torstai 7. elokuuta 2014

TURUSEN PYSSYLLE






Jaakko Turunen kirjoitti 26.6. Koti-karjalassa entisten viranhaltijoiden dementiayksikön perustamisesta ja ikuisuus kysymykseksi muodostuneesta Kesälahden vanhusten asumispalveluiden ja tk:n tila -ongelmien uudesta käänteestä. Lisäksi Jaakko maalailee kauhukuvia siitä miten Kesälahden olisi käynyt jos olisi liitytty Savonlinnaan. Kuulemma olisi käynyt yhtä huonosti kuin nyt on käynyt. Mene ja tiedä…, nyt ainakin tiedetään miten meille kävi Kiteen liitoksessa.

En tiedä mistä Kiteen evp hallintojohtaja Turunen on kuullut, että joku tai jotkut olisivat kaatamassa entiselle kunnantalolle suunnitellun tk.n ja hoivaosasto hanketta, valtuustohan hyväksyi esityksen yksimielisesti.

Lukijalle tietysti herää kysymys miksi sitä ei jo alunperinkin alettu suunnitella kunnanvirastolle vaan tuhlattiin liki 100.000 € nykyisten tk tilojen suunnitteluun. Syynä oli se kun kuntaliitos neuvotteluissa, aina oikeassa oleva, silloinen Kiteen kaupunginjohtaja vakuutti, että kaikki nykyiset tilat tarvitaan ja hänen väitteensä vahvistivat Kiteen neuvottelijat. Uuden, aina oikeassa olevan, kaupunginjohtajan astuttua virkaansa myös hän vakuutti, että kaupungilla on riittävästi tiloja ja kaupunki tarvitsee ne eikä uusia missään nimessä vuokrata. Tämän uusimman kaupunginjohtajan mielestä Kesälahdella ei myöskään tarvita lisää vanhusten tehostettua palveluasumista vaikka sitä jotkut kesälahtelaiset valtuutetut olivat esittäneet, vaan sitä on aivan riittävästi vanhusmäärään nähden. Perusturvalautakunta ja hallitus vahvisti kaupunginjohtajan näkemyksen: "Totisesti näin on, Kesälahti ei tarvitse lisää vanhusten palveluasumista."

Niinpä suunnittelua jatkettiin niin kauan, että suunnitelmat saatiin valmiiksi, mutta siinä vaiheessa kun olisi ollut urakkatarjousten vuoro niin aina oikeassa oleva kaupunginjohtaja saikin uuden idean: Kesälahtihan tarvitsee lisää vanhusten palveluasumista. Niinpä hallitus ja perusturvalautakunta  vahvisti kaupunginjohtajan näkemyksen: "Totisesti näin on, Kesälahti tarvitsee lisää vanhusten palveluasumista."

Tilatkin oli kaupunginjohtaja valmiiksi miettinyt eli koska kaupungin on hyvä tukea yksityistä kiinteistö bisnestä niin vuokrataan kaupungille lisää tiloja yksityisiltä markkinoilta Kiteeltä ja jätetään omia tiloja tyhjilleen Kesälahdelle. Onhan tasapuolisuuden nimissä oltava Kesälahdellakin tyhjiä tiloja kun Kiteelläkin on. Tyhjennetään siis Kesälahden kunnantalo ja siirretään henkilöstö Kiteeltä vuokrattihin tiloihin ja sijoitetaan tk ja hoivaosasto noihin tiloihin. Kesälahden vanha tk ja vuodeosasto jätetään kylmilleen jos vaikka joku keksisi sille joskus uusiokäyttöä. 

Edellä kerrotun pohjalta ei voi kuin ihmetellä Jaakko Turusen epäilyjä, että joku lähtisi kaatamaan tätä suunnitelmaa. Minä en usko, että tällaista linjakasta ja epäpoliittista suunnitelmaa lähtisi kukaan vastustamaan etenkään kun siinä ei ole nähtävissä poliittisten irtopisteiden keruuta, eikä takinkääntöjäkään vielä montaa kappaletta hallituksella perusturvalautakunnalla. 

Uskon suunnittelun kunnantalon muuttamiseksi hoivaosastoksi lähtevän käyntiin syksyn aikana. Eri asia kokonaan on toteutetaanko sitä suunnitelmaa koskaan???


PS. Ai niin en vastusta Jaakon ajatusta entisten viranhaltijoiden dementiaosaston perustamista kaupungintalolle, mutta siihen on saatava ehdottomasti myös vanhojen luottamushenkilöiden osasto. Siellä on sitten mukava tehdä skenaarioita, strategioita, suunnitelmia ja päätöksiä joita ei kukaan enää muista sen jälkeen kun ne tehtiin eli elämä olisi aivan samanlaista kuin aktiivi aikana ennen osastolle joutumista.



.

512 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   201 – 400 / 512   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Muistelen nyt irtisanoutuneen Nina Holopaisen lausuneen ennen vuorotteluvapaataan, että mistä saadaan pois lähteneiden osaajien tilalle hyviä tekijöitä.
Todella mielenkiintoinen kysymys kun hänen vapaansa aikana on vaihtunut koko kaupungin johto yhtä lukuunottamatta mutta silti talouden pito on laitettu kuntoon uusien osaajien tilalle tulleiden virkamiesten voimin.
Voidaanko nyt päätellä Holopaisen osaaja puheiden olleen yliampuvia itsekehuja todellisuudessa vähemmän osaavista ja aikaansaavista silloisista virkamiehistä.
Toivon kaikkea hyvää ja jaksamista nykyiselle johdolle ja politikoille, että onnistuisitte tavoitteessanne saattaa Kitee takaisin arvostettujen ja taloudellisesti pärjäävien kuntien joukkoon.
Yks vaan politiikan tutkija!

Anonyymi kirjoitti...

Teknisellä on varalla rahaa tärkeisiin ja äkillisiin kohteisiin monta sataa tuhatta, joista voitte hyvin rakentaa ilmastoidut pytingit poskisavujen vetäjille. Tehkää niistä viihtyisät ja lämpimät että talven tuiskuissakin siellä viihtyy rupattelemassa, kun tupakoimattoma paiskii töitä näidenkin edestä.

Anonyymi kirjoitti...

Koska Matti ei ole vahtimassa mahdollisia loukkaavia viestejä, niin on oltava varovainen kommenteissa. Sanottaisiinko entisistä virkamiehistä vaikka niin, että nykyinen kaupunginjohtaja on kaikesta huolimatta monin verroin pätevämpi kuin edeltäjänsä. Kaikilla osa-alueilla. Se ei tarkoita, että nykyinenkään olisi unelmien täyttymys, mutta valtava parannus menneeseen verrattuna. Koska johtavat luottamushenkilöt ovat olleet ja ovat edelleenkin aivan ulkona kaikesta ympärillä ja kaupungissa tapahtuvasta, virkamiesjohdon olisi oltavakin parasta luokkaa. Heidän armoillaan ja käsissähän kaikki lopulta on.

Anonyymi kirjoitti...

Jopa on taas takit nurin hallituksessa, vain Pirhonen on ollut lautakuntien ottooikeuden säilyttämisen kannalla kun ovat antaneet lausuntoa uudesta kuntalaista. On tainnut kesä tehdä tehtävänsä muussakin kuin herran siunauksissa. Ei hyvältä näytä.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 12.43 Etpä taida olla kovinkaan hyvin perillä Kiteen talouskatastrofista, kun suitsutat sumeilematta, kuinka hyvin kunnalla menee menee. Vai huvikseenko kuntaa hakee ennätysmäistä 3 milj.€ köyhän apua.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 7.55. Sinä olet aina niin ihastuttavan innostava ja kannustava. Aina jaksat miettiä uusia ajatuksia siitä, miten asioita saataisiin parhaiten vietyä eteenpäin. Jatka samaan malliin niin varmasti Kitee nousee kohisten!

Anonyymi kirjoitti...

Tekninen johtaja oli eilen kertonut Kiteellä Ruoritalon pienten oppilaiden vanhemmille hauskasti, että kun rahaa ei ole ei ole voitu korjata talon ilmanvaihtoa. Kyseiseen kouluun oli tehty alipaineistus huippuimurilla. Se oi taas aiheuttanut "käryjen" leviämisen kellarista koko taloon mm läpivientien ja putkistojen kautta. Jos kellarissa on hajuja niin joku oli keksinyt pistää koko talon alipaineiseksi jolloin oli käynyt kuten tuossa kerroin.
Missä on edes maalaisjärki näissä homeen poisto hommissa. Matti onko lautakunnan asiantuntijat tietoisia kyseisestä tapauksesta.
Samalla oli tullut ilmi,että kesällä lakattu rantalan koulun sali on käyttökiellossa kun lattiasta menee tikkuja lasten jalkoihin. Mitä tämä taas tarkoittaa. Voitteko ystävällisesti selvittää kuka näitä korjausurakoita valvoo ja miten? Lapsen huolestunut huoltaja!

Anonyymi kirjoitti...

Rahaahan on, mutta miten se kohdennetaan, vaikkapa kaksi fribee golf rataa a" noin 10000 € kokonaiskustannuksiltaan,,,,,

Anonyymi kirjoitti...

anonyymin 21.46 kommenttiin liityen outoa että kukaan ei ole kannattanut Pirhosen esitystä otto-oikeuteen liittyen

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja onhan meillä rahaa rakentaa uusi palotalo Pohjois-Karjalan Pelastualaitokselle ja maksaa se kahteen kertaan, ensin rakentaessa ja sitten maksetaan vuokrarahat pelastuslaitokselle toiminta osuuksina ja selvittäs vanhassa sostilat uusimalla tai hankkimalla esim kontti ratkaisu sostiloiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksessa lie tehneet lehmänkauppoja noissa ottoasioissa? Taitaa olla vain yksi kartalla oleva koko puljussa. Vai lisää valtaa työmiehelle, huhuhuhuhuh.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkitietävä, yhteistyökykyinen, demokraattinen, avoin, rehellinen, edustava ja osaava hallituksen puheenjohtaja on kehunut, että virkamiehet ovat huippuammattilaisia. Eli pulinat pois. Tämän nyt ei ainakaan pitäisi loukata ketään.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 17.07. Loukkaava teksti on loukkaava vaikka sen pitsiröyhelöihin pukisit. Etköhän ole jo asiasi sanonut riittävän monta kertaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jollakii tuntuu olevan hätä kun asjoista kirjuutettaa niihe oikiilla nimil.

Anonyymi kirjoitti...

Joillakin on huoli siitä, että asioista ei puhuta niiden oikeilla nimillä vaan keskitytään panetteluun, loukkaamiseen, vääristelyyn ja virheellisen tiedon levittämiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Kun Matti ei ole sensuroimassa loukkaavia kommentteja, sovitaanko niin, että "ilo elää Kitteellä vaikka syvän märkänis"

Anonyymi kirjoitti...

Huhujen mukaan kittiin kapuntinhallitus olis jälleen ylittäny ihtensä. Heh heh, perästä kuulunoo!

Anonyymi kirjoitti...

Millonka tulloo asiit juluki mitä nyt ovat kähmineet? Vai lie hevoskauppoja ruvettu valamistelemaan kaikessa hiljasuuvessa?

Anonyymi kirjoitti...

Absilla tiesivät pöytäkirjoissa olleen epäselvyyksiä????????

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se on ihme. Jos pikkasen opettaa keltanokkia, niin jo ollaan hallinto-oikkeutteen mänössä. Mitä ihmettä myös jollain otto-oikkeuvella tehhään.
Tuolakkaan assiila ei ollu mittään merkitystä meijjän tallouvelle.

Tuola tavala mänetettään vuan Kitteen hyvä maine.

Matti Kosonen kirjoitti...

Olen monesti miettinyt ihmismielen ihmeellisyyttä. Vaalien alla tapellaan verissäpäin jotta päästäisiin käyttämään valtaa yhteisistä asioista päätettäessä. Sitten ne joita onnistaa ja saavat sen vallan alkavat verissäpäin taistella jotta saisivat luovuttaa kansalta saamansa vallan viranhaltijoille.

Anonyymi kirjoitti...

Tuota minäkin olen ihmetellyt mitä Matti tuossa aprikoi. Mutta sen lisäksi ihmettellen vielä enemmän kun vaaleissa luvataan maat ja taivaat, mutta kun muste juuri ja juuri kuivuu läpi menneiden nimilistassa, niin aletaan verissäpäin tappelemaan omia periatteita ja lupauksia vastaan. Mitähän seuraavalla kerralla luvataan?

Anonyymi kirjoitti...

Yhen pienen kylän laupiaat iänestäjättii jäkätti, jotta kyllä sille meijän kylän isontalon pikku pojalle iänet kelepovvaa vualiloissa. Van kun seuraava arkipäivänä koittaa assiit onnii kaupunnin asiojoita ja sen mukkaan vuan männään.

Ei meijän kyllee ja veronmaksajjii muista sen jäläkkeen. Pitännöön kahtoo vieläkö seuraavvissa vualiloissa ilikijjää samoila luppauksiloilla kerjätä iännii....

Anonyymi kirjoitti...

Luottamushenkilöksi halutaan, koska sitten voi sanoa olevansa arvostettu luottamushenkilö. Ylempänä muita. Muka. Mutta kun on samalla vähän laiska ja osaaminen ja näkemykset ovat hieman vajaat, ajatus- ja päätösvalta joutaa siirtää virkamiehille. Taitaa olla nuo luottamushenkilötittelit enemmistölle vain itsetunnon kohottamispaikkoja, kun ei ole oikein muutakaan paikkaa päteä. Turhan kallis paikka olla näytillä, kuntalaisten ja järkevän asioiden hoidon kannalta. Mistään kuntalaisten edustamisesta tai kuntalaisten ja kansalaisryhmien etujen ajamisesta noissa luottamustehtävissä ei jokatapauksessa ole ole kyse. Siksi sinne päästään valheilla, jotka unohtuvat neljässä vuodessa.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 20.31, olet varmastikin ollut luottamustehtävissä kun tunnet noin hyvin ja henkilökohtaisesti motiivit ja todellisuuden. Toivottavasti olet jo jättänyt nuo tehtävät älykkäämmille.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tässä vanha duunari kaiholla muistelee aikoja kun sai tiepuolissa katsella vaalimainoksia "Rehti ilmiö eduskuntaan". No samahan se tai olla silloinkin, tyhjä tynnöri piti vaan kovaa metakkaa.
Ollaanko taas samassa tilanteessa, tyhjillä lupauksilla valtaan ja soromno! Pelastukoon ken voi, on päivän sana Kiteellä. Heh he!

Anonyymi kirjoitti...

Kuntapoliitikoksi haaveilevat voisivat lanseerata seuraavissa kuntavaaleissa vaalilauseita "Luotan vain virkamiehiin, luota sinä minuun", "Virkamiesten puolella", "Palvelut alas, verot ylös", "Suut suppuun, tiedotus on vanhanaikaista", "Minä päätän, neuvottelut on ajanhukkaa", "Ei muutosta, jatketaan samaan malliin" jne. Noilla lauseilla suurella osalla olisi aika hyvät mahdollisuudet pitää vaalilupauksia.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kuntalaiset, luottamushenkilöt ja virkamiehet ovat ihan samalla puolella, Kiteen ja nimenomaan Kiteen kuntalaisten puolella. On aivan turhaa lietsoa mitään rintamalinjoja. Luottamushenkilöt ja virkamiehet näkevät paremmin ison kokonaisuuden, jota yksittäisten kuntalaisten on ehkä vaikeampi hahmottaa. Kun puhutaan yksityiskohdista, pitää muistaa, että ne ovat aina osa isompaa kokonaisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Vasttuullinen kuntapäättäminen ja vaalilupaukset eivät sovi yhteen. Kiteelläkin taitaa olla tilanne jossa pyrkyripoliitikot yrittää sellaista mikä ei ole yhteisten etujen mukaista, eikä sovi nykyaikaiseen päättämiseen. Parempi olisi että osaavat viranhaltijat tekisivät päätökset ja lautakunnat olisivat suuria linjauksia varten. Kyllä Esa ja Eeva Liisa tietävät mikä on kuntalaisille hyvä ja mikä pitää jättää tekemättä.
Perusturvalautakuntakin näyttää antaneen rukkaset pyrkyreiden kosiskelulle lisätä satoja tuhansia kuluja, juuri kun talous on kääntymässä reilysti ylijäämäiseksi. Ota sinäkin Matti oppia ryhmätoveristasi joka tekee kaikkensa yhteisen hyvän eteen.

Anonyymi kirjoitti...

Vai tietää Esa mitä myö laps perheet tarvitaan pyssyyksemme Kitteellä, eikö kirjottajalta kirjotuskättä säre oikein kunnolla, se oo ikinä tienny meijän tarpeista, vuan oman lommpakkonsa tarpeista on tarkka.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän lapsiperheiden keskeiset tarpeet liene työpaikat vanhemmille, asunto, kouluasiat kunnossa, terveydenhuolto ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet niin lapsille kuin vanhemmillekin. Lisäksi jokaisella on vielä omia erityistarpeita. Eläkeläisten tarpeet ovat vähän erilaiset, samoin työssäkäyvien aikuisten, joiden lapset jo lähteneet. Työttömillä on omat tarpeensa, yrittäjillä omansa, haja-asutusalueiden asukkailla omansa ja niin edelleen. Näitä ne poliitikot ja virkamiehet sitten sovittelevat yhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 15.18: Yhdelläkään Kiteen johtajalla tai poliitikolla ei ole käsitystä kokonaisuudesta. Tai kykyä tehdä asioita kokonaisuus muistaen. Yksi miettii numeroita, yksi puolustaa Kesälahtea ja joku muu jotain muuta yksittäistä asiaa. Kokonaisuus käsittää myös elinkeinopolitiikan, imagon, vetovoimaisuuden, palvelut, johtamisen, taloushallinnan ja paljon muuta. Jos talouden tila alkaa valjeta lopulta rivipoliitikoillekin 10 vuoden valheessa elämisen jälkeen, niin se ei tarkoita, että kokonaisuus oni hallinnassa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 15.29: En ymmärrä miksi sinä käsket minun ottaa oppia ryhmätoveristani? Minähän olen koko ajan ollut kannattamassa ryhmätoverini esityksiä ja ajatuksia jotka ovat liittyneet meidän yhdessä hyväksymään kuntaliitossopimuksen noudattamiseen ja yhdessä laadittuihin vaaliohjelman lupausten toteuttamiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin tunnen useita kuntalaisia ja myös ulkokuntalaisia, joilla omasta mielestään on Kiteen kaupungin kokonaisuus hyvin hallussa, kellään muulla sen sijaan ei. Harmi, että nämä moniosaajat eivät ole meillä päättäjinä.

Anonyymi kirjoitti...

Tilanteet muuttuu, Kososen ajatukset ei.

Anonyymi kirjoitti...

Ai tämä vaalilupausten täydellinen pettäminen onkin nyt nimeltään "tilanteet muuttuu". Voisitko kertoa mikä on muuttunut vuoden 2012 lopusta tähän päivään, jolla perustelet räikeää vaalikarjan pettämistäsi. Muistin virkistykseksi Kiteellä oli jo tuolloin edellisten husaarivaltuustojen jäljiltä 12000000€ alijäämää, jonka olisi pitänyt olla myös teidän tiedossa kun olitte sen aiheuttaneetkin. Nyt meillä taitaa olla hieman vähemmän alijäämää, niin mikä se on muuttunut niin radikaalisti että vedätte äänestäjiä "kölin ali" ihan sumeilematta lähes kaikessa. Kerro ihmeessä mikä on muuttunut??? Vai oliko sittenkin vaan normaalia äänestäjn hämäystä ne vaalilupaukset?

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 7.30: Onko Kiteellä jotenkin tuomittavaa jos yrittää noudattaa tehtyjä sopimuksia tai yrittää seistä lupaustensa takana?

Anonyymi kirjoitti...

Omilla aivoilla ajattelu, oman mielipiteen ilmaisu ja sopimuksista kiinni pitäminen on tuomittavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Siis Kiteellä nuo edellämainitut asiat on yritetty pistää tuomittaviksi.

Kiteellä sallittuja asioita ovat olleet suhmurointi ja nurkantakana sulle - mulle sopiminen mm. viroista.

Onneksi uudet valtuutetut ovat tuoneet hieman valvontaa, ryhtiä ja kuria noihen entisten valtuutettujen ja viranhaltijoiden toimintaan.

Kiitos siitä osalle Kesälahden esikaupunkin alueen- ja Kiteen uusille valtuutetuille.

Kiitos myös niille nykyisille viranhaltijoille, jotka ovat pysyneet valtuuston päätöksissä ja budjeteissa.
Budjetin ylittäjä viranhaltijat katsokoot peiliin ja tehkööt reilusti johtopäätöksiä.

Vanhat jääräpää valtuutetut ja viranhaltijat, jotka ovat kaupungin talouden ajaneet kaaokseen, pitäkööt päänsä puskassa ja olkoot hiljaa.

Anonyymi kirjoitti...

Luuleekohan joku vakavissaan,että jonkun Kiteen lausunto kuntalain uudistuksessa,olisi jotain merkitystä,lienee eritason ihmiset näitä lakeja säätämässä,kuin Kiteen persut,kokoomuksen tuella.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo edellinen kommentti haiskahtaa ihan tulevan tietystä suunnasta.

On senverran kommentoidessa tietoa varmaan takana, että tietää miten lakeja säädetään.

Ei siihen tavan tallaaja valtuutetut pysty.

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksessa 5 oli puheissaan ottooikeuden kannalla, mutta puheenjohtaja kun on riippuvainen esitteliän kannasta veti pikapikaa keskustelun poikki ennen kuin kukaan ehti kannattaa vastaesitystä jolla olisi ottooikeus pidetty nykyisen lain mukaisena. Puheenjohtakahan haluaa kaiken omaan päätösvaltaansa joka näkyi toiminnassa.
Tein eriävän mielipiteen jota ei sitten koskaan tullut pöytäkirjan liitteeksi, kun puheenjohtaja oli juntannut senkin pois. Ihmeeksi pöytäkirjantarkastajat kiltisti pisti nimensä pöytäkirjaan vaikka sitä oli muutettu kokouksen jälkeen.
Tässä on toimittu erittäin arveluttavasti ja asia tutkitaan tuotapikaa.
Uskomatonta kuinka intensiivisesti jotkut ovat nuijimassa demokratiaa jokaisessa käänteessä kun se vähänkin on mahdollista. Katsotaan löytyykö tälle toiminnalle ohjaksia Kiteen valtuustosta kun asia tulee sinne.
Nimim. Saa jakaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihmettä! Pöytäkirjaa muutettu kokouksen jälkeen? Olen luullut, että pöytäkirjat kirjoitetaan yleensä kokouksen jälkeen, joten mitä nyt oikein on tapahtunut?

Anonyymi kirjoitti...

Täytyykin vilkaista, ketkä olivat pöytäkirjan tarkastajina edellisessä hallituksen kokouksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Näin on kuulema käynyt, eriävän mielipiteen tekstiä on muutettu oleellisesti puheenjohtajan painostuksesta pöytäkirjan tarkastus tilanteessa. Todella mielenkiintoista toimintaa, mutta ei mitenkään yllättävää kun ollaan Kiteellä.

Anonyymi kirjoitti...

Kumpiko on muuttanut, Saari vai Väkeväinen? Ja mitä on muutettu, pöytäkirjassahan lukee, että Pirhonen jätti eriävän mielipiteen.

Sivumennen sanoen, Pirhonen taitaa olla kansanedustajaainesta kun on noin iso halu lainlaadintaan. Itse asiasta varmaan ei paljoa ymmärrä. Vai onko käsky käynyt puoluetoimistosta asti, että muutosta pitää vaatia?

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen lausunto täällä.
http://www.hare.vn.fi/upload/Asiakirjat/18618/2648111478002386.PDF

Kuka päätti rajata 2. varapuheenjohtajan ulos?
7. 7. Miten kyselyn vastaus on valmisteltu kunnassanne?
Vastaajien määrä: 1
Kaupunginjohtaja yhdessä kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja I varapuheenjohtajan kanssa

Anonyymi kirjoitti...

Tuo oli edellinen lausunto, tässä tuoreempi eli nyt annettu

http://www.hare.vn.fi/upload/Asiakirjat/18618/316192952472137.PDF

Anonyymi kirjoitti...

"tekstiä on muutettu oleellisesti puheenjohtajan painostuksesta pöytäkirjan tarkastus tilanteessa"

Mitä tuo tarkoittaa? Onko tuo totta? Näinkö asioita Kiteellä todellakin hoidetaan ja mikä on se painostuskeino, jolla pöytäkirjantarkastajat myyvät rehellisyyden? Ei pöytäkirjantarkastajat saa suostua asiakirjaväärennökseen! Tästä tulee mielikuva, että tuo on siis ollut normaali toimintatapa ja pöytäkirjoilla ei ole oikeasti mitään merkitystä. Nyt on toivottavaa, että pöytäkirjantarkastajat ja puheenjohtaja kertoisivat totuuden. Olkoon asiasisältö mikä tahansa, mutta molemmat, sekä painostus, että asiakirjojen väärentäminen eivät kuulu demokraattiseen päätöksentekoon.

Anonyymi kirjoitti...

Tuolta löytyi alkuperäinen teksti:

ERIÄVÄ MIELIPIDE
Kuntalain muutosta koskevaan lausuntoon Kiteen kaupungin osalta!
Sekä puheenjohtajan epäasialliseen toimintaan kyseisen asian käsittelyssä.
Jätin jäljempänä olevan muutosesityksen asiaan, jossa on otettu Kiteen kaupungin puolesta kantaa lautakuntien otto-oikeuden karsimisesta uudessa kuntalaissa.
Esitykseni kaatui kannattamattomana, kun puheenjohtaja Esa Lahtela päätti hätäisesti keskustelun huomioimatta pyydettyä puheenvuoroa, jossa eräs hallituksen jäsen olisi kannattanut sovitusti esitystäni. Tilanteesta syntyneessä kalapaliikissa myös eräs toinen hallituksen jäsen minun lisäkseni ihmetteli ääneen miksi ei puheenvuoroa myönnetty ja keskustelu päätettiin niin yllättäin. Vaadin heti asian käsittelyn jatkamista ja puheenjohtajaa perumaan päätöksensä lopettaa keskustelu, kun tuli selkeästi osoitettua että kannatuspuheenvuoroa oli tosiaan pyydetty. Puheenjohtaja Esa Lahtela kieltäytyi jyrkästi jatkamasta keskustelua ja kertoi muuttaneensa linjaa, että peruutuksia ei enää hyväksytä. Tämä ei muuten ole ensimmäinen kerta, että vastaavaa ”hätäilyä” on häneltä tapahtunut. Tällainen toiminta ei edesauta yhteistyötä ja kaupungin asioiden kitkatonta hoitamista, vaan ruokkii eripuraa entisestään. Kyseinen toiminta on myös selkeästi lainvastaista, eikä edusta hyvää hallintotapaa. Kyseistä asiaa käsiteltäessä käytiin varsin vapaamuotoista keskustelua kun esittelijä esitteli kantojaan esityksessä. Mutta jostain syystä tuli kauhea ”kiire” muutosesitykseni jälkeen.
Puheenjohtajan tärkeimpiin tehtäviin kuuluu olla tasapuolinen ja varmistua siitä, että kaikki puheenvuorot ja mielipiteet tulee huomioitua, mitä kokoukseen osallistuvat jäsenet haluavat tuoda julki kulloistakin päätöstä suoraan vaikuttavista asioista. Puheenvuorot kuuluisi myös jakaa siinä järjestyksessä kun niitä on pyydetty, eikä valikoida niitä. Samoin jos tulee virhe tai jokin muu yllättävä sekaannus, niin se pitäisi heti korjata, eikä tahallaan junttaamalla aiheuttaa ristiriitaa kokoukseen osallistujien välille.
Kyseisen kannatuspuheenvuoron pyytäjäkin olisi jättänyt asiasta eriävän mielipiteen, mutta ei voinut kun hän ei ”ehtinyt” lausua kannatuspuheenvuoroaan tämän puheenjohtajan epäasiallisen toiminnan takia.
Seuraavassa on esitykseni kyseiseen asiaan, joka koski kuntalakiluonnoksessa olevaa lautakuntien otto-oikeuden rajoittamista:



Vanha voimassa oleva kuntalaki §51 otto-oikeus!
Lautakuntien otto-oikeus
Lautakunnalla on vastaavasti otto-oikeus oman jaostonsa sekä alaisensa johtokunnan ja viranhaltijan päätöksiin. Ottopäätöksen voi tehdä lautakunta, sen puheenjohtaja tai johtosäännössä määrätty viranhaltija, esimerkiksi esittelijä.
Huom!
Uusi lakiluonnos tullessaan hyväksytyksi poistaisi kokonaan otto-oikeuden lautakunnilta!

Esitys:

Uusi lakiluonnos §93 osalta on merkittävä heikennys nykyiseen käytäntöön kuntalaki (§51 otto-oikeus), jossa toimielimillä on oikeus ottaa käsittelyyn alaistensa tekemiä päätöksiä.
Toimielimet/ lautakunnat ovat asetettu valvomaan ja toteuttamaan valtuuston tekemiä päätöksiä ja ne ovat myös tulosvastuullisia yksiköitä, joten niillä on oltava riittävät mahdollisuudet puuttua toimialansa asioihin. Näin ollen uuden lain muutokset poistaisivat toimielimiltä merkittävän mahdollisuuden ja työkalun valvoa ja puuttua alaistensa toimintaan. Eli vastuu jäisi mutta valta otettaisiin pois.
Samoin uusi laki lisäisi kohtuuttomasti hallituksen rasitetta, kun kaikki toimenpide ilmoitukset tulisivat hallituksen tiedoksi. Asiantuntijalautakunnan kanta ei myöskään tulisi välttämättä hallituksen tietoon ilman pyytämistä.
Näin ollen lakimuutos esitykset eivät ole §93 otto-oikeuden osalta perusteltuja, eikä niitä tule hyväksyä uuteen kuntalakiin.


Osmo Pirhonen
Kaupunginhallituksen 2vpj.



Pöytäkirjaan oli tosiaan mennyt vain tuo loppuosa jossa on hänen vastaesityksensä kokouksen pykälään!

Jeesus mitä toimintaa!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Espoo taitaakin olla vielä demokraattinen kaupunki. toisin kuin jotkut muut ;)

Anonyymi kirjoitti...

Pithosen blogissa on kerrottu asioiden kulku. Miksi pöytäkirjan tarkastajat ovat allekirjoittaneet pöytäkirjan?

Anonyymi kirjoitti...

Kuntalain uudistus esitys on annettu toukokuussa ja nyt lausunto pyyntö oli tuotu muka kiireellisenä asiana hallitukseen.

Hallituksen jäsenille esitys oli annettu luettavaksi ja mielipide annettavaksi kitee sivujen mukaan neljä päivää ennen kokousta.

Vaikuttaa aika ihmeelliseltä asian vetkuttelulta ja taas suhmuroinnin yritykseltä kun noin iso asia esitys/lausunto pyyntö annetaan noin lyhyellä aikajänteellä valmisteluun valtuutetuille. Miksi ?

Onko tuo avointa, rehellistä ja läpinäkyvää asioiden hoitoa?

Vai makaako ne asiakirjat liian pitkään jonkun itsevaltiaan pöytälaatikossa?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tuolta tekstistä käy hyvin ilmi, että jos puheenjohtajalla olisi puhtaat jauhot pussissa niin hän olisi jatkanut keskustelua kun kerta tuli ilmi puheenvuoron jääminen pitämättä syystä tai toisesta.
Jos on vielä sanonut muuttaneensa toimintaa niin, että ei peruuttele se tarkoittaa ettei halua saada todellisia kantoja esiin ollenkaan, vaan haluaa manibuloida päätöksiä tarvittaessa haluamikseen.
Eihän tuollaista toimintaa voi kukaan hyväksyä nykyaikana.

Anonyymi kirjoitti...

Kuntalain muutos on iso asia, niin iso, ettei Kiteen lausunnolla ole merkitystä hyttysen ininän vertaa. Tästä huolimatta tästäkin asiasta taitaa tulla iso mekkala, kun keltanokkapoliitikot koettavat kasvattaa omaa egoaan. Maine kyllä kasvaa mutta arvostus rapisee. Tuloksiakaan ei näy, ääntä vaan kuuluu.

Anonyymi kirjoitti...

Kysymys taitaakin olla toimintakulttuurin oikeellisuudesta eikä niinkään asian tärkeydestä. Mutta jos teillä "pienissä" asioissa toimitaan näin, niin miksi ei myös isoissa?
On puna/vihernokka poliitikkojen näytöt sitten nämä kaksi laihaa valtuustokautta, joiden takia Kitee on nyt suossa?

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitit kai homenokka valtuutettuja joiden sulle mulle politiikan hedelmiä nyt nautitte. Onneksi olitte ehtineet lyödä keskustapoliitikkojen suojatyövirat kiinni keväällä, niin jotain sentään säästyy tältä säästövimmalta.

Anonyymi kirjoitti...

Olen seuraillut näitä keskusteluja pitkään. Kiteellä on tosi isoja ongelmia joita pitää pystyä ratkomaan. Talous numero yksi. Silti täällä keskustellaan ja käytetään aikaa erilaisiin näpertelyasioihin, jotka on olevinaan hirmu tärkeitä. Yrittäkää edes keskittyä tärkeimpiin kysymyksiin. Joku pöytäkirja ei varmasti ole tärkeä kun ei kerran ole mistään isosta päätöksestä kysymys. Jos pöytäkirja on tärkeä Pirhoselle, niin sitten on, mutta ei se Kiteetä kaada ei nosta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 12.43: Mikäli olen ymmärtänyt oikein niin täällä keskustellaan paljon suuremmasta asiasta kuin Kiteen talous ongelmista, -täällä keskustellaan demokratiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän se olikin. Ja Pirhosen mielestä vain sellainen on oikeaa demokratiaa, missä vähemmistö päättää. Onko Kosonenkin lähtenyt samoille linjoille?

Anonyymi kirjoitti...

Eräissä demokraattista kulttuuria noudattavissa valtioissa noudatetaan myös olemassa olevia lakeja ja myös hyviä tapoja. Toisissa valtioissa taas pyritään haluttuun lopputulokseen käytten kaikkia kieroiluja, uhkailuja, painostusta, valehtelua ym ym kivoja konsteja. Kumpaan se tämä suhmurlandia kuulunee?

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta päivystys asiasta, luulisi, että valtuuston pj.on perillä kuinka päätöksiä kunnassa tehdään.
Matti myöhäisille ohjeeksi, että kerätkää nimi listoja silloin kun on niiden aika´, eikä kun aika on ajanut ohi.

Anonyymi kirjoitti...

Aika on tosiaan ajanut ohi, mutta vain niiltä junttaryhmäläisiltä jotka aikovat tyhjentää Kaupungin asukkaista sulkemalla tarpeelliset lakisääteisetkin palvelut. Heiltä on aika ajanut pahasti ohi ei muilta!

Anonyymi kirjoitti...

Nykyinen herra ja johtaja, entinen sekatyömies teki Kiteen kannalta pahan virheen liittoutuessaan sopimuksella kepun kanssa. Kesälahden ja Kiteen kuntaliitoksen sekä edellisten vaalien jälkeen oli pieni mahdollisuus kääntää Kiteen ja Kesälahden kurssi nousuun. Myös virkamieskunnan vaihtuminen antoi hyviä viitteitä paremmasta. Diktatuurisopimus on paha asia, joka estää hyvien asioiden toteuttamisen. Tuo sopimus vei meiltä lääkärin vastaanotot ja demokratian kaikessa päätöksenteossa.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi väki kylillä on tajunnut tuon saman kuin edellinen

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi anonyymi 9.56, kävin eilen lääkärin vastaanotolla, Kiteellä terveyskeskuksessa. Ainakaan vielä eilen kukaan ei ollut vienyt vastaanottoa minnekään. Terveyskeskuskin oli oikein hyvä ja uusi.

En oikein ymmärrä ajatusta demokratian viemisestä. Minusta demokratia on sitä, että enemmistö päättää demokraattisesti laadittujen lakien mukaan. Vai onko demokratia jotenkin nykyaikana ja tässä kaupungissa muuttunut tarkoittamaan jotain ihan muuta? Kenen pitäisi päättää jos ei lakien mukaan valitut valtuusto, hallitus ja lautakunnat.

Anonyymi kirjoitti...

"kenen pitäisi päättää? Niiden jotka näkevät hieman kauemmas kuin omaan napaansa. Niitä omaan pussiin pelaajia kiteen valtuustossa riittää. Sulle mulle unohda muut ja kun vaalit lähestyy aletaan väsäämään katteettomia lupauksia lentolehtisiin joita tjngetaan jokaiseen postilaatikkoon.
Terveyspalvelut ennallaan, Puhos käyntiin, yhteistyö kykyinen, verot alas, työpaikkoja lisää. Siinä vain muutamia joita tämän junttasopimuksen tekijöiltä tuli ennen vaaleja. Heh heh, mitä on tapahtunut ?
Jos nämä olisivat saaneet päättää, niin kiteellä olisi samat "osaavat" virkamiehet ja talous yhä syöksyssä.
Näin se on poijaaat, ihan oikeesti 😁

Matti Kosonen kirjoitti...

Kyllähän demokraatinen päätöksen teko on pääsääntöisesti toteutunut Kiteellä, mutta on siinä ollut joitain kyseenalaisiakin piirteitä. esim. valtuuston pj ja 1.vpj ei ole antanut kaikkia pyydettyjä puheenvuoroja. Tällainen menettely kaventaa demokratiaa. En tiedä mitä hallituksessa on tapahtunut, mutta mikäli joku kokee ettei siellä ole toimittu demokraattisesti niin asiasta on voitava keskustella avoimesti.

Anonyymi kirjoitti...

Koskahan sekatyömies näyttää kykynsä uusien työpaikojen saamiseksi Kiteelle? Hänellä on kyllä härskiyttä ja intoa, repiä irtopisteet itselleen, kun muut ovat sen kuuluisan kuusen kaataneet

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä toteutetaan tällä hetkellä kunnallisessa päätöksenteossa harvaindemokratiaa jossa päättävät muutamat keput ja sossut asioista kostomenttaliteetilla ja alistavat omat puoluekaverinsa sen toteuttajaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tiijät?

Anonyymi kirjoitti...

Onko Lahtela tosiaan vajonnut noin alas, että on vaatinut pöytäkirjantarkastajat pistämään nimensä sorvattuun pöytäkirjaan. Jopa onaikoihin eletty kun takavuosien suhmurointi poliisi onkin itse alkanut sorvuuttamaan pöytäkirjoja. Huh huh!

Anonyymi kirjoitti...

Sekatyömies on eri mies, ollessaan pääluottamusmies.Näin se rahan himo turmelee työmiehenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän juntta keksi jonkun pelotteen jolla saavat tutkintaa vaativat luopumaan ja kaikki on taas hyvin.
Mikäs vastuu sihteerillä on puuttuviin asiakirjoihin pöytäkirjan liitteissä?
Vai onko kaikki vastuu poliitikoilla?

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän juntta keksi jonkun pelotteen jolla saavat tutkintaa vaativat luopumaan ja kaikki on taas hyvin.
Mikäs vastuu sihteerillä on puuttuviin asiakirjoihin pöytäkirjan liitteissä?
Vai onko kaikki vastuu poliitikoilla?

Anonyymi kirjoitti...

Tunnen Pirhosen sen verran hyvin jotta ei taida onnistua pelottelu.
Tehkää puuttinit ja pistäkää se puuttuva liite nettiin, niin jospa se siitä lauhtuu.

Anonyymi kirjoitti...

Sekatyöjohtaja oli ennen edellisiä kuntavaaleja erittäin aktiivinen kommentoija netissä. Kommentit ja kannanotot olivat ihan järkeviä. Outoa että eläkeläisenä ei aika riitä ottaa julkisesti mihinkään asiaan kantaa. Eikä tunnu muiden kirjoitukset ja ajatukset kiinnostavan yhtään. Vain kaupunginjohtajan ja kepun mielipide kiinnostaa.

Anonyymi kirjoitti...

Luulisi edes täällä aatetoverin plokissa jotain lausuvan, mutta hän jättää kaiken tiedotusvastuun absin ukkoporukalle, vaikka itselläänkin voisi olla tarvetta täällä selitellä toimiaan?

Anonyymi kirjoitti...

Ne on eri miehet jotka tekee ja toiset jotka selittelee.

Anonyymi kirjoitti...

Sitä minäkin rehti ilmiö ei lähde selittelemään keltanokille tekemisiään. Jämpti on niin!

Anonyymi kirjoitti...

Todennäköisesti Heinäluoma tulee selittelemään Kiteellekkin kun on käynyt jo Ilomantsin ja Lieksan.

On tainnut pistää arvovaltansa näitten muitten puolesta peliin, ettei ihan menisi kannatukset perssiilleen.

Näyttää siltä, jotta on meillä Kittiilä melekonen entinen kansankiihottaja. Voi jumalia lei!

Anonyymi kirjoitti...

Todennäköisesti Heinäluoma tulee selittelemään Kiteellekkin kun on käynyt jo Ilomantsin ja Lieksan.

On tainnut pistää arvovaltansa näitten muitten puolesta peliin, ettei ihan menisi kannatukset perssiilleen.

Näyttää siltä, jotta on meillä Kittiilä melekonen entinen kansankiihottaja. Voi jumalia lei!

Anonyymi kirjoitti...

Absilla tiesvät jot herneet o jo likuumassa ja soppakannuuna kaivettu esiin tilaisuutta varte. Sinne o mentävä kuulemaa tottuus ku jotennnii tuntuu ettei näihi kittiin temarloihi voi ihan täyvellisest luottoo ku näit juttui lukooo.
Matti elä sie lähe näihi kelekkaa, ku siunnii arvo suattaa puota pohjamutiin jos lähet suhmuroijii puolustammaaa!

Matti Kosonen kirjoitti...

Kyllä minä kuulun Kiteen demareihin.

Anonyymi kirjoitti...

Sinäkin bruuttukseni:(

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksen puhheenjohtaja kannatti aikoinaan suhmurointien julkistamista. Nyt kun hän liittoutui tyhmyyttään kepulilaisten kanssa. Tulos on nähtävissä. Paskat on housussa.
Kaikesta hänen johtamastaan tulee negatiivista palautetta. Puolueemme maine ja kannatus syöksyy keski-karjalassa alas päin.
Saakelin tunarit. Tehkää jo jotain asialle!

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se pitäis teidän itse siellä puolueessa tehdä jotain, jos kerta alatte olla huolestuneita suuren johtajanne tekemisistä. Teillähän on demokraattinen puolue, eikun enemmistöllä päätätte vaihtaa johtajanne niin homma alkaa relata.

Anonyymi kirjoitti...

Demareista on tainnut kaikota iso liuta,fiksua porukkaa,valitetavasti !!!

Anonyymi kirjoitti...

Keti kyttää lisää liksaa.

Aiemmin on ilmoittaneet kertovansa yrityksien saannin edistymisistä heti kohta parin kuukauden päästä. Nyt vuoden vaihteeseen mennessä.

Mitenkähän sen edellisen "melkein varman nakin" kanssa kävi??? Ei ooo kuulunut mitään ja kohta on tuas vuos mänt...

Anonyymi kirjoitti...

Kunhan lämpimikseen, virkansa puolesta puhuvat uusista yrittäjistä Puhokseen.Tätä saman toistoa on kuultu vuosia, mitään ei ole tapahtunut,eikä näiden venkoilijoidn toimesta tule tapahtumaanka.

Anonyymi kirjoitti...

Ajatelkaapa itse tilannetta, jos olisitte itse yrittäjä tai suuryrityksen johtaja. Joutuisitte ottamaan suuren henkilökohtaisen lainan, eli riskin tai vastaamaan edustamanne yrityksen tulevaisuudesta. Mietitte vaihtoehtoja, mille paikkakunnalle aiotte asettua, eli missä pääomalle ja riskille voisi saada tuottoa järkevällä riskitasolla. Kiteellä saatte vastaan Suomen suurimman kuntaveron ja neuvottelijoiksi henkilöitä, joilla ei ole päivänkään kokemusta saati osaamista mistään yrittämisen perusasioista. Jollain toisella paikkakunnalla saa ehkä toisenlaisen vastaanottokomitean ja jopa hieman positiivisempia tulevaisuudennäkymiä seutukunnasta. Tässä ehkä yksi yksinkertainen selitys, miksi yritykset asettuvat mielummin muualle kuin Kiteelle.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nyt Persut polkaisivat paskaan sotealueiden päivystystä ei enää suoriteta kuntien terveyskeskuksissa näin ne ovat päättäneet neljän suurimman puolueen edustajat siinä Pirhonenkin voi katsella totuutta silmiin adesseineen.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kukaan ole vaatmassakaan päivystystä. Riittäisi kun olisi lääkärin vastaanotto, josta saisi avun tavanomaisiin "rutiinivaivoihin". Erityistä laitteistoa tai erikoisosaamista vaativat tapaukset hoidetaan sitten muualla.

Anonyymi kirjoitti...

ano 14.03
Etpä taida tietää mitään, miten Kiteellä hoidetaan elinkeinopolitiikkaa.

Meillä on todella pätevä järjestelmä ja ammattitaitoiset neuvottelijat palkattu asian hoitajiksi. Heillä on kokonais näkemys asioista ja kaikki viimeisimmät tiedot yrittäjyyteen riskeineen ja muine tarvittavine tietoineen.

Anonyymi kirjoitti...

ano 20.10 hatustako vetäsit ajatuksesi niinkuin ennenkin.

Missään ei ole päätetty vielä, miten päivystys asiat kokonaisuutena loppujen lopuksi hoidetaan.

Taijat olla aika tietämätön, tai sitten luulotautinen, siltä ainakin vaikutat...

Anonyymi kirjoitti...

Elinkeinopolitiikan tulokset, viimevuosilta, ovat kovin laihanlaisia ja on perustunut toivotaan,- toivotaan ajatteluun, niim Ketin, kuin luottamushenkilöidenkin osalta.

Anonyymi kirjoitti...

No vähän laihan laisiahan ne tulokset on, mutta minkäs teet. Lama on lama, eikä muuksi muutu.

Ehkä pitäis tehdä räväköitä avauksia, kokeiluja ja toteutuksia. Mutta kukas virkamies tai palkollinen niitä edes uskaltaa esittää, saatikka viedä eteenpäin. Heti nauretaan ulos.
Ei oo tää homma heleppoo kun heinän teko...

Anonyymi kirjoitti...

Vaalilupauksissa kaikki tuntui olevan helppoa kuin heinänteko, vai oliko se sittenkin vain äänten kalastelua ja pyrkyryyttä parrasvaloihi???

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 20.01
Kyllä Pirhonenkin totuutta mielellään katselee, mutta valheellisia väitteitä en mieluusti katsele läheltä enkä kaukaa. Muistellanpa vaikka aktiivivapaista annettu "fakta" tieto Kesälahdella helmikuussa, joka oli täyttä pa.... ja entäpä väite labrojen ja röntgeneiden pakollisuudesta näissä lyhyissä jatkoajoissa. Sekin oli täyttä sitä ihteensä. Näillä sitten saitte päätöksen peloteltua mieleiseksenne. Niin ja vaalilupauksista puhumattakaan, ne ne vasta täyttä p..... olivatkin.
"Lääkäripalvelut ennallaan" heh heh. Tähän sumutukseen ovat muutamat ykkösketjulaiset erityisen kouliintuneita ja kokeneita!

OPi

Anonyymi kirjoitti...

Suoralainaus Osmo Pirhosen vaalilupauksesta. Osmo kannattaa ja vaatii:
-lääkäripäivystyksen pitämistä Kiteellä klo 22.00 saakka.
Olen yrittänyt lukea noita hallituksen ja valtuuston pöytäkirjoja, ei niissä näy Osmo vaatineen mitä hän vaalilupauksesaan omassa blokissaan lupasi.Siis ihan täyttä puppua. Jotta se siitä Opin rehellisyydestä!

Anonyymi kirjoitti...

Elä hyvä immeinen jatkuvasti tavvoo mitä se OPi on luvanna.

Kato vain miten hän iänestäjiensä asioita hoitaa. Ja ota tok opikses.
Sillä tavalla ne omattii hommas tulloot hyvin hoijetuks. Ei siitä katteuvesta oo mittään hyöttyy.

Porukassa fundeeraamalla nää assiit pittää hoittoo. Myöhän elettään jo kakstuhatta luvulla pitkän matkooo. Kyllä se siitä!

Anonyymi kirjoitti...

Niimpä just, kun mie iänistin just Opia. Mut hiä vuan näkkyy syyttävän muita kun on ihe pettännä vualiluppauksemsa!Ei oo ihan kiva juttu!Pittää laittoo harkintaan iänestänkö ennee kettään kun aina vuan valehellaan ja nytkin persut on totaalisesti pettäneet iänestänjä!

Anonyymi kirjoitti...

Voi taivaan talikynttilät, miten heleposti, myö iänestäjät ollaan nenästä vejettäviä !!!!

Anonyymi kirjoitti...

Voi taivaan talikynttilät, miten heleposti, myö iänestäjät ollaan nenästä vejettäviä !!!!

Anonyymi kirjoitti...

Oho, nyt on jollakin iso pyörä lähtenyt heittämään.
Olen seurannut soten hallituksen ja valtuuston pöytäkirjoja koko vaalikauden ja persut ovat ainoat jotka ovat olleet koko ajan tekemässä esityksiä lääkäripäivystyksen puolesta.
Mutta kun nämä oman puurokupin äärellä pyörivät Lahtelan junttaryhmän jäsenet ovat saaneet peloteltua yksi kerrallaan herkimpiä valtuutettuja puolelleen, niin mitäpä nämä persut ovat mahtaneet. Kyllä nämä asiat pysyvät meillä äänestäjillä muistisa ja kylmää tulee kyyti olemaan jatkossa. Jos tuo tosian pitää paikkansa, että Lahtela oli ollut lupaamasa pitää palvelut ennallaan ja nyt onkin suurin vastustaja, niin jopa on Matin hamehomma enemmän kuin paikallaan.
Valtuustossa näyttää olevan 15 ihmistä jotka ovat pyytettömästi kuntalaisten puolella, mutta loput ajaa vain ja ainoastaan omia ja kaverien etuja.

Anonyymi kirjoitti...

Jassoo. Kosonen pakoilee taas kerran vastuutaan, nyt Tuhkalan asiassa. "Eihän tekninen lautakunta oikeastaan päättänyt mitään, tämä on hallituksen asia".

Anonyymi kirjoitti...

Kesälahden hameväki ärähti, niin eiköhän hallitus lupaa rempparahaa tuonkin rötiskön korjaukseen. Nostakaa vaikka vähän veroja niin saatte sen korjattua ja hameväen tyytyväiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tuhkala joutanee tuhkaksi. Ei läpimätää kannata korjata. Ei enempää verorahoilla kuin yksityiselläkään rahalla. Siis jos rakennus on todellakin tutkimuksilla todettu kannattamattomaksi korjata. Toivotaan, että kiinteistön käyttäjille löytyy korvaavat tilat kaupungin avulla. Se on kaupungin etu.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös Kosonen ole oikeassa, jotta on hallituksen asia. Eikös Kiteellä kaikki ole jatkossa hallituksen asioita, niin ainakin olivat yksimielisesti hallituksessa pättäneet uudeksi kuntalaiksi. Joutaa lopettaa turhat "asiantuntijalautakunnat" kokonaan, niin saatte siitäkin säästöjä. Ihan jonninjoutavia kahvikerhoja ne ovat muissakin kunnissa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuleehan sinne tilaa kun terveyskeskus lopetetaan ensi vuonna, näin pikkulinnut laulaa. Siellä mahtuu kirput ja torit olemaan pitkin ja poikin. Säästöjä tulee kun puratte tuon tuhkarötiskön pois.

Anonyymi kirjoitti...

Sekatyömies kätyreineen, milloin toteutatte lupauksenne, Kiteen teollisuuden uudesta noususta ja uusien työpaikkojen saamisesta kuntaan, joilla rehvastelitte viime vaalien alla?

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se toiminta käynnissä Puhoksen tehtailla. Siellähän puretaan täyttä häkää sekatyömiehen poliittisen uran lähtölaukauksen paikkoja. Onko tämä purku nyt sitten loppulaukaus, josta todella merkittävän poliitikon ura aloittaa loppuliidon?
Tehtaat voisi hyvinkin jättää muistomerkiksi tuleville toveri sukupolville hänen merkittävistä aikaansaannoksistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin päivällä apsilla että joku Persujen vatuutettu olisi saanut tarpeekseen sekopäiden porukasta ja eronnut Persujen valtuustoryhmästä jotta sillä lailla sano Tarvajärvi aikoinaan.

Anonyymi kirjoitti...

Niin onko Jumala pitänyt eroamaan tämän valtuutetun Persuista ?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se tuo opikin on vaalilupausten äiti ei tiedä mikä pää milloinkin huruaa.

Anonyymi kirjoitti...

Apsilla olivat hurunneet jotta työmies olisi ollut valmis nostamaan veroja Puhoksen koulun puolesta kun oli ykskaks tullut siihen tulokseen jotta koulu pitääkin säilyttää. Kansa maksaa ...

Anonyymi kirjoitti...

Ens vuonnahan se sen joutuu esittämään kun etitään uusia siästökohteita.

Tämän vuuvven siästöt ei ens vuona riitä.

Kansalaisopisto, musiikkiopisto, uimahalli ja paljon muuta jouvvuttaa Kittiiltä panemmaan lihoks.

Sano miun sanonneen.

Kesälahen Sovintola, Tuhkala ja terkkarikin vielä korjattaan. Nuorisotalloon ja kirjastoon ei kosketa.
Puruves suojellaan ja mehät myyvvään.

Tik tak ja silleen, hyvin männöö...

Anonyymi kirjoitti...

Aamun kotkarjala kirjotti jotta olis perustettu uus valtuustoryhmä Kiteelle.
Uusi ryhmä haikailee "vanhaa Kitee henkeä" päätöksen tekoon, nykyisen sullemulle politiikan sijaan. Ryhmä aikoo myös saada seuraaviin vaaleihin oman ehdokaslistan kirjoittaa lehti.
Tästä ovat kadunkulkijat haikailleet jo vuosikymmeniä ja luulempa, että uuden ryhmän ovien saranat eivät pääse ruostumaan liikenteen puutteesta.
Kun vaalit alkaa lähestyä niin tulee varmasti jopa tunkua ryhmään.
Tämä tulee tekemään lopun Kiteellä nytkin vallitsevasta kahden ryhmän sullemulle junttauspolitiikasta, jossa kuntalaiset on sivuutettu 100/0.
Tuo terveyskeskuksen ympärillä käytävä piirileikki auki/kiinni asiassa lienee vihonviimeinen temppu näiltä ryhmiltä.
Luulempa että lopulta järki palaa muutamalle ja kuntalaiset saavat käydä jatkossakin paikallisessa terveyskeskuksessa vaivojaan hoidattamassa myös virka-ajan jälkeen.
Onnea vaan uudelle ryhmälle, olette oikealla asialla!

Anonyymi kirjoitti...

Uusi ryhmä on varmasti paikallaan ja oikealla asialla. Anonyymi 7.49 väittää kovin huvittavalla tavalla omia haaveitaan lehden sanomisiksi. Kiteen persut on hajoamassa omaan mahdottomuuteensa. Kauna ei kauaa elätä ketään.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa suurin kauna olla Kiteellä edelisvaalien häviäjillä, jotka sopimuksellaan saivat vielä vallan tällekin kaudelle. Tosin heillä kauna näyttää kohdistuvan äänestäjiin jotka heidät hylkäsivät valitsemalla suuren joukon uusia valtuustoon.
Aika näyttä kenelle kellot soivat tulevissa koitoksissa. Vanhaan ei kuitenkaan liene enää paluuta, siis yhden puolueen ylivaltaan, siitä lienee laaja yksimielisyys. Teot puhuvat siinä asiassa puolestaan karulla tavalla.
Ei tuo 7,49 juttu ole kovikaan pahasti metsässä jos yhtään on kuntalaisten tuntoja nykymenosta kuunnellut.

Anonyymi kirjoitti...

Niin Persujen pelastusrenkaasta täällä Kiteellä on ilmat karanneeet jo aikoja sitten kun heidän edusmiehensä Palviainen pistettiin eroamaan piirin johdosta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen uuden valtuustoryhmän nimi voisi olla vaikka Kiteen Supisuomalaisten valtuusto ryhmä

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tuo Kepu laivakaan ole paljon kääntynyt vaikka demu kapteeninkin palakkasivat tälle kaudelle ruoriin.Molempien kannatus on männy huonompaan suuntaan.

Koko kuntapäätöksen teko on ajettu vituralleen noitten muutamien vanhojen jäärien, itsevaltiaiden ja omista eduistaan kynsin ja hampain kiinnipitävien nuijien takia.

Oikein hävettää sivusta seurata!

Toivottavasti nää kaikki vanhat puolueet käy miettimään tuota uuden ryhmän perustamista, miksi sen tekivät. Ehkä nyt tulee edes pikkasen keskustelu kulttuuriin muutosta ja toistenkin näkemisiä aidosti kuunnellaan juntan sijaan päätöksen teko elimissä.

Hävetkää kepuleitten ja demun nokkamiehet. Olette ajaneet todellisen demokratian alas käskemällä, vaatimalla ja uhkailemalla omissa puoluissanne valtuutettut äänestämään teijän näkemysten mukaan.

Kuka enää kehtaa ryhtyä valtuutetuksi ja toisten juoksupojaksi...

Anonyymi kirjoitti...

Kukapa olisi vielä viime vaalien alla uskonut,mihin jamaan sekatyömies kumppaneineen voi Kiteen ohjastaa. Kiteen Yrittäjä järjestön esitykset Kuntamme pelastamiseksi ovat järkeviä ajatuksia ja ehkä, viimeinen oljen korsi, johon soisi jokaisen vastuullisen politikon tarrautuvan, ainakin selvittävän itselleen mistä aloitteessa on kyse.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tää kyläpahanen tarttee yhtään puoluetta, vuan keskustelevan, yhteistyö kykyisen, avoimen ja kaikkien kuntalaisten etua ajattelevan valtuuston.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 17.31: Yrittäjänä hyötyisin jos yrittäjien ehdotus toteutuisi, mutta sosialidekraattina en voi hyväksyä esitystä sellaisenaan koska se keventäisi huomattavasti yrittäjien verotusta. Minusta palkansaajien ja yrittäjien verotus pitäisi saada tasavertaiseksi, eikä enää lisätä eriarvoisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Ompa mielenkiintoista nähdä, minkälainen uusi "sekameteli poppoo" syntyy maanantain valtuustossa!
Tuskinpa valtuuston työskentely huonommaksikaan voi enää mennä.

Anonyymi kirjoitti...

Joku käskee junttaa häpeämään, ei käy kun kansa on antanut mandaatin neljäksi vuodeksi, niin sillä voi mellastaa ihan kuinka huvittaa. Kyllä kansa unohtaa, kun viimeisenä vuotena antaa "tikkarin" kaikille niin jopa ääniä taas ropisee samoille suhmuroijille kuin ennenkin!

Anonyymi kirjoitti...

Valtuusto työskentely onkii ollu aivan kauheeta. Siellä jopa yksittäiset valtuutetut on pyytäneet puheenvuoroja. Eihän semmoinen helevata viijä käy. Sellaset selitttelijät on nitistettävä heti paikalla.

Hallintosiäntöö onkkii muutettava justiinsa. Puhheenvuoroja suap tästä etiäpäin pyyttee vuan ne, jotka on olleet valttuutteina jo neljä täyttä kautta.

Tällä tavala pallautettaan vanhakantanen Kittiiläinen demokratia ihan uussiin atmosväärilöihensä!
... jaahah, soitanpa het kaveriloille...

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen valtuuston kokouksessa suorittiin oikein kunnolla pöydän alle panosopimus valtuuston puheenjohtaja Sinikka Musikan toimesta kun Persujen päivystys asia käsiteltiin jossa he luopuivat vaatimuksistaan ja Persuille tuli muutenkin lunta tupaan kun Erkki Arovainio ilmoitti erostaan Persujen ryhmästä ja perusti oman ryhmän

Anonyymi kirjoitti...

Sirkustelu sen kuin kiihtyy Kiteen valtuustossa, järkevä kuntalaiset huomioiva asioiden hoito on sivuseikka, voi helskutti vieköön!!!

Anonyymi kirjoitti...

Joku oli keskustalainen sanonut että kun 2000 ilmaisee kantansa päivystyksen puolesta tarkoittaa, jotta 9000 on sitä vastaan. Juupa juu näinhän se matematiikka menee!

Anonyymi kirjoitti...

Se on sitä alkiolaista matematiikkaa, jota tarvitaan eu-tukiaisia anoessa. Näyttää olevan hommat hanskassa Kiteellä.
Paljonkohan lie virhemarginaali alkoilaskennassa?

Anonyymi kirjoitti...

No elekkeepäs nyt panetella.

Kyllä se Kari osovvaa laskii. Tuosta Kyöstistä en ou ihan varma, ainakkaan näyttöjen perusteella.

Anonyymi kirjoitti...

Pikkulinnut viserteli kittiillä, jotta kyseessä onkin kittiin yrittäjiltä pitkän tähtäimen suunnitelma, jolla ajetaan kunnalliset palvelut alas.
Tällä tehdään tilaa yrittäjävetoisille palveluille.
Kiteen yrittäjien hallituksessa istuu kuulema kovimmat ilta ja viikonloppuvastaanottojen vastustajat. Ovatko demaritkin mukana tuossa ajatusleikissä?

Anonyymi kirjoitti...

Matille kysymys Kuinka paljon kunta maksaa vuokraa/vuosi hammashoitolasta ja oliko viisasta jättää ko. tilat pois uudesta terv. keskuksesta ?
Minkälainen on irtisanomis sopimus? Entä ne ilmanlaatuongelmat? Toivon kannanottoasi.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin valtionvirastotalossa oli aiemmin sisäilma ongelma / kosteus haittoja, mutta se korjautui heti kun yksityinen alkoi vuokraamaan tiloja. Matti sinulla on varmaan kokemusta tuollaisesta toiminnasta ?

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on Risto Asikaisen sopimuksia joista Kitee maksaa vielä piiiiiiitkään. Matilla ei liene paljon tehtävissä, paitsi ilmanlaatuongelman kautta!

Anonyymi kirjoitti...

Hys hys! Vanhoja ei sua kaivella.

Ne sopparit on tehty 15.ksi vuotta ainoastaan. Sen jäläkeen niitä ei ennää kukkaan etes muista. Eli kaikki on kunnossa ja lakastu maton alle. Hys hys!

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 18.38 esitti Matille asiallisen kysymyksen, Matti miksi vaikenet ??

Anonyymi kirjoitti...

Monikohan valtuutettu alle kirjoittaa adessin jossa kaupungin kuluja on pienennettävä säästö tarvetta näyttää riittävän yllin kyllin kun Karjalaisen uutisessa uusi tarve on 1.2 milj.euroa nyt pitäis jo hölömömmänkin valtuutetun älytävän missä mennään.

Anonyymi kirjoitti...

Pitääkö paikkansa jotta jo juhannuksena päätitte lomautuksista mutta vasta nyt kaupunginjohtaja ensimäisen kerran julkisuudessa puhuu siitä.
Onko kaupunginhallitus tehtäviensä tasalla kun ei ole vaatinut yt käsittelyjä aiemmin?
Vai yrittääkö työmies hoitaa kaikki säästöt lakisääteisistä palveluista? Herätkää valtuutetut ja pian!!

Anonyymi kirjoitti...

Heti alkuun perustakaa muutama asiantuntijavirka perusturvaan ja etsikää sinne kaikki joilla helmitaulu pysyy käsissä. Toki keskustalainen jäsenkirja pitää löytyä!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuonne perusturvalatakuntaan pitäs valita joku muu kun Osmo Pirhonen kh:n edustajaksi nytkin oli lähtenyt kokouksesta jo heti alkuaan ja tärkeät asiat oli jäänyt hänen kohdaltaan kulematta näin ainakin pöytäkirjassa lukee että Pirhonen poistui kokouksesta klo 14.00 minusta tämä on melkoista kokouspalkioiden metsästystä tai persuilua hyvä on tämäkin tietää tästä äly politiikosta kun seuraavan kerran käy äänestämässä kuntavaaleissa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja tämä kyseinen valtuutettu oli ollut maanantain valtuustosta poissa osittako tämä jo sitä leipääntymistä?

Anonyymi kirjoitti...

Saattahan se Pirhonen vielä joutua töitäkin tekemään, vaikka kokouspalkkioita napsiikin minkä ehtii! Jos on aikaa kokouksessa olla vain puoleenväliin, niin mikä muu motivoi kun kokouspalkka?

Anonyymi kirjoitti...

Pirhonen taitaa olla niitä joiden pitää vielä käydä töissäkin kun ei ole saanut suurta eläkettä esim eduskunnasta :( Näkyi olevan tehtaalla molempina iltoina. Niin tehdas on sellainen missä normaalit työssä käyvät joutuvat tekemään jotain palkkansa eteen, jos kaikki toverit ei muista mikä tehdas on?

Anonyymi kirjoitti...

Pirhonen on ihan harrastelija kokouspalkkioiden metsästyksessä. Erään puheenjohtajan kerrotaan laukkaavan jopa kolmessa kokouksessa iltaa kohden, joka on jo melkoinen palkkionmetsästys. :( Ei ihme jotta kunta on kuralla!

Anonyymi kirjoitti...

Mattikin on näköjään alistettu juntan alle, vai onko?

Anonyymi kirjoitti...

Täällä näytetään epäilevän sitä että jotkut henkilöt ovat turhaan kokouksissa nostamassa vain kokouspalkkioita minun mielestä valtuusto on valinnut edustajat kaikkiin päätöselimiin ja niillä on oikeus jopa velvollisuus olla niissä kokouksissa johon ne on valittu ja kokouspalkkio maksetaan ja ansionmenetys ja matkakorvaus maksetaan kaikille niille henkilöille jotka ovat läsnä näin on näköjään valtuusto joskus päätänyt asiasta täällä näköjään selitellään työesteistä minusta ne edustajat jotka laiminlyövät sen tehtäväm min he ovat valittu ovat vale luottamushenkilöitä.

Anonyymi kirjoitti...

Viisaus asuu nykyään Rääkkylässä luin tämän aamun Koti-Karjala lehdestä Kari Kulmalan kirjoituksen sote-asioista ja otti kovasti kantaa Kiteen valtuuston enemmistö päätöksellä tehtyyn pävystys päätökseen.Minusta tuntuu varsin ihmeelliseltä että naapurikunnan johtava luottamushenkilö sekaantuu toisen kunnan asioihin koska he ovat itse irtautuneet yhteisestä liikelaitos Hellistä jo ajat sitten ja hakevat tarvitsemansa palvelut Joensuusta.Kulma lyö lyttyyn myös valtakunnallisesti sovitun sote-alue jaon siellähä oli perustamasssa tätä viiden maakunnan ja 70 kunnan mallia myös opposition edustajat Soini persuita ja Sipilä kepusta mitenkäs tässä kävi näin ihmettelen suuresti.

Anonyymi kirjoitti...

Anomyymille 11.lokakuuta 2014 0.17Jos joku on valittu edustamaan lautakuntaa tai muuta luottamuselintä ja hän osallistuu kokouksiin niin kyllä sille palkkio kuuluu mutta jos henkilö poistuu kokouksesta kesken minusta se on lusmuilua ja kuormasta syömistä kuten Pirhonen on tehnyt ja samalla viikolla vielä on valtuustosta poissa olo niin näyttää siltä että tämä henkilö ei ole enää täysillä mukana päätöksenteossa.

Anonyymi kirjoitti...

"Täällä näytetään epäilevän sitä että jotkut henkilöt ovat turhaan kokouksissa nostamassa vain kokouspalkkioita minun mielestä valtuusto on valinnut edustajat kaikkiin päätöselimiin ja niillä on oikeus jopa velvollisuus olla niissä kokouksissa johon ne on valittu ja kokouspalkkio maksetaan ja ansionmenetys ja matkakorvaus maksetaan kaikille niille henkilöille jotka ovat läsnä näin on näköjään valtuusto joskus päätänyt asiasta täällä näköjään selitellään työesteistä minusta ne edustajat jotka laiminlyövät sen tehtäväm min he ovat valittu ovat vale luottamushenkilöitä."

Joku toveri kirjoittaa näin tuossa yllä!
Olen perusturvassa hallituksen edustajana ja en ole mitenkään päätösvaltainen kokouksissa, vain puheoikeus on. Olen pääsääntöisesti ollut kokoukset kokonaan, mutta jos en ole saanut tuuraajaa varsinaiselle työkohteelle, niin olen ollut kokouksessa niin kauan kuin on mahdollista.
Toverin oman ryhmän jäseniä on useammin ollut paikalla vain toinen, vaikka heillä on varaedustajatkin olemassa.
Josku kannattaa ottaa malka omasta silmästä ennen kuin alkaa kaivamaan roskaa toisen silmästä :) Haluatko että palautan vaikka puolet kokouspalkkiosta esim sinulle, kun sinähän tunnut niistä huolta kantavan? T: OPi

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs Lahtela jos käy jopa kolmessa kokouksessa kuten tuolla väitetään, niin saako hän kaikista palkkion, vaikka on vain hetken kokouksessaan?
Nimim. Hölmistynyt

Anonyymi kirjoitti...

Minun ei tarvitse kaivaa malkaa omasta silmästä kun en ole luottamustehtävissä minulla on oikeus arvostella päätöksentekijöitä jos ne toimivat demokratian vastaisesti ja eivät hoida sitä tehtävää mihin hänet on valittu nyt viimeistää paljastit tyhmyytesi Osmo ja vähättelet sitä että minulla ei ole äänioikeutta kyseisessä elimessä jos kh on sinut valinnut kyseiseen tehtävään niin minusta sinä pitää olla joku mekitys jos kaksivuotta luottamustehtävissä rupeaa noin paljon turhauttamaan niin kannattaa pyytää eroa.

Anonyymi kirjoitti...

Saa ja hallituksen pjnä myös matkakorvaukset.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Erkki Arovainio teki ihan oikein kun erosi Persujen rymästä kyllä siellä se toiminta näyttää olevan melkoista matalaotsaisuutta

Anonyymi kirjoitti...

Tiedätkö mikä on hallituksen edustajan tehtävä lautakunnan kokouksissa.
Se on viedä tietoa asioista suunttaan ja toiseen. Ja olen kyllä pitänyt huolen, että minun kanta kuuluu ja näkyy myös lautakunnassa joten ei kannata sinun siitä huolestua. Ei sitä valtuustosta erota jos joutuu joistakin kokouksista olemaan poissa työesteiden tai sairauden takia. Sitä varten on varahenkilöt jotka pyydetään paikalle jos jollain on este! Voithan sinä ehdottaa minulle erottamista vaikka valtuustossa, kun sehän on minut näihin tehtäviin valinnutkin! Valtuusto sitten arvioi olenko menettänyt uskottavuuteni "lepsuilun" takia :) OPi

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi demareiden ryhmät on "yhtenäinen" heh, heh, Jos vilkaisee vähänkään äänestyslistoja, niin huomaa että lähes poikkeuksetta kolme on eri mieltä kuin neljä. Siinäpä sitä oikeata ryhmätyöskentelymallia persuille:)

Anonyymi kirjoitti...

Johan sieltä rupesi tulemaan sitä tietoa miksi sinut sinne on valittu Kiitos ! Minä en ole vaatinut sitä että valtuuston pitäisi erotta sinut mutta jos vaikealta tuntuu siellä olo niin sitähä voi itse pyytää eroa tuskinpa ne vielä antavat eroa kun tuo luottamusmiesura on vielä noin lyhyt.Pieni oje Osmo sinulle näissä yhteskunnan luottamustehtävissä ei kannata aina pitää pipoa kireällä joka asiassa vaan yhteistyöllä sujuu asiat parhaiten

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi Lahtelakin on ymmärtänyt, että ilman lomautuksia ei kaupunki selviä ongelmistaan.
Näin voi päätellä Karjalaisen jutusta jonka kaupunginjohtaja on antanut! Eihän hän olisi voinut noin sanoa ilman hallituksenpuheenjojhtajan lupaa!

Anonyymi kirjoitti...

Niin tuo viimeinen valtuuston kokous osoitti että Persujakin on ruvennut Siperia opettamaan kun ei omstakaan ryhmästä kannattanut kuin yksi edustaja Seija Pajatien esitystä

Anonyymi kirjoitti...

Matti herätys, kommenttejasi kaivataan!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Älkäähän täällä Esaa moittiko hän on kuitenkin yksi vastuullisimmista päättäjistä tässä valtuustossa. Sitä osoittaa tuo että tohtii käyttää vihonviimeisiä toimia kaupungin pelastamiseksi. Hyvä Esa, karavaani kulkee koirat haukkuu!

Anonyymi kirjoitti...

Se on Lahtelannii turha ruveta seulomaan kun akanat persettä karttovaa, lomautukset olis pitänä alottoo heti sillon kesälä, olhan ykkösketjulla jo sillon nää soten ylitykset jo tiijossa etiäisinä,,,,

Anonyymi kirjoitti...

Pirhosennii ois ommiin sannoesa mukkaan pitäny viijä tietoo hallituksesta perusturvaan ja toisinpäinnii, mutta sannoo vieneesä vuan omia ajatuksijaa. Aika iso ero siinä.

Anonyymi kirjoitti...

Kerro Pirhonen minulle miten Kiteen talous tasapainoitetaan kaudella 2015-2018 jos pääasiallinen kantasi on aina vastutetaan mitä tahansa ja enemmistöpäätöksistä ruvetaan rotestoimaan ja keräämään nimiä kyllä alkaa tuntua siltä että asialla on aina nolla Pirhonen jos kaikki on Lahtelan ja kaupunginjohtajan syytä niin siihen minä en usko.

Anonyymi kirjoitti...

16.6.14 KH:n kokous, esittelijä Auvinen: Pirhonen hävisi 4-3 lomautusäänestyksen, jonka valtuusto 23.6.14 kuitenkin hyväksyi niin että opettajia ja sijaisia tarvitsevia ei lomauteta, esittäjänä Pirhonen Persujen ryhmäesityksenä, Lahtela vastusti lomautuksia molemmissa äänestyksissä.
KH:n pöytäkirja 11.8.14: Lomautusten osalta kaupunginhallitus päättää käynnistää työnantajan ja henkilöstön välisen yt-menettelyn 500000 euron säästöistä v. 2015. Lienee käynnissä, etenemisestä ei ole uutisoitu.
Nyt 10.10.14 Karjalaisessa: ”Perjantaina kaupunki kuitenkin kertoi tilanteen muuttuneen ja suunnittelevansa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut.”
Auviselta ja Lahtelalta meni 3,5 kuukautta takinkääntöön, tosi nopeaa reagointia. Ei kai Auvinen ilman Lahtelan taustatukea tätä julkaissut. Tulee siis uusi lomautuspäätös, kun kaikki lomautetaan. Esitys voittanee 9-0 KH:ssa.
Tuosta tuli Pirhosen piikkiin puoli milliä, hän ei vastustanut lomautuksia, jopa esitti niitä, kiitos siitä.
Vastustaako Pirhonen uutta paloasemaa tukien nykyisen ehostamista? Vastustaako Pirhonen vesijohtojen vetämistä pitkin kankaita? Jos vastustaa niin taitaa tulla 3-4 milliä vastustamisplussaa Pirhoselle. Ovatko nämä demarien tuhlaamisunelmia?
Kuka alkoi laittaa jarrua entisen kaupunginjohtajan ja perusturvajohtajan hallinnoimille tuhlauskierteille? Kuka muu muka kuin Pirhonen ja Persut.
Esittäkää täällä faktoja eikä fiktioita niin taso säilyy keskustelussa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Jaaha, täällä taitaa olla kisa siitä kuka parhaiten lomauttaa? En edelleenkään lämpene lomautuksille.

Anonyymi kirjoitti...

Lomautusuutisessa oli myös näin:Irtisanomiset eivät tule kyseeseen Kiteellä.– Eeva-Liisa Auvinen.

Eikö Auvinen muistanut että kuntaliitoksen 5 vuoden suojatyöpaikkasopimuksesta on monta vuotta vielä jäljellä vai ketä tässä tarkoitetaan, niitäkö jotka tulleet liitoksen jälkeen?

Anonyymi kirjoitti...

Koittakaa nyt ihmeessä saaha nuo asioiden sotkijat kuriin kohta meiltä menee viimeisetkin suojatyöpaikat jos Auvinen ja Lahtelakin lähtevät noihen persujen hörhöilyihin mukaan. Tässähän voi mennä työpaikat ja kannatus koko piiritoimiston väeltä. Nyt on kiireesti saatava rivit järjestykseen ettei täystuho pääse syntymään.
Matti, poista äkkiä nuo jutut joissa persuja puolustellaan ja meijän piätöksiä aprikoijaan. Nyt on hätätilanne.
T:Apuva!

Anonyymi kirjoitti...

No niin, tosiasiat alkavat hermostuttaa. Eikö työväenaate halua tukea vähäosaisia? Jos monta vuotta suojatussa työpaikassa olevat eivät halua tukea työttömille kaupungin maksamia satojen tuhansien työttömyystukia niin oudolta näyttää. Eikö Kitee maksa melkein tuon 500000 pitkäaikaistyöttömistään?

Anonyymi kirjoitti...

Tässä terveiset Ylen uutisesta:
Yli 500 päivää työttomänä olleista maksettava kuntaosuus on noussut monessa kunnassa suurimmaksi menoeräksi työllistämisrahoista. Potti uhkaa kasvaa vieläkin suuremmaksi, kun maksuvelvoite laajenee ensi vuoden alusta koskettamaan yli 300 päivää työttömänä olleita.

Anonyymi kirjoitti...

Kunnon sosialisti toimii kuten lennoilla opetetaan "laita happinaamari ensin omalle naamallesi ja vasta sitten lapsellesi".
Siis ammattiyhdiistysliike katsoo vain omia jäsenmaksujaan, ei muuta.

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 0.48: Mitenkäs se kunnon porvari toimii?

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille 6. lokakuuta 2014 18.38: En tiedä paljonko kaupunki maksaa vuokraa noista tiloista. Olen aina ollut sitä mieltä, että kaupungin palvelut on aina edullisinta tuottaa kaupungin omissa kiinteistöissä. On suunnatonta typeryyttä suunnitella pitkä aikaista palvelun tuottoa vuokratiloissa.

Anonyymi kirjoitti...

Pitäs tehä paloasema ja pitäs korjata kaupungintalloo, mutta ei tehä kumpookaa vuan otetaan kontit paloasemalle sostiloks ja lakkautettaan Hutsin koulu ja siirrettään kaupungintalo Hutsiin ommiin tilloihin.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja se rantatonttien arvonylennysputkisto pyhäjärven kankaille maksattakaa edun saajilla,eli tonttien omistajilla.
Jos kyseessä olisi vakituiset asumukset,niin silloin se 25 pinnaa voisitte hyväksyä kuten Muljulassa. Siellähän on yli 40 vakituista kiinteistöä mukana putkihankkeessa.
Mitäs ne nuo meijärinrannan 300000e ovat. Ei kai vaan keskustalaisen valtuutetun haluamia hankkeita? Pistäkää kerralla henkselit selkään,mitä hiton katujen parantamista siellä tarvitaan,kun noilla on pärjätty silloin kun siellä viellä jotain tapahtui?

Anonyymi kirjoitti...

Matti, täällä hyviä säästöehdotuksia teklaan jotka kannattaa laittaa korvan taa ja nostaa pöytään kun alatte budjettia vääntämään.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kaikki vinkit on nyt otettava huomioon.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö kaupunki vois siirtää toimintojaan myös omistamiinsa kerrostaloihin ?
Esim Kuikantie 1, yksi kerros kokonaan toimistotiloiksi ja omaan käyttöön.

Matti Kosonen kirjoitti...

Onko se tyhjillään? Kesälahdella olisi kaksikin kerrostaloa tyhjänä, joten mieluummin sinne.

Anonyymi kirjoitti...

Matti tee esityksiä lautakunnassa kerrostalojen käytöstä, eläkkä kiemurtele. Ja yksityistie avustukset näytä mihin pystyt, tee esitys kesälahden tavan mukaiseksi. Tässä muutamia neuvija ois syytä toimia jos on miestä.

Anonyymi kirjoitti...

Yksityistie avustukset VAIN VIRALLISILLE tiehoitokunnille vahvitettuja tilinpäätöstietoja vastaan eikä kenenkään yksityis tileille niinku on huhuja kuulunu.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille 12. lokakuuta 2014 20.57: En tee mitään esityksiä kaupungin vuokra-asuntojen käytöstä. Olen luvannut itselleni ja muille, että konsultoin niitä ainoastaan maksua vastaan.
(Olen sen verran fiksu etten enää kolmatta kertaa astu matolle joka vakuutteluista huolimatta vetäistään jalkojen alta.)

Matti Kosonen kirjoitti...

kiteen yksityistie avustus käytännössä on kieltämättä epäkohta. Jos vakituinen asukas asuu yksin tiellä josta hän yksin vastaa niin pitäisikö hänen perustaa itsensä kanssa tiehoitokunta jotta saisi avustuksen?

Anonyymi kirjoitti...

Ainakii sen verran fiksu ettei ite puutu mihinkään mistä pitäs jotenkii vastata. Laittaa kohta enkelinsä asialle.

Matti Kosonen kirjoitti...

Heh heh, onpa anonyymi vitsikkäällä päällä :-)Taidat olla entinen kova kepulainen luottamushenkilö?

Anonyymi kirjoitti...

Mattikin näyttää oppineen venkoilun,ei ollut kovin häävi vastaus Hammashoitolan tilanteesta.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjanpito ja tarkastetut tilit voivat ainoastaan tiehoitokunnan kanssa olla ainut peruste tienhoito avustusten saamiseen ja tasoon.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Matti sitä mieltä että luottamushenkilö antaa tietojaan yhteiskunnan valittuna luottamushenkilönä vain rahaa vastaan tai muuta korvausta vastaan kutan tuo Matin vastaus on luettavissa tuossa vuokratalo ja tie asiassa. Muistakaa äänestäjät tämä seuraavissa vaaleissa. Pettynyt äänestäjä :(

Anonyymi kirjoitti...

Ei taida demareissa olla kuin yksi luotettava vastuullinen poliitikko. Hyvä ESA!

Matti Kosonen kirjoitti...

Eipä taida anonyymi klo 19.03 olla paljonkaan tietoinen kaupungin vuokratalojen hallinnasta. Ne ovat itsenäisiä osakeyhtiöitä joita johtaa yhtiökokouksen valitsema hallitus. Ei niitä johdeta tai neuvota valtuustosta käsin. Niillä osaava ja toimiva hallitus joten ei kannata kantaa huolta niiden tulevaisuudesta kun vielä muistetaan miten Asikainen ja Lahtela mainostivat lehdessä kuntaliitosaikaan miten huimia alennuksia tulee Kesälahden vuokratalojen vuokriin. :-)

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 19.02: Tuohan ei ole nytkään Kiteen maksuperuste tieavustuksiin. Ainoa peruste on, että tien vaikutus piirissä on vakituista asutusta ja että tiehoitokunta on järjestäytynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Matilta unohtui että valtuusto kyllä taitaa valita kokousedustajat joita voi opastaa ja neuvoa. Fiksut hallituksen jäsenet kyllä kuuntelee jos on järkevää annettavaa. Vai onko Matista tullut puoltoista tai enemmän, omasta mielestään.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymiltä klo 21.17 on tainnut unohtua (tai onko koskaan tiennytkään?) että valtuusto ei valitse kokousedustajia eikä sillä ole valtuuksia evästää heitä,mutta oppia ikä kaikki sinullakin anonyymi :-)

Anonyymi kirjoitti...

Olet aivan oikeassa, hallitus valitsee. Valtuutettujen tulee antaa tarvittavaa tietoa päätöksen tekijöille eikä pantata sitä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei minun tietoja kaivata, onhan siellä luotettavia ja vastuullisia poliitikkoja neuvomassa. Eikä siellä voi olla taloudellisia ongelmiakaan kun ollaan vuokria alentamassa.

Anonyymi kirjoitti...

Matti, olette merkinneet ensi ja seuraavalle vuodelle 150000€:n määrärahan meijärinrannan "katujen korjaukseen" lisätekstillä "palveluiden parantaminen"?

Voitko hieman selventää mitä palvelun parantamista itseasiassa tuolla haette?
Onko tuo päätös ollut yksimielinen ja onko se lopullinen?
Monet varmaan miettii että 300000€on iso raha kun kaupunki on kriisissä, jos kyseessä yksittäisten yrittäjien etu, niin miten voitte tämän selittää?

Matti Kosonen kirjoitti...

En tunne taustoja miksi Meijerirantaa yleensäkin on ryhdytty kehittämään. Luultavasti sinne oli tarkoitus saada pienyrittäjiä. Taloussuunnitelmahan ei ole sitova ja sitä tarkastellaan aina talousarvion teon yhteydessä. Rahat on varattu siksi että jos sinne saadaan teollisuutta niin se toteutetaan sitten. Onko pienteollisuuden tulo alueelle miten todennäköistä, sitä pohditaan talousarvion suunnittelun yhteydessä.

«Vanhin ‹Vanhempi   201 – 400 / 512   Uudempi› Uusin»