maanantai 12. tammikuuta 2015

Katsaus viime vuoteen

 
Vuosi 2014 sujui Kiteen poliittisella foorumilla tuttuun totuttuun tapaansa. Kerron muutamasta merkittävämmästä tapauksesta kuluneelta vuodelta.

Hallintosääntö: 

Liki puolitoista vuotta valmistelussa ollut hallintosääntö hyväksyttiin helmikuun alun kokouksessa. Käsittämättömän pitkään kestäneen valmistelun syyksi hallitus ilmoitti sovun etsimisen hallintosäännön osalta. Hyvinpä oli onnistunut, vain kolmetoista (13) äänestystä kyseisestä asiasta. Osa äänestyksistä oli kylläkin aivan turhia, haluttiin vain näyttää voimaa (esim äänestys otto-oikeuden ilmoituksesta), joten selitys sovun etsimiseksi ei tuntunut oikein uskottavalta. 

Parempi kuitenkin tämä vähän torso hallintosääntö kuin se edellinen, kuntalain vastainen hallintosääntö.


Vuoden 2012 tilinpäätökset:

Helmikuun toisessa valtuuston kokouksessa hyväksyttiin kahdeksan kuukautta myöhässä Kesälahden ja Kiteen tilinpäätökset. Toivottavasti tämä opetti kovakorvaisimmellekin johtaville luottamushenkilöille mihin voi johtaa harkitsematon säästäminen palkkakuluissa.


Varahenkilöstö:

Kerroin varahenkilöstö asian saamasta uudesta käänteestä edellisessä blogi- kirjoituksessani. Totean vain, että alkuperäinen lakkautuspäätös ei tietääkseni vieläkään saanut lain voimaa eikä myöskään asiasta poikinut työpaikkakiusaamis- asiaakaan olla saatu päätökseen. Olisikohan hallituksen syytä panna vauhtia näillekin asioille, jotta saataisiin tämän valtuuston ensimmäisen kokouksen päätökset voimaan tällä valtuusto kaudella?

 Lomautukset:
Talouden tasapainottamis- ohjelman yhteydessä valtuusto päätti lomauttaa henkilöstön. Monen värikkään vaiheen jälkeen lomautuksista luovuttiin. Hyvä niin, en ollut lomautusten kannalla, mutta asian hoitamisesta kaupunginjohdon taholle en kyllä olisi paljon tyylipisteitä antamassa.

Hallituksen vaali:
Valtuuston viimeisessä kokouksessa valittiin uusi hallitus. Valinta suoritettiin poikkeuksellisesti suhteellisena vaalina. Kahden vuoden takainen sopimus ei enää pätenyt vaan kepu otti yhden paikan perussuomalaisilta ilman neuvotteluja. Persujen paikkaluku oli valtuustossa vähentynyt yhdellä loikkauksen johdosta, mutta kepun paikkaluku oli säilynyt ennallaan. En tiedä millaisilla moraalisilla perusteilla kepu katsoi paikan kuuluneen heille? (toisaalta täytyy myöntää minulla olleen pientä henkilökohtaista vahingoniloa persujen paikan menetyksestä…)

Talouden tasapainottaminen:
Tämä onkin sitten minulle vaikeampi aihe, kun en ymmärrä siitä yhtään mitään. Kesälahdella viime valtuustokaudella luonnehdin aina sellaisia suunnitelmia joita en ymmärtänyt sanalla HUUHAATA, mutta olen oppinut huomaamaan jotta vika saattaa olla myös minun ymmärryksessä. 


Kaupunginjohtaja luki madonluvut valtuutetuille iltakoulussa 9.6. Hänen ohjeensa (käskynsä?) mukaan kaupungin kattamaton kumulatiivinen alijäämä, 11,1 milj.€ on katettava vuoteen 2018 mennessä ja jotta tämä toteutuu niin toiminta katteiksi täytyy saada seuraavanlaiset katteet tuleville vuosille.
 
Toimintakate                milj. €              
2014                             -65,9                 
2015                             -62,9                 
2016                             -61,3                 
2017                             -60,3                 
2018                             -59,3                 
Toimintakate v. 2018 on -7 milj. euroa pienempi kuin v. 2013.

 Edellä oleva tavoite edellytti 0,7 milj.€ leikkausta vuoden 2014talousarvioon ja 3,0 milj.€ leikkausta vuoden 2014 tarkistetusta talousarvion luvuista vuodelle 2015. Seuraavien vuosien leikkaukset vastaavasti piti olla  vuodelle 2016 1,6 milj.€, vuodelle 2017 1,0 milj.€ ja vuodelle 2018 1,0 milj.€.

Ilmaisin jo tässä vaiheessa useamman kerran etten ymmärrä, koska minun laskelmien mukaan tuo 11,1 alijäämän kattamistavoite ylittyy huomattavasti. Pyysin myös taloussuunnitelman tekemistä, koska sitä ei oltu saatu valmisteltua talousarvion yhteydessä ja se oli luvattu tehdä kevään aikana. (Taloussuunnitelma olisi selventänyt meille tyhmimmillekin miten tämä juttu menee.)
Ei saatu taloussuunnitelmaa.

Hallintokunnat tekivät kuitenkin työtä käskettynä ja saivat aikaan seuraavat säästösummat kuluvalle ja tuleville vuosille. ( Siis kyseinen summa leikattiin aina edellisen vuoden toimintakatteesta)

v. 2014     -29 174 €
v. 2015 -2 935 745 €
v.2016     -841 29 €
v.2+17  -1 466 077 €
v.2+18  -1 240 914 €
Yhteensä n. -7,3 milj.€

Valtuusto sitten toisessa käsittelyssä syyskuussa hyväksyi tämän säästöohjelman.

Minulle oli suurena yllätyksenä kun joulukuun valtuustoon tuotiin talousarvio, jossa ei oltu huomioitu talouden tasapainottamissuunnitelmaa siinä laajuudessa kuin se oli aiemmin hyväksytty. Toimintakatteiden leikkaukset oli huomattavasti pienemmät kuin mitä olimme päättäneet tasapainottamis- ohjelmassa. Talousarviossa olivat seuraavat luvut:


v. 2015       -157 882 €
v.2016     -1 434 147 €
v.2+17        -664 261 €
v.2+18        -392 446 €
Yhteensä n. -2,65 milj.€

Vastaavat toimintakatteet 

Toimintakate                  milj. €              
2014                             -65,8                
2015                             -65,6                 
2016                             -64,2                 
2017                             -63,5                 
2018                             -63,1                 
Toimintakate v. 2018 on 2,7 milj. euroa pienempi kuin v. 2014 kun sen piti olla 7,3 milj.€ aiemmin päätetyn ohjelman mukaan.

Kysyin asiaa useammalta hallituksen jäseneltä ennen valtuustoa, mikä tähän on selityksenä? Kenelläkään ei ollut selitystä antaa. Kysyin, kai te ainakin keskustelitte tästä hallituksessa? Eivät olleet keskustelleet. ( ehkä on viisaampi etten kommentoi tätä...)

Kysyin sitten valtuuston kokouksessa talousarvio käsittelyssä samaa asiaa kaupunginjohtajalta ja yllätys yllätys ei hänkään osannut selittää uskottavasti miksi nuo luvut olivat muuttuneet, mutta hän lupasi piirtää minulle kuvan josta asia selviää... :-)

Tasapainottamis- ohjelman tavoitteenahan oli saada 11,1 milj.€ alijäämät katettua vuoteen 2018 mennessä, vaikka talousarviossa toimintakatteita ei leikattu kuten oli ohjelmassa päätetty niin siitä huolimatta alijäämän kattamistavoite ylittyi 2,3 milj.€.
Paljonkohan se olisi ylittynyt jos olisi pidättäydytty alkuperäisissä päätöksissä?



PS. Voitte arvata miten turhauttavaa on kuunnella perusteluja miksi on tärkeää leikata esim. koululaisten välipaloista 6 000 euroa, vaikka pelivaraa olisi ollut tuo 2,3 milj. €. Mielestäni tämä kuvastaa enemmän näiden ihmisten luonnetta kuin kuntatalouden osaamista.
 











1 037 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   401 – 600 / 1037   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Onko tehty jo jotain rikosilmoituksia ja poliisi on käynyt anastamassa jotain nauhoituksia. Pelihän näyttää kovenevan, vain oonko väärässä! Pitäähän sinun Matti tietää ketkä ovat valehdelleet, kun tiedät jostain kuuntelustakin. Etkös sinä itse ollut valtuustossa kun nämä väittämäsi valehtelut tapahtui? Ihmettelen nukuitko, vai mitä! Eikö kunnallisasioiden hoito pidä olla läpinäkyvää? Jos nauhoja on jossain kuultavana, minäkin haluan kuulla ne valheet!

Matti Kosonen kirjoitti...

Matti ei tiedä kaikkea kun Matti jääväsi itsebsä parissa pykälässä.

Anonyymi kirjoitti...

Tämmönen näkyy olevan 25.08 hallituksen pöytäkirjan liitteessä. Harkinnanvaraisen hakuperusteet!

Ohjelman pääperiaatteet ovat seuraavat:
1. rakenteelliset muutokset
2. palvelujen sopeuttaminen tarpeeseen
3. henkilöstömäärän vähentäminen
4. henkilöstön säästötalkoovapaat
5. henkilöstön lomautus vuoden 2015 aikana. Päätöksen mukaisesti ulkopuolelle jäävät opettajat sekä ne
työntekijät, joille pitäisi hankkia sijaiset
6. tilojen vähentäminen ja käytön tehostaminen
7. palveluverkon supistaminen
8. Talouden tarkka seuranta ja tasapainottamissuunnitelman ja toimenpideohjelman noudattaminen

Anonyymi kirjoitti...

Miksi tarkastuslautakunta ei julkaise enää kokoustensa pöytäkirjoja?

Anonyymi kirjoitti...

Kiteeläistä salatiedettä, onko mikään muuttunut edellisistä kausista, jolloin kaikki tapahtui pimennossa kuntalaisilta:(

Anonyymi kirjoitti...

Matti ei tiedä niistä asioista mitään mistä jääväsi itsensä mutta ei näytä tietävän niistäkään mitään jossa oli päättämässä on muuten ihmeellinen valtuutettu nyt ei enää muista sitäkään kuka antoi väärää tietoa on tainnut Liperin tauti ruveta verottamaan Mattia !

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 13.21 kerro nimiä niistä henkilöisä jotka harjoittivat salatiedettä ja pimittivät asioita viime vaalikaudella? niin voidaan lista jos siellä on jotakin uutta tietoa !

Anonyymi kirjoitti...

Ketkä ne veti Kiteen tähän suohon, josta nyt räpiköitte ylös jatkuvilla leikkauksilla veronmaksajien palveluihin.
Löytyskö ne salatieteilijät siltä suunnalta?
Tämä koskee myös Kiteetä niinkuin entistä Kesälahteakin.

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 14.37: Anteeksi, en ymmärtänyt vuodatustasi? Sinä siis tiedät että joku on valehdellut jossain niissä pykälissä missä olen ollut paikalla. Kerro meille muillekin missä pykälässä ja kuka tai ketkä? Minä kun olen kuullut vain huhun, että väärää tietoa olisi levitetty lomautusten käsittelyssä ja silloin en ollut paikalla.

Anonyymi kirjoitti...

Oliko lomautukset mukana tervehdyttämisohjelmassa, vai ei? Ainakin ne ovat tuolla valtiolle lähettämässänne harkinnanvaraisen hakemuksessa?
Onkohan joku väittänyt etteivät ne olisi olleet ohjelmassa mukana?
Jos on, niin se väite on ristiriidassa hakemuksen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

On se hauska systeemi kiteen terkkarissa ainakin perjantaisin, virallinen aukiolo aika 7-16 mutta ovet kiinni molemminpuolin jo klo 15,00 ja tupa täynnä asiakkaita päivystyksen WC tiloja myöten kun ei muuten sovi istumaan, mutta ne ilta ja viikonloppu vastaanotto ajat ovat turhia KESDEM päättäjien mukaan ja vanhuksia ajatetaan illat ja viikonloput edestakaisin kitee-jns-kitee väliä kunnanpiikkiin reilu tonni per laaki mutta sehän on halpaa.

Anonyymi kirjoitti...

Silloin kun rahaa ei ole niin on pakko jostain säästää ja tässä tapauksessa kukaan ei kuitenkaan kuole jos joutuu hetken odottamaan vuoroaan lääkärille. Muistakaa että meillä on vielä asiat hyvin verrattuna vaika kehitysmaihin.
Meidät on opetettu liian hyvälle ja kaikki pitäisi olla tässä ja nyt tarjola. Meillä on nyt säästökausi menossa ja pidetään kiinni säästöohjelmista niin saamme maksettua alijäämät pois viidesä vuodessa. Sitten voimme miettiä jos jotain olisi mahdollista palauttaa näistä leikkauksista. Nyt on elettävä suu säkkiä myöten.

Anonyymi kirjoitti...

Elä lupaile mitään, kun valtuusto on päättänyt ja pöytäkirja on tarkastettu, niin pulinat pois ja pitäkää kipeinänne, kun ette ajoissa älynny pitää puolianne. Jos ei kelepoo niin muttakee pois ei tiällä oo pakko olla jos ei veron maksu huvita. Höh.

Anonyymi kirjoitti...

Ano 17.34, tällasia mielipiteitä on ilo lukea, koska kaikki asiat on just noin. Velat on maksettava ja toivotaan että sitten helpottaa.Vuosi on taas aluillaan ja vielä siellä saattaa tulla sellaisiakin yllätysmenoja mitä ei ole edes pudjetoitu, joka vuosi tahtoo vaan niin käydä.Hirveä haloo lääkäripalveluista toivottavasti jo olisi ohi, on satoja asioita muitakin, mutta hetki sitten kaikki muu tuntui yhdentekevältä!Oli mukava lukea uutisia aikoinaan kuinka Kitee teki ylijäämää vuosi vuoden perään, josko vielä saisi joskus uusintoja, kun ollaan kuivilla. En ymmärrä kun yksityinen laittaa rahaa sukanvarteen hyvinä aikoina, että hädän tullen on mistä ottaa, miten se ei onnistu kuntataloudessa???

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa lukea teidän jonninjoutavia kinasteluja! Täällä etelässä lämpöä riittää ja tänään aurinkoakin. Tulen taas keväällä ihmettelemään teidän mellastusta jostain päivystysajoista. Saahan niistä kinata, mutta jos laajempitarjonta hoidonsuhteen kokonaisuutena on Keskussairaalasta Joensuussa, valitsen mieluummin sen kuin jonkun kandin jos itse olisin avuntarpeessa. Ehdottaisin pitämään jonkun seminaarin tai iltakoulun jossa kuvataan hoidonporrastus, mitä tarkoittaa kuka tarvitsee kiireellistä hoitoa, yms.

Anonyymi kirjoitti...

15,40 kerro ihmeessä kuka tälläistä huhua on levittänyt! Eikö huhuilta pidä katkaista siivet? Vai jatkatko sinä levitystä? Mihin huhunlevittäjät syyllistyy?

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 20.05: kaikki aikanaan.

anonyymille klo 17.34 ja 18.03: Taidatte olla melko pihalla kaupungin taloudellisesta tilanteesta.

Anonyymi kirjoitti...

Matti kerro rehellisesti ketkä valtuutetut ovat käyneet kuuntelemassa sen vatuuston kokouksen nauhan kun sinä näytät sen tietävän ja lopeta venkoilu normaali älyssään oleva valtuutettu luulisi titävän mitä siellä päätettiin vai onko jollakin jo dementoituminen alkanut kun ei muista viikon vanhoja päätöksiä

Anonyymi kirjoitti...

21.21 anonyymi taitaa olla mukana näissä suhmuroinneissa, kun noin ottaa pattiin. Eikö olisi tärkeämpää titää nämä jotka hahatteli, kuin räksyttää siitä ketkä ovat olleet selvittämässä teidän suhmurointeja?

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaako teijän tutkii tai hutkii, kun asiathan on hyvällä tolalla ja kaupungin talous paranemaan päin.
Eikös se ole kaikkein tärkeintä jatkossa, että teette yhteistyötä yli puoluerajojen ja koetatte tehdä kaupunkilaisten etujen mukaisia päätöksiä. Kaupunkilaisten hyvinvoinnista ja viihtymisestä on pidettävä erityistä huolta, ettei muuttotappioita tulisi enää lisää.

Anonyymi kirjoitti...

Turhanpäiväinen vihjailu ei oikein vastaa näkemystä kunnollisesta kuntalaisten asioiden hoidosta jota saanen odottaa kokeneilta ja merkittävissä asioissa olevilta paikallispoliitikoilta.

Hoitakaa asiat asioina ja jättäkää huhujen levittely meille tavallisille kuntalaisille.

Anonyymi kirjoitti...

Kertokeehan ihmeessä mitä ne tonkijat on löytänyt. Näin sivullisena ei voi kun ihmetellä jos nyt jo jotkut yrittää kammmeta pois uusiakin viranhaltioita. Ei ole luottamusta mihinkään suuntaan! Jos Matti ei ollut paikalla kun lomautuksista päätettiin, eikä nämä tonkijavaltuutetutkaan olleet paikalla kun jotain nauhoja pitää kuunnella. Jos olivat paikalla oliskohan hyvä käydä dementtiahoitajan tykönä! Kun näitä juttuja lukee pitää vain ihmetellä millaisia päättäjiä Kiteelle on sattunutkin! Olen eläissäni asunut usealla paikkakunnalla, mutta missään aikaisemassa oaikassa en kuullut tälläistä syyttelyä , kaivelua ja juorujen ja huhujen levittelyä!

Anonyymi kirjoitti...

12,51 älä yhtään ihmettele! Kokeile ymmärtää! On tapahtunut kuntaliitos ja muutamien mielestä suunta oli väärä! Siis mikään ei ole mennyt oikein, silloin pitää levittää huhuja ja mustamaalata ihmisiä jotka ei ole olleet samaamieltä . Mutta hallinto-oikeuteen ei uskalleta viedä, kun voi tulla nokkiin! Samoin on vihjailujen ja keksittyjen tarinoiden osalta, Mattikin on kuulut huhun jostain valehtelusta valtuustossa. Mutta hänkään ei kerro kuka huhua levittää ja kuka tai ketkä on jotain ihmeen nauhoja käyneet kuuntelemassa.Heh,heh!

Anonyymi kirjoitti...

Absilla tietävät

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tässä edelliset Anonyymit puhuvat asiaa mitä helevetin penkomisia nauhojen kuuntelemisia tähän tarvitaan valtuusto on tehnyt päätökset ja sillä siisti siinähän on normaali valitus aika ja se on ajat sitten mennyt umpeen.

Anonyymi kirjoitti...

Minä kyllä äänestäjänä haluaisin tietää, miten päätöksiä on perusteltu ja millä tiedoilla ne on valtuusto tehnyt. Kaikki päätökset ei ole olleet minun, eikä monen muunkaan yrittäjätuttavani mieleen.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 23.34 eikös sinne valittu 35 terävää päätöksentekijää ne varmaan tietää ne perustelut mitä kokouksessä päätettiin tietysti ne jo dementoitumisen aloittaneet tietysti kyselevä jo viikon kokouksen jälkeen että mitenkäs se meni tälleen mutta jauhakaa vaan jos siitä mieli paranee mutta päätökset pitää

Anonyymi kirjoitti...

Päätöksistä kannattaa kysyä siltä omalta valtuutetulta kyllä he osaavat sanoa miksi ovat päätöksensä tehneet ainakin minä olen saanut aina hyvän vastauksen.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin lottoamassa illalla paikallisella absilla ja siellä tiesivät jonkun sanoneen valtuustolle ettei lomautukset olleet tervehdyttämisohjelmassa mukana. Jälkeenpäin oli käyny ilmi, että ne olivat kuitenkin mukana harkinnanvaraisen hakemuksessa? Ota näistä nyt selvä, kun ei ymmärrä politiikkaa riittävästi. Onko täällä viisaampia?

Anonyymi kirjoitti...

Ei sitä vielä tiedä, mitä sitä tuli salissa päätettyä, ennen kuin näkee pöytäkirjan.

Teillä kun näyttää Kitteellä olevan tapana, että pöytäkirja tulee puhheitten mukaan painosta vähän niinkuin sellaisena, kuin sen juntta haluaa...

Anonyymi kirjoitti...

Absin veikkooja, siunhan pittää kysyy tuo assii sitten niiltä virallisilta valtuuston valavojilta...

Anonyymi kirjoitti...

Valtuuston päätös on sinetöity ja vahvisttu ok.Apsilla voi puhua mitä sylki tuo suuhun ihan vapaasti!

Anonyymi kirjoitti...

13.34 Samoin näköjään myös valtuustossakin..OK

Anonyymi kirjoitti...

Näkyy olevan luotettavat pöytäkirjantarkistajat Kaalimaa ja Kankkunen, joten asia on niin selvä kuin vain voi olla!
Pulinat pois ja keskitytään tuleviin koitoksiin!

Anonyymi kirjoitti...

Joo katsoin pöytäkirjantarkastajat hyväksyttiin yksimielisesti myös Persut OK.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa tuuri, jotta sattu nuo ptk:n tarkastajat. Toisellahan noista on ainakin kokemusta.

Anonyymi kirjoitti...

Olikos ne persut ketkä runoili omiaan silloin joulukuun valtuustossa. Ok?

Anonyymi kirjoitti...

Oliko se Soini joka sanoi valtion tasapainottamis ohjelmalle ei mutta puoluetuelle kyllä

Anonyymi kirjoitti...

16.01 Minäkin alam epäillä jotta ne oli persut ja muutama ihan merkittävällä paikalla oleva kokkari joka olisi runoillut valtuustossa! Niin ja päätös tuli, niinkuin tuli! Näin ainakin absilla eppäilivät!

Anonyymi kirjoitti...

Kävin lukemassa valtuuston pöytäkirjaa ja katsomassa äänestyskarttaa. Sanna Halttunen oli esittänyt henkilöstön lomautusta ja perussuomalaiset ryhmänä kannattaneet. Äänestyksessä tuli rökäletappio!
Onko nää samat nyt tonkimassa asiaa, kun eivät osaa hävitä? Vai ketkä?

Anonyymi kirjoitti...

Eikös muutamissa maissa ’valtuutetut’ tee päätöksiä jopa yksmielisesti ja pöytäkirjantarkastajat hyväksyy kokouksen kulun mukaiset pöytäkirjat ja pulinat pois. Jos siellä erehtyy paikalliselle kadulle tai apsille huuteleen päätösten perään niin ’omonin’ joukot tulee korjaamaan satoa, vai mitä?
Toista se on täällä meillä. Päätöksistä saa ja pitää jauhaa asiaa ja paskoo niinkauan että leuat väsyy. Voi käydä vielä niin että päätökset muuttuu, kuten perhevapaiden osalta kävi, vaalitaktisista tai muista syistä.

Anonyymi kirjoitti...

Poimintoja harkinnanvaraisen hakulomakkeesta VVM:lle (kaup.hall. pöytäkirjan liitteet 25.8.14):
Kohta 5. henkilöstön lomautus vuoden 2015 aikana. Päätöksen mukaisesti ulkopuolelle jäävät opettajat sekä ne työntekijät, joille pitäisi hankkia sijaiset. Hakulomakkeen liite 2: Lisäksi toimenpiteenä ovat henkilöstön säästötalkoovapaat, henkilöstön lomautus v. 2015. Haun liite 3: ** = sis. irtisanomiset, sijaisten ottokiellot, määräaikaisten vähentämiset ja lomautukset jne.
Sitten kun saadaankin 1,47 miljoonoo euroo harkinnanvaraista, HUOM! KAIKKIEN SUOMALAISTEN VERONMAKSAJIEN rahaa, niin tervehdyttämisohjelmaa muutetaankin lomautukset poisjättämällä. Onko tässä jotain tuttua joidenkin EU-valtioiden toiminnan kanssa, että maksatetaan muilla?

Anonyymi kirjoitti...

Normaalia vasuri politiikkaahan tämä, mitäs muuta. Nyt jos vaikka jouluboonukset kun tulee rapsakka tulos. Muistissa on 2012 kun tuli 6M€ valtionapuja, niin siitä lipsahti 4,5M€ henkilöstön kuluihin. 13% nousi henk. kulut sinä vuonna. Rahat oli tarkoitettu alijäämien kattamiseen. Paikallista syrizaahan se. Paavo A:ko lie käyny täälläkin opastamassa niin kuin Kreikassakin.
Heh heh, keskustavetoinen kunta :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa vähän asiaa miten valtionosuuksia hakiessa toimitaan ja millä edellytyksillä tukipäätös olisi myönteinen!

http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapalvelut/kuntatalous/valtionosuudet/harkinnanvaraiset-rahoitusavustukset/Harkinnanvarainen-vosavustus-2014/Sivut/default.aspx

Anonyymi kirjoitti...

Eräs kappale ohjeista:

Myönteinen lausunto edellytti suunnitelmaa talouden tasapainottamiseksi ja siihen liittyvien toimenpiteiden toteuttamista. Esim. sosiaali- ja terveydenhuollon tai erikoissairaanhoidon menojen yhtäkkinen kasvu tai investointitarpeet yksinään eivät riittäneet myönteiseen lausuntoon. Nämä linjaukset olivat myös pääosin tehdyn päätöksen keskeisiä tekijöitä. Tehdyssä päätöksessä pääpaino oli aikaisemman käytännön mukaan edellisten vuosien tilinpäätösten mukaisilla tunnusluvuilla.

Anonyymi kirjoitti...

Matti, teoreettinen kysymys: Olisitko äänestänyt lomautusten puolesta, jos olisit ollut äänestämässä ja olisit tiennyt, että harkinnanvaraisen hakupaperin totuus olisi ollut tiedossasi?
Käsi sydämmelle tätä blokia lukevat valtuutetut, jotka olitte lomautusäänestyksessä kaatamassa lomautusta: tiesittekö että on mukana hakemuksessa?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 19.11 voitko kommentoida tänne linkitettyä valtiovarainministeriön julkaisua kunnat.net sivuilta. Sinulla tuntuu olevan näkemystä asiaan.
Minä tavallisena veronmaksajana en ymmärrä miten tuota tulisi tulkita?
Onko Kiteellä toimittu oikein?

Anonyymi kirjoitti...

Turhaa jupinaa juna meni jo, koirat haukkuu karavaani kulkee. Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty, niin ja valitusaika on männy!

Anonyymi kirjoitti...

Ei täällä valtuutetut notku, ihan tavallisia ison veronmaksajia ollaan😠

Anonyymi kirjoitti...

Jospa annettais valtion hoitaa takaisinperintä, jos katsovat aiheelliseksi, vai onko apsin raati ihan oikeasti sitä mieltä että rahat pitäis palauttaa? Mitenkäs aikaisemmat valtionavut, kun niillä ei tullut alijäämät katettua, palautetaanko ne samalla? Vai mikä on tarkoitus? Apsilla varmaan tiedetään.

Anonyymi kirjoitti...

Oliko joku lausunut valtuustolle, että jos lomat olis ollu mukana tervehdyttämisohjelmassa, niin ne pitäisi toteuttaa? Nyt käsi sydämmellä, oliko?

Anonyymi kirjoitti...

Kunnan duunarit kyykkyyn! Kyllä absilla tiedetään! Persujen päämaja on aina oikeassa!

Anonyymi kirjoitti...

Jospa noilla asioiden julkituomisilla on ihan aito tarkoitus saada loppumaan Kiteellä jo kymmenkymmentä vuotta tapahtunut jatkuva asioiden epämääräinen hoito tapa.

Tuskin kukaan haluaa ketään saada loppujen lopuksi "hirteen."

Toiminta kulttuuriin tarvitaan selkeästi muutos; avoimemmaksi ja läpinäkyväksi päätöksen teko.

On ihmeellistä seurata kuntalaisena miksi "vanhoilliset" eivät voi hyväksyä noita asioita ja toiminta tapaa.

Anonyymi kirjoitti...

Se on vaan sellanen juttu, että on olemassa ihmisiä, jotka ovat rehellisiä eivätkä suostu olemaan takuumiehinä jatkuvissa suhmuroinneissa.
Jos uusi toiminta kulttuuri ei joillekin sovi, niin sitten voi vetää omat johtopäätökset. Täällä jotkut ovat erittäin ylimielisesti syyttäneet mm tarkastuslautakunnan jäseniä mitä ihmeellisimmistä asioista täysin ilman perusteita. Nyt se tyyli on tullut päätepisteeseen ja suosittelisin asioista jotain tietäviä avautumaan ja selvittämään tämän sopan.

Anonyymi kirjoitti...

Aikaisemmin jos tiedettiin että joku vuotaa vaikka hallituksen kokouskeskusteluja alettiin oikeat keskustelut käymään ihan muualla ja pelkät päätökset nuijittiin kokouksessa. Jos keskustelut ei pysy niiden seinien sisällä missä pitäisi siitä juuri seuraa avoimuuden väheneminen.

Anonyymi kirjoitti...

22.10. Persutko ne on nuo hakemukset tehneet, kun heitä syytät, käsi sydämmellä niinkö?

Anonyymi kirjoitti...

Joissakin kunnissa asioista keskustellaan yhdessä ja tutkitaan eri vaihtoehdot, joista edelleen yhdessä valitaan sopivin. Kuulopuheiden mukaan Kiteellä olisi joku hieman "suppeampi" piiri jotka päättää asioista ja muuta saavat luvan olla samaa mieltä, tai hävitä äänestyksessä.
Olenko ihan metsässä arvauksineni?

Anonyymi kirjoitti...

Joissakin kunnissa asioista keskustellaan yhdessä ja tutkitaan eri vaihtoehdot, joista edelleen yhdessä valitaan sopivin. Kuulopuheiden mukaan Kiteellä olisi joku hieman "suppeampi" piiri jotka päättää asioista ja muuta saavat luvan olla samaa mieltä, tai hävitä äänestyksessä.
Olenko ihan metsässä arvauksineni?

Anonyymi kirjoitti...

Persut on ajaneet kunnan duunarien kyykyttämistä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka kyykyttää ketä? Henkilöstöraportti kaup.hallituksen kokouksen liitteenä 19.1.15 osoittaa, että kaupungin vakinaiset työntekijät kyykyttää sijaisia ja työllistettyjä, niitä on poistunut 53 henkilöä kaupungin palkkalistoilta. Vakinaisia on vähentynyt vain 3, ilmeisesti eläkkeelle lähtijöiden määrä netotettuna sijaan otettujen määrällä. Sijaiset ja työllistetyt työttömiksi, jotta vakinaisia ei tarvii lomauttaa, tämä on nykyistä ay-solidaarisuutta. Ja lisäksi Suomen korkeimmalla vero%:lla tietenkin voi jättää lomauttamatta + harkinnanvaraisen avun kautta kaikki Suomen veronmaksajat on valjastettu maksamaan ettei lomauteta näillä päätöksillä. Nyt ei ole kyse vain Persuista.

Anonyymi kirjoitti...

Koitahan vielä jos saisit jotakin uutta tiristeltyä. Ota vaikka eu mukaan ja venäjällä pelottelu tehoaa aina. Sairaita ja vanhuksia sekä lapsia on aina syytä muistaa mutta alkoholisteista ei niin ole väliä eikä mustista miehistä. Vaalit on tulossa joten kaikki kannattaa panna peliin nyt.

Anonyymi kirjoitti...

Veikkasit pieleen. Vaalit ei kiinnosta. Kyse on oikeudenmukaisuudesta ja tasa-arvosta. Ihan sama kuka päätöksiä tekee kunhan ne ovat tasapuolisia eikä diktatuuri periaatteella tehtyjä vain osaa porukasta suosivia.

Anonyymi kirjoitti...

Timo Soini puhui köyhistä että ne on hyljätty luin tuon Persujen leikkauslistan siellä ei ollut sanallakaan mainittu puoluetuen leikkauksesta jota Persutkin ovat nostaneet tällä vaalikaudella 24 milj.euroa hehän ovat juuri olleet sen poistamisen kannalla tällä rahalla muuten koululaisille saataaisiin välipalat kymmeniksi vuosiksi eteenpäin ja köyhien asemaa korjatuksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tietääkseni kaikki puolueet nostavat puoluetukea? Niin ja nämä vanhat puolueet vielä olemattomien jäsenlistojen mukaan muita tukiaisia, mm nuorisoosastoille kymmeniä kertoja siitä mitä ps puolue. Joten unohda koko juttu. Eikös keskustelu ollut täällä Kiteeläisestä "läpinäkyvästä politikoinnista". Miten tästä eteenpäin? Joissain äärimmäisissä tilanteissa ovat muualla kokeilleet sellaista omalaatuista systeemiä, että johtavat päättäjät ovat suostuneet toimimaan avoimesti, läpinäkyvästi, rehellisesti, oikeudenmukaisesti, lakeja kunnioittaen ja muutoinkin yhteistyössä kaikkien valtuustoryhmien kanssa.
En kyllä usko, että noin radikaali muutos toimisi Kittiiillä!

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 22.29.
Nykyisin jos todetaan, että jotkut ovat erimieltä, niin asia päätetään jossain muualla ja nuijitaan sitten iänestee rätkäyttämälä salissa. Jos kaikki eivät suostu yksimielisyyteen, niin silloin joudutaan kiristämään avoimmutta taktisista syistä. Oliko näin?

Anonyymi kirjoitti...

Teillä on täällä Kososen plogissa näköjään menossa MM-kisat siitä; pitääkö Kiteellä kunnallinen päätöksen teko olla avointa, läpinäkyvää ja oikeudenmukaista.

Vai onko entinen linja, jossa asiat valmistellaan ja päätetään kepulien tupailloissa parempi?

No sen hyvyydestä ei liene epäselvyyttä kun peilaa 10 viime vuoden talouslukuja taaksepäin.

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että tämä nykyvaltuuston uusi " räkyttäjä" porukka on tarmokkuudellaan saanut Kiteellä uudistusta aikaan ja kuulostellaan nyt jospa sieltä vaikka tulisi "Jytky talous uutinen" piakkoin.

Anonyymi kirjoitti...

Olet oikeassa, kun kahdella viime kaudella Kiteellä ei ole ollut yhtään johtajaa, jotka olisivat osanneet käyttää "uusimpia monimutkaisia" talousohjelmia. Tilinpito täysin retuperällä koko kahden valtuustokauden ajan. Vielä 2013 kepulit pitivät kynsin hampain kiinni näistä osaajista, joiden "joukkopaon" piti lopettaa Kiteen olemassa olo tykkänään.
Mitenkäs kävikään, kun nämä "räkyttäjät" onnistuivat edesauttamaan osaamattomat virkamiehet ottamaan itse loparit. Syynä kiusaaminen (vaatimukset tehdä jotain talouden eteen, josta lienee vieläkin käräjät kesken).
Kuulin, että räkyttäjät ovat saaneet mieleisensä osaavat johtajat, joita ei erään "osaajan" tv-kommenttien perusteella pitänyt olla tulossa, kun on niin ikävä työpaikka.
Tästä on hyvä jatkaa, kunhan saatte yhteispelin rullaamaan!

Anonyymi kirjoitti...

Olikos se räkyttäjä porukka niitä nauhoja tutkimassa? Se on sitä uutta upeaa hallintokultuuria. Se osittaa sitä luottamuksen määrää uusiin viranhaltioihin!Heh,heh, sanon minä!

Anonyymi kirjoitti...

9.12 Sinäpä sen sanoit. Kakki puolueet nostavat puoluetukea!Samaa p...kaa ootte siis tekin!Jotta terveisiä yhdeltä teitä äänestäneeltä. Samaa virhettä en enää tee!

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti kaupunginjohtajalla on esittää upeat luvut kaupungintalouden tervehdyttämisessä jotka on osana tasapainottamisojelman onnistumista ja jotka valtuuston enemmistö on hyväksynyt räksytys politiikoilta nämä toimet on jääneet tekemättä

Anonyymi kirjoitti...

11,51 Kirjoitat räkyttäjien saaneen mieleisensä johtajat! Nyt en ymmärrä enää mihin uskoa. Ne n.s vanhoillisetko ne niitä valtuuston nauhoituksia kaivaa. Apsilla parlamentissä olivat tietävinään ihan muuta.
Menikö muuten vellit housuun kun aikaisemmin halveksitte anonyyminä kirjoittajia. Nyt persujen rakkikoiratkin on siirtyneet anonyymeiksi, mikä teitä rohkeita oikein pelottaa?

Anonyymi kirjoitti...

SMP lupasi poistaa työttömyyden uudessa kuukaudessa ! Mutta Kiteen Persut haluavat lisää työttömiä vaatimalla lomautuksia lisää !

Anonyymi kirjoitti...

Juu, oppositio olisi halunnut toimia lakien mukaan, säästää lisää lomautuksilla ja kohdentaa karsinnat oikeudenmukaisemmin, mutta juntta katsoo vain omaan napaansa ja pelaa sulle mulle politiikkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen demarijohto retosti vaaleissa pitävänsä terveyspalvelut ennallaan, mites kävi, heh heh ulsterit on ympäri ja kansa rahtautuu Joisuussa!

Anonyymi kirjoitti...

Onko Kiteen Persuille ja aikapoika päiviselle tainnut tulla hätä kun näyttää siltä että taloudentasapainottamis ohjelma on ruvennut tepsimään?

Anonyymi kirjoitti...

Juu, kyl maar tasapaino löytyy maan korkeimmall veroäyril ja verotuloi suuremmal valtionossuuvel.

Anonyymi kirjoitti...

Muistanko oikein Kiteen Persut hyväksyivät tämän nykyisen veroprosentin että silleen!

Anonyymi kirjoitti...

Mutta eivät hyväksyneet tätä epäoikeudenmukaista leikkuria, jota vanhoilliset ajoivat ajattelematta yhtään miten lapsiperheiden asemalle käy.
Kannattaa katsella aina illalla niitä joulukuun äänestyspöytäkirjoja, ettei pääse totuus unohtumaan ennen seuraavia vaaleja.
Se on nimittäin niin, että Kiteen todelliset törsääjät on istuneet takavuosina johtoryhmässä ja poliitikot ovat ringissä aplodeeranneet hirvittäville kulunkiloille. Ei tainnu olla yhtää persua silloin kehissä, kun näitä alijäämiä pojat ja tytöt oli hyväksymässä vuosittain. Repikää niistä nyt huumoria. Bay the way, ketkäs ne esitti jo heti alkuunsa virkakoneiston railakasta saneerausta ja ammattitaidon ja koulutuksen lisäämistä virkojen hakuehtoihin, mutta tais männä puput oikeesti pöksyyn kepulla ja etenkin kiteen johtavilla bemareilla. Oliko näin?

Anonyymi kirjoitti...

Perkule kun kirpassoo.
Koko ajan kirjottaat faktoo edelliskauven "piätöksistä." Eihän myö tiijetty, jotta meijjän pitäs olla tarkkana kun porkkana. Ainahan ne Uapo ja Jaskakkii ennen piti huolen, jotta pärjättään joka sektorila.

Saakeli kun ihan hävettää, kun tul olttuukkiin niin hölömö ja olttuu ihan johtohemmona kun sattu tulemmaa se 11 milj. miinusta. Noh, onhan se suavutus tietysti sekkii...

Anonyymi kirjoitti...

Mitteekä työ nyt sielä kiistelemmään käyttä. Hyvän tuloksen ootta kuulema suanneet tehtyy viime vuuvvelta ja leikkisästi ilotellen.

Nythän teijjän poijjaat ja tyttelit pittää pittee oikein kunnon juhlat.

Mänisittä vaikka sinne Kolile muistelemmaa milleen sitä on tulosta tullu tehtyy. Hyvä, hyvä!

Anonyymi kirjoitti...

Muistanko oikein että Kesälahdella oli muutama persukin päättäjänä. Alijäämää tuli ja siinä ne on yhteisessä kasassa nyt maksettavana.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan, siis persutko ne Kesälahden ovatkin kuralle pistäneet ja sitten Kitteen syliin kipsahtivat. Hyvä tietää, mie luulin jotta se ois kepu ollunna sielläi pitämässä kaveripiirin kulutusjuhlia vuosikausia.
Hyvä jotta tuli oikii tieto siitäi asiista.

Anonyymi kirjoitti...

Mänkee ihmeessä Kolille, kun sieltä tultuu kaikki oli ollu täysin yksmielisiä, miten terveyttä hoijetaan jatkossa. Eikös se olis aika tuas tehä uusia linjauksia, kun se edellinen "helmi" mäni tietysti ihan viduiksi ja kalkaanit hupeni entisestään pussukan pohjalta.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se oli hyvä valinta tuo nykyinen kaupunginjohtaja silloin tais melkein suurinosa valtuutetuista olla valinnan kannalla sen jälkeen on kyllä ollut muutamia yliaisan potkijoita mutta sen näkee jo että demokraattisesti tehdyt päätökset pitää kun siinnä on suurinosa valtuutetuista sitoutunut niihin päätöksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Minulle tekee hyvää että Kiteen Kokoomuskin on tullut vastuunkantaja puolueeksi ja huomanneet sielläkin että yhteistuumissa tehdyillä päätöksillä on jatkuvuutta sen näkee selvemmin että kh:ssa on pätökset jämäkällä pohjalla. Kiitoksia Kaisalle ja kumppaneille!

Anonyymi kirjoitti...

Ketkä ne lie olleet, jotka yrittivät kampittaa nyk KJ:n valintaa ?

Vai liekkö ollut joku "tupaukkojen" porukka?

Anonyymi kirjoitti...

Tais olla erähtä tupamummokin plokkaamassa Auvista osaamattomana ja kyvyttömänä pois kisasta 😕

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä politiikassakin voi tehdä muutoksia omaan käyttäytymiseen eikä tarvitse olla mikään takinkääntäjä luin ne Kaisan syntymäpäivä kirjoitukset lehdestä jossa hän kertoi myös uskonnon muutokseta elämään kunnioitan niitä ihmisiä jotka uskaltavat myös ruoskia itseään

Anonyymi kirjoitti...

Siltä se näyttää että Kaisa on ottanut ojat käsiin Kiteen kokoomuksessa luulis upseerimiehetkin olevan hiljaa rivissä

Anonyymi kirjoitti...

Kumpija sie kunnioitat tuossa asiassa, niitä ruoskijoita vai muutoksen tekijää, vai molempia ?

Anonyymi kirjoitti...

Niin kuuluu olevan, kokoomuksen pojat on pistetty ruotuun ja naisvalta jyllää, niin kuin keskustallakin kansanedustajan voimin.
Näillä on hyvä jatkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille 20.13 itseruoskinnalla en tarkoiteta toisen ruskimista millään tavalla vaa pystytään itselle asettamaan realiset tavoittee elämässä ja tätä minä tarkoitan sillä on tietysti vaikutusta myös sen liikkeen toimintaan jossa kulloinkin on

Anonyymi kirjoitti...

Olen ikäni äänestänyt maltillista Kokoomusta en ole rähinäpolitiikan kannattaja ollut milloinkaan jos otteet alkaa olla kun entisillä kommunisteillä niin metsään on menty!

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa kokoomuksen keskustan puoleinen laita pitää täällä vaalipuheitaan. No mikäs siinä kohtahan ne on....

Anonyymi kirjoitti...

Vaihtakkee välillä jo kristillissiin arvoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin kokoomukselaisena sotkeuidun tänne sosialisti Kososen logipalstalle kun joku sano että täällä käydään ärhäkkää keskustelua nyt muutaman keraan luettuani näitä blogin pitäjän kirjoituksia olen tullut siihen tulokseen että minkähän sortin sosialisti tuo Kosonen onkaan kun näyttää kirmuntelevan kun pieru nahkahousuissa mihinkään ei anna kunnon vastausta.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tää mittään mutta kun täällä Kososen ryhmätoveri kimurtelee eikä vastaa kysymykseen mitä tuli valtuustolle kerrottua satuja joulukuussa.
Sitäkö lie käyneet tarkastamassa kolomen puolueen jäsenet kunnantalolla?
Kaipa se seleviää ajallaan jos noissa aiemmissa jutuissa on perää. Ja miks ei olis.
Siitä on kuuluu korkeimman oikeuven piötössii olemassa jotta noopeli tulloo.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 21.55 muistako sen rymätoverin nimen ja ketäne oli ne nauhojen kuuntelijat kolmesta eri puolueesta kerro nimet?

Anonyymi kirjoitti...

Saattaa se Matti nauraa, kun lukee mitä tänne on aina päivän aikana kirjoitettu.

Kyllä näitä kun silmäilee, niin ei voi muuta kuin todeta, että "Hölömölän valtuutettujen pakina palsta."
Suurimman osan kirjoittajat noista tunnistaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kukahan säveltäis ja sanoittais "Hölmölä rokin" näiden juttujen pohjalta.

Anonyymi kirjoitti...

Valehtelijoiden klubi.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minäkin olen ihmetellyt kokoomukselaisena miten Kosonen pitää tätä hölmöläisten logia en olisi uskonut että täällä on tälläistä

Anonyymi kirjoitti...

Matti näyttää täällä nyt piiloutuneen anonyymiksi kun ei nimellä esiinny

Anonyymi kirjoitti...

Kahtokee mittee tapahtu Uuvenkaapungin harkinnanvaraisen hakuloille. Loppu suamasta ku valehtel. Kannattaako Kittiin ennee lähetellä hakemuksii tulevina vuosina? Ai niin ei tarvii, tiällä on talousossoomista roppakaupalla ja pärjätään jatkossa omilla ansijoilla. Lukekee tiältä: http://ukis.fi/2014/11/29/valtiovarainministerion-virkamiehille-ei-kannata-valehdella-uusikaupunki-ei-saanut-eika-saa-valtionapua/

Anonyymi kirjoitti...

Tulleet tuommoseen johtopiätökseen!

Lopputulema: Rehellisyys maan perii

Vuoden 2010 jälkeen Uusikaupunki on hakenut harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta joka vuosi vuotta 2012 lukuunottamatta. Lieneekö syy ettei po. valtionapua haettu vuonna 2012 vaalit vai täysin kokematon ja siten koko avusta tietämätön uusi kaupunginjohtaja; mainittuna vuonna ei lähetetty hakemusta Uudestakaupungista Valtionvarainministeriöön.

Vuonna 2011 Uusikaupunki haki kahden miljoonan euron valtionapua ja vuonna 2013 pyynti oli 2,3 miljoonaa euroa. Kun vielä todetaan Uudenkaupungin saaneen po. harkinnanvaraista valtionapua ennen vuotta 2010, on paikallaan pohtia vuoden 2010 anomuksen sisältöä ja sen vaikutusta tulevaisuuteen.

Olisikohan paikallaan selitykset Valtionvarainministeriön suuntaan vai onko avustussilta tähän suuntaan purettu lopullisesti?

Anonyymi kirjoitti...

OAJ on tiukkana moisten turhien lomien takia!

03.12.2014 - klo 15:17
Kitee luopuu lomautuksista



Pohjois-Karjalassa sijaitseva Kitee luopuu opettajien lomautuksista saatuaan harkinnanvaraista valtionosuutta 1,47 miljoonaa euroa.


Yt-neuvotteluissa esillä ollut lomautusuhka poistui, kun kaupunki päätti luopua esillä olleista opetusalan lomautuksista.



OAJ:n tietojen mukaan lomautuksista ollaan luopumassa muissakin kunnissa, joille myönnettiin harkinnanvaraista valtionosuutta.



Kehittämispäällikkö Jarmo Niskanen sanoo olevansa ihmeissään, mikäli joku harkinnanvaraista valtionosuutta saaneista kunnista vielä kehtaa jatkaa opetushenkilöstöönsä kohdistuvia leikkauksia.



Valtio jakoi viime viikolla yhteensä 20 miljoonaa euroa harkinnanvaraisia valtionosuuksia 28 kunnalle.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä näitä riittää? Uudessakaupungissakin on joku paikallinen populisti joka yrittää tuoda julki ihan ikiomia totuuksiaan. Aivan kaikkea ei tarvitse uskoa vaikka se oikein netissä lukisi. Jätetään ne sinne omaan arvoonsa meille riittää nämä omat totuuden torvet.

Rahahakemuksia ei tosiaankaan kannata enää lähetellä. Tänä vuonna köyhäinapua ei saa Uusikaupunki Kitee eikä kukaan muukaan. Viime vuosi oli viimeinen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 8. helmikuuta 2015 21.18: Teoreettinen vastaus, en olisi äänestänyt. Meillä Kesälahdella tehtiin joka vuotinen köyhäin avustus valtiolle, joskus saatiin rahaa joskus ei. Ei sitä köyhäin avustus paperia kukaan enää lukenut lähettämisen jälkeen (osa ei lukenut edes ennen lähettämistä). Minusta tuosta hakemuksesta on nyt nostettu turhan suuri numero.

En ole ollut vähään aikaan kommentoimassa kun olin viikonlopun ehdokas ja puheenjohtaja päivillä Vantaalla ja eilinen päivä alkoi poliisiasema vierailulla ja oli muutenkin työntäyteinen ja raskas.

Anonyymi kirjoitti...

Sallitko Matti valehtelun, jota hakemuksen sisällön osalta on todistettavasti tapahtunut? Sallitko myös sen, että julkisen tiedon saantia on yritetty estää valheellisin perusteluin?

Matti Kosonen kirjoitti...

Minä olen aina inhonnut valehtelua ja sitä, että tietoja päätöksen teon pohjaksi manipuloidaan.

Anonyymi kirjoitti...

Politiikka on siitä hauskaa, kun siellä kaikki on sallittua ja jopa perusteltua ja oikeutettua, kun niistä ei jää kiinni. :(
Mutta auta armias, jos jotkut joiden tehtävänä on valvoa hallinnon ja päätösten oikeellisuutta, erehtyvät huomaamaan jonkun virheen ja vieläpä alkavat tyhminä maatiaistolloina siitä kyselemään!
Silloin on maailmankirjat sekaisin ja koko koneisto iskee puukkoa näiden onnettomien selkään ja yrittää kääntää asiat täysin päälaelleen konstilla millä hyvänsä.
Voi tätä populismiä voi!

Anonyymi kirjoitti...

Sehän on vain parlamenttaarista päätöksen tekoa !

Matti Kosonen kirjoitti...

Suomessa on pitkä historia Venäjän vallan alla. Silloin hallittiin suomea virkakoneiston avulla, tsaari oli erehtymätön ja virkamies edusti tsaaria eli silloin myös virkamies oli erehtymätön. Edes liki 100 vuoden itsenäisyys ei ole vielä täysin muuttanut tätä perinnettä.

Aikoinaan Kesälahden valtuustossa väittelin kunnanjohtajan kanssa eräästä asiasta. Asia kiinnosti erästä lehtinaista joka selvitti asian todenperäisyyden (minun hyväksi) ja teki siitä lehtijutun. Kun sitten kysyin kj.ltä hallituksen kokouksessa, kunpikas meistä oli oikeassa? Kunnanjohtaja vastasi olleensa oikeassa, hänellä ei vain ollut silloin asiasta oikeaa tietoa...

Anonyymi kirjoitti...

Ei tässä auta muuta kun käynnistää ne Liperin tapauksen toimet myös Kiteellä kun täällä kilenkäyttö kovenee siitähän näätte !

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista miten meille valtuustoon on päässyt ainakin yksi henkilö jolle elämäntehtävä on osoittaa itse olleensa oikeassa (....jo neljä vuotta sitten sanoin...) ja muut väärässä. Asioilla ei ole mitään väliä, kunhan saa näyttää olevansa oikeassa. Omalaatuinen piirre ihmisessä. Jostain lautakunnasta saattaa löytyä muitakin, joille ei vastuu maistu mutta muiden tekemisten tutkiminen sitäkin enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Onko se väärin että pyrkii ajamaa asioita oikeille raiteille vääryyden sijaan?
Liperiin vaan!

Anonyymi kirjoitti...

Matti kannattaa harkita sinun oletko enää jatkossa luottamusmies tehtävissä kun sinulle ei näköjään maista demokraattisesti tehdyt päätökset?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 8.56 kerro nimet ketkä ovat julkisentiedon saantia estäneet ja vääristelleet ?

Anonyymi kirjoitti...

Taidatte olla lähellä sylttytehdasta, kun 14,17 alkaa jo kuumeta. Tosin hän ei varmaakaan ole poliitikko, kun hehän joutuvat kestämään totuuksia enemmän kuin normi kansalaiset.
Toki pelottelulla hallitaan tehokkaasti ja siitä on esimerkkejä ihan lähellä rajan takana.
Hienoa että Kiteen päätöksentekoon on tuotu pitkästä aikaa todellista politikointia tuliaisina suuresta maailmasta isoista ympyröistä.
Kaupunkilaiset ovatkin ihastuneet siihen meininkiin yhtenä rintamana.

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin taitaa tämän blokin jutut elää omaa elämäänsä. On olemassa valehtelija ja sitten ei löydykkään nimeä! Eikö siellä valtuustossa ollut kuin se valehtelija itse, Matti oli jäävännyt itsensä, tekikö muutkin samoin? Olen kuullut yleensä valtuuston kokouksissa seuraamassa olevan myös lehdistöä! Eikö hekään voi kertoa totuutta, jotta tämä jonninjoutava vatkaaminen loppuisi ja voitais kirjoittaa vaikka säiden vaihtelusta!

Anonyymi kirjoitti...

Sipilä sanoi yle uutisissa ettäheitä on ymmärretty väärin kun epäillään heidän ajavan "kepua" alkoon. Se ei ole totta, kun käänsimme takin eilen kun kansalaiset nousivat vastarintaan. Jännä juttu Kiteellä asiat ovat päinvastoin, kun kansalaiset kääntyivät terkkaripäätöstä vastaan, niin paikallinen kepu iski takaisin täysin yksimielisenä välittämättä tuontaivaallista kansan kannasta.

Anonyymi kirjoitti...

Valtakunnan tasolla osataan tunnustaa, kun ovat jossain väärässä. Se on hyvä piirre, jota kannattaa harjoitella täälläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se ole ryhdikästä ja sotilaallista käyttäytymistä? Pöytäkirjoja lukiessa olen ihmetellyt erään ex-upseerin käyttäytymistä kaupunginhallituksessa ja valtuustossa. Samasta asiasta voi olla vähintään kahtamieltä.Toisessa kokouksessa toista mieltä ja toisessa taas toista! Mitenhän upseerina jos olisi johtamassa joukkoja, komento kuuluisi "hyökätkää", eikun "perääntykää"! Todella ryhdikästä ja johdonmukaista , eikö vain?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille 17.26 niin tarkoitatko että tämä ex upseeri voisi olla vaikka Timo Päivinen kun katsoin sitä kh:n osanottaja luetteloa Sutinen ei ole hallituksen jäsen.

Anonyymi kirjoitti...

Löytyy noita esimerkkejä muitakin, kun eräs kunnioitettu valtakunnan tasollakin mainetta ja kunniaa niittänyt työmies oli sivistyslautakunnassa eräästä asiasta yhtä mieltä ja kohta hallituksessa toista mieltä. Nämä tosin kuulopuheita, mutta saattavat olla tottakin.
Miltä se kuulostaisi jos ensin komento Kiteelle ja jo kohta komento Puhokseen. Eikö ne lapsukaiset menisi ihan sekaisin tuosta? Ei hyvältä kuulosta.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 18.13 katsoin kh:n ja valtuuston päätöksistä työmiehen komento on ollut kummassakin kokouksessa Puhoksen koulu älä ala vääristelemään demokraattisia päätöksiä

Anonyymi kirjoitti...

Minä luen näitä pöytäkirjoja entisenä virkamiehenä. Työmies jos tarkoitat Lahtelaa esitti hallituksen kokouksessa Asikaisen kannattamana jotta Puhoksenkoulun lakkautusta ei sisällytetä tasapainottamisohjelmaan. Luotan edelleen pöytäkirjoihin, enkä juoruihin! Lopettakaa jo tuo joutava toistenne syyttely! Eikö Kiteellä ole ihan riittävästi haasteita muutenkin?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä, Häh! Mikähän täällä mättää? joku aikaisemmin kirjoitti onko jäänyt jumi päälle! Oli muuten hyvä diaknoosi, tarkoittanee jotain uudellanimellä oiretta jonka nimeksi voisi laittaa vaikka skitsopuhosoireyhtymä.

Anonyymi kirjoitti...

Onko se etelänläppäri vai persujen piski? Jos diaknoosi on tuollainen eikun hoitoon! Ai niin ei päivystystä! Siis eikun ensihoito paikalle ja Joensuuta kohti, saas nähdä ottaavatko suljetulle?

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 15.32: lueppa kaikki valtuuston päätökset joulukuu 2012 saakka joissa on käsitelty lääkäri vastaanotto aikoja ja laske kuka tai ketkä ovat useimman kerran äänestäneet demokraattisesti tehtyjä päätöksiä vastaan. (saatat yllättyä :-) )

Anonyymi kirjoitti...

Matti vastaa rehellisesti oliko 15.12.2014 valtuuston kokouksessa tehdyt päätökset tehty demokraattisesti ja virkamiehet toimineet virkavastuulla?

Anonyymi kirjoitti...

Älä nyt Mattia syytä! Eikös Matti oman todistelunsa mukaan jäävännyt itsensä vaikeimmissa asioissa? Sehän kuvastaa sitä vastuunkantoa.

Anonyymi kirjoitti...

10.02 klo 17,48 Voi olla , että olet oikeassa, kun muita upseereita ei hallituksessa ole!Huvittuneena pitää vain seurata sivusta teidän kirjoittelua. Sivusta vain huvittuneena voisin arvata, sattuipa pahasti upseerin siipeen!

Anonyymi kirjoitti...

Vielä Matille jos tämä valtuuston pöytäkirja on allekirjoitettu ja hyväksytty ja valitusaika on jo mennyt ohi niin minun mielestä sinun on tehtävä tästä kokouksesta sitten jo vähintään rikosoikeudellinen juttu koska näytät olevan sitä mieltä että siellä valehdeltiin ja annettiin väärää tietoa rikoksethan eivät vanhene hetkessä.ps. olisi mukava tietää onko ne "Omon" tutkijat sieltä nauhoista löytäneet mitään huomautettavaa Matti varmaan tietää sen kun näytää olevan kova uho vielä päällä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Niiin...???

Anonyymi kirjoitti...

Jopa veti hiljaiseksi kaikkitietävänkin:)

Anonyymi kirjoitti...

Valtuusto tullee aikanaan saamaan selonteon asiiiiiista!
Josta sitten iänestee rätkäyttänneevät, kuten aina.

Anonyymi kirjoitti...

Pitääkö se kaikki valtuustoon viijä, eikö niitä voi vaikka halituksessa rätkäyttee.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän Päivinen on keltanokkana selviytynyt varsin mallikkaasti, vaikkakin hieman näkymättömästi näistä alkuvuosista. Mutta hänen parinsa kepumyötäily on kyllä huomattu, ja se ei jääne äänestäjillä unohduksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Olikos se Päivinen persujen riveissä vai miten se nyt menikään?

Matti Kosonen kirjoitti...

Nää jutut alkaa kuulostaa sille, että olis aika kirjoittaa uusi blogi vai mitä?

Anonyymi kirjoitti...

Neljän lapsen isänä voin sanoa olevani erittäin pettynyt niihin valtuutettuihin, jotka ajoivat päivystykset joensuuhun.
Pidän erityisen epäinhimillisenä ja eriarvoistavana tuota päätöstänne.
Siinä ei ole mukana häivääkään kokonaisuuden ymmärrystä, mitä kuntapäättämisessä tulisi erityisesti olla.
Kysehän on kaikkien kuntalaisten yhteisistä asioista, eikä silloin omien etujen ajaminen saisi olla päättämisen perustana.
Katsokaa peiliin ja kysykää oliko se päätös omanne, vai jonkun muun tekemä.
Täällä joku kertoo vielä vaihtaneensa uskontoa, mutta muuttiko se ajatuksia ja kantoja muiden lähimmäisten huomioimiseen?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihmettä päivystyskö Joensuussa? Kävin viime keskiviikkona päivystyksessä Kiteellä ja kyllä se oli ihan siellä uudessa talossa. Sairaanhoitaja hoiti asiani hienosti kuntoon, kiitos siitä! Lääkärillekin olisi päässyt jos olisi ollut vakavampaa mutta hyvin hoitui näinkin.

Anonyymi kirjoitti...

Olenko jotenkin ymmärtänyt väärin! Neljän lapsen isä kirjoittaa päivystyksen loppuneen Kiteellä. Reilu viikko sitten kävin Kiteen päivystyksessä ja se kyllä toimi, eikä jonojakaan näkynyt. Meitä odotusaulassa oli tasatarkkaan kaksi henkilöä! Kiitos hyvästä palvelusta!

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille 10. helmikuuta 2015 14.36: Onko se suurikin synti jos luottamushenkilö on oikeassa jossain asiassa kun sinun piti heti alkaa syyllistämään?

Anonyymi kirjoitti...

8.21 Matille. Vaikka kirjoitat blokin mistä aiheesta. Kaikkien otsikoiden alla näyttää jatkuvan sama p..kan jauhanta:)

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 8.45: Luulen ettei lapset vielä osaa sairastua päivystysaikaan (klo 8-16) kuten sinä.

Anonyymi kirjoitti...

Voivoivoi onko joku syyllistänyt Mattia? Kauheeta.

Anonyymi kirjoitti...

Suuri ylimielissy näkyy täällä, kuten keskustan viimeisessä holhousaloitteessa kyläkauppojen kustannuksella. "Olkaa hyvä ja antakaa äänenne meille me kyllä tiedämmä mite te tarvitsette ja mitä ette" t, Suomen keskusta maaseudun tyhjentäjät ry!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se näkyy eräitä suuresti potuttavan, kun täällä Matin plogissa jotkut valaisevat hieman laajemmin tuota "Hölmöläisten" kuntapäätöksen teko kulttuuria.

Jatka vain Matti. Saavat purkaa itsensä näihin kirjoituksiin, eivätkä aiheuta muuta tuhoa muualla.
Tietysti uhmamielellä sitten kostavat kuntapäätöksissä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei näitä plokeja kukaan lue.

Anonyymi kirjoitti...

"Valaisu" on aika paljon sanottu näistä kirjoituksista. Jos edes siinä asiassa käytettäisiin oikeaa sanaa. Tölväisy, nälväisy, mustamaalaus mitä näitä onkaan, siitähän täällä on kyse.

Anonyymi kirjoitti...

On olemassa kaksi porukkaa "Sari sairaanhoitajat" ja "Kalle keppanat", jotka elävät hetkessä, tekemällä päättömiä ulostuloja leijuessaan jonkun ostetun kallupin lumoissa.
Mutta kun tulee aika vastata huutoihinsa niin aletaan kiemurtelemaan, kuin pieru nahkahousuissa.
Kaikki jotka ovat näiden takuumiehiksi ja kyytiin lähteneet, ovat joutuneet pettymään karvaasti. Kuten tämä hallitus osoittaa niin voittajia ei taida olla, kuin ensimäisenä rottana laivan jättänyt vasurit. Muut ovatkin pohjamudissa keksimässä uusia harhautuksia vaaleihin.

Anonyymi kirjoitti...

Viikko sitten tiistaina kävin päivystyksessä puolenpäivän aikoihin, eikäollut kuin yksi henkilö odottamassa vuoroa. Juttelin vastaanoton henkilöiden kanssa ja sanoivat perjantain ja maanantain yleensä olleen nyt kiireisimpiä päiviä.

Anonyymi kirjoitti...

Käytin koiraa piikillä ja kyselin onko ollu kiireitä. Vain muutama tapaus päivittäin oli vastaus.
Voitte sitten senkin palvelun siirtää joisuun hoteisiin, niin tulee taas kosolti säästöjä.
Minä jaksan kyllä haukun käyttää sielläkin kerran vuoteen!

Anonyymi kirjoitti...

Mutta eihän kunta sallitu eläinlääkärin kustannuksiin, eikös se ole yrittäjävetoista toimintaa? Pysykäähän asiassa!

Anonyymi kirjoitti...

Osallistu piti sanoman, lukiongelma.

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 7.42: Mistä sinä olet kuullut tuollaista kepu propagandaa?

Anonyymi kirjoitti...

Eläinlääkäri hommahan on vain hyvää palvelua.

Matti Kosonen kirjoitti...

ja maksaa pirusti kaupungille.

Matti Kosonen kirjoitti...

En ymmärrä miksi kaupungin kannataa maksaa lehmille lääkäri päivystyksen 24/7, mutta ei ihmisille?

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaisiko Matti sinun ottaa yhteyttä tuonne Joensuun sillä jo vuosia eläinlääkintähuolto on ollut Joensuun isännöimää. Toinen suunta on lainsäätäjät, näen kun tuo Joensuun Ympäristöterveyden huolto toteuttaa vain lain edellyttämiä velvotteita. On siinä demutkin taineet olla näitä lakeja säätämässä!

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei Matin tarvitse ottaa yhteyttä Joensuuhun tässä asiassa kun Matti on Joensuun Ympäristöterveydenhuollon jaoston jäsen.

Ei mikään laki velvoita, että eläinlääkäri päivystys olisi oltava Kiteellä, päivystyksen voisi hoitaa aivan hyvin Joensuusta käsin.

Anonyymi kirjoitti...

Siis määrääkö laki, että eläinlääkäripäivystys on oltava Kiteellä, mutta ihmispoloisille riittää kunhan jossain on sellaista tarjolla. Hyvä että tulee vaalien alla julki tämäkin asia. Kertokaa totuus kuka tietää?

Anonyymi kirjoitti...

Maksaako Joensuu nämä kulut kun isännöi sitä?

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei maksa.

Matti Kosonen kirjoitti...

"Kunnan on järjestettävä arkipäivisin peruseläinlääkäripalvelut hyötyeläimille. Nämä palvelut on järjestettävä myös muille kotieläimille, jos niitä ei muutoin ole yhteistoiminta-alueella saatavissa. Peruseläinlääkäripalveluihin kuuluu tuotantoeläinten ennaltaehkäisevä terveydenhuolto. Lisäksi kunnan on järjestettävä kiireellinen eläinlääkärinapu kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina."

Ei tässä ole mitään mainintaa, että palvelu on saatava Kiteeltä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä pidettävän ympärivuorokautisen eläinlääkäri päivystyksen maksaa Kitee, niinkö?
Onko siihen olemassa joku määräys tai laki, kun noin toimitaan?
Eikö tuossa ole kyse rasismista, kun ihmisille ei järjestetä vaikka eläimille järjestetään?

Anonyymi kirjoitti...

Paljonkohan tuo hullutus maksaa kunnalle? Eli jos katti jää auton alle ja tulee pipi, niin sille löytyy apua myös virkaajan jälkeen. Sitäkö tämä tarkoittaa?
Oletko Matti ottanut tämän puheeksi valtuustossa, ei kai se ihan halpaa ole, jos on ympärivuorokautinen tuo eläinlääkäri päivystys?

Matti Kosonen kirjoitti...

Olenhan minä pariin otteeseen kiitellyt tätä palvelua valtuustossa. (eli, hyvä kun edes lehmille järjestetään ympäri vuorokautinen lääkäri päivystys Kiteellä :-) )

Tämä kuvaa hyvin kepu kunnan arvomaailmaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo eläinlääkäri palvelu on tietysti maataloustuottajien kannalta hyvä Kiteellä mutta kun siitä on yritetty keskustella versus ihmiset niin miettikääpä ketkä sen keskustelun ovat tukahduttaneet.

Anonyymi kirjoitti...

Onko niin, että maataloustuottajat päättää Kiteellä yksin, että eläinlääkäri on oltava aina tarjolla, mutta ihmisille ei niin väliä?
Alan voida pahoin, jos näin on asiat surkeasti veronmaksajien edustuksellisen päättämisen puolella. Tehkää aloite tasapuolisuuden toteuttamiseksi tässä asiassa!
Taidan ottaa hatkat täältä hölmölästä.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö Esa Lahtela ole teillä johdossa kaupunginjohtajan kanssa? Esahan oli aikanaan sdp:n kansanedustajana?

Anonyymi kirjoitti...

Käy sinä Matti ajamaan ympärivuorokautista lääkäripäivystystä uuteen terveyskeskukseen. Siinä listassa mikä kiersi viime keväänä, eihän siinä vaadittu kuin lauantaipäivystystä ja arki-iltojen päivystystä klo 18.00. Lehdestä luin jotta tämän arki-iltavastaanotto onkin nyt kahtena iltana viikossa. Vaikka nimilista vetoomus olisikin mennyt läpi sellaisenaan, ei meidän lapset osaa sairastua aina ennen klo 18.00 Eikä lauantaina keskipäivällä. Voi olla jotta apua tarvitaan klo 18,00 jälkeen ,launtaina juuri kun on saunottu , sunnuntaista puhumattakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa tämä edellinen olla niitä änkyröitä joille elukat ovat tärkeämmät kuin immeiset?
Veikkaan kepua tai johtodemaria kirjoittajaksi!

Anonyymi kirjoitti...

Matti Matti älä isottele sinä sanot että hyvä on kun kunnon lehmille järjestetään ympärivurokautinen päivystys mutta minä ihmettelen miksi kunnon sonnit on jätetty ulkopuolelle Ps. Matti sinun iskulauseesi näyttää olevan täällä valtuustossa on se niin turhauttavaa kun joutuu noudattamaan aina näitä enemmistö päätöksiä !

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se Lahtela lie ollut ajamassa noiden lehmien etuja. Näyttää eduskunnan sivuja kaivellessa olleen siinä maatalousvaliokunnassa.

Anonyymi kirjoitti...

Matti sanot olevasi Ympäristöterveydenhuollon jäsen. Miksi et vaikuta sen elimen kautta jotta eläinlääkäripalvelut ajettaisiin minimiin. Vai onko sekin elin ihan turha, jos vastaat ettei sieltäkäsin voi vaikuttaa.
Toinen vaihtoehto on jotta teet valtuustoaloitteen asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kertokaa nyt miksi se ei toimi Joensuusta käsin, kun ihmispuolikin toimii sieltä?
Onko elukan terveys kiireisempi kuin ihmisten, vai on kyseessä vain politiikka ja äänestjien nöyryyttäminen?

Anonyymi kirjoitti...

Vai siirtyi se työmies jo eduskunta aikanaan maataloustuottajien leiriin, kun on ihan valiokunnassakin ollut. Hyvä että on taipuisuutta pääluottamusmiehestä maatalousasiamieheksi.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan noita eläinlääkäri palveluita vähennetty samassa suhteessa kuin eläimien määrä on vähentynyt, eli tarve pienentynyt?

Tuo tosi asia on tosiaan harkittava uudelleen ja huomioitava jatkossa. Siitäkin saatetaan saada joku tonni voittoa eli säästöä kaupungin kassaan. Hienoa että tuli tuokin esille.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 14.28 onko sulla lukihäiriö maatalousvaliokuntaa ei ole olemassakaan mutta Maa ja metstalousvaliokunta sieltä löytyy.

Anonyymi kirjoitti...

Matti oletko sitä mieltä että terkkarin pitäisi toimia kuin kirkko viikolla kiinni viikonloppuisin auki

Anonyymi kirjoitti...

Matti sinä kaikkitietävänä, kerrotko paljonko tuo eläinlääkäripäivystys meille veronmaksajile Kiteellä maksaa?

Anonyymi kirjoitti...

Minusta on ihan hyvä systeemi tuo iltavastaanotot sinne pääsee työssäkävijätkin eikä tarvitse ottaa vapaata työstä pajon parempi kun joku päivystyksen jatko Kiitos päättäjät

Anonyymi kirjoitti...

12.24 Jopa oli kommentti! En ole missään politiikassa mukana! Enkä aijo tullakkaan jos se on tuollaista! Kun kirjoitan asiaa käydään nälvimään! Kirjoittajasta voisi päätellä hänen olevan perussuomalainen tai kokooomuslainen tai kristillisdemokraatti!Tyylistä päätellen veikkaan hänen olevan persu! Joka tapauksessa kannatan ympärivuorokautista lääkäri päivystystä!

Anonyymi kirjoitti...

Kunhan uudet vaalilupaukset aikanaan tulee julki, niin jospa sieltä tulisi vaikka toivomasi esitys. Toki sehän olisi vain lupaus joilla pyyhitään p......ä.

Anonyymi kirjoitti...

Minä uskon vielä demokratiaan ja aijon käydä äänestämässä! Pidän hyvänä, jotta meillä on vastuullisia asioiden hoitajia, eikä vain räksyttäjiä! Meillä kun on hyvä eäinlääkäripäivystys, eikö räksyttäjät kuulu sille puolelle:) Siis koiraosastolle! Eikun tervemenoa!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä olen äimänkäkenä ihmetellyt Joensuulaisena tuota Kiteen kuntapolitiikkaa joku sieltä sano käyppäs katsomassa "Näin se on nähtävä" bolgia kyllä on tympäkkää luettavaa pääasiallisena maalitauluna on vain Lahtelan mollaaminen joka ei näytä perustuvan mihinkään minusta tällä bolgin on näköjään aivot olleet narikassa jo pitemmän aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 20.52 eipätuohon ole enää paljon lisäämistä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 17.54: Ei Matti Ole kaikkitietävä, enkä tiedä tarkkaa vastusta, mutta veikkaan 60.000€

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 20.52: Ymmärrän hyvin ettet Joensuulaisena ymmärrä Kiteen kuntapolitiikan kiemuroita.

Anonyymi kirjoitti...

Joensuussa ei taida ollakkaan vastava kepun junttameininkiä, jota Kiteellä on päästy nauttimaan kymmeniä vuosia.

Anonyymi kirjoitti...

Joensuussa ei taida ollakkaan vastava kepun junttameininkiä, jota Kiteellä on päästy nauttimaan kymmeniä vuosia.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelen edelleen Joensuulaisena sitä miksi siellä ei kunnioiteta valtuuston tekemiä demokraattisia päätöksiä ? Etkös sinä ole niitä demokraatteja Matti ?

Anonyymi kirjoitti...

Minusta Kiteellä ei ole yhtään junttamistä kepusta mutta Kokoomuksella on kaksi upseeria valtuustossa ja Peruilla yksi ne ovat kullemma lähellä sotilasjunttaa

Anonyymi kirjoitti...

Miten teillä "joensuussa" toimitaan, jos valtuustoa on ennen jotakin päätöstä harhautettu 100/0 kertomalla satuja ja tarinoita puhujapöntöstä?
Osoitatteko suosiota seisten vai pistättekö puhujan luokalle puheistaan?

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymiltä klo 22.01: kysyppäs sitä asiaa isältäsi.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tuo (sotilas)juntta tarkoittaa?
Onko ne niin typeriä, etteivät kuuntele muita, tai pyri neuvottelemaan ja keskustelemaan asioista yhdessä ja yhteistyössä muiden kanssa?
Vai junttaako ne aina päätökset oman päänmukaan kuulematta muita ???

Anonyymi kirjoitti...

Johtaako ValEsa sitä junttaa?

«Vanhin ‹Vanhempi   401 – 600 / 1037   Uudempi› Uusin»