sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Vielä viime valtuuston kokouksesta

Pakko kirjoittaa uusi blogi kun kepulaiset alkoivat kiistelemään keskenään edellisen kirjoitukseni kommenttipalstalla kummasta tulee seuraava kansanedustaja Keski-Karjalaa, Katjasta vai Ollista. (Turhaan kiistelevät, kun kumpikaan ei mene läpi).

On syytä kirjoittaa vielä viime maanantain valtuuston kokouksesta. Mikä mättää Kiteen päätöksen teossa?

Lehdistössäkin suuren huomion saanut 1.varapuheenjohtajan käytös oli ala-arvoista ja tuomittavaa, niin ei voi menetellä valtuustossa. Eikä valtuusto kuvaamme yhtään parantanut se, että osa valtuutetuista provosoitui huutamaan kuten 1.varapuheenjohtaja Palviainen. Edellisen kerran vastaavanlaista tapahtui edellisellä valtuustokaudella. Olin silloin seuraamassa Kiteen valtuustoa kun silloinen puheenjohtaja Jukka Kankkunen menetti malttinsa.

Vaikka anteeksi pyynnöt on tehty ja anteeksi annettu niin siitä huolimatta ne jättävät ikävän tahran valtuustomme imagoon.

Tällä episodilla ei kuitenkaan ollut merkitystä itse päätöksiin kun vastaavasti varsinaisen puheenjohtajan toiminnalla oli todella suuri merkitys päätöksen tekoon ja kokousmenettelyyn. Tämä tapaus on jäänyt kokonaan lehdistöltä huomioimatta.

Pykälä, 27 § Kaupunginvaltuuston 19.12.2012 kokouksen § 33 pöytäkirjan tarkastaminen, oli ollut jo kaksi kertaa aiemmin valtuuston käsittelyssä. Ensimmäisen kerran viime huhtikuussa, jolloin puheenjohtaja ei antanut tehdä siihen vastaesitystä siitä miten pykälän teksti olisi tullut kirjoittaa, joten valtuuston päätökseksi tuli ettei teksti ollut kokouksen päätöksen mukainen.

Seuraavan kerran asia oli käsittelyssä kesäkuussa, Ennen äänestystä pyysin työjärjestyspuheenvuoroa (työjärjestyspuheenvuoro on annettava vaikka pj. olisi päättänyt keskustelun), puheenjohtaja ei antanut sitä. Olisin huomauttanut hänelle, että äänestyksessä on syntymässä menettelytapavirhe. Äänestyksessä päätökseksi tuli ”hyvää päivää kirvesvartta”. Eli päätöstekstillä ei ollut mitään tekemistä 19.12.2012 § 33 keskustelun tai esityksen kanssa.

Asia sitten viimein palautui tuon menettelytapavirheen vuoksi uudelleen käsittelyyn ja sitä sitten käsiteltiin viime maanantaina. Mutta oliko opittu jotain?

Puheenjohtajan esitettyä äänestys järjestyksen, pyysin työjärjestyspuheenvuoroa. Puheenjohtaja ei taaskaan myöntänyt sitä. Olisin kysynyt puheenjohtajalta, aikooko hän äänestyttää Kiteen valtuuston työjärjestyksen vastaisesti? Aikooko hän jättää kannatetun vastaehdotuksen äänestämättä? Onko selvitetty kuntaliitosta, voiko henkilö tarkastaa pöytäkirjan jos hän ei ole ollut kyseisessä kokouksessa paikalla?
Jätin asiasta eriävänmielipiteen jonka perustelin kirjallisesti edellä olevilla seikoilla lisättynä työjärjestyspuheenvuoron epäämisellä.

Ennen äänestystä puheenjohtajan pöydän takana kaupunginjohtaja Auvinen, hallintojohtaja Tuononen, hallituksen puheenjohtaja Lahtela ja valt. puheenjohtaja Musikka pohtivat pitkään miten äänestetään. Ihmettelen miksi niinkin kokenut kunnallismies kuin Lahtela, ei huomannut noita menettelytapavirheitä?

Edellisen kerran kun asiaa käsiteltiin niin oli yksi menettelytapavirhe, nyt niitä on ainakin kolme. Aika näyttää pystyykö hallitus venyttämään omaatuntoaan niin paljon, että siunaa päätöksen laillisuusvalvonnassa?

Sami Palviainen on pyytänyt julkisesti anteeksi käytöstään valtuustossa. Odotan Sinikka Musikan tekevän samoin.


Sanon lopuksi vielä tämän, vaikka se johtaa blogini kommenteissa syytöksiin (vaihteeksi) kokoomuksen mielistelyyn ja yhteistyöhön heidän kanssaan. Kokoomus teki hyvän aloitteen sovun etsimiseksi valtuustoon. Olen itsekin sitä pariin otteeseen perään kuuluttanut.


PS. Olen alkanut vakavasti harkita eroa kaikista Kiteen luottamustehtävistä. En yksinkertaisesti voi hyväksyä tällaista hurlumhei meininkiä jossa aloitteita ja esityksiä käsitellään ainoastaan sillä perusteella kuka ne on tehnyt (ja mennään jopa lainvastaisuuksiin ettei vastapuolen esitykset mene läpi), eikä sillä mitä ne pitävät sisällään.


.

292 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   201 – 292 / 292
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on suuri kunnioitus nykyistä kaupunginjohtajaa kohtaan nyt rupeaa tilinpäätöksetkin joutumaan ajallaan ja näin talousseuranta paranee tälläistä johtajaahan Kiteelle haettiinkin nyt pitäis epäilevien tuomaiden pistää jäitä hattuun siirtyä ruotuun.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin että siellä kh:n kokouksissa "Hutut ja Tutut" pyörittävät sisäpiiriään periatteella että serkkua ei jätetä.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihmettä. Kuuluuko kaupunginjohtajan tehtäviin tehdä tilinpäätös? Minä olen luullut, että Kiteellä on kirjanpitäjät ja heidän esimiehenään talousjohtaja, jotka tekevät tilinpäätöksen.
Olen aina luullut, että kaupunginjohtajan tehtäviin kuuluu edustaa ja markkinoida kaupunkia erilaisissa tilaisuuksissa valtakunnallisesti ja jopa kansainvälisesti, yrittää saada suhteillaan alueelle yrityksiä ja työpaikkoja, toimia linkkinä kaupungin ja paikallisten sidosryhmien välillä pitämällä heihin aktiivisesti yhteyttä ja muutamia esittelijän tehtäviä.
Mikäli kuitenkin kaupunginjohtajan tehtävä on tilinpäätöksen tekeminen ja numeroiden pyörittely niin kysynkin mihin tarvitaan talousjohtajaa? Kuka hoitaa kaupungin edustamisen ja sidosryhmäyhteistyön ym?
Vai riittääkö meille, että pyöritellään numeroita, korotetaan veroja ja lakkautetaan palveluja? Emmekö todellakaan tarvitse uusia työpaikkoja, talouselämän kehittämistä, yhteistyökumppaneita?

make

Anonyymi kirjoitti...

Edustaminen kuuluu niille jilla se käy, eli eikös työmies/ ex kansanetustaja ole ehdoton keulakuva hankkimaan lisää työpaikkoja. Vastahan hän oli Jutan kanssa suksipisnestä käynnistämässä entisellä karhun tehtaalla. Eli jokainen tehköön vain mitä osaa ja pystyy, niin hyvä tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kaupunginjohtajan vastuulla on tilipäätöksen valmistuminen mutta totta on sekin että tähän tarvitaan motivoitunut tiimi joka hoitaa homman eli kunnia kuuluu kaikille jotka sitä valmisteleva kyllä on ilolla todettava että nykyinen kaupunginjohtaja on saanut porukan tekemään oikeita töitä ja oikeaan aikaan.Mitä tulee talousjohtajaan ilmeisesti sitäkin tarvitaan ja silläkin pitää olla merkittävä vastuu toimialueestaan.Uusien työpaikkojen luominen ei tapahdu millään hokkuspokkus tempuilla kun otetaan huomioon talouslama koko maailmalla.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tämä oli hyvä esimerkki JoKo suksituotannon käynnistyminen entisessä Karhu-hallissa siinnä yritystä aloittavat toimijat pistivät varmaankin omaa rahaa mukaan ja saivat rakennerahastosta pääomaa tuotannon käynnistämiseksi kyllä siinä varmaan Kiteenkaupungillakin oli jonkunlainen rooli kun tuotanto käynnistyi tälläisiä esimerkkejä tarvittaisiin lisää

Anonyymi kirjoitti...

Joku sanoi viime kesänä uuden suksituotannon käynnistäminen kesäheltellä on yhtä vaikeaa kun karvahatun myyminen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 21.20: Tilinpäätöksen valmistuminen on kaupungin hallituksen vastuulla.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ossille: Uskon demari ryhmän enemmistön olevan yhteistyön kannalla.

Anonyymi kirjoitti...

Matti nythän siellä kh:ssa on sitten homma ruvenut luistamaan kun on käynyt tälleen ollaan aikataulussa uskon että operatiivistä valmistelua tarvitaan kh: lisäksi

Anonyymi kirjoitti...

Eikös myö eilen sovittu että valtuutetut kirjoittaa täällä nimellään?
ossi

Anonyymi kirjoitti...

Kesälahdella kunnanjohtaja varmaan toimi niin kuin make esittää. Ei auttanut, ei ole enää Kesälahtea. Ei kannata ihan kaikkea tehdä niin kuin Kesälahdella kun ei tulos ollut tuon parempi.

Anonyymi kirjoitti...

Parhaat edellytykset yrityksen syntymiselle Kiteellä ovat jättää rauhaan Keti, kunta ja OP.

Anonyymi kirjoitti...

Valittakkii Kittiile kuningas johtajaks. Esu olis siihen hommaan paras.

Hjoitelis hjyvin nuo etustushjommat.

Anonyymi kirjoitti...

Ano 22.36, miks O.P kun sielläkin laitetan johto uusiks, niin eiköhän asiat lähe rullaamaan paremmin.

Matti Kosonen kirjoitti...

on se vaan ihmeellinen tuo ihmismieli.
Täällä kommentti palstalla valtuutetut haukkua räksyttävät minua anonyymeinä. Eilis iltana he sitten haukkuivat minut kun annan blogini kommenttipalstalla ihmisten kirjoittaa anonyymeinä.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikille ei voi olla mieliksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä on turha toivoa paremmasta, ellei löydy keinoja uusien työpaikkojen luomiseen ja työttömien työllisyysasteen kohottamisenn.Itse tienattuja oikeita verotuloja tarvitaan,toistemme paitojen pesemisen tilalle, eikä ainoastaan valtiolta ruinattavaa köyhän apua.Siinäpä työsarkaa sekatyömiehelle ja kumppaneille.

Anonyymi kirjoitti...

Niin juuri kuten edellinen sanoo, mutta toinen on henkilöstökulujen rankka karsinta. Edellisen kehitysjohtajan jäljiltä on hekilöstökulut paisuneet erilaisten etujen ja lisien holtittoman jakamisen johdosta. Löytyykö sekatyömiehellä rohkeutta lähteä niitä purkamaan??????

Anonyymi kirjoitti...

Nuo edellä esitetyt kaksi keskeistä asiaa kun hoidettu kuntoon saattaisi aurinkokin alkaa paistaa risukasaan. Muu puuhastelu ja rähinöinti on haavojen paikkailua.

Anonyymi kirjoitti...

Matti hyvä.

Kukaan ei haukkunut sinua valtuuston iltakoulussa siitä, että pidät blogia, johon saa kirjoittaa anonyyminä. MInä olin ainoa, joka pyysin, että julkaisisit jatkossa vain omalla nimellään kirjoittaneiden kommentit.

Tämän otin esille siksi, että tällä palstalla valtuutetut haukkuvat ja halveksuvat toisiaan nimimerkin takaa. Tämä ei ole omiaan kasvattamaan luottamusta eikä hyvää yhteistyötä meidän välillä.

Jos ei pysty sanomaan asiaansa omalla nimellään, niin olisiko sanomistavassa jotain editoitavaa? Vai olisiko parempi jättää se kokonaan sanomatta?

t. Kaisa Saari

Matti Kosonen kirjoitti...

Joo Kaisa eihän minua suoraan haukuttu, mutta aika vahvasti arvosteltiin blogien pitäjiä.

Teit ehdotuksen, että rajoittaisin kommentteja vaatimalla kirjoittajan nimen näkyviin. Olen harkinnut sitä aiemminkin parin ystävän pyynnöstä, mutta olen päätynyt kuitenkin pitämään sen ennallaan. Nyt olen harkinnut asiaa uudelleen ehdotuksesi pohjalta, mutta asialla on puolensa ja puolensa, en vielä ole tehnyt lopullista päätöstä. Ilmoitan siitä seuraavassa blogissani.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymeillä hyviä ja teräviä huomioita.
Meidän onkin helpompi valita Kitteelle uusi kaupunginjohtaja, kun valintakriteeriksi riittää kirjanpitotaito.

Anonyymi kirjoitti...

Hassultahan se tuntuu, kun kotkarjalan porinoissa "monet kuntalaiset" nimimerkki alkaa kaihota vanhoja hyviä aikoja jolloin oltiin yksmielisiä. Tarkoittanee kahta edellistä kautta? Vuosi sitte kaikki halusivat muutosta ja nyt kun se on totetunut niin alkaa haikailu entiseen. Ettei vaan olisi nimimerkin takana yksittäiset "alanmiehet"? Joo pitää paikkansa että kaupunginjohtajan vaihto sai kirjanpidon kuntoon, mutta tosiaan se ei pääsääntöisesti edes hänen tehtäviinsä kuulu. Mitä tästä opimme? Sen että edellusillä kausilla ei ollut pallo hallussa juuri millään osaalueella kaupungin johdossa. Mukaan lukien hallitus ja valtuusto. Ennen kuin anonyymit torppaa tämän, niin muistakaa 12milj€ alijäämä ja samanmoinen velka päälle mitä saitte aikaan viime kausilla. Olen edelleen sitä mieltä että nyt alkaa homma toimia uudella johdolla, kun vaan se kuuluisa neuvotteleva kulttuuri vielä hyväksyttäisiin ykköspoliitikkojen puolelta.
Ossi

Anonyymi kirjoitti...

Näin kuntalaisena kummastelen miten ns oikeassa olijat toimivat nimimerkkien takaa. Siitä jää vähän sellainen epävarma olo, että onko kyseessä sittenkin poliitikot mm täällä ja lehdissä anonyymeinä? Mene ja tiedä?

Anonyymi kirjoitti...

Maken kommentti kaupunginjohtajan roolista on oikea. Kaupumginjohtajan tulee olla keulakuva ja henkilö, joka pitää langat käsissään. Juntt(a/i)ryhmästä siihen ei ole.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että yrittäjät itse ovat tehneet kovasti töitä uusien markkinoiden perään. Tänään taas yksi positiivinen uutinen, kun suksitehdas on saanut hyvän alihankintasopimuksen Järvisen suksimerkiltä. HYVÄ Hartsa!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä huomio anonyymi 13.42 politikkojen aika menee muuhun puuhasteluun kuin yriyseläman edistämiseen, vaikka kohta joku "kekkuli" yrittää ottaa tämänkin omaan piikkin.

Anonyymi kirjoitti...

Mukava on lukea näitä viestejä, on JUNTTARYHMÄÄ, LEIRIÄ, sun muuta,en usko noihin ollenkaan!!! Hitonmoista eripuraa, riidelkää akkojenne kanssa ja hoitakaa yhteisiä kuntalaisten asioita yhteistyössä ja maltilla. Jos olet jatkuvasti ärtynyt, mene lekurille ja pyydä lääkitys, niin saat vähän ärsytyskynnystäsi alemmaksi.Hoitolaitoksiakin on jospa olisit siellä jonkun viikon!!! Me teidät sinne äänestäneet olemme kyllästyneitä tähän tyyliin, millä nyt on menty!! Mitenhän saisi enenaikaiset vaalit järkättyä?Rähisijät jätettäisi hermolomalle loppuiäkseen!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Politikot ovat oivaltaneet, etä soppatykeilä on taivaallinen voima äänestäjiin, ja niissähän herneruuti riittää niin,ettei mikään tule muutumaan ja hulvaton meno jatkuu, on tämä vaalikarja aika kummallista sakkia jota ei Erkkikään ymmärrä.Puolet äänioiketetuista ovat kyllästyneet nyky touhuun täydellisesti ja passivoitunet,etteivät viitsi vaivautua edes vaaliuurnille. Mutta valtahan on kansalla ja näillä mennään ja pulinat pois.

Anonyymi kirjoitti...

Kylllä oli ihan jämkkää tekstiä Koti-Karjala ja Karjalinen lehdessä Kiteen kuntapolitiikasta nyt äänestäjät tietävät että rähinä politiikka ei johda mihinkään.

Anonyymi kirjoitti...

Kaupungin henkilöstöpolitiikka pysyy samanlaisena niin kauan kuin kepumieliset johtaa täällä. En ole havainnut että yhtään alikoulutettua ja ylipalkattua olisi alennettu omalle tasolleen. Ainakaan pöytäkirjoissa ei ole näkynyt. Eikä turhat viratkaan ole vaarassa kun työmies on peräsimessä punalippua heiluttaen.
Siis oikeesti kaikki jatkuu kuten aina ennenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen nykyisten ykköspuheenjohtajien kädenjälki tulee näkymään Kiteen historiassa,täysin erilaisena kuin heidän edeltäjiensä saavutukset.

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän siinä käy jos taitoa ja osaamista ei tarpeeksi ole. Molemmat halusivat tehtäviin kovasti. Kummallakaan ei vain ole taitoa olla peräsimessä niin kuin "patruuna." Yhdistämässä joukkoja ja johtamassa rakentavasti, oikeudenmukaisesti ja suhmuroimatta asioita nurkan takana poliittisiin sopimuksiin vedoten.

Anonyymi kirjoitti...

Puheenjohtajan tehtävä olisi yhdistää erilaisia näkemyksiä ja hakea viimeiseen saakka neuvotteluratkaisua, niin että lopulli,en päätös olisi yksimielinen. Kiteellä tämä on hoidettu keinottelemalla määräenemmistö ja sillä päätökset juntataan läpi kautta linjan. Onnea vaan kokoomuksen sinänsä hyvälle aloitteelle, jolla ei liene mitään vaikutusta. Tuskin ehtii tällä kaudella edes käsittelyyn saatikka valtuustoon loppukeskusteluun.

Anonyymi kirjoitti...

8.16 kanssa täysin samaa mieltä. Näin rankkaa juntta ja hajoituspolitiikkaa ei varmasti Kiteen historiassa löydy. En yhtään ihmettele jos "toisinajattelijoilla" välillä käämit palaa tuossa kähminnässä. Ei olisi naisimmeisestä moista uskonna, mutta pakon eessä joutunee hänkin tekemään ratkaisunsa.

Anonyymi kirjoitti...

Seija Pajatie on sanonut jossakin kokouksessa että demokratiassa päättää enemmistö siinnä asiassa minä olen samaa mieltä kun tämä henkilö vain noudattaisi tätä demokratian suomaa käytäntöä omalta kohdaltaan ja tyytyisi enemmistö päättöksiin niin kaikki olisi ok.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Kiteen Persut kuppikuntineen ovat saanee nyt kylmää kyytiä lehtijutuissa ja tekstiviesteissä jokoha kansa alkaa tajuta missä mennään

Anonyymi kirjoitti...

Niihän nuo ovat saaneet mutta kun Koti-Karjala ja Karjalainen eivät edes suostu julkaisemaan kepusa ja sdptä vähääkään arvostelevia juttuja ja tekstiviestejä kiteen osalta!

Anonyymi kirjoitti...

Koti-Karjala ja Karjalainen julkaisee vaan ne jutut mitkä ovat faktaa.Hyvä että maakunnan ykköslehti Karjalainen käsitteli Kiteen valtuuston kokouksen kulkua ja teki persupuheenjohtajan toilauksista selkoa niin näkevät muutkin maakunnassa Persupiirijohtajan nuijan jäljen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Aivan oikein kun lehdet kirjoittivat 1.vpj.n toilailuista, mutta oliko oikein etteivät ne kirjoittaneet sanallakaan varsinaisen pj.n toiminnasta: ei antanut työjärjestys puheenvuoroja, keksi omasta päästään hallituksen esitykselle vastaesityksen, jätti kokonaan käsittelemättä muiden tekemän kannatetun vasta esityksen?

Anonyymi kirjoitti...

Matti hyvä! Eihän siitä varsinaisen pj:n toilalusta voinut kirjoittaa, kun silloin olisi pitänyt tuoda esille myös se, ketkä häntä neuvoivat toimimaan silloin lakikirjaa tutkittuaan surullisen kuuluisin tavoin. Varsinainen pj on siis edelleen täysin syytön tähän asiaan.
"Laki nyt sattuu vain olemaan niinkuin se luetaan."

Anonyymi kirjoitti...

Työmieskö yllytti Musikan moiseen kolttoseen, no ei ole mikään yllätys temarilta, kun hehän ovat ihan ykkösiä suhmuroinneissa. Ja kuntalaisten palveluiden alasajossa.

Anonyymi kirjoitti...

Ano. 14.53. Vai faktaa kirjoittaa kotikarjala? Vime lehdessä oli kaupungin ilmoitus arkipyhä ja lauantai päivystyksen alkamisesta 18.04, eli tänään. Mutta samassa lehdessä oli juttu Mönttisen asioista, joka alkoi: Kiteellä alkaa viikonloppu ja arkipyhäpäivystys pääsiäisen jälkeen. Valehteliko battar tahallaan jotta kukaan ei arvaisi mennä Kiteelle jos jotain tapahtuu. Tämäkö on sitä FAKTAA josta puhut anonyymi. Eikö koske suuhun moiset höpinät.

Anonyymi kirjoitti...

Jopa on töppäys, itse en huomannut koko ilmoitusta vaan jutusta päättelin että pääsiäisen jälkeen pääsee taas lauantaisin omaan terkkariin. Selvittäkää ykköspuheenjohtajat kuka on tuosta vastuussa. Baddarin sanomaksihan tuo lehti sitä väittää.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuo Kososen jaaritteluon on jonninjoutavaa höpinää Musikka aina hampaissa

Anonyymi kirjoitti...

Pitkäperjantai kuuluu pääsiäiseen sitä tässä on kai tarkoitettu mutta hänen lehteen laittama ilmotus tämä on jossa 18.4 on alkamispäivä se on faktaa pitäänee paikkansa ilman suurempaa polemiikkia.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on aikoihin eletty Kiteen politiikassa. Ennen muinoin Lipsas Topi já Vepsän Aapo apureineen pelastivat Kiteen muuttotappio kunnan muuttovoitto kunnaksi. Mitä tekevä nykypolitikot? Ovat syöneet katetusta pöydästä viimeisenkin murusen,nykyjunttaajien taito ei ole riittänyt edes pöydän antimien ennallaan pitämiseen saatikka niiden kohentamiseen, mutta populismi ja äänestäjien harhautus näyttää olevan täydellisesti halussa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen Persuille ja kumppaneineen ei näytä käyvän mikään täällä on nyt päivystys vaikka valtuusto ei päättänytkään esittää mitään rahaa sen ylläpitämiseen ilmeisesti otetaan velkaa tuo hallituksen esityksen verran ja kirjataan alijäämäksi.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 16.55: Minusta pj joka jakaa puheenvuorot jäsenkirjan perusteella tulee olemaan jatkossakin minun hampaissa.

Anonyymi kirjoitti...

Eli Matilla on raateluhampaat ja muut ovat hampaattomia niikö se oli ?

Anonyymi kirjoitti...

Matin bloki julkaisee kaikki räävimmätkin jutut paitsi ne jotka koskevat Mattia itseä kipeästi ne blokinpitäjä poistaa.Koti-Karjala ja Karjalainen ei anna tilaa tälläiselle propakanta jutuille

Matti Kosonen kirjoitti...

Ymmärrän hyvin tyrmistyksesi ja tuskasi anonyymi, onhan se ennen kuulumatonta, että joku uskaltaa vaatia kepu puheenjohtajiltakin lain noudattamista.

Matti Kosonen kirjoitti...

Toistan vielä kerran, siinä ei ollut kyse puheenjohtajan tietämättömyydestä, (sen olisin antanut anteeksi,)vaan tietoisesta väärin käytöksestä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ahaa, joku ennättänyt puskasta huutamaan väliin. Siis minkä minua koskevan jutun olen poistanut?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä olet poistanut 15. huhtikuuta 16.55 lähetetyn viestin ja monta muutakin turha väittää. Mitä siinnä lie ollut kun on sensuroitu.

Matti Kosonen kirjoitti...

Olen poistanut muita henkilöitä koskevia asiattomia viestejä, en itseäni koskevia.

Anonyymi kirjoitti...

Tänä iltana tulee varmaan hyviä juttuja tänne.Kunhan "piäsiäinen" alkaa vaikuttamaan riittävästi.

Ja sitten on taas ykkös valtuutetut nuottasilla keskenään ja kaupunnin työ teko seis, kun mietitään mitä pitäs tehä noihen uunojen kirjotusten tähen nous viikolla.

Voi, voi, yö unethin meinovvat
männä.

Hyvvee piäsiäistä kuitennii kaikkiloille puoluvveesta riippumatta!

Anonyymi kirjoitti...

Ai sinä olet Matti ruvennut demarina suojelemaan Samia ja muita Persuja sehän sopii hyvin sdp:n puoluevaltuutetulle.

Anonyymi kirjoitti...

Persudemari Matti on ruvennut rajoittamaan sananvapautta blokissaan

Anonyymi kirjoitti...

Miksi ajoit Matti pois Mönttisen olis antanut sulle hyvät rohdot niin unikin olisi maistunut

Anonyymi kirjoitti...

Matti elä missään nimessä lopeta tätä blokia Persuilta menee viimein äänitorvi maailmalle.Persu kellokkat ovat jo sulkeneen omat blokinsa ajat sitten

Matti Kosonen kirjoitti...

Ottakaahan vielä yhdet niin jutut paranevat :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ei nää tarvihe mittää kiihoketta, näiltä tää tulloo "luonnostaan" ;)

Anonyymi kirjoitti...

Minä en humaltuneena kirjoittele blokiin siinä saattaa tulla edrehryksesssä toista loukattua

Anonyymi kirjoitti...

Eiku viinoo lissää vielä silimä liikkuu !

Anonyymi kirjoitti...

Mitähän miettinöö entinen rehti-ilimiö ja nykykyine sekatyömies tästä Kitteen touhusta,kun tuo Puhoksen teollisuuven uustuleminenkaan ei näytä onnistuvan,vaikka kuntavaalien alla Ihalaiset ja muu olivat asijoo auttamassa, vai olikohan siinäkin ollut kysymys vain vaaliropakantasta taikka suomeksi sanotuna iänestäjien harhauttamisesta. Kommenttia kaipaava entinen demari

Anonyymi kirjoitti...

Eikös teillä pitäisi tänä vuonna tulla ainakin miljoona ylijäämää. Miksi velkaa olet ottamassa toveri hyvä?

Anonyymi kirjoitti...

Tosi toverit ovat täysin kyvyttömiä Kiteen nousuun saattamiseksi. Kun joku ns.älykkö hoksaa uuden idean, kyllä sen jälkeen oksan ottajia riittää ja poliitisista rehvastelijoista ei ole pulaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläkin melkoista soopaa väite työterveyshuollon kalleus yksityiseltä ostettuna,koskapa jos käytettäisiin omaa palvelua joudutaan ostamaan kalliimpaa lääkäri aikaa yksityiseltä virmalta,joka onreilusti kalliimpaa,kuin osto työterveyshuoltoon.Kyllä kaupungin johto tarkistaa tilanteen siinä vaiheessa jos lääkäri tilanne paranee,täytyy muuten epäillä viimeisten tapahtumien jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Minä en ole minkään puolueen kannattaja ja ymmärsin tekstistä että "pääsiäisen jälkeen" vasta alkaa? No voihan se olla toimittajankin moka.

Anonyymi kirjoitti...

Halvempaa työterveyshoitoa?

Eihän se ole halvempaa, jos ostetaan yksityiseltä palvelu molempiin yksiköihin. Kyllä ne keskenään hinnat sopii.

Mistä se kilpailu silloin muodostuu?

Kerro vaan faktat ihan reilusti?

Anonyymi kirjoitti...

Sekatyömiehen ja Hoitsun naamat loistavat kuin naantalin aurinko, vaikka Kiteen taous on todellisuudessa kriisikunnossa ja nuorempi.-ja työkykyinen väki pakenee työn perässä kuka minnekin.Puhumattakkaan osaavien Kiteen palkollisten joukkopaosta.

Anonyymi kirjoitti...

Kutsukaa ihmeessä Hämäläinen takaisin kun on vielä mahdollista tämä kuukausi. Nimet esiin ketkä haluavat palata vanhaan hyvään aikaan? No?

Anonyymi kirjoitti...

0,8 milj ylijäämä olisi kuulema saatu vain kun valtiolta olisi viellä tullut 1 milj niitä yhdistymis avustuksia eli se siitä hyvästä talouden hoidosta.

Anonyymi kirjoitti...

Matti kun sinä olet politiikan vanha kehäkettu niin kerropas kummat lähteen ensiksi Hummonselän jäät vai kaupungintalon johtajien päät.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin että Mönttisellä olikin ollut melkoinen sopimus, puolikas työaika josta vielä puolet etätyönä. Siis viikko Kiteellä /kk ja palkkaa vajast 8000€/kk. Jos tuolla palkalla oleva ottaa itse loparit kun ei saanut tahtoaan läpi, niin joutikin lähteä.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään oli kotikarjalassa taas juttua kiteen asijoista. Puolueeton lehti antoi asianosaiselle ns viimeisen sanan tuosta keissistä. Jokohan totuus tuli selväksi kuntalaisille?

Anonyymi kirjoitti...

Niin tässä Sami Palviaisen vastauksessahan tuli hölmömmällekin äänetäjälle vastaus että hän rajoitti sananvapautta eli toimi kaikkia demokratian pelisääntöjä vastaan

Anonyymi kirjoitti...

Eli vain kepulainen puheejohtaja saa estää puheenvuoroja. Jooko?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on kumma jos ei kuntalaiset ala tajuta mikä on ollu touhu edellisillä kausilla, kun kaikesta on päättänyt yhdet ja samat. Nyt sentään tulee pahimmat töllön työt julki. Kiitos Matti ja muut itsensä likoon laittaneet. Älkää vaan antako periksi yhtään.

Anonyymi kirjoitti...

Oli hienoa tavata eu-parlamennttiin pyrkivä Riitta Myller Kupiaisen parkissa porukkaakin kävi ihan tasaiseen tahtiin lankalauvantaista huolimatta minusta Riitta on vahvoilla mennä läpi demarien äänistä hän tulee saammaan aika ison osan koska hänellä on kokemusta siellä jo entuudestaan keskustelimme myös Kiteen kunta politiikasta ja oli tietoinen Persujen sooloilusta.

Anonyymi kirjoitti...

Tuskimpa kaikki iänestäjät ovat yhtä sokkeita ja kuuroja tonttuja kuten anonyymi16.54 kehhuu pittää omijaan, mutta kehuloille ois hyvä löytee katetta, jotta kehuskelun uskottavuus kantas hetelmee.

Anonyymi kirjoitti...

Aluksi näitä törinöitä oli ihan hauska lukea. Mutta nyt kehä kiertää samaa rataa. Joten eipä oikeastaan huonompi idea laittaa nimi näkyviin. Tai sitten niin, että blogin pitäjä tietää nimet vaikka juttu kirjoitetaan nimettömänä. Varmaahan on, että alle 20 eri kirjoittajaa, jopa alle 10 nämä kaikki tekstit tänne kommentteihin suoltaa.

Sitä olen kyllä ihmetellyt, kun nyt vihdoin kävin tuolla Palviaisen blogissa, että miksi sinne ei saa kommentoida? Onko heilläkin silleen herkkä hipiä, että muuta mieltä olijat on syytä hiljentää. Totuus kärsii erimielisten vuoksi?

tv. Alakonnunpohjukan partadmitri

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä se näyttää olevan,että samat jorinat toistavat itseään, etä Matti pistäpä Blokisi luukut kiinni ja anna vaalikarjan pähkäillä kukin tykönään, mikä on viisasta Kiteen tulevaisuudelle.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa joitakin sattumaan lähelle ommoo nilikkoo.

Matti Kosonen kirjoitti...

Nyt ei jouda pistämään luukkuja kiinni eikä avaamaan niitä, on tärkeämpää työtä.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Matti! anna olla luukut levällään,voi olla, että tulee hyviäkin vinkkejä, junttaryhmän selättämiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, keskusteltiin Puhakan ja muutaman muun entisen demu vaikuttajan kanssa Jönssissä hiljattain ja olivat kyllä ihmeissään Kiteen demujen toilailuista nykyään.

Olivat samaa mieltä siitä, että suhmuroinnilla ei pitkän päälle "tänä päivänä" pärjää.

Avoimmuus ja oikeudenmukaisuus on jatkossa avainsana 2014 lukua elettäessä.

Oootko Risto samaa mieltä isonjoukon kansalaisia kirjurina ?
Vastoo vuan reilusti nimelläs !

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä mie avoimmuutta kannatan, mutta pittäähän siinähii olla rajansa. Persut sais lopettoo öykkäröinnin ja vifkamiesten kiusoomisen. Esa on onneks pitännä niitä kurissa ja nuhteessa. Elä sie Matti pilloo temarien mainetta ku niihen kanssa veljeilet.

Matti Kosonen kirjoitti...

Vai veljeile??? Olen ainoa joka on uskaltanut omissa nimissään tuomita Palviaisen puheenjohtamisen viime valtuustossa. Milloin sinussa on miestä siihen?

«Vanhin ‹Vanhempi   201 – 292 / 292   Uudempi› Uusin»