keskiviikko 17. joulukuuta 2014

JOTAIN POSITIIVISTÄKIN

Eilisetä valtuustonkokouksesta riittää kerrottavaa lapsenlapsillekin. Siinä oli mukavaa sanailua, mutta myös käytöstä josta tunsin myötähäpeää valtuutettujen käytöksen puolesta. En myöskään lähde ruotimaan sitä hallituksen kadottamaa 3.000.000 €.a josta kukaan ei tuntunut tietävän mitään. Sekin selvinnee aikanaan. Samoin jätän kirjoittamatta siitä miten kaupunkia uskollisesti vuosikymmiä palvellut terveyskeskuslääkäriä nöyryytettiin valtuuston enemmistön taholta.

Keskityn kirjoittamaan valtuuston positiivisesta - ja myös uudesta piirteestä valtuustossamme eli kissanpoikasten silmien avautumisesta.
Kukaan mediaa seuranneista seutukunnan ihmisistä on tuskin välttynyt lukemasta kädenvääntöä varahenkilöstö järjestelmästä ja sen lopettamisesta. Tämä kallis ja toimimaton järjestelmähän oli perua liikelaitos Hellin ajoilta, jolloin uusia organisaatio rönsyjä muodostettiin kaikilla muilla kuin taloudellisilla perusteilla.

Kaksi vuotta sitten alkoi kiehua varahenkilöstö järjestelmän ympärillä kun valtuusto lakkautti sen äänestyspäätöksellä. Tämä taas ei käynyt menneisyyteen katsovalle vanhoilliselle siivelle ja alkoi kahden vuoden taistelu. Päätöstä jauhettiin monet ja monet kerrat hallituksessa ja ainakin kolmesti se kävi valtuustossa. Asia poiki lukemattomia oikaisuvaatimuksia ja valituksia hallinto-oikeuteen. Lisäksi lakkautuspäätös aiheutti työpaikkakiusaamisilmoituksia useammasta henkilöstä. Mopo karkasi totaalisesti hallituksen käsistä eikä asiaa ole vieläkään saatu lopulliseen päätökseen varahenkilöstön lakkautuksen osalta sen enempää kuin olisi saatu selvitettyä onko työpaikkakiusaamista tapahtunut.

Kaksi vuotta velloneen asiallisen ja asiattoman keskustelun ja monen kiemuran jälkeen minulle oli suuri yllätys kun valtuusto päätti hallituksen ja perusturvalautakunnan yksimielisellä ehdotuksella LAKKAUTTAA VARAHENKILÖJÄRJESTELMÄN. Lakkautus olisi mennyt läpi ilman keskusteluja ellen minä olisi pyytänyt puheenvuoroa kiittääkseni niitä valtuutettuja jotka olivat viimein kääntäneet katseensa menneisyydestä tulevaisuuteen.

Kissanpoikasten silmät ovat vihdoin auenneet ja hyvä niin !





 


352 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   201 – 352 / 352
Anonyymi kirjoitti...

Päivää toverit, sallitteko että esitän teille arvoituksen muutaman vuoden takaa edelliseltä valtuustokaudelta. Näitä arvoituksia on lukemattomia, joista pari tähän alkuun. Kysymys kuuluu: Kenen kirjoituksia nämä ovat, jotka ovat suoria lainauksia?

1.”Ainakin keskeisillä paikoilla olevilla tuntuu olevan vielä ”näytön paikka” onhan heillä äänestäjiltä ”narraamalla” saatu valtakirja takataskussa. Sillä ei tietenkään ole väliä ymmärtääkö päätöksistä ja niiden taustoista enempää kuin ”sika päivännoususta”, vallankahvassa on roikuttava maksoi mitä maksoi”.

2.”On hyvä jotta suhmurointi ja valmistelun heikot kohdat käy tulemaan julki. Kun valtuustossa useiden asioiden osalta on tullut epäiltyä ja äänestytettyä asioita on sanottu jotta se on irtopisteiden keruuta, politikointia ja populismia. Nythän tuo käy paljastumaan että olisi pitänyt äänestyttää vielä useamminkin. Monesti kyse on ollut jopa kaupunginhallituksen yksimielisistä esityksistä.”

Anonyymi kirjoitti...

Eihän kukaan ole kieltänyt tekemästä yhteistyötä ihan kenen kanssa haluaa. Eri asia on, onko tuo yhteistyö luonteeltaan vaalilupausten mukaista. Ja ainahan on varminta pysyä kaukana niistä, jotka todella päättävät asioista, näin voi keskittyä tehtyjen päätösten arvosteluun. Siinä Matti on suorastaan mestari!

Anonyymi kirjoitti...

Kun lukee valtuuston 15.12.2014 pidetyn pöytäkirjan jossa talousarvio hyväksyttiin niin Kiteen Persuthan on pettäneet kaiken lupaamansa hehän eivät enää ole vaatineet mitään päivystyksen lisäämistä vaan on tulleet perusturvalautakunnan esityksen taakse päivystys asiassa eli vain iltavastaanottoja lisätään kahtenapäivänä viikossa täydellinen mahalasku heidän uholleen kyllä kansa tietää sanoi Vennamo aikoinaan

Matti Kosonen kirjoitti...

Ehkäpä juuri sen vuoksi minusta ei tule koskaan hyvää poliitikkoa kun minulla on hyvä muisti.

Anonyymi kirjoitti...

Jos nuo siteeraukset eivät ole Esa Lahtelan, niin syön peräkärryllisen sontaa. Hyvin on muistissa tuon tyyliset kirjoitukset häneltä. Kummaa kyllä että nyt hän on juuri näiden samojen ihmisten pauloissa, joita tuolloin morkkasi julkisesti ja jatkuvasti. Luulis nyt nolottavan, kun ite onkin toiminu samoin kuin silloin väitti kepun toimivan. "Narraamalla saatu valtakirja taskussa" aika osuva sanonta ja vielä omasta kynästä. Heh heh heh😂

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 19.36: Väitätkö tosiaan etten ole tuonut näkemyksiäni esille myös päättäjille??!?

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa käydä lukemassa kaupunginhallituksen pöytäkirjä 16.6.2014. Oon hyvillään Puhoksen koulun säilymisestä!

Anonyymi kirjoitti...

19.36 alkaa jo paljastaa, että on olemassa todelliset päättäjät? Ketä ne ovat, eikö kaupunginvaltuusto olekkaan päättävä elin Kiteellä. Äänestäjänä alan hermostua, jos in joku muu päätöstaho eikä vaaleilla valittu valtuusto. Kerroppas 19.36 lisää asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

20.27 arvasit oikein, nämä ovat muutaman vuoden takaa, kun Esa oli rivivaltuutettu. Puheet, kirjoitukset ja teot olivat silloin tuohon tyyliin. Keräilin sillon talteen noita, kun arvasin miten käy jos hän joskus pääsee ensimäisen kerran vallankahvaan. Nyt hän paheksuu kaikkea tuota mitä on silloin ollut julistamassa, melkoista "rehtiilmiö" meininkiä? Ei ihme jos poliitikot ovat vähiten luotettavia kansalaisia ihmisten mielestä. Laitan joskus lisää näitä kommentteja jotta Esan toive suhmurointien julkitulosta toteutuu.

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä mitä muut ajattelee tuosta lääkäriaikojen supistamisprosessista, jossa näytti ulkoa katsoen olleen pelissä kaikkea muuta kuin järkeä. Itse olen erittäin pettynyt ratkaisuun, jonka arvopohja ei mitenkään osu demariaatteen kanssa yksiin. Jos en ole ihan väärin ymmärtänyt, niin demareiden johtohahmot ovat olleet jopa etunenässä tämän lääkäriaikojen supistamishankkeen läpiviennissä.
Täällä on myös kerrottu lupauksista joita te demarit annoitte vaalien alla, niin karmealta näyttää nykyinen toimintanne niihin verrattuna.
Toivottavasti kaupunkilaiset ottavat nämä näkökohdat huomioon kun seuraavan kerran pääsevät lupauksianne arvioimaan äänestyskopissa.
Myönnän tehneeni viimeksi pahan virheen, kun luotin liikaa miehisiin lupauksiin, joilla ei ollutkaan pohjaa.
Aamun lehdessä kaupunginjohtaja kehuu päätöstä, ettei kuntalaiset edes huomaa leikkauksia. Näinköhän jää huomaamatta jos nuo jopa 5h jonotusajat Tikkamäellä pitävät paikkansa. Terveillehän se ei tietysti näy mitenkään, mutta tykkääkö lapsiperheet tästä se jää nähtäväksi.

Matti Kosonen kirjoitti...

Minuakin ihmetyttää tuo lääkäriaikojen supistaminen, kuka siitä saa pisteet? Kuka hyötyy siitä, että voidaan sanoa demareiden pettäneen äänestäjät? Kuka veti ja ketä kölin alitse? 5 pisteen vihje: lääkäriaikojen supistaminen oli aiemmin keskustalaisen Hellin johtajan ja keskustalaisen va. kaupunginjohtaja Turusen märkä päiväuni.

Erityisen vaikeaksi ymmärtää päätöstä tekee se, että päätökselle ei löydy minkaanlaisia tosiasioihin pohjautuvia perusteita.perusteita.

Anonyymi kirjoitti...

Johan tuo on muutamaan kertaan kuultu. Olet pettynyt kun et pääse lääkäriin omassa kunnassa just silloin kun satut haluamaan. Pääset kuitenkin aina lääkäriin kun sitä tarvitset.
Jos sinulla ei ole isompia murheita, on asiat aika hyvin.

Matti Kosonen kirjoitti...

Totta mitä kerrot, toista se on noilla lehmillä, niille on päivystys 24/7 ja lääkäri tulee pihaan kun masu on pipi ja kaupunki maksaa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on kuulema uhkailtu jo rikosilmoituksella niitä, jotka levittelevät tietoa kaupunginvaltuuston äänestyspöytäkirjoista ja äänestyskäyttäytymisestä koskien lääkärin vastaanottoaikoja. Kertoo aika paljon millä tasolla asioita joissain piireissä haluttaisiin hoitaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli kymmenen pisteen vinkki eräältä pitkään paikallispolitiikkaa seuranneelta henkilöltä.
Demarit (johtavat) ja kepu olivat sopineet muutamasta priaatteellisesta asiasta valtuustokauden alussa. 1. Demarien piti luopua lupauksestaan pitää vastaanottopalvelut entisellään, niin kepu lupasi estää lomautukset.
2. Demarit lupasivat olla tukemassa kepulle tärkeää viemärilinjan vetoa mökkiläisille ympäri varmon kankaita, jos kepu on tukemassa demareille tärkeää paloaseman rakentamista. Ensimäinen meni läpi jo nyt, mutta toinen jäi toteutumatta kun kaupunginjohtaja sotki suunnitelmat esittämällä niiden siirtoa kauas tulevaisuuteen. Siis seuraavalle valtuustolle.
Näin Kiteellä hoidetaan kuntalaisten asioita.

Anonyymi kirjoitti...

Työsuojeluilmoitusta vaan vetämään, kun jopa suhmurointeja aletaan tuoda julki. Taisi tuolla aiemmin joku siteerata Lahtelan teesejä takavuosilta. "Hyvä että suhmuroinnit tulee julki".
Siitä vaan rikosilmoituksia väsäämään, noilla teeseillä!

Anonyymi kirjoitti...

Ja jollekin Kaisa Saarelle luvattiin säilyttää musiikkiopiston paikat (työpaikka) sekä hallituksen varapuheenjohtajuus, kun lähtee mukaan tukemaan kepun ja demareiden päättömyyksiä. Laiffia landella.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se tuo Matti on suoraselkäinen sosialidemookraatti oli esittänyt Esa Lahtelaa Kiteen kh:n puheenjohtajaksi näin valtuustonkokouksen pöytäkirja kertoo Esa oli puheenjohtajavaalissa menestynyt hyvin 35 valtuutetun joukosta oli saanut ääniä kokousedustajien kertoman mukaan 28 ääntä ilmeiseti persut ja aikapoika päivinen eivät olisi äänestäneet esaa muut valitut 1 puheenjohtaja Ari Asikainen 14 äänä ja 2 puheenjohtaja Kaisa Saari 8 ääntä Onnea valituille !

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin pistee rätkäytin nimen siihen päivystysadessiin kun sanovat sokkarilla että tämä on tämän valtuustokauden tärkein asia nyt kun luin sitä vatuustonpäätöstä siitä asiasta niin Pirhonenkin oli jo tyytynyt perusturvalautakunnaan esitykseen että vain päväaikaista vastaanottoa lisätään kahtenapäivänä viikossa että silleen ne kissanpennun silimät aukkee vähitellen.

Anonyymi kirjoitti...

Eräs naisvaltuutettu on uhkaillut rikosilmoituksella jos äänestyspöytäkirja, jossa on näkyvillä ketkä ovat olleet terveyskeskusvastaanoton supistamisen kannalla ei häviä netistä.
Hän lienee yksi noista JAA äänestäneistä ja sehän selviää kun viranomaiset tutkivat asian laittomana uhkauksena. Mikä oman nimen näkymisessä pelottaa?
Laifia landella vol 2.

Anonyymi kirjoitti...

Päivää toverit, sallitteko että esitän teille arvoituksen muutaman vuoden takaa edelliseltä valtuustokaudelta. Näitä arvoituksia on lukemattomia, joista pari tähän alkuun. Kysymys kuuluu: Kenen kirjoituksia nämä ovat, jotka ovat suoria lainauksia?

1.”Ainakin keskeisillä paikoilla olevilla tuntuu olevan vielä ”näytön paikka” onhan heillä äänestäjiltä ”narraamalla” saatu valtakirja takataskussa. Sillä ei tietenkään ole väliä ymmärtääkö päätöksistä ja niiden taustoista enempää kuin ”sika päivännoususta”, vallankahvassa on roikuttava maksoi mitä maksoi”.

2.”On hyvä jotta suhmurointi ja valmistelun heikot kohdat käy tulemaan julki. Kun valtuustossa useiden asioiden osalta on tullut epäiltyä ja äänestytettyä asioita on sanottu jotta se on irtopisteiden keruuta, politikointia ja populismia. Nythän tuo käy paljastumaan että olisi pitänyt äänestyttää vielä useamminkin. Monesti kyse on ollut jopa kaupunginhallituksen yksimielisistä esityksistä.”

Aivan oikein arvasit, nämä ovat Esa Lahtelan ajatuksia kepulaisesta päätöstyylistä. Nyt hän itse on toteuttamassa samaa jota silloin kovasti inhosi ja parjasi kommenteissaan! Maailma muuttuu Esaseni!!

Anonyymi kirjoitti...

http://webdynasty.pohjoiskarjala.net/Dynasty/Kitee/kokous/201410314-7-3.PDF

Jos joku ei vielä tiedä ketkä säälittävästi poistivat kunnioitetun lääkärin vastaamasta kysymyksiin valtuustonkokouksesta ja heti perään lakkauttivat ilman perusteita kaupunkilaisille tärkeän lääkärivastaanottopalvelun iltaisin ja lauantaisin sekä arkipyhinä.
Siellä ne on kansakunnan kynttilät, työmiehet ja yrittäjät kaiken kansan ihailtavana ja lupauksiaan pettäneinä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin se on että sopimukset on sopimuksia esimerkiksi Erkki Arovainion paikka sivistyslautakunnan puheenjohtajana pitää se on hyvä saavutus yhdenhengen ryhmältä ja siltä paikalta ei voi valtuusto erottaa häntä ainostaan jos hän pyytää eroa on eri asia nyt hyvät Persut miettikää mikä teillä on mennyt pieleen älkääkä syyttäkö toisia ainaisesti

Matti Kosonen kirjoitti...

Minusta Arovainion olisi syytä ymmärtää erota itse.

Anonyymi kirjoitti...

Persujen on todella hankala syyttää itseään noista valtuuston päätöksistä mitä joku tuossa edellä on linkittänyt kaupungin sivuilta. Persut taitaa olla ainut ryhmä, joka kokonaisuudessaan olisi pitänyt vastaanotot tämän vuoden tasolla. Esim kokoomuksesta vain Sutinen, Päivinen ja Halttunen olivat aidosti kuntalaisten puolella. Sehän se on valtuutettujen tehtäväkin, eiö vain?

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 20.30: Jos väitteesi pitää paikkaansa ja tuo uhkaus on annettu todistettavasti niin laita nimi näkyviin.

Anonyymi kirjoitti...

Oiskohan käyny niin, että joku on joutunu lehmänkaupoissa äänestämään jotenkin vastoin omaa tahtoaan ja nyt alkaakin tulla katumapäälle, kun näyttää tulevan julki listat. Niin ja vielä se kun joutui lisäksi äänestämään Seija Hovin ulos, kun hänet oli yllättäin pyydetty kokoukseen. Suhmuroijilla taitaa mennä pupu pöksyyn kuntalaisten ylimielisen kohtelun vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Käväsin lukemassa kaupunginhallituksen pöytäkirjan 16.6.2014. Siellä lukee ihan selvästi että Lahtela esitti Asikaisen kannattamana ettei Puhoksen koulua suljeta. Kiitos molemmille herroille tästä päätöksestä koko Puhoksen kylän asukkaiden puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri näi, tämä kokous on ollut näiden Puhoksen ja Kesälahden kokousten jälkeen, joissa Esa oli saanut "herätyksen" koulujen suojeluun. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin lukemassa 4.6.2014 sivistys ja vapaaikalautakunnan pöytäkirjan. Siellä on korutonta kertomaa säästölistasta jonka lautakunta hyväksyi. Vain Vesa Auvinen on ollut Puhoksen lopettamista vastaan ja paikalla on ollut myös Esa Lahtela ja Kaisa Saari hallituksen edustajina. Sain myös tiedon, että Lahtela oli ollut lautakunnan kanssa yksimielinen eikä ole reklamoinut mitenkään päätöstä.
Jospa lopulta nyt vaan tunnustaisit, että julkisuuden paine pudotti "köntsät" housuun ja käänsit parissa viikossa palttoon ympäri. Hyvä niin että järkeä vielä siinä asiassa löytyi. Kunpa olisit pitänyt lupauksesi myös tässä terveyskeskusvastaanottoasiassakin, jota niin näkyvästi vaalislouganissasi mainostit.

Anonyymi kirjoitti...

Ennen hallituksen kokousta, jossa Lahtela käänsi takkinsa ja yritti kerätä säälittäviä irtopisteitä, hän totesi Karjalaisen lehtijutussa 13.6.2014 sanatarkasti "Vaikka Lahtela sanoo, ettei hänellä ole kantaa leikkauslistaan, hän puolustaa sivistyslautakunnan ehdottamia ratkaisuja". Tämä lausunto siis sen jälkeen, kun sivistyslautakunta oli tehnyt päätöksensä ja Puhoksessa oli ollut yleisötilaisuus, mutta hallituksen kokous oli vielä edessä. Takin kääntö tapahtui siis aivan hetki ennen hallituksen kokousta. Mutta tällä kertaa takin kääntö oli onneksi hyvä asia ja siitä pisteet Esalle.

Anonyymi kirjoitti...

Esa oli kuulema ollut hallituksessa niin sitoutunt Puhoksen koulun säilyttämiseen, että oli ehdottanut rahoitusvaihtoehtona jopa 0,5% veron korotusta. Tähän ei kuitenkaan muu hallitus ollut suostunut, vaan olivat puun myyntiä lisäämällä saaneet rahoituksen järjestymään koulun säilymiselle.
Hyvä kun me äänestäjätkin olemme hajulla mitä kaupungissa tapahtuu, kiitos siitä puoluettomalle medialle.

Anonyymi kirjoitti...

Kaupunginhallituksen ja lautakuntien kokousten keskustelut eivät ole julkisia lukuun ottamatta puheenvuoroja, joilla voidaan kritisoida Esa Lahtelaa. Eikö niin, hallituksen vuotaja(t)?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä niin kaikki veivarit ovat tulleet siihen lopputulemaan että Esa on ollut puolustamassa Puhoksen koulun säilymistä jatkossakin ja tasapainottamisojelma vuoteen 2018 asti ei mainita koulun lakkauttamista. Nyt näyttää silleen että päivystys ja Puhoksen kouluasit on loppuun kaluttu Ok !

Anonyymi kirjoitti...

Juuri näin niiden mielestä, jotka eivät kestä kantojensa julkituloa. Nyt vaan kansalaisten on tehtävä johtopäätökset kehen jatkossa luottavat ja kehen eivät!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä uudenvuoden tervehdys kaupunginjohtajalta Koti-Karjala lehdessä kanattaa lukea tarkkaan asiat jotka on tuotu esille on selkokieltä ja kaikien ne pitäisi ymmärtää mistä on kysymys

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 11.30: mutta ei ne ole salaisiakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteeläisen kepu- ja demaripolitiikan perinteen mukaan kaikki on salaista. Elä kerro kenellekään politiikkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Pääosin ei salaisia, mutta luottamuksellisia kyllä. Kiteen hallituksen kokouskeskustelut on apsilla ennen kokouksen päättymistä, ja täällä Matin plokissakin pienellä viiveellä, joten ei se mitenkään lain mukaan mene.

Anonyymi kirjoitti...

Tasan varmasti ei ole olemassa mitään lakia, mikä tekisi hallituksen keskusteluista salaista tai luottamuksellista. Yksittäiset asiat voidaan salata, jos on perustetta. Kiteen toimintakulttuuri, eli kepun ja nykyisin myös Lahtelan tapa, uhkailut ja peloittelut eivät sentään ole lain tai asetusten yläpuolella. Se on huono kulttuuri, että asioita päätetään yksisaä tuumin salata esim. keskusteluiden tai valmisteluisen osalta. Melkein kaikki nykyvaltuutetut korostivat vaalilupauksissaan avointa päätöksentekokulttuuria. Katteettomia olivat nekin pl. perussuomalaiset, jotka näköjään yrittävät parhaansa mukaan tuoda asioita julki.

Matti Kosonen kirjoitti...

Asiaa kysyttiin Kuntaliiton johtavalakimies Harjulalta, eikä siinä mitään laitontakaan ole. Minä olen aina kannattanut avointa päätöksen tekoa.

Anonyymi kirjoitti...

Kuntaliiton sivulta:

Hyvän hallintokäytännön mukaista ei ole paljastaa ulkopuolisille suljetussa kokouksessa käytyjä keskusteluja. Kuntalain 32.2 §:n mukaan luottamushenkilön tulee edistää kunnan ja sen asukkaiden parasta sekä toimia luottamustehtävässään arvokkaasti tehtävän edellyttämällä tavalla. Tietojen vuotamisen asiakirjaan sisältymättömistä seikoista (esim. suljetussa kokouksessa käydyistä keskusteluista) tai sellaisista tiedoista, jotka eivät vielä ole julkisia, voidaan katsoa rikkovan luottamushenkilön kuntalain 32 §:n mukaista käyttäytymisvelvollisuutta, vaikka tarkkaan ottaen kyse ei tällöin olekaan salassapidettävien tietojen paljastamisesta.

Luottamushenkilö voi niin halutessaan kertoa suljetussakin kokouksessa esittämänsä mielipiteet ja omien puheenvuorojensa sisällön ulkopuoliselle. Toimielimen muiden jäsenten käyttämien puheenvuorojen julkista selostamista tai julkaisemista ei sen sijaan voida pitää asianmukaisena.

Anonyymi kirjoitti...

Aina herää epäilys, jos asioita tai keskusteluita pitää määrätietoisesti salata ja niitä kyräillään omissa pikkupiireissä. Oliko se muuten hyvän hallintotavan mukaista käytöstä, kun Lahtela ja kaupunginjohtaja pakottivat uhkailemalla pöytäkirjantarkastajan allekirjoittamaan puutteellisen hallituksen kokouspöytäkirjan? Liekö tarkastuslautakunta saanut jo pyytämänsä selvitykset asianosaisilta? Vai onko tässäkin jatkunut uhkailulinja ja luvattu jotain mukavaa, että lausunnot ovat näille diktaattoreille mieleisiä?

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa aiemmin joku oli linkittänyt Lahtelan julkisi kmmentteja, joissa hän toivo julkisuutta ja suhmuointien tuomia äänestäjien tieton. Mikä se nyt on muuttunut kun niin kovasti täällä vouhkataan jos jotain on tullut julki. Törkeetähän se on jos omat äänestyskäyttäytymiset tulevat julki, etenkin jos ne ovat täysin päinvastaisia mitä olivaalien alla luvattu äänestäjille siellä soppkanuunan varjossa.
Ei kun hallitooikeueen vaan jos on jotain julkisuuslain rikkomuksia oppositio tehnyt. Kyllä ne siellä parin vuoden pästä joain ymäripyöreää lausuvat jos on aiheta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 14.13: Onkohan minun kuntalaki vanhentunutkun siinä lukee seuraavaa: 32 §
Kunnan luottamushenkilöt
Kunnan luottamushenkilöitä ovat valtuutetut ja varavaltuutetut, kunnan toimielimiin valitut jäsenet, kunnan kuntayhtymän toimielimiin valitsemat jäsenet sekä muut kunnan luottamustoimiin valitut henkilöt. Tehtävänsä perusteella kunnan toimielimen jäseneksi valittu kunnan viranhaltija tai työntekijä ei kuitenkaan ole kunnan luottamushenkilö.
Luottamushenkilön tulee edistää kunnan ja sen asukkaiden parasta sekä toimia luottamustehtävässään arvokkaasti tehtävän edellyttämällä tavalla. Luottamushenkilön tai henkilön, joka on ehdolla muuhun luottamustoimeen kuin valtuutetuksi, on valtuuston tai asianomaisen toimielimen pyynnöstä esitettävä selvitys seikoista, joilla voi olla merkitystä hänen vaalikelpoisuutensa tai esteellisyytensä arvioinnissa.
Kunnan valtion luottamustoimeen valitsemasta henkilöstä on soveltuvin osin voimassa, mitä kunnan luottamushenkilöstä säädetään."

Anonyymi kirjoitti...

Finlex tarjoaa 32 pykälän osalta tuon Matin esittämän tekstin. Ehkä tuo aiempi on kepulain 32 pykälä, joka kieltää puhumisen tupailtojen ulkopuolella :D

Matti Kosonen kirjoitti...

On aivan eriasia toimia hyvän hallintokäytännön vastaisesti kuin toimia kuntalain vastaisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa vilkaista myös laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta. Kaikki kunnankin toiminta on julkista, ellei jokin asia ole erityisesti salaista. Myös asiakirjat. Tämä laki toteaa myös sen, että myös vähänkään merkittävämmät valmistelussa olevat asiat ovat julkisia. Aivan turha väittää, että jokin laki tai asetus olisi sen puolella, että asioita pitäisi tietoisesti salata kuntapäättämisessä. Hyvä hallintotapa ja käyttäytymissäännöt ovat asia erikseen. Poliitikoillekin tekisi hyvää puhua edes joskus totta ja edes yrittää olla tehellisiä ja avoimia. Ainakin niille, jotka mainostavat itseään erityisen rehtinä ilmiönä,

Anonyymi kirjoitti...

Junttalain 32 pykälässä on näin: Enemmistö päättää ja muut pitää turpansa kiinni koko kauden.

Matti Kosonen kirjoitti...

Julkisuuslakihan lähtee siitä ajatuksesta, että kaikki asiat ovat julkisia joita ei erikseen ole luokiteltu salaisiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Onko täällä hallituksen puheenjohtajan taustavoimia vastaamaan kysymykseen, miksi hän elää nykyisin täysin muutoin mitä on aiemmin julkisissa kommenteissaan opettanut. Siis on arvostellut salailua ja kaikenlaista suhmurointia päätöksentekijöiden taholta. Esahan ei itse tänne roskasivustoille alennu kirjoittelemaan, niin jos vaikka joku sihteeri tai neuvonantaja vastaisi tuohon kysymykseen. Jotain suurta on täytynyt tapahtua, kun arvot ovat heittäneet häränpyllyä muutamassa vuodessa?

Anonyymi kirjoitti...

Non niin. Nythän siellä joku jo alkaa osata tehdä johtopäätöksiä siitä miksi tuota pöytäkirjantarkastus episoidia ei ole tuotu uudelleen käsittelyyn.

Se on tiettävästi aiemman Kiteen käytännön mukaisesti sovittu kaikessa rauhassa kabinetissa. Hys, hys, hys, sulle mulle tyyliin.

Arvatkaa kuka sai ja mitä?
Ei liene kovin vaikeaa arvata?

Anonyymi kirjoitti...

Kaalimaa sai uuden viran jossa ei enää tarvita 10 työntekijän järjestelmää, joten se jouti lopettaa vähin äänin. Mutta eikös teillä ole vielä se pöytäkirja tarkistamatta. Niin ja se kiusausilmoituskin on vielä kesken jossa on monia käänteitä, jotka osoittavat täydellistä pumitystä ja suhmurointia kepun piikkiin.

Anonyymi kirjoitti...

Syksyltä on auki tapaus, jossa Lahtela ja kaupunginjohtaja pakottivat pöytäkirjantarkastajan allekirjoittamaan virheellisen pöytäkirjan. Asia on tarkastuslautakunnan käsittelyssä. Saiko Saari tästä alkekirjoituksestaan lopulta jonkun palkinnon myöhemmin? Ja missä on mm. Lahtelan kirjallinen selvitys asiasta, jonka tarkastuslautakunta on pyytänyt. Nämäkin ovat julkisia tietoja asiakirjoineen. Ja pidetään huoli, että nämäkin asiat tulevat faktat tarkistettuna jokaisen kuntalaisen tietoon.

Anonyymi kirjoitti...

Mites on, onkos YT-neuvotteluista syntynyt pöytäkirjoja ja onko ne jostain luettavissa mahdollisine eri osapuolten antamien lausuntojen sun muiden perusteiden kanssa. Eikös nekin ole julkisia? KH:n kokouspöytäkirjoissa viitataan vain neuvotteluihin ja referoidaan niitä ilman neuvotteluiden dokumentteja.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän ne yt-menettelyt ole julkisia. Herranen aika, miettikäähän nyt vähän.

Eikä kuntaliiton tai työmarkkina lakimiesten lausunnotkaan ole julkisia, vaikka niihen päätöksen teon pohjaksi vahvasti viitattiinkin.
Nehän on vain viranhaltijoille annettuja ja heidän käyttöönsä.

Jos haluatte niin kysykää kuntaliitosta, sieltä annetaan teillekin "sopiva" lausunto.

Anonyymi kirjoitti...

Julkisuuslain 7. pykälän mukaan asiakirja, joka on toimitettu tai saavuttanut viranomaisen (virkamiehen), on julkinen. Ellei erikseen ole salaiseksi julistettu. Ne saa pyytämällä esim. kaupungitalolta. Jos virkamies ei luovuta sitä, hänen on kirjallisesti perusteltava syy, miksi asiakirjaa ei anneta.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on uudet säännöt, edes tarkastuslautakunnalle ei anneta asiakirjoja joihin on päätöksien perusteluissa vedottu. Näin uuden kaupunginjohtajan ja hallituksenpuheenjohtajan avoimmus toimii. Todella "rehtiä" meininkiä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä keskustapuoluekin on nykyisin profiloitunut keskustsosialistiseksi puolueeksi, kun eivät hyväksyneet lomautuksia vaikka kunta on ihan kuralla. Joku vielä on yrittänyt väittää lomautusten olleen laittomia, vedoten johonkin lakimiehen lausuntoon jota kukaan ei ole saanut nähtäväkseen. Olette kyllä melkoisia lampaita jos ette saa noita virkamiehiä kuriin.
Aikoja Kiteeltä poissa olleena olen nyt palattuani tyrmistyneenä seurannut tätä pelleilyä mitä johtavat poliitikot harrastaa, selitystä selityksen perään ja pelkillä leikkauksilla meinaavat saada kaupungin imagon nousuun. Ei taida onnistua, vaan pitäisi saada yhteishenki vuosien takaiselle tasolle, jolloin Kiteetä aktiivisesti porukalla kehittivät. Tehkää pian jotain sen yhteishengen eteen, ettei ole liian myöhäistä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen uusi kh. tekee päätöksiä äänin 7-2 ja päätökset pitää ja valtuusto ne vahvistaa äänin 27-8 Vaikka kuinka etelän läppärimies veivaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkastuslautakunta saa kaikki kaupungin toimintaan liittyvät tiedot ja asiakirjat pyytämällä. Siltä lautakunnalta ei voi estää saamasta oikeastaan mitään, mikä liittyy millään tavoin kaupungin toimintaan. Se on lautakunnan osaamattomuutta ja laiskuutta, jos ei huolehdi tehtävistään ja vaadi tietoja, joita tarvitsee.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä kaupunginvaltuusto päätti lomautuksista, mutta kh jätti ne panematta toimeen 7/3 sitä tässä kansalaiset ihmettelee, että onko kaupunginhallitus sosialismin pauloissa kun ei suostunut lomautuksiin, vaikka talous täysin kuralla?

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on hyvin mukava ilmaisu yhdestä etelän jätkä kaverista, ETELÄN LÄPPÄRI
On muuten tympee tyyppi, ja kirjottelle aika persu juttuja.

Anonyymi kirjoitti...

REHTI ILMIÖ on myös todella hauska, mutta paikkaansa pitämätön tulkinta eräästä Kiteeläisestä poliitikosta.

Anonyymi kirjoitti...

Kittiin sosialistisessa politbyroossa "mikkään mikä ei ou erikseen kiellettyy, on luvallista."

Onko se käynä pikkasen Suomettummaan Kittiikii ajan hengen mukasesti....

Anonyymi kirjoitti...

Etelän läppärille taitaa kelevata kaikki mikä on pienen ihmisen asialla eikä haise pelkältä politikoinnilta politrukin tai virkamiehen omaan pussiin.

Anonyymi kirjoitti...

Excel-Eeva-Liisa kehui Koti-Karjalassa, miten vahva ja hyvä luottamus hänellä on kuntalaisten keskuudessa. Ihan kuin virkamiesjohto ja johtavat poliitikot olisivat hieman vieraantuneita siitä, mitä kuntalaiset ajattelevat. Varmasti tehty ihan oikeitakin leikkauksia ja muita toimenpiteitä, mutta yhteishengen kannalta niitä ei olisi kannattanut tehdä salassa ja junttaamalla. Kouluverkon supistusyritykset, lääkärin vastaanottoaikojen supistukset ja jotkun rahallisesti mitättömät leikkaukset esim. lasten hyvinvoinnista eivät olleet millään muotoa kärkeviä tekoja. Ainakaan salassa valmisteltuina.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän "läppää" voi heittää, mutta pitäis ainakin siteeksi olla jotain tottakin. Kävin selailemassa lautakuntien , hallituksen ja valtuuston pöytäkirjoja käsitykseni mukaan mitäin salassavalmisteltuja asiat eivät ole olleet. Jos sellaista olisi tapahtunut, ne päätökset kyllä saataisiin nurin. Itekin tänne jokunen aika muuttaneena ihmettelen näissä nettikirjoituksissa harrastettavaa alatyyliä. Jos kirjoittajista osakaan on kunnallispolitiikassa mukana olevia , niinkuin joistain voisi päätellä, ei ihme ettei luottamusta voi päättäjien välille syntyä!

Anonyymi kirjoitti...

Ei salaisia asioita tietenkään pöytäkirjoihin kirjoiteta. Oliko se avointa valmistelua, kun kouluverkon supistaminen lätkäistiin päätösesityksenä sivistyslautakunnan kokouksessa pöytään, ilman että asiasta tiesi kukaan muu kuin sivistystoimenjohtaja ja kaupunginjohtaja. Ja ehkä lautakunnan puheenjohtaja.

Anonyymi kirjoitti...

On se hyvä että Suomessa on vielä sananvapaus.

Kannattaa muuten lukea tämän päivän sanomalehti Karjalaisesta Kari Kontkasen kirjoittama kolumni kakkossivulta.

Anonyymi kirjoitti...

Lautakuntien kokoukset olivat nimenomaan tasapainotusohjelman valmistelua hallitusta ja valtuustoa varten. Ei pidä sotkea asioita jos ei niistä mitään ymmärrä. Muuten, salaisetkin päätökset kirjataan pöytäkirjaan, niitä vaan ei levitellä ympäriinsä.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä jotta kansakoulu pohjalla olevilla kitteen ammattipoliitikoilla on ymmärrystä vaikka muille jaettavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

On muuten osuvasti nimi sattunut kohalleen nii kun tuolle ETELÄN LÄPPÄRILLE, kyseinen poika on kasvanut kiinni siihen läppäriinsä.

Anonyymi kirjoitti...

Samoin työmiehelle tuo hauska REHTILMIÖ lisänimi sopii hienosti, kun hän on rehdisti uunottanut äänestäjiään ja on mielestään toiminut siinäkin rehdisti. Kuten myös kouluasiassa otti kaikki irtopisteet viimehetken takinkäännöllään.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan tänne Matin bogiin tullut tiktaattoreita ja´väärän totuuden kertojia kun väittävät sellaita mikä ei ole totta? Kuka on muuten kieltänyt että täällä ei saa julkaita henkilöiden nimiä kokousten päätöksistä mitä mieltä he ovat olleet kuka on kieltänyt että tarkastuslautakunnalle ei anneta tarvittavaa tietoa kaikki väittämät on hölynpölyä ja perätöntä minä olen löytänyt ne tiedot jotka olen tarvinnut ihan itse kokousten pöytäkirjoista ja varmasti Kiteen kaupungilta annetaan tietoa myös lautakunnille jos he sitä pyytävät minusta alkaa näyttää siltä että etelän läppärimiehet ovat ruvenneet tietoisesti levittämään väärää tietoa valitettavaa mutta totta.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi mukava tietää maksaako se etelän läppäri veronsa Kiteelle kun on noin kantaa ottava vai käykö vain muuten yöjalassa ja asioita sotkemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan etelänläppärin yhä edelleen maksavan veronsa pääkaupunkiseudulle!

Anonyymi kirjoitti...

Johan on pa...... jauhamista. Matti mieti myös omia tekosiasi, katso peiliin, jos siellä ei näy kuin viisas mies, niin kysy toisilta vaikka esim. vaalituloksen kunnioittamisesta kohdaltasi. Ole kuitenkin armollinen itsellesi ja ajattele parastasi ja SULJE tämä typerä blogisi se olisi parasta kaikille.

Anonyymi kirjoitti...

Yhdyn Anonyymi 19.50 tämän blogin olisi jo aikapäiviä sitten pitänyt lopettaa tämä mieletön melskaaminen mutta milloinkaa ei ole myöhäistä!

Anonyymi kirjoitti...

Se on ihan sama näiden plokien kuin TV:kin kanssa. Jos on p..kaa paketissa niin ei pidä avata sitä. Täältä voi pysyä pois, jos ei kelpaa.

Anonyymi kirjoitti...

Demokratiaan kuuluu avoin tiedottaminen, jota nykyinen hallituksen puheenjohtajakin on takavuosina peräänkuuluttanut.
Selvää on, että ne joilla on jotain salattavaa ovat tietysti lopettamassa kaikkea jossa saattaa omat toheloinnit tulla julki.
Nämä kuuluvat nykyaikaan joten niihin on totuttava. Tekstithän ovat pääosin vierailijoiden kirjoittamia, joten blokistia on turha syyttää mistään.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tää logi olis parempi lopettoo, nii paljon melskovvaat ihan pas..koo. Ei enää etes mehtä kasva Juurikassa...

Anonyymi kirjoitti...

Etelän läppäri vois vastata maksaako tuloveronsa kiteelle vai etelään. Vastausta oottelee puhoslainen.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä jos Matti pistäis näkyviin puolueensa vaalilupaukset tälle valtuustokaudelle, niin äänestäjät voisivat fiilistellä niillä. Tosin demarien lupausten toteutukset ovat kuten savolainen projekti. Aloitusta vaille valmis!

Anonyymi kirjoitti...

Mitä jos Matti pistäis näkyviin puolueensa vaalilupaukset tälle valtuustokaudelle, niin äänestäjät voisivat fiilistellä niillä. Tosin demarien lupausten toteutukset ovat kuten savolainen projekti. Aloitusta vaille valmis!

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on hyvä ehdotus, mutta mites kun heidän johtokolmikon pidetyistä vaalilupauksista kertova kirja on osimoilleen yhtä paksu kuin ruottalaisten kirja sotasaavutuksistaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

Jutut alkavat olla sitä luokkaa, että olisi aika kirjoittaa uusi blogi :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä ajatus, kirjoita vaikka siitä, kun joku on mennyt lopettamaan satoja tuhansia euroja vuodessa säästävän järjestelmän perusturvasta. Niillä säästöillä olisitte hyvinkin pitäneet vastaanottoja vaikka joka päivä lähipalveluina.
Tuossa olis valtuustoaloitteen paikka, kun edellinen aiheesta tehty sai kaupungin organisaation tekemään pari viikko lausuntoja yhteen putkeen, joilla kehtuuiin sen kannattavuutta ja tärkeyttä jopa koko organisaation ylittävänä toimintana.

Matti Kosonen kirjoitti...

Nyt olis äänestyksen paikka. Kirjoitanko seuraavan jutun aiheesta joka suututtaa vain osaa valtuustoryhmistä vai kirjoitanko jutun jossa kaikki vetää porot sieraimiinsa?

Anonyymi kirjoitti...

Kissanpoikasten silmät ovat vihdoin auenneet ja hyvä niin !

... mutta muuten nää kissanpoikasten plogikirjoitukset on kyllä aika sairasta meininkiä.

...ai niin meinas unohtua se AAMEN!

Anonyymi kirjoitti...

Jospa suututtaisit kaikkia, eikä aina vain meitä vahvoja keskustavaikuttajia. Meille et kuitenkaan tule pärjäämään.

Anonyymi kirjoitti...

Näin on, jätä vaan Seppo, Jukka, Kari ja Esa rauhaan. Keskity vaikka keltanokkiin ja muihin joo joo porukoihin, kun niistä ei vielä ole keskusteltukaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 13.25: En tietenkään teille pärjää, mutta on kuitenkin mukava potkia teitä aina välillä nilkkaan :-)

Anonyymi kirjoitti...

Loppukiri nyt. Pitäähän 300 saada rikki. Matti kun pitää nykyisin Demuja yksi pystyssä, vaikka "Isopoika" yrittää kaveriensa kanssa saada Matin nurin keinolla millä hyvänsä.

Anonyymi kirjoitti...

Kolmesataa menee rikki helposti kun ETELÄN LÄPPÄRI innostuu persuilemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jatka vain samaanmalliin niin tiedämme miten mätä demariaate ja sen kannttajista suurinosa on! Hienoa Matti!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että on muutama läppärikin mukana, ettei tarvii koko ajan lukea noita kaupungin kännyköistä lähetettyjä hallituksen kehuja 😩

Anonyymi kirjoitti...

Laittakaa rehti ilmiö Kiteen yhteiseksi vaaliehdokkaaksi ja keskittäkää äänet, niin saatte kykynevän ja osaavan kehittäjän Keski -Karjalaan. Näillä muilla ehdokkailla ei ole mahdollisuuksia niin laajaan yhteiseen kannatukseen, kun keskusthan on varmasti mukana jos näin teette. Kannattaa miettiä ja olla kerrankin järkeviä ja yhteistyössä alueen parhaaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjota vaikka siitä onko vanhusten hoidon valintaperusteena hinta yksinomaan oikea kriteeri, kun Sinäkin Matti olet numeroita ymmärtävä. Suurin osa nykypäättäjistä ei ymmärrä kuin hinnan, arvot unohtuu.
Excel-Eeva ja Money-Markku ymmärtää vain hinnan päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös rehti-ilmiö oo nytkin jo valittu seutuyhteistyöelimen puheenjohtajaksi, siis kuntien yhteisellä päätöksellä! Vai oonko ihan väärässä?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, siellä pääsee toteuttamaan vaikka alueelle yhteistä virka-ajan jälkeistä lääkärivastaanottoa. Sehän on hänen erityinen lupauksensa tällä vaalikaudella. Vai oonko ihan väärässä?

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Matti Kosonen kirjoitti...

Palataanhan taas vähän asiallisemmalle linjalle tällä palstalla.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Koti-Karjala lehdessä oli tänään "porinakirjoitus", jossa joku kansalainen esitti "huoltamon huudon" Kiteen poliittisesta päättämisestä. Jo otsikko "politiikkaa terveyden kustannuksella" antoi lukijalle selvän viestin, mitä mielessä oli. Hän oli tuskastunut kun koko ajan terveyskeskuksen aikoja muutellaan huonompaan suuntaan.
Toisaalla hän oli sitä mieltä, että terveyspalveluista ei saisi puhuakkaan, kun on kuulemma paljon muitakin tärkeitä asioita joista voi karsia.
Sitten hän peräänkuuluttaa yhtäläistä esitysoikeutta kaikille ryhmittymille ja asiat sekä asiantuntijuus olisivat merkityksellisiä päätöstä tehdessä.
Ottaako valtuustoryhmät tästä koppia?

Anonyymi kirjoitti...

Matin blogissa ei saa enää puhua Etelän Läppäristä hän näköjään poistaa sen ilmeisesti sattui suoraan suoneen.Käviskö uusi nimi Lännen tabletti?

Anonyymi kirjoitti...

Ennätin lukea ennenkuin Matti poisti etelänläppäristä kysymykset. Heräsi vain epäilys mikähän asiassa pitää piilottaa? Onko etelänläppärillä joku yhteys Pasilan poliisitaloon?

Anonyymi kirjoitti...

Eikö tuo liene sama kuka se nää meijän suhmuroinnit ja junttaukset sekä KESDEMin piilottelu yritykset kunnallispolitiikassa tuo esille, jotta myö tyhmät kansalaiset saamme suodattamatonta informaatiota.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 17.31: Poistan tasapuolisesti jutut myös Juurikan isäntien vaimojen veronmaksukyvyn spekulaatioista ja heidän maataloustuistaan.

Anonyymi kirjoitti...

En tiennytkään millaisia juntaajia ja suhmiroijia nuo Kesälahden demarit ovatkaan:)

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa goglettaa Pasilan poliistalon remontti retuperällä! Mitähän siellä näkyykään?

Anonyymi kirjoitti...

Siellä näkkyy yli 3 vuotta vanha lehtijuttu, jossa kilpailevan firman työntekijä on nähnyt sellaista, jota näkee omalla työmaallakin luultavimmin virolaisten tekevän joka päivä.

Anonyymi kirjoitti...

Matti, mitä vikaa on maataloustukien julkaisemisesta, jos ne ovat niiltä vuosilta jolloin ne olivat kaikille julkista tietoa?
Esim. tästä lehtijutussa on vuodelta 2007 kaksi Kesälahtelaista, joilla sama nimi kuin kahdella kaupunginvaltuutetulla, yli 20000 ja yli 133000 euroo: http://www.iltalehti.fi/taulukko/?maataloustuet

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se noinkin. Joidenkin läppärien mielestä lakeja ei tarvitse noudattaa, jos joku muukaan ei noudata, tai jos itestä tuntuu siltä että ei tarvii noudattaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ketkä täällä on jättäneet kuntalakia noudattamatta häh?
Kuinkahan monta kertaa täällä kaudella on hallitus (puheenjohtaja) vedättänyt valtuuston tahdon noudattamista???
Tässä on nyt turha kääntää puhetta muuanne, kun asiasta on monta näyttöä!

Anonyymi kirjoitti...

Yksi hoitokoti oli suanu yritystukkii n, 140.000 luulis olevan kilpailukykyinen. Samalla sai toimivan putkifirman kuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mahotonta jotta hallitus ei nouvata valtuuston tahtoo. Eikö tuollanen toiminta pielaitoo kurriin? Mitähän sekkiin tarkastuslautakunta tekköö? Eikös se Vennamon Veikko sanona, jotta "rorvot kiikkiin"! Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja seisoo tumput suorana! Hei haloo! Missä mennäänQ!

Anonyymi kirjoitti...

Äskeiseen korjau. Siis piti olla rosvot kiikkiin.

Anonyymi kirjoitti...

Ano. 20.38 menikö perjantaipullo kokonaan kun noin hauskaa tekstiä pukkasi.
Kesdemin suojelijat pitävät huolen, että päätökset pysyy.
Se siitä tarkastuslautakunnasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kun en tiedä kunnallisesta päätöksenteosta, mikäs se on tuon tarkastuslautakunnan tehtävä?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymin kannattaa lukea kuntalaista tarkastuslautakunnan tehtävät.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen valtuusto hyväksyi perusturvalautakunnan esityksen päivystysajoista yksimielisesti 15.12 2014 talousarvio päätöksessään v.2015-2017

Anonyymi kirjoitti...

Niin joku antoi taas väärää tietoa Karjalaisen tekstiviesti palstalla Kiteen valtuuston tekemistä päätöksistä katso pöytäkirja siltä kohdalta missä talousarvio hyväksyttiin.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille 10 päivä tammikuuta klo 9.01 Kiteellä tarkastuslautakunta näyttää olevan kiusantekolautakunta!

Anonyymi kirjoitti...

Voi tuota selittelyä voi. Valtuusto päätti samassa kokouksessa 1900 kansalaisen ja 17 valtuutetun allekirjoittaman aloitteen hylkäämisen. Siinä esitettiin lääkäriaikojen pitämistä ennallaan 2014 tasolla, mutta herrat Pennanen, Lahtela, Parkkonen, Auvinen, Saari olivat saaneet käännytettyä jopa aloitteen allekirjoittaneita puolelleen. Äänin 21/13 he saivat toiveensa toteutumaan, joka ajattaa Kiteeläiset jatkossa Joensuuhun, kun jotain ikävää tapahtuu virkaajan jälkeen. Tätä ei tarvinne enää äänestäjien harhauttamiseksi jauhaa millään talousarvio pykälillä.

Anonyymi kirjoitti...

Todella ikäväähän se on, jos tarkastuslautakunta puuttuu suhmurointeihin ja kuntalain sivuuttamisiin.
Kannattaisi varmaan erottaa ja äänestää "sopivat" jäsenet sijalle, niin ei tarviis pelätä "kiusantekoa".

Anonyymi kirjoitti...

Etelän Läppäri oletko huomannut siellä Pasilan poliisitalon senaattikiinteistön työmaalla on näköjään entisten keskikarjalaisten sormenjälkijä

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa lukea myös vaalilupaukset näiden johtavien poliitikkojen osalta samalla kun silmäilee äänestyspöytäkirjoja.
Suunnilleen sama porukka nöyryytti myös Seija Hovin ulos äänestämällä. Hänet oli kutsuttu asiantuntijana vastaamaan terveydellisten näkökantojen puolesta tuleviin kysymyksiin. Mutta Pennasen esityksestä tuli uolsajo ennen kuin asian käsittely pääsi alkuun. Todella törkeää käytöstä, tämä näkyi niistä videoista joita kokouksesta on youtubessa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin siellä Persujen Pirhosen esityksessä näkyy että vain päiväaikaista vastaanottoa jatketaan niin kun perusturvalautakunta oli esittänytkin ei puhuttu enää mitään muista päivystys ajoista kyllä pitää antaa rehellistä tietoa miten on päätetty eli on näköjään vaikeaa tunnustaa tosiasioita.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä oli törkeää kesäkuun vatuuston puheenjohtajan käytös Perus Palviainen ei antanut puheenvuoroa johtavalle lääkäri Mönttiselle Törkeää Törkeää !

Anonyymi kirjoitti...

Minä ymmärsin että nämä vaalilupauksensa pettäneet äänesti lääkäriajat virkaaikaiseksi joulukuussa eikä kesäkuussa. Nyt taitaa jo joillakin muisti pätkiä. Niin kuin niissä vaalilupauksissakin, teot 180 astetta pielessä lupauksista. Äärimmäisen petollista ja ikävää toimintaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä joulukuisen kokouksen jälkeen taas päätöksenteko on Kiteellä vakaammalla pohjalla ainaha niitä yliaisan potkijoita on ollut mutta uskon että päätöksenteko järkevöityy ja nähdään asiat asioina joille on jotain pakko tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Minun mielestä nämä Kiteen kuntatalouden syväsukellukset pitäis vähinerin alkaa lopettaa me kaikki tiedämme että se operaatiivinen asijoiden hoito kuuluu kaupunginjohtajalla ja eri toimialojen johtajille jotka niitä valtuuston ja muiden päätöselinten päätöksiä vievät eteenpäin parhaan kykynsä mukaan ja annetaan todellinen työrauha heille.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tätä kilpailutusta ovat vaatineen nimen omaan omaiset ja nyt hän se on nähty mihin se on johtanut joka on ollut pakko toteuttaa lain nimissä tässä melskeessä hoidettavan rahat loppuu ennnenpitkää ja sitten on lopuksi mentävä yhteiskunnan luukulle. Hoitopaikan hinta alkaa lähennellä 3000 e/ kk ja keskimääräinen eläke on 1500 e/kk sopii kysyy mikä on lopputulema.

Anonyymi kirjoitti...

On se upeeta että veroparatiisiyhtiöt on kilpailutuksessa halvimmalla ja kalliimmalla tarjouksella mukana ja paikallinen yritystukia saanut firma siinä välissä. Toiset ei maksa veroja Suomeen ja toiset saa tukia Suomen veroista. Kumpi on parempi maksajan kannalta? Ei ainakaan se, joka vie rahat pois Suomesta.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä ne valtuuston päätökset syntyy? Eikö kaupunginjohtaja tai toimialajohtaja itsenäisesti tai muutaman johtavan poliitikon kanssa yhdessä toimi esittelijänä hallitukselle ja valtuustolle ja niitä esityksiä jos joku arvostelee tai yrittää esittää vastaehdotuksia niin alkaa mahoton syyttely populismista tms. ja heitetään demokratiavitsinä, että äänestetä rätkäytetään. Lopputulos tiedetään, kun perässähiihtäjät näkee aina, että kyllä meijän piäpiättäjät ehottaa ihan oikee, ei niitä ehotuksia voi kysseenalaistaa ja äänestää sen mukaaan mitä ryhmän kunkku on määrännyt. Harvainvaltaa, ei demokratiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipahan noista videoista ja äänestyspöytäkirjoista selväksi kehen Kiteellä ei ainakaan voi luottaa. Suurimmat pettymykset kokoomuksen ja demareiden oikeistosiivet, joissa molemmissa kolme kepun mukana äänestäjää näköjään ratkaisivat nuo lääkärivastaanotot pois Kiteeltä.
Mitä lienevät saaneet vastapalvelukseksi?
Hyvä että äänestäjinä saamme nykyisin täältä Matin blokista hyvää tietoa päätöksien taustoistakin, kun lehdissä niistä ei kerrota juuri mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Ano 8.09. Mielenkiintoinen näkökulma! Nytpähän alkaa selvitä ketkä kuuluvat todelliseen Kiteen vasemmistoon. En olis uskonut!

Anonyymi kirjoitti...

Mitä häh! Eikö tuon määritelmän mukaan Kiteen valtuustossa ole 13 vasemmistolaista valtuutettua? Siis eikun seuraaviin kuntavaaleihin lista jossa on vain todelliset vasemmistolaiset, vähän niikuin Kreikan malliin. Eihän tästä muuten mitään tule kun enemmistö tekköö vain päätöksiä!

Anonyymi kirjoitti...

On tää nyt kanssa yhtä helevettiä jos ei vähemmistön tahon mukkaan eletä. Mikä se tuo enemmistö on mittään piättämmään.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuo Kiteen uusivasemmisto puolue pittää äänestää vallankahvaan kun sinne on loikannut Sanna Halttunenkin upeeta ja mahtavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tämä Matin blogi on ainut rehti äänitorvi Keski-Karjalassa Persujen pajatusta ja pihamaapuheita ei kiinnosta lukea vaan täällä puhutaan täyttä asiaa ja totta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteelle on nyt tullut uusi kansanedustajaehdokas, kun Sirpa Suikkanen on ilmoittanut olevansa käytettävissä ja ompa tainut tulla myös valituksi kristillisten ehdokkaaksi savo-karjalan alueella.
Hänellähän oli jo viimeksi 2011 yli 2000 ääntä ja vankka kokemus politiikassa, joten menestystä voi odottaa tulevan tälläkin kertaa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja Sinikka Musikka kes on hyvä ehdokas joka voi viedä Persujen ääni ilmeisesti valitaan argadian mäelle

Anonyymi kirjoitti...

Vaaleihin on vielä aikaa, mutta lähempänä on esissä ratkaista mitenkä Kiteellä hoidetaan ne 40 vanhusta, jotka ovat nyt asumassa Mehiläisen hoivakodissa. Päättäjien on nyt tasapainoiltava vanhusten ja heidän omaistensa etujen sekä veropakolaisuudestakin moititun yrityksen etujen välillä.
Jos nuo lehtikirjoitukset pitävät yhtään paikkaansa, niin taitaa Mehiläinen käyttää suurta asiakasmäärää etunaan neuvotteluissa.
Luulempa asiakkaan joutuvan vielä maksumieheksi tässäkin kilpailutuksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös persut ole jo oman ehdokkaansa julkaisseet aikoja sitten, niin ainakin absilla tiesivät. Kari Kulmalaa kuuluvat äänestävän.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen Persut ovat tainneet ulkoistaa Kiteenkaupungin luottamuhenkilö asiat Etelän Läppärille

Anonyymi kirjoitti...

Onko myös niin ettei etelänläppäri ole edes kirjoilla Kiteellä? Sehän on kuin Hellin ammattijohtokunassakin. Asiatutemus elää jossain muualla kuin niiden keskuudessa jotka maksaa tuloveronsa tänne.

Matti Kosonen kirjoitti...

Olenko minä ymmärtänyt nämä jutut oikein, kaikki omilla aivoillaan ajattelevat yritetään leimata persuiksi.

Minäkin ajattelen omilla aivoillani enkä ole persu.

Anonyymi kirjoitti...

Matti lueppas se talousarvion loppu hyväksyminen siellä on maininta päivystyksen osalta että viikkotaista vastaanottoaikaa jatketaan kahdella päivällä viikossa joka oli perusturvalautakunnan esitys ja persujen Pirhonen teki kannattavan esityksen siitä ja siinnä ei enää mainittu mitään tikkamäen päivystyksestä.Matti sinä tiedät hyvin sen että persujen aloite näistä samoista asioista kyllä hylättiin jo aikaisemmasa pykälässä jossa aluksi äänestettiin että saako virkalääkäri käyttää puheenvuoron se on minusta noloa kuka sen pyysi sinne organisaation ulkopuolelta kun meillä oli siellä kutsuttu sote johtaja Kipinä vastaamaan niistä asioista jotka on hänelle delekoitu.

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo18.35: Minä en löytänyt kertomaasi Pirhosen esitystä pöytäkirjasta.

Anonyymi kirjoitti...

On näköjään Kittee piässy tämän päevän Ilta-Sanomiin. Vanahusten asumisen kilipailuttamisesta. Hoh hoijaa, sano.

«Vanhin ‹Vanhempi   201 – 352 / 352   Uudempi› Uusin»