sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

VIISI VIIKKOA EDUSKUNTAVAALEIHIN


Alkupuhe:

Viime kirjoituksestani onkin jo vierähtänyt kotvanen, en tiedä onko kyseessä iän tuoma väsymys vai kirjoitus aiheiden puute. Olen huomannut, että blogistani on muodostunut keskustelu palsta (edellisessä kirjoituksessani yli 1000 kommenttia), tämä taas ei ole ollut kaikkien mieleen ainakaan eräiden päättäjien. Mielestäni päättäjien (ja myös viranhaltijoidenkin) on kestettävä arvostelua omasta toiminnastaan. Ainakin minä kestän sen.

 -----------------------------------------------------------

Eduskunta vaaleihin on aikaa enää n. kuukausi eikä kaikki vieläkään tiedä ketä äänestää tai edes mitä puoluetta. Minun tapoihini ei ole kuulunut lähteä agiteeraamaan ihmisiä, mutta en voi olla kertomatta omaa näkemystäni vaalikauden tapahtumiin ja yleensä nykyisten puolueiden toimintaan.

Minun on ollut vaikea hahmottaa näitä eduskunnan viimeisiä tapahtumia, vaikka seuraankin politiikkaa melko aktiivisesti. Syy hämmennykseen on se, että monet isot ja yhteisesti linjatut asiat jäivät viimeisille viikoille ja päiville. Joissakin asioissa loppui aika, joissakin jarrutettiin tietoisesti, joissakin kikkailtiin menettelytavoilla ja jotkin asiat olivat toisiinsa sidoksissa. 

Viimeksi mainittujen osalta tapahtui ilmeisesti dominoilmiö. Eli kun esim. toisen asteen koulutuksen järjestämislaki ei ehtinyt sivistysvaliokunnan puheenjohtajan (Kok)  ja opposition jarrutuksen vuoksi päätettäväksi, ei ollut mitään mieltä viedä siihen kuuluvaa rahoituslakiakaan eteenpäin. Muutoin olisi leikattu ammatillisesta koulutuksesta ja lukioista ilman, että olisi tehty järjestäjäverkkoa koskeva rakenneuudistus. Lopputuloksena olisi ollut pelkkä raju aloituspaikkojen ja yksiköiden karsinta, kun ei olisi ollut lakiin perustuvaa muuta keinoa. Sama tilanne oli opintotuen rakenne uudistuksessa.

Stubbin mielestä politiikka on rikki. Oma käsitykseni on, että rikki on ollut hallituksen johtaminen. (kokoomuksen puheenjohtajan ja sihteerin vaihto oli lottovoitto muille puolueille).

Vaalikauden loppu jätti ikävän maun, eikä talous- ja työllisyystilannekaan ole korjaantunut tavoitteiden mukaisesti. Valitettavasti kansainvälinen taloustaantuma ja Venäjän ongelmat vaikuttavat meihin muita enemmän eikä ainakaan Venäjän tapahtumat olleet ennakoitavissa.

Seuraavalla vaalikaudella on edessä monin tavoin vaikea urakka. Viimeisten viikkojenkin jälkeen on toivottava, että nyt ei revitä rikki, vaan rakennetaan. Niin puolueiden, työmarkkinajärjestöjen kuin kansalaistenkin kesken. Ilman keskinäistä yhteistyötä Suomi ei nouse eikä pärjää.

Paljon hyvääkin hallitus sai aikaan. Perustuloon tehtiin historiallinen 100e/kk korotus, poistettiin puolison tuloihin perustuva tarveharkinta, pienituloisten, myös pienten eläkkeiden verotusta kevennettiin ja isotuloisten kiristettiin, saatiin lapsivähennys, saatiin nuorisotakuu, saatiin lait vanhuspalveluista ja sosiaalihuollosta, säilytettiin eläkeläisten maksuttomat kalastusoikeudet…

Millä eväillä sitten puolueet menevät vaaleihin

Keskusta on kasvanut korkoa oppositiossa ja uusi puheenjohtaja on viisaasti suunsa kiinni pidolla saanut aikaan uskomuksen osaavasta ja kaikki tietävästä puoluejohtajasta. Keskustan asemaa suurimpana puolueena ei uhkaa muu kuin keskusta itse eli tarvittaisiin toinen samankaltainen munaus kuin tämä keskioluen vieminen Alkoon päätös ennen kuin kepun paalupaikka olisi uhattuna.

Kokoomus onnistui useamman vaalikauden puheenjohtajansa ja puoluesihteerinsä ansiosta kääntämään hallituksen ikävät päätökset muiden puolueiden syyksi ja ottamaan kaiken kunnian itselleen hyvistä päätöksistä. Vastaavaan menettelyyn ei nykyjohdolla riitä taito ja se näkyy kannatuksen rajuna pudotuksena. Hallituksen kalkkiviivoilla tehty mahalasku menee pääministerin piikkiin ja tulee entisestään viemään äänestäjiä vasemmalle.

Perussuomalaisten aaltoliike kannatus mittauksissa tekee heidän lopullisen tuloksen ennustamisen vaikeaksi. Yhden asian (tai tässä tapauksessa kahden, Kreikka ja maahan muutto) liikkeiden kannatus on yleensä lyhyt aikaista (kestää yleensä yhden tai kaksi vaalikautta). Soini on hieno säätöisillä lausunnoillaan pohjustanut paikkaa hallituksessa, nyt Kreikan tukipaketit eivät ole enää hallitukseen menon este. Samoin hän on lieventänyt kantaansa maahanmuutosta. Joten ikäväkseni on ilmoitettava perussuomalaisten kannattajille Kreikan tukeminen jatkuu jos tilanne niin vaatii ja Suomi ottaa edelleen pakolaisia olivat perussuomalaiset sitten hallituksessa tai ei. Nämä muoti ilmiöt alkavat olla loppuun kaluttuja.

Demarit lähtevät vaaleihin vanhoilla  hyviksi havaituilla teemoilla työtä , tasa-arvoa
ja turvallisuutta. Nämä teemat ei selittelyjä kaipaa. Rinne on lunastanut hyvin lupauksensa puheenjohtajana ja uskon kakkos paikkaan vaaleissa.

681 kommenttia:

1 – 200 / 681   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Tais tulla vaikee aihe, kun kukaan ei ole kommentoinut.

Kenestäkäs tehdään yhteinen ehdokas Keski-Karjalaan ja äänestetään hänet kimpassa eduskuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

Valitkaa kenet vaan, mutta vai yksi ehdokas on edes teoriassa mahdollista saada läpi.
Viime vaaleissa vajaat 3000 ääntä.
Kari Kulmala!

T:Osmo Pirhonen

Anonyymi kirjoitti...

Pirhonen hehkuttaa kovasti Kulman Kundin puolesta sitä en tiedä mitä Kulmala on leikkauslistasta Persujen osalta sieltähän puuttuu heidän listalta puoluetuen leikkaus eli hekin ovat ruvenneet säätiöimään puoluetukia niin kun vanhat puolueet konsanaan Raimo Visbakka oli ankara puolue tuen vatustaja eduskunta aikanaan mutta nykyään hän hallinnoi Persujen säätiötä jossa heillä makaa mijoonien eurojen veronmaksajilta riistetetyt veroeurot eduskunnassa siunaamallaan tuella että ei sen kummemppia auringon alla.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ei pidä unohtaa myöskään Musikkaa hänhän on ollut kovasti Persujen peesissä täällä paikallistasolla eli ei ole ollut hyvin aktiivinen kuntatalouden kuntoon saattaja eli Sinikan laariin voi sataa myös Persujen ääniä.

Anonyymi kirjoitti...

Osmolle minä olen aina pelännyt poliiseja pienestä pojasta lähtien kun ei tiedä minkä kulman takana ne kytistää !

Anonyymi kirjoitti...

Läpimenon, osaamisten ja näkemysten kannalta Kulmala on ainoa varteenotettava edustaja seutukunnalta. Demareilla oli neljä vuotta aikaa näyttää ja käyttää osaamista hallituksessa, eli turha sinne on demareita edes yrittää saada. Myös Musikan muutama kymmenen ääntä menevät täysin hukkaan, joten eiköhän se ole paras keskittää äänet konstaapelille, niin sillä saadaan paikallinen luotettava äänitorvi eduskuntaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

Onhan tässä tietysti neljä vuotta odoteltu milloin persut alkaa lunastella viime vaalien vaalilupauksia. Siitä huolimatta kansa tuntuu luottavan demareiden ja keskustan hallitukseen, saa nähdä onko persuista tulevallakaan kaudella vastuunkantajiksi?

Anonyymi kirjoitti...

Niin Persut on ollut oppositiossa kolmanneksi suurimpana puolueena neljä vuotta ja yksi tavoite meni läpi että puoluetuista ei leikata mitä Musikan äänimäärän tulee se ei ole muutamia kymmeniä vaan tuhansia onhan täällä myös ehdokkaana Sirpa Suikkanen joka oli kd ryhmän varakansanedustaja 2600 äänellä ja Jouni Martiskin kanssa yli tuhat ääntä että kyllä täällä kulmankundille löytyy haastajia

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 12.59 keskustellaan nyt Keski-Karjalan ehdokkaista täältä ei ole ollut tänä neljänä vuonna Demareilta eikä keltään muiltakaan edustajia eduskunnassa toivotaan että tällä kertaa tärpäisi jota kuta mutta pitää muistaa että vaalipiiriuuudistus nosti ilmeisesti läpimenokynnystä jonkun verran se sitten nähdään kuukauden päästä

Anonyymi kirjoitti...

Keskikarjalassa ei ole Karpolan jälkeen ollut kykenevää kansanedustaja joka olisi pystynyt jotain aikaan saamaan, niin valitkaa nyt oikein!

Anonyymi kirjoitti...

Muuten Sirpa sai viimeksi 2188 ääntä, eikä 2600 kuten joku tuolla mainitsi!

Anonyymi kirjoitti...

Keskusta kun äänestää Musikkaa sopivasti, niin Vehviläinen menettää paikkansa savoon.

Anonyymi kirjoitti...

Lahtelan jälkeen ei ole ollut mitat täyttävää kansanedustajaa ilmeisesti Hoskosen Hannu on vahvoilla 1

Anonyymi kirjoitti...

Nytän myrkyn lykkäs Pirhonenkaan ei kannata oman pitäjän ehdokasta ja on vielä heimolaisii mies puhuu kovasti lähipaveluista jotta täällä pitää kaikki palvelut säilyttää omassa kunnassa nyt rupes seleviämmääm mitä mieihään on !

Anonyymi kirjoitti...

Onkos se Hannu muuttanna Keski- Karjalaan, mitä?
Hoskonen vie paikan Vehviläiseltä ja siinäpä ne ovatkin keskustan paikat.
Kyllä miekii roponi laittasin polliisin puolesta näillä tanhuvilla.

Anonyymi kirjoitti...

Pirhonen kuullema on kampeamassa Osmo kaimaa pois eduskunnasta!

Anonyymi kirjoitti...

Reijonen, Hoskonen, Kokko, Kulmala, Kronberg siinä Pohjoiskarjalan läpimenevät.

Matti Kosonen kirjoitti...

Olen miettinyt miten kokoomus on palkinnut kristilliset Pekka Ravin kansanedustaja paikasta viime vaalien jälkeen?

Anonyymi kirjoitti...

Höpö, höpö. Vaalipiiri uudistuhan tehtiin juuri sitä varten, että saadaan paremmin 7 (seitsemän) edustajaa P-K:sta eduskuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä lista 15.18, mutta siitä puuttuu pari demaria, niin sitten se voi hyvinkin olla noin.

Anonyymi kirjoitti...

Persujen Pentti Oinonen sanoi että kyllä Pohjois-Karjalaiset voi äänestää häntä vaikka on umpisavolainen

Anonyymi kirjoitti...

Jos umpi savolaista voi äänestää, niin voiko äänestää umpi tyhmää Keski-Karjalaista kepua. Häh?

Anonyymi kirjoitti...

Kun Riäkkylä pakkonaitettaan neljän vuuvven sissään Kittiiseen niin Kulman Kundi on Kiittiläinen kansanevustaja Keski-Karjalan edustamisen lisäks. Tää on yks roknoosi tääkin.

Anonyymi kirjoitti...

Pistetään Palmu yksissätuumin etuskuntaan kun se on ainut potenttiaalinen vaihtoehto ja vieläpä päteväkiiiiii.

Anonyymi kirjoitti...

Näin tehrään, suotta äänestää ketään täyte ehdokkaita, kun siinä ääni menee ihan hukkaan. Tuo kuntaliitos ajatus kuulostaa toki kaukaa haetulta, mutta onhan se mahdollista kun rustokorvat ovat taktikoineet ihtensä lähes konkurssiin attendon kansa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kannattaa käydä lukemassa http://www.jounimartiskin.ehdolla.fi/.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin ylen vaalikoneella minun mielipiteet ehdokas Pentti Hartikaisen kanssa olivat yden suuntaiset 1

Anonyymi kirjoitti...

Just, Hartikainen oli ajamassa polttimoa savoon per...le elä semmosia ukkoja haikaile etuskuntaan polokemaan lissee Kittiin asioita.
Kyllä se pittää olla joku näistä omien kylien etustajaehokkaista.

Anonyymi kirjoitti...

Osmo Kokko persuista oli Leppäviran polttolaitoksen kannalla ja melkein kaikki Joensuulaiset valtuutetut Hartikainen ei ole Joensuun valtuustossa jossa asia käsiteltiin pysytään jonkunlaisessa totuudessa näin on närreet.

Anonyymi kirjoitti...

Karjalaisessa juttu Kiteen talouden takavuosien tilinpäätöksen viivästymsestä tehdystä valituksesta ei anna mitään aihetta jatkotoimiin asia oli tiedostettu kaikissa päätöelimissä !

Anonyymi kirjoitti...

Oli tiedostettu kaikissa muissa päätöselimissä paitsi ei Kososessa. Byrokraateille töitä, sano Matti.

Matti Kosonen kirjoitti...

Minkähän kohdan te olette lukeneet siitä päätöksestä?

Anonyymi kirjoitti...

Ois kuuluu alakamassa kaupunginhallituksen piinaviikot kun joutuu selittämään työsuojeluilmoituksen järjenvastaisia käsittelyjä. Kuulema 9 kokousta asiiista ja kaikki päin per....tä. No jospa se sitten kun hintoihinsa tulloo.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 18.59: Ei eduskunnan oikeusasiamies mikään tuomioistuin olekaan.

Enkä minä sieltä tuomiota hakenutkaan. Halusin lausunnon jossa selväsanaisesti ilmoitetaan hallituksen toimineen kuntalain vastaisesti ja että oikeusasiamies kiinniitäisi hallituksen huomion vastaisuuden varalle sen velvollisuuteen noudattaa laissa säädettyjä ehdottomia määräaikoja.
Sain vastauksena sen mitä halusinkin, aika näyttää ymmärsikö myös hallitus sen?

Anonyymi kirjoitti...


Radio- Rex uutiset 28.06.2013

Työpaikkakiusaaminen kuriin Kiteellä

28.6.2013
Työpaikkakiusaaminen on pantu kuriin Kiteellä. Kiteen kaupunginhallitus käsitteli asiaa useassa kokouksessaan henkilöstösuunnittelija Maija Kaalimaan maaliskuussa tekemän ilmoituksen pohjalta. Uuden linjauksen mukaan kaupunginhallitus ei hyväksy minkäänlaista työntekijöihin kohdistuvaa häirintää, kiusaamista, herjausta eikä epäasiallista käytöstä. Mikäli kiusaamista vielä ilmenee, siihen tullaan puuttumaan välittömästi, painottaa hallituksen puheenjohtaja Esa Lahtela.

Kiteen kaupungin henkilöstösuunnittelija Maija Kaalimaa teki maaliskuussa kaupunginhallitukselle ilmoituksen työpaikkakiusaamisesta. Kaupunginhallitus on käsitellyt ilmoitusta kevään kuluessa ja käsittely saatettiin päätökseen kaupunginhallituksen kokouksessa 24.6.2013.

Kokouksessa kaupunginhallitus teki linjauksen suhtautumisesta kaikkeen työntekijöihin kohdistuvaan häirintään. Linjauksen mukaan kaupunginhallitus työnantajan edustajana haluaa tukea työntekijöiden työssä jaksamista ja taata kaikille työntekijöille tasapuolisesti työrauhan. Tämän vuoksi kaupunginhallitus ei hyväksy minkäänlaista työntekijöihin kohdistuvaa häirintää, kiusaamista, herjausta eikä epäasiallista käytöstä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Esa Lahtela toteaa, että mikäli häirintää, kiusaamista tai muuta epäasiallista käytöstä vielä ilmenee, siihen tullaan puuttumaan välittömästi.
14. helmikuuta 2014 15.31

Anonyymi kirjoitti...
Lainaus pöytäkirjasta:

30.05.2013
Kaupunginhallituksen työsuojeluilmoitukseen liittyvä tulkinta


”Käydyn keskustelun lopputuloksena todettiin, että Maija Kaalimaahan on Kiteen kaupungin työntekijänä kohdistunut häirintää ja epäasiallista kohtelua. Kiteen kaupunginhallitus ei työnantajan edustajana hyväksy henkilöstöön kohdistuvaa häirintää, epäasiallista kohtelua. epäasiallista käytöstä, herjaavaa kirjoittelua tai puhetta, ei henkilöstön eikä luottamushenkilöstön taholta. Kiteen kaupungin kaikille työntekijöille on taattava työrauha ja mahdollisuus tehdä työtä, johon heidät on valittu.
Mikäli epäasiallista käytöstä edelleen esiintyy, myös kaupunginhallituksella on mahdollisuus ja velvollisuus ryhtyä toimenpiteisiin.”

Esa Lahtela
Puheenjohtaja

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se vaan on niin jotta Kokko on ainut persu jolle soisi jatkopaikan.

Anonyymi kirjoitti...


Yle: Kiteellä odotetaan virkamiesten joukkopakoa



Kiteen kaupungin henkilöstöpäällikön Nina Holopaisen mukaan moni kaupungin työntekijä pohtii parhaillaan irtisanoutumista tai vähintään pidemmälle vapaalle jäämistä virkamiesten ja poliitikkojen välisten riitojen takia, kertoo Yle Pohjois-Karjala.

- Luottamusta ei ole. Meiltä on irtisanoutunut erittäin päteviä ihmisiä. Tiedän, että monet harkitsevat tällä hetkellä omaa ratkaisuaan, Holopainen kertoo.

Kiteen kaupunginjohtaja Kirsi Hämäläinen ilmoitti maaliskuussa, että hän irtisanoutuu elokuusta lähtien. Perusteluksi Hämäläinen kertoi perhesyyt.

Viime viikolla Kiteen kaupungin hallinto- ja sivistysjohtaja Ulla Huhtilainen irtisanoutui. Hän kertoi syyksi liian suuren työmäärän sekä uusien valtuutettujen ja kaupunginhallituksen jäsenten käytöksen.

Aiemmin toukokuussa Kiteen kaupungilla esimiesasemassa työskentelevä henkilö teki kaupunginhallitukselle työsuojeluilmoituksen kokemastaan työpaikkakiusaamisesta ja poliittisesta ajojahdista.

Osa Kiteen virkamieskunnasta syyttää irtisanoutumisista kokoomuksen ja perussuomalaisten uusia valtuutettuja. Ylen mukaan osa kaupungin johdosta kokee heitä kohtaan käytettävän viikoittain törkeää kieltä ja tuntee olonsa uhatuksi.

- Meitä luottamusmiehiä on manipuloitu ja me olemme nostaneet näistä asioista meteliä, niin kuin kuuluukin. Jos virkamiehet, sen sijaan, että yrittäisivät entistä kovemmin jyrätä meidän päältä ja antaisivat periksi, niin eihän tässä olisi mitään ongelmaa, kaupunginhallituksen jäsen ja perussuomalaisten varavaltuutettu Seija Pajatie näkee.

- Jos jollakin on raskasta tuolla kaupungintalolla juryn (johdon) jäsenellä, niin se voi olla myös itseaiheutettua. Päätösten teko ei kuitenkaan kuulu virkamiehille, vaan luottamusmiehille, Pajatie sanoo.
Uutinen Ylen verkkosivuilla

Anonyymi kirjoitti...

"Halusin lausunnon jossa selväsanaisesti ilmoitetaan hallituksen toimineen kuntalain vastaisesti ja että oikeusasiamies kiinniitäisi hallituksen huomion vastaisuuden varalle sen velvollisuuteen noudattaa laissa säädettyjä ehdottomia määräaikoja."

Voi meitä Kesälahen poikia!

Matti Kosonen kirjoitti...

Tais osua ja upota :-)

Anonyymi kirjoitti...

Onko Esa vai Kepu käynnistänyt vaalikampanjan, kun levittelee vanhoja syytteitä Perussuomalaisia ja Kokoomukselaisia kohtaan?

Anonyymi kirjoitti...

Noista "vaalimainoksista" suattaa joutuu melkoisiin korvauksiin, kun sattuvat olemaan täysin perättömiä suhupieruja, joita jotkut "osaajat" on levitelleet eri medioihin.

Anonyymi kirjoitti...

Niin on tullut tietääkseni useampi lakimiestieto mm aluehallintovirastolta, että kyseessä yksiselitteisesti poliittinen ajojahti näitä kahta valtuustoryhmää kohtaan. Samalla tieto, että kyseessä ei ole voinut olla teoriassakaan työpaikkakiusaaminen eikä häirintä ilmoituksen tehnyttä kohtaan.
Siispä nyt alkanevat sitten kootut selitykset ennen oikeuskäsittelyä vahingonkorvauksista näille syytetyille.
Muistelen, että lähes kaikka valtamediat ovat uutisoineet tästä turhasta jupakasta, joten väärä vahingollinen tieto on levinnyt laajalle. Kukahan aloittaa oikaisut ja milloin?
Niin ja kysehän oli erään valtuuston 24/11 tarpeettomaksi katsoman viran lopettamisesta. Tosin virkahan on jo nyt lopetettu siinä muodossaan, mutta tämä jupakka on vielä selvittämättä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Eikö tätä sotkua ole vieläkään saatu päätökseen?

Anonyymi kirjoitti...

Tämä episodi lienee osa laajempaa kampanjaa mollata vaalivoittajat ps ja kok, että jatkossa voisi suhmuroida tutuilla kuivioilla ilman soraääniä. Tais jäädä pää vetävän käteen tällä kertaa.

Anonyymi kirjoitti...

Meidän kirjoittelun aihe oli viisi viikoa eduskunta vaaleihin taasko se saman paskan jauhaminen alkoi hävetkää!

Anonyymi kirjoitti...

Tais osua ja upota niihin joiden häpeämisen aika alkaa olla käsillä tuossa työsuojeluilmoitus asiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 8.26 joutuukohan se Kiteen valtuusto kokoontumaan ylimääräiseen kokoukseen jossa Persujen ja Kokoomuksen maine palautetaan epäilen että tähän polittiseen elämään kuuluu sapelien kalistelu tuo viimenen valitus joka oli tehty niin sehän veti vesiperän että jokainen nuolkoon haavojaan.

Anonyymi kirjoitti...

Näin sivusta seuraajana näkisin, että valtuustolle tämä asia ei kuulu pätkääkään, vaan se joka on tyrinyt joutunee asian julkisesti oikaisemaan.
Mitäkähän valitusta 12.36 tarkoittanee. Siis meinaatko että suomessa voi syyttää 13 henkilöä työpaikkakiusaamisesta perusteetta ja sitten päätetään että jokainen osapuoli nuolkoon haavojaan?
Ei taida mennä ihan noin yksinkertaisesti mitä sinä pohtailet. Sen uskon että nuolemisia on voinut tapahtua siellä ja täällä, mutta tätä tuskin nuolemalla onnistutaan peittelemään, sen verran tunnen noita syytteessä olevia valtuutettuja.

Anonyymi kirjoitti...

Kiusaamisen yksi laji on se että kiusaamiskokemuksensa julkituonutta syyllistetään niinkuin nyt tehdään. Jatkakaa vaan niin hyvä tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on yksi näkökulma. Oletko ajatellut mitä tuo kokemuksensa ja syytöksensä esittänyt henkilö sai kaikkiaan aikaan? Vaatimalla hallitusta tutkimaan epämäärisen asian oman tuntemuksen pohjalta.

Kiteen kaupungin tynkähallitus asiantuntijoineen tutki asian ammattitaidollaan ja tuomitsi syytetyt törkeästi ja vielä antoi asian julkisuuteen, vaikkei sillä ollut mitään valtuutuksia hypätä tuomarin asemaan saatikka sitten tuomita.
Nyt 13 henkilöä on ollut syytettynä ja tuomittuna kaksi vuotta. Tutkijat vuotivat asian ja levitivät sen koko valtakunnan alueelle tietoisuuteen eri viestimien välityksellä. Syytettyjen perheen jäsenetkin on vedetty asiaan mukaan ja kärsineet vahinkoja.

Kuka on syyllinen ja missä määrin ? Kas siinä kysymys. Nyt selvitetäänkin oliko aihetta ja kuka se teki virheitä? Syytöksen esittäjä on mielestäni kertonut tuntemuksensa asiaan ja pyytänyt selvittämään asian. Seuraava porras tässä on tainnut syyllistyä jonkinlaiseen ajojahtiin ja tehnyt uhmamielessään jonkinlaisen virheen. Onko sillä aiheutettu vahinkoa ja korvattavaa jollekulle syytetylle ja kuka on korvausvelvollinen ja missä määrin? Sen selvittänee aikanaa käräjäoikeus. Jos korvauksia maksetaan, maksako ne kaupunki vai kaupunginhallituksen tilivelvolliset jäsenet, sekin on mielenkiintoinen asia, joka kannattaa selvittää perinpohjin. Kaupungin hallituksen jäsenethän ovat työnantajan edustajia eli muodollisesti verrataan kaupungin työntekijöiksi. Hallintosäännön mukaan kaupungin hallituksen puheenjohtaja ja valtuuston puheenjohtajakin toimivat virkavastuulla. Silläkin on suuri merkitys asioiden hoidossa. Liperissä asia taisi olla toisin päin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kun lukee näitä meriselityksiä niin muutamista valtuuston ja hallituksen jäsenistä on tullut melkoisia tuuliviirejä nämä kyseiset asiat voi viedä sivilioikeuden käsitetäväksi mutta minun mielipiteeni on että tätäkään asiaa ei edes oteta käsittelyyn koska näissä on jo tehty toimenpiteet jossa on päädytty lopputulemaan että jos tämä tähän loppuu niin tämä jää tähän eikä aiheuta lisätoimia jos muualla maailmalla on ylä ja alahuone niin kiteen valtuustoa ja hallitusta voi jossakinmäärin sanoa että täällä on hullujenhuone joka ei näytä luottavan enää jonkun jäsenten osalta omiin päätöksiinkään

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintonen teatteri tuo kiusaamistapaus. Loppunäytös tullaan varmasti näyttelemään oikeuslaitoksen esittäessä pääosaa. Asian saaman julkisuuden perusteella on nähtävissä, että joku maksaa lippurahoja korkojen kanssa. Pitäkää päättäjät huolta, että kustantajana ei ole veronmaksajat, vaan ne hallituksenjäsenet ja virkamiehet, jotka toimivat myös hupaelman käsikirjoittajina. Seuraavalla valtuustolla tulee olemaan haasteellinen tehtävä järjestää riittävästi ja riittävän kovapalkkaisia palkkiovirkoja, jotta saadaan kertyneet korvaukset maksetuksi. Saattaa olla mahdollista, että joudutaan palkkaamaan vielä sukulaisetkin avuksi, mutta sehän ei ole tuntunut olevan ongelma tähänkään saakka.

Anonyymi kirjoitti...

20.50 kirjoittaa "koska näissä on jo tehty toimenpiteet jossa on päädytty lopputulemaan että jos tämä tähän loppuu niin tämä jää tähän eikä aiheuta lisätoimia"

Siis mitä toimenpiteitä 20.50 tai joku muu on tehnyt tässä asiassa?

Kysymys onkin juuri siitä kun on tehty toimenpiteitä tynkähallituksen puolesta ilman, että olisi ollut mitään laillista lupaa niin tehdä!

Anonyymi kirjoitti...

Raha ei ole ongelma perämehtiä riittää jos tarvetta tulee jämpti on niin

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä uutisia seuraavat kuntavaalit ovat 2017 eli valtuustokausi menee neljän puolenvuoden pituiseksi nyt on vielä aikaa vedätellä näillä huu haa valituksilla .

Anonyymi kirjoitti...

Se voi olla vielä, että kun paine alkaa kasvamaan korvausten puolelta, niin yhtenä kauniina päivänä siellä aletaan puhua totuuksia kuka käski ja mitä tehdä ja kirjoittaa...

Yleensä on ollut niin ja opetettu, että pitkän päälle oikeus voittaa ja rehellisyys maan perii. Kiteellä se vie vielä pitkään aikaa. Sääliksi käy näitä uusia fiksuja viranhaltijoita, jotka joutuu oikomaan entisen poliittisenjohdon tekemiä töppäyksiä ylimääräisenä työnä. Se on kuitenkin ainoa oikea tie päästä tästä hölmöläisten hommasta ulos.

Anonyymi kirjoitti...

Yks on kuuluu lähössä käpälämäkeen, liekö joutunu tekemään jotain peittelyjä vasten tahtoaan, mää ja tiijä?

Matti Kosonen kirjoitti...

Joku tässä taannoin peräänkuulutti sivistynyttä käytöstä Kiteen poliitikkaan ja uutisointiin. Odotan mielenkiinnolla mihin tämä sivistynyt politikointi johtaa :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kyseessä on johtamisoppi "älkää tehkö niin kuin minä teen vaan niin kuin minä sanon".
Näitä jeesustelijoita Kiteen poliittisessa johdossa kyllä riittää vaikka muille jakaa 😕

Anonyymi kirjoitti...

Asiat näyttävät ulos päin juuri siltä niin kuin ne oikeasti ovat. Kaunistelut ja narraaminen ei tosiasioita muuksi muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Asiat ovat oikeasti aika hyvin ja parempaan päin menossa ja siltähän se näyttääkin.

Nämä lillukanvarsipoliitikot on sitten omissa leikkikehissään ja heittelevät aidan yli toisiaan kävyillä, mutta aina näitäkin joukkoon jokunen sattuu.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä näitä narraajiakin riittää jotka vaaleissa lupailivat sitä ja tätä mutta nyt kaikki on unohdettu paitsi oma napa jota kaivellaan jokaisessa käänteessä

Anonyymi kirjoitti...

Aarno "Loka" Laitinen sanoo, että poliiseja äänestää vain ne ihmiset, jotka haluavat kuria ja järjestystä.

Poliisit, lääkärit ja opettajat ajavat vain oman alansa asioita eduskunnassa.

Valitettavasti kaikki Keski-Karjalan ehdokkaat ovat julkisen sektorin ehdokkaita, joten en voi äänestää heitä. Yksi ehdokas tullittaa ja yksi sakottaa ja pamputtaa.

Anonyymi kirjoitti...

Eilinen MTV:n vaaliväittely oli surkeeta katottavaa. Arhinmäki ja Rinne räyhäsivät valla alkeellisiakaan käytöstapoja. Puhuivat (=huusivat) toisten päälle. Rinne-raukka toisti samaa, itsestäänselvää levyä siitä, kuinka paperitehtaat on vähentynyt ja Nokia lopetettu. Ihan niin ku tuota ei jo kaikki tietäs. Saapa nähä uskaltaako oman ministeriönsä tänään lausumaa totuutta (että Suomen tulee sopeuttaa julkista taloutta 6 miljoonalla eurolla) sanoa ääneen seuraavissa väittelyissä. Ja erityisen kova palahan tämä on demareille, että juuri julkista taloutta pitäs pienentää. Suuri osa demarien äänestäjistä kun on kunta työntekijöitä. Voi, voi...

Anonyymi kirjoitti...

Ano 14.21 Mitäs noi kaks Keski-Karjalan naisehdokasta tekee? Noh, tietysti piikittää...

Anonyymi kirjoitti...

Kiteeläisenä ei tee mieli äänestää Tohmajärven eikä Rääkkylän ehdokkaita, koska kumpikin on ollut kuntien yhdistämiskysymyksessä Kitee-vastaisia.

Turha tulla Kiteelle kahvia tarjoamaan, kun kerran, ette kykene yhteistyöhön
suurissa kysymyksissä.

Anonyymi kirjoitti...

Perussuomalaisena on hankala kysymys kumpaa serkusta äänestäisi, Osmo Kokkoa vai Pentti Oinosta. Perussuomalaiset ovat sen verran perhepuolue, että Kokko ja Oinonen ovat serkkuja.

Pitänee äänestää Penaa, koska hän sentään pääsee eduskunnassa ääneen eikä vain katsele taivaalle täysistuinoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Antti Rinne on oikeassa kuuden miljardin säästöjä ei voi toteuttaa neljässä vuodessa kun tämä istuvakaan hallitus ei pystynyt kaikkea niistä toteuttamaan mutta jos kepu persut ja kok liittoutuvat ja muodostavat hallituksen niin se on mahdollista siellähän sitten persutkin saa pierrä verta.

Anonyymi kirjoitti...

Joku sanoi että siellä Kupsan invaparkki paikalla viimeviikolla oli persut pitäneet telttajuhlia ihan virkavallan suojeluksessa ja läsnäollessa ja kaikki oli ollut ok

Anonyymi kirjoitti...

Joo, eipä tuolla paljon muita ole näkynytkään.

Matti Kosonen kirjoitti...

Valehtijain klupin jäsen anonyymi klo 16.40, ainakaan Jouni ei ole ollut vastaan yhteistyötä Kiteen kanssa. Eikös kiteen aloitteesta lakkautettu seutuvaltuustokin, joka oli ainoa virallinen yhteistyöelin kuntien välillä.

Anonyymi kirjoitti...

Ennen oli meillä Keski-Karjan kansanterveystyön kuntainliitto jossa oli myös mukana Rääkkylä ja kaikki peläsi hyvästi myös yhteinen päivystys mutta sen jälkeen on haettu lähipalvelut Tikkamäeltä äänin 8-0

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä Esa Lahtelan takinkäännön 100/0 ansiosta nyt myös Kiteeläiset joutuvat jonottamaan Joisuussa että sellanen tapaus!

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa siellä jonkinlainen yläpään salakerho olla voimissaan nytkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka tietää milloin Palviainen muuttaa pois Kiteeltä, ainakin koskisen tulisi tietää jos sami itse ei sitä tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

Kysy nuapureilta. Kyllä se ois hyvä tietee. Meijän Markii ol kaupoila kyselly ja kukkaan ei ollu varma assiista. Hitto vie, kyllä tuollaset assiit pitäs heti sannoo, eikä pittee meitä epä tietovuuvessa...

Anonyymi kirjoitti...

Lie peruna muuton kun täälläkin häntä jo monet ikävöivät ja kyselevät lähtöpäivästä..

Anonyymi kirjoitti...

Puhkesiko pelastusrengas vai mitä? Kukas nyt laittaa Kiteen asiat kondikseen?

Anonyymi kirjoitti...


Iänestettäänkö se Sinikka etuskuntaan vai ei, ei oo vielä tullut kannanottoja asijaan. Laitetaanko hänet ja millä perusteella ykkös vaihtoehoks Keski-Karjalan suamiseks kurjuuvesta ylös? Nyt reippahasti positiivisija kantoja essiin, jottei mää iänet harakoile.

Anonyymi kirjoitti...

Nytää siltä että työministerin salkusta kovin kilpailu käydään Soinin ja Stupin kesken

Anonyymi kirjoitti...

Pysytäänkö vielä näissä paikkakunnan ehokkaissa. Ei vielä jaeta ministerin salakkuja vuan yritettään suaha etes joku ja se paras meiltä sinne Arggaadian mäile.

Anonyymi kirjoitti...

Minulle ilmoitettiin, että Anonyymi 20. maaliskuuta 2015 16.33, oli kysellyt minua.
Arvoisa Anonyymi, kysyt minulta milloin Sami Palviainen on muuttamassa.
Mikäli Sami ei itse tiedä milloin on muuttamassa, niin en sitä voi silloin tietää minäkään.
Minun vaikutusvaltani ei ulotu päättämään milloin, joku muuttaa Kiteelle tai pois Kiteeltä. Luulisin kuitenkin hänen informoivan muutostaan melkoisen julkisesti, mikäli hän olisi muuttamassa.
t.make

Anonyymi kirjoitti...

Surkeeta on persujen meininki, jos ryhmänjohtaja ei pysty eto asioista piättämään, toista se on isommissa "kansanliikkeissä", joissa ryhmyrillä on kaikenlainen piätös ja toimeenpanovalta!
Ilimankon persuilla ei oo isompiin kumiteräsuappaisiin sopivia ehokkaita.
Terveisiä kaikkitietävän piäministeripuoluveen suunnalta!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia vaan prinsessa Sipi Ollilalle, ettehän vetäneet naurista lopullisesti nenäänne siitä eu tumpeloinnistanne 😨

Anonyymi kirjoitti...

Nauris siellä taitaa olla suussa kun on noin hiljaista. Eivät uskalla edes kehua omaa "Katri Helenaansa" tai esitellä mitä asioita hän ammattitaidollaan tulisi ajamaan eduskunnassa. Tietysti jos niitä asioita ei ole tai se nauris on suussa niin hiljaiseksihan se vetää.

Anonyymi kirjoitti...

Se on kuuluu tuo meijän kylän hanelin mafiooso vaalipiälikkönä Musikalla. Ilimankos ne lehtikolumnit kalastuslaista olivatkin samasta muotista mitä Asikainen kirjotteli joskus aikasemmin.
No asiitahan ne kuitennii olivat, olipahan kenen kynästä hyväänsä.
Onha se kuitennii himpun verran outoa kun kansanedustaja ehokas on Kitteen kepussa täydellisessä paitsiossa mielipiteittensä puolesta. Tais olla ainu kepulainen joka edes on puhunut lääkäriaikojen säilyttämisen puolesta, vaikka olikin jäävänny ihtensä asian käsittelyn eri vaiheissa.

Anonyymi kirjoitti...

Suphan paitsiosta kuitennii puhhuu, eikä se ou killeettyy jiähylttäi huuvella.

Anonyymi kirjoitti...

Ja iänii tulloo jotta pittää hankkii lisälaskijoita, jottei koko valtakunnan vaalitulos sen takia myöhästyis!

Anonyymi kirjoitti...

Kommeita naisiiha nää Kittiin ehokkaat on mut ku nää ei oukkaa missikisat vuan ihka oikiit kansaetustajavualit jossa ei pelekällä ulukonäyllä pärjee van pitee olla tietuu taituu ja kokemusta muutahii ku jiähyaitijosta huutelusta. Mäne ja tiijä jos oikeen hyvät lehtikirjuutukset vielä vetäsöövät ni vaikka mitä voip tapahtuu.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimuksen mukkaan hymyä pittää olla muuvallakkii kun pyllyssä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Odotan mielenkiinnolla Musikan äänimäärää Kiteen osalta. Siinä nähdään onko kepukansa hänen puolellaan terveyskeskus aukiolo aikojen suhteen vai hyväksyykö kepukansa, että uutta kallista terveyskeskusta pidetään kiinni 130 tuntia viikossa?

Anonyymi kirjoitti...

Mistä näitä riittää? Osa uudesta hyvästä terveyskeskuksesta on käytössä 168 tuntia viikossa, siis viikon ja vuoden jokaisena tuntina, osa vähemmän aikaa. Noissa älypoliittisissa riemunkiljahduksissa voisi harrastaa oikeaakin tietoa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Mistä näitä riittää? Uudesta terveyskeskuksestä on käytössä vajaa 40 tuntia viikossa. Vanha saneerattu vuode osasto on käytössä 168 t8untia viikossa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ymmärrän hyvin miksi luottamushenkilöt eivät käytä omia nimiään näissä kommenteissa. Äänestäjät saisivat tietää miten vähän he tietävät ja ymmärtävät omista päätöksistään :-)

Anonyymi kirjoitti...

Näin sivusta keskustelua seuranneena. Jos vastaanotolla on riittävästi lääkäreitä, jotta kaikki n.s kiirettömän hoidon potilaat voidaan ottaa vastaan ilman jonojen syntymistä, eikös sen pidä olla tavoite. Vastaanoton tehokkuutta lisää se , kun samanaikaisesti on labra ja röntgen käytössä. Kiirellistä hoitoa tarvitseville on hoito taattava välittömästi ja eikös se ole järjestettykin. Liekö yhtään valitusta tehty, ettei olisi päästy hoitoon?

Anonyymi kirjoitti...

Siellä puhuu oikea masokisti, kiduttaja, varmaankin kepulilainen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Onhan se tietysti niinkin, että osa kiteeläisistä (kepulaiset?) osaavat sairastua tai loukkaantua virka aikana ja voivat tilata ajan lääkärin vastaanotolle aivan kuten parturiinkin.
Saa nähdä miten paljon Musikka saa protesti ääniä kepun virallista (virka aikainen sairastaminen) linjausta vastaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

Vaikka ilmoittaisitte tietolähteenne (esim. hevosmiesten tietotoimiston uutisia), mutta jos niissä on mainittu henkilön nimi ja uutinen on mitä ilmeisimmin väärä niin poistan sen.

Anonyymi kirjoitti...

Persut on kuulemma tiistai-iltapäivänä Kupiaisen parkkipaikalla makkaroineen ja munkkikahviloineen.
Lienöötkö sen vakavammin otettavia sinappisine suupielineen, kuin demarien valelaukaukset soppatykin takkoo.

Anonyymi kirjoitti...

Kas Matti on huolestunut siitä jos Sinikka ei saakkaan rotestiääniä niin paljon kun hän toivoo huolet ne on Matillakin !

Anonyymi kirjoitti...

Häh onko Sinikka rotesti ehdokas ?

Anonyymi kirjoitti...

Vai silleen meinovaat persuttii murkinoilla houkutella iänestäjii. No suapihan sitä koitella kopioija meijän taktiikkoo, mutta tuskin makkaralla ja munkilla tori huomenna täyttyy. Pittää kuitennii käyvä kuikuilemassa jos vaikka jonkun käyrän sais huikopalaks. Toki suattaahan siellä nähä nykysii ja tulevii etustajiikii. Sitä kun ei vielä tiijä miten ne savolaiset iänestellöö.
Mie en kyllä savolaisii iänestä, olpa hiä mitä puoluvetta hyväänsä nii tiältä päin pittää miun etustajan olla.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti invapaikoilla piehtarointi loppuu !

Matti Kosonen kirjoitti...

Enhän minä ole ollenkaan huolestunut Sinikan äänistä, on vain mielenkiintoista seurata kepun hajaannusta. Eniten minua kiinnostaa miteen Kiteellä jakaantuu äänet Vehviläisen, Hoskosen ja Musikan kesken. Viime vaaleissa kepun Keski-Karjalan ehdokkaat saivat yhteensä saman ääni määrän kuin Vehviläinen yksinään ja Hoskonenkin sai yli 50% enenmän kuin kumpikaan paikallisista ehdokkaista. Saa nähdä ovatko Kiteen kepulaiset tekemässä kansanedustajaa Vehviläisestä vai Hoskosesta?

Anonyymi kirjoitti...

Savokarjalan vaalipiirin ennuste keskusta läpimenijät Kääriäinen,Vehviläinen,Katainen,Heikkinen,Reijonen varalla Hoskonen Sdp Mäkisalo-Roponen,Myller,Väätäinen ja Suhonen varalla Hartikainen P kok Ravi ja Eestilä varalla Sihvonen pers. Oinonen ,Kokko Grön varalla Kulmala vih.Mikkonen varalla Jorasmaa kd.Sari Essaja ja varalla Suikkanen

Anonyymi kirjoitti...

Sinikka onkin "houkutuslintu" muille kuin kepulaisille ja imuroipi persujen, kokkarien ja demarien äänet ihan helposti, kun on ollu yksin kepulaisista kansalaisten puolella monessa asiassa.
Kepulaiset itse valihtoo hoskosen, kun se on ihan luotettava pelimies muihin nähe.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 21.51: Huhujen mukaan Vehviläistä oltaisiin vaihtamassa Hoskoseen ja Ravia Sihvoseen.

Demareista en lähde vielä tekemään ennustusta, mutta Myller ja Mäkisalo-Ropponen ovat vahvoilla, mutta oletan (ja toivon)vielä kolmatta demaria Pohjois-Karjalasta.

Anonyymi kirjoitti...

Matin huhut ovat ihan paikallaan jos toteutuvat.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs jos nyt unohdettas puolue uskollisuus ja äänestettäisiin keski-karjalan omia ehdokkaita , valinnan varaa on kuitenkin puolueväreissä persu, kesk, dem, kd. Kaikista paras olisi kuitenkin ääni antaa oman alueen ehdokkaalle ja unohtaa joensuun ehdokkaat. Muistatteko esim milloin Ravi tai ropponen tms ovat Kiteen asioita ajaneet ???

Matti Kosonen kirjoitti...

Vehviläinen ajoi ollessaan liikenneministeri... meidän kylätieltä pinnoitteen pois :-)

Anonyymi kirjoitti...

Myö muorin kanssa lähetään tännään kysymään perussuomalaisilta ketä tointaa iänestee. Niille myö iänet annetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Iänestäkkee sellasta immeistä, joka tietää asioista ja niihen hoitamisesta. Jolla on hyvä, laaja suhde verkko ja osaa toimia sen kanssa yhteistyössä. On turha kuvitella, että eduskunta työssä pärjäisi ilman laajaa yhteistyöverkostoa ja tietoa asioista tai ilman neuvottelutaitoa. Joo joo asenteella, hiljaisena hissukkana siellä ei pärjää. Vaikeehan siellä on tietysti ottaa osaa asioiden käsittelyyn ja kommentoida jos ei asioista ole laajaa tietämystä ja näkemystä.

Anonyymi kirjoitti...

Houkutuslintuja ei pidä äänestää minä äänestän haaskannäköstä mimmiä !

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla Uitintiellä sattuu ja tapahtuu. 20.3 auto ojaan Kesälahden uitontiellä ja kohta taas Kiteen Uitontiellä auto katolleen, netti Karjalaisessa ainakin oli näin uutisoitu. Uitontie on useasti ennenkin ollut vaarallinen, eli onko tie vaarallinen vai ajajilla jotain osuutta tapahtumiin kun siellä tapahtuu aika tiuhaan noita juttuja, pitäskö laittaa ajo kieltoon ja kävelytieksi.

Anonyymi kirjoitti...

Keski-Karjalan kansanedustaja ehdokkat näyttävät olevan huonossa hapessa eli ei oiken yhdestäkään ole yhteisten asioiden hoitajaksi.!

Matti Kosonen kirjoitti...

Olin sunnuntaina kuuntelemassa Jouni Martiskinia ja hän oli ainakin oli hyvässä hapessa ja kaiken lisäksi hän olisi paras Keski-Karjalan (ja laajemmaltikin)ehdokkaista hoitamaan yhteisiä asioita.

Anonyymi kirjoitti...

Keski-Karjalaisista edustajista Kulmala ja Martiskin omaavat ainoina tarvittavan tietopohjan eduskuntaan. Heillä on jo jonkinmoinen verkostokin olemassa asioiden hoitoa varten.

Anonyymi kirjoitti...

Elekee hyvät immeiset iänestäkö valtion viranomaisii, polissiloita tai publikaaniloita. Toinen ossoo sakottoo ja pamputtoo ja toinen tullittoo.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ymmärrän hyvin anonyymi klo 19,05 mielipiteen. Rikolliset ja salakuljettajat eivät tykkää poliisista eikä tullimiehistä.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisista ja tullimiehestä ei ole kansaaedustamaan ajavat vain omia etujaan, valtionvirkamiehet pysykööt koulutustavastaavassa työssä ja hoitakuun hommansa paremmin siinä paikassa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Pitkäänpä meni tällä rikolliselta salakuljettajalta vastauksen miettimiseen :-)

Anonyymi kirjoitti...

Pitäis ottaa mallia Pekkarisesta, joka järjesteli jopa syöttötarifilain vävynsä ja tyttärensä eduksi. Siihen eivät nämä virkamiehet pysty.
Eli kyllä ne todelliset käet kepusta löytyy, jotka elävät valtiota kuppaamalla erilaisilla tukiaisilla.

Anonyymi kirjoitti...

Kepulilaisilla on levinny tuo tauti koko muahan. Huastaavat, jotta Kittiiläkkiin ois noita oirreita ollu pikku Pekkarisila. Onneks nyt uuvvet viranhaltija johtajat on mm. perusturvan puolela alottanneet antoo nykyaikasta tallousoppii sun muuta koulutusta näile valtakirjala valituille piälliköille, jotta suatas tuo tallous vakkaalle tasolle jossain vaihheessa.

Anonyymi kirjoitti...

Jos salakuljettajat olisivat viisaita, ne äänestäisivät pois ko. fiskaalit eduskuntaan häiritsemästä bisneksiään.

Tarina kertoo, että SMP:N Vistbackan Pohjanmaan mustalaiset pitivät eduskunnassa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei sen ole väliä, että Keski-Karjalasta pitäisi saada kansanedustaja.

Edellisen Esa Lahtelan aikana Kiteellä työpaikat vähenivät 15 vuoden aikana yli tuhannella ja väkiluku 20 vuoden aikana yli kolmella tuhannella henkilöllä, mikäli on uskominen nimimerkkiä " Turusen pyssystä "(Koti-Karjala 11.3. s.2) Kuka lienee, kun moisia kirjoittaa. Mutta ajankohta sopii Esa Lahtelan edustajavuosiin.

Joten se siitä Keski-Karjalan edunvalvonnasta.

Anonyymi kirjoitti...

On sillä väliä, että joku saadaan Keski-Karjalasta läpi. Eduskuntaan päässyt kantaa repulla rahaa seuraavat neljä vuotta Keski-Karjalaan. Hyvät liksat eikä tartte tehrä juuri mitään kun vain noppailee, kuuntelee muitten juttuja, komppaa muita ja kertoo niistä sitten äänestäjille kuin paraskin jeesustelija.

Anonyymi kirjoitti...

Se on totta. Ei Esakaan muuta, kun paikkasi pussiaan sielä eduskunnassa olessaan.

Riitel omiisakin kanssa eduskunnassa, niin eivät demarit antaneet mittää
valtoo hänelle.

Anonyymi kirjoitti...

Tiälä keskustellaan, että pitäskö iänestee poliisii vaiko ei.

Mie oun koittanna elee silleensä, että
saisin olla mahollisimman vähän tekemisissä polissien kanssa, mutta polissit ne ite tulloo muanteillä tyrkyle vaikka en ou tehny mittää.

Joten sama linja pitää myös iänestämisessä, joten turha on polissien ihtiisä miule tyrkyttöö ja makkaroitaa. Niinkö yksinkertasiana ne meitä pitää.

Anonyymi kirjoitti...

Nii yksinkertasijahan myö ollaannii. Makkaralla tai sopala tai muuten vuan mukavia puhumala vualien alla, sillähän meitä on ennennii höplästä vetänneet. Eikä se siitä mihinkään muutu. Tyhmijä mitä tyhmijä, niitähän myö ollaannii, vuuvesta vuotteen, van haittannoonko tuo mittään...

Anonyymi kirjoitti...

Joku esitti, että rikolliset saattavat yrittää äänestämällä saada Kulmalan ja Martiskinin pois sotkemasta toimiaan.

Sitten saadaankin selville kuinka paljon on rattijuoppoja ja salakuljettajia, jotka tukevat ko.ehdokkaita maakunnassa ja savolaiset
päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Smp lupasi aikoinaan lopettaa työttömyyden kolmessa kuukaudessa työminteri Leppäsen johdolla kuinka siinnä kävi jokainen voi itse miettiä ? Smp:n perillinen Perussuomalaiset lupasivat lopettaa puoluetuet näi se Raimo Vistbakka vaahtosi eduskunnassa miten kävi Timo Soini ei ole ottanut mitään kantaa leikkauslistassa kyseiseen asian hehän nostivat nyt tällä kaudella yli 20 miljoonaa euroa äänestäjiltä ryöstettyä rahaa!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Esan olisi pitänyt jatkaa eduskunnassa koko ajan näihin päiviin asti hänhän oli koko kansan edustaja muistan ne ajat kun asuin Heinoniemellä sinne yritettiin saada tiekorjausta oli ministeri Karpolaa ja kansanedustaja Volotista mutta ei mitään tapahtunut sitten vasta Kun Lahtela nousi eduskuntaan rupesi tapahtumaan hän teki aloitteen tien korjaamiseksi ja se sai lopulta määrärahat tien kunostamiseen minun on nyt mukava eläkepäivillä käydä siellä kesämökillä ja ajaa kunnon tietä siitä erikois Kiitos Esalle !

Matti Kosonen kirjoitti...

Olen samaa mieltä anonnyymi klo 13.03 kanssa, Esa toimi hyvin paikkakunnan ja maakunnan puolesta eduskunnassa.

Anonyymi kirjoitti...

Eipäs Esasta ollut miestä ryhtymään nyt ehdokkaaksi, kun demarit ovat alamäessä, olisi pysäyttänyt äänien valumisen perussuomalaisille.

Hädässä ystävä tunnetaan, mutta ei meidän Esa.

Anonyymi kirjoitti...

Ne ajat ovat kaukana takana, nyt hän käänsi takkiaan jotta saikaupunkilaisille tärkeän terveyspalvelun Joensuuhun. Kunnia on katoavaista, näin se vain on 13.13.

Anonyymi kirjoitti...

Miten ihmeessä puoluetukirahat ovat ryöstettyä rahaa ? Eikös niiden myöntäminen perustu lakiin.

Ryöstettyä tai kiristettyä rahaa on esimerkiksi erään julkidemarin yritys
kiristää rahaa Herlinin suvulta muutama
vuosi sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi mihin ne persujen äänet nyt valuu ilmeisesti kepun laariin kun on tulossa kahdeksan paikan miinus !

Anonyymi kirjoitti...

Edelliselle; Musikka, Hoskonen, Suikkanen, Karpola, Volotinen, Lahtela ja Turunen. Musta hevonen on Auvinen.

Anonyymi kirjoitti...

Soinilta järjetön esitys tulevasta hallituksesta esitys kolmen suurimman puolueen hallitus onko hän todella sitämieltä että kepun jäkeen vaalituloksissa on kolmen kohdalla pitkä miinus oho ompa omituinen valinta esitys !

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on kovasti ollut liikkeellä demari kansanedustaja ehdokkaita Kiteellä perjantaina Martiskin,Marjeta,Rautavuori,Åman ja Hartikainen ja oliko jokunen muukin.Tänään Kiteellä vierailee kansanedustaja Riitta Myller Kansantalolla klo 13.30 alkaen tilaisuudessa Kahvitarjoilu sekä 2.4 Kiteen torilla Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen tilaisuus alkanee 9.00 jossa on myös Kahvitarjoilu !

Anonyymi kirjoitti...

Joku kirjotti Urpo Leppäsen luppauksista poistoo työttömyys. ja oikein kirjottikin. Entisenä SMP:läisenä suatiin hävetä sellasia luppauksia. Se Leppänen olikin sellanen mätämuna, vähän samallainen kuin demareila Sundqvist. Joutikin kuolla tuollanen. Teki vielä konkursseja vaikka miten paljon.

On hyvä, että immeiset muistaa tuollaset piättömät luppaukset ja nyt pitäs panna ehokkaat tiukole luppauksiinsa kansa.

Ja ossoo ne demaritkii luppailla.Eikös se Liikanennii luvannu kaksinkertaistoo lapslisät, mittää ei tehny, minkä lähti Brysseliin herraks.Ja hyvin näkkyy mänevän elämässä, vaikka luppail piättömiä. Onneksi kansa puotti Leppäsen ketkun pois politiikasta.

Anonyymi kirjoitti...

Ennen vaaleja olisi hyvä muistella mitä istuvat edustajat Joensuusta tekivät sen eteen että Puhokseen olisi jätteenpoltto yritys tullut, se oli kuitenkin Maakunnan kärkihanke. Muistelen ettei kukaan Ei kukaan Ravi, MäkisaloRopponen, Vehviläinen , Myller jne jne puoltaneet saatikka Joensuun Kaupungin valtuustossa puhunut asian puolesta . Eli totuus on ettei Joensuun edustajista Keski-Karjalalle ole mitään hyötyä/apua.Keskitetään äänet oman seudun edustajille . Kulmala, Musikka, Martiskin, Suikkanen.
T: Yrittäjä Kitee

Matti Kosonen kirjoitti...

Minä ihmettelin miksi Musikka ei kelvannut MTK.n ja yrittäjien vaalipaneeliin Kiteellä. Kaikki muut paikalliset ehdokkaat kelpasivat puolueilleen.

Anonyymi kirjoitti...

Matti, tuo Reijonen on varaan enemmän yrittäjä kun muutoin pätevin Keski-Karjalan ehdokas Musikka. Vihreillä olis ollut rääkkylästä laittaa paneliin, mutta mamun laitovat. Tilaisuus oli kyllä hyvä vai mitä Matti.

Matti Kosonen kirjoitti...

Muuten hyvä, mutta täytyy sanoa että osa panelisteista oli paikalla aika vähin eväin.

Odotin kylläkin Musikkaa pöydän taakse, koska olihan järjestäjänä paikallinen MTK, jonka luulisi tukevan paikallista kepu ehdokasta. Voihan tietysti olla, että kepu kenttä on tässkin asiassa jakaantunut useampaan leiriin (Hoskonen, Reijonen, Vehviläinen...)

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin FB sivujen mukaan kaikki paikalliset kepulaiset olivat Musikan soppatykillä soppaajakamassa ja muuten touhuamassa, menin vähän myöhässä, soppa oli mennyt vaikka varattu 350 annosta :)

Anonyymi kirjoitti...

Niin tarkittaako tuo lyhennys MTK "me teitä kusetamme!

Matti Kosonen kirjoitti...

Tietääkö joku kepulainen onko tämä ohjelma kumottu kepun päättävissä elimissä? Reijonen ainakin väitti olevansa puolueen linjoilla kun ei ollut viemässä keskiolutta pois kaupoista.

"Alkoholihaittojen ennaltaehkäisyn kannalta tehokkain yksittäinen keino on Alkon ulkopuolisessa vähittäismyynnissä myytävien tuotteiden alkoholiprosentin rajoittaminen. Siksi haluamme rajoittaa päivittäistavarakauppojen, kioskien ja huoltamoiden vähittäismyynnissä myytävien
alkoholijuomien enimmäisalkoholirajaa 3,7 prosenttiin. Näin turvattaisiin Alkon monopoliasema, kun
entistä suurempi osuus myytävästä
alkoholista kulkisi monopolin kautta."

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa moni demarikin olla tietämättään MTK:n jäsen, mikäli on metsänhoitoyhdistyksen jäsen.

Anonyymi kirjoitti...

Siis päin vastoin. Metsänhoitoyhdistys kyllä yrittää kusettaa ihmisiä metsäkauppojen puuarvioinneissa.
Onneksi kepu puuttuu jämäkästi näihin kusetusyrityksiin niinkuin hiljattain huomasitte Juurikan koulun kiinteistökaupan valmistelun yhteydessä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Juuri tuon epäluotettavuuden vuoksi erosin Mhy.stä. Juurikka opettaa...

Anonyymi kirjoitti...

Minusta ei kannata keskioluen alkoholi prosenttia pudottaa koska kansa rupeaa juomaan yhä enemmän ja kuolee lopulta vesipöhöön

Anonyymi kirjoitti...

Minusta MTK ja SAK ovat järjestöjä jotka ovat saaneet jotakin aikaan suomalaisessa yhteiskunnassa !

Anonyymi kirjoitti...

Juu molemmat elää muiden rahoilla ja tukiaisilla.

Matti Kosonen kirjoitti...

Mistäs SAK saa tukiaisia?

Anonyymi kirjoitti...

Metsänhoitoyhdistyksestä voi erota ilmoittamalla yhdistyksen hallitukselle kirjallisesti eroavansa siitä. Tai jättämällä maksamatta jäsenmaksun, jonka ovat lähettäneet kahdesti maamomistajille.

MHY:stä tarvitsevat oikeastaan vain ne, jotka eivät erota mäntyä ja kuusta toisistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä SAK saa tukiaisia esimerkiksi Kiteen kaupunginhallitukselta.

Anonyymi kirjoitti...

Joilla sitten lataavat soppakanuunaa. Taitaa olla sak:n ja sdp:n roknoosit kittiillä ristissä kuten entisen tytön jalat suattoreissulla.

Anonyymi kirjoitti...

Matti kylillä puhhuuvat jotta tekninen toimi olis jossain Ketin järjestämälä ryyppyreissulla piättänyt myyvä Puhoksen tonttija hyväntekeväissyyvven hyväks messuloilla.
Ootko ihan varma jotta männöö oikeihen roknoosien mukasesti nuo tontit kaupaks ?

Anonyymi kirjoitti...

Kansanedustaja ehdokas Sinikka Musikka on näköjään taas ruvennut persuilemaan liekkö mielessä äänten kalastelu hän ei näköjään kunnioita tasapainottamis ohjelmassa päätettyjä asioita vaikka keskustan ryhmäkin on ne hyväksynyt yksimielisesti. Tämänpäivän Karjalaisessa on tästä kijoitus mutta ottaa kuitenkin kunnian Kiteen talouden hyvistä tunnusluvuista!

Anonyymi kirjoitti...

Joku kertoi että Kiteen kaupunginhallituksessa puhaltaa lauhat ja vienot tuulet ei ihme kaksi on poissa !

Anonyymi kirjoitti...

Ketkäs sieltä hallituksesta on nyt poissa?

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se entinen peruserkki liittoutuna kepun kanssa niin Seija Pajatie sai kenkää ja kh:n pöydän ympäriltä on myös poissa Sami Palviainen muutettuaan muualle

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 22.52 Metsänhoitoyhdistys ei ole mikään puuntunnistamisjärjestö vaan puulla parempiin päiviin järjestö siihen kannattaa kuulua jokaisen joka tarvitsee apua metsänhoidollisiin toimenpiteisiin ja sen jäsenmaksu on verotuksessa vähennettävää ok.

Anonyymi kirjoitti...

Siis työllisyyttä veroeuroilla.

Anonyymi kirjoitti...

Niin metsässä kuin politiikassa kannatta tehdä harvennushakkuut ajallaan !

Anonyymi kirjoitti...

Jos Kulmalasta tulee kansanedustaja niin tiestä loppuu nimismiehen kiharat tilalle tulee kulmalan kuopat!

Anonyymi kirjoitti...

ettei vain tulis Musikan montut joka kylätielle. Miten siinä sitten tuvat täyttyis?

Anonyymi kirjoitti...

Ihmiset nauraa kuollakseen kun kepu antoi Musikalle luvan olla yksin kuntalaisten puolella terveyspalvelu asioissa vaalimainoksen vuoksi. Pöytäkirjoissa ei liene muuta mainintaa kuin itsensä jääväys kyseisissä asioissa, mutta lehdistössä hän melskaa ihan perussinikan tyyliin. Kuka uskoo moiseen pelleilyyn?

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen tunnustus Matilta on eronnut metsänhoitoyhdistyksestä kuuluu Juurikka opettaneen en ihmettele yhtään Mattihan oli koulun ympärysmetsiä antamassa kirpputorihintaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nääs Matilla on jalo sydän! Eikö ? Kellä paljon on, pitää hälle antaa lisää yhteisestä omaisuudesta pilkkahintaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt alkaa olla Sdp:ssä tekemisen meininki ministeri Paatero torppasi johtajien palkankorotukset Fortumissa ja aikoo huomenna tehdä saman Neste oilin hallituksessa näin kertoi ilta-lehti viime viikolla Mtv:n vaalipanelissa Jutta Urpilainen kannatti myös kansanedustajien palkanalennusta nyt tämä on sitä luottamuksen palauttamista Sdp:ssä mitä Antti Rinne on peräänkuulluttanut taitaa ääni näissä vaaleissa ropsahtaa Sdp:n laariin

Anonyymi kirjoitti...

Ois kuuluu Juurikan koulun myynti vedätys maksanut kaupunginhallitukselle jo 30000€ lämmityskuluina. Siinä saa ympärysmehistä repiä ihan kunnon torihintaa jos meinaatte tappiot edes kuitata. Hurraa kateus joka vie tuhkatkin pesästä 😢

Anonyymi kirjoitti...

Juurikan koulut kannattaa myydä kirpputorihintaan mutta ympärillä olevat metsät kanattaa pitää kaupungin omistuksessa jos niistä ei saada kohtuu hintaa virmat kylllä ostaa puuta kun kaupat tehdään hyvän sään aikaan josta ei kaupungille tule mitään seuraamuksia eli riihikuivaa rahaa kaupungin kassaan

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 20.03 kerroppa mistä sinä tämän 30000 euron summan vetäsit ikään kuin hokkus pokkus temppuna jos kaupunki on ostanut sinne 7000 eurolla lämmitysöljyä niin kulut eivät nouse noin korkeaksi kun esität jos sinä olet sitämieltä että maat pitää jakaa henenheimolaisille ilman niin sinun kannattaa liittyä metsähoitoyhdistykseen niin ymmärrät sitten mikä on maan arvo

Anonyymi kirjoitti...

Yleinen tieto on, että Juurikan koulun vuosikulut ovat n. 15000€/vuosi x 2 vuotta tekee elon laskuopin mukaan 30000€. Siitä voi repiä huumoria kun kauppahintaa koululle määrittelee.

Anonyymi kirjoitti...

Näkyy olevan kouluja myynnissä Villala ja Juurikka. Siellä lukee, että juurikassa oli mennyt öljyä 23000 litraa vuodessa kouluaikana. Se varmaankin puolittuu jos mennään 15 asteen peruslämmölle. Minäkin luottaisin tuohon 15000€ vuosikuluihin tänä päivänä. Teidän kannattaisi antaa jo nyt koulut ilmatteeks jos joku kyläläinen lupaisi huolehtia kouluista.
Villala näkyy olevan kosolti paremmassa kunnossa ja lieneekin paljon kalliimpi mahdolliselle ostajalle.

Anonyymi kirjoitti...

Pankkee demarit ja kepu Kitteellä kaupungin kaikki mehtätilat myöntiin.

Panetta sitten hallituksessa mehtämuallekkin kiinteistöveron, niin suavat muanomistajat maksoo niistäkin kiinteistöverroo.

Se kiinteistövero on sitten helevetin hyvä vero. Sitä ei piäse karkkuun Ruotsiin eikä veroparatiisiloihin.

Kiinteistöverroo mehtämuale aijaa SAK ja Wahlroosi, nämä köyhien ystävät.

Anonyymi kirjoitti...

En usko vieläkään tuota selitystä Juurikan koulun ylläpidosta on ollut kaksi lauhaa talvea ja koulut ovat olleet peruslämmölllä tunuu hurjalta luvulta että lämmityöljyä kuluisi 15000 litraa vuosi ja kesäaikaan siellä ei liene mitään lämmitystä !

Anonyymi kirjoitti...

Siksi kunnalla kanattaa aina olla metsämaata ja tontteja sopivasti kunta ei tarvitse maksaa niistä mitään veroja ei puunmyynistä eikä mistään muustakaan.Yksityisillä verotus pääomatuloista 30-32 % ja lisäksi alv vero 24 % ehken tähän nyt ei tarvita enää lisää veroja se on sitten uuden eduskunnan murheita

Anonyymi kirjoitti...

Timo Soinilla näyttää olevan päällä hallitus kiima vaikka jytkyä ei ole tulossakaan näin kirjoittaa ilta-lehti !

Anonyymi kirjoitti...

Pitää aina muistaa ettei kiinteistön hoitokulut ole kunnan tapauksessa vain pelkkää öljyä, siellähän menee sähköäkin ja siitä on maksettava kulutus, siirto ja perusmaksu pääsulakkeiden mukaan sekä siellä on käytävä säännöllisesti tarkastuksilla josta syntyy kuluja ja joku käsittelee hallinnossa kokiinteistön kuitteja ja muita siihen liittyvi asioita niin noista kaikista syntyvät kulut langetetaan ko. kiinteistön kustannus paikalle mukaanlukien työn johdolliset kulut eli kaikesta mitä kiinteistöön liitty maksetaan niinpä en yhtään ihmettele tuota 15000€ vaan jopa lähempänä 20000€ lienee todellinen vuosikulu.

Matti Kosonen kirjoitti...

En tiedä kiinteistöjen kuutio tilavuuksia, joten nämä Sovintolan tiedot eivät ole suoraan verrannollia.

Sovintola: Kokonais menot v. 2013 olivat n.42.000€, josta lämmityksen osuus vajaa 15,000€

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä varmaan valtuusto tekee päätöksen Juurikankoulu kiinteistön myynnistä se on eriasia sitten miten kiinostusta löytyy siinän oli jo yksi varteenotettava ostaja Marja Matti mutta siita nousi sellain halloo että sitä ei sille myydä mennee koko kylä sekasin.Noista ylläpito kulusta täällä näytetään kovasti hehkuteltavan jos siinnä on noin suuret ylläpitokulut niin tuskin sitä kukaan ostaa mutta jos vieressä oleva metsä annetaan kylkiäisinä niin kyllähän se jonkun vuoden pyörii.

Anonyymi kirjoitti...

Myykää villalan koulu Marja Matille, kun on "kiima" hänelle myydä. Taitaa olla työmiehelle heimoa tämä Matti kun niin on kallellaan sinne päin :(

Anonyymi kirjoitti...

Timo Soini hyväksyy työperäisen maahan muuton mutta Kiteen Persut ei koska he ei halua myydä koulua marja yrittäjälle marjan poimijat ovat tärkeitä työntekijöitä sadonkorjuun aikoina koska suomesta ei saada riittävästi työvoimaa en tiedä miksi suomalis nuoret ei ole kiinostuneet näistä hommista ? t.Yrittäjä joka yrittää myös työllistää !

Anonyymi kirjoitti...

Myykää Parkkonen ja kumppanit ihmeessä se Juurikan koulu Marja Matille marjanpoimijoitten käyttöön. Kivaa seuraahan ne neitokaiset ja setät on paikalliselle väelle. Joskus jopa muodollisesti päteviäkin. Siinä ne samalla kerrää mustikat, puolukat, sienet, omenat ja marjat pihapehkoistakin. Syksyllä vois sitten keruuttaa porkkanat, lantut ja perunatkin. Ei tarttis ite tehrä niin selälle käypää hommaa.
Voihan ne Puhossalon ja Hanelin isotpojat tulla tänne myös kesälaitumille. Löytyis tiältä vielä korpikuusen kyyneltäkin kyyti pojiks. Voitais vaikka kalastella typyköitten kanssa joutoajat.

Anonyymi kirjoitti...

Marja Matin hoo hetki meni ohi jo ajat sitten kun niistä kaupoista ei tullut mitään mutta näitähän kohteita löytyy muistakin kunnista että jatkaa vain kyräilyä

Anonyymi kirjoitti...

Vaikea se on tunnustaa mutta Kiteellä on nyt tekemisen meininki niin kirjoitti Koti-Karjala ja Karjalainen Kiitos vastuullisille päättäjille!

Anonyymi kirjoitti...

PERUSSUOMALAISTEN VOITTO VUODEN 2012 KUNTAVAALEISSA AIKAAN SAI SEN, ETTÄ KITEELLÄ ON MUIDENKIN PUOLUEIDEN PITÄNYT ALKAA HOITAMAAN KUNTATALOUTTA
JÄRKEVÄSTI HYVÄN KAUPUNGINJOHTAJAN JOHDOLLA.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 17.02 siihen meni aikaa kaksivuotta kun tunnustitte että demokratiassa päätökset tehdään yhteistyöllä ja se on vielä mukavampaa kuulla että meillä on hyvä kaupunginjohtaja jo alusta alkaen minä olen siihen uskonut ja Persutkin näyttävät sen lopulta uskovan eipä siinnä ole enää mitään valittamista.

Anonyymi kirjoitti...

Lahtelalle meni kaksi vuotta tunnustaa, että meni tekemään härskin kiusaus päätöksen 30.05.2012, 13 valtuutettua vastaan, jota joutuu vielä selittelemään valtakunnan medioissa ja samalla kaivamaan mahdollisia kunnianloukkaus korvauksia perämehästään.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Kaupunginjohtajalle ja hallituksen puheenjohtajalle määrätietoisesta työstä Kiteen talouden saamisesta kasvu uralle. Täällä joku vielä uhoaa jollakin oikeustoimilla kh:n puheenjohtajaa joka asia on jo ajat sitten loppuun käsitelty ja ei enää johda mihinkään

Anonyymi kirjoitti...

Kuntaliiton ja aluehallintoviraston lakimiesten kanta on että tynkähallitus harrasti puhtaasti poliittista ajojahtia kahde edellisen kaupunginjohtajan ja eräiden muiden virkamies"osaajien" tuella.
Kunnianloukkaus on tapahtunut kun valtakunnan medioissa kh:n puheenjohtaja sekä muuama muu vauhkosivat olemattomista työpaikkakiusaamisista.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmeellisiä väittämiä aina työntaja joutuu käynnistämään työsujelulliset toimenpiteet jos joku siitä tekee työsuojelu ilmoituksen kiusaamisesta minun käsityksen mukaan mitä tätästä asiasta on ollut lehdistössä juttua niin Kiteen kh ei ole syyttänyt ketään kiusaamisesta vaa antanut lausunnon jos sitä jatkossa tapatuu niin ryhdytään asiassa tarvittaviin toimenpiteisiin tämän ilmoituksen on tehnyt yksityinen henkilö ei tynkähallitus jota tässä nimetää mitä se lopulta tarkoittanee ei ole minkäänlaista käsitystä.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.radiorex.fi/paikallisuutiset/:newsid/39698

http://www.lansi-savo.fi/uutiset/l%C3%A4hell%C3%A4/kiteen-kaupunginhallitus-vaatii-ty%C3%B6ntekij%C3%B6illeen-tasapuolista-ty%C3%B6rauhaa-60553

Anonyymi kirjoitti...

Jaha siellä joku syyttää taas jotakuta kunnianloukkaajaksi. Onko sekin kunnianloukkaus, kun ei kai siitä väitetystä ensimmäisestäkään kunnianloukkauksesta ole oikeuden päätöstä? Entä korvauksilla uhkailu, mitä se sitten on? Vai onko koko juttu joidenkin itseään tärkeilevien poliittista sirkusta?

Anonyymi kirjoitti...

Viime vuoden hyvä tulos oli minun ansiota.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tämä Kiteen kiusaamis juttu saa näköjään uusia piirteitä. On mukava sivullisena seurata miten se kehittyy, toivotaan kuitenkin ettei kenellekään käy kuten Liperissä:

"Käräjäoikeus määräsi tuomitun maksamaan loukatuille henkilöille yhteensä 54  000 euroa korvauksia kärsimyksestä tai tilapäisestä haitasta. Loukattujen oikeudenkäyntikuluja mies joutuu maksamaan runsaat 80  000 euroa.

Kunnianloukkausten kohteena oli kunnan virkamiehiä ja luottamushenkilöitä. Asianomistajina jutussa oli kahdeksan henkilöä.

Käräjäoikeuden mukaan heistä esitettiin valheellisia ja halventavia tekstejä Liperin Uutisten verkkosivuilla. Tuomioistuin katsoi, että kirjoituksilla aiheutettiin asianomistajille suurta kärsimystä. Rikoksiin mies syyllistyi vuosina 2010-2012."

Matti Kosonen kirjoitti...

Ai niin, kyseinen henkilö on erotettu luottamustoimista.

«Vanhin ‹Vanhempi   1 – 200 / 681   Uudempi› Uusin»