sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Vielä viime valtuuston kokouksesta

Pakko kirjoittaa uusi blogi kun kepulaiset alkoivat kiistelemään keskenään edellisen kirjoitukseni kommenttipalstalla kummasta tulee seuraava kansanedustaja Keski-Karjalaa, Katjasta vai Ollista. (Turhaan kiistelevät, kun kumpikaan ei mene läpi).

On syytä kirjoittaa vielä viime maanantain valtuuston kokouksesta. Mikä mättää Kiteen päätöksen teossa?

Lehdistössäkin suuren huomion saanut 1.varapuheenjohtajan käytös oli ala-arvoista ja tuomittavaa, niin ei voi menetellä valtuustossa. Eikä valtuusto kuvaamme yhtään parantanut se, että osa valtuutetuista provosoitui huutamaan kuten 1.varapuheenjohtaja Palviainen. Edellisen kerran vastaavanlaista tapahtui edellisellä valtuustokaudella. Olin silloin seuraamassa Kiteen valtuustoa kun silloinen puheenjohtaja Jukka Kankkunen menetti malttinsa.

Vaikka anteeksi pyynnöt on tehty ja anteeksi annettu niin siitä huolimatta ne jättävät ikävän tahran valtuustomme imagoon.

Tällä episodilla ei kuitenkaan ollut merkitystä itse päätöksiin kun vastaavasti varsinaisen puheenjohtajan toiminnalla oli todella suuri merkitys päätöksen tekoon ja kokousmenettelyyn. Tämä tapaus on jäänyt kokonaan lehdistöltä huomioimatta.

Pykälä, 27 § Kaupunginvaltuuston 19.12.2012 kokouksen § 33 pöytäkirjan tarkastaminen, oli ollut jo kaksi kertaa aiemmin valtuuston käsittelyssä. Ensimmäisen kerran viime huhtikuussa, jolloin puheenjohtaja ei antanut tehdä siihen vastaesitystä siitä miten pykälän teksti olisi tullut kirjoittaa, joten valtuuston päätökseksi tuli ettei teksti ollut kokouksen päätöksen mukainen.

Seuraavan kerran asia oli käsittelyssä kesäkuussa, Ennen äänestystä pyysin työjärjestyspuheenvuoroa (työjärjestyspuheenvuoro on annettava vaikka pj. olisi päättänyt keskustelun), puheenjohtaja ei antanut sitä. Olisin huomauttanut hänelle, että äänestyksessä on syntymässä menettelytapavirhe. Äänestyksessä päätökseksi tuli ”hyvää päivää kirvesvartta”. Eli päätöstekstillä ei ollut mitään tekemistä 19.12.2012 § 33 keskustelun tai esityksen kanssa.

Asia sitten viimein palautui tuon menettelytapavirheen vuoksi uudelleen käsittelyyn ja sitä sitten käsiteltiin viime maanantaina. Mutta oliko opittu jotain?

Puheenjohtajan esitettyä äänestys järjestyksen, pyysin työjärjestyspuheenvuoroa. Puheenjohtaja ei taaskaan myöntänyt sitä. Olisin kysynyt puheenjohtajalta, aikooko hän äänestyttää Kiteen valtuuston työjärjestyksen vastaisesti? Aikooko hän jättää kannatetun vastaehdotuksen äänestämättä? Onko selvitetty kuntaliitosta, voiko henkilö tarkastaa pöytäkirjan jos hän ei ole ollut kyseisessä kokouksessa paikalla?
Jätin asiasta eriävänmielipiteen jonka perustelin kirjallisesti edellä olevilla seikoilla lisättynä työjärjestyspuheenvuoron epäämisellä.

Ennen äänestystä puheenjohtajan pöydän takana kaupunginjohtaja Auvinen, hallintojohtaja Tuononen, hallituksen puheenjohtaja Lahtela ja valt. puheenjohtaja Musikka pohtivat pitkään miten äänestetään. Ihmettelen miksi niinkin kokenut kunnallismies kuin Lahtela, ei huomannut noita menettelytapavirheitä?

Edellisen kerran kun asiaa käsiteltiin niin oli yksi menettelytapavirhe, nyt niitä on ainakin kolme. Aika näyttää pystyykö hallitus venyttämään omaatuntoaan niin paljon, että siunaa päätöksen laillisuusvalvonnassa?

Sami Palviainen on pyytänyt julkisesti anteeksi käytöstään valtuustossa. Odotan Sinikka Musikan tekevän samoin.


Sanon lopuksi vielä tämän, vaikka se johtaa blogini kommenteissa syytöksiin (vaihteeksi) kokoomuksen mielistelyyn ja yhteistyöhön heidän kanssaan. Kokoomus teki hyvän aloitteen sovun etsimiseksi valtuustoon. Olen itsekin sitä pariin otteeseen perään kuuluttanut.


PS. Olen alkanut vakavasti harkita eroa kaikista Kiteen luottamustehtävistä. En yksinkertaisesti voi hyväksyä tällaista hurlumhei meininkiä jossa aloitteita ja esityksiä käsitellään ainoastaan sillä perusteella kuka ne on tehnyt (ja mennään jopa lainvastaisuuksiin ettei vastapuolen esitykset mene läpi), eikä sillä mitä ne pitävät sisällään.


.

292 kommenttia:

1 – 200 / 292   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, jätä vaan kaikki luottamustoimet kiteeltä, syyn saat keksiä vaikka miksi, toivon valtuuston hyväksyvän erosi. vielä demari ps. toivottavasti puheesi pitää.

Anonyymi kirjoitti...

Matti kirjoittaa täyttä totta, näin kokous meni vaikka pöytäkirjaa ei vieläkään näy netissä. Saa nähdä onko Musikalla selkärankaa ilmoittaa menetelleensä lainvastaisesti omassa toiminnassaan. Tähän saakka kepulainen ei ole tietääkseni tunnustanut koskaan virheitään. Ei kannata erota luottamustoimista, kun juuri sitä kepussa toivotaankin.

Anonyymi kirjoitti...

Älä Matti missään tapauksessa edes harkitse eroa. Sinulla on varmasti laajin kannatus kaupunkilaisten silmissä. On selvää, että tuossa porukassa on erittäin raskasta toimia, mutta silti. Epärehellisyys, vääryydet ja kieroilu on jo vuosia osa kiteeläistä päätöksentekoa.

Anonyymi kirjoitti...

Kuten joku anonyymi totesi joku aika sitten,on turha kinastella tällä palstalla päätösten lainmukaisuuksista, sitä varten on olemassa valitusmenettely. Matti ota tuo lain suoma keino käyttöön, lopuu arvailu päätösten lain mukaisuuksista.

Anonyymi kirjoitti...

Niin kuin olet Matti huomannut, valtuustossa on paljon ja koko ajan yhä enemmän niitä valtuutettuja, joita viranhaltijat eivät millään saa pidettyä otteessaan, ja jotka ovat päättäneet olla rehellisiä, vaikka heitä kuinka uhkaillaan ja painostetaan. Mutta älä hyvä mies vaan nyt missään nimessä tee kataisia meille, se olisi voitto laittomuudelle ja Kiteen juonittelijoille!

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se niinkin, että semmoinen päättäjä, joka ei allekirjoita päättämäänsä kuntaliitossopimusta, ei kerro lehdelle mielipidettään puheenjohtaja-asiassa (vaikka on sen täällä julkistanut), viisastelee jälkikäteen tai pelottelee etukäteen, mutta ei silloin kun päätösten aika olisi, keskittyy etsimään virheitä ja nauttii erilaisten valitusten tekemisestä, jonka yhteistyökyky on rajoittunut, on aika turha päättäjä. Olisiko vaikka joku metsästysseura tai tiekunta parempi paikka pätemiseen?

Matti Kosonen kirjoitti...

Jaaha, täällä taas se vanha tuttu peruskoululainen osallistuu keskusteluun. Hyvä niin nousevia kykyjä tarvitaan tulevaisuudessa, mutta mutta....
Ensinnäkin kukaan ei ole pyytänyt minun nimeä kuntaliitossopimukseen, sen allekijoittijat kunnan/kaupungin johtajat ja hallituksen puheenjohtajat.
Olen vastannut Helsingin Sanomien ja Ylen kysymyksiin puheenjohtajasta. En vastannut pekka Puustiselle hänen kysymykseen "kannatatko puheenjohtajavaalissa

Jutta Uriaista
Antti Rinnettä Eos"
En vastannut kun tietääkseni ketään Uriaista ei ole ilmoittautunut SDP.n pj kisaan.

En muistaakseni ole tehnyt yhtään valitusta Kiteen valtuutettuna.

Mutta hyvä yritys peruskoululainen, kyllä sinusta hyvä poliitikko tulee, hyvät on lähdöt eli kun puuttuu tieto niin otetaan valheet avuksi. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Matti lopeta tuo turha urputus päätösten lainmukaisuudesta, ellei kantti kestä hakea muutosta päätöksiin.

Matti Kosonen kirjoitti...

En minä lähde valittamaan päätöksestä, koska itse päätöksellä ei ole Kiteen kannalta mitään merkitystä. Halusin vain kertoa lukijoille miten Kiteellä tehdään päätöksiä. Ei kai sinulla ole mitään sitä vastaan, että kerron äänestäjille miten heidän valitsemansa edustajat toimivat ?

Anonyymi kirjoitti...

Jos päätös, jolla ei ole kuntalaisten kannalta enää merkitystä, pitää viedä hallinto-oikeuteen vain siksi, että oma vanha tahto ei toteutunut, on järjetöntä. Yhtä järjetöntä on se, että kepulaiset eivät voi antaa edes piirua periksi samassa asiassa, jotta valtuusto voisi keskittyä oikeisiin asioihin. Olkoon vaikka menettelytapavirhe, niin ei kaikkea oikeaan elämään merkitsemätöntä kannata aina viedä oikeuteen. Siitä taas ei ole pienintäkään epäselvyyttä, mistä nämä luottamusongelmat ja ilmapiirin heikkoudet johtuvat. Kepu pitää kyllä pilkulleen kiinni muodollisuuksista, jos kyse on oman asian voitosta tai omien kavereiden eduista. Jos taas oma kanta jää tappiolle, muodollisuudet ovat vain rivi kirjaimia, joilla ei ole mitään merkitystä. Asiaa juntataan vaikka viisi vuotta, että oma tahto toteutuu. Aivan turha ilmapiiriongelmista on syyttää muita kuin kepulaisia ja sen muutamaa demariavustajaa. Jos kepudiktatuurilla olisi edes oikeaan faktaan perustuvia tietoja tai jos sen jääräpäisesti ajamat asiat olisivat edes jollain tapaa kuntalaisten etujen mukaisia, niin toimintatapa olisi hieman hyväksyttävämpää. Ilmapiiri ja yhteistyö ei tule missään tapauksessa paranemaan, ellei keskusta, keskustalaiset virkamiehet ja demareiden Lahtela-siipii kykene sivistyneempään asioiden käsittelyyn. Toivo on vähissä ja muiden jaksaminen kovilla.

Anonyymi kirjoitti...

Helppo päätellä kenen tekstiä 21.28 on :)

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymihan kirjoittaa asiaa 21.28. Hyvä. Pikkuhiljaa alkaa ihmiset ymmärtämään mistä on tosiaan kyse.

Anonyymi kirjoitti...

21.28 kirjoittaa niin kuin vain k.s pystyy.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 21.28 puhdisti pöydän, muilla ei taida olla mitään lisättävää tuohon totuuteen!
Kiitos hyvästä ja rehellisestä totuuden ilmaisusta !

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 21.28 puhdisti pöydän, muilla ei taida olla mitään lisättävää tuohon totuuteen!
Kiitos hyvästä ja rehellisestä totuuden ilmaisusta !

Anonyymi kirjoitti...

Onko tuo "Vielä viime valtuuston kokouksesta" tekstin alussa mainittu Olli sama mies joka keskustan ja Helli-liikelaitoksen kanssa veti Tohmajärven talouden "kuralle"?

Jos on, niin oikein hyvin joutaa valtakunnan asioita hoitamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 21,28 on todella hyvin hajulla Kiteen asioista ja niinpä suuret kiitokset hänelle. Olipa hän S.S, J.K, K.P, S.P, E.L, S.M, M.K, O.P, T.P, K.S, S.H, A.P, B.M, K.H, M.K, tai kuka hyvänsä, niin täyttä asiaa tuo on kaikesta huolimatta!

Anonyymi kirjoitti...

Noista ei kyllä kukaan ymmärtäisi ja osaisi tuollaista tekstiä kirjoittaa, mitä 21:28 anonyymi kirjoitti.

Anonyymi kirjoitti...

Populismia parhaimmillaan, vouhkata lainvastaisista päätöksistä ja syleillä vaalikarjaa omalla osaamisellaan, mutta pokka pettää hakea muutosta ns. väärille päätöksille.

Anonyymi kirjoitti...

Voi hyät hyssäkät,te Kiteen hallinnon puheenjohtajat. Populismilla pääse valtaan, mutta sen jälkeen tarvitaan osaamista ja taitoa yhteisten asiotten hoitoon. Te ete hallitse edes kokoustekniikan perusteita, jos ette ymmärrä erota tehtävistä, yrittäkää edes hävetä taitamattomuuttanne.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 17.37 kyllä se pöytäkirjan tarkastuksen väärä päätös vielä tulee korjattua kuhan tuloo hintoihinsa. Viimestään kho tietää miten asii oikeesti pitää hoitaa.

Anonyymi kirjoitti...

Miten on mahdollista,kun on pitkään ollut politiikassa mukana, ettei osata kokoustekniikkaa,sitten kokouksen jälkeen kirjoitellaan miten OLISI pitänyt menetellä???

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymi 21.20: Et tainnut lukea tai et ymmärtänyt mitä kirjoitin.

Anonyymi kirjoitti...

Anon. 18.49, opastaa Lahtelaa ja Musikkaa tekemään johtopäätöksen. Just niin on asiii.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kun luki Kiteen valtuuston pöytäkirjan koskien päivystysasiaa oli tylyä luettavaa esim Sami Palviaisen malttinsa menettämistä poistumista kokouksesta ei mainittu mitään pöytäkirjassa jotenkin oli outo pöytäkirja. Lehtikirjoitusten perusteella sai toisenkuvan mm.Sami Palviaisen anteeksipyyntö ym.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoittakaa ihmeessä valtuutetut oliko asia näin lyhesti että ei esitetty mitään tähän päivystysasiaan ja hyväksyttiin yksimielisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Ei näin ollut perusturvajohtaja olisi halunnut käyttää puheenvuoron myös valtuutetut mutta Sami Palviainen ei antanut puheenvuoroja sitten hän poistui kokouksesta eikä enää tullut kokoukseen.Miksi pöytäkijassa ei kerrota näitä asioita ihmettelevä valtuutettu.

Matti Kosonen kirjoitti...

Vielä kerran. Ei viime valtuustossa päätetty päivystys ajasta, koska siitä päätettiin edellisessä kokouksessa. Nyt päätettiin vain sen rahoituksesta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ihmetystä herättää myös se, että Musikka salli pöytäkirjaan merkittävän, kuntalain vastaisesti, Pennasen ja kepu ryhmän eriävän mielipiteen Palviaisen käytöksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelen Kaupunginvaltuusto päättävän elimenä ei annettu puheenvuoroja Palviaisen toimesta vaikka oli kysymyksessä talousarvionylittäminen.Tämä pöytäkirja kohta näyttää olevan yhtä tyhjä kuin linnunpönttö tammikuulla.

Anonyymi kirjoitti...

Musikkaa ei tarvitse syyttää mistään Palviainen tässä on tunaroinut nyt nääkee minkälaista on persujen kansanvalta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Enhän minä syytä vaan totesin Musikan toimineen kuntalain vastaisesti hyväksyessään tämän kohdan pöytäkirjaan: "Puheenjohtaja Sinikka Musikan palattua paikalleen välittömästi päätöksen teon jälkeen, jätti Kari Pennanen Keskustan val tuustoryhmän puolesta eriävän mielipiteen puheenjohtajan käytöksestä"

Anonyymi kirjoitti...

Kerroppa Matti rehellisesti miksi sinä rupeat puolustamaan vääryyttä? Minun mielestä käyttäytyipä kuka henkilö vaikka mistä puolueesta tällä tavalla kun Sami Palviainen on tehnyt johtaessaan valtuuston kokousta se on tuomittavaa ja hyvien tapojen ja demokratian vataista jos tämä linja ulottuu myös pöytäkirjan tarkastajiin ja pöytäkirjan pitäjäänkin että joutuu kokouksen kulun vastaisia pöytäkijoja kijoittamaan painostuksesta se on vähintäänkin ällöttävää jos paikalla olleet toimittajat niin Koti-Karjala ja Karjalaisesta ovat antaneet saman suuntaisen jutun puheenjohtajan toiminnasta on kokouksen toiminta ollut hyvin hapuilevaa ja jääräpäistä.

Matti Kosonen kirjoitti...

??? missä ja miten minä olen puolustellut Sami Palviaisen käytöstä? Minä olen tuominnut sen julkisesti ainakin kahdesti. En tiedä miten lie muiden valtuutettujen laita?

Anonyymi kirjoitti...

Eihän Sinikka ole tunaroinut mitään. Hän on vain tehnyt asiat niinkuin on käsketty ja oman taitonsa mukaisesti. Jos se ei riitä, niin entäs sitten?

Anonyymi kirjoitti...

Pötäkirjat tulee ehdottomasti laatia siten, että ne ovat kepun edun mukaisesti rimaa hipoen laillisia.

Matti Kosonen kirjoitti...

61 §
Eriävä mielipide

Päätöksentekoon osallistuneella, jos hän on tehnyt vastaehdotuksen tai äänestänyt päätöstä vastaan, sekä asian esittelijällä, jos päätös poikkeaa päätösehdotuksesta, on oikeus ilmoittaa päätöksestä eriävä mielipide. Ilmoitus on tehtävä heti, kun päätös on tehty. Ennen pöytäkirjan tarkastamista esitetyt kirjalliset perustelut liitetään pöytäkirjaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tekikö Kari Pennanen tai kepun valtuustoryhmä vastaehdotuksen tai äänestikö se päätösehdotusta vastaan?

Anonyymi kirjoitti...

Miksi et tehnyt Persudemareitten puolesta aloitetta että Sami Palviainen toimi moitettomasti puheenjohtajana ja kaikki meni OK. turhaa jurnutat Sinikalle

Anonyymi kirjoitti...

Laki koskee vain muita puolueita, ei kepua.

Matti Kosonen kirjoitti...

Minulla on rohkeutta kertoa niin persujen,kristillisten, kokoomuslaisten ja demareiden suhmuroinnit ja ylilyönnit. Miksi en uskaltaisi tai saisi kertoa myös kepun vastaavista? Pitäisikö minun pitää kepua erityis asemassa?

Anonyymi kirjoitti...

Matti ei kuullema tee mitään jos käsketään mutta jos häntä yllytetään se toimii kuin partiopoika

Anonyymi kirjoitti...

Matti oliko Kiteen valtuuston pöytäkirja kokouksen kulunmukainen kun pöytäkirjassa ei mainita mitään kun Sami Palviainen oli lähtenyt läppäsemään kokouksesta eikä häntä ollut ilmaantunut sinne kokousen aikana?

Anonyymi kirjoitti...

Matti elä halveeraa kepua nehän ovat vuodenpäästä Persujen kanssa samassa hallituksessa ja Sami on ilmeisesti eduskunnassa heittelemässä papereita Veltto Virtasen kanssa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 15.39: Mattia voi käskeä ja yllyttää, mutta silti Matti tekee kuitenkin aina vain sen mitä itse päättää.

Anonyymille klo 16.05: Istun etumaisessa pulpetissa valtuustossa, en nähnyt poistuiko Palviainen kesken kokouksen. Mikäli poistui niin se olisi pitänyt Sinikan merkityttää pöytäkirjaan. (yleensä lyhyitä ulkona käyntejä ei merkitä, esim wc,ssä käynti)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä vatuuston pöytäkirja tehtiin sellaiseksi että sen hyväksyy Sami,Paula,Henna näistä kukaan ei ole kepumielisä ja mattikikin näyttää liputtavan oikein tarkastettu mutta väärin sammutettu.

Anonyymi kirjoitti...

Ai kävikö Sami päätökset laskemassa vessanpytystä alas

Anonyymi kirjoitti...

Pakko oli mennä katsomaan mitä siellä pöytäkirjassa oikein on. Pöytäkirja EI ole kokouskulun mukainen. Pöytäkirjassa tulisi olle tieto siitä että puheenjohtaja ei antanut puheenvouroja vaikka niitä pyydettiin ja haluttiin, ketkä puheenvuoron saivan niitäkään ei oltu merkitty pöytäkirjaan niin kuin aiemmissa kokouspöytäkirjoissa on ollut. Toivottavasti vpj. ei ole syyllistynyt uhkailuun tai painostukseen viranhaltijoita kohtaan jotka tekevät työtään virkavastuulla. Samin poistuminen kokouksesta puuttuu kokonaan, miksi?

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs se Matti olikaan Kesäladenkunnan teknisenjohtajan kanssa oli kuullema hyvät välit mutta Kiteenteknisen johto on kuin punainen vaate pitäneekö paikkansa.

Anonyymi kirjoitti...

Pöytäkirjassa lukee että eriävämielipide on esitetty Sami Palviaisen käyttäytymisestä puheenjohtajana, eikä päätettävästä asiasta. Varmaan kaikki valtuutetut ovat samaa tuosta maininnasta. Jos ymmärrän niin siinä asiankohdalla Sami ei antanut puheenvuoroja niin kai se on eriävämielipide on ilmoitettava heti kun se on mahdollista, niin kuin näyttää tapahtuneen.

Anonyymi kirjoitti...

En tiijä, mutta ei tää oo kivvoo. Saakelin tunarit. Ennen ol mukava, kun sai tehä mitä halus, eikä kukkaan uskaltant olla ermieltä. Noh, Esu vua vähä, mut ei se paha olt. Voi poijjaat, ol se aikoo. Sillon ol temokratija voimissaa...

Anonyymi kirjoitti...

Pennasen Kari on laatupäättäjä kuuluu kolmen AAA luokkaan niitä harvoja valtuutettuja mitä sieltä valittiin.

Anonyymi kirjoitti...

Kesälahden tekninenjohtaja, Risto Asikainen vai?

Anonyymi kirjoitti...

Niin unotui kyllä Tuula Sarvi on minusta ihan samaa tasoa kun Karikin

Anonyymi kirjoitti...

Se taisi olla Asikaisen jälkeen joku en muista nimeä

Matti Kosonen kirjoitti...

Pitäisiköhän minun alkaa laskuttaa neuvoista?

"Hallintosääntö 4 Luku Kokous menettely.
13 §
Pöytäkirja
Pöytäkirjan kirjoittaa puheenjohtajan johdolla pöytäkirjanpitäjä.
Pöytäkirjan allekirjoittaa puheenjohtaja ja varmentaa pöytäkirjanpitäjä.
Pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla."

Siis pöytäkirjantarkastajat eivät päätä mitä pöytäkirjaan kirjoitetaan vaan ainoastaan onko kokouksen kulku ollut pöytäkirjan mukainen.

Anonyymille klo 17.55: Väite ei pidä paikkaansa. Minulla on/oli hyvät välit niin Kesälahden kuin Kiteenkin teknisenjohtajan kanssa, vaikka olen käyttänyt otto-oikeutta kummankin päätöksiin ja tehnyt vastaesityksiä heidän esityksiin.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 18.03: Minä en ole laatinut kuntalakia, kerroin vain sen mitä laki sanoo eriävänmielipiteen jättämisestä, ei laki tunne mitään poikkeuksia asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kesälahdelta tuli valtuustoon sekä herrasmiehiä, että todellisia änkyröitä.Samoin naisista toinen puhuu kun on asiaa ja toinen sählää ja söheltää,näin kuulin munamartoilta apsilla

Anonyymi kirjoitti...

Valtuuston tulisi pitää kokous, jossa, asiantuntijan johdolla opeteltaisiin kokouskäyttäytymistä ja kokoustekniikkaa,tietenkin ilman kokouspalkkiota.
Kyllä nykyvaltuuston taso näiltäkin osin on esikouluasteella, muusta osaamattomuudesta puhumattakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Matti tiedätkö milloin tulee valtuustoon se aloite nämä sinun masinoimat henkilövaidokset Kiteen johtopaikoille.

Anonyymi kirjoitti...

Soten merkittäviä säästöjäkö anonyymi kaipaa?

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitan hallitus,vatuusto ja kaupunginjohtaja kuviot

Anonyymi kirjoitti...

Kyl maar! Nuo johtopaikat pitäs heti laittoo vaihtoon. Tää hommahan männöö muuten ihan liian vaikeeks. Mikkään ei onnistu kun nuo oppipojat alakkaa ottoo liikoo asioisjoista selevee. Eihän myö ennee pärjätä niile. Jatkuvasti pitäs olla lukemassa paperiloita ja kyselemässä iänestäjiltä mittee mieltä hyö on ja miten ne assiit tosperäsesti oikeesti on. Voi helevata sentään, ei joo mikään ennee niin kun ol ennen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Nyt tuntuu siltä, että joku tietää minun tekemiset ja suunnitelmat paremmin kuin minä itse.

Anonyymi kirjoitti...

Mattilla on mennyt sormi suuhun kun ei pysty vastaamaan kysymyseen missä viipyy aloite Kiteen johtavien virkamisten ja luottamusmieten erottamisesta sitähän on kuullemma valmisteltu jo jonkin aikaa.Tässäkin blokissa näkyy joku vaativan näitä eroja kyseisille henkiloille ?

Anonyymi kirjoitti...

Huomasin tuon Matin oman kemmentin että hän päätöksenteossa on ruvennut käyttämään omia aivoja että on tässä jotakin myönteistäkin tapahtumassa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 7.21: Olet oikeassa, minulta meni sormi suuhun ja syvälle. En pysty vastaamaan kun minulla ei ole tiedossa sellaista suunnitelmaa. Kerro ihmeessä minulle ja muillekin siitä suunnitelmasta kun sinulla tuntuu olevan tietoa siitä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 7.50: Kenenkähän aivoja minä olen ennen käyttänyt. Olen tietääkseni käyttänyt omia aivojani tähänkin saakka muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Poikkeukset ovat rajoittuneet sisäpiiriin eli joskus vaimo on ilmoittanut mitä mieltä minä olen asioista.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 7.50 on oikeassa kun ihmettelee Matin käyttävän omia aivojaan. Sehän ei ole demareille kovinkaan yleistä. Valtakunnan tasolla Jyrki sanoo mitä ajattelette ja kuntatasolla Kari, joten Matti on todellinen painajainen temareille.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Sami Palviainen ei korjaa lehdissä ollutta virhettä siitä että hän poistui kesken kokouksen, vai eikö se ollutkaan väärä uutisointi. Jos uutinen on oikein niin pöytäkirja on totaalisesti väärin kirjoitettu. Tähän luulis tulevan vastauksia.

Anonyymi kirjoitti...

Uutisointi on siinä mielessä väärin kun Musikka tunaroi "jonkun" käskystä enemmän eikä sitä uutisoitu.

Anonyymi kirjoitti...

Paikallisen lehdistön ja Kiteen valtuuston taso ovat osimoilleen samaa luokkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Siis "parasta A ryhmää" ?

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen valtuusto kuuluu ainakin kahden A:n ryhmään eli Ala-Arvoinen.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä lie valtuuston- ja hallituksen kokouksissa virkamiesten tehtävä esittelyjen lisäksi? Kerro sie vaikka Seppo...

Anonyymi kirjoitti...

Vastaukseni on: valvoa päätösten syntymistä olemassa olevien lakien ja asetusten mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

On tainnut valvonta unohtua,tai kuntalain tuntemuksesta ei ole hajuakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Haittovaako mitään, kun kuntalaki ei tunne sanktioita jos olis jääny lainmukaisuus valvomatta.

Anonyymi kirjoitti...

Asian ydin lienee se,että kuntavaaleisa ehdokkaaksi ei asetu henkilöt joilla olisi myös jotain annetavaa kunnan hyväsi,niimpä kunnan kehittäminen jää populistien temmellyskentäksi ja tulos on se, minkä jokainen kuntalainen nyt näkee ja kokee nahoissaan.
Toisin sanoen muutos tulee vain ja ainoastaan fiksun ehdokas asettelun ja äänestysprosentin kasvun myötä.Soppatykin tuli voima on nähty.

Anonyymi kirjoitti...

Eli kaipaat paluuta entiseen "hyvään" aikaan kun kepu sai näytää "taloustaitonsa". Valitettavasti kuntalaiset munasivat "paras" hankkeen elämällä yli varojensa ja tekivät nämä 12000000€ alijäämät. Summasummarum kuntalaiset eivät ymmärtäneet mikä heille olisi "parasta" ja äänestivät ymmärtämättömät populistit sotkemaan "parasta" mitä heille todelluset taloustaitajat olivat vuosien mittaan suhmuroineet.

Anonyymi kirjoitti...

Valtuusto kuulemma maanantaina linjaa talouden tasapainoa ja toimenpiteitä sen eteen.

Saa nähdä, toteutuuko Auvisen sanoma perusturvan puolelta; suurimmat säästöt perusturvassa saadaan hyvällä johtamisella.

Siunaako Auvinen perusturvan organisaation ja samalla entiset ammattitaidottomat johtajat entisiin tehtäviinsä erinimikkeillä eli tehdäänkö siellä vain "silmän kääntötempu" luullen ettei kukaan asiaa huomaa.

Suurin ongelmahan siellä hellin aikaan oli kuulemma johtamisessa kun virkoihin oli valittu kansakoulupohjalta kepulaiset. Ainakin muiden lähikuntien ammattilaisten mielestä.

Varmaan nyt virkoihin valituista saadaan cv:t julkisiksi, että veronmaksajina voimme arvioida ennen tämän kuun loppua päätöksen tekijöiden ammatti taidon jatkoa ajatellen...

Anonyymi kirjoitti...

Iteppähän tiijättä kun hallintosäännöllä annoitta vallan virkamiehile.

Anonyymi kirjoitti...

Kepulihan on sivistys- ja tasaarvopuolue nimenommaan koulutukseen littyvissä asioissa. Siksi johto-/esimiestehtäviin tulee tasaarvon pohjalta nimetä myös kansakoulupohjalta, kyllä se siitä...

Anonyymi kirjoitti...

Uusi perusturvajohtaja määrittelee tehtävät ja niihin kelpoisuusehdot. Näin on sovittu jo aikaa sitten, älkää nyt ruvetko turhaan spekuloimaan asiaa joka on sovittu ja kaupunginjohtaja on sen mukaan toiminut. Luottakaa nyt edes vähän häneen. Paikat sovittiin laittaa auki kun tehtävät ym on selvitetty. Aikaa on kesäkuun alkuun, elekee hötkyilllllä!

Anonyymi kirjoitti...

Jo on hätäistä porukkaa, uskokaa nyt jo että kj pitää varmasti lupauksensa muokata perusturvan organisaation tuloksen teko kuntoon. Merkittävät säästöt syntyy hyvästä ja ammattitaitoisesta johtamisesta, jota uusilta esimiehiltä varmasti tulevat vaatimaan.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille17.03 Näytöt nykyisen valtuuston alkutaipaleelta Kiteen kehittämiseksi ovat surullista harhailua.Hakekaa mallia 60 ja70 luvun todellista kunnallismiehistä jotka puoluekannasta riippumatta puhalsivat yhteen hiileen siten,ettei tuhkat lentänyt kenenkään silmille.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kommentti 21.08, mutta siihen aikaan ei ollutkaan vielä näitä oman ja kaverien edun tavoittelijoita mukana. Viime vuosina kunnan etu on ollut täysin sivuseikka, kuten tuloksista näkee.
Uskooko ano. 20.20 tosiaan siihen, että alikoulutettuja ja ylipalkattuja pomoja vaihdettaisiin kj:n esityksestä? Älä näe edes unta moisesta. Valtuusto pitää kavereistaan huolta, eli se siitä.

Anonyymi kirjoitti...

Nykyisin Kiteetä johtaa "junttaryhmä" ketä siihen kuuluu, sen oivaltamiseen ei tarvitse rakettitiedettä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei vaihdeta niin. Eihän sitä nyt kukaan uskalla koeajalla "iskeä päätään Karjalan mäntyyn."Meni vaikka "syteen tai saveen."

Anonyymi kirjoitti...

Ja sukurutsi sen kun jatkuu. Esimiestehtävät jaetaan kavereille ja sukulaisille. Hyvä Kitee.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän aamun Koti-Karjala lehti otsikoi pääkirjoituksessaan hyvin Sami Palviaisen toiminnan ollessaan puheenjohtajana valtuuston kokouksessa tälläiseen puheenjohtajan toimintaan on pakko ottaa hajurakoa jos esinnytään tiktaattorin tavoin demokratian pelisääntöjä vastaan minusta tämä ei ole enää mikään anteeksipyyntö asia vaan hyvin alarvoita toimintaa Palviaiselta toivottavasti koko valtuusto ottaa tosissaan että tälläistä vatuusto työskentelyä ei olisi jatkossa.

Anonyymi kirjoitti...

Yhteisten asioiden hoito on mennyt Kiteellä täysin pelleilyksi,ekä tämän sirkuksen päättymisestä ole tietoakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Osimoilleen samanlaista oli Musikan toiminta edellisessä pykälässä kun tiktaattorin lailla esti jopa työjärjestys puheenvuorot ja vielä keksi itse päätösehdotuksen jonka nuiji äänedtykseen. Kyllä valtuuston on tähän puututtava kovalla kädellä, jos ryhmä ei pysty pitmään häntä aisoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tässä on turha muita syyttää Koti-Karjala lehden toimittaja Tuomo Flinkman on tenyt ihan oikein jutun kokouksen kulusta.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin vielä lukemassa sen pöytäkirjan siinnä ei kerottu Sami Palviaisen poistumisesta kokouksesta eikä että hän eväsi puheenvuorot.Ihmettelen Paula Tolvasen sd ja Henna Tuhkasen kd pöytäkirjan allekirjoittamista koska edellä mainittuja asioita ei siinnä mainittu.

Anonyymi kirjoitti...

Pöytäkirjathan on kirjoitettava kokouksen kulun mukaan, eikä lehtijuttujen ja munamarttojen hurinoiden mukaan. Toisaalta kyllähän paikallista puolueetonta lehteä pitäisi usko kun toimittajatkin ovat täysin vailla puoluesidonnaisuuksia.
Yhdyn tuon 12,51 tekstiin, kun Musikka ei ollut todellakaan antanut työjärjestys puheenvuoroa. Sehän on suoraan muitovirhe jolla asiiii kaatuu taas kerran hallintooikeudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Koti-Karjala kirjoitti ihan selkokilellä minkälaisessa johdossa on Kiteen Persut eli kielletään,salaillaaan ja manipuilsoidaan ja tehdään toisista valehtelijoita.

Anonyymi kirjoitti...

Pöytäkirjassa lukee että eriävämielipide on esitetty Sami Palviaisen käyttäytymisestä puheenjohtajana, eikä päätettävästä asiasta. Varmaan kaikki valtuutetut ovat samaa tuosta maininnasta. Jos ymmärrän niin siinä asiankohdalla Sami ei antanut puheenvuoroja niin kai se on eriävämielipide on ilmoitettava heti kun se on mahdollista, niin kuin näyttää tapahtuneen. Seuraavassa valtuuston kokouksessa tai jo ma iltakoulussa asia on varmaan esillä. On todella väärin että Sami pakottaa viranhaltian kirjoittamaan pöytäkirjan vastoin kokouksen kulkua, asia oikaistava.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Sami Palviainen ei korjaa lehdissä ollutta virhettä siitä että hän poistui kesken kokouksen, vai eikö se ollutkaan väärä uutisointi. Jos uutinen on oikein niin pöytäkirja on totaalisesti väärin kirjoitettu. Tähän luulis tulevan vastauksia.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan Kiteen kaikki Persut sitä mieltä mitä heidän puheenjohtajansa Sami Palviaisen toiminta oli valtuuston kokouksessa ei antanut edes omille valtuutetuille puheenvuoroa tätäkö se on tämä päätöksenteko.Kokouksessa mukana ollut

Seija Pajatie kirjoitti...

Kun täällä jatkuvasti jauhetaan siitä, että Sami Palviainen olisi muka lähtenyt viime valtuuston kokouksesta pois kesken kaiken, niin ilmoitan julkisesti ja omalla nimelläni ja paikallaolleena henkilönä, että tieto on täysin väärä. Sami poistui kokouksesta vasta sen jälkeen, kun valtuuston varsinainen kokous päättyi. Sen jälkeen alkoi valtuuston kyselytunti, joka on täysin vapaaehtoinen osuus ja joskus on käynyt niinkin, että kyselytuntiin on jäänyt vain pieni kourallinen valtuutettuja.
Mutta kaiken kaikkiaan on kamala havaita, millaisen vihan ja vainon kohteeksi joutuu ihminen, joka haluaa vilpittömästi ajaa kuntalaisten yleistä etua!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nyt näkyy selvästi sukulaissuhteella on merkitystä myös päätöksenteossa tässä selvästi Seija Pajatie puolustaa serkkua Sami Palviaista vaikka hän on käyttäytynyt demokratian ja hyvientapojen vastasesti johtaessaan valtuuston kokousta.Minusta Sami ei ole joutunut vihan ja vainon kohteeksi missään tapauksessa hän on jo pyytänyt anteeksi tekosensa eli on jollakin tavalla myöntänyt tekosensa mutta yksi asia on ja pysyy koskaan ei yhteiskunnan merkittävillä paikoilla oleva henkilö voi kieltää puheoikeutta eli sananvapautta sen elimen jäseniltä mihin he kulloinkin kuuluvat eli näitä asioita ei voi antaa anteeksi milloinkaan.Nyt Koti-Karjala lehti on puuttunut ihan oikeaan asiaan eli sananvapauteen joka se nojaa kaikissa kirjoituksissaan niin tässäkin kokouksessa tehtyyn juttuun joka antaa tietoa päätöksistä kuntalaisille jos se uutisoi väärin niin hehän tekevät siitä oikaisun jos uutisessa on ollut virheitä mutta kun lehti ottaa kantaa sellaiseen asiaan kuin demokratia se on yhteiskunnallinen teko ja tämä uutinen mikä oli pääkirjoituksessa oli minusta oikeaan osunut.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Anonmyymille klo 18.32 kirjoitit asiaa olen varma että Koti-Karjala lehti tulee uutisoimaan ihan kaikkia valtuutettuja samalla tavalla niin hyvässä kuin pahassa jos aihetta ilmaantuu ja niin pitääkin olla puoluettomalta paikallislehdeltä.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä 18.32, nyt viimeistään tulee tutkintaan Musikan touhu edellisessä pykälässä, kun ei antanut edes työjärjestys puheenvuoroja kun kaksi valtuutettua niitä pyysivät. Voi tätä tdmokratian loukkausta mikä siinä syntyi. No jospa joku niistä 13 eriävän mielipiteen jättäjistä veisi asian hallintooikeuteen kuntalain ja perustuslain räikeänä loukkauksena.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta vaikuttaa siltä että Seija Pajatie ei ole kärjäoikeuden riippumaton ja puolueeton lautamies koska tässäkin asiassa hän puolustaa serkkuaan joka on toiminut valtuustossa kaikkien demokratia säännösten vastaisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Jos valtuuston kokouksia johdetaan tiktauurilla ja se jatkuu pöytäkirjantarkastuksessa sama linja ei hyvältä näytä minuta pelolla ja painostusella ei saada mitään muuta aikaan kun sekasortoa

Anonyymi kirjoitti...

Joskohan kuntalaiset alkavat vähitellen hoksata onkohan se sittenkään samantekevää kuka ja ketkä siellä valtuustossa päätöksiä puolestamme tekevät.Soppatykkien jylinä ei ainakaan näyttöjen perusteela vaikuta kovinkaan houttelevalta ja kuntaa kehittävältä toiminnalta ja tykin lataajien muukin luotettavuus on täyttä kuntalaisten harhautusta.

Anonyymi kirjoitti...

Soppatykki osasto on päättänyt ettei koulutuksella ole väliä kunhan on oikean värinen läpyskä perstaskussa. Semmosilla latauksilla on soppatykit varustettu.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on tuo soppatykki hieno idea tarjota ruokaa isommallekin porukalle ei ihme että sen on ottaneet käyttöön muutkin esim. eilen K-Rautia Hurrin pihalla tajoilivat koko kansalle hernerokkaa tykötarpeineen ja siellä sitten samalla parannettiin mualimmoo yksissätuumin

Anonyymi kirjoitti...

Persuita piti tulla Kiteen talouden pelastusrengas mutta on todellisuudessa osoittautunut demokratian irvikuvaksi

Anonyymi kirjoitti...

Joku täällä blokissa kirjoitti että Kiteen luottamuhenkilöt pitäisi laittaa kokoustekniikka kurseille ei auta sekään jos muistitikku on jo täysi ja pää umpiluuta

Anonyymi kirjoitti...

Olisi mukava nähdä Flinkmanin Koti-Karjalan pääkirjoituksessa mainitsema virkamiesten tekemä videoesitys, jossa esitellään terveysasioita. Lie ihan elokuva tehty. Onkohan jo YouTubessa nähtävänä?

Anonyymi kirjoitti...

Sitä videota ei näytetty kun Sami Palviainen ei antanut terveyspuolen asiantuntijoille puheenvuoroa kyllä olisi ollut hyvä tietään valtuutettujen missä mennään kun viikonloppu päivystys on ollut Joensuussa 3 kuukautta näin se on Perupuheenjohtajan toperointi tässäkin asiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 21.00 osui naulankantaan.
Junttaryhmän umpiluuhun ei tehoa metrin halkokaan.

Anonyymi kirjoitti...

Veikko Vennamo puhui aikoinaan eduskunnassa harvanvallasta Kiteellä sitä näyttää toteuttavan valtuustossa Sami Palviainen

Anonyymi kirjoitti...

Elokuvaa on valmisteltu koko kevät kun ei ole ollu muuta tekemistä. Nimittäin kaiklle kepu perushoitajille on esimiestehtävät varmistettu, joten nyt voi alkaa säästämän vaikkapa kouluruokailusta.

Anonyymi kirjoitti...

Taikka niistä lyijykynistä-

Anonyymi kirjoitti...

Muistin virkistämiseksi tuli vilkaistua aikoinaan paikallislehdssä olleita Demarien vaalitavoitteita.
Luottamushnkilöiden otettava käyttöön se valta jonka ovat vaaleissa äänestäjiltä saaneet.
Lääkäreiden ilta.-ja viikonloppu vastaanotto tulee säilyttää Kiteen terveyskeskuksessa.

Tässä pari teemaa jotka voi kyseenalaistaa koska tahansa.Lisää huu haa tavoitteita voi jokainen lueskella vanhoista aviiseista.

Anonyymi kirjoitti...

Kylältä kuultua, valtuuston pöytäkirjan liitteeksi on tarjottu moitetta Sami Palviaisen käyttäytymisestä kokouksessa, mutta Sami olisi kieltänyt sen ja samalla vaatinut kirjoittamaan sellaisen pöytäkirjan joka ei ole kokouskulun mukainen.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä se sellanen liite on ku siitä ei ole missää tiijossa?

Anonyymi kirjoitti...

Sen oli tehnyt Pennaen ja Suikkanen sekä jotkut toisetkin oli sen myös allekirjottaneet. Sami oli ollu sitämieltä että se ei kuulu valtuustolle ja se on osoitettu kaupungin hallitukselle, tämä on apsin tietotoimistosta. Se kirjelmä on varmasti hallituksessa tiistaina tai sitten jo maanantaina iltakoulussa, jos Sami ei kiellä puhumasta. ps. ois hyvä jos sen kirjelmän joku julkasis, sehän on julkinen kun on toimitettu liitteeksi, eikö vaan ?

Anonyymi kirjoitti...

No johan PERSUT lupas avoimmuutta ja uskottavuutta päätöksentekoon. Kun kohdalle tulee niin asia on päinvastoin, he kauaa että päätökset tehdään salassa ja ei ainakaan niistä saa keskustella. Uskottavuus on muuttunut yhden aatteen uskonnoksi. Ainakin Pajatien osalta.
Lopettakaa se meuhkaaminen ja opetelkaa käyttäytymään.
Entinen persu äänestäjä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä taas pitää ihmetellä miten palviaisen käytös huono. Myönnän vie huomion pääasiasta. Tässähän haettiin kaiteelle lauantai päivystystä , uskon että palviaisen käytös johtui siitä että hän tiesi virkamies puolen ja kepun.Pennasen ja kumppanien vastustavan viikonloppu päivystystä, uskoisin että tässä on syy jonka takia palviaisen ei antanut enää kellekään ylimääräisiä asian vierestä olevia puheenvuoroja. Näyttönä on että kun asiaa pääsee virkamies hämmentämään tai Pennasen \lahtelan klaani niin asiat yleensä mutkistuu tai viivästyy . Minusta palviainen ajoi parhaaksi katsomallaan keinolla kuntalaisille lauantai päivystystä. Sitä en ymmärrä miten tällä palstalla räkytetään pääasiaan palviaisen käytöstä , kyllä meidän pitää myös huomata että siinä ajettiin kuntalaisen palvelua ja jopa onnistuttiin .

Anonyymi kirjoitti...

Eihän se noin ole kuulemma mennyt.

Kuulin nimittäin Kupiaisen aulan jassonpelaajilta, että kepulilaiset ol loppujen lopuk kieltänneet ite sen liitteen julukasemisen.
Kepulin avustavat lautamiehet ol piätelleet, jotta epäselevissä tappauksissa syytetty ja muutkin voivat käyvä kaivelemaan vielä vanhoja asijoita, joista voip löytyy samanlaisija piirteitä omasta pesästä entisen valtuuston puhheenjohtajan ajoilta ja nykysennii toiminta kun on ollunna aikalaila hakusessa vai sanosko suoraan tumpelointii pahimmoilleen.

Noh, Zuikkis ol huutanna kesälahella suu vuahossa ja haukkunt toisii, joten miten siinä nyt sitten syytät toista vaikka hänelä on kuulema hitokseen lyhyt muisti.

Soppatykki mieskii ol kuulemma ollu hyvillään, jotta kirjoitti sen paperin alle lyijykynälä, ni ol kuulemma suanu pyyhittyy viikola nimesä pois. Samaset lautamiehet kun ol suana tiettoosa, jotta tuota hiännii ol huutant jossai kokkouksesa yhele kaverillee, jotta turparustinki kiinni. Miten sitä nyt sitten allekirjoottelemmaa mittää, vaikka miel tekis. Perkule vie senttää, män tuas tuhannen tualan paikka, kerrannii kun ois piässy tökkeemmää.

Anonyymi kirjoitti...

Totta ihmeessä juntta nyt vouhottaa, kun yksi asiiiiii ei mennyt läpi vaikka kuinka sen taakse pelottelivat valtuutettuja. Tämä on käännekohta juntan lopulliselle rapautumiselle. Toki "sopimus" lienee voimassa koko kauden, mutta voi olla että alkaa jossain päin puntti tutista, kun soppatykillä käy enää kytänniemen harakat raakkumassa armon paloja.

Anonyymi kirjoitti...

Puhoksen martat ties jotta kepun asiantuntia jäsen ympäristölautakunnassa ois polttanna tyrooksii ja lintiska ois siitä riemastunna niin jotta tämä etustaja ois jo eronna lautakunnasta. Mutta mutta kepun voimahahmot ol pistännä asiit järjestykseen ja peruuttana eron tarpeettomana. Laitha on vuan tavan kansalaisii varten eikä juntan kavereihen tarvii niitä nouvattoo, etenkään lautakunnan jäsenten! Se siitä kepun avoimmuvvesta.

Anonyymi kirjoitti...

Seija Pajatien mukaan valtuuston iltakouluissa on vain kourallinen porukkaa miksi Persut luistaa niistä kokouksista niissä kuitenkin keskustellaan tärkeistä kehittämisasioista ei ilmeisesti kiinnosta koska niistä ei makseta kokouspalkkiota.

Anonyymi kirjoitti...

Höpö höpö, eihän sinne iltakouluun malta jiähä kun on kerettävä ilta lypsyle.

Matti Kosonen kirjoitti...

Toivoisin taas hieman asiallisempaa keskustelua tänne kommenttipalsatalle.

Minua ihmetyttää vähän tämä keskustelu. Keskusteluun on osallistunut anonyymeinä valtuutettujakin, jotka ovat tuominneet joko Palviaisen käytöksen tai sitten Musikan käytöksen. Eikö kenelläkään muulla valtuutetulla tai muilla kirjoittajilla ole rohkeutta ja oikeudenmukaisuutta tuomita molempia?

Olenko minä ainoa joka uskaltaa tehdä molemmat?

Anonyymi kirjoitti...

Minusta nämä pöytäkirjantarkastus tilaisuudetkin pitäisi nauhoittaa jos täällä on ruvettu kiristelemään pöytäkirjan pitäjää että teksti ei ole oikea tai siitä puuttuu olennaisesti tärkeitä asioita niin kun näyttää olevan julkaistussa pöytäkirjasta niin tietäisi mitä siellä on vaadittu allekirjoittajien toimesta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Pöytäkirjassa on kaikki oleellinen päätökseen vaikuttavat asiat kokouksen kulun mukaisesti. Ainoastaan Pennasen eriävämielipide olisi pitänyt jättää pois pöytäkirjasta kuntalain vastaisena.

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä että pöytäkirjan pitäjä nauhoittaisi ne kohdat missä pöytäkirjantarkastajat tai puheenjohtaja vaatii muutoksia kokouksessa tehtyyn pöytäkirjaan nyt tässä on tullut sellainen käsitys että näistä on ruvettu tekemän kokouksesta poikkeavia tekstimuutoksia ja pöytäkirjanpitäjä on saatu noloon valoon asioiden kirjaamisessa

Anonyymi kirjoitti...

Matti onko kuntalain vastaista jos joku jättää eriävän mielipiteen epäilen suuresti sinun tulkintaasi

Matti Kosonen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Matti Kosonen kirjoitti...

Joo, on se tuossa tapauksessa kahdestakin syystä.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta näin peruskuntalaisen näkökulmasta, onko meillä päivystys lauantaisin ja arkipyhinä pääsiäisviikolta alkaen kuten siinä päätöksessä lukee. Rintamakarkurithan kuulema lisääntyy taas yhdellä virkamiehellä kun ei saanut omaa linjaansa läpi mutta ei hätää onhan hänellä vastaanotot Joensuussa ja Ilomantsissa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä oli Koti-Karjala lehdeltä ryhdikäs pääkirjoitus kokouksen kulusta on ihan oikein jotta kijoitetaan Sami Paviaisen toiminnasta puheenjohtajana.

Matti Kosonen kirjoitti...

En muista mistä päivästä lukien lauantai ja arkipyhä päivystys alkaa (tai tarkennettuna, eihän arkipyhäpäivystystä ole koskaan lakkautettukaan). Valtuustossa puhuivat sen alkavan kun työvuorolistat uusitaan.

Anonyymi kirjoitti...

14.4 Ovat uudet vuorolistat voimassa, eli eiköhän viikon päästä lauantaina palaa päivystys Kiteelle 2,5kk myöhässä.

Anonyymi kirjoitti...

Entäs pitkäperjantai ja toinen pääsiäispäivä?

Anonyymi kirjoitti...

Arvoisat asijantuntijat!

Misä otetaan se puuttuva miljoona euroa kaupungin kassaan?

Ehdotuksia vaan reilusti esiin.

Parhaat ehdotukset palkitaan teatteriesityksellä 19.5.

Anonyymi kirjoitti...

Niin sehän rahoitus tässä kokouksessa jäi päättämättä kun puheenjohtaja ei antanut puheenvuoroja

Anonyymi kirjoitti...

Kiinostaa se teatteriesityksen nimi se on varmaan kun Hunttalan Matti suomen osti

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin että johtava lääkäri Mönttinen olisi irtisanoutunut tehtävästään pitäneekö paikkansa jos on totta taas on menetetty hyvä lääkäri ?

Anonyymi kirjoitti...

Matti, onko pöytäkirja kokouskulun mukainen kunhan siitä poistetaan Pennasen esittämä eriävämielipide ja paheksunta?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt valkenee, juonittelijat ajoivat Mönttisen ulos ja tilalle ollaan juonittelemassa "hajota ja hallitse" lääkäriä, tämän voitte tarkastaa valinnan jälkeen. Jos olen oikeassa niin tiedoksi että sen lääkärin sukunimi alkaa A-kirjaimella.

Anonyymi kirjoitti...

Kepu ja osa demareista oli savustamassa Mönttistä pois, Mönttinen oli hyvä ja pätevä, hommasi monta lääkäriä Kiteelle.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 16.51

Hallintosäännössä lukee näin:

Toimielimen pöytäkirjaan merkitään:
kohta 2.
-asian käsittelytietoina asiaotsikko
-selostus asiasta päätösehdotus
-esteellisyys
-tehdyt ehdotukset ja onko niitä kannatettu
-äänestykset: äänestystapa, äänestysjärjestys, äänestysesitys
sekä äänestyksen tulos
-päätöksen toteaminen sekä
-eriävä mielipide

Anonyymi kirjoitti...

Miten lie persut joku sanoi että ne olivat Mönttisen kimpussa kun herhiläiset savustamassa

Anonyymi kirjoitti...

Tehdyt ehdotukset valtuutetut pyysivät puheenvuoroa mutta Sami ei antanut tässä juuri rikottiin tätä hallintosäännön kohtaa törkeösti

Anonyymi kirjoitti...

Oliko Matti ja Paula savustamassa Mönttistä pois tosi valitettavaa? Ketä lie ollut kepusta,persuista ja kokoomuksesta?

Matti Kosonen kirjoitti...

Ikävä kyllä minua ette voi syyttää Mönttisen pois lähdöstä.

Palviainen jakoi kaikki pyydetyt puheenvuorot, mutta keskeytti ne ja kysyi tuleeko ehdotusta rahasta (ymmärsin sen tarkoittavan vastaehdotusta). Kukaan ei tehnyt vastaesitystä.

Anonyymi kirjoitti...

Persuthan on sitä mieltä, että yhtään virkamiestä ei tarvita,kyllä heidän porukat osaavat yhtä hyvin ne hommat, muitten töittensä lomassa, tulee säästöä rutkasti,hehän tekevät nuo hommat talkoilla ja valtakunnassa on KAIKKI TOOOSIII HYVIN!!!

Anonyymi kirjoitti...

Palviainen omalla käytöksellään antoi singnaalin Mönttisen lähdölle kun ei antanut esitellä heidän terveyspuolen asioita tämä on minun näkemys rivivaltuutettuna

Anonyymi kirjoitti...

No mutta miten se Matti näki kaikki pyydetyt puheenvuorot kun sanoi että ei voinut nähdä oliko Sami kokouksen loppuun saakka ? ?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Matin ja Samin pitää perustaa yhtinen junttaryhmä.

Anonyymi kirjoitti...

Joillakin on näköjään tapa leimata kepu ja osa demareista syylliseksi kaikissa asioissa, ihmettelen minä.

Anonyymi kirjoitti...

Kesälahen asemalla olis pitäny Mönttisen esitellä videoitaan, eikä ennee Kitteen asemalla. Juna on männy ja asiii on nyt pihvi. Näkkyy kaupunkin sivuilla olevan jotta 18 päivä alakaa arkipyhäpäivystys taas toimia VALTUUSTON TAHDON MUKAISESTI Kitteellä.
Vaikka soppatykkimiehet ja naiset on kovasti siitä pahoillaan ja näreissään kepulle kun mäni sen luppoomaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kepun ja Kiteen temarien "juntta" sopimus painaa edelleen päälle, joten ei liene pahitteeksi siitä kylän immeisten mainita ns muistin virkistämiseksi!

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymi klo 20.27: kerroppa kenelle Palviainen jätti puheenvuoron antamatta, mikäli näin on tapahtunut niin se on selvä virhe. Kerro nimi tai nimet?

Anonyymi kirjoitti...

ei antanut kellekkään joka pyysipuheenvuorot ei näy siinnä riisutussakaan pöytäkirjassa mitään Matti sinä olit etupenkissä etkä nähnyt etkä kuullut mitään

Anonyymi kirjoitti...

Eihän kukaan ns. "täysjärkinen" virkamies viihdy, nykymuotoisessa Kiteen hullun myllyssä.

Anonyymi kirjoitti...

Ano 20.54, nyt puhu täytyä pas..a. Palviainen antoi kaikki puheenvuorot mutta keskeytti muutamat asiaan liittymättöminä. Mm Sirpa Suikkasen joka halusi tietää mistä perusturvajohtaja rahat toimintaan etsisi. Kysymys oli täysin vailla järkeä kun hallitus esitti että valtuusto myöntäisi talousarvionylityksen. Tämä joutikin keskeyttää asiaankuulumattomana kysymyksenä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä on soppatykki Kupiaisen parkissa ilmeisesti ensi lauvantaina sinne pitää mennä ulkoilma ruokintaan

Anonyymi kirjoitti...

Miksi sitä ei näy pöytäkirjassa hyvä oli kuitenkin että Koti-Karjala lehti kertoi Samin toilaukset

Anonyymi kirjoitti...

Koti-Karjalan linja on kertoa vain valitut toilailut.

Anonyymi kirjoitti...

Matti sinä olet siis sitä mieltä että Sami johti puhetta mallikkaasti

Anonyymi kirjoitti...

Myös Karjalaisen toimittaja Sirpa Suomalainen teki saman sisältöisen jutun kuin Koti-Karjala Samin toilailusta

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu kepulaisia ahistavan. Kepulaiset saa kyllä korottaa ääntään ja uhkailla omien etuja ajaakseen. Muidenko olisi vain alistuttava. Se aika on nyt ohi ja osa valtuutetuista ajattelee jo kuntalaisten etua kepun sisäpiirin sijaan. Kepu junttaa jokaista ajamaansa asiaa vaikka sata kertaa hallituksessa ja valtuustossa keinolla millä hyvänsä. Kun joku muu pitää kiinni kuntalaisten edusta, se on sitten kepulaisten mielestä yhteistyökyvyttömyyttä. Kepulaisilta ei toki tule rivijäsenistöstä koskaan ylilyöntejä tai asiattomia kommentteja, koska heitä on jyrkästi kielletty puhumasta tai kirjoittamasta omalla nimellään. Hiljennetyiltä ja alistetuilta jäseniltä saa toki aina ne ratkaisevat äänet äänestyksiin.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 21.29. kannattas mennä kouluun ja hankkia lukutaito.

Anonyymi kirjoitti...

Matti,voisitko pitää omassa "ryhmässäsi" kurssin luetun ymmärtämisessä ja osalle jop lukemisessa, kun tuntuu osaaminen olevan jotensakkii hakusessa kommenteista päätellen. Kepun tukija.

Matti Kosonen kirjoitti...

Taitaa olla junttaryhmän tukijalla pasmat sekaisin :-)

Anonyymi kirjoitti...

Matti kuuluu siihen ydinjoukkoon jotka olivat savustamassa Mönttistä pois juuri saatiin terveyspalvelut pelamaan hyvin tämäkö on sitä toveruutta kysyn vain Matti

Anonyymi kirjoitti...

Toveruutta oli valtuuston tahdon vastainen toiminta ja kun sitä ei enemmistö hyväksynyt niin katsoi viisaammaksi lähteä. Tämä on vapaa maa jossa voi valita työpaikkansa ihan oman mielen mukaan. Taisi vaan käydä niin että muutamat luottamushenkilöt olivat edesauttamassa tilanteen synnyssä kehittelemällä vastaiskua päivystys ratkaisulla. Minusta heidän olisi hyvä viedä asia hallintooikeuteen eikä jauhaa täällä plokeissa omaa pahaa oloaan kun epäonnistuivat kuntalaisten kyykytyksessä tällä kertaa.

Anonyymi kirjoitti...

Edellinen puhuu asiaa. Kokoomuksen aloite on hyvä mutta jos junttaryhmä ei suostu tunnustamaan että puolta valtuustosta ei voi nujertaa noin vain. Pallo on nyt Lahtela Pennanen akselilla jos heillä luonto antaa periksi tunnustaa tilanne ja alkavat neuvotella "opposition" kanssa, niin asia on vielä korjattavissa tämän kauden aikana.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymi klo 8.23: kerroppa yksikin juttu tai sanomiseni jolla olisin ollut savustamassa Mönttistä pois Kiteeltä?

Anonyymi kirjoitti...

Vaadit lauantaipäivystystä vastoin Mönttisen tahtoa. Siis lähdit vastustamaan virkamiestä.

Anonyymi kirjoitti...

Vuoden 2014 talousarvio joka hyväksyttiin valtuustossa 16.12.2013 sen jälkeen olet totaalisesti ollut Mönttisen toimia ajamassa alas sen jälkeen johtava lääkäri ei ole saanut minkäänlaista työrauhaa nyt meillä aloittaa uusi perusturvajohtaja oli ollut hyvä että Mönttinen olisi jatkanut työtään ja ollut tukena tärkeissä asioissa kun uusi henkilö tulee organisaatioon mutta sinä Matti olet luonut sellaisen ilmapiirin kuppikuntineen että johtavan lääkärin on ollut pakko tehdä omat johtopäätöksensä

Anonyymi kirjoitti...

Mikäli tuo Mönttisen irtasanoutuminen pitää paikkansa alan heti valmistella juhlalounasta ja päälle otan vielä kahvin ja konjakin. Jos vain saatte vielä kaupunginjohtajan lähtemään niin silloin avaan jo shampanjankin. Kiitoksia teille, jotka pidätte kuntalaisten puolta ettekä aja vain omaa etuanne.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen valtuusto taas kasvatti omilla päätöksillään alijäämää viime kokouksessa joka on kurottava jollakin tavalla umpeen uusilla säästöillä ei näytä hyvältä tämä soutaminen ja huopaaminen mikään säästötoimi ei tunnu hyvältä mutta niitä on vain tehtävä pakonsanelemana että tämä ylivelkaantuminen saadaan kuriin

Anonyymi kirjoitti...

Voisikohan alijäämiä kattaa ja kassavaroja parantaa siirtämällä esimiehiä tuottavampaan työhön ja normaalikuolevaisten palkoille? Olisiko mietittävä hallintorakenteiden kaikenpuolista keventämistä, byrokratian vähentämistä. Onko ainoa tie säästöihin kuntalaisten palveluiden leikkaaminen? En voi olla kysymättä itseltäni ja toisilta valtuutetuilta, ketä varten kunta on? Kuntalaisiako vaiko hallintokoneistoa? Jos jäädään odottamaan virkamiehiltä organisaation keventämistä, byrokratian vähentämistä, kaupungin palkkalistojen keventämistä niin saattaa aika käydä pitkäksi odotellessa. Sitä kuuluisaa "munaa" tulisi nyt löytyä valtuustosta, kun siellä ja täällä näitä uhmakkaita esiintyjiä on.
Onko sitten viisaampaa säästää kunta kuoliaaksi vaiko kehittää palvelutuotantoa ja aktiivista kuntamarkkinointia sekä tarjota tätäkautta parempaa asuin- ja yrittämisympäristöä?

Make

Anonyymi kirjoitti...

Tässähän sitä juuri on yritettykin tehdä esim.Pohjois-Karjalan kaikkien kuntien viikonlopupäivystykset on siiretty Tikkamäelle yhteispäivystykseen Kiteetä lukuunottamatta minusta nyt oli jo aika miettiä sitä että Kiteen kokoisessa kunnassa ei tarvita kuin yksi terveysasema tämäkin vaihtoehto tulee eteen halusimme tai ei yksinkertaisesti rahat ei riitä tällä menolla kauan nyt meillä on suomen korkein kuntavero prosentti

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä. Emme tarvitse kuin yhden terveysaseman uuden Kiteen alueelle ja sekin tarttee olla auki vain päivisin muutaman tunnin.
Mulle riittää kun kaupungin esimiesportaan laaja työterveyshuolto on Resetissä, joka on auki koko työpäivän ja voin käydä siellä lekurilla jos kolottaa. Ei mulla muuta. Heippa!

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymiltä 12:27 erittäin innovatiivinen, kuntalaisia palveleva ja asuin- sekä yrittämisympäristöä parantava avaus. Valitettavasti emme ilmeisesti puhu samaa kieltä tai toinen meistä on jo äidinmaidosta imenyt toisenlaisia vaikutteita.

Vaikka lakkautetaan kuntalaisilta kaikki palvelut niin Kitee ei tule sillä selviämään. On tultava jotakin uutta tuohon säästämismantraan, jossa palveluiden leikkaukset on ainoa vaihtoehto.
Make

Matti Kosonen kirjoitti...

Mikäli anonyymien klo 9,49 ja 11.10 väitteet pitävät paikkaansa, että Mönttinen lähti sen vuoksi että lauanatai päivystys palautettiin niin sanon bain jotta joutikin lähteä.

Se osoittaa sen, että johtava virkamies ei ole sisäistänyt asemaansa kunta hallinnossa eikä tunne kunta- eikä hallintolakia.

Minä kylläkin kuulin Mönttisen sanoneen, että päivystyksellä ei ole mitään merkitystä säästöjen kanssa ja että säästöt löytyisivät vanhushuollosta ja sen kehittämisestä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Paljonkohan säästöjä saataisiin jos kaikkien virkamiesten työterveyshuolto hoidettaisiin omasta palvelusta eikä käytettäisi kalliita ostopalveluita?

Anonyymi kirjoitti...

Sillä säästäisi ainakin yhden miljoonan, jos virkamiesjohto ja pilipalipoliitikot käyttäisivät edes 50% ajastaan suunnitelmalliseen työhön, asioiden kehittämiseen ja ylipäätään johonkin, minkä voisi selittää järjellä. Ei voi olla halpaa, että kohta kaikki Kiteen asiat käsitellään jossain oikeusasteessa ja kaikkia asioita vatuloidaan vuositolkulla. Sen tehottomammin ja osaamattomammin asioita ei enää voi hoitaa, mitä täällä nyt tehdään. Siinä teille yksi miettimisen aihe iltakouluunne. Jos ei ala löytyä järkeä, niin kohta on syytä harkita ennenaikaisia kuntavaaleja tai ulkopuolisen selvitystyöryhmän kutsumista Kiteelle.

Anonyymi kirjoitti...

Kuntalaki on sama vaikka vaalit pidettäiskin. Kysymys on juntta ryhmän ja hallinnon etuoikeutetusta asemasta Kiteen johdossa. 66 virkamiestä ei voi "hygieenisistä" syistä käydä omassa työterveyshuollossa. Ollaanko tosiaan pohjoiskoreassa vai missä?

Anonyymi kirjoitti...

Olisi se melkonen paukku jos Kiteellä alettaisiin tekemään päätöksiä lainmukaisesti. Se olis suorastaan kylttyyrisokki. Ei myö siihen lähetä. Piätökset pittee tulla niin, jotta myö pärjatään ja oikeutta tahtovat valittakkoot mihin valittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä voi muuta kuin ihmetellä ja päivitellä, että kaikenlaisia "ketkuloita ja sopankeittäjiä" sinne valtuustoon on valikoitunutkin, hoitamaan yhteisiä asioitamme.

Anonyymi kirjoitti...

Asun täällä eteläsuomessa olen muuttanut tänne Kesäladelta minulle tulee Koti-Karjala lehti olen lukenut Kiteen kunnallispolittisia kuvioita ja pääkirjoituspalstan siellä on näköjään Perussuomalaisilla melkoisija tiktaatoreita luottamushenkilöinä mitenkä on mahdollista että puheenjohtajan paikalta voi vetää noin ala arvoisesti kokousta näyttää siltä että tällä henkilöllä ei ole mitään tietoa miten kokousta johdetaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 22.28: mikäli luit blogini niin huomasit varmaan ettei 1. varapj ole ainut puheenjohtaja Kiteen valtuustossa joka tiedä miten puheenjohtajana toimitaan.

Ala-arvoista touhua eikä se jälkikäteen selittelyillä eikä oltakouluilla siitä parane.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä alijäämää yli 10 mij€ velkaa yli 20milj.€ maan korkein verotus ja niin ed.Sitten kinastellaan valtuuston johtamisesta. Suossa ollaan ja syvällä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei valitettavasti tunnu edelleenkään löytyvän asioihin neuvotteluhaluja, mutta saneluhaluja tuntuu löytyvän sitäkin enemmän.

make

Matti Kosonen kirjoitti...

ANONYYMILLE KLO 9.09:
Ehkäpä juuri siksi talous on tässä jamassa kun valtuusto ja hallitus joutuu käsittelemään samoja asioita aina uudelleen ja uudelleen menettelytapavirheiden vuoksi eikä sille jää aikaa paneutua talouden ongelmiin.

Anonyymi kirjoitti...

Sitähän sanotaan, että vihollinen on pidettävä lähellä ja vihollisen kanssa on syytä olla hyvissä väleissä. Liitytään kaikki kepuun ja putsataan se mätäpaise sisältä päin.

Anonyymi kirjoitti...

No milteepä teistä ihestä tuntus, jos että ossois tehdä yhtään positiivista esitystä ihe?

Ei joo kuulkee heleppoo meillää, kun tähän asti on tullu joka vuos muutama milli miinusta meijjän itejoilla, ymmärtäkkee nyt vähä.

Kertokkee, ensin meille ne hyvät esityksennä ja perustelunna, niin myö yhessä sitte viijjään niitä teijjän asioitanna etteenpäin temokratijan nimissä. Muutehhan tää ei näytä hyvältä, meijän kantilta kahottunna. Eikä myö muuten teijjä völjyyn lähetä, se on jämpti se.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea kaupunginjohtajalle ja soppatykkimehelle kuntatalous on nyt saatu plussalle kaikesta veivaamisesta huolimatta tästä on hyvä jatkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä on tollomaista kehuskelua, että talous alkaa olla kunnossa,ensiaskeleet kriisikunnan maineesta irrottautumiseksi,vaikuttavat kovin horjuvilta.

Anonyymi kirjoitti...

Minulta ainakin vietiin ns jalat alta kun vilpitön neuvotteluun perustuva toimintamalli ammuttiin tylysti alas ihan korkeimmalta taholta demarileiristä. Voitko Matti ketoa tuntemuksesi asiasta. Sii onko teidän ryhmässä laajempaakin tuon tyylinen ajattelu kuntapäättämisestä?

t: Ossi

«Vanhin ‹Vanhempi   1 – 200 / 292   Uudempi› Uusin»