torstai 7. elokuuta 2014

TURUSEN PYSSYLLE






Jaakko Turunen kirjoitti 26.6. Koti-karjalassa entisten viranhaltijoiden dementiayksikön perustamisesta ja ikuisuus kysymykseksi muodostuneesta Kesälahden vanhusten asumispalveluiden ja tk:n tila -ongelmien uudesta käänteestä. Lisäksi Jaakko maalailee kauhukuvia siitä miten Kesälahden olisi käynyt jos olisi liitytty Savonlinnaan. Kuulemma olisi käynyt yhtä huonosti kuin nyt on käynyt. Mene ja tiedä…, nyt ainakin tiedetään miten meille kävi Kiteen liitoksessa.

En tiedä mistä Kiteen evp hallintojohtaja Turunen on kuullut, että joku tai jotkut olisivat kaatamassa entiselle kunnantalolle suunnitellun tk.n ja hoivaosasto hanketta, valtuustohan hyväksyi esityksen yksimielisesti.

Lukijalle tietysti herää kysymys miksi sitä ei jo alunperinkin alettu suunnitella kunnanvirastolle vaan tuhlattiin liki 100.000 € nykyisten tk tilojen suunnitteluun. Syynä oli se kun kuntaliitos neuvotteluissa, aina oikeassa oleva, silloinen Kiteen kaupunginjohtaja vakuutti, että kaikki nykyiset tilat tarvitaan ja hänen väitteensä vahvistivat Kiteen neuvottelijat. Uuden, aina oikeassa olevan, kaupunginjohtajan astuttua virkaansa myös hän vakuutti, että kaupungilla on riittävästi tiloja ja kaupunki tarvitsee ne eikä uusia missään nimessä vuokrata. Tämän uusimman kaupunginjohtajan mielestä Kesälahdella ei myöskään tarvita lisää vanhusten tehostettua palveluasumista vaikka sitä jotkut kesälahtelaiset valtuutetut olivat esittäneet, vaan sitä on aivan riittävästi vanhusmäärään nähden. Perusturvalautakunta ja hallitus vahvisti kaupunginjohtajan näkemyksen: "Totisesti näin on, Kesälahti ei tarvitse lisää vanhusten palveluasumista."

Niinpä suunnittelua jatkettiin niin kauan, että suunnitelmat saatiin valmiiksi, mutta siinä vaiheessa kun olisi ollut urakkatarjousten vuoro niin aina oikeassa oleva kaupunginjohtaja saikin uuden idean: Kesälahtihan tarvitsee lisää vanhusten palveluasumista. Niinpä hallitus ja perusturvalautakunta  vahvisti kaupunginjohtajan näkemyksen: "Totisesti näin on, Kesälahti tarvitsee lisää vanhusten palveluasumista."

Tilatkin oli kaupunginjohtaja valmiiksi miettinyt eli koska kaupungin on hyvä tukea yksityistä kiinteistö bisnestä niin vuokrataan kaupungille lisää tiloja yksityisiltä markkinoilta Kiteeltä ja jätetään omia tiloja tyhjilleen Kesälahdelle. Onhan tasapuolisuuden nimissä oltava Kesälahdellakin tyhjiä tiloja kun Kiteelläkin on. Tyhjennetään siis Kesälahden kunnantalo ja siirretään henkilöstö Kiteeltä vuokrattihin tiloihin ja sijoitetaan tk ja hoivaosasto noihin tiloihin. Kesälahden vanha tk ja vuodeosasto jätetään kylmilleen jos vaikka joku keksisi sille joskus uusiokäyttöä. 

Edellä kerrotun pohjalta ei voi kuin ihmetellä Jaakko Turusen epäilyjä, että joku lähtisi kaatamaan tätä suunnitelmaa. Minä en usko, että tällaista linjakasta ja epäpoliittista suunnitelmaa lähtisi kukaan vastustamaan etenkään kun siinä ei ole nähtävissä poliittisten irtopisteiden keruuta, eikä takinkääntöjäkään vielä montaa kappaletta hallituksella perusturvalautakunnalla. 

Uskon suunnittelun kunnantalon muuttamiseksi hoivaosastoksi lähtevän käyntiin syksyn aikana. Eri asia kokonaan on toteutetaanko sitä suunnitelmaa koskaan???


PS. Ai niin en vastusta Jaakon ajatusta entisten viranhaltijoiden dementiaosaston perustamista kaupungintalolle, mutta siihen on saatava ehdottomasti myös vanhojen luottamushenkilöiden osasto. Siellä on sitten mukava tehdä skenaarioita, strategioita, suunnitelmia ja päätöksiä joita ei kukaan enää muista sen jälkeen kun ne tehtiin eli elämä olisi aivan samanlaista kuin aktiivi aikana ennen osastolle joutumista.



.

512 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   401 – 512 / 512
Anonyymi kirjoitti...

Kosonen päättää kesäkuussa ja jo lokakuussa on sitä mieltä, että eihän kesäkuun päätöksillä ole mitään merkitystä. Tämä mieskö on valittu vastuulliseksi kaupungin asioiden hoitajaksi?

Anonyymi kirjoitti...

Onko niin että ainoa yritys siellä on keskustalaisella kaupunginjohtajan puolisolla? Joka taisi saada jo kiinteistönkin eurolla, niin vieläkö kaupunki aikoo pihatkin tehdä yhteisistä varoista?
Missä on ahneuden raja?

Anonyymi kirjoitti...

Kuka on kesäkuussa päättänyt 2015 talousarvioon liittyvistä investoinneista? Kosonenko?

Matti Kosonen kirjoitti...

Minullakin muisti pätkii, mitä ihmettä minä olen päättänyt kesäkuussa???

Anonyymi kirjoitti...

Arvon päättäjät, päätittipä mitä tahansa muuta, ellei meille ala syntyä pikaisesti vientiin perustuvia uusia työpaikkoja,talous katastrofi sen kun syvenee. esim. ns. "Havukaisen hallia" olette luvanneet täyttää uusilla yrittäjillä viisi vuotta, mutta "luu on tainnut jäädä käteen"

Matti Kosonen kirjoitti...

Jaa... kuka on luvannut?

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan sama joka lupasi säilyttää lääkäriajat 2012 tasolla. "Puhos käyntiin" tuttu slogani niiltä ajoilta.

Anonyymi kirjoitti...

Voi sitä näytellä viisasta sanomalla, en kerro ennenkö maksatte etenkin kun tietää ettei kysyjällä ole rahaa ;) Kyllä on itsekkäät ajatukset.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tekisikö puuseppä valtuutettu ilmaiseksi kalusteet Arppenkoululle?

Anonyymi kirjoitti...

Kato matti asiakirjoista mitä oot päättänyt elä muilta kysele jos et ite muista.

Anonyymi kirjoitti...

Viime kuntavaalien alla joku kellokas juoksutti ministerinkin Puhokseen,että sai kuntalaiset vakuuttumaan, kuinka "suhteilla ja vain sormia näpsäyttämällä" tehtaita käynnistellään. heh.heh.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille 14. lokakuuta 2014 16.26: Matti eikä kukaan muukaan valtuutettu päättänyt investoinneista kesäkuussa. Ainoastaan kesälahden tk.n suunnittelun keskeyttäminen voidaan katsoa liittyvän investointeihin.

Anonyymi kirjoitti...

Sensuuri on tainnut tulla tännekin, kun joku oli totuuden tuonut julki kaupungin kiinteistökaupoista :(
Vai eikö ne meijärinrannan asiat pitäneet muka paikkaansa?

Anonyymi kirjoitti...

Jotain taloussuunnitelmia siellä kesäkuun valtuustossa on näköjään käsitelty. Vaan se on oikein hyvä jos Kosonen on sitoutunut tehtyihin päätöksiin. Juuri niin pitääkin toimia.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kesäkuussa ei käsitelty taloussuunnitelmaa. Se on vieläkin tekemättä ja varmasti jää tekemättä tämän vuoden talousarvion ja -suunnitelman osalta.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt minä putosin kyydistä. Taloussuunnitelmat ei ole Kososta sitovia, mutta ei niitä kyllä ole olemassakaan???? Siis mistä ihmeen ei sitovasta taloussuunnitelmasta Kosonen puhuu 7.56? Ja mitä taloudensuunnitelmia sitten on kesäkuussa käsitelty, kun jotain kuitenkin on? Ja onko niitä Kososen mielestä noudatettava?

Matti Kosonen kirjoitti...

Kuinka niin putosit kyydistä??? Kirjoituksistasi päätellen et ole edes päässyt kyytiin.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 7.26 taitaa olla yhtä paljon kartalla kuin perusturva lautakunta. Edellisessä valtuuston kokouksessa kaupunginjohtajan mukaan siellä kuten muuallakin kaikki hyvin budjetissaan ja viikon päästä ilmeni 800000€ ylitystä. Voiskohan sieltä lautakunnasta joku vastuullinen päättäjä kommentoida?

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei kannata tehdä äkkinäisiä johtopäätöksiä eikä syyllistää lautakuntaa, voihan syy olla myös taloushallinnon virhe.

Ihmettelen vain sitä älämölöä joka on syntynyt iltavastaanoton kustannuksista, kaupunki joko kaatuu tai pelastuu sillä n.100.000€ (tai jopa pienemmästä) kustannuksesta ja sitten tulee 800.000€ VIRHE.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla niin, että jos kulu tai virhe aiheutuu virkamiehistä niin siitä ei hirveesti haluta spekuloida, mutta jos valtuutetut pyytää tai aiheuttaa pienenkin kulun, niin hirveä möykkä alkaa välittömästi!

Anonyymi kirjoitti...

Elä Matti puhu mistään virheestä. Jos luet tarkkaan tiedotetta niin kyseessä on pelkästään menojen ylitys ja yllättävä päätös valtiolta joka nostaa työmarkkina maksuja kaupungille 450000€/ vuosi.
Oleppas tarkkana noissa kommenteissasi.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa tuo yksi aikaisempi anonyymi kärryillä tai, hän esitti ihan asiallisen kysymyksen, johon odottaisin valtuutetulta myös asiallista vastausta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille 15. lokakuuta 2014 17.15: minä puhuin 800.000 € virheestä eikä siihen sisältynyt tuo 450.000 €.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 18.38:
Kuntalaki 65 § (29.6.2006/578)
Talousarvio ja -suunnitelma
Valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio. Sen hyväksymisen yhteydessä valtuuston on hyväksyttävä myös taloussuunnitelma kolmeksi tai useammaksi vuodeksi (suunnittelukausi). Talousarviovuosi on taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi.

Kiteen talousarvio 2014:
Kohta 3.1.1
"Suunnitelmavuodet 2015– 2017
Suunnitelmavuodet 2015– 2017 on tässä asiakirjassa esitetty samansuuruisina kuin vuoden 2014 talousarvio. Alkuvuodesta 2014 laaditaan talouden tasapainottamis- ja toimenpideohjelma, jonka hyväksymisen yhteydessä suunnitelmavuoden päivitetään."

Riittikö vastaukseksi?

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen kaupunginvaltuuston päätös 23.6.2014 Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014-2018. Onko valtuutettu Matti Kosonen sitoutunut tähän päätökseen? Saisiko tähän kysymykseen suoran ja asiallisen vastauksen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Siinä pykälässä tehtiin monta päätöstä, enkä ole kantojani muuttanut. Olen sitoutunut niihin mitä kannatin silloin ja vastustan edelleen niitä päätöksiä joita vastustin kokouksessa.

Anonyymi kirjoitti...

"Demokraatti"

Matti Kosonen kirjoitti...

Niin olen. Yritän demokraattisin keinoin muuttaa huonoja päätöksiä ja yritän myös saada muitakin noudattamaan ja kunnioittamaan demokraattisesti hyväksyttyjä sopimuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen valtuustossa demokratia kukoistaa, mutta talousosaamisesta ei ole ollut hajua vuosiin, ja sama tumpelointi näyttää jatkuvan. valitettavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitit kai että suhmurointi ja asioiden vääristely jatkuu samojen päättäjien taholta!

Anonyymi kirjoitti...

Sitäpä juuri tarkoitin

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole tainnut laskutaitoisia ilmaantua Kiteen halintoon vieläkään, jos nuo lehtitiedot pitää paikkaansa. Pyytämättä ja yllättäin ilmestyi 1,2milj€:n reikä talousarvioon kesken vuoden?
Siis mikään ei ole muuttunut takavuosista, eikun vaan lisäbudjettia kasaamaan. Tilintarkastusexpertti kaupunginjohtajana ei siis tuonut kaivattua tarkkuutta talousseurantaan. Mikä on työmiehen seuraava siirto?

Anonyymi kirjoitti...

Työmies on taas kuulemma virkamiesten kanssa suhmuroimassa hiljaisuudessa.

Lukekaahan tarkasti ensi viikon yleisönosasto kirjoituksia.

Ette voi kuin ihmetellä jälleen meidän politpyroota !

Anonyymi kirjoitti...

Jokohan nekin kuntalaiset, jotka eivät ole vaivautuneet vaaliuurnille, joita on lähes puolet äänioiketetuista, lopultakin tajuaisivat, ettei sittenkään ole samantekevää, äänestääkö vai ei ja kelle sen äänensä antaa,olisi miettimistä siinäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Saattaakin hyvin olla niin, että vastuulliset päättäjät antavat lopulta täyslaidallisen "turusenpyssyn" kautta näille Matti,persu,kokkarit jarrumiehille. Nämähän tässä ovat olleet talouskehitystä jarruttamassa, kaikkine esityksineen joilla vain menoja olisi lisätty!

Anonyymi kirjoitti...

Niin esittivät kesäkuussa lomautuksia mutta eihän ne käyneet, vaan työmies halusi oman käsikassaransa tekemään niistä aloitteen. Nyt kai ne kelpaavat jo työmiehellikkin. Näin ne mielet muuttuu kun asiat niin vaativat.

Anonyymi kirjoitti...

Ja Matti se vaan kiemurtelee asioilla, ja yrittää näytellä viisaampaa mitä onkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Työmiehestä ei ole vastuulliseksi kunnan luottamusmies johtajaksi, se on nähty. Oppositio mieheksi parhaasta päästä, kun vastuu on muilla.

Anonyymi kirjoitti...

Kunnan pääluottamusmieheksi parasta A-ryhmää!

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista mikä täsmälääke on persuilla Kiteen lisäsäästöjen saamiseksi 1.2 milj. Huh huh eikun nimiä keräämään !

Anonyymi kirjoitti...

Apsilla kertoivat että sekatömies jatkaa kh:n johdossa vaalikauden loppuun.

Anonyymi kirjoitti...

Muutan välittömästi pois kittiiltä, jos noin on :(

Anonyymi kirjoitti...

No muutahan. Yritetään tulla toimeen ilman sinua.

Anonyymi kirjoitti...

Jos demarit haluaa poruukan parhaat ja osaavimmat hallitukseen niin ne on Lahtela ja Muukkonen. Kesälahden demarit Kos ja Tol ovat nyt olleet hiljaa että heille avautuis hallituksen ovet, mutta sotakirveet lentää jos jompi kumpi menee hallituspöydän ympärille persujen huutosakkiin.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän sopimusta voi muuttaa, se on pitävä kuin muuri, vaikka asiat menisi päin seinää, kuten on nähty.

Anonyymi kirjoitti...

Sirpa Suomalainen karjalaisessa:
Päivystyksestä äänestettiin taas.
Vain kolme olisi valmiita tekemään selvityksiä eri vaihtoehtojen kannattavuudesta?
Mitä tämä osoittaa päättäjien kyvystä toimia ja tehdä kuntalaisten puolesta päätöksiä?
Ei ainakaan mitään positiivista!

Anonyymi kirjoitti...

Selvitykset saattaisivat paljastaa sellaista, joka voisi kyseenalaistaa aiemmat päätökset,joten selvitystä pitää vastustaa.

Anonyymi kirjoitti...

Esa on minunkin mielestä kelpo henkilö jatkamaan Kiteen kh:njohdossa ja toteuttamaan niitä asioita mitä kaupunginjohtaja on peräänkuuluttanut tasapainnottamis ohjelmassa vaalikauden loppuun saakka koska hänellä on vahva valtakirja äänestäjiltä asiat kyllä pitää hoitaa ja talous saada tasapainoo sonopa kh:n pöydän takana oleva rakkiporukka mitä tahansa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt pitää äkkiä myydä kesälahden kerrostaloja keskustajohdolle jotta voivat jatkaa internointia jolla asukkaat poistetaan kaupungin vuokralta.

Anonyymi kirjoitti...

Katselin noita kh:n pöytäkirjoja pitkältä ajanjaksolta siellä oli minusta silmiinpistävää se että kh:n jäsen Timo Päivinen kok. oli äänestänyt tyhjää tai aina vastustanut kaikkea Persujen kanssa minä en ainakaan anna mitään arvoa tälläiselle kh:n jäsenelle enkä enää äänestä häntä seuraavissa vaaleissa jos maan pääministeri puolueen edustajalta ei löydy mitään yhteistyökykyä niin hän on väärässä puolueessa.

Anonyymi kirjoitti...

Meidän työpaikalla ei kukaan enää äänestä kepudemareita kuten Esa Lahtela, kun hän ei ole pitänyt yhtään työläisten puolia. Nytkin ajoi lomautukset läpi ihan pokkana. Porvari mikä porvari.

Anonyymi kirjoitti...

Taisi olla Lahtelan keksintöä nuo lomautukset, siitäpähän saavat näpäytyksen kun äänestivät persuja viime vaaleissa. Kun olisivat pysyneet ruodussa niin ei olis mitään lomau9tuksia jämpti onniin.

Anonyymi kirjoitti...

Ai lomautukset menivät äänin 9-0 kyllä se siperia on näköjään käynyt opettamaan-

Matti Kosonen kirjoitti...

Jaahas, täällä vieläkin väitellään kuka parhaiten osaa lomauttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Pitää myöntää että viime tietojen pohjalta demarien voimakaksikko oli saanut puhuttua lomautukset läpi.
Persut olivat pitkin hampain ne hyväksyneet kun olivat luvanneet joskus kannattaa heitä jossain asiassa.
Nyt alkaa kuulema konsensuskin jo pelata. Hyvä niin!

Matti Kosonen kirjoitti...

On vähän vaikea uskoa tuota, kun kesäkuussa kumpikin äänesti lievempiäkin lomautuksia vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Matti vastaa minkälainen on rehellinen politiikko ? Minä olen ainakin tullut siihen tulokseen esimerkiksi tässä päivystys asiassa josta päätettiin valtuuston tasapainottamisohjelmasta siinä kokouksessa muunmuassa sinä jääväsit itsesi ja teit ihan hyvän päätoksen mutta ei oikein tunnu lookiselta että sinä kirjoitat sitten nimen adessiin jossa valtuuston tekemä enemmistöpäätös on kumottava minusta tälläinen toiminta osoittaa sinulta suurta hölmöyttä

Anonyymi kirjoitti...

Tässä edellä oleva Anomyymi kirjoittaa asiaa Turusen Pyssy kirjoitti jokunen aika sitten että Kiteen ei enää kannata maksaa Pohjois-Karjalan teatteriyhdistyksen jäsenmaksua koska Kiteen valtuuston kokoukset ovat täyttä teatteria.

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille 22. lokakuuta 2014 21.39: En ymmärrä mitä tarkoitat??? Äänestin päivystys aikojen ennallaan pitämisen puolesta kesäkuun valtuustossa. Miksi minun olisi pitänyt kääntää takkini asiasta???
(Jääväsin muistaakseni itseni vain yhdessä äänestyksessä, se koski henkilöstön lomauttamista)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuo Matin esitys siitä että Kiteelle pitäisi perustaa dementia osasto vanhoille valtuutetuille minuta sitä pitäis täydentää myös näillä usilla valtuutetuilla jotka eivät näköjään muista sitä että demokratiassa päättää enemmistö ja sen mukaan mennään

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille 22. lokakuuta 2014 22.13: Sittenhän sinne taitaisi joutaa melkein koko valtuusto, koska sen enemmistö on tainnut muuttaa mm. päivystys aikoja jo neljä kertaa tällä valtuusto kaudella.

Olenhan minä yrittänyt selittää, kun ovat koko ajan muuttamassa valtuuston enmmistön päätöksiä, miksi ette voi tyytyä enemmistön päätöksiin. HEH HEH

Anonyymi kirjoitti...

Saahan demokratiassakin tehdä samasta asiasta uuden esityksen, olisiko se sitä demokratiaa ja kirvoittaahan se keskustelua näköjään.

Matti Kosonen kirjoitti...

Niin no... Voisiko tässä tiivistää nuo muutamat mielipiteet siten että, demokratiaa on kun muuttelee omia päätöksiään, mutta se ei ole demokratiaa jos joku muu yrittää niitä muuttaa. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Todellista demokratiaa on se, kun onnistuu muuttamaan oman enemmistöpäätöksensä harhauttamalla vähemmistöä monilla perättömillä väitteillä koskien kyseessä olevaa oman päätöksensä muutosta jälleen kerran. Vähemmistöhän on vain ollut ns torjuntapuolella tässä juntan harhautuksiin perustuvassa hyökkäysvoittoisessa pelissä.
Eikö jo koske suuhun nuo suhmurointi puheet???

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko Matin puoluetoveri Lahtela vastata kysymykseen. Kotikarjalassa oli eilen juttu valtuustoaloitteesta jolla pyytävät pitämään vastaanottoajat ennallaan.
Asian yhteydessä Pirhonen oli esittänyt evästyksenä lautakunnalle, että tekisivät kattavat laskelmat asian talousvaikutuksista.
Kuinka ollakkaan vain Pajatie ja Päivinen olivat kiinnostuneita tietämään mitä mikäkin vaihtoehto maksaa?
Miksi Esa Lahtela et voinut hyväksyä selvitysten tekoa asiasta, vaan olet päättämässä ihan vaan tunteella, niinkö?

Äänestäjä

Anonyymi kirjoitti...

Kun asioita tutkitaan kunnolla pruukaa löytymään TOTUUS.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellähän on jo pitkään toimittu "avoimesti"! Tosin ainoa avoin on ollut kaupungin rahapussi! kaikki muu on ollutkin täysin suhmuroijien ja heidän luottovirkamiestensä piiloissa!

Anonyymi kirjoitti...

Näin toimitaan vaan hölmölässä kun valtuusto on tasapainottamis kokouksessa päättänyt miten toimitaan palvelujen kanssa jatkossa kun rahat eivät riitä niin on pakko säästää minusta silloin kun on valtuusto äänestänyt säästöistä vaikka äänestäen ja siellä on esitety faktat valtuutetuille josta on sitten tehty päätös ne ovat sitovia jälkikäteen hölmistely on vain joutavaa politikointia

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tämä on naurettavaa kun valtuustonpuheenjohtaja jäävää itsensä näistä soteasioita ja on heti kokouksen jälkeen on murentamassa sitä päätöstä joka valtuusto on hyväksynyt niin sopii kysyä mitä jääväämitä tämä on.Tarkoitan että puheenjohtaja on kirjoittanut nimensä adessiin jossa kumotaan valtuuston tekemä väärä päätös.

Anonyymi kirjoitti...

Minä kysyn valtuustonpuheenjohtajalta Sinikka Musikalta että onko Kiteen kaupunki tosimielellä lähettänyt hakemuksen valtioneuvostolle että me sitoudutaan taspainottamisojelmaan ja anotaan samalla harkinnanvaraista tukea? Minusta näyttää siltä että valtuuston puheenjotaja ei ole tähän sitoutunut koska vaatii vatuuston päätöstä uusittavaksi aloitteen muodossa.

Anonyymi kirjoitti...

Pitääkö paikkansa että päätökset noista läkäriajoista ovat syntyneet perättömien lausumien johdosta? Oliko Lahtela väittänyt lääkärien aktiivivapaiden kaksinkertaistavan lauantaivastaanoton kustannukset? Oliko joku väittänyt jonkun stm:n asetuksen kieltävän nämä ilta ja lauantaivastaanotot. Onko tuo 200000€:n kustannus noista ajoista mitenkään mahdollinen?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä pitää paikkansa samat henkilöt ovat loruilleet näitä "faktoja" pitkin vuotta ja kaikki heidän väitteensä ovat valitettavasti osoittautuneet potaskaksi.
Näin niitä päätöksiä on saatu harhautuksilla mieleisekseen.

Anonyymi kirjoitti...

Esa Lahtela, vastatkaa kysymykseeni, miksi ette hyväksynyt selvitysten tekoa lääkäripäivystysasiassa kun sitä hallituksessa esittivät. Pelkäättekö että teidän antamanne faktat paljastuvatkin lööperiksi?
Ettekö voi tunnustaa jos olette antaneet väärää tietoa kyseisen asian käsittelyn eri vaiheissa?
Jos jokin päätös on tehty vääriin tietoihin perustuen, niin silloinhan "rehdit" poliitikot suostuvat asian uuteen käsittelyyn ilman venkoilua, eikö niin?

Anonyymi kirjoitti...

Silleen toimii todellinen rehti ilmiö. Heh heh!

Anonyymi kirjoitti...

Paskanjauhajista ja pilkunnussijoista ei näytä olevan päättäjäsi koska he eivät koskaan kunnioita demokraattisesti tehtyjä päätöksiä

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää siltä että ne kolme kh:n jäsentä jotka pulikoivat vastaan niin he eivät näköjään kunnioita ylimmän päätöselimen eli valtuuston päätöksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin absilta, jotta ne kolome ois sellasii kh jäsenii, jotka ei hyväksy kusetusta ja niillä ois kuuluu aikas mojova kannatus kyläläisten keskuuvessa. No mitäpä tuosta kun hallituksen enemmistö on sittoutunna vualikarjan kyykytykseen täyveltä laijalta.
Kuuluut kyläläiset uskovan jotta monet kevväällä likäraikoja vastaan iänestäneistä tulloo järkiisä ja uskaltautuut tekemään oman ratkasun ku asii tulloo tuas uuvestaan valtuustoon. Absillakkii alakaat käyvä kuumina ku tietäät miten jotkut kusettaa heitä iha männen tullen.

Anonyymi kirjoitti...

Apsilla kertovat että toinenkin loikkaus olisi tulossa peruista aika näyttää miten äijän käy

Anonyymi kirjoitti...

Meiltä ei loikata sano kepu- ja demaripomo, perässähiihto on taitolaji. Sitä on harjoiteltu jo Kekkosen ja Sorsan ajoista. Äänestäjien aivopesu hoidetaan neljän vuoden välein tupailloissa ja soppatykeillä. Muuna aikana ei selitellä kun äänestäjä luottaa sokeesti vaikka vaalilupaukset muuttuis muunnelluksi totuudeksi, demokratiaan riittää luottamus takinkääntäjään.

Anonyymi kirjoitti...

Ettei vaan kyseessä ollut se vanha tieto kun tasan kaks vuotta sitten kaksi demari loikkasi kepuun?

Anonyymi kirjoitti...

Yleisin värinäön heikkouden muoto, puna-vihersokeus on miehillä varsin yleinen; siitä kärsii noin 8 prosenttia miehistä. Naisista sen sijaan vain noin 0,4 prosenttia on puna-vihersokeita. Puna-vihersokeutta on eri asteista: jotkut puna-vihersokeat eivät koskaan erota punaista ja vihreää, jotkut sekoittavat nämä värit vain niiden joutuessa vierekkäin.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille 23. lokakuuta 2014 20.44: Minusta taas näyttää siltä että yksikään hallituksen jäsen ei ole tällä kaudella kunnioitanut ylimmän päätöselimen eli valtuuston päätöksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Esa Lahtela etkö voi vastata asialliseen kysymykseen. Miksi et hyväksynyt selvitysten tekemistä kun niitä esittivät? Samoin eikö sinun mielestäsi 1900 kuntalaisen kanta aiheuta minkäänlaisia tuntemuksia ja tarvetta ottaa huomioon?
Olenko äänestänyt sittenkin väärää miestä, kun pidin sinua rehtinä kuntalaisten asioiden hoitajana?

Matti Kosonen kirjoitti...

Ihmettelen noita Lääkärien ilta- ja lauantai vastaanotosta syntynyttä älämölöä. Siinähän on kyse vain muutamasta kymppitonnista. Tuntuu, että joidenkin mielestä kaupunki joko pelastuu tai kaatuu tuon päätöksen myötä. Miksi kukaan ei kanna huolta tästä:"Perusturvan alijäämäksi arvioidaan osavuosikatsauksen toteuman ja
kuluvan vuoden aikana tehtyjen toiminnallisten muutosten
vaikutusten jälkeen noin 800 000 Euroa."

Anonyymi kirjoitti...

Siinäpä se varmaan onkin syy kunkyse vain kymppitonneista. Mutta kun kaupungin tervehdyttämisohjelmassa näiden esillä olevien virka-ajan jälkeisten tuntien hinnaksi onkin merkitty yhteensä 20000€/vuosi.
Tätä laskuvirhettä ei nyt millään haluta tunnustaa ja siksi varmaan hallituksen enemmistö torppasi laskelmien teko vaatimuksen.
Näyttää olevan enemmänkin politiikan tekoa kuin asian hoitamista.

Anonyymi kirjoitti...

Jäi yksi nolla pois edellisessä kommentissa. Tervehdyttämisohjelmassa kustannukset on arvioitu 200000€:n suuruisiksi. Joka ei voi pitää paikkaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Matti ihmettelee ihan oikeutetusti tuota perusturvan kulujen ylitysuhan vähäistä kiinnostusta täällä plokissa.
Taitaa muuten Kiteellä perusturva olla ainoa keskustajohtoinen lautakunta? Voisiko siitä löytyä edes osaselitys takavuosien välinpitämättömän tyylin jatkumiselle perusturvassa?

Anonyymi kirjoitti...

Sama henkilö on kaiketi jotanut lautakuntaa jo edellisellä kaudellakin, joten onhan se mahdollista että on jäänyt ns levy päälle?

Anonyymi kirjoitti...

Johtuisiko vähäinen kiinnostus siitä, että oikeita asioita hoidetaan ja niistä päätetään ihan muualla kuin näissä nettikirjoituksissa. Sitä varten kaupungissa on virkamiesorganisaatio sekä lautakunnat, kaupunginhallitus ja valtuusto. Täällä netissä voi tuulen antaa leyhytellä huulia, jolloin ilmoille pääsee mitä kummallisimpia asioita vailla pienintäkään kiinnekohtaa todellisuuteen.

Anonyymi kirjoitti...

Kupiaisen parkissa oli hyvä tilaisuus Kokokansan vaalilitolta porukkaa kävi mukavasti ja tunnelma oli leppoisa ja keskusteltiin seurakuntavaaleista ja enakkoäänestyshän alkaa jo maanantaina 27.10 siellähän oli ehdokkaita eri vaaliliitoista paikalla mukavasti paitsi Kesälahden kappeliseurakunnasta ei tainnut olla yhtään ehdokasta paikalla.Toivon että Kiteen ev.lut valtuustoon valitaan yhteistyö kykyisiä valtuutettuja eri ryhmistä.Paikalla oli myös hernerokka tarjoilu soppatykistä ja soppa oli maukasta ja maistavaa siitä kuuluu kiitokset Esa Lahtelalle joka oli sopan keittänyt

Anonyymi kirjoitti...

Koettakeehan persu höyryt ehtii niitä liäkärlöitä,kun pittää sauha lauantai päivystys,ois hyvä jotta kesälahellakin ois liäkär i edes muutamana päivänä viikollakin,kesälahen vastaanottohan se kärsii kun Kiteelle lisätään päivystystä.

Anonyymi kirjoitti...

Voi kauhiata kun nyt alkaa jo pelottelukamppanja näiltä Kiteen johtavilta terveyspalveluiden vastustajilta. Että ihan täältä Kesälahelta on kaikki pois mitä sinne Kitteen keskustaan sijoitetaan. Ollaanko me valmiita mieluummin ajattamaan avun tarvitsijat joisuuhun tai savonlinnaan kun mahollista olis meijän oman kaupungin uudessa tk:ssa saaha apu lähipalveluna. Lopettakaa tuo höpinä ihan välittömästi, että persujen pitäis lääkärit hankkia kun siihen meillä on palkattu luotettava perusturvajohtaja, joka on ottanut jo asian hoitaakseen. Toki edellyttäen että jarrumiehet ei taas ala jarruttaa lääkärihankintoja. 159

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille 26. lokakuuta 2014 19.54: En ole yhtään yllättynyt, että on suunnitelmissa jatkaa - ja laajentaa sopimus rikkomuksia. "Ei miehen sanaan voinut luottaa eikä pidetty mitä luvattiin"

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 26. lokakuuta 2014 19.54

Elä hyvä mies kehtoo höyrytä jonninjoutavia, ai siekö se olittii se joka tuommosii hourii, jotta mukamas Kitteen lauvantaipäivystys veis Kesälahelta liäkärit pois :(
Lopeta hyvän siän aikaan moiset pirujen seinille mualailut.
Mäne ja tiijä vaikka totteutuukii kun tuollee anelet, jotta ainu liäkärpaikka on tulevaisuuvessa Kitteellä ja siekii jouvut pakulla kaasuttammaan sinne jos jottai vaivoo ilimestyy, vaikka rahapussi putuvaa varpaille ja varpaat männöö muussiks :)!

Anonyymi kirjoitti...

Kuntaliitossopimuksessa oli sovittu, että terveyspalvelut ennallaan tarkoittaa myös kiteen keskustaajamaa. Meinaatteko kesälahelle vaan soveltaa liitossopimusta?
Taitaa männä hallintooikeuteen tää homma.

Matti Kosonen kirjoitti...

Yritin useampaankin otteeseen kuntaliitosneuvottelujen aikaan laajentaa sopimusta siten, että olisi määritelty myös Kiteellä säilytettävät palvelut. Esitykseni kaatui kiteeläisten neuvottelijoiden vastustukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Kun vilkasin ketä neuvotteluissa on ollut, niin vain Sutinen taitaa olla palveluiden säilyttämisen kannalla. Siinä lienee syy sinun esityksesi torppaamiseen.
Juuri nämä kovimmat palveluiden alasajajathan näyttää olleen sopimusta rustaamassa. Lahtela,Muukkonen,Kankkunen,Parkkonen,Kaalimaa,Suikkanen ja Hämäläinen.
Nimilista on karua luettavaa ja siinä on koko kuva Kiteen talouden pitkälliseen alasajoon.

Anonyymi kirjoitti...

Mistäs tämä anonyymi on keksiny jotta "persuhöyryjen" pitäis yksin liäkärlöitä hankkia, kun aloitteessahan on enemmistö muita kuin persuloita. Siellä on tiältähii kesikseltä monta vastuullista ja suoraselekäistä eri puolueiden valtuutettuu. Henna Tuhkanen, Paula Tolvanen, Raimo Oksman, Matti Kosonen, Marko Koskinen, Jaska Uuksulainen, Sami Palviinen, Sanna Halttunen, Timo Päivinen, Kari Sutinen, Merja Kupiainen, Erkki Arovainio, Eetu Keinänen, Mika Timonen, Sinikka Musikka, Vesa Auvinen.
Aika vakuuttava nimilista jonka lisäksi 1900 kuntalaista ilmaisi selkeän kantansa asian puolesta. Siis ei todellakaan mikään persujen hanke kuten joku vastarannan kiiski tuolla arvuuttelee :)

Anonyymi kirjoitti...

Persujen puheenjohta Timo Soini on tiukkaan vaatinut soteuudistuksen eteenpäin viemistä viiden maakunnan ja 70 kunnan mallin mukaan siinnä mallissa näyttää olevan lähin päivystys paikka Joensuu että silleen.

Anonyymi kirjoitti...

Pitää paikkansa, mutta älä sotke ympärivuorokautista päivystystä näihin meillä oleviin jatkoaikoihin ja lauantai- sekä arkipyhävastaanottoon.
Joko alat ymmärtää mistä on kyse?
Vielä rautalangasta: Joensuussa on ympärivuuorokautinen ja niissä kunnissa jotka saavat erillisluvan pitkien etäisyyksien johdosta. Menikö perille?

Anonyymi kirjoitti...

No nyt en kyllä ymmärrä mitään. Meillä siis päivystys on Joensuussa mutta lääkäriaikoja pitäisi saada arkipyhiksikin. Eihän silloin edes kaupat ole auki, mutta meillä pitäisi saada lääkärille aika. Kyllä minä ainakin osaan järjestää asiani niin, että tärkeät lääkäriajat voi olla tavallisina arkipäivinä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Hieno juttu. Voisit neuvoa meitäkin miten me tavalliset kuolevaiset osaisimme satuttaa palovammat, haavat, voimakkaat migreenikohtaukset, lasten kuumekouristelut, vanhusten nestevajaukset ym. lääkärien virka-aikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla samaa tasoa, kuin erään napavaltuutetun heitto parturissa käynnin olevan samalla viivalla lääkäriin pääsyn kanssa. Eli kun tukka menee silmille eikä näe mitä ympärillä tapahtuu, niin voi varata parturiajan lähiviikoille.
Siis illat ja viikonloput pitää istua sohvalla kädet ristissä lukien maaseuduntulevaisuutta, niin pärjää ilman lääkäreitä seuraavaan aamuun tai maanantaihin.
Tällä tasollako meillä on päättäjien ajatukset?

Anonyymi kirjoitti...

Just nii, ohtatukkoo ei kannata piästee silimille, jottei tuu vahikuu esim. vaikkas sormi lipsahtaa sirkkelin terään, nii silloon ois liäkärriin piäsy tarpeen ihan vaikka Kittiillä lähipalaveluna.
No tokkopa semmosta kukkaan toivoo, mutta on niitä sattunna paremmillekii huaverloita ku kovast töitä paiskii.
Mäne ja tiijä sitten, van parturriin kuitennii piäsöö ja se miulle riittää. Mie käyn partuuris ainassii neljä kertoo vuuves mutta liäkärii en ou tarvinnu vuosmoisiin. Iha jonniin joutavia Matin ja persujen kotkotuksia ovat. Eikä meil ou ies rahhookaa niihi hömpötyksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Vuan mitteepä Matti miun pitäs tehä jos se miun piänsärky sattuukii sunnuntaiuamuks? Elä vuan sano että lauantaina ei sua kaljotella ollenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sunnuntaiaamun päänsärkyyn pitää varautua korjaussarjalla, niitä saa myös silloin aamusella vaikka absilta, samalla kun käyt sielä eukon kyyvillä uusimmat juorut kuuntelemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin Lieksa siirtää yö ja vikonloppupäivystyksen yhteispäivystykseen Tikkamäelle näi näkyy lukevan huomisessa Karjalaisessa siellä on kait ruvettu jo nimiä keräämään vai liekö paikalliset persut jo nousseet kapinaan.

Anonyymi kirjoitti...

Apteekissa on hyvä lääke nimeltä RaMaVit se auttaa ramasuun,masennukseen ja vitutukseen ei välttämättä tarvitse mennä pävystykseen sitä varten.

Anonyymi kirjoitti...

Joo joo, Lieksan yönpäivystykset Joesuuhun, mutta viikonloppu ja iltapäivystykset jäävät vielä pitemmiksi kuin 17 valtuuten ehdotus Kittiillä, ote uutisesta. ' Ensi vuoden alusta lähtien arkiöiden päivystykset siirtyvät Joensuuhun kello 20 lähtien, ja arkipyhäöiden ja viikonloppuöiden päivystykset kello 22 lähtien.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on lieksassa suunnilleen se taso jonka mm Esa Lahtela lupasi ennen vaaleja säilyttää Kiteellä. Vieläköhän muistaa koko asiita vai onko muisti pätkässyt soppatykin höyryjä hengitellessä hänelläkii.
Nuo ajat on todella hyvät klo 8-20joka päivä, mutta kyllä näillä tämänhetkisillä just ja just pärjätään, kun myöhän ollaan köyhiä joilla ei oo rahooo.

«Vanhin ‹Vanhempi   401 – 512 / 512   Uudempi› Uusin»