa valtuustolle, tarkastuskertomuksen ja lausunnon siitä, onko valtuuston tahto toteutunut ja onko täytäntöön panossa noudatettu kuntalakia.Lusunto tulee antaa senjälkeen, kun hallitus on hyväksynyt tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen.v.2012 tilinpäätöksen toimintakertomus oli surkean puutteellinen n.6 milj. osalta.