maanantai 12. tammikuuta 2015

Katsaus viime vuoteen

 
Vuosi 2014 sujui Kiteen poliittisella foorumilla tuttuun totuttuun tapaansa. Kerron muutamasta merkittävämmästä tapauksesta kuluneelta vuodelta.

Hallintosääntö: 

Liki puolitoista vuotta valmistelussa ollut hallintosääntö hyväksyttiin helmikuun alun kokouksessa. Käsittämättömän pitkään kestäneen valmistelun syyksi hallitus ilmoitti sovun etsimisen hallintosäännön osalta. Hyvinpä oli onnistunut, vain kolmetoista (13) äänestystä kyseisestä asiasta. Osa äänestyksistä oli kylläkin aivan turhia, haluttiin vain näyttää voimaa (esim äänestys otto-oikeuden ilmoituksesta), joten selitys sovun etsimiseksi ei tuntunut oikein uskottavalta. 

Parempi kuitenkin tämä vähän torso hallintosääntö kuin se edellinen, kuntalain vastainen hallintosääntö.


Vuoden 2012 tilinpäätökset:

Helmikuun toisessa valtuuston kokouksessa hyväksyttiin kahdeksan kuukautta myöhässä Kesälahden ja Kiteen tilinpäätökset. Toivottavasti tämä opetti kovakorvaisimmellekin johtaville luottamushenkilöille mihin voi johtaa harkitsematon säästäminen palkkakuluissa.


Varahenkilöstö:

Kerroin varahenkilöstö asian saamasta uudesta käänteestä edellisessä blogi- kirjoituksessani. Totean vain, että alkuperäinen lakkautuspäätös ei tietääkseni vieläkään saanut lain voimaa eikä myöskään asiasta poikinut työpaikkakiusaamis- asiaakaan olla saatu päätökseen. Olisikohan hallituksen syytä panna vauhtia näillekin asioille, jotta saataisiin tämän valtuuston ensimmäisen kokouksen päätökset voimaan tällä valtuusto kaudella?

 Lomautukset:
Talouden tasapainottamis- ohjelman yhteydessä valtuusto päätti lomauttaa henkilöstön. Monen värikkään vaiheen jälkeen lomautuksista luovuttiin. Hyvä niin, en ollut lomautusten kannalla, mutta asian hoitamisesta kaupunginjohdon taholle en kyllä olisi paljon tyylipisteitä antamassa.

Hallituksen vaali:
Valtuuston viimeisessä kokouksessa valittiin uusi hallitus. Valinta suoritettiin poikkeuksellisesti suhteellisena vaalina. Kahden vuoden takainen sopimus ei enää pätenyt vaan kepu otti yhden paikan perussuomalaisilta ilman neuvotteluja. Persujen paikkaluku oli valtuustossa vähentynyt yhdellä loikkauksen johdosta, mutta kepun paikkaluku oli säilynyt ennallaan. En tiedä millaisilla moraalisilla perusteilla kepu katsoi paikan kuuluneen heille? (toisaalta täytyy myöntää minulla olleen pientä henkilökohtaista vahingoniloa persujen paikan menetyksestä…)

Talouden tasapainottaminen:
Tämä onkin sitten minulle vaikeampi aihe, kun en ymmärrä siitä yhtään mitään. Kesälahdella viime valtuustokaudella luonnehdin aina sellaisia suunnitelmia joita en ymmärtänyt sanalla HUUHAATA, mutta olen oppinut huomaamaan jotta vika saattaa olla myös minun ymmärryksessä. 


Kaupunginjohtaja luki madonluvut valtuutetuille iltakoulussa 9.6. Hänen ohjeensa (käskynsä?) mukaan kaupungin kattamaton kumulatiivinen alijäämä, 11,1 milj.€ on katettava vuoteen 2018 mennessä ja jotta tämä toteutuu niin toiminta katteiksi täytyy saada seuraavanlaiset katteet tuleville vuosille.
 
Toimintakate                milj. €              
2014                             -65,9                 
2015                             -62,9                 
2016                             -61,3                 
2017                             -60,3                 
2018                             -59,3                 
Toimintakate v. 2018 on -7 milj. euroa pienempi kuin v. 2013.

 Edellä oleva tavoite edellytti 0,7 milj.€ leikkausta vuoden 2014talousarvioon ja 3,0 milj.€ leikkausta vuoden 2014 tarkistetusta talousarvion luvuista vuodelle 2015. Seuraavien vuosien leikkaukset vastaavasti piti olla  vuodelle 2016 1,6 milj.€, vuodelle 2017 1,0 milj.€ ja vuodelle 2018 1,0 milj.€.

Ilmaisin jo tässä vaiheessa useamman kerran etten ymmärrä, koska minun laskelmien mukaan tuo 11,1 alijäämän kattamistavoite ylittyy huomattavasti. Pyysin myös taloussuunnitelman tekemistä, koska sitä ei oltu saatu valmisteltua talousarvion yhteydessä ja se oli luvattu tehdä kevään aikana. (Taloussuunnitelma olisi selventänyt meille tyhmimmillekin miten tämä juttu menee.)
Ei saatu taloussuunnitelmaa.

Hallintokunnat tekivät kuitenkin työtä käskettynä ja saivat aikaan seuraavat säästösummat kuluvalle ja tuleville vuosille. ( Siis kyseinen summa leikattiin aina edellisen vuoden toimintakatteesta)

v. 2014     -29 174 €
v. 2015 -2 935 745 €
v.2016     -841 29 €
v.2+17  -1 466 077 €
v.2+18  -1 240 914 €
Yhteensä n. -7,3 milj.€

Valtuusto sitten toisessa käsittelyssä syyskuussa hyväksyi tämän säästöohjelman.

Minulle oli suurena yllätyksenä kun joulukuun valtuustoon tuotiin talousarvio, jossa ei oltu huomioitu talouden tasapainottamissuunnitelmaa siinä laajuudessa kuin se oli aiemmin hyväksytty. Toimintakatteiden leikkaukset oli huomattavasti pienemmät kuin mitä olimme päättäneet tasapainottamis- ohjelmassa. Talousarviossa olivat seuraavat luvut:


v. 2015       -157 882 €
v.2016     -1 434 147 €
v.2+17        -664 261 €
v.2+18        -392 446 €
Yhteensä n. -2,65 milj.€

Vastaavat toimintakatteet 

Toimintakate                  milj. €              
2014                             -65,8                
2015                             -65,6                 
2016                             -64,2                 
2017                             -63,5                 
2018                             -63,1                 
Toimintakate v. 2018 on 2,7 milj. euroa pienempi kuin v. 2014 kun sen piti olla 7,3 milj.€ aiemmin päätetyn ohjelman mukaan.

Kysyin asiaa useammalta hallituksen jäseneltä ennen valtuustoa, mikä tähän on selityksenä? Kenelläkään ei ollut selitystä antaa. Kysyin, kai te ainakin keskustelitte tästä hallituksessa? Eivät olleet keskustelleet. ( ehkä on viisaampi etten kommentoi tätä...)

Kysyin sitten valtuuston kokouksessa talousarvio käsittelyssä samaa asiaa kaupunginjohtajalta ja yllätys yllätys ei hänkään osannut selittää uskottavasti miksi nuo luvut olivat muuttuneet, mutta hän lupasi piirtää minulle kuvan josta asia selviää... :-)

Tasapainottamis- ohjelman tavoitteenahan oli saada 11,1 milj.€ alijäämät katettua vuoteen 2018 mennessä, vaikka talousarviossa toimintakatteita ei leikattu kuten oli ohjelmassa päätetty niin siitä huolimatta alijäämän kattamistavoite ylittyi 2,3 milj.€.
Paljonkohan se olisi ylittynyt jos olisi pidättäydytty alkuperäisissä päätöksissä?



PS. Voitte arvata miten turhauttavaa on kuunnella perusteluja miksi on tärkeää leikata esim. koululaisten välipaloista 6 000 euroa, vaikka pelivaraa olisi ollut tuo 2,3 milj. €. Mielestäni tämä kuvastaa enemmän näiden ihmisten luonnetta kuin kuntatalouden osaamista.
 











1 037 kommenttia:

1 – 200 / 1037   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Jos on noin kun Matti kertoi katsauksen viime vuoteen outoja väittämiä en usko tältä syömältä tätä kertomusta sitten se nähdään kun vuoden 2014 tilinpäätös vahvistetaan

Anonyymi kirjoitti...

Matti jätä pois pyrogratia tästä blogin kirjoitusten läpimenosta tämä jo kuvastaa että tämäkin on varmistettava etten ole ropotti

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei tätä minun juttua tarvitsekaan uskoa. Jokainen voi käydä lukemassa kesäkuun, lokakuun ja joulukuun valtuuston kokouspöytäkirjat ja tehdä niistä omat johtopäätöksensä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan hyvä "tilinpäätös" Matilla viime vuodelta joka osoittaa missä Kiteellä mennään. Yksi tärkeä pointti sinulta jäi mainitsematta, kun oman ryhmäsi jäsenistä neljä petti teidän yhdessä asettamanne vaalilupauksen terveyskeskuksen vastaanottoasiassa.
Siitä minä taas tunnen pienoista vahingoniloa entisenä demarien äänestäjänä.

Anonyymi kirjoitti...

Veronmaksajana olen ollut hyvilläni tiukkaan talouslinjaan. En ole ollenkaan pahoillani vaikka kumulatiivinen alijäämä saataisiin katettua nopeammassa aikataulussa mitä on suunnitelmissa.

Anonyymi kirjoitti...

Sivusta seuranneena näyttää olevan melkoinen "hallitus oppositio" asetelma Kiteen valtuustossa. Pitkin kautta on ollut nähtävissä samat rintamalinjat, olipa teillä kyseessä asia kuin asia.
Tuo Matin viimeinen kappale tekstissä oikeastaan kertonee kaiken. Kyse ei ollut rahasta, vaan vallasta ja joidenkin ihmisten jatkuvasta uskosta omaan ylivertaisuuteensa "oikeiden" päätösten tekijöinä.
Osa taas ei ymmärrä, eikä välitä mistään, vaan ovat sidottu ryhmäkuriin.
Tuostapa teillä onkin helppo jatkaa, kun olette jo säästäneet kahden vuoden tarpeet, jos Matin matematiikka pitää tilinpäätöksen valmistumiseen saakka.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 8.54: Eihän se paha ole, mutta se on paha jos käytetään jonkun esityksen tyrmäämiseen selityksenä ettei esitystä voida hyväksyä koska se on vastoin sovittua tasapainottamisohjelmaa niin silloin joku valehtelee tai sitten ei ymmärrä taloudesta mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Videoiltakin taisi kuulua selvästi monesta "suuresta" suusta, että tasapainottamissuunnitelmasta ei saa poiketa, joten nyt alkaa piinaviikot niillä jotka tosiaankin ovat ehkä valehdelleet koko ajan, mikä on todellinen tilanne säästöjen toteutumisessa!
Onko tämä sitä "rehtiä ilmiötä", kyselee toinen veronmaksaja?

Anonyymi kirjoitti...

Matti, siis onko väärin sammutettu?

Matti Kosonen kirjoitti...

Eihän sitä ole vielä sammutettu, vasta aloitettu sammuttaminen!
Eihän tässä minun jutussa ole kyse sammuttamisesta vaan ristiriitaisuuksista eri päätösten ja selitysten välillä. Luulen niille löytyvän selitykset, mutta nyt näyttä vielä sille, että excelin taulukkolaskennan osaamisessa olisi toivomisen varaa.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös teillä ole tilintarkastaja johtajana, niin ei epäilystäkään etteikö exselit onnistu.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen valtuuston takahuoneessa on kuullema kokousaikana nähty "Baparassi" eli salakuvaaja ja nauhoittaja.

Anonyymi kirjoitti...

Herran jumala. Onko joku iljennyt kuvata näitä kepulien, laupiaitten samarialaisten puheita, ennakolta heille mitään ilmoittamatta. Tulleet julkiseen valtuuston kokoukseen nauhoittamaan, näyttääkseen kuntalaisille / veronmaksajille kuinka nämä viekkaat ja vääriä lupauksia vaaleissa antaneet kansankynttelit siellä asioita hoitavat ihan oikeasti.

Hyi, Hyi, ei niin saa tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Törkeää jos ei ole asiiita "valmisteltu" etukäteen hallituksessa (iänestetty kielletyksi 5-4)kun kuntalain mukaan asiiiit pitäää aina iänestee rätkääytee ennnen kuin niitä lähetään toteuttamaan. Helvetti sentään, eikö edes polliiisit ou ollu vahtimassa ketä sinne julukisseen tilaisuuteen piästetään kuvia rätkäyttelemään?
Eikö se ou sovittu, jotta vain todella luotettavat lehtiimmeiset on tervetulleita tuvan puolelle kun on piättäjät paikalla totteuttamassa vualiluppauksijaan!

Anonyymi kirjoitti...

Sellailin tuossa netistä korkeimman oikeuven piätöksiä ja kyllä se on niin jotta kuvata suap kuha ei häirihe kokkousen kulukuu.


Kuntaliiton sivuilta bongattua:

"Kokousten julkisuus ja tallentaminen

Lakiyksikön hallintolakimiehille tulevissa yhteydenotoissa toistuu aika-ajoin kysymys kunnallisten toimielinten kokousten tallentamisesta tai nauhoittamisesta. Oikeutta kokousten tallentamiseen tai sen kieltämiseen liittyviä kysymyksiä esiintyy kausiluontoisesti myös sanomalehtien otsikoissa. Tämänkaltaisissa tilanteissa on hyvä hieman kerrata julkisuutta ja tallentamista säänteleviä oikeusohjeita ja omia kunnallisia pelisääntöjä.

​Valtuuston kokousten lähtökohtana julkisuus

Kunnanvaltuuston kokoukset ovat kuntalain 57 §:n mukaan lähtökohtaisesti julkisia. Valtuustoa koskevissa tiedusteluissa on yleensä toistunut kysymys, onko valtuustolla mahdollisuutta puuttua kokouksen tallentamiseen tai jopa kieltää se. Asiasta on olemassa korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu (KHO 1979 II 157). Siinä todettiin, että ortodoksisen kirkkokunnan seurakunnanvaltuusto oli ylittänyt toimivaltansa päättäessään työjärjestyksen muutoksessa kieltää valtuuston kokouksessa käytävän keskustelun tallentamisen ääninauhalle ilman lupaa. Näin ollen voidaan todeta, että valtuustolla ei ole lähtökohtaisesti oikeutta kieltää kokouksen tallentamista tai kuvaamista".

Anonyymi kirjoitti...

Näitäkö se anonyymi 14.14 tarkotti? Tuolla on kolme hauskaa kokoperheen lyhytelokuvaa Kiteen valtuuston kokouksesta 15.12.2014.

https://www.google.fi/?gws_rd=ssl#q=youtube+kiteen+valtuusto

Anonyymi kirjoitti...

Mutta patteria ei ainakaan aneeta niihen mikrohvooniloihen ja sovittaan sillätappoo, jotta joku aina vuorollaan kahtoo kun meikäläiset vouhkaa, jotteivat vuan piäse kameroiheloihen kansa yllättämmään. ja jotta tuota jos on kamerat, nii puhuttaan sillon vuan kainalloon lämpimiksee.

Hitto vie mitä pellii, vualitttii alakkaa lähestyy, eikä Markaa ou suana vielä ihan varmmuuvvella vakituista työpaikkoo...

Anonyymi kirjoitti...

Matti kirjoittaa klo.9.24 "silloin joku valehtelee". Kun en ole päässyt paikanpäälle seuraamaan tuota valehtelijoiden klupia, ei tuossa netinkautta katsottavassa minun koneessa kuulu ääni. Kuka on se valehtelija ois hyvä tietää ?

Anonyymi kirjoitti...

Mitteepä lie Kosonen ite suana aikaseks viime vuonna jos ei lasketa näitä jäläkiviisasteluja ja saivarteluja? Niin no paljon puhetta ja kirjotusta ja kokkousten venyttämisiä kyllä mutta niinkun asijoo? Syntykö viime vuona miten monta uutta valitusta oikeuksiin? Montako puhheenvuoroa tul piettyä valtuustossa ja tuliko niillä jottai aikaseks?

Anonyymi kirjoitti...

Elä sie Mattii morkkoo! Ohan nuokii jonninlaisii suavutuksii, eikä taija mistään laista löytyy toppia miten pitkään suap kokkous kestee!

Anonyymi kirjoitti...

Eihän sitä nyt kukkaan oo laittomuuksia eppäillykkää, paitsi matti joka on ihan oikeusvalitusten erikoismies.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 16.43: onhan siinä minun kirjoituksessa toinenkin vaihtoehto valehtelulle :-)

Anonyymille klo 16.59: Voisitko sinä kertoa noiden ihailemisi kepu valtuutettujen, (jotka eivät käyttäneet yhtään puheenvuoroa viime vuonna,) aikaan saannokset?

Anonyymi kirjoitti...

No voihan helavata vieköön,kakase ulos se toinen vaihtoehto kuka ei ymmärrä tallouvesta mittään? Onko meijän kaupunginpalkkoomat ossoojat noin anniittommii kun sie kuvvoot?

Anonyymi kirjoitti...

Matti eikös se valtuusto nämä asiat hyväksynä 15.12.2014 kokouksessaan.Minusta se juna meni ohi aseman jo ajat sitten jotta sinukin Matti pitäs ruveta hyväksymmään nämä enemmistö demokratian pelisäännöt.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymi klo 19.54 taitaa olla pihalla kuin lumiukko pakkasyönä. Enhän minä ole mitään muutos esitystä tehnyt siellä valtuustossa tehnyt, ainoastaan kysymyksen hallituksen jäsenille ja kaupunginjohtajalle. Hallituksen jäsenet eivät osanneet vastata eikä kaupunginjohtaja, mutta hän lupasi piirtää minulle vastauksen :-).

Eikö sinua yhtään kiinnosta mistä yllättäen ilmestyi 3.0 milj.€ meno lisäys kun juuri oltiin etsitty 3.0 milj.€ säästöt?

Anonyymi kirjoitti...

Että kuka valehtel ja mitä? Sano nyt. Vihjailu ei taija olla sitä arvokasta käyttäytymistä, mitä kuntalaki edellyttää. Se 32§.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymi klo 20.44: Kannattaa kääntyä ammattiauttajan puoleen luetun ymmärtämiseksi :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ano 20.44 kysyy kuka valehteli. No esim neljä demaria valehtelivat äänestäjilleen pitävänsä lähipalvelujen puolia jos heidät valitaan. Eivätpä pitäneetkään kun äänestivät palvelut Pois Kiteeltä. Riittikö vastaukseksi valehtelijoista?
Yököttävää touhua!

Anonyymi kirjoitti...

Johan nyt tuohonaikaan yöstä käy yököttämään:)

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Matti Kosonen kirjoitti...

Koitetaanhan kestää taas asia linjoilla, ettei joudu poistamaan enempää kirjoituksia..

Matti Kosonen kirjoitti...

Tuossa aiemmin joku antoi palautetta kun en ollut kirjoittanut lääkäri vastaanotto aika päätöksestä. Jutusta tuli muutenkin yli pitkä joten jostain oli pakko karsia.
Kerrottakoon kuitenkin pieni yksityiskohta sen asian käsittelyssä: Seija Hovi hoiti johtavanlääkärin tehtäviä tuohon aikaan, mutta hänen ei annettu (äänestyspäätöksellä) puheoikeutta kokouksessa.

Anonyymi kirjoitti...

"Salavideolta" näkyy ja kuuluu ketkä kiihottuivat eniten eniten "ulostamaan" Seija Hovin kokouksesta. Nämä taisivat olla itseoppineita terveysalan ammattillaisia, kun katsoivat ammattilaisen läsnäolon tarpeettomaksi.
Jatkakaa kuvaamista, koska kyllä meillä äänestäjillä pitää olla oikaa tietoa kokousten tapahtumista.
Monissa kunnissa kuvaaminen tapahtuu kunnan puolesta, miksi ei Kiteellä.

Anonyymi kirjoitti...

Ettei matti nyt vaan ois valehellu ite tai sitten on ihan pihalla noista kunnan asioista.

Matti Kosonen kirjoitti...

Missähän asiassa minä olisin valehdellut?

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa kääntyä ammattiauttajan puoleen jos ei ite ymmärrä. Ja onhan siinä se toinenkin vaihtoehto.

Matti Kosonen kirjoitti...

Nyt ei edellisen anonyymin pilkka osunut eikä uponnut. Kerro vaan reilusti asia äläkä ujostele yhtään.

Anonyymi kirjoitti...

Miekään en oikeen ymmärrä ennenkuin Matti vastoot kun joku tuolla aijemmin kysyi, eikö tosiaankaan kaupungilta löydy sitä penättyä tallousossoomista muilta kuin sinulta. Virkamieskuntako on täysin nolla?

Anonyymi kirjoitti...

Terkkarin päivystysajoita näköjään valtuusto päätti yksimielisesti myös persut olivat samassa rintamassa näin lukee pöytäkirjassa yömyöhällä on taas käynyt meuhkaamaan Etelän Läppäri joka hoitaa Paratzzin töitä myös luppoaikana

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo17.19: Enköhän minä aika selvästi kirjoittanut, etten ymmärrä...? Missä olen väittänyt, että minulla olisi talousosaamista?

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 17.25: minä taas muistelen että asiasta äänestettiin ja muistaakseni siinä samassa pykälässä jossa äänestettiin annetaanko johtavanlääkärin tehtäviä hoitaneelle Seija Hoville puheoikeus. Voin tietysti muistaa väärin tämän asian...

Anonyymi kirjoitti...

Matti Lopullinen päätös päivystys asioita päätettiin talousarvin kohdalla lue sieltä se siellä Pirhonenkaan ei enää puhunut mistään tikkämäen päivystysasioista vaan esitti kuten perusturvalautakunta oli esittänytkin että päivittäistä vastaanotto aikaa jatketaan kahten päivänä viikossa kahdella tunnilla jonka myös valtuusto hyväksyi yksimielisesti ymmärsitkö?

Matti Kosonen kirjoitti...

Ai, sinun mielestä valtuutetun ei kannata kunnioittaa juuri syntynyttä enemmistö päätöstä vaan hänen kuuluu äänestyttää asia uudelleen ja pitkittää turhaan kokousta.

Anonyymi kirjoitti...

Sinä taidat olla kyllä Hummon hupi ukko etkä mikään valtuutettu kun jänkäät päivänselviä asioit kyllä valtuuto on hyväksynyt ne kaikki asiat talosarvio kohdassa jotka kuuluu päivystykseen yksimielisesti.Sitäkään en ymmärrä mitä tarkoitat kokouksen pitkittämisellä sinulla kyllä ne taidot on kondiksessa

Anonyymi kirjoitti...

Kuka tämä etelän läppäri on kun on niin paljon sotkemassa selviä asioita, jos Matti tiedät niin kerro.

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 19.05: Hupi ukko tai ei, mutta jos asiasta on äänestetty edellisessä pykälässä niin sinunko mielestä heti seuraavassa siitä olisi pitänyt äänestää uudelleen, että jokaisen mielipide olisi tullut selväksi??? Äly hoi, älä jätä... :-)

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 19.13. En tiedä kun kukaan ei uskalla kirjoittaa omalla nimellään. En ole tunnistanut sen enempää etelän- kuin pohjoisenkaan läppäriä. Joitakin olen oppinut tunnistamaan kirjoitus tyylistä (nimiä en tiedä), pari kirjoittajaa on Juurikan suunnasta, yksi puualalla työskentelevä kiteen kiteeltä, pari kepulaista Kesälahdelta ja joku kaupungintyöntekijä Kiteeltä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ai niin ja taitaa olla ainakin yksi valtuustosta tippunut kiteeläinen.

Anonyymi kirjoitti...

Matti miksi Perussuomalaiset ja sinä et esittänyt talousarvion kohdassa että päivystys pidetään 2014 tasolla vuonna 2015 ja siihen varataan määräraha josta äänestetään siksi yksistään aloite ei johda mihinkään jos sitä ei saada talousarviossa hyväksyttä.Ps täällä on matti arvuutellut ketä nämä blogikirjoittajat voisi olla ja miltä alalta minäkin olen ajatellut että tämä Etelän Läppäri voisi olla rakennusalan huippu osaaja

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuntuu että tämä joka yrittää jauhaa päivystysaikojen päätöstä yksimieliseksi on eräs kalastaja, hevosmies puhoksen suunnalta!
Hän ei taida myöntää vetäneensä äänestäjiä kölin alta 100/0 tässä lääkäriasiassa.
Puhoksen koulusta puhumattakaan. Kyllä Sivalla tiedetään asiiiiit!

Matti Kosonen kirjoitti...

joo, kyllä tämä vähän kalajutulle vaikuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Talousarviopykälässä ei näköjään ole esitetty mitään, vaan kaksi toivomuspontta on jätetty.

Kari Pennanen esitti seuraavan Keskustan valtuustoryhmän ponnen:
"Selvitetään sairaanhoitajan vastaanoton järjestämistä terveyskeskukselle arkilauantaisin".
Osmo Pirhonen esitti seuraavan Perussuomalaisten valtuus to ryhmän
ponnen:
"Jos lääkäritilanne selvästi paranee, niin selvitetään mahdollisuudet
lisätä lääkäreiden vastaanottoaikoja"

Matti Kosonen kirjoitti...

Olen ihmetellyt miksi niin moni kirjoittaja suhtautuu niin negatiivisesti demareihin täällä blogissani? Eikö joskus voisi esittää asiansa positiivisestikin kuten esim." kolme demaria piti taas vaalilupauksensa..." kun nyt koko ajan kirjoitetaan negatiiviseen sävyyn, "neljä demaria petti vaalilupauksensa..."

Anonyymi kirjoitti...

Talousarvio pykälässä kun katsotaan päivystyseen liittyviä päätöksiä niin valtuusto päätti että vain päiväailaisia vastaanottoja lisätään tikkamäen ajat palaa kevään 2014 tasolle.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on Kiteelle saatu uusi johtava lääkäri Onnea! Toivottavast Persut aivä rupea ajamaa häntä maanpakoon

Anonyymi kirjoitti...

Nyt jo hölömökin äänestä älyää että Mattti edustaa luokkapuoluetta

Anonyymi kirjoitti...

Uusi lääkäri on lehden mukaan ihan oikea lääkäri, joka tekee jotain lääketieteelistä askaretta palkkansa eteen. Siis ei mikään oppisopimuksella oleva pitkän linjan opiskelija.

Näyttää siltä että Matti on joutunut kuntaliitoksen myötä ryhmään jossa on "ylä" ja "ala" huone, niin kuin paremmissakin piireissä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo22.26: Oletkohan ymmärtänyt oikein?

Anonyymi kirjoitti...

Kolmen demarin ja jäljellä olevien persujen yhteisrintama tiivistyy entisestään kun kokoomus yhtä lukuun ottamatta irtaantui siitä. Entistä pienempi mutta sitäkin tiiviimpi yhteisö eri laidoilta poliittista kenttää. Mitäs olemattomasta vaikutusvallasta kunhan meteli on kova. Ihan turha kenenkään on väittää ettei joillain Kiteen demareilla menisi tosi lujaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Minusta osalla Kiteen valtuutetuilla on vääristynyt kuva kuntapolitiikasta. Minusta jokaisen valtuutetun tulisi pitää punaisena lankana Kiteen etua ei sitä miten saadaan muiden esitykset tyrmättyä. Osa valtuutetuista eivät ole avanneet suutaan koko valtuustokautena, mutta ovat äänestämässä muiden esityksiä kumoon ilman että oerustelisivat mielipidettään mitenkään.

Anonyymi kirjoitti...

"Oikeita" mielipiteitä ei tarvii perustella. Lähde: kepun ohjelma.

Anonyymi kirjoitti...

Siis joka asiasta tarvitaan 38 valtuutettujen puheenvuoroa? Saattaa etelän paparazzien filmi loppua ennen kuin kokous.

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo10.19: Äskenhän täällä yksi anonyymi viisasteli, että olisi pitänyt äänestyttää sama asia uudelleen josta oli äänestetty edellisessä pykälässä.
En tarkoittanut, että pitäisi joka asiasta kertoa mielipiteensä perustelut (suuri osa päätettävistä asioista hyväksytään yksimielisesti ilman puheenvuoroja), mutta olisihan se mukava kuulla edes kerran valtuuston aikana millainen ääni jollain valtuutetulla on.

Anonyymi kirjoitti...

Matti varmaan kuuluu siihen alahuoneeseen kun kaikissa äänestyksissä on alakynnessä eikä ymmärä Seija Pajatien tapaan että enemmistö aina päättää

Matti Kosonen kirjoitti...

Voisitko anonyymi klo13.46 välttää valehtelua, please !

Anonyymi kirjoitti...

Saattaa olla että Matti on ottanut oppia monien keltanokkapoliitikkojen Puhokselaiselta esikuvalta, joka pari vuotta sitten kirjuutteli seuraavanlaista tekstiä aviisiin:

Suoria lainauksia:

1.”Ainakin keskeisillä paikoilla olevilla tuntuu olevan vielä ”näytön paikka” onhan heillä äänestäjiltä ”narraamalla” saatu valtakirja takataskussa. Sillä ei tietenkään ole väliä ymmärtääkö päätöksistä ja niiden taustoista enempää kuin ”sika päivännoususta”, vallankahvassa on roikuttava maksoi mitä maksoi”.

2.”On hyvä jotta suhmurointi ja valmistelun heikot kohdat käy tulemaan julki. Kun valtuustossa useiden asioiden osalta on tullut epäiltyä ja äänestytettyä asioita on sanottu jotta se on irtopisteiden keruuta, politikointia ja populismia. Nythän tuo käy paljastumaan että olisi pitänyt äänestyttää vielä useamminkin. Monesti kyse on ollut jopa kaupunginhallituksen yksimielisistä esityksistä.”

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo15.32: Minä aloitin kirjoittelun jo vuonna 2008, joten en silloin osannut ottaa mistään oppia. Kyllä nämä minun jutut ovat aivan minun omasta päästäni.

Anonyymi kirjoitti...

Kososen käsijarru on asennossa vuosi 2014 nyt eletään vuotta 2015 eli aina askeleen jäljessä

Anonyymi kirjoitti...

Miksi sinä Matti et anna tätä juttua "Katsaus viime vuoteen" Koti-Karjala lehteen vaikka uudelle palstalle nimeltä "Kososen tussu"

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo17.06: Katsoppa minkä vuoden kalenteri sinulla on käytössä?

Suurin osa jutustani käsitteli tämän vuoden talousarviota ja tätä vuotta on eletty vasta kaksi viikkoa.

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 17.14: kiitos vinkistä !

Anonyymi kirjoitti...

Otsikko väitti puhuttavan viime vuodesta, taitaa kirjoittelijalla itsellään olla vuodet ja kalenterit sekaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä sinun bokissasi lukee katsaus viime vuoteen eikös se tarkoita vuotta 2014 jos sinä olet sitämieltä että vuoden 2015 asioista puhutaan niin se on ok mutta sinun tavaramerkkisi on ollut vanhojen kaivelu ja perusteellisesti.

Matti Kosonen kirjoitti...

Näille kahdelle viimeiselle anonyymille: miten se on vanhojen kaivelua jos kirjoitan tämän vuoden talousarvion ihmeellisyyksistä.

Toisaalta mitäs hävettää siinä on kenellekään jos kirjoittaa vanhoista asioista ja päätöksistä? Vai hävettääkö ne jotakin, heh heh?

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu hävettävän, kun videot ja äänestyspöytäkirjat ovat saaneet kuntalaiset huomaamaan mitä todella Kiteellä tapahtuu ja kenen taholta. Ok.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä näyttää Etelän Läpppäri olevan henkitoreessa mutta koirat haukkuu karavaani kulkee ja päätökset pitää sekä työrauha palaa ! OK

Anonyymi kirjoitti...

11.20 unohdit, että suhmurointi jatkuu entisellään.

Anonyymi kirjoitti...

anonyymi 11.20 oletko yrittänyt saada jonkun hengiltä vai antanut toimeksiannon hengiltä päästämisestä jollekin muulle?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kepulit ainakin yrittää tuota jälkimmäistä muiden alfauroitten/-naaraitten kanssa, jos lukee noita äänestys pöytäkirjoja.

Anonyymi kirjoitti...

Katsaus viimevuoteen olikin Matin unisatu valtuutetuille sieltä kokouksen pikkutunneilta eikä se ollut sen vakavampaa!

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo13.35: Niin kai sitten.
Ei kai nyt ketään johtavaa luottamushenkilöä kiinnosta tuollainen 3 miljoonan pikkusumma.

Anonyymi kirjoitti...

Viimenen huhu apsilta, jotta elukkalääkärillä vois käyvä myös arvottomat työläiset joilla ei ooo autoo millä männä joinkaupunkiin. Onha se pieni myönnytys kepulta tuokii :(

Anonyymi kirjoitti...

Mut eikö se elukkalääkäri tule kottiin, niin ei tartte lähtee mihinkään? Ja vaikee sannoo, mut kyllä joillekin tämän palstan kirjoittajille sekin vois riittee!Ehdottaisin koiriin erikoistunutta, kun enimmäkseen on vain hau,hau,mrrrrrrrrrrrrrrr!

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin olen tuntenut mielihyvää kun kh:n toinen puheenjohtajuus meni Kaisa Saarelle ja viimeinen hallitus paikka Liisa Ratilaiselle tunnen heidät ja ovat yteistyökykyisiä henkilöitä

Anonyymi kirjoitti...

Matti sinähän olet jotava luottamushenkilö eikö sinun pitäisi rytyä toimenpiteisiin vaikka alotteen muodossa paskan jauhamisen sijasta

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se mukava kun seittemän yheksästä on hallituksessa kauko ohjattavia jäseniä.Niin ohan siellä sentään kolome niistä seittemästä ohjaajia.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös paskanjauhamisesta tule bio energiaa!Hienoa Matti jatka vain samaan tyliin paljastuu kaikki suhmuroinninnit mitä demut tekevät!

Matti Kosonen kirjoitti...

nonyymille klo20.06: Tarkoitatko, että tekisin aloitteen jossa päätettäisiin sopimusten noudattamisesta? "kyllä miehen sanaan voi luottaa", "se pidetään mitä luvataan"

Anonyymi kirjoitti...

Onkstoi kideksen kaupuginhallitus jossain kauko-ohjainten piirissä. Kuis siihen pääsee, siihen ohjausryhmään vaikka neuvonantajaksi? Kolme on huisin pieni jeggi, joka hoitaa koko orkesterin!

Anonyymi kirjoitti...

Niin Matti aloiteelle pitää saada ensiksi rymän enemmistö ja kaikkiaan 18 valtuutettua ennen kuin se johtaa mihinkään mutta aloitteitahan voi tehdä yksittäinekin valtuutettu jos siihen saadaan tukea eri rymiltä läpi mennäkseen

Anonyymi kirjoitti...

Etelän läppäri haluaa kovasti antaa neuvojaan mutta ei nuo tähän asti ole kovin loistokkailta näyttäneet muiden kuin kai omasta mielestään.

Anonyymi kirjoitti...

Kuppiisen aulassa huhusivat jotta Arppenkoulun työmaalla ei ollut naudatettu sopimuksia huputuksen osalta! Pitäneekö paikkoosa, taasko meillä tehdään uutta homekoulua. Sanovat tietolähteen olleen jostain etelä-suomesta! Liekö aiheellinen arvio, vaiko kilpailussa hävinneen puheita, vai mitä? Hyvä lienee sinun Matti tarkistaa onko sopimusta rikottu.

Anonyymi kirjoitti...

Kun joka aamu oon kulkenut työhön rakennushankkeen ohi, hupussa on ollut kokoajan! En tiedä mitähän sopimuksessa edellytetään? Tuntuu vain syyttelyt joltain maankaivulta jalkojen alta! Mutta eihän tämä ole uutta,kun olen seurannut kunnallispäätäjien syyttelyä monista asioista, m.m ettei me tiedetä työnteosta mitään!

Anonyymi kirjoitti...

Kun olen seurannut tätä Matin Blogia jo pitkältä aikaa on silmiin pistävää että lähes poikkeuksetta on ollut tulilinjalla aina Kaupunginjohtaja ja Hallituksen puheenjohtaja kirjoitutyylistä päätellen on asialla ollut Etelän Läppäri avustajineen on hyvin valitetettavaa että blogin pitäjä on ollut hyvin lojaali näille hyvin negatiivisille kirjoituksille toivottavasti tässä tulee vielä järkikäteen ennenpitkää.

Anonyymi kirjoitti...

Ensiviikolla sitten nähdään kun uusi kh:n kokoon pano aloittaa tomintansa toivotaan yhteistyön vuotta 2015

Anonyymi kirjoitti...

Onkos kepulla uudessa kh:ssa jo 6 edustajaa, vai paljonko niitä nyt onkaan?
Kyselee asioista mitään tietämätön idän tabletti.

Anonyymi kirjoitti...

Onko meidän tulevaisuus todellakin näiden, tähän blogiin kirjoittelevien päättäjien hallinassa? Olen hetkisen seurannut näitä keskusteluja ja olen varma, etten enää hetkeäkään epäile, etteikö meidän taloudellinen ym. ahdinko olisi meidän omatekemä.
Olen todellakin suunnattoman pettynyt keskusteluntasoon, joka vastaa ehkä esikoulu- tai korkeintaan alakouluikäisten debaattia.
Veronmaksajana toivoisin jotakin konkreettisia esityksiä, kuinka talous ja palvelut saadaan tasapanoon vai joudunko äänestämään jaloillani?

Anonyymi kirjoitti...

Minkätakia kuka vaan ei voi olla 'tulilinjalla' jos kirjoittajat näkee aiheelliseksi. Nythän 'tulilinjalla' näyttää olevan myös jonkun Etelän Läppäriksi ristimä, ja tämä jos mikä on suuren luokan veetuilua yksittäistä mielipiteensä ilmaisijaa kohtaan. Ja ihan samalla tavalla Matti on usein 'tulilinjalla' erittäin hyvien kysymysten (jota ei kait saisi esittää) takia. Mitä kaupunginjohtajaan tulee niin jos hän ei pysty vastaamaan 3 millin kysymykseen niin eikö ole syytä olla 'tulilinjalla', hä? Ja mitä hallituksen puheenjohtajaan tulee niin näyttää siltä että eduskunnassa ja piäluottamusmiespöydissä ei muuta käyty ehtoopuolen politikointiin hakemassa kuin kansan unohtaminen ja poliittinen taktikointi. Tällainen toiminta voi aikanaan tuoda aika rumia muisteluita jonkun 'Hurusen pyssystä' kirjoituksiin. Ja muistakaa, ettei kannata talousosaamisella 22,5 %:n verolla kannata talousosaamisella elvistellä, vasta sitten kun rosentti on alla 20 voidaan puhua talousosaamisesta. Vuosina 2015-2018 on juntattu tuo 22,5, joten se takaa monen paluumuuttajan paluun estymisen, ei kannata tulla ja ne lähtee, joilla tulee mahdollisuus. Alkakaa suunnitella sen alentamista vaikka 0,25-0,5 per vuosi.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi klo 23.58 on oikeassa siinä, että jos tällä palstalla poliittiset päättäjät vääntävät kättä kokousten päätösteknisillä jipoilla pisteitä keräten ja niillä vastustajia kampittaen niin surkeeta on toimintakulttuuri. Näennäisesti demokraattisilla päätöksillä eli puolitotuuksia latelemalla ja junttaamalla samalle kannalle saatu oma puolueporukka ei takaa kuntalaisten kannalta parhaita päätöksiä. Joiltakin on täysin unohtunut ketä varten päättämässä ollaan, melkein kaikki on pelin politiikkaa, ei kansalaisten hyvinvointiin keskittyvää. Tällaiset puoluediktaattorit joutais jo eläkepäiville, toivottavasti tuleva päättäjäpolvi on fiksumpaa, unohtamatta että nykyisessäkin on jo hyviä kuten Matti, Osmo, Sinikka jne... Lisää yli puoluerajojen yli ajattelevia, kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Ano 23.58 on ihan oikeassa. Nykyiset "päättäjät" yrittävät pelastaa mitä pelastettavissa on noitten kahden edellisen valtuuston ajoilta, jotka sotkivat nykyisen Kiteen talouden pohjamutiin.

Nyt ne vanhat jäärät (valtuutetut) täällä yrittää puolustautua haukkumalla "uutta sukupolvea" vaikka mistä, ettei vaan tulis näkyviin heidän edelliskausilla tekemänsä päätökset ja niitten seuraukset.

Tästäkin näette sen kuinka valtuustoon ei pitäisi valita henkilöä, joka on siellä jo istunut kolmen valtuustokauden ajan. Sen jälkeen niistä yleensä tulee niitä "pikku diktaattoreita", joiden on erittäin vaikea luopua vallankahvasta. Ihan niikuin joku aika sitten huomattiin kuinka "paska kuulemma levisi tielle kärryistä."

Anonyymi kirjoitti...

Johan se Etelän Läppärin esikunta on herännyt nyt ei enää tarvitse epäillä ketä tähän joukkoon kuuluu ?

Anonyymi kirjoitti...

Lukasin aamun Karjalaisen ja hepskukkuu, siellä joku junttaaja on textiviestillä väittänyt päivystysten siirron Tikkamäille olleen yksimielinen Kiteen valtuustossa. Voi helevata kun joillekin koskee nahkaan, kun joutuivat äänestämään Seijan pihalle ja valtuustoaloitteen nurin. Heh Heh heh. Eipä kaukaa tarvii etsiä tuon textarin lähettäjää.......

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo10.29: Tuollainen juttu viittaa kalajuttujen kertojaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

Luin hallituksen maanantaista esityslistaa ja yllätyin 15§.n liitteestä tai oikeammin siitä ettei asialle oltu annettu mitään selitystä pykälän teksti osiossa. Nyt kun sitä lukee joku minun kaltainen asioista mitään ymmärtämätön niin voisi luulla ettei Kiteellä talouden hoito ole vieläkään kunnossa.

Anonyymi kirjoitti...

Matti, tämä on samaa sarjaa Puhoksen koulun asiassa tapahtuneen "pikatakinkäännön" kanssa. Taitaa kalastaja sotkeutua verkkoihinsa näillä säälittävillä silmänkääntötempuillaan, joita vielä medioihin suoltaa yksimielisestä päätöksestä.
Mitähän se erimieisyys olisi jos tämä päätösketju on työmies kalastajan mielestä ollut yksimielinen?

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Matin blogi on toiseksi merkittävin uutislähde pohjoisella pallonpuoliskolla Venäjän "pravran" jälkeen

Anonyymi kirjoitti...

Vielä kerran tarkistin sen valtuuton pöytäkirjan kohdan tikkamäenpäivystyksen osalta joka on muuttunut perusturvalautakunnan esittällä tavalla ja vain päivittäiseen vastaanottoaikoihin oli esitetty lisäystä tässä kohdassa perussuomalaiset yhtyivät yksimielisesti valtuuston päätökseen vaikka heillä olisi ollut oikeus aloitteen perusteella mekityttää pöytäkirjaan eriävä mielipide tästä asiasta

Anonyymi kirjoitti...

Tarkasta vielä varuilta par kertoo, eihän sitä tiijä jos jo sillon tulloo hunajat houssuun.

Anonyymi kirjoitti...

Niin hallitus kokoontuu ensimäiseen uudenhallituksen kokoukseen nääyttä olevan vain rutiiniasioita listalla ei pitäis mennä yömyöhään!

Matti Kosonen kirjoitti...

Riippuu tietysti siitä haluaako kepu äänestää suhteellisella vaalilla nuo lautakuntien edustaja paikat.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo12.31: Nyt näyttä sille, että joko kuntalakia on äskettäin muutettu tai sitten sinä et ymmärrä sitä.

Anonyymi kirjoitti...

Työmies, lopeta jo pöytäkirjan tarkistelut kun ei se muuksi muutu, kun olet tässäkin asiassa pettänyt äänestäjäsi totaalisesti. Onhan tässä 2 vuotta aikaa koittaa sumuttaa taas äänestäjiä textiviesteillä ja näillä surullisilla veivausyrityksillä täällä blokissa. Jospa saisit vaalikarjalta anteeksi?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minuakin hävettäisi jos noin kiero päättäjä olisin, mutta onneksi se on jo taakse jäänyttä elämää.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeeassa olette. Tuommonen näkyy olevan päätös asiasta. OK 21/13 äänestys! Siis ei lähelläkään yksimielisyyttä!

§84 15.12.2014
Osmo Pirhonen teki seuraavan Perussuomalaisten ryhmäesityksen:
"Kaupunginvaltuusto hyväksyy valtuustoaloitteen lääkäriaikojen pitä-
misestä vuoden 2014 tasolla myös vuosina 2015 ja 2016. Näin ollen
lääkäreiden vastaanotot Kiteellä järjestetään ma - pe kello 8 - 18 ja
lauantaisin sekä arkipyhinä kello 8 - 16. Tarkoitusta varten varataan
145 000 euron määräraha vuosille 2015 ja 2016."
Puheenjohtaja totesi, että oli tehty päätösehdotuksesta poikkeava
ryhmä esitys ja asiasta täytyy äänestää. Puheenjohtaja ehdotti nimen-
huutoäänestystä jossa he, jotka kannattavat päätösehdotusta
äänestävät jaa ja he jotka kannattavat Perussuomalaisten ehdotusta
äänestävät ei. Äänestysesitys hyväksyttiin. Seuranneessa äänestykses-
sä annettiin 21 jaa-ääntä ja 13 ei-ääntä sekä yksi tyhjä.

lauantaisin sekä arkipyhinä kello 8 - 16. Tarkoitusta varten varataan
145 000 euron määräraha vuosille 2015 ja 2016."
Puheenjohtaja totesi, että oli tehty päätösehdotuksesta poikkeava
ryhmäesitys ja asiasta täytyy äänestää. Puheenjohtaja ehdotti nimen-
huutoäänestystä jossa he, jotka kannattavat päätösehdotusta
äänestävät jaa ja he jotka kannattavat Perussuomalaisten ehdotusta
äänestävät ei. Äänestysesitys hyväksyttiin. Seuranneessa äänestyksessä
annettiin 21 jaa-ääntä ja 13 ei-ääntä sekä yksi tyhjä.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi ette persut esittäneet tätä aloitteenne kohtaa talousarvin hyväksymisen kohdalla teiltä näköjään loppui usko siinnä ei näy yhtään mitään että olisi ehdotaneet määrärahan lisäystä.Ps turha on syyttä tästä kh:n puheenjohtajaa minä olen ihan joku muu kirjoittaja ja nautin teidän puupäisyydestä että antaa palaa !

Matti Kosonen kirjoitti...

VOI PYHÄ YKSINKERTAISUUS...

Anonyymi kirjoitti...

Tämä anonyymin 14.01 kirjoitus on kv:n pöytäkirjan pykälästä 84 joka koski valtuustoaloitetta Perussuomallaisilta lääkäriajoista mutta pykälä 86 talousarvio v.2015 ja taloussuunnitelma v.2015-2018 hyväksyminen jossa olisi pitänyt esittää tämä lääkäriajoista tekemä valtuusto aloite myös talousarvioon mutta siellä ei näköjään ole mitää tämänsuntaista esitetty ainut kohta jossa talousarvio on muuttunut on Kaisa Saaren esitys koulun kaluston kohdalla josta on äänestetty

Anonyymi kirjoitti...

Matti kun sinä olet politiikan kehäkettu jos kaupungin toimintoja ja kuluja lisätään huomattavasti eikö se ole talousarviossa päätettävä asia?

Anonyymi kirjoitti...

Tää herra/rouva Pilkunviilaaja olis siis halunnut että uudestaan äänestee rätkäytetään 21-13 lopputuloksella pilkunviilausteknisistä syistä päivystyksistä. Taitaa olla samaa pelin politiikkaa ja kieroilutasoa tämä kuin se että Pennanen sanoi koko Kepun ryhmän olevan samaa mieltä päivystysajoista (ei v.2014 tasolla ja sairastumiset keskitettävä kahteen alkuiltaan viikossa), kun oman ryhmän toisinajattelija oli oven toisella puolella. Youtube videolla selviää tämä, ilman sitä ois tämäkin kepun 'yksimielisyys' jäänyt kansalaisilta kuulematta, kun pöytäkirja ei oo keskustelupöytäkirja.

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen ihan äimänkäkenä näistä kirjoituksista? Tarkoittaako nämä sitä, että yksi asia pitää äänestää vähintään kaksi kertaa yhdessä kokouksessa ennen kuin se tulee päätetyksi?
Joku täällä mainostaa käsittääkseni omaa "puupäisyyttään" kun tällaista väittää, että yksi äänestys/ asia ei riitäkkään?

Nuo lahtelan takavuosien kirjoitukset antavat ymmärtää, että hänestä on tärkeää äänestyttää riittävästi!

Suoria lainauksia:

1.”Ainakin keskeisillä paikoilla olevilla tuntuu olevan vielä ”näytön paikka” onhan heillä äänestäjiltä ”narraamalla” saatu valtakirja takataskussa. Sillä ei tietenkään ole väliä ymmärtääkö päätöksistä ja niiden taustoista enempää kuin ”sika päivännoususta”, vallankahvassa on roikuttava maksoi mitä maksoi”.

2.”On hyvä jotta suhmurointi ja valmistelun heikot kohdat käy tulemaan julki. Kun valtuustossa useiden asioiden osalta on tullut epäiltyä ja äänestytettyä asioita on sanottu jotta se on irtopisteiden keruuta, politikointia ja populismia. Nythän tuo käy paljastumaan että olisi pitänyt äänestyttää vielä useamminkin. Monesti kyse on ollut jopa kaupunginhallituksen yksimielisistä esityksistä.”

Matti Kosonen kirjoitti...

Ainahan voi viilata pilkkua, mutta sitä minä vaan ihmettelen kun valtuusto tuli yksimielisesti minun näkemyksen taakse varahenkilö järjestelmästä: "Varahenkilöjärjestelmä ei toimi, otetaan käyttöön se toimintatapa mi kä oli ennen varahenkilöjärjestelmää."

Anonyymi kirjoitti...

Ei tullut, kun se oli vain rivi kirjaimia ja siitä ei oltu poistettu määrärahoja perusturvassa. Etkö sinäkään Matti vanhana poliitikkona ymmärrä miten asiiiiit hoijetaan?

Matti Kosonen kirjoitti...

Minäpä kirjoitin viime joulukuun kokouksesta jossa koko valtuusto tuli näkemykseni taakse :-)

Anonyymi kirjoitti...

Jos Persujen aloite lääkäriajoista olisi voittanut niin siitä huolimatta se olisi pitänyt hyväksyä talousarvio pykälässä.Jo on ihmeellistä jos ei tajuta sitä että aloite on aloite ja talousaviosta päättäminen ovat eri asioita ja niistä on päätettävä erikseen

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kyllä tulee kunnalle kalliiksi, kun se järjestelmä tuotti eräiden asiantuntija tietojen mukaan satojen tuhansien vuosisäästöt. En kyllä Matti kovasti kehuisi tuota saavutustasi :(

Anonyymi kirjoitti...

Mitenköhän valtuusto päättää siitä pöytäkirjantarkastuksesta ja oikeanmukaisuudesta?

Oli se farssi ja ammattitaidon näyte sekin esittelijöiltä, pöytäkirjanpitäjältä, pöytäkirjan tarkastajilta varsinkin ja muilta valtuutetuilta.

Eipä löytynyt yhtään viisasta viranhaltijaa, joka olisi osannut neuvvoa tai ohjata valtuutettu poloisia oikealle tielle.

Aikaisemmin meillä pruukattiin neuvoa, varsinkin kun oli sitä tietoa aina jostain mukaan tarttunut tai saatu. Kysymällä tietoa tuohonkin olisi ssatu jos ylpeys olisi antanut jäärille periksi.

Eipä taida puheenjohtajistokaan saada "sulkaa hattuunsa."

Noh, menihän siinä jonkin verran Kiteen veromarkkoja selvityksen selvityksien tekoon ja työaikaa, jonka olisi voinut käyttää johonkin hyödyllisempään ja tuottavampaan.

Ja miksi?

Tietäsköhän kukkaan mitään vastausta nuihin?

Anonyymi kirjoitti...

Aloite oli laajan ryhmän tekemä, jossa oli vastuullisia valtuutettuja kaikista ryhmistä yhteensä 17 kpl.
Juuri niin jos se olisi tullut hyväksytyksi näiltä jotka pettivät äänestäjänsä, niin totta kai se olisi sitten siirtynyt myös talousarviopäätökseen. Siinähän näköjään ehdotettiin määrärahan varaamista seuraaville vuosille.
Lopettaisit tuon pilkunviilaamisen, kun nolaat lisää vaan itseäsi ja muitakin joita harhautitte äänestämään aloitetta ja Seija Hovin kuulemista vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi on siellä äänestetty muistakin asioista talousarvion kohdalla kun kerroin että vain yhdestä

Anonyymi kirjoitti...

Niin tässä vatuustoaloiteen 17 valtuutetun nimestä vain 13 oli enää äänestyksessä kannattamassa aloitetta se kertoo jo jostakin tämä selvitys soteasioista meni mallikkaasti sotejohtajan toimesta niin kuin se asia kuului hänen toimialaansa

Anonyymi kirjoitti...

En ollut nolaamassa ketään kun en ollut paikalla

Anonyymi kirjoitti...

16,55. Eikö koske rintaan kun moista kirjotat😂

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo16.49: se olisi kuulunut johtavanlääkärin toimialaan. Hallintosääntö, "4.2 Johtava lääkäri käyttää puhevaltaa budjettivastuunsa piiriin kuuluvissa asioissa;"

Johtavanlääkärin tehtäviä hoiti tuohon aikaan (ja vieläkin) Seija Hovi.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä se taas tuli sanottua. Oliko sitten n iin että Pennanen et co harhautti valtuutettuja, ja myös kaupunginjohtaja, puhumalla että Hovi ei ole vastuullinen asiantuntija kuultavaksi. Youtube/kaupunginjohtaja: Seija ei ole hierarkiassa se viranhaltija, joka tällä hetkellä hierarkiassa vastaa' + 'Meillä ei ole tällä hetkellä johtavaa lääkäriä'!?

Anonyymi kirjoitti...

Matti älä vääristele asioita sinä tiedät miten Arto Mönttinen savustettiin pois tehtävästään taisit olla itsekkin juonessa mukana Persujen kanssa samassa rintamassa sen jälkeen soteasiat kuuluivat perusturva johtajalle minusta Koti-Karjala lehti kertoi hyvin seikkaperäisesti Sami Palviaisen toimet tämän asian ympärillä ja nyt joulukuun kokouksessa valtuutetut saivat seikkaperäisen selvityksen sotejohtaja Kipinältä ja Tikkamäen ensipäivystyksen johtajalta lääkäriltä valtuutettu Susanna Vileniltä jäikö sinulle Matti musta aukko tästä kokouksesta kun heittäydyt noin tietämättömäksi

Anonyymi kirjoitti...

Voisko joku kertoa mistä pöytäkirjasta löytyy klo 19.03 anonyymin väite soteasioiden kuulumisesta pelkästään Kipinälle ja vt. johtavan lääkärin sivuuttamisesta?
Tämä löytyy, jolla Hovista tais tulla vt.:25.04.2014 § 55 Asia Johtavan lääkärin viran täyttäminen 11.7.2014 alkaen toistaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

On aivan turhaa tänne sotkea niitä henkilöitä joille ei soteasioissa ole sitä asemaa joka sotejohtaja Kipinällä on virkalääkäri Hovi on ihan pätevä lääkäri mutta pyytäjienkin pitäisi älytä että mennään organisaation mukaan eikä saateta ketään noloon tilanteeseen tätähän valtuusto on tarkoittanut kun kuullaan soteasiossa missä mennään

Anonyymi kirjoitti...

Mistä pöytäkirjasta löytyy että Wilen on Kiteen kaupungin hierargiassa sillä tasolla, että voi olla asiantuntijana soteasioissa. Joihin ei Hovin meriitit riitä?

Anonyymi kirjoitti...

Ettei matti nyt vaan ois valehellu tai sitten on ihan pihalla noista kunnan asioista.

Anonyymi kirjoitti...

Anona 19.03 ja 21.11 komentoiva taitaa olla aika punakka ja pönäkkäkin kaupungin ylimmän viranahaltijan mies puolinen puoliso. Ainakin noista kommenteista voi sen päätellä selkeästi.

Kyllä se Kipuna oli videon mukaan nolona kun kepulistit ajoivat vt johtavanlääkärin pellolle valtuustosta ja heti perään kysytään asioita, joista Kipinällä ei ollut mitään kipinää.

Ketä fiksua viranhaltijaa moinen edeltävä hölmöily ei ottas ohtaluuhun.

Ymmärrän, että ne puolueettomat valtuutetut, jotka siellä kaato-puheenvuorojaan ammattitaidollaan pitivät, ei moista tulleet ajatelleeksi. Maallikolle se on annettavakin anteeksi...

Matti Kosonen kirjoitti...

Ainahan voi olla, että Matti valehtelee tai on ihan pihalla kunnan asioista. Voihan olla, että Kipinä on hoitanut johtavanlääkärin tehtäviä, eihän se mahdotonta ole. Onhan valelääkärit aieminkin hoitaneet lääkärin virkaa.
Tai voihan olla, että Kipinällä on pätevyys hoitaa hallintosääntömme johtavallelääkärille määräämät seuraavat tehtävät:
- toimii terveydenhuoltolain tarkoittamana vastaavana lääkärinä
;
- määrää tartuntatautilain mukaiseksi vastaavaksi lääkäriksi jonkun alaisistaan lääkäreistä;
- määrää vastaavan hammaslääkärin kaupungin hammaslääkäreistä
;
- päättää veteraanikuntoutuksesta
;
- päättää lääkinnällisestä kuntoutuksesta
;
- päättää lääkehankinnoista


Oliskohan syytä laittaa Valviralle kysely...?

Anonyymi kirjoitti...

Susanna Vilen on erinomainen valtuutettu tälläisiä ihmisiä siellä tarvitaan hän osaa eritellä sen mitä hän tekee työkseen ja kertoa sen aseman mikä hänellä on tikkamäen ensijohtajana eli johtaa sitä laitosta mihin Kiteenkin potilaat tuodaan hoitoon minusta se oli seikkaperäistä ja arvokasta tietoa valtuutetuille minusta valtuutetun ja työelämän rooli ei mene hällä sekaisin hän antoi puolueetonta tietoa päivystyksen nykytilasta minusta Susanna Vilenillä on se rooli että hänet on valittu Kiteen kaupunginvaltuustoon ja siinä tehtävässä hän kertoo näkemyksiään mm.soteasioissa

Matti Kosonen kirjoitti...

Anteeksi tuo hieman huono asettelu, se johtuu hallintosäännösta kopioimisesta.

Toisinsanoen voitte lopettaa sen paskan puhumisen, että Kipinä olisi hoitanut johtavanlääkärin tehtäviä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kysymys anonyymille klo22.09: Kun aikoinaan Vilen äänesti päivystyksen ennallaan säilyttämisen puolesta niin silloin oli paljon keskustelua hänen jääviydestään. Kysynkin sinulta määräytyykö jääviys sen mukaan mitä mieltä valtuutettu kulloinkin on asiasta?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se niin menee. Ainakin tässä tapauksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Ilman muuta sillä on merkitystä kuka ja mitä on tekemässä. Siitähän se riippuu onko jiävi vaiko ei oo jiävi.
Kukas se oli kutsunut paloasema asiissa törösen ja sen toisen jepen paikalle. Eivätkös he ole jiävejä asiissa. Päättikö toimielin asian yksimielisesti vai äänestittekö?
Ai niin sehän olikin johdolle mieluinen asia, niin silloin voi olla ketä vaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo19.03: Kehotan sinun kyselemään puolueesi vanhemmilta valtuutetuilta mitä mikin kohta hallintosäännössä tarkoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Elä Matti ota niin vakavasti näitä koita saada jotain aikaseksi siellä valtuustossa eläkä pelkästään keskity todistelemaan omaa viisauttasi.

Anonyymi kirjoitti...

Usko jo Matti meillä on nyt ylivoima jolla männään loppukausi nyt saatiin muutama lisävahvistus joten turha enää äänestyttää mitään vaikka sinunkin oppiisä työmies on takavuosien kirjoituksissaan kehoittanut äänestyttämään ihan varmuuden vuoksi kaikki suhmurointiyritykset näin toimii temokratia

Anonyymi kirjoitti...

On ne käivelöitä nuo kepulit.

Tällä demareiden jatkuvalla ilikkumisen ruokkimisella ne hanskaa itelleen kokoajan kannnatusta lisää.

Herätkää jo demarit ihan oikeesti ja tehkää jotain.

Kait teillä siellä muutkin voi vielä päätöksiin vaikuttaa, jos nykyjohto on ulkona kuin lumiukko.

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 10.25: Taitaa ottaa lujille kun taas munasit itsesi :-)

Alan viimein ymmärtää miksi joillain puolueilla vain tietyt valitut saavat käyttää puheenvuoroja valtuustossa...

Anonyymi kirjoitti...

Matti, Seija ,Sami on muuten aika nami !

Anonyymi kirjoitti...

Eikö tuosta ole hyvä jatkaa.
Matti, Marko, Osmo ja Timo tuosta vain lisääntyy kaupunintyöntekijöiden kyykytys ja lomautus himo.

Anonyymi kirjoitti...

Sallisitte edes lomarahojen vaihtamisen vapaaksi. Moni halua syksyllä marjaan ja sieneen jne...
Miksi työllistetyt on irtisanottu melkein kaikki vaikka niiden palkoista 50 % valtiolta ja joudutte maksamaan työmarkkinatuesta 50 %, aika julmaa solidaarisuutta.

Että tälleen Posiolla, onko Kiteellä paremmin joku luku?

http://yle.fi/uutiset/posio_aloittaa_yt-neuvottelut_irtisanomisia_lomautuksia_tai_palkanalennuksia/7745821

Posion kunta uhkaa luisua kriisikunnaksi. Vuoden 2013 tilinpäätös osoittaa, että Posio täyttää kolme kriisikunnan kriteeriä ja loput kolme ovat vaarassa täyttä, mikäli vuoden 2014 tilinpäätöksen vuosikate on negatiivinen ja kunnan omavaraisuusaste painuu alle 50 prosenttiin.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymit klo 19.19 ja 21.27: Heh heh, nyt taitaa erään nimeltä mainitsemattoman puolueen loanheitto- osastolla mennä tosi kurjasti.
Onhan se ikävää kun joku aina oikoo kun keksitte totuuden tuntuisia valheita.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tuo ole ihme, kun Posiolla onkin yrittäjäpuolueella reilu enemmistö valtuustoosa, joka ymmärtää miten taloutta hoidetaan kun on vaikeat ajat. Olisipa Kiteeläkin asiat noin :(

Anonyymi kirjoitti...

Aki, Sinikka, Seppo ja Maija,
jos ei aukee ovi,
niin johan on lovi.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä näyttää Posiolla olevan puhdas yrittäjä puolueen johto. He ovat säästyneet punamullan ihanuudelta ja voivat näköjään tehdä ihan järkeviäkin tekoja taloutensa eteen. Onnittelut siitä heille.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymi klo22.22: Järkeviäpä hyvinkin, aivan kuten Kesälahdella ja Kiteellä ennenvanhaan kepu vetoisena eli alijäämää vuodesta toiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Voi hel.. miten järkevää porukkaa Posiolla. Tästä piti jo kirjoittaa aikoja sitten että miksi Kittiillä ei latumaksua vaan ryöstettiin uimahallin työntekijöiltä rahaa.
Laittakaa tämä vastaava latumaksu solidaarisuuden nimissä ilman mitään ei oo butjetoitu -kiemuroita voimaan.
Jokaisen kuuluu maksaa kunnan palveluista, ilmaisia palveluita ei ole. Näin siis Posiolla:
Vapaaehtoinen latumaksu hiihtokaudelle 2014 - 2015.
Vapaa-ehtoisen latumaksun suuruus on 50,00 €. Maksun voi suorittaa kunnan kassaan , tai kunnan tilille Fi3853590110000128. Maksussa tulee ehdottomasti mainita "latumaksu" sekä maksajan nimi.
31.3.2015 mennessä vapaaehtoisen latumaksun maksaneiden kesken arvotaan 50,00 €:n lahjakortti posiolaisiin liikkeisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Uimahallilla ei ole yhtään kepulaista töissä, joten joutavat maksamaan meidän latusten hoidon. Näin toimii demokratia kittiillä!

Anonyymi kirjoitti...

Voi surku, Aki, Seppo, Esa ja Kari, heillä on mielessä vain lähipalveluiden purku.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 18.1.15 klo 21.11, tuliko sulle täysin selväksi, että Hovi oli johtavan lääkärin virkavastuulla 15.12.14 valtuuston kokouksessa kuulemassa tuomion, että johtavaa lääkäriä ei kuulla kokouksessa?

Anonyymi kirjoitti...

Ei tullut. Mistä tuo viisaus olisi tullut, näistä kirjoituksistako???? Älä naurata.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kysymys anonyymille klo 20.11: Kerro kuka hoiti johtavanlääkärin tehtäviä tuohon aikaan?

Matti Kosonen kirjoitti...

Odotamme mielenkiinnolla edelleen vastaustasi?

Anonyymi kirjoitti...

Entäpä jos kokouksessa joku olisi älynnyt kysyä kaupunginjohtajalta kuka on tällä hetkellä virkavastuussa oleva johtava lääkäri? Mikä olisi ollut vastaus? Olisko joltain katkennut verisuoni päästä ja johtava lääkäri olis joutunut elvytystoimiin, koska perusturvajohtaja sitä tuskin olis pystynyt hoitamaan ja tuskin tuplawee Wileenkään kun totesi että on ollut irti lääkärin päivärutiineista irti vuosia.

Anonyymi kirjoitti...

Matti Valviralle voisit laittoo kyselyn, jotta junttovaako ne nurmiporat tuas lähihoitajia johtamaan perusturvoo?

ABC:n parlamentti ol suana just kuuman vihneen.

Anonyymi kirjoitti...

Koti_Karjalassa joku "toinen äänestäjä" oli pettynyt, kun Kiteeläisen terveydehuollon "purkuporukka" ei ole vastannut aiempaan kyselyyn heidän motiiveistaan lopettaa ilta ja vkl vastaanotto Kiteen tk:sta.
Joskus takavuosina muutamat näistä olivat hyvinkin aktiivisia kommentoimaan "toisten" tekemisiä eri medioissa. Voisiko vaikka entinen kansanedustaja vastata tuonne lehden palstalle, omasta puolestaan, mikä oli suurin syy hänen äänestyskäyttäytymiselleen siinä asiassa? T,Kolmas äänestäjä!

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 20.11: kun seuraavalla kerralla kysyt niiltä puheoikeuden omaavilta valtuutetuilta, pitääkö Matin väite pakkaansa ja jos he vastaavat: ei pidä. Niin silloin kannattaa kysyä vahvat perustelut ettei käy vastaisuudessa yhtä nolosti kuin nyt kävi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen keskustan yksi tavoite on aina ollut pitää heikoimmista huolta. Siihen pyrimme nytkin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, Keskustan edustaja, miksi äänestitte vuosi sitten, että välipala poistetaan kouluista ja omaishoidontukea ei pidetä ennallaan.
Ketkä on lapsia ja hoidettavia heikompia, joista Keskusta pitää huolta?

Anonyymi kirjoitti...

Voi sitä Erkkiä kun läksi Persujen leivistä ja perusti oman ryhmän tästä alkoi Persujen alamäki jatkuu elleen Osmon kannatas kysellä Erkiltä että miten se tälleen meni !

Anonyymi kirjoitti...

Pirhosen kirjoitus Koti-Karjalassa meni överiksi oli sotkettu puurot ja vellit sekaisin niin Soinihan se taisi sanoa että sitä saa mitä tilaa

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai Soini noin älykkäitä lausu?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä politiikonkin pitäisi pysyä asiassa kirjoituksissaan hyvä asia pilattiin muilla asioilla minusta nämäkin palvelut on kilpailutettava niin kun laki sanoo ja näin tässä on näköjään käynyt että tarjouksissa on ollut suuret erot jos tässä kaupunkia haetaan kompensoimaan ja takuumieheksi niin se ei ainakaan ole yhdenvertaisuutta jos taloudellinen tilanne on heikko niin sosiaaliluukku tietenkin maksaa huomattavan osan kuluista.

Anonyymi kirjoitti...

Mie olin käsittännä jotta Osmo ol vuatani kilipailutusta, voin olla viärässäkkiin! Mut kun nyt näin kävi jotta kalahti ommaan nilikkaan, niin hiä vasta heräs!

Anonyymi kirjoitti...

Osmon nilikkaan tais tömähtee... ABCilla tuas vinkkasivat, jotta kepulit ois viime kauvvella juntannet ja myyvvä hivattaannet tontin hoivakoin altai... Pitännöönkö tuokkaa paikkonnsa???

Anonyymi kirjoitti...

Oletko ite yrittäny kysyä Erkiltä jotain sen jälkeen kun häneltä proppu palaa? Koitappa ihan huvikseen...

Anonyymi kirjoitti...

Minusta huonommatkin päätöksen tekijät on paremppii kun päätöksentekijöitä ei ole ollenkaan !

Anonyymi kirjoitti...

Eilen oli karjalaisessakin tuosta asiasta juttu ja sehän oli pitkälle samaa asiaa kuin tämä Pirhosen teksti. Missäs kohtaa puurot ja vellit oli sekaisin. Mikä tuossa ei pitänyt paikkaansa. Kertokaa ihmeessä kuntalaisille totuus niin tietävät kehen on uskominen.

Anonyymi kirjoitti...

Lukasin uudestaan Karjalaisen jutun , en kyllä huomannut siinä mainittavan jostain lomautusepäselvyyksistä. Eikä siitäkään kuinka Osmo rukka ei ollutkaan päässyt haluamalleen paikalle! voi,voi!

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista seurustelua, kertokaa nyt mikä meille suoraan mikä kotikarjalan tekstissä ei ollut totuuden mukaista. Nostakaa syyte jos on antanut täysin väärää tietoa. Eikös se olisi pettämistä ja samalla myös rangaistava teko.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt en muista, vastustiko Osmo hoivapaikkojen kilpailutusta ? vastatkaa jos joku tietää. Onko Osmo sitä mieltä että luottamushenkilön pitää saada sitä mitä ITSE haluaa (hallituksenedustus lautakunnassa)Itsekeskeistä ajattelua Osmolta :(

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tuostakin vinkistä.

Keltanokat ei ole vielä oppineet, että ei pidä itse olla itselle esittämässä, vaan on parempi sumplia "kavereitten" kautta. Sehän on yleinen lainvastainen tapa tässä maassa, ninkuin Karjalainenkin täänään kirjoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Pirhosen kirjoituksen otsikko puhuu omaisen äänestä mutta itse kirjoitus keskittyy julkituomaan kirjoittajan pettymystä omaan poliittiseen mahalaskuun.

Anonyymi kirjoitti...

Koti-karjalan kirjoitus oli pääasiassa olettamuksia, arveluja ja epämääräisiä vihjailija. Tosiasioita siinä ei juuri pyrittykään tuomaan esiin, enkä ole kykenevä arvioimaan niiden vähien "tosiasioiden" todenmukaisuutta kun en asioita tunne.

Anonyymi kirjoitti...

Niin Ex Persu Erkki pitää halussaan sivistyslautakunnan puheenjohtajuutta yhdellä valtuutetulla! Miksi Persut eivät pommita siihen suuntaan aina näyttää olevan kepun ja demarien syy tapahtu mitä tahansa.

Anonyymi kirjoitti...

Ano 13.40 on oikea "havukkaahonajattelija." Tosin sillä erolla ettei tiedä asioista yhtään mitään ja kuitenkin on suuna ja piänä kommentoimassa.

Anonyymi kirjoitti...

Osmo Pirhonen kirjoittaa Koti-Karjala lehdessä Porinat palstalla " Omaisen ääni Mehiläisen hoivakodin asiassa" Minusta ei tämän jutun loppuun olisi pitänyt kirjoittaa sellaista asiaa mikä ei tähän otsikkoon kuulu jotenkin on pilattu hyvä asia sotkemalla politiikka mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Minä taas tykkään, että kuka vaan toisi julki näitä tapauksia mitä lehdet ei yleensä kerro. Sehän on vapaan sanan tarkoituskin, avata asiat perin pohjin. Eikös tuossakin kerrota juuri siitä miten politiikkaa tehtiin jossain valinnoissa. Eihän tuon juki tuonti ole kuin tiedottamista, eikä politiikka.
Näin tavan tallaajana asian ymmärrän.
Jotenkin vaikuttaa tekstin osuneen kohteeseensa kun niin kiivaasti täällä sitä arvostellaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onko se vain kansanedustajille sallittua arvioida kirjoituksissa muiden ryhmien tekemisiä.
Tässä Lahtelan pari some kommentti esimerkkiä edelliseltä kaudelta:


1.”Ainakin keskeisillä paikoilla olevilla tuntuu olevan vielä ”näytön paikka” onhan heillä äänestäjiltä ”narraamalla” saatu valtakirja takataskussa. Sillä ei tietenkään ole väliä ymmärtääkö päätöksistä ja niiden taustoista enempää kuin ”sika päivännoususta”, vallankahvassa on roikuttava maksoi mitä maksoi”.

2.”On hyvä jotta suhmurointi ja valmistelun heikot kohdat käy tulemaan julki. Kun valtuustossa useiden asioiden osalta on tullut epäiltyä ja äänestytettyä asioita on sanottu jotta se on irtopisteiden keruuta, politikointia ja populismia. Nythän tuo käy paljastumaan että olisi pitänyt äänestyttää vielä useamminkin. Monesti kyse on ollut jopa kaupunginhallituksen yksimielisistä esityksistä.”

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai kukaan ole kieltänyt Pirhosta kirjoittamasta, mutta onko jonkun mielestä niin, että Pirhosen Pyhiä Kirjoituksia ei saisi arvostella tai edes arvioida?

Anonyymi kirjoitti...

Persut yrittää reutuumalla poistaa Erkkiä pois tehtävistä, mutta kun se olisi mahdollista hoitaa sivistyneesti ja laillisesti niin se ei tunnu käyvän esim. Hallituksessa Erkki on valittu kaupungintalon äänestysalueen puheenjohtajaksi. Nukkuuko Pirhonen ? Ja yhteistyötoimikuntaan ei ole esittää persuilta pätevää tai osavaa henkilöä, jo on aikoihin elettä. Olis hyvä saada näihin vastaukset jos Osmo vaikka vastais, ja jos ei löydä vastausta niin lopeta joutavan jauhaminen. "seuraaja"

Anonyymi kirjoitti...

Aijjai kun koskoo...

Ei ennen oo kukkaan muu kun Esa uskaltana kirjottoo asioista lehtiin palstoila ja pittee veromaksajat tietosina asioihen oikeesta laijjasta.

Kyllä tuo perhonen pitäs suaha het hiljaseks, muuten meijät se kuulusa "Hukka" perrii.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän Esalla oo ennee mittään kirjotettavoo ku se on suanna taivutettua kepulaiset nöyrästi kannattamaan kaikkia mitä hiä esittää. Tarkemmin sanottunna ottanna mualaislittolaisista kuristusotteenn jost ei nii vua rimpuilkkaan irti. On se melekone jyrä, oon se!

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti jo keskiviikkona joku vastuullinen poliitikko korjaa paikallislehdessä Pirhosen esittämät virheelliset tiedot, ettei kuntalaisille vaan jää väärää kuvaa noista kyseisistä tapahtumista, mistä hän tekstissään aprikoi. Minä tarjoan absilla pullakahvit sille joka sen oikasun keskiviikkona tekee. Nyt on tilaisuus kuitata ja juuvvaan kökösumpi päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä näköjään ’asiantuntijat’ aprikoi mistä kyse. Otetaanpa muutama kohta vanhuspalvelulaista, jolla näköjään osa eri kuntien päättäjistä pyyhkii anustaan. Näitä pykäliä voi miettiä Mehiläisen tapauksessa.
7 § Palvelujen saatavuus ja saavutettavuus
Palvelut on järjestettävä niin, että ne ovat kunnan ikääntyneen väestön saatavissa yhdenvertaisesti.
Kommentti: toteutuuko yhdenvertaisuus, jos kilpailutuksen seurauksena Mehiläiseen jääviltä halutaan välirahaa?

Lukekaa tämä pöytäkirja, säännöt on siinä ja miettikää sitten miten 110 euroa taataan omaa rahaa? Millä päätöksellä kaupunki ja Kipinä tarjosi 12 euron välirahan perimissopimusta? Ei voi ottaa 12 euroa Mehiläisen asukkaalta, yhdenvertaisuus estää.
http://www.kitee.fi/documents/42125/100139/Asiakasmaksun+m%C3%A4%C3%A4r%C3%A4ytyminen+tehostetussa+palveluasumisessa++2014.pdf/035f7998-ada9-45c0-a4e9-48f4640029c7
Ote pöytäkirjasta: Asiakkaan omaan käyttöön jää muihin henkilökohtaisiin tarpeisiin 110 €/ kk.

11 § Vanhusneuvosto
Vanhusneuvosto on otettava mukaan 5 §:ssä tarkoitetun suunnitelman valmisteluun ja 6 §:ssä tarkoitettuun arviointiin. Lisäksi neuvostolle on muutoinkin annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumisen taikka ikääntyneen väestön tarvitsemien palvelujen kannalta.
Kommentti: Ei ole mitään dokumentteja ja todisteita kaupungin sivuilla, että vanhusneuvosto tai sen edustaja olisi ollut tekemässä kilpailutuspäätöstä. Paddar ja Kipinä avasi tarjoukset ja päätös tehtiin hinnan mukaan (pöytäkirjassa) vaikka tarjouspyyntölomakkeilla on paljon perusteita ja rastitettavia kohtia.
14 § Pitkäaikaisen hoidon ja huolenpidon toteuttamista ohjaavat periaatteet
Kunnan on turvattava iäkkään henkilön pitkäaikaisen hoitojärjestelyn pysyvyys, jollei järjestelyä ole aiheellista muuttaa iäkkään henkilön toivomuksen tai hänen palveluntarpeidensa muutoksen johdosta taikka muusta erityisen painavasta ja perustellusta syystä.
Kommentti: Palveluasumista ei voi keskeyttää. Kansanedustajaehdokas Musikka kirjoitti jo siitä että voiko vanhusta viskellä paikasta toiseen parin vuoden välein, hoitokodista on tullut koti josta siirtäminen on henkistä julmuutta, tätä Musikka tarkoitti.

Nyt pitäis yrittää elää näiden tosiasioiden kanssa. Tyhjästä on paha nyhjästä sano Attendon edustaja kilpailutuksen jälkeen, eiks vaan? Toinen veroparatiisifirma kusettaa olemattomilla paikoilla ja toinen vedättää hinnoilla. Bussifirmat kilpailutuksessa siirtää kuskit ja matkustajat uuden firman busseihin. Miten hoitajat ja vanhukset siirretään uuden palvelutarjoajan alle samassa hoitopaikassa tai uuteen paikkaan, liekkö Kipinän putiikki ensimmäisiä tämän tosiasian edessä Suomessa, ei ainakaan mediassa ole näkynyt vastaavaa aiemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi klo 16.31, kerro tiällä Pirhosen jutusta ne tiedot, jotka ovat siun mielestä virheellissii niin pekuleerataan niitä tiällä ennenkuin on lehessä.

Anonyymi kirjoitti...

Tapio Hämäläinen aprikoi kotkarjalassa viikolla, jotta "jos alueen kuntayhtymään valitaan johto poliittisin perustein, niin saattaa käydä niin, että penaalin terävin kynä ei tule valituksi"
Voisiko tuota sanontaa käyttää muutamissa Kiteenkin valinnoissa?
Tuo mitä tuossa pari edellistä kirjoittaa lakiteksteistä pitää paikkansa, mutta en tuonut sitä tuossa kahvita4jouksessani tarkoituksella julki, kun halusin katsoa onko kukaan muu näitä lueskellut. Hyvä että on, mutta ei tainnut olla kukaan niistä jotka riekkuivat Pirhosen niskassa hänen täysin oikean tulkintansa johdosta paikallislehdessä.
Vieläkö sumppi maisuu???

Anonyymi kirjoitti...

Ano 16.01 mihin hävisit? Latase pöytään nyt ne Pirhosen antamat väärät tiedot, niin nolataan se porukalla niillä siun tietoloillas. Elä yhtään ujostele, kakista vaan ulos ihan rohkeesti, vai loppuko siulta akku kesken kaiken😞

«Vanhin ‹Vanhempi   1 – 200 / 1037   Uudempi› Uusin»