maanantai 12. tammikuuta 2015

Katsaus viime vuoteen

 
Vuosi 2014 sujui Kiteen poliittisella foorumilla tuttuun totuttuun tapaansa. Kerron muutamasta merkittävämmästä tapauksesta kuluneelta vuodelta.

Hallintosääntö: 

Liki puolitoista vuotta valmistelussa ollut hallintosääntö hyväksyttiin helmikuun alun kokouksessa. Käsittämättömän pitkään kestäneen valmistelun syyksi hallitus ilmoitti sovun etsimisen hallintosäännön osalta. Hyvinpä oli onnistunut, vain kolmetoista (13) äänestystä kyseisestä asiasta. Osa äänestyksistä oli kylläkin aivan turhia, haluttiin vain näyttää voimaa (esim äänestys otto-oikeuden ilmoituksesta), joten selitys sovun etsimiseksi ei tuntunut oikein uskottavalta. 

Parempi kuitenkin tämä vähän torso hallintosääntö kuin se edellinen, kuntalain vastainen hallintosääntö.


Vuoden 2012 tilinpäätökset:

Helmikuun toisessa valtuuston kokouksessa hyväksyttiin kahdeksan kuukautta myöhässä Kesälahden ja Kiteen tilinpäätökset. Toivottavasti tämä opetti kovakorvaisimmellekin johtaville luottamushenkilöille mihin voi johtaa harkitsematon säästäminen palkkakuluissa.


Varahenkilöstö:

Kerroin varahenkilöstö asian saamasta uudesta käänteestä edellisessä blogi- kirjoituksessani. Totean vain, että alkuperäinen lakkautuspäätös ei tietääkseni vieläkään saanut lain voimaa eikä myöskään asiasta poikinut työpaikkakiusaamis- asiaakaan olla saatu päätökseen. Olisikohan hallituksen syytä panna vauhtia näillekin asioille, jotta saataisiin tämän valtuuston ensimmäisen kokouksen päätökset voimaan tällä valtuusto kaudella?

 Lomautukset:
Talouden tasapainottamis- ohjelman yhteydessä valtuusto päätti lomauttaa henkilöstön. Monen värikkään vaiheen jälkeen lomautuksista luovuttiin. Hyvä niin, en ollut lomautusten kannalla, mutta asian hoitamisesta kaupunginjohdon taholle en kyllä olisi paljon tyylipisteitä antamassa.

Hallituksen vaali:
Valtuuston viimeisessä kokouksessa valittiin uusi hallitus. Valinta suoritettiin poikkeuksellisesti suhteellisena vaalina. Kahden vuoden takainen sopimus ei enää pätenyt vaan kepu otti yhden paikan perussuomalaisilta ilman neuvotteluja. Persujen paikkaluku oli valtuustossa vähentynyt yhdellä loikkauksen johdosta, mutta kepun paikkaluku oli säilynyt ennallaan. En tiedä millaisilla moraalisilla perusteilla kepu katsoi paikan kuuluneen heille? (toisaalta täytyy myöntää minulla olleen pientä henkilökohtaista vahingoniloa persujen paikan menetyksestä…)

Talouden tasapainottaminen:
Tämä onkin sitten minulle vaikeampi aihe, kun en ymmärrä siitä yhtään mitään. Kesälahdella viime valtuustokaudella luonnehdin aina sellaisia suunnitelmia joita en ymmärtänyt sanalla HUUHAATA, mutta olen oppinut huomaamaan jotta vika saattaa olla myös minun ymmärryksessä. 


Kaupunginjohtaja luki madonluvut valtuutetuille iltakoulussa 9.6. Hänen ohjeensa (käskynsä?) mukaan kaupungin kattamaton kumulatiivinen alijäämä, 11,1 milj.€ on katettava vuoteen 2018 mennessä ja jotta tämä toteutuu niin toiminta katteiksi täytyy saada seuraavanlaiset katteet tuleville vuosille.
 
Toimintakate                milj. €              
2014                             -65,9                 
2015                             -62,9                 
2016                             -61,3                 
2017                             -60,3                 
2018                             -59,3                 
Toimintakate v. 2018 on -7 milj. euroa pienempi kuin v. 2013.

 Edellä oleva tavoite edellytti 0,7 milj.€ leikkausta vuoden 2014talousarvioon ja 3,0 milj.€ leikkausta vuoden 2014 tarkistetusta talousarvion luvuista vuodelle 2015. Seuraavien vuosien leikkaukset vastaavasti piti olla  vuodelle 2016 1,6 milj.€, vuodelle 2017 1,0 milj.€ ja vuodelle 2018 1,0 milj.€.

Ilmaisin jo tässä vaiheessa useamman kerran etten ymmärrä, koska minun laskelmien mukaan tuo 11,1 alijäämän kattamistavoite ylittyy huomattavasti. Pyysin myös taloussuunnitelman tekemistä, koska sitä ei oltu saatu valmisteltua talousarvion yhteydessä ja se oli luvattu tehdä kevään aikana. (Taloussuunnitelma olisi selventänyt meille tyhmimmillekin miten tämä juttu menee.)
Ei saatu taloussuunnitelmaa.

Hallintokunnat tekivät kuitenkin työtä käskettynä ja saivat aikaan seuraavat säästösummat kuluvalle ja tuleville vuosille. ( Siis kyseinen summa leikattiin aina edellisen vuoden toimintakatteesta)

v. 2014     -29 174 €
v. 2015 -2 935 745 €
v.2016     -841 29 €
v.2+17  -1 466 077 €
v.2+18  -1 240 914 €
Yhteensä n. -7,3 milj.€

Valtuusto sitten toisessa käsittelyssä syyskuussa hyväksyi tämän säästöohjelman.

Minulle oli suurena yllätyksenä kun joulukuun valtuustoon tuotiin talousarvio, jossa ei oltu huomioitu talouden tasapainottamissuunnitelmaa siinä laajuudessa kuin se oli aiemmin hyväksytty. Toimintakatteiden leikkaukset oli huomattavasti pienemmät kuin mitä olimme päättäneet tasapainottamis- ohjelmassa. Talousarviossa olivat seuraavat luvut:


v. 2015       -157 882 €
v.2016     -1 434 147 €
v.2+17        -664 261 €
v.2+18        -392 446 €
Yhteensä n. -2,65 milj.€

Vastaavat toimintakatteet 

Toimintakate                  milj. €              
2014                             -65,8                
2015                             -65,6                 
2016                             -64,2                 
2017                             -63,5                 
2018                             -63,1                 
Toimintakate v. 2018 on 2,7 milj. euroa pienempi kuin v. 2014 kun sen piti olla 7,3 milj.€ aiemmin päätetyn ohjelman mukaan.

Kysyin asiaa useammalta hallituksen jäseneltä ennen valtuustoa, mikä tähän on selityksenä? Kenelläkään ei ollut selitystä antaa. Kysyin, kai te ainakin keskustelitte tästä hallituksessa? Eivät olleet keskustelleet. ( ehkä on viisaampi etten kommentoi tätä...)

Kysyin sitten valtuuston kokouksessa talousarvio käsittelyssä samaa asiaa kaupunginjohtajalta ja yllätys yllätys ei hänkään osannut selittää uskottavasti miksi nuo luvut olivat muuttuneet, mutta hän lupasi piirtää minulle kuvan josta asia selviää... :-)

Tasapainottamis- ohjelman tavoitteenahan oli saada 11,1 milj.€ alijäämät katettua vuoteen 2018 mennessä, vaikka talousarviossa toimintakatteita ei leikattu kuten oli ohjelmassa päätetty niin siitä huolimatta alijäämän kattamistavoite ylittyi 2,3 milj.€.
Paljonkohan se olisi ylittynyt jos olisi pidättäydytty alkuperäisissä päätöksissä?



PS. Voitte arvata miten turhauttavaa on kuunnella perusteluja miksi on tärkeää leikata esim. koululaisten välipaloista 6 000 euroa, vaikka pelivaraa olisi ollut tuo 2,3 milj. €. Mielestäni tämä kuvastaa enemmän näiden ihmisten luonnetta kuin kuntatalouden osaamista.
 











1 037 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   201 – 400 / 1037   Uudempi›   Uusin»
Matti Kosonen kirjoitti...

Mielestäni Tapio Hämäläinen on yksi fiksuimmista kunnallispoliitikoista Keski-Karjalassa.

Anonyymi kirjoitti...

Hämäläinen voi olla fiksu, mutta onko Rääkkylän asiat hoidettu mielestäsi fiksusti?

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki ei ihan aina ole totta, vaikka se olisi lehteen painettu ja vaikka allekirjoittajana olisi joku kunnallispoliitikko.

Otetaanpa esimerkiksi Pirhosen kirjoitus ja siitä tuo erillissopimus, jos joku haluaa jäädä mehiläiseen asumaan, vaikka kaupungilla olisi tarjota muualta paikka. Saattaa olla, että kyseessä on kuntalaisten eriarvoistaminen, jos kunta maksaa pääosalta hoitomaksun hoitopaikassa, josta se ei tarjouskilpailun perusteella osta palvelua, varsinkin jos tuo käytäntö koskee vain yhtä hoitopaikkaa. Se ei ole eriarvoistamista, että asukas maksaa itse hoitomaksun, jos hän haluaa itse valita hoitopaikkansa.

Otetaanpa toiseksi esimerkiksi attendo. Se ei ole ulkona, koska sen tarjous on sitova. Ei tarjouskilpailu mene niin, että ensin tarjotaan ja sitten sanotaan, että aprillia.

Otetaanpa kolmanneksi esimerkiksi asukkaan omaan käyttöön jäävä tulon osa. Jos asukas haluaa käyttää sen ylimääräiseen hoitomaksuun, ostipa hän palvelun mistä tahansa, se on varmasti hänen asiansa. On myös täysin mahdollista, että omainen ostaa hoitopaikan ihan mistä haluaa ja maksaa sen kokonaan itse. Jos asukas tai omainen ei voi tai halua maksaa hoitoaan itse, kunta kyllä järjestää hoitopaikan.

Neljäs esimerkki. Sotemaksulakia ei ole olemassakaan, joten kukaan ei tiedä tulevista maksuosuuksista yhtään mitään.

Viides esimerkki. Minulla ei ollut muistissa vastaanottoaikojen supistukset. Menen lääkäriin silloin kun minulle annettu aika on, äkillisissä vakavissa tapauksissa menen päivystykseen sinne toimipisteeseen johon terveydenhuoltojärjestelmämme osoittaa. Onneksi tällaisia ei ole kohdalleni sattunut elämäni aikana montaakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Joopa joo, kiistelkää ihan rauhassa jostain lehtikirjoituksesta jota en edes netin kautta ole löytänyt! Noinhan sitä rakennetaan yhteistä kuntaa, jossa nyt näyttää monien hajahavaintojen mukaan alkavan parempi tulevaisuus!
Jo vanhempana henkilönä neuvoisin teitä, kun päätös on tehty pulinat pois!

Anonyymi kirjoitti...

Joopa joo, kiistelkää ihan rauhassa jostain lehtikirjoituksesta jota en edes netin kautta ole löytänyt! Noinhan sitä rakennetaan yhteistä kuntaa, jossa nyt näyttää monien hajahavaintojen mukaan alkavan parempi tulevaisuus!
Jo vanhempana henkilönä neuvoisin teitä, kun päätös on tehty pulinat pois!

Anonyymi kirjoitti...

Päätöksen teon jälkeen voi pulista siitä miten se taivutellaan noudattamaan kaikkia voimassaolevia lakeja käytännön toteutuksessa.

Kukaan ei kiellä tekemästä erillistä sopimusta kunnan kanssa, jää nähtäväksi montako niitä on, joukossa lienee pelkällä 6-700 euron kansaneläkkeellä olevia. Tältä osin ison lompsan päällä istuvat kuntapäättäjät ovat kaukana tosimaailmasta.

Attendo ei ole ulkona, käytännön toteutus vain puuttuu.

Sehän tässä onkin kysymys miten kunta järjestää hoitopaikan.

Sotelaki on harmaata tulevaisuutta, Koskinen ja Sasi kaataa sen perustuslakikysymyksiin, siitä ja sen rahoituksesta voi jokainen esittää omia tulkintojaan.

Jos ei ymmärrä että Pirhonen kirjoitti/tarkoitti vastaanottoaikojen supistuksista Kiteellä niin ei voi kai puhua kuin luetun vääristelystä.

Anonyymi kirjoitti...

Uskon että perusturva järjestää hoitopaikat, ei niitä onneksi tarvitse millä kirjoituksilla järjestellä. Uskon myös että se järjestää hoitopaikat niille 6-700 euron kansaneläkkeellä oleville, niitäkään ei tarvitse täällä alkaa hoitelemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ano 16.01 on tehnyt hyvät kysymykset, luulis jonkun vastaavan jos Pirhonen ei ymmärrä vastata. Pirhonen ei anna laittaa noita kysymyksiä omaan blokkiinsa, se siitä avoimmuudesta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymin klo 17.40 kysymykseen vastaisin vasta kysymyksellä. Hoitiko Kitee ja Helli- uskovaiset hyvin Rääkkylä tapauksen vuonna 2010? Jättivätkö he Rääkkylälle muuta vaihtoehtoa?

Tässä jotain tietoa silloisten asioiden pohjaksi:
http://mattikosonen.blogspot.fi/2010/12/raakkylan-perustelut.html
http://mattikosonen.blogspot.fi/2010/12/raakkylan-valtuusto.html
http://mattikosonen.blogspot.fi/2010/12/viela-raakkylan-paatoksista.html

Anonyymi kirjoitti...

Eikö teidän olisi parempi keskittyä meidän veronmaksajien asioidenhoitoon kun kinastella jostain kirjoituksesta. Minäkin luin Pirhosen kirjoituksen Koti-Karjalasta ja Karjalaisen uutisoinnin Kiteen hoivapalvelu kilpailutuksesta. Kyllä Pirhosen tekstistä suurin osa oli hänen katkeruuttaan , ettei päässyt sotelautakuntaan hallituksen edustajaksi.

Anonyymi kirjoitti...

19.44 kuvastaa vain persujen ja Pirhosen avoimmuutta! Jos vertaisi hänen avoimmuuttaan , se olisi lähellä Pohjois-Koreaa!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä omat vanhemmat voi hoitaa myös kotonaan niin kun ennen tehtiin hoitomaksut oli kohdallaan eikä kukaan purnannut mistään kun yksinkertaisesti laitospaikkoja ei ollut niin näin tehtiin ja suuntaus näyttää olevan kotihoitoon päin kun se on suinkin mahdollista

Anonyymi kirjoitti...

Rääkkylä teki sopimuksia attenton kanssa ja kyseinen firma tais uunottaa Rääkkylää alv:n osalta vai miten se meni. Miljoona säästöjä ?

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo20.29: Noinhan se pitäisi olla, mutta kaikilla ei ole siihen mahdollisuutta. Pahimpana epäoikeudenmukaisuutena pidän sitä, että omaisuus (joskus jopa miljoonia) jaetaan ennakkoperintönä ja sitten kun vanhuksen omat voimat eivät riitä niin vanhus jää yhteiskunnan vastuulle.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 21.01: Rääkkylälle ei jäänyt vaihtoehtoja. Kitee pakotti siihen.

Anonyymi kirjoitti...

21.01 taitaa olla niitä parin edellisen kauden "teräviä kyniä" joiden sätöksiä nyt joudutaan selvittämään. Ei luulisi paljoa Rääkkylällenaureskelevan kun muistamme heidän omat "tuottoisat" kuiviot. Oliko se 12000000€ "naurun aihetta" mikä jäi tuottisasta pisneksestä jäljelle 😕

Anonyymi kirjoitti...

Että tälleen mainostetaan Kiteetä 23.1.15 Hesarin mielipidesivulla:

Tehdäänkö vanhuksista huutolaisia?

Kuun­te­lin kor­vat lui­mus­sa Itä-Suo­men alueuu­ti­sia. Ki­teel­lä van­huk­set jou­tu­vat muut­ta­maan pal­ve­lu­ko­dis­taan, kos­ka han­kin­ta­lain edel­lyt­tä­mä kil­pai­lu­tus on hank­ki­nut heil­le uu­det asu­mis­pal­ve­lut. Sii­nä on­kin ikä­ih­mi­sil­le vir­kis­tä­vää vaih­te­lua ja jän­ni­tys­tä tie­dos­sa, kun ei tie­dä, mis­sä ko­ti on seu­raa­van kil­pai­lun jäl­keen.

Mi­kä tä­män toi­min­nan enää erot­taa en­tis­ajan huu­to­lais­jär­jes­tel­mäs­tä, jos­sa kun­nan vai­vai­set tar­jot­tiin hoi­det­ta­vik­si sin­ne, mis­sä ruok­ko ir­to­si hal­vim­mal­la?

Kaa­ri­na Ton­te­ri
Sa­von­lin­na

Anonyymi kirjoitti...

Älkää nyt turhaan lietsoko epävarmuutta.

Perusturva on luvannut, että ainakin toistaiseksi vanhukset pyritään hoitamaan koti-maakunnan alueella.

Anonyymi kirjoitti...

Onko ne "terävimmät kynät" juuri tuolla Kiteen perusturvassa, kun se taitaa olla teillä tikun nokassa. Pitääkin laittaa tänne hesariin linkki tästä hauskasta blokista. Hommaforumit on paperia tään rinnalla. T lopullisesti pois muuttanut Kiteeläinen

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo3.48: uskoisin, että sinne on koottu jokaisesta puolueesta penaalin "terävimmät kynät". Onhan siellä melkein puolet jopa valtuutettuja. Se, että lautakunta koostuu puolueiden kakkos- ja osin kolmosketjuista ei suinkaan tee siitä osaamatonta. (Eihän se, että saa katteettomilla vaalilupauksilla paljon ääniä ja saa sitä kautta paikan merkittäviltä paikoilta, tee luottamushenkilöstä yhtään viisaampaa.) Olen kirjoittanut perusturvalautakunnan osaamisesta ja innovatiivisyydestä blogissani http://mattikosonen.blogspot.fi/2014_10_01_archive.html

Anonyymi kirjoitti...

Matti 21,07 kirjoitat asiaa! Kalahtiko kalikka Osmo Pirhosen nilkkaan juuri noin, voi harmi!

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan lautakunta jo huomannut, että se korvaamaton varahenkilöjärjestelmä oli kuulema lopetettu. Luulen että nostavat metelin kun se tulee ilmi, että virkamies tekee jotain ilman lautakunnan enemmistön lupaa. Tuossahan voi olla jopa virkarikoksen ainekset, kuka on tuon julkean teon takana. Eikös se tuottanutkin satoja tuhansia euroja, niin siinä menee teiltä talous persiilleen jos tuota hölmöä päätöstä ette heti peru.

Anonyymi kirjoitti...

Olikos Pirhonen perusturvalautakunnan jäsen, vai oliko hän vain kuunteluoppilaana kokouksissa. Kuka tietää?

Anonyymi kirjoitti...

Voipha se olla niinnii, tai sitten se halus olla siellä sen tähennii jotta kun siellä on ossoovia kokeneita ja etennii luotettavvii oppiisiä hännennii nousevan polliitiko alun esikuviks.
No vopiha se olla olemattahii tälleen, tai sitte ei.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo20.00: En tiedä kenen nilkkaan se kalahti. Tiedän vain joitain tapauksia Kesälahdelta.

Anonyymi kirjoitti...

Näin asioista yhtään mitään ymmärtävänä, mutta kaikki pöytäkirjat lukeneena voinen olettaa, että kalikka kalahti juuri anonyymi 20.00 suoraan polveen. Matti kommentissaan sanoi, että jos joku on katteettomilla lupauksillaan saanut paljon ääniä, niin se ei te hänestä yhtään viisaampaa päättäjää. Tarvinneeko enää tarkentaa, että ketkähän henkilöt tähän kategoriaan mm matin ryhmässä asettuvat?

Anonyymi kirjoitti...

Mihis se keskustalainen hävis kun ei vastannut alla olevan kysymykseen liittyen heikkoman huolenpitoon?

Kiteen keskustan yksi tavoite on aina ollut pitää heikoimmista huolta. Siihen pyrimme nytkin.
24. tammikuuta 2015 14.11
Hei, Keskustan edustaja, miksi äänestitte vuosi sitten, että välipala poistetaan kouluista ja omaishoidontukea ei pidetä ennallaan.
Ketkä on lapsia ja hoidettavia heikompia, joista Keskusta pitää huolta?

Anonyymi kirjoitti...

Ei keskustan kanta ole mihinkään muuttunut, mutta emme nykyään pysty yksin päättämään asioista.
Näin ollen jotain hyviäkin asioita on voinyt jäädä enemmistön päätöksillä toteuttamatta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Heh heh, noiden hyvien päätösten toteutumattomuutta on ehkä edesauttanut se kun kepu on äänestänyt niitä vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

On helppoa ja vastuutonta esittää "hyviä" asioita kun tietää että ne eivät mene läpi. Populismiksikin tuollaista kutsutaan.

Huomattavasti tärkeämpää ja arvokkaampaa on kantaa vastuuta kokonaisuudesta, jossa keskeisenä asiana on kaupungin talouden kuntoon hoitaminen samalla kun turvataan hyvät ja laadukkaat peruspalvelut. Tätä vastuuta ovat Kiteellä viime vuosina kantaneet keskusta ja demareiden enemmistö.

Arvaan että Kosonen alkaa tutkia historiaa ja ihmetellä, miten tähän on tultu. Historia on hyvä harrastus. Nyt eletään kuitenkin tässä tilanteessa ja tässä hetkessä sekä tehdään tulevaisuutta koskevia päätöksiä, niiden on oltava kaiken toiminnan ja keskustelun ydin.

Anonyymi kirjoitti...

En tarkkaan tunne uudenperusturvajohtajan periaatteita, mutta kuulin hänen eräässä tilaisuudessa sanoneen Kiteellä jaettavan omaishoidon tukea kovin löyhin perustein. Jotta siinäpä teille kaikille politikoille on taas kaapinpaikan näytön paikka.

Anonyymi kirjoitti...

klo. 8.54 onhan täällä joku järjellinenkin kirjoittaja. Jossain laulun riimiittelyssä sanotaan, "mikkään ei oo mittään", minä olen ymmärtänyt jotta nyt kaupungilla on uusi ote asioiden hoidossa. Talous on korjaantumassa,palvelut täyttävät sen mitä lait edellyttää. Ei kai kukaan luule jotta velkaantumisen katkaisu/alijäämien kattaminen ja suuret investoinnit nyhjästään tyhjästä. Vaaditaan rohkeita päätöksiä, veronmaksajana olen nyt tyytyväinen valittuun linjaan.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla että tyytyväisiä löytyy vain nämä kepu ja helman kantajisto joiden ostetulla tuella päätökset on tehty.
Kylillä ei paljon kehuja ole kuulunut. Huhuja kyllä joista lähitulevaisuudessa saanemme lisää tietoa.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla että tyytyväisiä löytyy vain nämä kepu ja helman kantajisto joiden ostetulla tuella päätökset on tehty.
Kylillä ei paljon kehuja ole kuulunut. Huhuja kyllä joista lähitulevaisuudessa saanemme lisää tietoa.

Anonyymi kirjoitti...

Säästäväisyys on hyve mutta kun siinä mennään sairaalloisuuden puolelle kuten Kiteellä niin veronmaksu kykyinen kansa äänestää jaloillaan, kuten jo on käynyt, kun lueskelee noita muutto tilastoja esim viime vuoden osalta, olemme jo taineet tulla 110000 asukkaan rajan alapuolelle. Niinhän siinä käy kun suomen korkeimmalle veroäyrille ei ole enää maksajan mielestä mitään vastinetta,Pitäs varmaan ruveta miettimään millä saadaan maksajia takaisin kun peruspalvelut viedään muualta haettavaksi niin jääkö syitä maksaa verot tänne.

Anonyymi kirjoitti...

Kepu kyllä pitää omistaan huolen ja kunvaalit lähestyy niin alkaa rahan jako sinne ja tänne, jolloin kansa unohtaa nämä pienet rypyt rakkaudessa joita opposition esitykse ovat aiheuttaneet äänestäjien ja kepun välille. Niin ja takuumiehet tietysti kyydisxä potkurin jalaksilla.

Anonyymi kirjoitti...

Monet isotkin yrittäjät ovat hermostuneet tilanteeseen ja alkavat miettiä muita vaihtoehtoja toimipaikan sijainnin suhteen. Voihan olla että nyt ajetaan säästöillä kansalta jalat alta ja vuoden päästä tehdäänkin veron alennus jolla rahamiehet houkutellaan jäämään, jos sattuvat enää olemaan Kiteellä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä harrastetaan nyt sitä mölökyn politiikkaa josta keskustalainen taximies kotkarjalassa kertoili.

Anonyymi kirjoitti...

Sanopa ihan rehelisesti mitä kunnan peruspalveluita on kesäkuun (tasapainotusohjelman hyväksyminen)jälkeen viety muualta haettaviksi? Sano samalla, mitä peruspalveluita on siirretty muualta Kiteellä saataviksi.

Esiopetus? Peruskoulu? Lukio? Kirjastopalvelut? Liikuntapalvelut? Ammatillinen koulutus? Sosiaalipalvelut? Vanhuspalvelut? Vammaispalvelut? Terveydenhuoltopalvelut? Neuvolapalvelut? Kunnallistekniset palvelut? Maankäyttö- ja rakennuspalvelut? Ympäristöpalvelut? Maaseutupalvelut? Asuntopalvelut?

Se, että Kiteellä lääkäripalvelut on keskitetty hieman lyhyempään aikaan kuin aikaisemmin ei ole maata mullistava uutinen, kun palvelun määrä säilyy ennallaan, laatu jopa paranee.

Anonyymi kirjoitti...

Keski-Karjala menetti pelkästään 2014 yhteensä 315 asukasta. Kaikissa Keski-Karjalan kunnissa valta on todellisuudessa keskusta-puolueella.

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 8.54: On totta, että minä tutkin historiaa ja tuon myös esille sitä, en syyllisiä etsiäkseni vaan jotta niistä opittaisiin. (esim. Mehiläisen vanhusten asumispalvelut).

Minusta päätösten pitäisi aina pohjautua oikeaan tietoon ja sitä tietoa on meille luottamushenkilöille jaettu niukasti. Missä on esim. tieto talousarvion osavuosikatsausten loppuvuoden ennusteet? Millä tiedoilla teemme talousarvion kun ennusteet puuttuvat? Miksi hallitus ei ole vaatinut niitä?

Ei talouden hoito ole mitään salatiedettä.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan, näyttää siltä, että Kiteellä on opittu hoitamaan kaupungin taloutta. Ihan tavalliset ihmiset sitä taitavat tehdä.

Matti Kosonen kirjoitti...

En nyt ihan vielä heittelisi hattua ilmaan ja kiljahtelisi riemusta. Näillä tiedoilla mita minulla on niin näyttäisi viime vuoden budjetti heittävän kolmisen miljoonaan euroa ja se on paljon 11.000 asukkaan kaupungissa.

Anonyymi kirjoitti...

No, sinähän se entisenä kesälahden päättäjänä osaat ainakin kertoa sen, miten taloutta ei pidä hoitaa jos ei haluta konkurssiin. Oikein hyvä jos nyt vastuussa olevat ammattilaiset ihan oikeasti osaavat asiansa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Aivan oikein, minä tiedän sen, koska seurasin useita valtuustokausia miten Kesälahden kepulaiset luottamushenkilöt ja viranhaltijat hoitivat kunnan konkurssin partaalle.

Mutta mutta.... misää sinulla on ne ammattilaiset jotka osaavat asiansa???

Anonyymi kirjoitti...

Pitää hieman miettiä vastausta ettei anonyymini paljastu.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös teillä ole kirjanpitäjä tilintarkastaja kaupunginjohtajana, jolla ei liene exelit ongelmana. Luota vaan lukuihin kyllä ne täsmäävät.

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo20.14: Minua on syytetty useaan otteeseen (viimeksi tämän blogin kommenteissa)historia tutkimisesta, mutta eikös kirjanpitäjien ja tilintarkastajien tehvät ole juuri historian selvittäminen? Nytkö se onkin hyve?

Anonyymi kirjoitti...

Viekää kaupunginjohtajalle piirustuslehtiö, jotta alkavat luvut täsmätä. Eikös hän ole luvannut piirtää kuvan kadonneista rahoista? Kertokaa toki kuitenkin hänelle, että hänen omapiirtämänsä rahat eivät kelpaa yleisenä maksuvälineenä Kiteen ulkopuolella.

Anonyymi kirjoitti...

Matti on oikeassa, harvoin voi etukäteen tietää onko jossain asiassa joidenkin tarkoitus pelata vilppiä. Yleensä ne selviää vasta hetken päästä kun epäilijät voivat tarkistaa asiat ja niiden oikeellisuuden. Vai onko niin, että joissain tapauksissa voi vanhojen tapauksien tiimoilta olettaa, että ketun häntä lienee aina kainalossa.
Onkohan näin?

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei ole kyse vilpistä vaan (oikean)tiedon puutteesta.
Olen edelleen sitä mieltä, että luottamushenkilöt päättävät ja viranhaltijat tuovat oikeat ja riittävät tiedot päätöksen teon pohjaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Joulukuun valtuuston videoilla kuuluu useampaan kertaan, että Kiteellä ei ole johtavaa lääkäriä ja Hovi ajettiin pois salista. Perusturvan pöytäkirjojen liitteenä on kuitenkin viranhaltijapäätöksiä pitkin syksyä ja talvea, joissa asian on käsitellyt johtava lääkäri. Miten tuo on mahdollista?

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelen myös täällä ollutta kiistelyä lomautuksista ja harkinnanvaraisen haku perusteista. Ystäväni oli kuullut aivan selvästi lehtereille saakka, kun hallituksen puheenjohtaja oli sanonut, että jos lomautukset olisivat olleet hakupaperissa mukana yhtenä perusteena,niin lomautukset olisi pantu ilman muuta täytäntöön. Hän siis oli kaiketi tarkoittanut, että lomautukset eivät olleet perusteissa. Täällähän on kerrottu lomautusten olleen sittenkin siellä haku paperissa. Oliko Lahtela puhunut puppua valtuustolle vai miten hänen puheensa oli ymmärrettävissä. Eikö valtuutetut ole tuota kuulleet, vai miten se on jäänyt niin vähälle huomiolle. Yrittäjänä en vo hyväksyä, että kaupungin työntekijöitä kohdellaan silkkihansikkain, vaikka talous on kuralla.

Anonyymi kirjoitti...

Kuuntelin juuri uutiset, siellä demut on kallupeissa nousseet jo toiselle sijalle kepun jälkeen! Eihän tässä ole mitään järkee kun yli puolet teidän edustajista on valehtelijoita! Hyvä Matti jotta paljastat nämä valehtelut!

Matti Kosonen kirjoitti...

Jos joku on noin sanonut niin sehän osoittaa vain miten hyvin luottamushenkilöt lukevat asialistat joista he päättävät.

Mihin pohjautuu väite, jotta kaupungin talous olisi kuralla, kuulopuheisiin vai julkiseen numero tietoon?

Anonyymi kirjoitti...

Edellisen vuoden tilinpäätöksen tietoihin. Sehän lienee ainut totuudenmukainen tieto tällähaavaa.

Anonyymi kirjoitti...

19,24, löytyykö tuo yotubesta vai jostain nauhalta, hienoa, että joku seuraa tätä suhmurointia ja kieroudenmäärää mitä tapahtuu. Löydätkö tarkan tekstin mitä hallituksen puheenjohtaja sanoin valtuustossa,niin voi harkita mitä on tehtävissä, jopa oikeustoimiin saakka!

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 20.13: entäpä jos väitä, että alijäämät on likimain katettu tämän vuoden loppuun mennessä?

Anonyymi kirjoitti...

Matille! Olisko se tosipaha juttu? Eikö vahva talous ole turva myös hyvinvointipalveluiden kestävälle tarjoamiselle jatkossakin! Olakko vai eikö olla! Siinäpä kysymys?

Matti Kosonen kirjoitti...

Oliskos se hyvä juttu kun luottamushenkilöitä käytetään kynnysmattona ja pyyhitään jalat siihen tullenmemmen?

Anonyymi kirjoitti...

Onko teitä valtuutettuja kusetettu entiseen malliin. Jos kahdessa vuodessa kuittaattekin alijäämät, niin oliko tarpeen poistaa välipalat, aamupäivähoidot, ilta vadtaanotot, omaishoidon korvaukset, ym ym joista kertyy pari sataa tuhatta?

Matti Kosonen kirjoitti...

En nyt tiedä onko kyse kusetuksesta, kyse voi olla myös osaamattomuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö Kiteellä pystytä ennustamaan vuoden tulosta marraskuun raportin pohjalta? Onpa erikoista laskentaa!

Anonyymi kirjoitti...

Onhan teillä ymmärtääkseni nauhurit valtuustossa mistä voitte kuunnella mitä kukakin sanoi. Aikanaa oli myös videointi kaapeli tv:hen,,mutta kepu hermostui siihen, kun ei voinut sanoa mitä ajatteli. Nähtävästi ei voinut suoltaa niin pahoja harhautuksia kuin olisivat halunneet.

Anonyymi kirjoitti...

Sitten kun loppui nauhoitus ja videointi kaapelille, alkoikin kiteen kepulien nousu ja kaupungin talouden tuho.

Sitä laskua näytätte nyt maksavan solidaarisuuden nimissä ajamalla peruspalvelut alas ja minimiin.

Anonyymi kirjoitti...

Siihen aikaan yks työmies rehtiilmiö yritti pitää kunnan puolia, mutta takana on ne ajat. Nyt hänkin on lähtenyt porvariksi suurine eläkkeineen ja pistää työväen elinmahdollisuudet vaakkuppiin oman vallanhimonsa johdosta. Eipä olis uskonu miten voi mies muuttua, kun pääsee oikeeksi päättäjäksi vuosikymmenten räksyttäjän roolista.

Anonyymi kirjoitti...

Etkös sinä Matti vaatinut talouden kuntoonlaittoa? Nyt kun sitä ollaan todella tekemässä, sekin on pahasta, niinkö?

Anonyymi kirjoitti...

Eihän talouden kuntoon laittamisessa liene kellään mitään vastaan, mutta ne keinot, joilla asioita on hoidettu saattavat poikia monenlaisia "jätöksiä"!
Missä on se supisuomalainen rehellisyys, sitä monet kaipaisivat pikkuhiljaa Kiteenkin päätösketjuun!

Matti Kosonen kirjoitti...

Minusta tämä Kiteen talouden hoito tuntuu edelleenkin olevan enemmän arpapeliä kuin suunnitelmallista talouden hoitoa.

Anonyymi kirjoitti...

Veit sanat suusta, yhtä lailla täsmällistä kuin kynsien leikkuu kirveellä. Millin meinasit, mutta sentti lähti. Kukaan ei voi väittää etteikö muka lyhenisi, mutta pitkä kipiä siitä saattaa tulla. Niin ja jopa pieniä erimielisyyksiä leikkaajan ja hoidettavan välille.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä se taida ihan noinkaan olla. Se vain näyttää siltä kun kaupungintalouden hoito on edellisten valtuustokausien aikaan ollut täysin tuuliajolla.

Nyt kun uusi kaupunginjohtaja on ottanut taloudenhoidon omalla ammattitaidollaan haltuun kuunnellen kaikkia keskusteluja eri kokouksissa, tulosta on alkanut syntyä ihan jo luonnostaankin kun "perälaudat on jo osittain saatu kiinni, eikä rahaa syydetä ihan miten sattuu."

Talouden seuranta on kova juttu ja sen avulla saadaan ajankohtaista tietoa talouden kehityksestä ja pystytään reakoimaan välittömästi jos joku "perälauta unohtuu auki." Kiitos kaupunginjohtajalle !

Silloin kun töitä paiskitaan kovasti ja pienellä porukalla, saattaa "rapa joskus roiskua", mutta silloinkin on myönnettävä virheet ja otettava niistä opiksi.

Toisaalta on nähtävä myös kokonaisuus koko ajan eikä takertua "lillukoihin."

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä säästetään,ja se on hyvä mutta säästöjä tehdessä ei ajatella mitä ne vaikuttavat pitkässä juoksussa. Kun lähdetään säästämään lapsiperhelle tärkeistä asioista se ei voi olla vaikuttamatta paikkakunnalle muutto haluihin tai varmasti helpottaa päätöstä muuttaa muualle ja käydä vain työssä täällä ja veidä verorahat mukana.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 12.21: Kirjoitat: "Toisaalta on nähtävä myös kokonaisuus koko ajan eikä takertua "lillukoihin". Olen samaa mieltä, mutta nyt juuri on takerruttu lillukan varsiin ja unohdettu kokonaisuus.
Valtuustossa väännettiin kättä ykkös tonnien leikkauksista ja meille vakuutettiin, että nämä on pakko leikata jotta kestämme tavoitteessa eli 11,1 milj. € alijäämän kattaminen vuoteen 2018 mennessä.

En tiedä miten tästä voi löytää jotain positiivistä sanottavaa kun nyt on viimein paljastunut, että olisimme päässeet tavoitteeseen 6,5 milj.€ pienemmillä leikkauksilla.

Matti Kosonen kirjoitti...

On väitetty ettei valtuutetut ymmärrä enää niin suuria lukuja kuin miljoona, niinpä muunnan tuon 6,5 milj.€ konkretiaksi. Tuolla summalla olisi maksettu lääkärivastaanotto ajan pitäminen ennallaan yli 40 vuodeksi tai oppilaiden välipalat olisi kustannettu yli 1000 vuodeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Puhut Matti asiaa noitten pikkuleikkausten osalta, ne olivat tosi typeriä.Se vain osoitti sen miten "kiimassa" huonompiosaiset unohtuu porvareilta.

Kokonaisuuden (11,2 milj. alijäämä)kannalta leikkauksten tekeminen kerta ryminällä oli kuitenkin ehkä oikea ratkaisu. Parempi kuin ainainen kitinä.

Anonyymi kirjoitti...

Ano 12.21 taidat olla juuri siitä "pienestä porukasta" jolla on tainnut mopo karata pahemman kerran lapasesta. Alatko jo selittelemään typerää toimintaa, jolla olette harhauttaneet valtuuston tekemään moninkertaiset leikkaukset talouden tervehdyttämis suunnitelmaan verrattuna. Pöytäkirjoista näkyy, että 2014 tuolos olis jopa 100% parempi kuin oli tarkoitus. Matti puhuu asiaa, kun te "pieni porukka", jotka ette sopimuksenne mukaan kuuntele muita olitte kesällä väittäneet että kaikki pienetkin leikkaukset lapsiperheiltä ovat tarpeen, että pysytään raamissa. Missä se raami on, kukaan ei taida tietää siitä mitään, kun lukuja tarjotaan kuin liukuhihnalta ja valitkaa niistä sopivat. Mutta kun tosiaan kansalaiset ovat saamassa tarpeekseensa moisesta suhmuroinnista, mitä "pieni piiri harrastaa". Tuokaa vaan kaikki "ravan roiskuttelut" julki, niin äänestäjätkin voivat arvioida kenellä iso pyörä heittää ja kenellä ei.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai vaan työmies ole sotkeutunut "rapparin" hommiin?

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 13.42: Kerta ryminälläpä hyvinkin, mutta eikö siihen olisi riittänyt tuo 11,2 milj. alijäämän kattaminen.

Anonyymi kirjoitti...

Taas kävellään valtuuston kesäkuisen päätöksen yli, niin että kumiterät lotisee. Ai niin, voittehan valittaa hallintooikeuteen, jos meni pieleen. Sehän saattaa ehtiä juuri ennen kuntavaaleja sieltä takaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Nopeastihan nuo hallinto-oikeudesta päätökset tulee. Luehhan kaupunginhallituksen kokouksen esityslista 31 § s. 16 kohta 1. Ei tuohon ole paljon aikaa mennyt.

Anonyymi kirjoitti...

"Turhoo kulunkii." Niistähän on päästäväkin eroon.Niinhän tekisitte omassakin taloudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Sekatyömies voi sotkeutua rapparin tai vaikka mihin hommiin hyvänsä mutta tavallinen työmies ei.Kertovat apsilla että täällä hinnat ovat yläpäästä mutta pöytätarinat alapäästä

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Persut vaativat lomautuksia koska yt nnuvotteluissa on henkilöstö ja työnantaja sopineet ihan toista taspainottamisohjelman toteuttamiseksi ja pääseet yksimielisyyteen mikä mättää Pessut ?

Anonyymi kirjoitti...

Minä en ymmärrä, (voi olla jotta tällä palstalla on koulutustaso niin korkea). Ensin syytetään huonosta talouden hoidosta! Kannattaa lukea Matin aikaisempia kirjoituksia. Samaa olen ymmärtänyt myös Matin kätyreiden todistelleen. Nyt, kun tilanne onkin kääntynyt parempaan, niin sekään ei ole oikea suunta. Heh, heh. sanon minä! Menkää nyt Matti ja persut itseenne, mitä me veronmaksajat halutaan! Minä haluan vähemmän p..... jauhamista!

Matti Kosonen kirjoitti...

Paljonpa tunnut tietävän talouden hoidosta anonyymi klo 19.33.

Anonyymi kirjoitti...

Minä taas haluan valehtelulle lopun, työmies kätyreineen voisi sen lopettaa. Terveisin valehteluihin kyllästynyt kuntalainen!

Anonyymi kirjoitti...

Älkää työ Mattia moittiko. Hän on yrittänyt pitää meidän Kesälahtelaisten puolia! Mutta nyt minäkin alan jo epäillä jos Matin kanta olis voittanut , jotta suunta olis ollut Savonlinna. Luvin lehdestä jotta Punkaharjun aluejohtokunta on tehnyt valituksen hallinto-oikeuteen monestakin sopimusrikkomuksesta. Jos oltaisi liitytty Savonlinnaan , kuka uskoisi jotta meille rakennettaisiin kaupungin toimin hoivapalveluyksikköä kunnantoimistosta. Kitee huonoista oli kuitenkin parempi!

Matti Kosonen kirjoitti...

Niinpä, saatat olla oikeassa, mutta minun visio oli silloin (ja uskon siihen vieläkin), että Kesälahti on niin kaukana Savonlinnasta ettei Kesälahden lähipalveluita voi keskittää Savonlinnaan.

Kuulin ihan äskettäin, että Kumpurannan vanhemmat olisivat halukkaita tuomaan lapsensa Villalan kouluun, mutta tämä ei ole nyt mähdollista ja Villalan koulu lakkautetaan oppilas pulan vuoksi. Puhuin tästäkin silloin kun liitoksesta oltiin päättämässä.

PS. Kuulin myös, että Villalan oppilaat kuljetetaan Puhokseen ja Sieltä he sitten siirtyvät Kiteelle yläasteelle. Ei liene kenellekään epäselvää miten tässä kuviossa käy Kesälahden yläasteelle.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs jos Matti koittas olla rehellinen vaikka nyt ensi alkuun viikon nuin niinkin esimerkin vuoksi.

Matti Kosonen kirjoitti...

Olen miettinyt aiemminkin mitä teen näille puskista ampujille kuten anonyymille klo 9.21. Heillä ei ole rohkeutta esiintyä omalla nimellään eli he eivät ole vastuussa kirjoituksistaan. Toisekseen jos kysyn mitä he tarkoittavat epämääräisellä vihjauksellaan niin he eivät vastaa.

Tuollainen on sitä pahinta loan heittoa. Sanokaahan hyvät blogini seuraajat pitäisikö minun poistaa tuollaiset kirjoitukset.

Anonyymi kirjoitti...

Elä välitä noista, kun yrittävät kääntää suhmurointejaan muiden syiksi. Jos mietitään Kesälahden asioita, niin tais just nämä suhmuroijat vastustaa viimeiseen saakka hoivaosaston rakentamista tänne. Tais lopulta takit kääntyä, mutta piti vaan paikka vaihtaa kunnantaloon ettei kasvot menny. Se niistä rehellisistä. Eli paina deleteä noille puskiksille.

Anonyymi kirjoitti...

Tottahan deleteä voi painaa jos asia tuntuu painavan mutta onhan se mahdollista kokeilla rehellisyyttäkin.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kerroppa sitten anonyymi 11.28 mitä olen valehdellut?
(et tietenkään vastaa tähän)

Anonyymi kirjoitti...

Joku olis kuulema kertununna Pivankalla ettei Kesun opet olis enää halunneet lisätöitä ja siksi Villalan oppilaat olis laitettu kohti Kiteetä.

Anonyymi kirjoitti...

Voisko 11.28 kertoa myös mitä joku rehellisyyden perikuva kertoili pöydän takaa valtuustolle 15.12. Jos vaikka rehellisyys aloitettas sieltä päin.

Anonyymi kirjoitti...

Vieläkö 15,49 kaipailee Villalle jatkoaikaa?
Kerro ihmeessä, kun siitähän saattaa saada jonkun irtopisteen niin kuin Puhoksestakin.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kuulin erään oppilaan vanhemmalta, että Villalan oppilaat siirtyvät Puhokseen ja sieltä sitten aikanaan Arppeen yläasteelle. Ne yläasteen oppilaat jotka ovat aloittaneet Kesälahdella saavat käydä koulun loppuun siellä.
Onko tästä lautakunnanjäsenillä tai jollain muulla lisätietoa?

Anonyymi kirjoitti...

Ei tässä pisteiden tarpeessa olla. Tässä vain yritetään edes jotain vastinetta antaa veronmaksajille heidän maksamistaan veroista.

Nyt ymmärrän miksi aikaisemmin Kiteellä onkin asiat ajettu päin p...tä. On tehty kuntapäätöksiä vain omanedun tavoittelun vuoksi ja/tai irtopisteiden keruun vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ootko Matti valehdellut! En viitsi käymään vanhoja blokikirjoituksiasi läpi. Mutta muistan kun kyselit pitääkö jatkaa näitä kirjoituksiasi. Jossain siellä vastauksissasi lupasit että poistat henkilöihin kohdistuvat epäasialliset kommentit ja kirjoitukset. Tässä asissa olet valehdellut, etkä pitänyt lupaustasi. Onko ihmiset henkiöitä sinunmielestäsi? Olet päästänyt läpi syytöksiä monen henkilön jälkeen palstallasi. Suomen oikeuskäytännön mukaan kukaan ei ole syyllinen ennekuin tuomitaan. Olet siis ottanut tuomioistuimen roolin! Jotta sepä siitä valehtelusta jota penäsit!

Anonyymi kirjoitti...

Käsi ylös kaikki jotka olivat kesäkuun ja joulun välisen ajan sitä mieltä, että talouden tervehdyttämis suunnitelmassa pitää pysyä?
Oletteko edelleen, vaikka kuuluu semmosia että oltais ylitetty säästötavoitteet reippaasti.
Otatteko asian esiin ensitilassa, vai valehtelitteko vain puoli vuotta?
18.21 olitko sinä tässä joukossa mukana?

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä vinkistä! Kannattaa lukea Matin vanhoja kirjoituksia ja kommentteja niihin. Löysin minäkin yhden jota voi pitää totuudenvastaisena lupauksena. 1.4.2014 Matti kirjoittaa, "voin lahjoittaa osaltani saadut rahat puheenjohtajiston koulukseen"! Kyse oli valtuuston kokouspalkkiosta. Heti jälkeen joku on kommentoinut. "Telkan kokouksessa useimmat luopuivat kokouspalkkiosta, Matti ei luopunut vaikka luopuvat kokivat ylimääräisen kokouksen pitämisen tulleen jonkun hänen sähläyksen takia! Liekö totta vai tarua, näin itse teksteistä ymmärsin!

Anonyymi kirjoitti...

18,45. Kun en ole ollut ehdokkaana, enkä saanut valtakirjaa päätöksentekoon. Sivustaseuraajana huvittuneena katson teidän kinasteluja joissa ei näytä olevan mitään logiikkaa, muuta kuin kateus ja kampitus.En laske enkä nosta kättäni. Olen hyvilläni jos Kiteen talous saataisiin kuntoon. Voi olla jos löydän hyvän porukan jonka menettelytavat hyväksyn, lähden ehdolle kunnallisvaaleihin! Sen jo nyt tuon selväksi, ryhmäkuriin en tule alistumaan!

Matti Kosonen kirjoitti...

Tervetuloa, demareilla ei ole ryhmäkuria kuten olet huomannut.

Matti Kosonen kirjoitti...

Jatkoa edellisee: Meillä saa yksittäinen valtuutettu tehdä ja kannattaa hyviä ehdotuksia :-)

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 18.49: Anteeksi kamalasti, en tiennyt milloin se puheenjohtajiston koulutus on ollut? Tietysti lahjoitan kokouspalkkioni siihen kunhan vain saan varmistuksen että koulutus on pidetty (ja että joku on oppinut siitä jotain).

Anonyymi kirjoitti...

Matti, teillä on ryhmä ja ryhmäsäännöt, vai.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ryhmä on muttei sääntöjä.

Anonyymi kirjoitti...

Taas Matti venkaat! Lupasit kokouspalkkion ilman ehtoja puheenjohtajien koulutukseen. Siis taas huijasit, lasku olisi jäänyt kaupungin piikkiin! Siis valehtelua näinkin pienessä asiassa

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tarjouksesta Matti! Ryhmäkurin osalta asia on ihan ok! Mutta nuo aikaisemmat kirjoitukset valehtelusta jäävät askarruttamaan, miten niihin suhtautua?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 20.05 tule meille Perussuomalaisille ehdokkaaksi kunta vaaleihin täällä on kyllä rehtiä porukkaa ?

Anonyymi kirjoitti...

Kuntaliitos neuvotteluissa Kosonen venkasi kokoajan Savonlinnaan liittymisen puolesta onneksi järki voitti siellä neuvottelijoilla ja liityttiin Kiteeseen nytkin minun vaimo joutisi synnytykseen Mikkeliin kun Savonlinnasta lopetettiin synnytysosasto

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä täällä Matin blokissa on vielä rutkalti poistettavaa ja henkilökohtaisuuksiin menoa esimerkiksi oli vielä jokunen aika sitten kirjoitus blogin pitäjältä joka koski kaupunginjohtajaa siinnä epäiltiin sitä kun hän rupeaa puhumaan niin puhuuko hän totta minusta tämä on törkeää kielenkäyttöä johtavalta lottamushenkilöltä.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 9.21 kyseli matilta rehellisyyttä tulevaisuudessa mutta matti puhuu omasta valehtelustaan menneisyydessä. Miten tähän oikein pitäisi suhtautua?

Anonyymi kirjoitti...

Polvijärveltä kuuluu hyviä uutisia ääniharava Seppo Lavikainen on eronnut Perussuomalaisista ja valtuustoryhmästä Seppo on kirjoittanut minun mielestä hyviä juttuja mm. ympäristöasioita Karjalaiseen ja Outokummun Seutu lehteen ja eivät ole olleet mitään herjaavia

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 19.57: eikös siinä ole selkeä ehto: puheenjohtaja koulutus. Onko sellainen järjestetty? Tietääkseni ei.

Anonyymille klo 20.42: mutta onkos se minun vika???

Anonyymille klo 20.29: Lueppa kuntaliitossopimuksen aie-sopimus ja laske monta siinä olevaa sopimuskohtaa Kitee on rikkonut.

Anonyymille klo 20.05: Mitkä minun valheista pani sinut miettimään?

Anonyymi kirjoitti...

Jos Kesälahti olisi liittynyt Savonlinnaan niin Juhannan talolla olisi korkeintaan mielenteveus piste ja sekin avoinna silloin kun mieli on matalalla.

Matti Kosonen kirjoitti...

Onneksi löytyy sinun tasoisten ammattilaisten kommentteja minun blogista :-)

Anonyymi kirjoitti...

Osin olisi asiat ollu Matilla paremmin kuin nyt, nimittäin Savonlinnassa ovat kuuluu toimineet rehellisesti ykköspäättäjien suunnalla, eikä siellä oo kuuluu mitään junttaa niin kuin Kitteellä kuuluu olevan.

Anonyymi kirjoitti...

Joo eikä tarviis muutamalla kymmenellä äänellä lähtee valtuuston kokouksiin ajelemmaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tuo viimeinen kommentti selittää miksi jotkut valtuutetut käänsivät takkinsa liittymis suunnasta.

Anonyymi kirjoitti...

20.20 kiitos vain perussuomalaiset tarjouksesta tulla teidän ehdokkaaksi. Eikös kuntavaaleihin ole aikaa vielä kaksi vuotta. Seuraan nyt sivusta teidän toilailuja. Ei ollut mitenkään kunniallinen teko Samilta ja teiltä muiltakaan kun savustitte johtavan lääkärin pois! Näyttää perusuomalaisten aurinko olla laskun puolella. Eikös yksi jo loikannut pois omaksi ryhmäkseen ja sama tahti näyttää olevan muuallakin, viimeisin Polvijärvellä! En tunne muuten teidän sisäisiä toimintatapoja, mutta loikkaukset viestivät tiukasta ryhmäkurista, vai lienenkö väärässä!

Anonyymi kirjoitti...

Helpointahan olisi ollut antaa toisten tehdä ikävät päätökset, tätähän varmaan tarkoitit. Silloin olisi jäänyt itselle kokonaan tuo aina niin mukava arvostelijan osa.

Anonyymi kirjoitti...

Tule meille "valehtelijoiden klubiin" aina mahtuu täällä on kiva ja rehti meininki. Käännämmä takkia tilanteen mukaan jopa monta kertaa samassa asiasa, mutta eivätpä äänestäjät pysty syyttämään notkeuden puutteesta. Kokonaisuus on meille tärkein, oma säkki pidetään aina mielessä jos jotain jää jaetaan kavereille.
Et tule pettymään, sinun ei tarvitse kuin nostaa kätönen pystyyn sovittuun tahtiin, niin kokouspalkkiot kilahtaa ihan suit sait tekemättä juuri mitään.
Meillä on nyt nostetta, joten älä myöhästy kärryistä tunku on kova kyytiin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vaan tarjouksesta keskustademokraatit, mutta kun opettaja koulussa kertoi ettei saa valehdella, niin olen sitä noudattanut enkä aio tämän takia sitä opetellakaan. Minä olen seurannut myös teidän härskejä suhmurointejanne ja olen päätynyt siihen, että en ainakaan teidän klubiinne tule. Jään vielä miettimään lähenkö sittenkään, kun ei taida sopivaa löytyä näistä olemassa olevista.

Anonyymi kirjoitti...

Niin se Kontro vanhempainillassa totesi , ettei tämä koulujen pyörittäminen ole mikään busines. Valtionossudet kattaa vain osan kustannuksista! Nyt sitten matti olis hankkimassa jo lisälaskua Kunpurannan oppilaiden saamiseksi Villalan kouluun. Ei kiitos, ei enää yhtään lisälaskua.

Anonyymi kirjoitti...

Persuilla näyttää olevan nyt kyyti kylmää on nimittäin tuolla Savo-Karjan piirin siilinjärven kaupunginvatuuston varapuheenjohtaja ja Persujen varakansanedustaja loikannut demari ryhmään ja on ehdokkaana demarien listoilla tulevissa eduskuntavaaleissa hänhän on saanut persujen listalla viime vaaleissa 3600 ääntä niin että tälleen Pohjois Savossa

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 11.49: kannattaa kääntyä ammatti auttajan puoleen lukihäiriön suhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan siinnä mitään perää kun kuullemma Kaupungintalolla ois vierailleet Omon joukot ja ihan tulleet yllättäen

Anonyymi kirjoitti...

On perää ja on tietoa. On myös tietoa, ketkä kolme henkilöä jäivät kiinni valehtelusta.

Anonyymi kirjoitti...

Kerroppa Matti miksi kaupunki on myymässä 4300m2 rantatontin pilkka hintaan,kaavoitushan on kesken Pyhäjärvellä,joten ei pitäisi metsämaana myydä kaupungin omaisuutta jossa on rantaa mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa! Ketkä ne kolme henkilöä on?

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 21.52: En tiedä, Kesälahden kh ei myynyt sitä.

Anonyymi kirjoitti...

Onko "Omo" tutkimassa jo Matin kirjoituksiakin? Aineistoa löytyy, kannattaa selata kaikki edelliset ja myös lupaukset! Upeeta!

Matti Kosonen kirjoitti...

Olenkohan ymmärtänyt oikein, että Kiteellä kaupungin asioita hoidettaessa saa vapaasti valehdella, mutta on erittäin tuomittavaa jos joku paljastaa tallaisen valehtelun?

Anonyymi kirjoitti...

anonyymi 22.06: annetaan virallisten tahojen selvittää asiaa hetki. Jos ei tule julki sitä kautta, niin julkaistaan nimet ja koko tarina täällä. Asiasta on todisteena mustaa valkoisella. Annetaan valehtelijoiden klupillekin hetki aikaa miettiä, ennen kuin tuodaan tieto täällä julki.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus olis hyvä nöyrtyä ja tunnustaa, ei taida kuulua Kiteeläiseen tyyliin nöyrtyminen. Asiat korjataan lisävalheilla, niin jä piälle iänestee rätkäätetään jotta mitään ei ole tapahtunut.

Anonyymi kirjoitti...

Kertovat että Omon joukot tutkivat oliko joulukuun päätökset valtuustosa oikeita ja valeheltiinko siellä mielenkiintoista meuhkaamista jälkikäteen kun pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty

Anonyymi kirjoitti...

Ei puutu kuin Helge Herala ja ohjelma olis valmis.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 8.54: Synnit ja valehtelut anteeksi annettu ja maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto, koska pöytäkirja on tarkastettu. Amen.

Anonyymi kirjoitti...

Riittävän vahva mies kun vetää pokkana ns "hevonkakkaa" , niin ei se haittaa. Tärkeintä jotta piätös män sovitusti, että silleen tehdään "rehtiä" ja läpinäkyvää politiikkaa Kittiillä.

Anonyymi kirjoitti...

Kukas se tällä kertaa shittiä on laukonut valtuustossa?

Anonyymi kirjoitti...

Matti mitä tarkoitat synnit ja valehtelu on anteekiannettu? Kenelle ?

Anonyymi kirjoitti...

Onko Omon tutkijat valtuuston kokouksen jälkeen ruvenneet jotakin epäilemään valehtelusta ?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 11.17 on näköjään herännyt toreistaa se taitaa olla se "Etelän Läppäri"

Anonyymi kirjoitti...

Maine kasvaa, kunnia on jo mennyt. Juurikan puolen isäntä ohjeistaa Kittiin päättäjiä Iltasanomissa. Juurikan suunnalta löytyy monenlaista puhtia eikä tarvita enää Juurikan Tähkää avuksi.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1422929971571.html

Anonyymi kirjoitti...

Siinä mäni supsakkaat terveiset piättäjille Väinöltä! Suapi nähä mänikö asia perille?
Jos arvaisin syksyisen vajaan 2000:n immeisen terveys terveisten perusteella, niin tuskinpa Väinö yksinäänkään suapi asiaan korjausta.
Toki onhan tää jo valtakunnan tason medioissa, niin mäne ja tiijä?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä etelänläppärin tunnistaa, eikö! On jäänyt "jumi" päälle!

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä osataan herättää median kiinnostus kaupunkiin. Edellisestä valtakunnan keskipisteenä olosta lienee jäljellä enää satoja sivuja päätöksiä ja päätöksen purkuja ja taas päätöksen purun muutos päätöksiä.
Tämä uusin tuonee jälleen merkittävän määrän julkisuutta, jolla haettaneen työvoimavetoisia hoivaalan yrityksiä kaupunkiin kilpailemaan olemassaolostaan.
Terve kilpailu piristää.

Matti Kosonen kirjoitti...

Empä sano muuta kuin että ihailen Mehiläistä miten hyvin he hallitsevat media pelin.

Jos vastaava olisi tapahtunut paikalliselle pienyrittäjälle niin tuskin edes Koti-Karjala olisi uutisoinut asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Onko jollaki 20.17 anuskilla läppäri jumissa? Kannattaa pyytää ammattiauttajaa apuun,esim vaikka kysele Kiteen uuvelta johtajalääkäriltä voisko hän laukaista siun "läppärin" jumista.
Joskus vika ei tarvii olla iso, kun se on pahassa paikassa! Harvoin pystyy ite korjoomaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mattti ei vastaa Anonyymille 17.49 tehtyyn kysymykseen pitäis tulla rehellinen vastaus sieltä Kesälahden kappeliseurakunnan puolelta ja heti !

Anonyymi kirjoitti...

Uuven lain mukaan ei kuulemma tarvii ennee uskontunnustusta lukkii totistajan aitiossa. Jämpti on niin.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitella voi mitä mieleen sattuu tulemaan. Sivuston ylläpitäjä sitten vastaa asiasta. Liperissä tuo vastuu näyttäisi maksaneen 90 000 euroa.

http://yle.fi/uutiset/liperin_uutisten_yllapitaja_ei_saanut_valituslupaa_korkeimpaan_oikeuteen/7779263

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 23.14: Minä en kuulu Kesälahden kappeliseurakuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

Liperissä oli kuuluu kiroteltu totuuden vastaisiakin asioita, joka oli aiheuttanut kyseisen tuomion.
Onkos täällä ollut jotain totuuden vastaisia julkaisuja? 5.43 kerro muutama!

Anonyymi kirjoitti...

Voisi olla, jotta tämänkin sivunpitäjän läpilaskemista teksteistä voisi täyttyä kunnianloukkaus ainekset. Hiljaistahan tuo Kiteen politiikka onkin ollut! Kannattaisko teidän joita on mollattu monellakin tavoin pyytämässä virkavaltaa tutkailemaan täyttyykö syyteharkinta kynnys! Kitee pääsisi taas ainakin maakunnan medioihin Liperin tapaan!

Matti Kosonen kirjoitti...

Totta kai jos joku tuntee kunniaansa loukatun niin heti vaan tekemänn rikosilmoitusta poliisille.

Anonyymi kirjoitti...

Semmosta ainakin on tullut julki, jotta jotkut olis narraamalla saaneet suuren äänisaaliin ja sitten olisivat muka tehneetkin aivan toisin päästyään vallankahvaan.
Tuon täytyy olla valhetta, kun eihän niin saa tehdä missään tapauksessa. Pitää olla rehtiä ja läpinäkyvää tämä toiminta. Ne jotka tuollaista täällä epäilee, niin joutaisivat pyytää anteeksi tai sitten eikun tutkinta vaan päälle. Kaupungilla on rahaa selvitysmiehiin jos on tarvetta.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tämänkin blogin pitäjän hälytyskellot pitäisi ruveta soimaan kun vuosia jatkunut lähellä herjausta oleva kirjoittelu jatkuu vaan ihmettelen että sekatyömies ja muut joihin asiat kytkeytyy eivät vielä ole ryhtyneet toimenpiteisiin aika alkaa olla kypsä tuo Liperin tapaus kiistatta osoittaa josta on annetut huomattavat sangtiot blogin pitäjälle jossa on saman suuntaista kirjoittelua kun tässäkin blogissa

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Etelän Läppärikin varmaan joutuu miettimään pistänkö läppärin kiinni tämä Liperin tapaus kistatta osoittaa minä ainakin jos minua tämä koskisi tekisin polisiviranomaisille selvityspyynnön tämän blogin kirjoittelusta.

Anonyymi kirjoitti...

Vaalit lähestyy ja kansa pitää saada unohtamaan nämä pienet narrailut, kyllä raastupa on ihan paikallaan. Siellä asiat painuvat unholaan ja parin vuoden päästä voi vetästä uudet ruonot äänestäjille. Taas tulee ääniä, joilla sitten neljä vuotta ollaan kiinni politiikan pelissä.
Monet on konstit, sano mummo kun kissalla pöytää pyyhki!

Anonyymi kirjoitti...

Pitäkää vaan täällä mielessä vanha viisaus, poista ensin malka omasta silmästäsi, ennen kuin alat kaivaa roskaa toisen silmästä.

Anonyymi kirjoitti...

Teidänhän kannattaa kysyä ohjeita Kaalimaan Maijalta kun hän on ammattilainen noissa asioissa ja osaa tehdä kunnolliset syytösasiakirjat.

Kaupunginhallitus tukee varmaan teitä sitten luonnollisesti asioissa ammattitaidolla omalta osaltaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista miten pitkään Matti antaa näiden apurien täällä blogissa mellastaa tämä Liperin tapauksen päätös on merkittävä ja korvaukset tuntuvia eli kannattaa miettiä mitä läppäröi !

Anonyymi kirjoitti...

Tässä ei enää ole kysymys malkan ottamisesta omasta silmästä vaan saako herjata ja valheellisia tietoja levittää täällä blokissa vuosikausia tästä on nyt kysymys miettikääpä vähän

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki tunnusmerkit ovat tässä jo täyttyneet lisäksi on herjattu myös henkilökohtaisesti useita henkilöitä yksityis elämän alueella joka on lisänä Liperin tapaukseen nähden miettikää miettikää kannattaako jatkaa tällä linjalla !

Anonyymi kirjoitti...

Kuntalaiset ovat pettyneet päättäjiin ja ovat kertoneet mielipiteensä täällä ja jos niissä on aihetta valheita, niin eikun tutkinta pystyyn.

Anonyymi kirjoitti...

Jos tämä blokinpitäjä on sitä mieltä 3.2.2015 kirjoituksessaan että kaikki synnit ja valehtelut on annettu anteeksi kohdentamatta mistä on kysymy se on suurimmanluokan herjausta ja panettelua tarkoittanee virkamiehiä ja kh:n johtoa

Anonyymi kirjoitti...

Olet oikeassa, jos jotain on tapahtunut niin ei pidä tutkimatta ruveta anteeksiantoja kyhäämään. Ensin tutkitaan ja sitten hutkitaan jos on aihetta.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö sekatyömies ole hereillä? Näitä häneen kohdistuvia epäasiallisia kirjoituksia Matin blokeissa hänen hyväksymiään kommentteja on kymmeniä,joissa kunnianloukkauksen syyteraja saattaisi ylittyä. Toinen on kaupunginjohtaja, jota on syytety monesta asiasta ilman tutkintaa.
Eikö olisi jo aineksia selvittää ylittyykö syyteharkinta kynnys? Olishan se hienoa nähdä ennen kunnallisvaaleja demujen jäsentenväliset tukkanuotat ihan oikeusasteissakin!

Anonyymi kirjoitti...

16,32 Olet siinä oikeassa, jokaisen tulee saada ilmaista mielipiteensä. Mutta on eriasia väittää jonkun henkilön nimiin, valehdelleen tai syyllistyneen johonkin enenkuin se on tutkittu! Jos blokinpitäjä laskee tälläisen perättömän syytöksen läpi hän on siitä vastuussa!

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 18.13: Paitsi jos blogin pitäjä voi todistaa valehtelun tapahtuneen. Heh heh, olette pelastaneet iltapäiväni...

Matti Kosonen kirjoitti...

Taitaa joitain vähän pelottaa, että blogissani julkaistaan niiden nimet jotka todistettavasti levittivät valheellista tietoa viime valtuustossa.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa Matti! Eikun nimet vain julki ja mitä he ovat valehdelleet!Koko tarinat vain auki! Saadaan edes jotain säpinää tähän seisovaan veteen!

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 16.32 oletko todella sitämietä että kansalaisilla on oikeus herjata jota kuta tässä tapauksessa on kysymyksessä kaupunginjohdon ja luottamushenkilöiden herjaamisesta ja on menty jo yksityiselämän alueelle kellään ei ole sitä oikeutta Tämä Liperin tapaus on esimerkki juuri siitä missä raja kulkee siellä on sivustot avattu ja syylliset pistetty vastaamaan tekosistaan tämän bogin pitäjä näyttää iloitsevan että täällä saa jatkaa entiseen tapaan eikä näytä tulevan järkiinsä

Anonyymi kirjoitti...

18,52 Älä käy nyt pelottelemaan millään Liperin tapauksella. Kohta ei uskalla Matti julkaista niitä valtuuston valehtelijoiden nimiä!

Anonyymi kirjoitti...

Joskus olis parempi että asianosaiset kantais vastuuta ja "tulisivat ulos kaapista", niin ei äänestäjien tarviis täällä notkua vesi kielellä ympäri vuorokauden kytistämässä totuutta.
Eihän siinä mitään pahaa ole jos on lipsahtanut jotain painokelvotonta tekstiä valtuustossa. Sehän kuuluu olennaisena osana klubin toimintaan, että ihan vaan hitusen narrataan kaveria tarvittaessa.
Sitäpaitsi nythän on vaan eduskuntavaalit joilla ei ole paikallispolitiikkaan mitään merkitystä.
Samalla kun haastatte blokistin oikeuteen, niin käykää ne mahdolliset narrauksetkin läpi, niin säästätte kaupungin varoja lakimiesten palkoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tässä nyt näyttää pelko ylättäneen kun ei niitä valehtelijoiden nimiä julkaista jotakin häikkää nyt on !

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on mahtava juttu kun solidaarisuutta ei ole ja jätettiin lomauttamatta. Saadaan tempasta veronmaksajien selkänahasta Suomen ennätys veroprosentilla sanoo päivän lehdet ja selkänahkan pitää kestää vielä vuosia. Tilastotkin osoittaa, että yt-neuvottelijan yli 40 henkilön henkilöstövähennykset oli suurimmaks osaks työllistettyjen persauksiin annettuja kengänkuvia, joiden palkasta valtio maksaa puolet aika pitkään ja niitä ei varmaan enää voi palkata kun säästetään, jotta voidaan maksaa oikein kunnolla satoituhansii työmarkkinatukkee tänä vuonna, jep. Monellako valtuutetulla on pitkäaikaistyötön ruokittavana? Vetää synkeeks kun perheenjäsen jää kotiin vetään lonkkaa, stana.

Anonyymi kirjoitti...

Niin Persuthan eikä kukaan muukaan ryhmä esittänä veroprosentin alentamista jälkipuheita ne ovat vain Kiteetä oli taas verrattu 28000 ansaitsevin tuloihin täyttä harhaa?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä niitä nimiä ei enää herkästi näköjää pistetä näkyviin kyllä se melkoinen pelkokerroin tuli tuolta Liperistä

Matti Kosonen kirjoitti...

Selvennyksenä voin sanoa, ettei minulla ole niitä nimiä, mutta olen kuullut jotta muutama valtuutettu olisi käynyt kuuntelemassa valt. kokouksen nauhan ja heillä on se tieto. Lupaan että ne voi kirjoittaa tänne kommentti palstalle kunhan siinä on perustelu mukana. Siis pelkkä nimi ei riitä.

Anonyymi kirjoitti...

On helppo yhtyä edellisen Anonyymin kannanottoon 90.000 euroa on iso raha jos jotakin ruvetaan haukkumaan perusteettomasti kyllä se pitää saada kuriin

Anonyymi kirjoitti...

Eikös Kiteen tervehdytämisohjelmassa määritelty verorosentti koko neljän vuoden kaudeksi, jona nuo taka vuosien kohelluksien velat aiotte kuitata.
Hölmöä kuitata velat neljässä vuodessa ja repiä kuntalaisilta tärkeitä palveluja alas, kun mikään ei olisi siihen pakottanut. Mikä päähänpinttymä lie teille tullut, että niin piti tehdä. Olisitte lomauttaneet, niin jotain karsintoja olisitte voineet peruuttaa. Monet niistä osui meihin tulevaisuuden tekijöihin, eli lapsiperheisiin. Mitä hyötyä on rahasta kaupungin pussissa jos asukkaat voivat pahoin tässä säästö kurimuksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Voisitko Matti kertoa kellä on kokouksen nauha muulla kun hallintojohtajalla mielenkiintoinen tieto ?

Anonyymi kirjoitti...

Onko kyseessä erään päättäjän väite, että lomautukset eivät kuuluneet tervehdyttämisohjelmaan, josta syystä niitä ei toteutettu?

Anonyymi kirjoitti...

Vai oikein kurimus. Pahoinvointia voi olla ja siihen paljon erilaisia syitä. Voisitko ystävällisesti sanoa mistä kaupungin säästötoimenpiteistä tuo kurimus sinulle on tullut?

Anonyymi kirjoitti...

Korjaus kysymykseeni Ketkä ovat ne henkilöt jotka ovat käyneet kuuntelemassa sen kokouksen nauhan ja mitä tarkoitusta varten

Anonyymi kirjoitti...

Ai sekös se onkin kyseessä oleva rikos, josta voi 90000 napsahtaa, siis jos joku on uskaltautunut yleisen kokouksen nauhaa kuuntelemaan, niinkö häh?

Anonyymi kirjoitti...

Teillähän taitaa olla oikein jännittävä tietokilpailu menossa. Taitaa monet jutut uuden Kiteen päätöksenteon läpinäkyvyydestä saada pienen kolhun jos näistä vihjeistä mitään osaa tässävaiheessa aprikoida.

Anonyymi kirjoitti...

Tärkeintä olisi tietää ketkä valehtelivat ja antoivat vääräätietoa kokouksessa kun siellä kokouksessa kukaan syyttänyt ketään valehtelusta ja pöytäkirjantarkastajatkin hyväksyivät ja allekirjoittivat ok.

Anonyymi kirjoitti...

Tietääkö anonyymi 22.36
Oliko lomautus mukana tervehdyttämisohjelmassa yhtenä toimenpiteenä?

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän ole niin että jatkossa ei tarvii ihmetellä kokousten nauhoja. Paikalla on riittävästi kännykkäkameroita videoimassa valtuuston kokouksia eikä sitä voi estää. Ja valehteluilla veivaaaminen ja arvuuttelu kuka sanoi mitä loppuu siihen. Olis voinut olla tämäkin asia kunnossa aikapäiviä, mutta lienee joku porukka tässäkin läpinäkyvyysasiassa painanut jarrua.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 21.02: Syy siihen saattaa olla se että meillä annettiin virheellistä tietoa kaupungin taloudellisesta tilasta.

Anonyymi kirjoitti...

Jos kerta kaikki ne toimet jotka, ovat tervehdyttämisohjelmassa oli pakko toteuttaa, jotta pysytään 4 vuoden tavoitteessa kattaa 11M€ alijäämät, niin miten jotkut olisivat osanneet esittää veron alennusta.
Vai onko tosiaan annettu väärää tietoa kaupungin todellisesta taloustilanteesta, jotta saatiin valtuusto hyväksymään rankat säästötoimenpiteet?
Vastauksia johtotroikka kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen tilanne Kiteellä, kun paikallisen yrittäjäjärjestön hallituksen jäsenet ovat olleet päättämässä kilpailutuksesta, jossa piikalliset yrittäjät lienevät joutuneen pudottamaan hintojaan, kun luulivat laajennetun kilpailualueen tuovan uusia tarjoajia (Attendo).
Yrittäjänä näen punaista tässä keississä!

Anonyymi kirjoitti...

Ja lisäksi se että Attendo on Tohmajärvellä lypsämässä lisärahaa palveluasumisesta kun mukamas tilanne on muuttunut sopimuksen teon jälkeen. Ja taistelu rahasta Rääkkylä vastaan Attendo on myös menossa. Sen kanssako sopimukset ovat vain paperia?

Anonyymi kirjoitti...

Matti miksi sinun on niin vaikeaa nyt nimetä syyllisi kun näytät vihjalevan koko ajan taitaa pelottaa tuo Liperin tapaus jos se toteutuu täällä Kiteellä niin Matti se maksaa maltaita !

Matti Kosonen kirjoitti...

Syyllisiä mihin?

Anonyymi kirjoitti...

Matti mitä nauhoja on kuunneltu missä ja mitätarkoitusta varten ihmettelen mistä olet saanut tiedon kun missään sitä ei ole ollut

«Vanhin ‹Vanhempi   201 – 400 / 1037   Uudempi› Uusin»