maanantai 12. tammikuuta 2015

Katsaus viime vuoteen

 
Vuosi 2014 sujui Kiteen poliittisella foorumilla tuttuun totuttuun tapaansa. Kerron muutamasta merkittävämmästä tapauksesta kuluneelta vuodelta.

Hallintosääntö: 

Liki puolitoista vuotta valmistelussa ollut hallintosääntö hyväksyttiin helmikuun alun kokouksessa. Käsittämättömän pitkään kestäneen valmistelun syyksi hallitus ilmoitti sovun etsimisen hallintosäännön osalta. Hyvinpä oli onnistunut, vain kolmetoista (13) äänestystä kyseisestä asiasta. Osa äänestyksistä oli kylläkin aivan turhia, haluttiin vain näyttää voimaa (esim äänestys otto-oikeuden ilmoituksesta), joten selitys sovun etsimiseksi ei tuntunut oikein uskottavalta. 

Parempi kuitenkin tämä vähän torso hallintosääntö kuin se edellinen, kuntalain vastainen hallintosääntö.


Vuoden 2012 tilinpäätökset:

Helmikuun toisessa valtuuston kokouksessa hyväksyttiin kahdeksan kuukautta myöhässä Kesälahden ja Kiteen tilinpäätökset. Toivottavasti tämä opetti kovakorvaisimmellekin johtaville luottamushenkilöille mihin voi johtaa harkitsematon säästäminen palkkakuluissa.


Varahenkilöstö:

Kerroin varahenkilöstö asian saamasta uudesta käänteestä edellisessä blogi- kirjoituksessani. Totean vain, että alkuperäinen lakkautuspäätös ei tietääkseni vieläkään saanut lain voimaa eikä myöskään asiasta poikinut työpaikkakiusaamis- asiaakaan olla saatu päätökseen. Olisikohan hallituksen syytä panna vauhtia näillekin asioille, jotta saataisiin tämän valtuuston ensimmäisen kokouksen päätökset voimaan tällä valtuusto kaudella?

 Lomautukset:
Talouden tasapainottamis- ohjelman yhteydessä valtuusto päätti lomauttaa henkilöstön. Monen värikkään vaiheen jälkeen lomautuksista luovuttiin. Hyvä niin, en ollut lomautusten kannalla, mutta asian hoitamisesta kaupunginjohdon taholle en kyllä olisi paljon tyylipisteitä antamassa.

Hallituksen vaali:
Valtuuston viimeisessä kokouksessa valittiin uusi hallitus. Valinta suoritettiin poikkeuksellisesti suhteellisena vaalina. Kahden vuoden takainen sopimus ei enää pätenyt vaan kepu otti yhden paikan perussuomalaisilta ilman neuvotteluja. Persujen paikkaluku oli valtuustossa vähentynyt yhdellä loikkauksen johdosta, mutta kepun paikkaluku oli säilynyt ennallaan. En tiedä millaisilla moraalisilla perusteilla kepu katsoi paikan kuuluneen heille? (toisaalta täytyy myöntää minulla olleen pientä henkilökohtaista vahingoniloa persujen paikan menetyksestä…)

Talouden tasapainottaminen:
Tämä onkin sitten minulle vaikeampi aihe, kun en ymmärrä siitä yhtään mitään. Kesälahdella viime valtuustokaudella luonnehdin aina sellaisia suunnitelmia joita en ymmärtänyt sanalla HUUHAATA, mutta olen oppinut huomaamaan jotta vika saattaa olla myös minun ymmärryksessä. 


Kaupunginjohtaja luki madonluvut valtuutetuille iltakoulussa 9.6. Hänen ohjeensa (käskynsä?) mukaan kaupungin kattamaton kumulatiivinen alijäämä, 11,1 milj.€ on katettava vuoteen 2018 mennessä ja jotta tämä toteutuu niin toiminta katteiksi täytyy saada seuraavanlaiset katteet tuleville vuosille.
 
Toimintakate                milj. €              
2014                             -65,9                 
2015                             -62,9                 
2016                             -61,3                 
2017                             -60,3                 
2018                             -59,3                 
Toimintakate v. 2018 on -7 milj. euroa pienempi kuin v. 2013.

 Edellä oleva tavoite edellytti 0,7 milj.€ leikkausta vuoden 2014talousarvioon ja 3,0 milj.€ leikkausta vuoden 2014 tarkistetusta talousarvion luvuista vuodelle 2015. Seuraavien vuosien leikkaukset vastaavasti piti olla  vuodelle 2016 1,6 milj.€, vuodelle 2017 1,0 milj.€ ja vuodelle 2018 1,0 milj.€.

Ilmaisin jo tässä vaiheessa useamman kerran etten ymmärrä, koska minun laskelmien mukaan tuo 11,1 alijäämän kattamistavoite ylittyy huomattavasti. Pyysin myös taloussuunnitelman tekemistä, koska sitä ei oltu saatu valmisteltua talousarvion yhteydessä ja se oli luvattu tehdä kevään aikana. (Taloussuunnitelma olisi selventänyt meille tyhmimmillekin miten tämä juttu menee.)
Ei saatu taloussuunnitelmaa.

Hallintokunnat tekivät kuitenkin työtä käskettynä ja saivat aikaan seuraavat säästösummat kuluvalle ja tuleville vuosille. ( Siis kyseinen summa leikattiin aina edellisen vuoden toimintakatteesta)

v. 2014     -29 174 €
v. 2015 -2 935 745 €
v.2016     -841 29 €
v.2+17  -1 466 077 €
v.2+18  -1 240 914 €
Yhteensä n. -7,3 milj.€

Valtuusto sitten toisessa käsittelyssä syyskuussa hyväksyi tämän säästöohjelman.

Minulle oli suurena yllätyksenä kun joulukuun valtuustoon tuotiin talousarvio, jossa ei oltu huomioitu talouden tasapainottamissuunnitelmaa siinä laajuudessa kuin se oli aiemmin hyväksytty. Toimintakatteiden leikkaukset oli huomattavasti pienemmät kuin mitä olimme päättäneet tasapainottamis- ohjelmassa. Talousarviossa olivat seuraavat luvut:


v. 2015       -157 882 €
v.2016     -1 434 147 €
v.2+17        -664 261 €
v.2+18        -392 446 €
Yhteensä n. -2,65 milj.€

Vastaavat toimintakatteet 

Toimintakate                  milj. €              
2014                             -65,8                
2015                             -65,6                 
2016                             -64,2                 
2017                             -63,5                 
2018                             -63,1                 
Toimintakate v. 2018 on 2,7 milj. euroa pienempi kuin v. 2014 kun sen piti olla 7,3 milj.€ aiemmin päätetyn ohjelman mukaan.

Kysyin asiaa useammalta hallituksen jäseneltä ennen valtuustoa, mikä tähän on selityksenä? Kenelläkään ei ollut selitystä antaa. Kysyin, kai te ainakin keskustelitte tästä hallituksessa? Eivät olleet keskustelleet. ( ehkä on viisaampi etten kommentoi tätä...)

Kysyin sitten valtuuston kokouksessa talousarvio käsittelyssä samaa asiaa kaupunginjohtajalta ja yllätys yllätys ei hänkään osannut selittää uskottavasti miksi nuo luvut olivat muuttuneet, mutta hän lupasi piirtää minulle kuvan josta asia selviää... :-)

Tasapainottamis- ohjelman tavoitteenahan oli saada 11,1 milj.€ alijäämät katettua vuoteen 2018 mennessä, vaikka talousarviossa toimintakatteita ei leikattu kuten oli ohjelmassa päätetty niin siitä huolimatta alijäämän kattamistavoite ylittyi 2,3 milj.€.
Paljonkohan se olisi ylittynyt jos olisi pidättäydytty alkuperäisissä päätöksissä?



PS. Voitte arvata miten turhauttavaa on kuunnella perusteluja miksi on tärkeää leikata esim. koululaisten välipaloista 6 000 euroa, vaikka pelivaraa olisi ollut tuo 2,3 milj. €. Mielestäni tämä kuvastaa enemmän näiden ihmisten luonnetta kuin kuntatalouden osaamista.
 











1 037 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   801 – 1000 / 1037   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Kiteen päättäjät ovat olleet kymmenen vuotta täysin korvasta talutettavaa mallia, ja tulokset oli nähtävissä.
Onneksi nyt on kymmenkunta kuntalaisten etujen ajajaa mukana ja siitäkin tulokset alkavat näkyä. Johto on uusiutunut (junttaryhmän vastustuksesta huolimatta), henkilöstön valintoihin on otettu uutena kriteerinä PÄTEVYYS (jota ei edellisillä kausilla tunnettu, jonka vaikutukset ovat myös nähtävissä. Jännää kuinka vanhat parrat koittaa ottaa itselleen kunniaa uudistuksista ja syyttää muita omista hölmöilyistään takavuosina. Itseasiassa vanhoilliset ovat vain ja ainoastaan kurjistaneet kuntalaisten asemaa mitättömillä säästöillään, kun toisaalla miljoonia on tippunut holtittomasta rahankäytöstä osaamattomien (SOPIVIEN) virkamiesten taholla.
Matti olette oikealla tiellä ja pitäkää narut tiukalla persujen ja muutaman kokkarin kanssa, niin kyllä tämä tästä kehittyy!
Terveisin: entinen päättäjä

Anonyymi kirjoitti...

Ykköspariako epäilet?

Matti Kosonen kirjoitti...

Kannattaa kysyä Tuonoselta itseltään miksi ei hakenut paikkaa, niin minä tein. Nyt minun ei tarvitse levitellä kylän puheita julkisuudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Absillakin tiesivät jonkun "tiltun" huastelleen luvattomista kävijöistä kaupungintalolla, joka ei kuuluu pie alakuunkaan paikkoonsa. Voi näitä kylän akkojen puheita!

Anonyymi kirjoitti...

Persutko ne on jorisseet joutavia?

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti uudesta Persujen ryhmäjohtajasta ei tule Matin sylikoiraan niin kun kävi Samille !

Anonyymi kirjoitti...

Marjalan apsilla kertoivat että Polvijärven ääniharava Persujen valtuutettu olisi loikannut Sdp:n riveihin !

Anonyymi kirjoitti...

Kanervalan EiBiiCiillä puhuvat jotta Kitteen naisbemareista ois joku kyselly johtotehtävviin kepuliloihen. Ei kuulemma omilta sua tarpiiks vuativvii tehtävvii ennee. Pitännöökö tuo paikkoosa???

Anonyymi kirjoitti...

Sivistyskö on lopettamassa kesälahen koulut, kun Puhoikseen lapsukaiset lupaa tuuva Villalasta ja Tasapiästä?

Anonyymi kirjoitti...

Kittiillä moninkertainen hallituksen puheenjohtaja demareista on loikkaamassa kepun ehokkaaks valtuuston puheenjohtajistoon. Eivät kuuluu omat älyy esitte hälle riittävän vaativia posteja.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Perus Sinikka luopumassa tehtävistä kun valitaan eduskuntaan

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on nyt tyytyväisiä valtuutettuja kun ei sanallakaan kyselty kaupunginjohtajalta Kiteen hyvää tulosta vaikka hän oli varautunut sitä esittelemään !

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki aikanaan. Voihan ne valtuutetut vielä kommentoida tulosta, kunhan nuo budjetti asiat ensin tulee lautakuntien ja hallituksen kautta valtuuston tietoon. Meillä ennnen bruukattiin kommentoida ja kysellä vasta sitten. Sittenhän sitä tietää mitä pitää vielä kysyä ja tarkentaa. Nuo lehti-tiedot ei tosiaankaan vielä selventäneet tulosta tarkemmin vaikka positiiviset olivatkin. Tosin meidän aikaan tulostiedot tippuivat vasta seuraavana jouluna postilaatikkoon veroplankkettien mukana. Ei aina tiedetty minkä vuoden prosyyrejä nää on. Kiitos kuitenkin niille jotka ovat myötävaikuttaneet eri tavoin tuloksen syntyyn.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Eeva-Liisa ja Esa olette tehneet mahtavan työn karavaani kulkee vaikka koirat haukkuu...

Anonyymi kirjoitti...

Esitys seuraavalle eduskunnalle Tarkastulautakunta joutaa lakkauttaa mitä tarkastusta tämä on jos omia päättämiä asioita vatvovat samat valtuutetut minusta riittää tämä kuntatarkstus josta tulisi henkilöt ulkopuolelta 1

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on kait turha kiitoksia kellekään antaa ? Tätä palstaahan ei kait kukaan muu lue kuin ne haukkujat, jotka luulevat olevansa vahvasti rattailla mukana vielä nytkin, vaikka eivät vallankahvassa enää olekkaan, vaan parkuvat katkeroituneina peittojensa alla piereksimässä.

Anonyymi kirjoitti...

Olen lukenut tätä blogia Joensuulaisena Perussuomalaisena kun sain vihjeen että täällä Kiteen Perussuomalaisetkin kirjoittelevat Anonyyminä niin kyllä näyttää olevankin minusta tämän blogin pitäjän tarkoitus on van sotkea eriryhmien välejä esim. "Katsau viime vuoteen" tässä blogissa lyödään myös Perussuomalaisia kovalla kädellä kun hän toteaa kirjoituksessaan että hän tuntee mielihyvää siitä että Kiteen perussoomalaiset menettivät paikan Kiteen kh:ssa Keskustalle.

Anonyymi kirjoitti...

Joensuun persu jos on oikeassa niin kiteen persuista on loikannut jo kaksi se on ryhmäjohtaja Palviaisen viimeinen teko ennen pois muuttoa etelään. (yksi kiteeryhmään ja joensuun persun tiedon mukaan toinen kepuun)

Anonyymi kirjoitti...

Vejetäänkö näitä juttuja vielä täyteen tuhanteen, vai muutetaanko jutun juurta välillä kansanedustaja ehdokkaisiin?
Tiedä vaikka löytyisi se yhteinen oikea ehdokas Keski-Karjalasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikesta huolimatta Kiteen persut eivät tietääkseni ole alentuneet valehteluun, tai ainakaan jääneet kiinni itse teossa. Miten muissa ryhmissä on asiiiiiit?
Tämmöstä tiältä joisuusta tällä kertoo!

Anonyymi kirjoitti...

Joisuulaisena demarina oon hyvin huolestunut eräiden Kiteeläisten johtavien demarien sulautumisesta kepun leiriin. Tämä ei voi olla vaikuttamatta demarien kannatukseen tulevissa vaaleissa, kun duunaritkin seuraavat edustajiensa edesottamuksia herkällä korvalla. Tämä sulautuminen on jo tullut Joisuulaistenkin huulille, josta olen hyvin huolestunut.
Onko tämä entisen kansanedustajan viimeinen teko ennen siirtymistään ansaituille eläkepäiville, jää lähi vuosina nähtäväksi?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt taas rupes koirat haukkumaan mutta karavaani kulkee

Anonyymi kirjoitti...

Voi mahotonta Sinikka ruppee ajamaan uutta sotemallia kun tämä valtakunnallinen malli ei käy se malli mitä hän ajaa uskokaa tai älkää sillä on latinalainen nimi "Mateen Killi" (tarkoittaa Kiteen malli)

Anonyymi kirjoitti...

Tarkottakos se, että ovet kiinni kolomelta terkalla?

Anonyymi kirjoitti...

Ei kun ovet kiinni kokonaan Kiteeltä. Eihän kesälahelle ole kuin rapiat 30 km.Kiteen terkasta peruskorjataan uusi kaupungintalo.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti uudelle hallintojohtajalle kun se joskus valitaan annetaan työrauha mitään "Omon" tarkastusjoukkoja ei tarvita !

Anonyymi kirjoitti...

Joensuulaiselle Persulle terveisiä täältä kiteeltä ilmeisesti tulee sinne teille vahvistuksia!

Anonyymi kirjoitti...

Ei kait se Erkki muuta Joinsuuhun???

Anonyymi kirjoitti...

Erkki ei enää edusta persuja ei ilmeisesti muuta Joensuuhun

Anonyymi kirjoitti...

Ei siitä Erkistä kyllä tiijä..

Matti Kosonen kirjoitti...

No niin, pitäisiköhän tämä keskustelu jo lopettaa kun kukaan ei enää tiedä mistä keskustellaa. Sitäpaitsi joku sivistynyt ihminen on julkisessa sanassa syyttänyt blogin ylläpitäjää ja teitä, arvoisat keskustelijat, sivistymättömiksi.

Jospa minä yrittäisin väsätä lähiaikoina sellaisen sivistyneen keskustelu aiheen kuten esimerkiksi, miten sivistyneesti petetään vaalilupaukset tai miten käännetään sivistyneesti takkia tai miten selitetään sivistyneesti takinkääntöä sillä, että viranhaltija on vaihtunut.

Anonyymi kirjoitti...

Matti eikös se ole silleen jos demokraattisia päätöksiä tehdään tapahtuko ne yksimielisti tai äänestäen enemmistö päätöksinä niitä kunnioitetaan kun ne ovat saaneet lainvoiman eli pöytäkirjantarkastajat ovat hyväksyneet ja valitusaika on mennyt umpeen nyt sinun sivistys näyttää olevan sellainen joita tehtyjä päätöksiä käyt jälkikäteen jurnuttamaan että meille on valehdeltu ja annettu väärää tietoa ei kyllä tunnu hyvin sivistyneeltä päätöksentekijältä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ensinnäkin, luettele ne valtuutetut jotka eivät olisi tällä valtuustokaudella äänestäneet demokraattisesti tehtyjä päätöksiä vastaan? Miksi osan valtuutettuja pitäisi kunnioittaa niitä, mutta osan ei tarvitse?

Toisekseen, onko se sinun mielestä sivistynyttä toimintaa jos valtuustolle anntetaan väärää tietoa, joko tahallaan tai sitten tietämättömyyttään. Eikö silloin asia pitäisi ottaa uudelleen käsittelyyn tosiasioiden pohjalta, koska onhan mahdollista että väärien tietojen pohjalta tehty päätös ei olekkaan se paras mahdollinen?

Anonyymi kirjoitti...

Vatuuston talousarvio kokouksesta ei ole kukaan valittanut minnekkään miksi sinä annat täällä vääräätietoa päätökset on voimassa ja ne on saaneet lain voiman vai mitä sinä haluat vehkeillä en ymmärrä

Anonyymi kirjoitti...

Matti, ei kannata kun joillekin vaalilupausten pettäminen ja narraaminen on jokapäiväistä elämää. Heidän osaamisen taso perustuu esimiehen (lue virkamiehen) palvomiseen kaikessa päätöksen teossa. Heille tärkeää on olla kukkulan kuningas vaikka junttaamalla älyttömiä asioita läpi näyttääkseen voimansa. Äänestäjien tahdolla ei näissä hommissa ole mitään merkitystä. Mutta kun vaalit lähestyy, niin selkä kyyryssä soppatykin takana kehutaan saavutuksia ja luvataan taas suuria tekoja, jotka jää kuitenkin tekemättä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Jaaha... se etten ole tyytyväinen tehtyihin päätöksiin onkin vehkeilyä. Entäs oiden kakinkääntäjien takin käännökset, onko nekin vehkeilyä? Tuo valtuuston väärin tiedoin tehty päätös voidaan korjata talouden tasapainottamis ohjelmaa korjaamalla.

Anonyymi kirjoitti...

Hoh hoijjaa, että taida tietää mitään parlamenttaarisesta päätöksen teosta...

Anonyymi kirjoitti...

Jos valtuustoa on harhautettu yli 5 miljoonan verran, niin ainut vaihtoehto on korjata tasapainottamisohjelmaa kesäkuussa. Pitäähän sovitussa päätöksessä, jonka pöytäkirjantarkastajat ovat hyväksyneet ja valitusaika on mennyt umpeen pysyä, muutenhan emme toimisi parlamenttaarisen päätöksenteon sääntöjen mukaan! Vai mitä mieltä hoh hoijaa 15.36 on?

Anonyymi kirjoitti...

Eräs dosentti juuri kirjoitti muutama aika sitten, että parlamentaariseen päätöksen tekoon kuuluu harhautus kaikin tavoin.Teillähän on siellä ilmeisesti yksi entinen parlamentaarikko valtakoneistossa, pyytäkää häntä edes pikkasen valaisemaan asiaa. Näytätte olevan kaikki valltuutetut virkamiehiä myöten muuten huuli pyöreänä.

Anonyymi kirjoitti...

Hoh hoijaa taitaa olla sitä mieltä, että vain kepuilijat saavat esittää muutoksia jo aiemmin päätettyihin asioihin.
Lakihan on kaikille sama, mutta toki sitä voi soveltaa jos ei mene pamppujen mieleen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Joo, niin tuo näyttää olevan, muiden muutosesitykset ovat vehkeilyä.

Anonyymi kirjoitti...

Katselin sivistyslautakunnan päätöstä karjalaisesta, niin näyttä kokenutkin kepu poliitikko alkaneen "vehkeilemään" muita lautakunnan jäseniä ja esittelijää vastaan. Ei anna minkäänlaista yhteityöhalukkuden kuvaa hänestä. Populismiä on kerrassaan!

Anonyymi kirjoitti...

Matti oletko sitämieltä että lapset pitäisi siirtää vanhempien tahdon vastaisesti johonkin muuhun kouluun?

Anonyymi kirjoitti...

Sivistylautakunnan puheenjohtajan pitäisi käyttää valtaa niin kuin Matti käyttää teknisessälautakunnassa otto oikeuden käyttö ja rakennuspiirustusten delekointi ohi operatiivisen johdon !

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se ollut Kari Pennanen joka halusi pakottaa lapset vanhempien tahdon vastaisesti Kesälahdelle kouluun? Mitä sinä Matin kantaa kyselet?

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja kuten Lahtela hallituksessa. Hävittyään jonkun päätöksen pyytää valtuustoa kaatamaan hallituksen päättämän ja pöytäkirjantarkastajien hyväksymän päätöksen. Ei taida olla sielläkään parlamenttarismi hansikkaassa:(

Anonyymi kirjoitti...

Vanhat valtuuston ääninauhat kannattaa säilyttää hamaan tulevaisuuteen tuleville sukupolville asti niitä voi hyöduntää vaikka perinnepäivillä turpakäräjen muodossa

Anonyymi kirjoitti...

Ok. niin minäkin olen sitämieltä että Puhoksen koulu on sopivin Tasapään oppilaille

Anonyymi kirjoitti...

Valtuustohan voi tarvittaessa kaataa hallituksen esitykset

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi on Puhoksen koulu toiminnassa siitä kuuluu kiitos Esa Lahtelalle joka puoluti koulun säilymistä kaikissa päätösvaiheissa

Anonyymi kirjoitti...

Kunnioitan suuresti Kari Pennasen mielipidettä,että hän on ollut sitämieltä asiasta ja on merkityttänyt sen eriävänmielipiteen pöytäkirjaan toista on meijän Matti hän urputtaa että valtuuston joulukuisessa kokouksessa annettiin väärää tietoa ja valehdeltiin valtuutetuille mutta Matti ei hoksannut tätä merkityttää pöytäkirjaan eikä hän siellä kokouksessa esittänytkään mitään tämmöistä mitä se täällä blokissaan urputtaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinkas voi merkityttää pöytäkirjaan sellaista joka selviää vasta helmikuussa.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitako että helmikuussa selvisi että Kiteen talous on plussalla yli 8 milj.euroa ja valtuutetuista osa on vielä sokissa tai peräti koomassa järkytyksestä kun eivät älynneet kysyä mitään kaupunginjohtajalta valtuuston kokouksessa mistä moinen tulos muodostuu.

Anonyymi kirjoitti...

En

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 20.00. Kannattaisikohan sinun mennä heti maanantai aamuna terv.keskukseen vastaanotolle. ottavat varmasti kiireellinä potilaana vastaan kun kerrot, että olet alkanut kuvitella olemattomia, mutta pidät niitä itse totena.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi kyllä ollut aiheellista jokaisen valtuutetun ja seuraajankin pitää kiitos puhe kaupunginjohtajalle ja hänen puolisolleen hyvästä tuloksesta. Vaikuttaa siltä, että he sitä kiitosta odottivat ja olisivat sillä kiitoksella pitkään taas eläneetkin. Kiitos !

Anonyymi kirjoitti...

Muista mennä ennen klo 15 kun ovet suljetaan silloin säästösyistä, kun pitää pysyä tervehdyttämisohjelman säästötavoitteessa.
Ylitöitä ei saa tehdä.
Tai oikeastaan mene suoraan tikkamäelle, kun olet muutkin kaupunkilaiset sinne laittamassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tikkamäillä pitävät päivittäin kiitospuheita kaikille "säästäjille" kannattaa käyvä kuuntelemassa kauempaakin. Siellä voi samalla kertoilla heille seuraavia vaalilupauksia!

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 21.12 eli "Omo" delekaatio käy tukimassa nauhat ja sen jälkeen höyhennys voi alkaa !

Anonyymi kirjoitti...

Joo pitääkin käydä kysymässä maanantaina terkkarilla kun on ollut pientä nuhaa että saako nuhassa pissiä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Olen aistivinani noista muutamasta kirjoituksesta, että joillakin on samanlainen olo kuin Kalle pojalla joka on jäänyt kiinni pahanteosta: "en minä ole mitään tehnyt, Ville sen teki...."

Taitaa vähän hävettää...

Anonyymi kirjoitti...

Eivät "oikeat" politrukit tunne kyseistä olotilaa, vaan se sivuutetaan syyttelemällä muita ja kehumalla itseään juoksupoikien avulla.
Näi se vuan mänöö poiijjaat, karavaani kulukoo....

Anonyymi kirjoitti...

Juu, tiltut kiertää kylillä kertomassa tarinoita....

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen valtuuston dementtia porukka miettii vielä mitä siellä jolukuun valtuustossa päätettiin!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä päätökset lienee pöytäkirjoista nähtävissä, mutta ne päätösten valheelliset perusteet, joilla muutamat epävarmat valtuutetut harhautettiin taitavat monia kiinnostaa.
Pelottaako sinua 8.47 jos ne tulevat julki?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 10.30 taidat edustaa luulotauti osastoa kun ajattelet noin!

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 12.08 taidat itse edustaa "Helge Heralan" isännöimää klubia kun ajattelet noin!

Anonyymi kirjoitti...

Älä muuta virka sano Kirka !

Anonyymi kirjoitti...

Voiko olla totta se mitä kuulin tänään kiteen demarien edesottamuksista päivystysaikoja koskevan aloitteen käsittelyssä.

Huhu kertoo, että demarivaltuutetuista vain Kosonen, Kupiainen ja Tolvanen olivat aloitteen takana. Kaikki muut neljä valtuutettua ja kaikki varavaltuutetut lautakunnassa ja valtuuston kokouksissa äänestivät kepun mukana vastaan.

Onko tämä totta, että "sosiaalidemokraatit" ovat vajonneet niin alas, etenkin kun kaupungin talouden kanssa tuolla asialla ei lehtitietojen mukaan ole ollut mitään merkitystä.

Kerroppas Matti Kosonen onko asia näin surkea Kiteen demareiden osalta, kun muistan selvästi teidän luvanneen vaalien alla ryhmänä pitää terveyspalvelut lähipalveluina hyvällä tasolla.

Anonyymi kirjoitti...

Oliko kuitenkin niin että demarit oli hallituksen esityksen kannalla, ei mitään vastaan. Muutama demari halusi vastustaa. Mielestäni hallituksen linja on ollut täsmälleen oikea kun tulos on noin hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Hitto jos tuo päivystyksenlopetus oli tuon hirmutuloksen takana, niin hieno homma Lahtelalle valtioneuvoksen arvonimi heti hakuun.

Anonyymi kirjoitti...

Ei huonompi ajatus, nythän meillä olisi siihen varaa. Kyllä Esa on pitkän päivätyön sen eteen tehnytkin.

Anonyymi kirjoitti...

Vuosi ainakin on tuosta päivystyksestä jauhaneet, miten voi olla yksi asia ylitse muiden?????Jos ovat valtuustossa sen niin demokraattisesti enemmistöllä päättäneet,niin miksi hitossa jaksatte???Tulis vaan se sote,vaihtuiskohan sitten puheenaiheet?Jos ei Kittiillä ole muita asioita, niin mahottoman hyvin on siellä assiit!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Täsmälleen samaa mieltä anonyymin 22.36 kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Se kävi kunnallismies Pirhosen mielen päälle kun on tyhjää vouhkannut sitä täällä nyt nimettömänä valittaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Taitaa aika moni valtuutettu täällä nimettömänä kehua itseään.

Anonyymi kirjoitti...

21.26 Vai ratkesko se viime vuoden tulos päivystyksen poistoon joka tais todellisuudessa poistua vasta tämän vuoden alussa taas yksi lisävalhe eetteriin kai ne äänestäjät täänkin vielä unohtaa....

Anonyymi kirjoitti...

Joulukuun valtuustossa kai päätettiin tämän vuoden asioista ja tilinpäätös koskee viime vuotta. Jos tämä vuosi menisi yhtä hyvin kuin viime vuosi oltaisiin kuivilla ja sitten voitte alkaa keskustella uusista asioista. Voidaanko veroa alentaa tai mitä tehdään palveluille.

Hoitakaa ensin talous kuntoon ja alkakaa vasta sitten riitely mihin raha käytetään, sitten vasta kun rahaa on.

Anonyymi kirjoitti...

10.04 et taida kunnioittaa talouden tervehdyttämisohjelmaa, jossa olitte sopineet neljän vuoden sopeutusajan?

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka neljä vuotta jos tarvis mutta hoitakaa ensin talous kuntoon ja riidelkää vasta kun se asia on tehty.

Tämä siis jos haluatte kiteeläisten parasta. Jos haluatte pelkästään riidellä menkää vaikka johonkin metsästysseuraan tekemään sitä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kannattaa muistaa, että viime vuoden hyvä tulos tuli ilman taloudentasapainottamisohjelmaa, koska sen toimenpiteet alkavat vasta tänä vuonna.

Anonyymi kirjoitti...

Osa kittiin piättäjistä on jo pistäny mehästysseurasa sekasin ja heijät on kuuluu erotettu jo usiimmasta seurastakii jotta semmossii pukarloita kittiillä on johtotehtävissä

Anonyymi kirjoitti...

Elä Matti taas valehtele.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 13.56: Anteeksi, olet oikeassa, tarkistin asian. Talouden tasapainottamisohjelma tosiaankin alkoi viime vuodesta. Minua sotki kun tehtiin talouarvio muutoksia syyskuun kokouksessa, jotta ohjelma olisi kuitattu sillä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen valtuusto ei talousarvio kokouksessaan joulukuussa esittänyt lisää rahaa päivystykseen ei persut eikä kukaan mukaan ainoa muutos siihen tuli jota perusturvalautakunta oli esittänyt että päivittäistä vstaanottoa lisätään katena päivänä viikossa josta ei tule ylmääräisiä kustannuksia ja tämän Pirhonenkin hyväksyi

Matti Kosonen kirjoitti...

Älkäähän nyt te taas valehdelko: "Kaupunginvaltuusto
Pöytäkirja 15.12.2014 Pykälä 84"

Anonyymi kirjoitti...

Mites kun edellisessä pykälässä oli ollut 17 valtuutetun aloite päivystysaikojen pitämisestä ennallaan ja siinä oli 20 valtuutettua ollut sitä mieltä, että pois vaan, joten siinä meni päivystys sen siliän tien :(
Kuntalaiset kärsiiiiiiiii!

Anonyymi kirjoitti...

Tarkistin vielä kh:n päätöksen päivystysaloitteen osalta. Siellä Päivinen ja Pirhonen olivat ainoat joille 1900 kansalaisen mielipide päivystysaikojen säilyttämisestä teki vaikutuksen. Muut olivat Joisuun matkailun kannalla.
Valtuuston keskustelu aiheesta näkyy ja kuuluu youtubessa "valtuusto kitee", jossa kyllä käy ilmi mitä tapahtui jos 20.33 ei "sattunut"itse olemaan paikalla, tai hereillä siinä kohtaa!

Matti Kosonen kirjoitti...

Nonyymille klo 21.01: Siinä pykälässä johdettiin valtuutettuja harhaan ja saatiin heidät uskomaan ettei ole varaa ilta- ja lauantai päivystykseen.

Anonyymi kirjoitti...

Onko kuntapäättäminen noin säälittävää kun koko ajan tulee esiin uusia ja uusia suhmurointeja kuntalaisten pään menoksi.
Outoa kun kukaan tärkeän peuspalvelun vastustajista ei ole uskaltautunut kommentoimaan julkisesti syitä kantaansa.
Eikö olkkaan olemassa mitään syytä minkä ilkeäisi tuoda julki, vaan nimettöminä jumputtavat jotain ulkoa opeteltuja fraaseja. Ei oorahhooo, ei kukkaan kuole, ei tarvita, ei oo luppoo, ei tohmajävellkkää oo, ei oo liäkärlöitä, ei, ei , ei!

Anonyymi kirjoitti...

No kun vahingossa joskus pääsee unohtumaan ketä varten tässä ollaan.
"Kunta on ihmisten hyvinvointia varten, eikä ihminen kuntaa varten."

Anonyymi kirjoitti...

Säälittävää on se kun päätöksenteossa äänestyksessä hävinneet yrittävät jälkikäteen näillä palstoilla vängätä mustaa valkoiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Silloin kun äänestäjä veronmaksaja on häviäjänä on heillä oikeus olla vihaisia ja pettyneitä.
Vai ollaanko menossa putinin tyyliin jossa vain yksi totuus ja muut "ammutaan"???????

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 12.17: Oletko vielä sitä mieltä että kaikki leikkaukset olivat pakollisia, jotta alijäämät saadaan katettua v 2018 loppuun mennessä vai joko teillä on uusi selitys leikkauksille?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän se harmittaa jos ei osaa perustella kunnolla päätöstään, mutta ei se mitään. Sellaista elämä on ja varsinkin parlamentarismi.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kyllähän jokainen osaa perustella päätöksensä, mutta kaikki eivät ilkeä sanoa: "Tätä mieltä ryhmässä käskettiin olla."

Anonyymi kirjoitti...

Teidän viime kesäiset arvailut säästöjen olevan todellisuudessa vaikutukseltaan kaksinkertsiset, näyttää pitäneen paikkansa.
Taisivat silloin olla samat vastaväittäjät kuin nytkin, joille tämä ei ollutkaan yllätys?

Anonyymi kirjoitti...

Täällä Matin blokissa ei tämä jauhaminen johda enää mihinkään jos luulosairaus on joidenkin päättäjien päähän tarttunut noin voimakkaasti se ei enää Pärnäsen korjaammolla hoidu vaan on mentävä Tikkamäelle merkkihuoltoon !

Anonyymi kirjoitti...

Terve menoa sinnehän sinä olet muutkin kiteeläiset äänestää rätkäyttänyt hoitamaan vaivojaan, kun rahat on kertakaikkiaan loppu eikä valoa näy ikkunoista😕

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille 20.51 minä en ole äänestänyt päivystyksen osittaisesta siirosta Tikkamäelle kun en edes kuulu valtuustoon vaan sen on tehneet Kiteen valtuutettujen enemmistö ei yksi valtuutettu hyväksyessään tasapainottamisohjelman minusta ne on tehneet sen päätöksen taloudellisita syistä siirtymisestä yhteisäivystykseen ja siihen on olleet perusteet

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on tärkeintä antaa äänestäjille opetus kun äänestelivät vääriä keltanokkia sotkemaan hyvät asetelmat kittiin hallinnossa. Jos olisitta pysyny entisissä hyväks havaituissa politrukkiloissa niin ei olis tuommossii siästöintoilijoita johtajissa. Jämpti on niin.

Anonyymi kirjoitti...

21.17 mitkä olivat perusteet?

Matti Kosonen kirjoitti...

Minäkin kaipaan anonyymiltä klo 21.17 noita perusteita?

Anonyymi kirjoitti...

Pöytäkirja on tarkistettu ja hyväksytty olisitta pyytänny perusteluja ennen piätöstä se on tämmöstä tää parlamentarismi.
Turha jrnuttoo tiällä ei näitä moni luve.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 7.10: Heh heh, luuletko ettei noita miljoona leikkauksia olisi perusteltu moneen kertaan ja painokkaasti. Kuulisin vain mielelläni teidän suusta (kynästä) ne, niin tekin ymmärtäisitte miten typerille ne kuulostaa nykyisten tietojen valossa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt en käsitä. Eikö kirjanpidon ammattilainen osaa lukea kaupungin 2013 tilinpäätöstä vai eikö ymmärrä?

Anonyymi kirjoitti...

Eikun matti sano joskus että ilimaseks ei kaupungile anneta ammattiossoomista. On vissiin kaupungin hommissa ihan vuan mehästäjjiin eusmiehenä.

Anonyymi kirjoitti...

Siellähän vappautuu kohta se tallous ja hallintojohtajan paikka. Haepa Matti siihen kun oot niin mahottoman viisas ja kaiken tietävä niin saatas kerrannii oikeeta ossoomista sinne.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 8.46: Jostain kumman syystä talous ja hallintojohtajat eivät viihdy Kiteellä (en lähde arvailemaan syytä julkisesti) ja luulen etten minäkään viihtyisi siinä. :-)

Anonyymille klo 8.28: Eikö sinun mielestä metsästäjilläkin saa olla edusmiestä valtuustossa? :-)

Anonyymi kirjoitti...

Luulenpa että aninannii valehtelu loppus siihen paikkaan jos vaikka Matti tulis valittuu. Sekin olis jo jotain Kittiin tyylisessä hallinto kulttuurissa.
Kannattaa harkita vakavasti asiiita, toinen ois jos matti vaihettas hallituksen puhheenjohtajaks, niin tois sekiii melekosesti uskottavuutta ja herättäs kansalaisten luottamuksen piätöksen tekkooon.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä se sen huonommaks ainakkaan mänis kun ol Bardöötti aikoinnaan. Matti sentään suattas tajuta asoista jottain.

Anonyymi kirjoitti...

Liperissä myös kunnavaltuutettu Airaksinen eroteaan myös varavaltuutetun paikalta entisten tuomioiden lisäksi mutta täällä kiteellä plogin pitäjällä tahti eikun kiivastuu eli hakkaakun korppi kalasäkkiä entiseen malliin avustajineen!

Anonyymi kirjoitti...

Jospa ne alakas ruutanat tippuu säkistä kun asiiit tuloo juluki sano yks asiiista mittään tietämätön.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuo 8miljoonan tulos näyttää että asioita on alettu hoitaa ihan oikeesti. Hyvä että tuo assii tulloo juluki.

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 10.46: Tuloshan oli 8,4 miljoonaa. Ainoa epäselvyys siinä minulle vielä on mistä tulee 630.000€ toimintakatteen parantumisessa?

Anonyymi kirjoitti...

Lie tullu kun poistitte päivystykset ja välipalat.

Anonyymi kirjoitti...

Suurin säästö tuli siitä kun saivat pellolle tuon yhen eteläpuolen pariskunnan ja peräsimeen henkilön, joka tykkevvää numeroista, eikä anna hiirien hyppiä pöyvillä.

Anonyymi kirjoitti...

Oho, kotkarjalassa Sanna Halttunen kertoo totuuden tarkastuslautakunnan jäsenten käynnistä kaupungintalolla.
Muistanko oikein, että täällä joku nimetön rolla-akka kirjoitteli jostain "omonjoukoista" jotka olivat luvatta käyneet varkaissa talousjohtajan työhuoneessa. Voisko tämä rolla-akka nyt selittää kertomuksiaan, koska tuossahan täyttyy jo pahemmanlaatuisen herjauksen raja, siitä voi seurata vastaavaa kuin Liperissä sattui taannoin. Voi joutua sievoisiin korvauksiin. Olisko julkinen anteeksi pyyntö paikallaan?

Anonyymi kirjoitti...

Luin tänään ilmestyneestä Koti-Karjala lehdestä jutun porinapalstalla jonka oli kirjoittanut tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Sanna Halttunen tämä kirjoitus minulle vähemmän kuntapolitiikkaa seuranneena antoi enemmän kysymyksiä kun siitä sai vastauksia.Ihmettelen kuka valtuutti tai ketkä kuuntelemaan tarkastuslautakunnan puheenjohtajan ja ne kaksi muuta jäsentä kuuntelemaan Kiteen valtuuston kokouksen ääninauhoja 15.12.2014 pidetystä talousarvio kokouksesta jossa päätettiin v.2015 asioista en ymmärrä alkuunkaan mitä tutkia sellaisia asioita jotka ei kuulu tarkastuksen piiriin kun vasta v.2015? eikö tarkastuslautakunnan kolme jäsentä luota tarkstteuihin pöytäkijoihin jotka on puheenjohtaja ja pöytäkirjantarkastajat hyväksyneet vai onko muistitikusta virta loppunut.? Minä en ole kyllä kuullut mikäänlaisia huhuja tai juoruja siitä että kiteen päättäjiin oisi ollut noin suuri epäluulo mitä jotkut tarkstuslautakunnan edustajat epäilevät.!

Anonyymi kirjoitti...

Niin nythän se selvisi ketä on olleet ne Kävijät siellä toimistolla yksi on takastuslautakunnan puheenjohtaja ketä lie ne muut olleet ei tässä ole mistään juoruista kysymys vaan on olleet siellä kuuntelemassa jotakin nauhoja mutta tämä Halttusen kertomus ei kerro siitä onko siltä mitä löytynyt.Minusta tarkstuslautakunnan joistajin jäsenistä on tullut pöytäkirjantarkastuslautakunta ja vielä etuajassa !

Matti Kosonen kirjoitti...

Tarkastuslautakunta toimii valtuuston alaisuudessa eikä tarvitse kenenkään valtuutuksia toiminnalleen.

Anonyymi kirjoitti...

Eli tarkastulautakunta sen muutamat jäsenet ovat ruvenee epäilemään omia päätöksiä valtuustossa kyläpä on haaskoo !

Anonyymi kirjoitti...

Jospa on annettu viäree tietoo silloin kokkouksessa ja se varmistu vasta myöhemmin. Eikö silloin pie ottoo piätökset uusiks jos olennaiset tiedot ovatkin olleet harhaanjohtavia?

Matti Kosonen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Matti Kosonen kirjoitti...

Saattaa olla, että tark.ltk tutki huhua, että valtuustossa olisi annettu harhaanjohtavaa tietoa päätöksenteon pohjaksi. Ilmeisesti he halusivat katkaista siivet tältä ilkeältä huhulta ja puhdistaa jonkin valtuutetun tai viranhaltijan maineen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Pitäisiköhän minun poistaa anonyymin klo 12.54 mainitseman "rollo- akan" kirjoitus jos se olikin väärää tieto ja Sanna vie asian oikeuteen niin silloin minäkin olen vastuussa valheellisen tiedon levittämisestä?

Siinäpä pulma.

Anonyymi kirjoitti...

Poista ihmeessä, se lienee jotain 300 kommenttia taakse päin ☺
Ei kannata riskeerata, kun totuus on nyt tullut julki, niin se "rollo-akkojen" kirjoitus lienee ollut täyttä potaskaa!

Anonyymi kirjoitti...

Olin tosiaan pitänyt tarinoita Omonjoukkojen iskusta kunnantalolle pelkkänä ala-arvoisena vitsinä ja panetteluna joka oli karannut käsistä.

Nyt Sanna Halttunen ihan itse kertoo, että asia olikin totta. Hämmästyin suuresti sillä olin pitänyt Halttusta asiallisena, koulutettuna valtuutettuna. En enää yhtään ihmettele hallintojohtajan poislähtöä. Jos luottamushenkilöt luovat tarkoituksella tuollaista työilmapiiriä, on varmasti mielekkäämpää tehdä työtä toisaalla.

Halttunen kirjoittaa, että tarkastuslautakunnan tehtävä on järjestää kunnan hallinnon ja talouden tarkastus. Halttunen ei ole tyytynyt rooliinsa vaan on ryhtynyt itse lautakunnan puheenjohtajan ominaisuudessa tarkastamaan hallintoa, vaikka tämä työ kuuluu ammattitarkastajille.

Anonyymi kirjoitti...

17.23. Pitääkö viranhaltijan puhua ja kirjoittaa aina totuuden mukaisesti, kun hän antaa tietoja valtuutetuille?
Vastaa nyt rehellisesti!

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärsinkö oikein, että nauha oli tuhottu mutta kun menivät sitä kuuntelemaan niin se ei ollutkaan tuhottu vaan täysin toimiva.
Ota näistä nyt selevä, oisko väärinkäsitys ollu?

Matti Kosonen kirjoitti...

Tämä on jonkun minuaviisaamman tulkinta: "Tarkastuslautakunnan tehtävien laajan tulkinnan mukaan lautakunnan ei ole syytä ottaa kantaa valtuuston asettamien tavoitteiden sisältöön, mutta se voi esittää näkemyksensä siitä prosessista, jonka pohjalta kunnan toiminnalliset ja
taloudelliset tavoitteet on asetettu. Tarkastuslautakunta voi tämän tulkinnan mukaan käsitellä tavoitteenasetantaa ja tavoitteiden arvioitavuutta ja arvioida tavoitteiden toimeenpanon laatua ja tuloksellisuutta sekä toiminnan vaikuttavuutta (Eskola 2002, 14). Tämä tulkinta lähtee kuntalain hengestä siten, että valtuuston valtaa ja kuntalaisten suoria osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuk-
sia tulee vahvistaa."

Anonyymi kirjoitti...

17.23 kerrotko kuka on se ammattitarkastaja jolle hallinnon oikeellisuudentarkkailu kuuluu?
Vastaa samalla tuohon edelliseenkin kysymykseen.

Anonyymi kirjoitti...

Viranhaltijat ovat kertoneet että kokouksen tallenne on tuhottu. Tallenne oli kuitenkin tallessa. Herättää epäilyksiä miten paljon väärää tietoa todellisuudessa jaetaankaan eri yhteyksissä? Ja kenen sanomisia valtuuston joulukuisessa kokouksessa haluttiin peitellä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyse lienee ollut jonkun lausumasta väitteestä lomautusten sisältymättömyydestä harkinnanvaraisen hakemukseen.

Jälkeenpäinhän oli huomattu hakemuksessa olleen yhtenä kohtana lomautukset 2015.

Hakemushan on julkinen asiakirja ja siellä tosiaankin on lomautukset mainittu!

Matti Kosonen kirjoitti...

Minua alkaa jotenkin tympiä tämä Kiteeläisten tapa tehdä politiikkaa. Onko tämä sitä Kiteen sivistynyttä tapaa hoitaa asioita?

Anonyymi kirjoitti...

Sinähän se kiteeläisenä teet kiteeläistä politiikkaa. Tympii todella ja sivistys on siitä kaukana, näyttää enemmän kiusanteolta.

Anonyymi kirjoitti...

Tympii todella kun enää ei saa tehdä ihan miten tahtoo. Nyt eletään vuotta 2015. Turha on muistella ja kaihota niitä edellisiä 10 vuotta, jolloin sai porsastella karsinassa miten halusi.

Anonyymi kirjoitti...

Ikäväähän se on kun vaaditaan muuannekin rahaa kuin kepulaisten palkkaukseen joiden jäljiltähän tämä sontakasa on nyt siivottavana
Veronmaksajathan ovat kärsineet ennenkin ja sama näyttää jatkuvan tyyliin verot ylös palvelut alas
Luulis kepulaisia helmankantajineen edes vähän hävettävän

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 17.05: En tunne itseäni mitenkään kiteeläiseksi.
Enkä tule tuntemaankaan jos tämä nykyinen loan heitto politikointi ei muutu.

Anonyymi kirjoitti...

No nytkö se otti nokkiisa kun joku vastas samalla mitalla.

Matti Kosonen kirjoitti...

En minä noista kirjoituksista nokkiini ottanut. Tarkoitin tuota Halttusen tapausta ja montaa muutakin saman tyyppistä asiaa. Tuntuu, että joillakin on tärkeämpää vastustaa toisten esityksiä ja mustamaalata muita valtuutettuja kuin hoitaa yhteistä kaupunkiamme.

Anonyymi kirjoitti...

7.33 mitä väärää tarkastuslautakunta teki?
Oliko järkevää kertoa satuja ltk:n puheenjohtajalle äänitteen hävittämisestä.
Suojeltiinko siinä hallituksen puheenjohtajaa ettei mahdolliset pötypuheet tulisi julki?
Eikö Kiteellä koskaan opita toimimaan rehellisesti ja avoimesti.
Kuinka on mahdollista tuloksen olleen hämärän peitossa vielä joulukuussa? Hämättiinkö valtuustoa hyväksymään talousarvio puutteellisilla tiedoilla?
Näitä asioita kylillä ihmetellään kuntuo huipputulos tuli ilmi (pyytämättä ja yllättäin) keskustalaiseen tyyliin!

Anonyymi kirjoitti...

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajan kirjoitus ja ulostulo Koti-Karjala lehdessä osoitti että se "koira älähtää mihin kalikka kalahtaa" kirjoituksen mukaan on totta että delekaatio on vieraillut kaupungintalolla ei ole mistään huhusta kysymys koska he ketovat siellä käynnistä tämä käynti näyttää kirjoituksen mukaan vetäneen vesiperän eli ei sieltä ollut mitään löytynyt minusta täläinen toiminta kuvastaa suurta epäluuloa peräti luulotautia valtuuston tekemiin päätöksiin jotka ovat savuttaneet lainvoiman

Anonyymi kirjoitti...

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja toteaa kirjoituksen loppuosassa seuraavaa"Kiteen kapungin v.2014 ylijäämä antaa hyvän pohjan jatkaa Kiteen kaungin talouden tervehdyttämistä" tuntuu ihmeelliseltä se että hän tunnutaa tervehduttämis toimet mutta epäilee valtuusto tekemiä päätöksiä joita hän on itse ollut tekemässä

Anonyymi kirjoitti...

Taidat olla taas näitä veronmaksajien nöyryyttäjiä, kun et osaa kirjoittaa koko lausetta, vaan itsellesi mieluisan osa alusta. Koko lause kuuluu:"Kiteenkaupungin vuoden 2014 ylijäämä antaa hyvän pohjan jatkaa talouden tervehdyttämistä unohtamatta kuitenkaan kuntalaisille tärkeiden palveluiden turvaamista talouDellisten resulssien sallimissa rajoissa".
Edelleen yrität harhauttaa lukijoita jättämällä osan pois, tämä on juuri sitä mikä on säälittävää politikointia kepulta ja muutamalta demarijohtajalta!

Anonyymi kirjoitti...

15.46 nappaapas se perjantaipullo niin päästään jälleen nauttimaan oikean politrukin jorinoista.
Nehän ovat kuuluisia harhaanjohtavuudessaan, jonka todella osaat.

Anonyymi kirjoitti...

Totta Mooses ! Omo on vieraillut kaupungintalolla kaikki kunnossa !

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä juttu. Ainakin jätehuolto asiat on Kiteellä kondiksessa Karjalaisen mukaan. Hyvä me !

Anonyymi kirjoitti...

Että ainakaan Ätäsköstä näytä huolta kantavan kun kaupunginhallitus hylkäsi ko työhön anotun avustusmäärärahan. Pitää vaan ihmetellä että sama porukka myönsi toista sataa tuhatta kevyin perusteluin Saimaan vesistöjen suojeluun muttei oman paikkakunnan vesistöjenm suojeluun mitään. Käsittämätöntä ja pöyristyttävää toimintaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Pientä oikaisua anonyymin klo 21.53
kirjoitukseen. Kh ei myöntänyt Saimaan vesistön suojeluun vaan päätti, että Aluejohtokunta myöntää ne rahat Kesälahden kehittämisrahoista.

Anonyymi kirjoitti...

Oikaise Matti samalla muutkin 21.53 kirjoituksen virheet kun kerran oikomaan lähdit vai katoaako silloin arvostelusi teho?

Anonyymi kirjoitti...

Oikaisepa Matti samalla oma oikaisusi.

Matti Kosonen kirjoitti...

punginhallitus päättää, että Kiteen kaupunki sitoutuu vuosiksi
2015 - 2020 hankkeeseen 20 000 euron vuosittaisella kun ta osuu del-
la sillä edellytyksellä, että Kerimäen aluejohtokunta ja Savonlinnan
kau pun gin hal li tus päättävät sitoutua hankkeeseen esitetyn mu kai-
ses ti 30 000 euron vuosittaisella kuntaosuudella. Kau pun gin hal li tus
päät tää esittää Kesälahden aluejohtokunnalle, että se vas taa hank-
keen kuntaosuudesta vuosina 2015 ja 2016, minkä jäl keen kus tan-
nuk sis ta vastaa Kiteen kaupunginhallitus.

Anonyymi kirjoitti...

Aijaa se olikin vaan pieni osa aluejohtokunnan rahoja. Meneekö ne rahat jonnekin Lappeenrannan seudulle vai mistä tässä oikein on kyse?

Anonyymi kirjoitti...

Onko aluejohtokunta tehnyt mitään Kesälahden ja kesälahtelaisten eteen. Aloitteita, toimenpiteitä, kehitystä, pitänyt kesälahtelaisten puolia, tuonut julki kesälahtelaisten toiveita tai jotain muuta? Vai onko se ainoastaan nimellinen aluejohtokunnalle osoitettujen rahojen jakelija, joka jakelee rahoja esittelijän ja hallituksen esitysten mukaan eri tahoille?

Anonyymi kirjoitti...

Rääkkylä erosi Hellistä ja kertoi säätävänsä 1milj.€/vuosi . Sen takia jaettiin rinikat rintaan ja haettiin arvonimet hyvin tehdystä hommasta. Kukaan ei tainut huomata että Kulmala ja Hämäläinen puhaltaa rääkkylän kuntalaisten rahat. Eurot ja arvonimet kyllä kelpaa. Rääkkyläläinen veronmaksaja.

Anonyymi kirjoitti...

21.53 elä yhtään ihmettele kun Lahtelalla huvilat puruveillä niin pittäähän sinne rahoo laittoo. Oma napa lähinnä!

Anonyymi kirjoitti...

Tietääkö Matti oisko tuo taloustieto ollut jo edellisellä kunnanjohtajalla kun lähti niin äkkiä Rääkkylästä. Manneisyyteen kahtoja.

Anonyymi kirjoitti...

Matti ei mitään oikaise vaan käyttää otto oikeutta!

Anonyymi kirjoitti...

-------- THE END ----------

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 10.44: Aika heppoiseksi aluejohtokunnan rooli on jäänyt Kesälahden kehittämiseksi ja se ehkä johtuu siitä ettei sitä ole selkeästi poliittisesti valittu.

Anonyymille klo 19.53: En ole seurannut Rääkkylän kunnan toimia enkä tunne asioiden taustoja, mutta aika ihmeellisiä kiemuroita siellä tapahtuu.

Anonyymille klo 21.35: Joo, Matti käyttää kuntalain ja hallintosäännön mukaista otto-oikeutta, joissa hän katsoo tarpeelliseksi sitä käyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Niin mihin päin Saimaata ne kiteeläisten rahat lähetetään?

Matti Kosonen kirjoitti...

Kaikki eivät ilmeisesti ole vielä sisäistäneet, että Kesälahti on nykyisin osa Kiteetä ja Puruvesi on osittain kiteeläinen järvi

Matti Kosonen kirjoitti...

"Puruvesi on valittu mukaan valtakunnalliseen Metsähallituksen johtamaan Sisävesi Life IP-hankkeen jatkovalmisteluihin."

Anonyymi kirjoitti...

Siis Puruvettäkö niillä rahoilla hoidetaan? Sehän oikein hyvä asia ja vielä hienompaa että kesälahtelaisetkin voivat aluejohtokunnan kautta osallistua hankkeeseen! Hyvä että meidän arvokkaista vesistöistä huolehditaan. Luulin jo Matin ja anonyymin kirjoituksista että rahat menevät jonnekin kauemmas.

Joskus on tuntunut ihan aavistuksen siltä että Matti ei ole kokenut itseään kiteeläiseksi. Hyvä jos hän nyt haluaa korostaa yhtenäistä Kiteetä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kaupunginhallitus ei ole oikein sisäistänyt aluejohtokunnan roolia eikä toimenkuvaa.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö olekin niin, että jos halutaan korostaa kunnan yhtenäisyyttä, koko aluejohtokunta vie asiaa väärään suuntaan? Sehän nimenomaan korostaa kunnan eri osien eroa. Kesälahti on osa Kiteetä samoin kuin Heinoniemi, Närsäkkälä tai Puhos juuri niin kuin Matti haluaa ihmisten sisäistävän.

Matti Kosonen kirjoitti...

Niin... . En oikein sisäistänyt Lahtelan esitystä aluejohtokunnasta ja sille myönnetyistä käyttövaroista, toisaalta ei Lahtelakaan sitä oikein sisäistänyt kun häneltä ollaan kyselty sen perimmäisistä tarkoituksista. Esim. oliko aluejohtokunnan rahoilla tarkoitus maksaa Kiteen kaupungin viranhaltijoiden palkkoja?

Anonyymi kirjoitti...

Luulisin, että aluejohtokunnan kulut maksetaan aluejohtokunnan rahoista. Eikö kunnan budjetointi enimmäkseen perustu tämmöiseen ajattelutapaan?

Matti Kosonen kirjoitti...

Luehan vuoden 2013 aluejohtokunnan pöytäkirjat ja mieti miten paljon valistelutyötä ne ovat vaatineet. Mieti samalla onko 20.000 € kohtuullinen korvaus valmistelusta?

Anonyymi kirjoitti...

Ai nyt onkin kyse määrästä. Äsken vielä oli kyse periaatteesta. Kovin epäuskottavaa jähnäämistä, mutta minkäs ihminen luonnolleen voi.

Anonyymi kirjoitti...

Anon 8.09 on ihan oikeassa. Tai sitten pitääkin perustaa aluejohtokunnat Heinonniemelle, Puhokseen, Närsäkkälään, Potoskaan, jne. Jonkunhan sielläkin on kultturia ylläpidettävä ja muita kivoja asioita. Heinoniemen kylätalokin vaatii avustuksia niinkuin Sovintola Kesälahti cityssä. Määrärahat on annettava ja heti, jatkossakin. Muuten ei tule hommista mittään.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 8.45: asia on vähän kuin sen entisen alokkaan asento, joka oli niin huono etteise korjaamisella parantunut vaan se piti tehdä uudelleen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kyllä te kiteeläiset olette ihme sakkia. Ensin te tyrkytätte kuuta ja tähtiä taivaalta kun vain liitymme Kiteeseen. Sitten heti kun liityimme niin alkoi jurnutus että lupasimme liikaa. Eihän se meidän kesälahtelaisten vika ole jos te tyrkytitte meille etuuksia.

Anonyymi kirjoitti...

No mihinkä se Matin sisäistynyt kiteeläisyys jo hävisi?

Matti Kosonen kirjoitti...

Kyllä se orastava kiteeläisyys katoaa kun lukee teidän kirjoituksia.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Matti omistaja ohjaus valtuutettu jolle kuuluu otto oikeus ja junailu ohi operatiivisen johdon ?

Matti Kosonen kirjoitti...

Kyllä, minulle kuuluu otto-oikeus, sen suo lainsäädäntö ja hallintosääntö.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellähän ei kohta tarvita palkoillisia sillä Matti hoitaa homman !

Matti Kosonen kirjoitti...

Ai nytkö jotakin hiertää minun otto-oikeuden käyttö keittiön esimiehen(naisen) valinnasta. Vaikka minun ei tarvitse perustella päätöstäni niin teen sen kuitenkin. Haluan, että lautakunta valitsee pätevimmän monen pätevän joukosta. Valinta voi ihan hyvin olla sama kuin viranhaltijan valinta tai sitten se voi olla joku muukin.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeus varmaan on mutta moraali onkin eri asia. Eikö naama miellytä vai onko puolue tällä kertaa väärä?

Anonyymi kirjoitti...

Matin asioiden hoito on kun savolainen sääennuste että suattaa sattoo mutta suttaa olla satamattakin

Matti Kosonen kirjoitti...

Ajattelin, että jos valittaisiin pätevin eikä sopivinta :-)

Anonyymi kirjoitti...

Yleensä on niin, että luottamushenkilöt valitsevat sopivan, virkamiesten tekemissä valinnoissa painottuu pätevyys. Tämän varmasti tiesitkin mutta halusit silti näppisi peliin.

Matti Kosonen kirjoitti...

Haluan selvittää onko soveltuvin myös pätevin.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 12.19: Niinkö valinnat tapahtuivat Hellin aikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Siis Kualmua on PÄTEVIN hallintosihteeriksi ha ha ha hahaaaaa..senhän virkamies valitsi ihan kaupunninjohtaja!

Anonyymi kirjoitti...

Sopivin mikä sopivin.
Turha valittoo.
Kepuli mikä kepuli.
Turha valittoo.
Kittii mikä kittii.
Turha valittoo.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen viime vuoden ylijäämä asettaa entiset johtavat virkamiehet ja edelliset valtuustot ja etenkin tietyt kärkipoliitikot mielenkiintoiseen valoon talous osaamiseltaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kankkunen , Muukkonen, Hämäläinen, Holopainen N, Asikainen R, Turunen A, siitä voitte repiä humoria yllin kyllin.
Osaamista ja sopivuutta riittää vaikka muille jakaa :(

Anonyymi kirjoitti...

Kot kot Karjalassa ol eylen uhala hyvä kirjootus Zaskalta.

Nyt sais kansan etustuslaitokseen pyrkyrit kirjootella mitenkä hyö ajattelloovatten korjata Keski-Karjalan kurjjuuvvelta Aapojen aikasseen kukostukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan että valinta tehdään sopivan pätevän ja kätevän joukosta

Anonyymi kirjoitti...

Se on hyvä juttu että meiltä löytyy tarvittaessa se omistaja ohjaus valtuutettu lautakunta tasolta !

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se hyvä jos edes joku osaa käyttää oikein ja rehellisin tarkoitusperin hänelle annettuja oikeuksia. Kyllä siellä nyt maristaan niinkuin katit keväällä kiimassa, kun Matti teki sen mikä pitikin.

Anonyymi kirjoitti...

Tarvitaanko siellä ruokalassa vielä lisää emäntiä kun entisiäkin on jo kuulemma liikaa? Tarvettahan siellä tuntuis olevan tavan emännistä, jotka voisivat laittaa vaikka niille vanhuksille sitä lämmintä ruokaa peilareihin jaettavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kovasti pullistelulta vaikuttaa Matin touhut vaikka taitaa takana olla vaan jotkin Kesälahden sisäiset kyläkähinät. Voisi vaikka yrittää erotella oikeat asiat omista henkilökohtaisuuksista.

Anonyymi kirjoitti...

...siis ruokalan lisä esimies tarve oli tarkoitus kyseenalaistaa. Lisä emäntä tarve siellä kuulemma tuntuis olevan.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 17.50 tarkoitatko että meillä on oma Otto Matti?

Matti Kosonen kirjoitti...

Taitaa joillakin olla hakusessa kuntalain tuntemus. LAUTAKUNTA päätti demokraattisesti kutsua haastatteluun ne samat akijat kuin mitkä oli aastateltu jo aiemmin ja seuraavassa lautakunnassa sitten päätetään DEMOKRAATTISESTI kuka valitaan. Matti ei yksin päätä mitään.

Matti Kosonen kirjoitti...

No ompa kirjoitusvireitä edellisessä kirjoituksessani :-(

«Vanhin ‹Vanhempi   801 – 1000 / 1037   Uudempi› Uusin»