sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Vaalien jälkeen
Vaalit on käyty ja kansa on äänestänyt uuden eduskunnan ja eduskunta valinnut hallituksen. Vaalien voittajista ainoastaan kepu mahtui hallitukseen, vihreät eivät.

Hallituksen muodostivat konservatiivisiä arvoja kannattavat porvarit Kepu, Kokoomus ja Perussuomalaiset. Hallitusohjelma on sitten sen mukainen, heikompiosaisilta leikataan ja hyväosaisia houkutellaan tulemaan säästötalkoisiin vapaaehtoisesti.
Demarit eivät voineet hyväksyä pelkästään heikommassa asemassa olevien elintason leikkauksiin, joten Sipilä jätti demarit hallituksen ulkopuolelle ja valitsi kokoomuksen hallitus kumppanikseen. Perussuomalaiset olivat neljä vuotta kuulleet rintamakarkuruudesta ja äänestäjiensä pettämisestä, joten heidän oli pakko ottaa hallitusvastuu ja Sipilä tiesi tämän. Hänen ei tarvinnut tinkiä ehdoistaan, persuille kävi mikä tahansa, - vaikka vaalilupausten pettäminen, Kreikan tukeminen, maahan muuton pitäminen ennallaan (”Maahanmuuttajat vahvistavat Suomen innovaatiokykyä ja osaamista tuomalla oman kulttuurinsa vahvuuksia osaksi suomalaista yhteiskuntaa”), ym.


Mitä sitten pitää sisällään uusi hallitusohjelma?

Valtiovarainministeriön julkaiseman laskelman mukaan väestöryhmistä kärsivät eniten eläkeläiset ja ikääntyneet, lapsiperheet ja työttömät. Hallitusohjelmaa esitellessään Juha Sipilä (kesk.) sanoi, että kipeät leikkaukset koskettavat kaikkia suomalaisia. myöhemmin hänkin joutui myöntämään ettei leikkaukset kohdistu yhtä kipeästi kaikkiin.
En väitä, etteikö demaritkin hallituksessa ollessaan olisi joutuneet ehkä leikkaamaan samoilta ryhmiltä, mutta ei niin paljon ja silloin olisi maksumiehinä olleet myös hyväosaiset. Suomalaiset ymmärtävät hyvin tilanteen kun ei ole rahaa niin silloin on tingittävä jostain, mutta sitä he eivät ymmärrä miksi osan kansasta (se hyväosaisen osan) tarvitse tinkiä mistään.

Hallitus ohjelmaa laajemmin tarkastellen Suomi ui vastavirtaan, sillä taantumassa toteutetun leikkauspolitiikan tuhoisat seuraukset on tunnustettu laajalti maailmalla.
Kun Espanja aloitti ankaran säästökuurin EU:n ja rahoittajien painostuksesta vuonna 2010, maan julkinen velka oli noin 60 prosenttia bruttokansantuotteesta. Vuosien vyönkiristyksen seurauksena Espanjan velkasuhde on tänä päivänä noin 100 prosenttia, työttömyysaste liki 25 prosenttia ja 40 prosenttia lapsista elää köyhyydessä.
Käykö näin myös Suomelle?

En lähde analysoimaan ministeri valintoja tai sitä miten hallitus tulee onnistumaan, sen aika tulee myöhemmin. Muistutan vain Lauri Ihalaisen kommentista, (pätevin ministeri Erkki Tuomiojan ohella edellisessä hallituksessa) hän ei pystyisi hoitamaan yhdistettyä työ- ja oikeusministerin pestiä.

405 kommenttia:

1 – 200 / 405   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Onneksi ilmeisen pitkäjänteisesti ajateltuna säästetään myös koulutuksesta ja valtion innovaatiotuista.

Aina vaan jaksavat isotuloisimmat valittaa miten tulovero ja yhteiskunnan tuet sitä ja tätä. Tulovero lähestulkoon ainoa vero, jossa progressiota (YLE-veron lisäksi). Työhalut muka vie tuo progressio. Jos tuloverostakin tehtäisiin tasavero, niin saman veromäärän keräämiseksi ja ilman vähennyksiä 9/10 kansalaista saisi maksaa enemmän veroja,ylin tulodesiili vähemmän. Puolet kokoomuslaistakin siis haluaisi maksaa enemmän veroja.

Anonyymi kirjoitti...

Niin nyt nähdään jo alkusäveliä siitä minkälainen työväenpuolue persut on sillähän oikeus ja työministeri Jari Linström on leikkaamassa ansiosidonnaista päivärahaa ja työajan jatkaminen 12 päivällä ilmeiseti tällä entisellä Voikkaan pääluottamusmiehellä on apurinaan "työmies" Matti Putkonen ei todellakaan hyvältä näytä.

Anonyymi kirjoitti...

Sahan persut ovat varmaan mielissään kun duunissa saa olla pitempään !

Anonyymi kirjoitti...

Matti miksi sinä täällä Kiteellä pyörit äärikonservatiivien aisankannattajana ?

Matti Kosonen kirjoitti...

Luettele ne kiteeläiset jotka ovat minua enemmän arvostelleet äärikonservatiivejä somessa.

Anonyymi kirjoitti...

Matti älä unohda paikallisia asioita, kun niihinhän sinun pitäisi keskittyä. Mm demareiden yksimielinen lupaus vaaleissa säilyttää Kiteellä ilta ja viikonloppu vastaanotot, onkin muuttunut ryhmän enemmistön osalta vain virka-aikaiseksi. Koittaisit korjata sitä etkä puutu valtakunnan politiikkaan, kun demarit jättäytyi pois uudesta hallituksesta vaaleissa kärsimänsä rökäletappion takia.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tässä alkaa tuntea itsensä omantiensä kulkijaksi kun ensin tulee haukkuja vasemmalta ja sitten äärikonservatiiveiltä.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Matti ei saisi muihinkin asioihin keskittyä?

Anonyymi kirjoitti...

Miksi sinä Matti laitat FB kirjoituksiin vanhoja SDP hallituksen aikaisia juttuja, esim Herliinin ja Nallen tukien saannista. Nehän tapahtui silloin kun SDP oli vallassa.
Varmasti entinen demari

Matti Kosonen kirjoitti...

Selitys siihen on hyvin yksinkertainen. Koska porvari ideologiaan ei kuulu leikata hyvä osaisilta niin halusin muistutttaa, että nämä kaksi Suomen suurinta sosiaalipummia jää noiden leikkausten ulkopuolelle. Toisaalta porvarit ovat aina korostaneet köyhiä kurjistaessaan jotta kyse on tulonsiirtojen leikkauksista eikä veronkorotuksista voi puhua samaan aikaan jos halutaan tasapuolisuutta.

Riittikö tämä vastaukseksi?

Anonyymi kirjoitti...

Miksi SDP ei puuttunut asiaan kun olitte vallassa ja mahdollisuus tehdä jotain ? Ei ollut kykyä eikä osaamista !

Matti Kosonen kirjoitti...

Eihän me oltukaan leikkaamassa heikompiosaisilta.

Anonyymi kirjoitti...

Matilla valikoiva muisti tai sitä ei ole. Koulutusmäärärahoja leikattiin ja indeksejä ei otettu huomioon, JUURI vähempiosaisilta silloin leikattiin ja jätettiin korotukset tekemättä se oli kokoomuksen ja demarien hallituksen toimintaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Koulutus määrärahoja leikattiin juuri sen verran mitä oppilaiden vähentyminen aiheutti (ja persut haukkui hallituksen). Nyt leikkauksia ei enää voi perustella oppilaiden vähenemisellä, nyt leikataan opetuksen tasosta.
Edellinenkin hallitus joutui sopeuttamaan (ja persut haukkui hallituksen), mutta silloin pantiin maksumiehiksi myös hyväosaiset.

Anonyymi kirjoitti...

Matti oletko katkera kun perussuomalaiset ovat ohittaneet pysyvästi sdp:n kannatuksen?

Matti Kosonen kirjoitti...

En suinkaan, enkä oikein usko että persut olisivat pysyvästi ohittaneet kannatuksessa demarit. Nimittäin aika moni on sanonut äänestäneensä viime vaaleissa persuja mutta eivät enää koskaan äänestä uudelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt porvarihallituksen pitää osoittaa, että maata voidaan hallita ilman sosialisteja.
Hallituksen pitäisi antaa lakiesitys ammattiyhdistysliikkeestÄ ja ammatillisesta järjestäytymisestä, jossa taataan työntekijöille mahdollisuus vapaaseen ammattiyhdistystoimintaan.

On väärin, että sellaiset lilliputtipuolueet kuin SDP JA VASEMMISTOLIITTO (ent. SKP ja SKDL)pystyvät pitämään valtaa näinkin porvarillisessa maassa kuin Suomi ammattiyhdistysliikkeessä ja SAK:ssa. Ammattiyhdistysliikkeen ja SAK:n säännöt on taidettu laatia Moskovassa Neuvostoliiton epädemokraattisten oppien perusteella, kun kerran nuo pienryhmät saavat kaiken vallan itselleen vuodesta toiseen. Ja sitten ne terrorisoivat yhteiskuntaa tuolla vallalla uhkailemalla yleislakolla, jos hallitus uskaltaa olla erimieltä näiden ammattiyhdistysöykkäreiden kanssa.Anonyymi kirjoitti...

Demarit ajaa valtakunnallisesti seinään nykyisen puoluejohdon ohjaamana, taikka joutuvat yhdistymään äärivasureihin Paavon juoksupojiksi. Suuri epäkohta on tuo ay maksun verovähennysoikeus, kun sitä jäsenmaksua käytetään vielä vasuri puolueiden tukemiseen, vaikka maksajia on myös muista puolueista.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ymmärrän persujen tuskan, heidän tilanteensa on kuin sillä entisellä isännällä joka levitti lantaa pellolle ja sitten liukastui siihen.

Anonyymi kirjoitti...

Matti oletko sinä taas käynyt aamupissalla paimenlangalle ?

Anonyymi kirjoitti...

Kesäladelta tulee nyt vuokataloilta jatkojytky Kiteen kuntalouteen kertokaapas Uuksun Jaska ja Matti mistä johtuu näin suuret jäkeiset sieltä perintönä Kiteeläisten veronmaksajien piikkiin tehän olette olleet vuokratalojen hallinnossa mukana ja kerroitte kuntavaalien alla että kaikki siellä on ok ja Kitee vain kusetti Kesäladen kuntaa liitos asioissa ?

Anonyymi kirjoitti...

Rääkkylässä on valopiuhat menneet sekaisin kun suurinosa on ilmoittanut että liittyy uuteen valopiuhaan mutta nyt kun se on valmis niin ei liitytäkkään melkoista riäkky teatteria !

Anonyymi kirjoitti...

Rääkkylän kansanedustaja uhitteli vielä, että Rääkkylästä tulee Joensuun tai Kiteen velkojen maksumies. Kunhan Rääkkylä maksaa Attendon saatavat ja valokaapeliosuuskunnan takaukset, niin tulkaa sitten uhittelemaan.

Rääkkylä ja Kesälahti vainaa ovat toimineet kuin KREIKKA. Antaneet valheellisia taloustietoja, joiden avulla keplotelleet.

Rääkkylässä keksitty vielä sähköosakkeilla puliveivaus, jolla uskotaan pelastettavan kunta.
Rääkkylän puliveivaus on kuin se vanha konsti, jolla ihminen nostaa itsensä suosta. Eikun kiinni vaan tukkaan, niin nousee itsekin suosta.

Anonyymi kirjoitti...

Niin kyllä entisestä heinähupa kunnasta on tullut eurohupa kunta niin kun joku täälä oli osuvasti kirjoittanut anonyymi klo 22.39 kirjoitit asiaa !

Matti Kosonen kirjoitti...

Milloin minä olen kertonut, että Kesälahden vuokratalojen talous on kunnossa??? Pientä rajaa valehteluunkin. Lahtela ja Asikainen julistivat yhteisessä lehtikuvassa miten kuntaliitoksen myötä voi Kesälahdella laskea vuokria, vastaukseni siihen lehtijuttuun löytyy sen sen aikaisesta blogistani.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tallainen juttu sieltä löytyi:

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012
Hyvää päivää kirvesvartta
Lauantain Koti-Karjala lehdessä oli kunnanhallituksemme puheenjohtaja Ari Asikainen alkanut jaella vaalilupauksia tuleviin kuntavaalehin. Hän kosiskelee äänestäjiä kunnan vuokratalo yhtiöstä katteettomilla. 130 - 140 € /kk vuokran alennus lupauksilla.
Mietin, jotta pitäisikö minun tehdä parempi tarjous vai kertoa totuus tuosta vuokran alennuksesta. Minua on sanottu negatiiviseksi ihmiseksi kun kerron totuuksia kuntalaisille, (parempi niin kuin että minua sanottaisiin valehtelijaksi), joten miksi vaihtaa tyyliä.

Voin kertoa Kesälahden kunnan vuokratalojen asukkaille sen ikävän tosiasian, että ette tule saamaan tuota Asikaisen lupaamaa vuokran alennusta. Ainakaan tuo 1,2 milj.€ ei siihen riitä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin nyt kannattaa Kiteellä keskittyä siihen että tasapainotus ohjelmassa kestetään ei tarvita enää yhtään takiaiskuntaa kupeeseen tästä Kesälahden liitymisestä Kiteehen on on tullut tunnelma että paari on jo pistetty ajat sitten kiinni mutta piikki näyttää olevan edelleen auki sen osoittaa tämä vuokratalojen taloudessa hoidettu sikailu. Rääkkylä ja Tohmajärvi neuvotelkoon kuntaliitoksensa keskenää onhan siinnä kaksi Attendo kuntaa tehkööt makkaran mieleisekseen tai liittykööt suoraan Joensuuhun

Matti Kosonen kirjoitti...

Joo, ei tosiaan kannata kosiskella enää muita kuntia liitokseen Kiteen kanssa koska Kitee ei pystynyt lunastamaan lupauksiaan edes tämän pieninmänkään kanssa. "Kyllä miehen sanaan voi luottaa". Se pidetään mitä on luvattu" (Luulisi hävettävän :-) )

Anonyymi kirjoitti...

Kitee kyllä joutuu lunastamaan Kesälahden vuokrataloilla tehdyt sikailut se on jo varmaa toivottavasti ei enää löydy uusia röhvelöitä.Rääkkylä ja Tohmajärvi ovat ruvenneet kikkailemaan PKS:n osakeillailla joka on poltetun maan taktiikkaa ja kuormasta syömistä.

Anonyymi kirjoitti...

Rääkkylästä kuuluu kummia kertoo tämän aamun Karjalainen varavaltuutettu Martti Parviainen sdp pyytää eroa valtuuston jäsenyydestä jonka hän oli saanut Jouko Päivisen erottua valtuustosta minusta hänellä on täysi syy erota valtuustosta koska Rääkkylän kuntatalos on pahasti kuralla ja ylivelkaantunut hänen esittämät asiat ovat hyvin perusteltuja tässä jo aikaisemmin valtuutetttu Sonja Lappalainen kes. esitti että Rääkkylän talous ei ole kestävällä pohjalla ja oli syvästi erimieltä että on ruvettu taloutta paikkaamaan PKS:n osakkeita myymällä ihmettelen suuresti että kansanedustaja Kari Kulmala ps on tämän kikkailupolitiikan kannattaja ja uhoaja vaikka on nähtävissä että täällä olisi tehtävä konkreettisia esityksiä Rääkkylän pelastamiseksi

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 20.35: Sikailutpa hyvinkin. Siihen aikaan kepulle oli tärkeämpää ettei väärä ihminen saa vuokratalojen taloutta kuntoon kuin talouden kuntoon laitto. Sama peli jatkui Kiteellä. Syökää soppanne !

Anonyymi kirjoitti...

Matille Kitee hoitaa ne vastuut jotka on liitoksen yhteydessä jääneet Kesäladen kunnalta ne ovat mm.mm. vuokrataloita siirtyneet velat holtittoman taloushoidon takia nyt Kiteen talous on saatu hyvälle talousuralle jonka turvaa tasapainottamisohjelma kun siinnä vain pysytään ja sitä noudatetaan jota sinä Matti olet vastustanut koko valtuustokauden ajan hyppää pois sieltä vatulointi ja hutilointi korin äärestä kunnon päätöksentekijöiden joukkoon terveellä talouspolitiikalla voidaan hoitaa myös pieniä notkahduksia niin kun esimerkisi sotepuolen ylityksiä ym.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Kesälahden vuokratalo yhtiö on hyvissä käsissä ja omistaja ohjaus on toiminut jo pari vuotta. Asiakirjojen mukaan siellä on ollut Kiteen kaupunginhallituksen valitsemana edustajana Birgitta Muukkonen ESDEEPEEStä.

Anonyymi kirjoitti...

Kerjäläisessä oli tänään textiviesti jossa kerrottiin terveyskeskuksella "kipinöivän" ja muka kerätään uuden johtavan lääkärin pois potkimiseen nimiä. Piti ihan tarkistaa asia kun alkoi epäilyttämään. Totuus onkin päinvastainen ja nimiä keräsivät joidenkin veivareiden touhuja vastaan lääkäreiden puolesta. Voi helevetti eikö ne koskaan opi mitään entisistä kokemuksista.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 21.50: mutta puheenjohtajana taitaa olla Esa Suomalainen kepuuuusta

Anonyymi kirjoitti...

Persujen sormenjälki näkyy hallitus ohjelmassa he lupasivat alentaa autoveroa mutta noin 1.5 milj. autoilijaa maksaa korotettuna käyttömaksuna 35 euroa vuosi tämä on sitä todellista hölmöläisten politiikkaa. Toinen esimerkki tulee rikesakon korotusesta joka nousee 115 eurosta 230 euroon huh sanon minä tässä on tehty autoilijoista rikollisia onkohan Kulmalakin siirtynyt himo verottajien joukkoon !

Anonyymi kirjoitti...

Onhan siellä Rääkylässäkin vielä järissään olevia valtuutettuja Onnea Martti Parviaiselle ratkaisustasi !

Anonyymi kirjoitti...

Jos Persujen varassa on köyhän ihmisen puolustaminen ollaan heikolla tiellä sen on osoittanut Sipilän hallituksen ohjelma jonka Persut ovat hyväksyneet !

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 14.10: Minä en ole vastustanut tasapainottamisohjelmaa, olen vain vastustanut tasapainottamisohjelman virheellisiä ja paikkaansa pitämättömiä perusteita.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on taas kaikki valtakunnassa hyvästi palkatkin nousevat 0,43 % ja siitä miinustetaan sitten muitakuluja niin puhutaan nollatuposta sillä sitä sitten niitä kulutusjuhlia vietetään eli ostovoima ei nouse yhtään !

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä nousee ainakin demarien sisärenkaalla, kun Lylyn palkka nousee 1300€/kk. Repikää siitä huumoria!

Matti Kosonen kirjoitti...

Tässä selitys tuolle palkankorotukselle: SAK:n puheenjohtajan palkkaa ei ole nostettu viiteen vuoteen, mutta millainen selityställe on: Jyri Häkämiehelle tuntuvan noin 15 100 euron korotus kuukausiansioihin.

Anonyymi kirjoitti...

Kaksi kuukautta vaaleista ja vaalilupaukset on syöty jo nyt on persuilla selittämisen paikka esimerkiksi maahanmuutto asiat jossa he olivat kriittisiä sisäministeri Orpo on sopinut Eu:n kanssa että pakolaisia sotatoimi alueelta voi suomi ottaa 800 henkilöä kiintiön ulkopuolelta johon jo Halla-Aho on kommentoinut plokissaan että ne ovat käytännössä vakituisia maahanmuuttajia hallituksen lijaus noudattelee edellisen hallituksen määriä 750-1200 jos tähän lisätään nämä kiintiön ulkopuolelta tulevat niin suomen osuus nousee puolella siinä kyllä persuille tulee orpotunne jos näin käy.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt yksi pohjoismaa tanska on siirtynyt porvari komentoon kun heillä on tämä vaalijärjestys toisenlainen kun täällä suomessa joka on hyvin demokraattinen järjestelmä jossa aina suurimmalla puolueella on oikeus aloittaa hallitus neuvottelut siellä näyttää hallituksen vetäjäksi nousevan keskustan venstre puolue joka menetti paikoista 25 % oli vasta kolmannella sijalla kovin ihmeellinen järjestelmä ei tunnu hyvin demokraattiselta siellähän sosialidemokraatit oli suurin puolue yli 26 % kannatuksella ja lisäsi kannatustaan suurin voittaja oli kansanpuolue joka jää ilmeiseti hallituksen ulkopuolelle kannatus 21 % mutta ilmeiseti tukevat hallitusta oppositiosta.

Anonyymi kirjoitti...

Maanantaina Kiteenvatuusto päättää tilinnpäätöksen hyväksymisestä vuodelta 2014 liekkö jo "Omo" saannut paperit ojennukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin tuolla Kiteenkaupungin valtuuston esityslistaa katsomassa siellähän tarksatuslautakunta esittää tilinpäätöksen hyväksymistä vuodelta 2014 ja mikä on esitäessäkään kun vastuullinen asioidenhoito on tuonut lähes 9 milj.euron ylijäämän siitä suuri Kiitos !

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 8.33: Joo, olen samoilla linjoilla. Vastuulliset luottamushenkilöt ja viranhaltijat tekivät hienon tuloksen teknisellä- ja sivistyspuolella. Perusturvassa vastuullisuus on vielä vähän hakusassa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on taas Kiteen talous luvut ja tilinpäätös hyväksytty v. 2014 en oikein ymmärrä tarkastuslautakunnan kritiikkiä kun kuitenkin ovat hyväksymässä talousarvion yksimielisesti nyt on hyvä tästä jatkaa eteenpäin kun ei vaan veivaripolitiikan anneta sotkea sitä siitä on näköjään jo viiteitä että kuluja ruvetaan lisäämään ja sehän tietää sitä että tasapainotusojelmassa ei pysytä.Tämän aamun Karjalainen otsikoi Kiteen taloslukuja suomen parhaaksi siitä kuuluu kiitos kaupunginjohtajan johtamalle linjalle talouden tervehdyttämiseksi ja tietysti Kh:n puheenjohtajalle Esa Lahtelalle jotta valtuuston päätökset on saatu voimaan

Anonyymi kirjoitti...

Pitihän kepun kiittää kh:n pjtä kun on pitänyt sopparistaan kiinni

Anonyymi kirjoitti...

Esa Lahtela on todella vastuullisesti ja määrätietoisesti rikkonut vaalilupauksensa meille äänestäjille ja toki kepu siitä kiittää uskollista tukijaansa kuntalaisten palveluiden karsijana. Ei ihme että demarien valtakunnan kannatus matelee kymmenen prosentin tuntumaan, kun tehdään aina juurikin päinvastoin mitä luvataan. Jatkakaa samaan malliin, niin Paavo polkee ohi ennen joulua!

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihmettä ? Kiteen talous on saatu kuntoon ja siitäkin Esaa moititaan jatka Esa valitsemallasi tiellä niin saadaan lopultakin tämä kuntalaiva kuntoon vatustelijat ja hutiloijat nuolkoot haavojaan terveisin pesunkestävä demari !

Anonyymi kirjoitti...

Mikäpä on kiittäminen sen tunnustaa myös ne jotka ovat yhteistyön kannalla riippumatta poliittisesta sitoutuneisuudesta en edusta kepua enkä demareita mutta asiat pitää hoitaa jatkossakin tähän malliin

Anonyymi kirjoitti...

Persujen tie on pettäjäntie ! Vaalilupaukset eduskuntavaaleissa syötiin juhannukseen mennesssä !

Matti Kosonen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Matti Kosonen kirjoitti...

Blogger Matti Kosonen sanoi...

Jäin miettimään eilen kun kaksi kepun rivi valtuutettua suitsutti demari hallituksen puheenjohtajaa?

a) oliko siinä piikki omille hallituksen jäsenille?

b) kun kepu puhuu yhteistyö kyvystä niin he tarkoittavat aina sitä, että joku tekee niinkuin he päättävät eli toimiiko Esa Lahtela heidän tahdon mukaisesti ja siitä kiitettiin.

c) he olivat aidosti sitä mieltä mitä puhuivat (mikä olisi kieltämättä harvinaista kun kepulaisista on kyse)

Anonyymi kirjoitti...

Kohta B matin listassa 15,46, sopparin mukaan kuntalaisia ajattelematta ja muita huomioonottamatta veronmaksajat muualle ajamalla.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka on kepu?

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin olen ruvennut kovasti miettimään Onko Matti Kosonen Persu vai kokkari kun se niiden kanssa niin samaa pataa +

Anonyymi kirjoitti...

Onko Matti kirjoittanut Persujen valtuustoaloitteen alle kun omassa aloitteessa ei ole kun kolmen valtuutetun nimi ?

Anonyymi kirjoitti...

Matti onkin aika fiksu kun osaa valita rehellisen seuran. Pesun kestävä temari!

Anonyymi kirjoitti...

Työmiestä riijuustelevat ensi kaudeksi omiensa tykö kepulandian riveihin, jossa on luvattu jatkoa isoille saappaille. Ehkä jopa pormestaajaksi asti!

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 21.26: Kyllä minä olen demari, ei minua olla persujen eikä kokkareiden taholta kehuttu seisaaltaan valtuustossa.

Anonyymi kirjoitti...

Kertovat että valtuusto olisi taas vetkutellut kokouksen kulun niin että se ylitti kolmetuntia ja laukesi 50% korotus jossa oli Matti ollut pääosissa että sillätavalla sitä veroeuroja törsäillään !

Anonyymi kirjoitti...

Matti oli oikein istuultaan pistänyt Persujen aloitteeseen nimen !

Anonyymi kirjoitti...

Suitsuttiko joku (edes omasta ryhmästä) Matti Kososen saavutuksia? Onko sellaisia ylipäätään?

Yleensä on tapana kiitellä onnistumisista ja hyvistä teoista. Uskon, että Lahtelaa on kehuttu ja kiitetty syystäkin. Ikuiset vastarannankiisket ovat huvittava kuriositeetti, mutta kiitosta sellaisesta on turha kenenkään odotella, saatikka että sellaisella toiminnalla olisi mitään vaikutusta.

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 22.19: Joo, Mattihan se pitkitti kokousta kun kyseli vähän huonosti laaditun tilinpäätöksen sisällöstä.

Suurin kiitos Kiteen hyvästä tuloksesta kuuluu valtionvarainministeriölle ja veronmaksajille, niiden ansiosta saimme noinkin hyvän tuloksen.

Anonyymille klo klo 22.38: Olinhan minä tietysti vähän katkera kun kukaan kepulainen ei kehunut minua, mutta siitä voin syyttää vain itseäni kun en ole yhteistyö kykyinen.

Anonyymi kirjoitti...

Elähän nyt anonyymi 22.38 vähättele. On sillä vaikutusta kun omissa silmissä ego sen kun kasvaa ja muiden silmissä lässähtää niin kun se kuuluisa persujen pelastusrengas.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Lahtela on tällä haavaa keskustapuolueen oljenkorsi seuraavaan veret seisauttavaan vaalivoittoon Kittiillä,
johon voi tosin mennä useampikin valtuustokausi ennen juin semmoine pääsee tapahtumaan. Kokoomus jyrää jatkossa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt "rappiopolitiikka" jatkuu edelleen valtioneuvostohan nimitti uudeksi valtiosihteeriksi Paula Lehtomäki joka teki jäteasetuksen ympäritöministerinä ollessaan että mummon mökkeihin on asennettava 10.000 euron pudistuslaitteet ja Talvivaaran sotkuissa oli mukana jonka seurauksena putosi eduskunnasta nyt tämä henkilö pistettiin pelastusveneeseen Sipilän hallitukseen jotta oli tukemassa myös Perussuomalaiset aikamoista "pelinpolitiikkaa"

Anonyymi kirjoitti...

Matti on Sdp:n Kiteen hukkutukki

Anonyymi kirjoitti...

Matti kerro rehellisesti mitä tarkoitat huonosti laaditulla tilinpäätöksellä ja hyväksyt sen kuitenkin ? Jos Kiteellä on saatu asiat raiteilleen niin sekö sinua niin kovasti kyrpii !

Anonyymi kirjoitti...

Kertovat että vatuloijat ja hutiloija ovat ruvenneet taas teettämään tyhjää työtä uudella talous ja hallintojohtajalla valitetettavaa toivottavasti ei totta !

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä Kokoomus kuuluu auringonlasku puolueeseen nykyisen eduskuntavaalituloksen mukaan menettää puolet valtuutetuistaan eli on tulossa "mätkyt"

Anonyymi kirjoitti...

Hukkutukilla on sama ominaisuus kun paskalla potussa kelluu kelluu mut ei huku !

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 11.25. Niin kuuluu olevan, jotkut ovat vaatimassa kuntalain noudattamista. Täysin turhaa pelinpolitiikkaa, kun voidaan toimia saavutetulla enemmistöllä ilman mitään lakejakin. Populistejä riittää!

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä kuullema kipinöinti loppuu kun aletaan keräämään nimiä ompa siellä tehokas torjuntakeino mutta kun katsoo niitä adessivetoomuksia niin kaikki on olleet jälkijättöisiä eivätkä ole johtaneen mihinkään!

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä ei näköjään kaikki johtavat luottamushenkilöt näytä kunnioittavan niitä päätöksiä mitä valtuusto on hyväksynyt taloudentasapainottamiojelmassa ja josta on annettu takeet valtioneuvostolle että tämä kunta selviää kuiville tietyssä ajassa ! Toivoisin että valtuuston puheenjohtaja sitoutuisi valtuuston tekemiin päätöksiin vastuullisesti ja lopettaisi jonninjoutavan höyryämisen ja olisi kaupunginjohtajan laatiman tasapainottamisohjelman takana niin kun ryhmän ja valtuuston enemmistö on.

Anonyymi kirjoitti...

Johan minä arvasin kun tulee hyvätulos niin korpit ovat heti haaskalla

Anonyymi kirjoitti...

Keskusta oli kuulema ryhmäpuheenvuorossaan tunnustanut hallituksessa ja valtuustossa saavutetun riittävän enemmistön vastuullisia päättäjiä, jolla on hyvä toimia. Yhteistyökyvyttömät populistit vaan tekevät vastuutonta politiikkaa vastoin valtuuston päätöksiä.
Koti Karjala lehdessä kerrottu vanhempainyhdistyksen vetoomus ja saman sisältöinen aloite ainakin ovat varmasti Kiteeläisen enemmistön mielestä ehdottomasti toteutettava, kun siitä on niin merkittäviä ongelmia syntynyt jo tämän lyhyen ajan aikana kun supistus on ollutvoimassa. Hukka perii tämän asian vastustajat, jos niitä enää asiaa päätettäessä onkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 15.20. Mitä se Musikka nyt on höyrynnyt, eikö hänellä ole ääniharavana puolueensa muiden valtuutettujen tukea vai mistä on kyse?

Anonyymi kirjoitti...

Tänään oli ihan hyvää keskustelua eduskunnalta pyrokratia talkoista kyllä ympäristöministeri Tiilikainen ihan seikkaperäisesti kertoi malleja jota voitaisiin muuttaa ja pyrökratiaa vähentää esimerkiksi rakennusluvan kannssa yhdessä voitaisiin käsitellä myös ympäristölupa minusta se olisi hyvä ja jouheva käytäntö ja kaikki menisi samalla kertaa ja mahdollisten valitusten määrä putoaisi puolella.

Anonyymi kirjoitti...

Jos valtuustonpuheenjohtaja ilmoittaa olevansa jäävi se tarkoitta sitä että hän ei pistä sellaiseen paperiin nimeä jossa käsitellään hänen työpaikkaansa koskevia asioita eikä osallistu päätöksen tekoon ja hyväksyy ne toimet mitkä Kiteen kaupunki on luvannut valtioneuvostolle nyt kuitenkin hän on priimusmoottorina taka alalla näissä terveyskeskukseen liittyvissä asioissa jotka poikkeavat tasapainotusohjelmasta minusta tälläinen jääviys on ulkokultaisuutta ! Minustakaan ei tunnu hyvältä se että joku ryhmänjäsen saa käyttäytyä näin minä ainakin olen vilpittömästi sitä mieltä että tasapainotusohjelma on johtanut hyvään tulokseen ja kaupunginjohtajan linja on saanut vankan tuen ja sillä linjalla on hyvä jatkaa eteenpäin eikä olla keräämässä poliittisia irtopisteitä-

Anonyymi kirjoitti...

Valtionosuudet kasvoivat edellisvuodesta lähes 3 milj. euroa.
Yhdistymisavustusta 600 000 euroa ja kuntaliitoksesta johtuvaa valtionosuuksien
vähenemisen korvausta 155 252 euroa. Yhteensä 3,6 miljoonaa.

Jos sitten pilviin vedetty vero% 22,5 olis 2 % pienempi niin tuloksesta pois 2 x 1,4 = 2,8 miljoonoo.
Ylijäämä 8,7 milj - 3,6 milj. - 2,8 milj = ilman verovedätystä ja yläkerran apua tulos 2,3 miljoonoo. Kannattaa paukutella henkseleitä muiden rahoilla tehdyllä tuloksella ja kehua kilpaa toisiaan. Vielä olis menneiden vuosien alijäämää 9 milliä pystyssä, jos kuntalaiset ja koko Suomen veronmaksajat ei olis tulosta tehny, heille kiitos.
Näistä kai Matti tuossa aiemmin sano jo, mutta kehuminen jatkuu vaan.

Onko nyt samoja päättäjiä rehvastelemassa ja kehumisen kerhossa, jotka 10 vuotta rapauttivat kaupungin rahamassia, hä?

Anonyymi kirjoitti...

Jos Kitee ei olisi laatinut tasapainottamisojelmaa tuleville vuosille niin ne valtion tuet olisi jäänyt saamatta ja täällä olisi käynyt vierailulla vaan persaukisten piiritarkastaja ja suunta olisi ollut kylmästi Joensuu näin olisi käynyt jos Matin ja veivarin linja olisi voittanut onneksi järki voitti !

Anonyymi kirjoitti...

Juuri samat, Parkkonen, Kankkunen sekä Lahtela. Nämä herrat olivat keikkuneet pilvissä kehumalla toisiaan kuinka vatuullisia he ovat ja tietysti miten vastuuttomia ovat ne jotka vaativat jotain murusia ryöstöverotuksen kohteille, siis kaupunkilaisille.
Näistä Lahtela oli julistanut soppatykillä kuinka hän ja koko demari ryhmä pitävät kiinni terveyspalveluista ja laittavat Puhoksen käyntiin alle aikayksikön, kun saavat vaalikarjalta äänet.
Nyt on äänet ja valta, mitä on tapahtunut. Ei mitään luvattua, vain veron korotusta ja palvelun karsintaa, siinä kaikki mistä henkseleitä tuskin kannattaa poikki asti paukutella.
Luulisi hävettävän!

Anonyymi kirjoitti...

Kari Kulmala tulee muikkumarkkinoille ja varmaan myös osallistuu itse uistelukilpailuun. Kiteeläiset voivat olla ylpeitä kun heillä on nyt oikea kansanedustaja, jonka yksi vaaliteema on jo päässyt hallitusohjelmaan asti. Se koskee eron sattuessa lasten tapaamisoikeutta molemmille vanhemmille tasapuolisesti. Käykäähän kuulemassa Karin kuulumiset lauantaina ja sunnuntaina paikanpäällä, niin voitte kertoa samalla toiveitanne kun hän voi viedä viestiä ihan valtakunnan keskipisteeseen, missä todelliset päättäjät tätä nykyä majailee.

Anonyymi kirjoitti...

Keskustan kestopolitiikoo Väyrynen sanoi voiko !"vitutukseen" kuolla ilmeisesti ei koska hän on elossa vaikka Sipilä ei luvannut ministeripaikkaa sama koskoo näitä paikallisia vatuloijia ja hutiloijia jatkaa vaan samaan tyyliin ei johda mihinkään

Anonyymi kirjoitti...

Juu, sitte laadittiin tasapainotusohjelma pakon edessä kun alko olla huonot housuissa. Miksi yleensä 10 vuotta liuttiin kohti tasapainotusohjelmaa? Täytyykö vastata valmiiksi. Osaaminen puuttui ja poliittinen tahto, onko muita hyviä selityksiä?

Anonyymi kirjoitti...

Kitee hyväksyi tilinpäätöksen v.2014 yksimielisesti se oli komeaa luettavaa tähän tietysti auttoi Kiteen vastuullisesti laadittu tapainottamisojelma ja sitä myötä Valtiovarainministerion antama harkinnanvarainen osuus siitä pitää myös kiittää Antti Rinnettä sd.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt suomi ottaa vapaaehtoisesti pakolla samanmäärän maahanmuutajia kun ennenkin Persut kyllä vähän vikisivät mutta pysynevät hallituksessa kun valta on makeeta !

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 18.17: Ketkä sinun mielestä voivat muuttaa kaupunginjohtajan laatimaa tasapainottamis ohjelmaa?

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 11.18: Käypä lukemassa tilinpäätös ja mieti miksi siellä on niin paljon niitä tyhjiä laatikoita?

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 15.20: Samaa minäkin olen hiljaa mielessäni ihmetellyt, mutta enpä ole siitä pahemmin elämöinyt. Tosiaankin, ensin vakuutetaan valtioneuvostolle, että talouden tasapainottaminen edellyttää lomautuksia, mutta siten kun valtio heltyy antamaan köyhäin avustuksen niin päätetäänkin ettei lomautuksia tarvita. Tällaista menettelyä sanottaisiin yksityisellä puolella petokseksi, mutta valtion pettäminen ei kai liene rikos?.

(Selvyyden vuoksi sanottakoon, etten kannattanut lomautuksia)

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 19.40: Älä ota enää tai muutkin huomaavat ettet ole enää täysissä sielun ja ruumiin voimissa.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.kitee.fi/talous
Tuolta löytyy tasapainottamisohjelma 2014-2018. Hauskaa on että ensimäinen toimiepide on lomautukset joilla haetaan 500000€ säästöjä 2015.
Kuka ne torppasi ?

Matti Kosonen kirjoitti...

Kai joku vastuuton vastarannankiiski :-)

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan sama joka oli kehunut, että valtuuston päätöksiä on noudatettu täysin tilikaudella 2014. Hallituksessa on vedättänyt myös joitakin asioita mallikkaasti yli vuoden, kun ei satu asiat mielyttämään. Näin toimii mies joka parin pintapoliitikon mielestä on ns. "paikallaan".

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa kepulaiselta noiden vihjeiden perusteella ?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt maan hallituksessa Persut pistettiin sivuraiteelle ettäs kehtaattekin

Anonyymi kirjoitti...

Valtuustosta kuuluu kummia, onko tosiaan demarit ja keskusta julkistaneet valtuustokauden mittaisen kihlauksensa? Siis onko maailmankirjat sekaisin, että työmies olisi lähtenyt tekemään moisen keikauksen, vaikka on tullut tunnetuksi rehellisenä ja kuntalaisten puolta pitävänä miehenä.
Nyt kyllä meni luotto ihan täysin, eikä palaa!

Anonyymi kirjoitti...

Lueskelin lehdestä että Kiteen Persujen valtuutettu/valtuutetut vaatii työntekijöiden valitsemista puolueen jäsenkirjan perusteella. Poistakaa sellaiset luottamushenkilöt, tuohan on LAIN VASTAISTA. Ei työntekijöitä voi valita puolueen / uskonnon / rodun yms perusteella. Valtuutetun on syytä pyytää käytöstään anteeksi ja jos hän ei sitä tee niin ryhmänjohtajan on puututtava asiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellähän tuo edellinen on ollut maan tapa iät ja ajat kun ollaan kepulandia.

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi pitää pyytää kun ottaa tämän kepulandian tabun puheeksi. Eikö kukaan enää muista Hellin henkilövalintoja. Kepu, kepu, kepu, kepu, kepu, kepu kepu kepu kepu, kepu..................kepu. Tulos oli jo tuossa vaiheessa tiedossa. Kuka keksii tuosta vielä jonkun persu vitsin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Oliko se näin että kepu pettää aina, persut päivittäin, kokoomus kokoajan ja demarit sillon tällöin sekä matti mielin määrin !

Anonyymi kirjoitti...

Keskusta on vanha vallanpitäjäpuolue. Siellä on huomattu, että kannattaa ottaa Kiteellä SDP ja Esa Lahtela apumiehiksi, kun kysymys on lopulta taistelusta sen ja perussuomalaisten välillä.Kannattaa tappeluttaa Kiteellä perussuomalaisia ja demareita, tyyliin tapelkaa pojat, niin saatte tupakkaa.

Hallituksessa sitten istutaan yhdessä perussuomalaisten kanssa. Perussuomalaisten kannattaa muistaa, että heidän vihollinen on loppujenlopuksi kepu, vaikka yhteishallituksessa ollaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt eduskunnan kyselytunnilla Soini sijaiti Sipilää eli käytti kepumandaattia on vaarallista jos sillä olikin päävihollinen tuuraamassa !

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 16.18: ei kannata kuitenkaa liioitella. Kävin silmäilemässä netissä 2008 vaalien Kiteen kepu ehdokkaita eivätkä he suinkaan kaikki saaneet esimies paikkaa Hellissä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka ei saanut?

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksessa on kepu ja kokoomus ruvenneet kiusaamaan persuja ettäs kehtaavat ja kyllä ne kehtaa

Anonyymi kirjoitti...

Kepu ja demarithan ne on kiusailleet, näin ainakin pöytäkirjoista löytyy. Ovat kuulemma ottaneet persuilta jo valitusoikeudenkin pois. Ihan oikeesti!

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko kyseessä nyt se hallitusohjelmassa sovittu byrokratian vähentäminen. Tyhjillä valituksilla sitä saadaan lisättyä ja sellaisten teossa on muutamat persut ja yksi demari kunnostautuneet oikein olan takaa.

Anonyymi kirjoitti...

Joko Kiteen kiusausasia on loppuunkäsitelty, kun on niin hiljaista sillä rintamalla?

Anonyymi kirjoitti...

Demaerit älkää lähtekö kuuntelemaan kuntalaisia kesken kauden, niiltä ei vaatimukset lopu. Pysykää vaan valitsemallanne linjalla viimeiseen saakka!

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 10.26: täytyyhän sitä joskus palauttaa nuo päättäjätkin maanpinnalle kun kävelät niin nokka pystyssä että on pelkona hukkuminen kovalla vesisateella.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymin 12.46. Tuo on hyvä vinkki, mutta lisäyksenä: Alkakaa keksiä uusia "vaalilupauksia" jotka sitten heitätte roskikseen kun joku pöljä on teitä äänestänyt!

Anonyymi kirjoitti...

Elä hupsuu ei kaikki demarit oo pettänä äänestäjiään vaan puolet.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään kuulin kiteeläiseltä tuomari Turtiaiselta hyvän vitsin, joka sopii meille
puolueisiin kuuluville:
Neuvostoliitossa kansa oli sanonut, että on olemassa kolme ihmisen ominaisuutta, jotka eivät koskaan ole yhteensovittavissa.

Ne ovat rehellinen, viisas ja puolueen jäsen. Eli,

jos on rehellinen ja viisas, ei voi olla puolueen jäsen,

jos on viisas ja puolueen jäsen, ei voi olla rehellinen,

jos on puolueen jäsen ja rehellinen, ei voi olla kyllä viisas.


Matti Kosonen kirjoitti...

Hehheh. Minä olen tuo kolmas vaihtoehto.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen valtuuston "hukkakaura osasto" kylvää sitä mitä ei tarvitse niittää meni hyvin tai huonosti aina on sama kaiku askelten !

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuo kolmas vaihtoetosopii hyvin Matille pienellä muutoksella "jos on puoleen jäsen ja rehellinen ja pyöri persujen kanssa ,ei voi olla kyllä visas !

Anonyymi kirjoitti...

Matti tietää kenen kanssa kannatta olla hyvää pataa. Valtakunnan hallituksen kaverina olo edesauttaa elämässä eteenpäin. Opposition marginaalipuolueiden jäsenien kanssa puljaamisesta ei jää kuin känsiä kämmeniin. Ihan oikeesti.

Anonyymi kirjoitti...

Viime valtuuston kokouksessa käytti kepun ryhmä puheenvuoron AP ja ilmoitti selväsanaisesti, että Kiteellä on siirrytty kommunismin aikaiseen demokratia käsitykseen valtuustossa ja hallituksessa. Sen esittämiseen tarvitaan vain kolme sanaa, TURPA KIINNI RIVISSÄ!

Anonyymi kirjoitti...

Ano18.36, Teboililla sattu tännään alan miehiä, jotka ennustivat kuumoo ja kuivoo syksyy Kittiille. Arvelivat että voipi käyvä niin, jotta tavan kauroille käypi köpelösti ja hukkakaura vuan leviää leviämistään. Mäne ja tiijä heijän ennustuksiaan, vuan oisivat lyönny konjakkipullosta vetoa jotta niin kävis. En uskaltanna moiseen ruveta!

Anonyymi kirjoitti...

Kuullemma Kitteen talousluvut eivät valittamalla ja vaikertamalla parane !

Matti Kosonen kirjoitti...

anonyymille klo 19.02: Eipä puutu enää kuin, että pari persu valtuutettua ylistäisi minua seisaaltaan Kiteen valtuuston kokouksessa (no, ehkä minä ymmärtäisin silloin pyytää eroa luottamustoimista :-) )eeee

Anonyymi kirjoitti...

Matti, onko kylän puheissa perää kun väittävät demarien ottaneen kepusta niin tiukan niskalenkin että kepulaiset olivat kuorossa kehuneet demareita. Jos tuo pitää paikkansa niin pistän punakantisen välittömästi uuniin. Tämähän on jo pyhäinhäväistys alentua kepun kehuttavaksi siitä on heti sanouduttava irti. Toki meidän kannatuslukemat ovat niin surkeita että yhdistyminen alkaa olla ainut mahdollisuus mutta ei kepuun!!!! Perusdemari.

Anonyymi kirjoitti...

Tais olla vaalien jälkeen toisinpäin, kepu on ottanu demareita oikeen kuristusotteen ja Esa tekee aivan mitä kepu käskee.

Anonyymi kirjoitti...

Siis mitä, Esako kepun vietävissä? Ei helvetissä työväenyhdistyksen kantava voima ja entinen demari kansanedustajako kepun vietävissä??? En usko että rehti ilmiö Esa sellaiseen nöyryytykseen antautuisi, eikö se olisi jo työväenaatteen vastaistakin ja yhdistyksestä erottamis peruste? Seuraavassa kokouksessa kyllä otan asiin esille! Ihan oikeesti! Matti etkö sie pysty tekemään mittään tälle asiille, kun kohta myö ollaan kaikki naurunalaisina kylillä! Nyt ottaa pattiin!

Anonyymi kirjoitti...

Se sama Turtiainen kertoi, että oli ensimmäisen Orivesikaavan valmistelun yhteydessä huomautuksillaan järjestänyt Oriveden osakaskunnille 13 rakennuspaikkaa, vaikka kaavoittajat eivät olisi antaneet aluksi osakaskunnille yhtään. Ja ely-keskuskin oli sanonut, että ei ole kuulema ollut tapana antaa osakaskunnille rakennusoikeuksia kaavoituksissa. Turtiainen oli vedonnut tasapuolisuuteen, niin oli ollut pakko antaa rakennusoikeuksia osakaskunnille. Sanoi, että Ari Asikainen tietää asiasta, jos en usko. No, uskonhan mie jo vähemmälläkin.

Turtiainen kertoi edelleen, että nyt Orivesikaavan uudessa versiossa osakaskunnille oli edelleen esitetty 12-13 rantarakentamispaikkaa, mutta nyt oli hänen oma osakaskuntansa Puhossalossa tehnyt päätöksen, että osakaskuntapa ei otakaan näitä 6 rakennuspaikkaa vastaan, vaikka kunta niitä tyrkyttää. Laski, että yhden rakennuspaikan rakennusoikeuksien hinta on 15.000 euroa, joten kyllä osakaskunta teki älyttömän päätöksen.

Se sano, että sen se tekkee, kun viärät miehet tekkee oikeita asioita.

Anonyymi kirjoitti...

Turtiinen on on luottomies ja tietää pelin säännöt. Valitettavasti kylän miehet ei oo ymmärtänä asias oikein.

Anonyymi kirjoitti...

Tännään turinoittiin muikkumarkkinoilla lohen pyynnin lomassa Kittiin kiusoomissopasta. Soppa ol aika tuimmoo.

Siinnä herrastuomarit pyys kiinnittämää huomijota kuntapiättäjjiin virkavastuusseen. Tosin se assii taittaa olla kinkkiinen.

Arvuuttelivat vuan liekkö puhheenjohtajila mittään vastuuta siittä, jos syytetyt on kerta ussiimman kerran pyytänneet sopimmaan assiita ja ies tutkimmaan sen lain mukkaan.

Jos valttuuston ja hallituksen puhheenjohtajat ja virkamiehet ei ou lotkaattaannet korvvoosa kahteen vuotteen, niin mitä sitten? Suapko ne pitkittee assiita nuin vuan? Tai mitä ne valttuuston puhheenjohtajat sielä hallituksen kokkouksessa äimmäillööt. Onko niilä sielä joku tehtävä ja onko ne sitä tehtävveesä hoitanneet? Entäs sitten, mitäs se tarkottannoo, pitännöökö puheenjohtajiston olla puoluvveeton eli esitellä assii iliman ennakko asennetta piätöksen tiennissä.

Kannattaa nuo kyssyy kansa kuulluu ylimmältä oikkeuvenkanslerilta. Varsinnii sekkii, kun joku kuulemma agitoipi toissii iänestämmään sen mukkaan, jotta piätöksen tekijälä ei ou mittään vastuuta, vuan vastuu on kuulemma korkkeimman oikeuvven piätöksiin mukkaan ainuastaan esittelijälä. Jottei vuan kävis sillee, jotta kohta jouvvuttaan kussee noihen tulukintoloihen mukkaan.

Van suapihan se Kittii tuollain tappoo ilimasta mainosta. Sehän on selevvee rahan siästöö se...

Anonyymi kirjoitti...

Ilta lukemista!

Virkavelvollisuuden rikkominen RL
40:9
• Jos virkamies virkaansa toimittaessaan tahallaan muulla
kuin edellä tässä luvussa tai 11 luvun 9 a §:ssä säädetyllä
tavalla rikkoo virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin
tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa, eikä teko
huomioon ottaen sen haitallisuus ja vahingollisuus ja muut
tekoon liittyvät seikat ole kokonaisuutena arvostellen
vähäinen, hänet on tuomittava virkavelvollisuuden
rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi
vuodeksi. (4.12.2009/990)
• Virkamies voidaan tuomita myös viralta pantavaksi, jos hän
on syyllistynyt 1 momentissa mainittuun rikokseen
rikkomalla jatkuvasti tai olennaisesti virkavelvollisuutensa ja
rikos osoittaa hänet ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä.
Virkavelvollisuuden tuottamuksellinen
rikkominen RL 40:10

Anonyymi kirjoitti...

Täällähän aletaan päästä asian ytimeen.

Anonyymi kirjoitti...

89 § (21.12.2007/1375)

Oikaisuvaatimus

Kunnanhallituksen ja lautakunnan, niiden jaoston sekä niiden alaisen viranomaisen päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla.

Oikaisuvaatimus tehdään 1 momentissa tarkoitetun toimielimen ja sen jaoston sekä sen alaisen viranomaisen päätöksestä asianomaiselle toimielimelle. Oikaisuvaatimus kunnallisen liikelaitoksen johtokunnan 87 c §:n 3 momentissa ja liikelaitoskuntayhtymän johtokunnan 87 c §:n 5 momentissa tarkoitetusta päätöksestä tehdään päätöksen tehneelle johtokunnalle. Jos johtosäännössä on 51 §:n nojalla määrätty, että päätös voidaan ottaa johtokunnan käsiteltäväksi, oikaisuvaatimus johtokunnan ja sen alaisen viranomaisen päätöksestä tehdään johtokunnalle. Oikaisuvaatimus on käsiteltävä viipymättä.

Anonyymi kirjoitti...

Kukas teillä on puheenjohtaja?

Lakitekstiä:

Luottamushenkilöt hoitavat tehtäviään lain nojalla ja
heidän on noudatettava lakia kaikessa toiminnassaan.
Puheenjohtaja toimii muiden luottamushenkilöiden tavoin
tehtävässään virkavastuulla. Rikoslain 40. luvun 11
§:n mukaan virkarikossäännöksiä sovelletaan myös julkista
luottamustehtävää hoitavaan henkilöön. Puheenjohtajista
tällä tarkoitetaan kunnassa muun muassa
valtuuston puheenjohtajia, hallituksen puheenjohtajia
sekä lautakuntien ja johtokuntien puheenjohtajia.
Rikoslain 40. luvussa säädetään muun muassa
virkasalaisuuden rikkomisesta ja virkasalaisuuden
tuottamuksellisesta rikkomisesta, virka-aseman vää-
rinkäyttämisestä ja törkeästä väärinkäyttämisestä sekä
virkavelvollisuuden rikkomisesta ja tuottamuksellisesta
rikkomisesta. Myös rikoslain 40. luvun lahjusrikossäännökset
koskevat kunnan viranhaltijoita ja työntekijöitä
sekä luottamushenkilöitä. Viranhaltija tai luottamushenkilö
ei saa vaatia, ottaa vastaan tai hyväksyä sellaista
taloudellista tai muuta etua, josta säädetään rikoslain
40. luvussa. On vältettävä menettelyä, joka on omiaan
heikentämään luottamusta viranomaistoiminnan tasapuolisuuteen.
Puheenjohtajan tulee toiminnassaan ottaa huomioon
myös hyvän hallinnon perusteet, joista säädetään
hallintolain 2. luvussa. Hyvän hallinnon periaatteiden
mukaan viranhaltijan on muun muassa kohdeltava hallinnossa
asioivia tasapuolisesti, käytettävä toimivaltaa
hyväksyttäviin tarkoituksiin, toimittava puolueettomasti,
annettava asiakkaille hallintoasiaan liittyvää neuvontaa
sekä käytettävä ymmärrettävää ja selkeää kieltä. Myös
puheenjohtajan tulee ottaa nämä vaatimukset huomioon
omassa toiminnassaan. Puheenjohtajan tehtävässä
korostuu usein hyvän kielenkäytön vaatimus: kielenkäytön
on oltava asiallista, selkeää ja ymmärrettävää. Asiallisuudella
tarkoitetaan sitä, että esimerkiksi loukkaavia
tai väheksyviä sanontoja ei saa käyttää.
Lisäksi puheenjohtajan tulee toiminnassaan ottaa
huomioon yhdenvertaisuuslain vaatimukset. Yhdenvertaisuuslaissa
taataan yhdenvertainen kohtelu.
Yhdenvertaisuuslain 6 §:n nojalla viranomaisten tulee
kaikessa toiminnassaan edistää yhdenvertaisuutta
tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti sekä vakiinnuttaa
sellaiset hallinto- ja toimintatavat, joilla varmistetaan
yhdenvertaisuuden edistäminen asioiden valmistelussa
ja päätöksenteossa.
Tehtäviään hoitaessaan luottamushenkilöiden on
toimittava yleisen edun mukaisesti, eikä toiminnassa
saa suoraan tai välillisesti edistää omaa etua tai yksittäisten
henkilöiden tai ryhmien etuja tavoitteena suora
tai välillinen henkilökohtainen hyöty. Esimerkiksi tämän

Anonyymi kirjoitti...

Esittelijän vastuu
Esittelijä toimii aina virkavastuulla. Esittelijä ei vapaudu
päätöksen tuottamasta oikeudellisesta vastuusta
pelkästään sillä, että hänen päätösehdotuksensa on
ollut toinen kuin toimielimen tekemä päätös. Esittelijän
erityisen vastuun (ns. esittelijänvastuu) sisältö on
juuri se, että hän vastaa aina päätöksestä, jollei hän ole
ilmoittanut eriävää mielipidettä.
Esittelijänä kunnan toimielimessä toimii yleensä
viranhaltija. Poikkeuksellisesti asiat voidaan ratkaista
toimielimeen kuuluvan luottamushenkilön, yleensä puheenjohtajan
selostuksen pohjalta. Esittelijän erityinen
vastuu ei koske luottamushenkilöesittelijää, joka toimielimen
jäsenenä voi myös äänestää asiassa.
Toimielimen viranhaltijaesittelijä vastaa esittelemiensä
asioiden valmistelusta. Eriävästä mielipiteestä
huolimatta esittelijä vastaa siitä, että päätöksenteon
pohjaksi annetut tiedot ovat oikeat ja riittävät. Esittelijä
on siis vastuussa siitä, että hän on antanut toimielimelle
riittävästi oikeaa tietoa ja että hänen esityksensä on
lakien mukainen.
Puheenjohtajan ja esittelijän yhteistyö
Puheenjohtajan tehtävästä tekee haasteellisen myös
toimiminen ikään kuin luottamushenkilöjohdon ja
viranhaltijajohdon välissä. Puheenjohtajan on pidettävä
hyvät suhteet yllä molempiin suuntiin ja lievennettävä
mahdollisia yhteentörmäyksiä. Käytännön toiminnassa
puheenjohtajalla on merkittävästi valtaa toimielimensä
asioiden valmistelussa, vaikka lopullinen päätös syntyy
aina toimielimen päätöksellä. Puheenjohtajan tulee
myös tiedostaa roolinsa nimenomaan poliittisena ja
strategisena arvojohtajana. Viranhaltijoilla on oman sekPuheenjohtajan
kielenkäytön
on oltava asiallista,
selkeää ja ymmärrettävää.
Paikkojen kierrättäminen on käytännöllinen piristysruiske
toimintaan ja tarjoaa myös kunniallisen tien vetäytyä
pitkäaikaisesta puheenjohtajuudesta. Puheenjohtajan pitäisi
pysytellä pikkuisen muiden ”yläpuolella” ja olla heitä
puolueettomampi. Virkahenkilöitä hän ei saa kiusata eikä
ilkamoida nähtyään äänestystuloksen.
Micaela Morero,
valtuustoryhmän puheenjohtaja, Joensuu
Kuntaliitto | Puheenjohtajan ABC
24
torinsa syvällinen ammatillinen tuntemus. Puheenjohtajat
tarvitsevat tuekseen tätä ammatillista tuntemusta
suoriutuakseen tehtävässään mahdollisimman hyvin.
Puheenjohtajan on varmistettava että toimielimelle
raportoivat viranhaltijat saavat tehtävissään täyden
tuen. Puheenjohtajan tulee kannustaa ja edistää toimia,
joilla tehostetaan toimielimen vastuulla olevien palvelujen
ja hallinnonalojen toimintaa sekä niiden henkilökunnan
motivaatiota.
Hyvä puheenjohtaja pystyy vaikuttamaan oleellisesti
toimielimensä asioissa valmistelukulttuuriin, keskustelukulttuurin
ja koko toimielimen henkeen. Monesti
puheenjohtaja omaksuu toimielimen vanhat tavat ja
jatkaa näitä käytäntöjä huomaamattaan. Kuitenkin puheenjohtajan
vaihtuessa on mahdollista omaksua uusia
toimintatapoja ja muuttaa käytäntöjä entistä paremmiksi.
Puheenjohtaja voi tehdä muutoksia niissä asioissa,
jotka kuuluvat hänen vastuulleen, kunhan noudattaa
lakeja ja kunnan omia johtosääntöjä.
Puheenjohtajan tulee pystyä toimimaan tehtävässään
tasapuolisesti, eikä hän saa ajaa oman ryhmänsä
etuja. Luomalla toimielimeen tasapuolisen, ongelmanratkaisusta
kiinnostuneen, johdonmukaisen ja keskustelevan
ilmapiirin, puheenjohtaja edistää samalla asioiden
käsittelyä ja kuntalaisten luottamusta poliittiseen
päätöksentekoon.
Kuntapolitiikka on joukkuepeliä. Puheenjohtaja
on joukkueen kapteeni. Hänen tehtävänään on saada
joukkue toimimaan ja erityisesti saada se toimimaan
yhdessä yhteisen päämäärän eteen. Tavoitteena tulisi
olla kunnan etu, kuntalaisten hyvinvointi, eikä kenenkään
henkilökohtainen etu.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ottaa tiukalle muutamaa vastuutonta valtuutettua kun tuli aikoinaan allekirjoitettua jokseenkin katteeton valtuustoaloite. Siitä tämä koko homma on saanut alkunsa ja nyt syyllistetään kaikkia muita ja ollaan niin puhtoista että. Voi persupoloja ja muutamaa muuta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Huvittavinta koko tässä asiassa on kun ensin verissäpäin tapeltiin henkilöstösuunnittelijan viran tarpeellisuudesta niin sitten hallitus ja valtuusto viimein yksimielisesti ja keskusteluitta päätti lakkauttaa viran. Olen ihmetellyt mikähän takinkäännön aiheutti?

Anonyymi kirjoitti...

Matti taidat puhua höpöjä. Kaupunginhallitus kertoo valituksessaan korkeimmalle hallintooikeudelle, että kyseinen valtuustoaloite ei ole johtanut mihinkään toimenpiteisiin.
Vähän tarkkuutta kirjoituksiin!

Matti Kosonen kirjoitti...

Tämäpä mielenkiintoista. Kaupungin sivuilla henkilöhausta ei enää löydy Henkilöstösuunnittelijan titteliä vaan kyseisen henkilön nimen kohdallaa lukee hallintosihteeri ja viime joulukuussa hyväksytyssä talousarviossa on Ikäihmisten palvelut kohdassa seuraava teksti: "Varahenkilöt tulosyksikkö lakkaa ja varahenkilöiden palkkauskustannukset on siirretty varahenkilöitä käyttävien tulosyksiköiden palkkauskuluihin. "

Anonyymi kirjoitti...

Turhaa narinaa, ne ovat vain rivi kirjaimia mutta toiminta jatkuu täysin ennallaan. Kyllä korkein oikeus puhetta uskoo, ihan oikeesti!

Anonyymi kirjoitti...

Rivikirjaimiahan se oli 19. joulukuuta 2012. Kuulin että niiden rivien takia muutama viranhaltija olis joutunut vapaehtoisesti lähtemään käpälämäkeen. Ihmettelivät kun vastuullisia päättäjävaltuuttettuja ja tukijoita ei silloin puolueista avuksi löytynytkään kun apuja olis tarvinneet. Toistuneeko tilanne uudelleen ?

Anonyymi kirjoitti...

Ei tiedä minne menis ja kusta tulis

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa on nuo oikeuden rattaat hitaita mutta kyllä se viellä kiteenkin kohdalle asti pyörii ja katotaan sitten mistä se kana pissii.

Anonyymi kirjoitti...

Joo katotaan tosiaan ihan rauhassa. Oikeuslaitos tekee sitten päätöksensä. Ei kannata hirveesti ennakoida eikä elämöidä.

Anonyymi kirjoitti...

Nahka piätös, kun mittään ei oo tapahtuna. Lehtimiehet on vuan assiin keksinneet.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä nahka mikä nahka, sitovien päätösten pitkäkestoinen noudattamatta jättäminen. Eli virkavelvollisuuksien jatkettu laiminlyönti.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö tää kepulointi koskaan lopu Kiteellä 😩

Anonyymi kirjoitti...

Sen sanon jotta hallituksen jäsenillä ei oo mitään vastuuta. Esitteliä ja puheenjohtaja ovat kaikesta virkavastuussa. Korkeimman oikeuven piätöksistä sen näköö ja niitä riittää kun sellailoo nettiä.

Anonyymi kirjoitti...

Sen kyllä näkköö, jotta hallituksen jäsenillä ei ole mittään vastuuta tai vastuullisuutta. Sen näkösijä on nuo piätökset, jotta ei niitä ole voinut tehä muut kuin pölleröt. Sellanen hallitus kun puheenjohtajansakin.

Anonyymi kirjoitti...

Esalle pitää nostaa hattua että Puhoksen koulu saa jatkaa ja Puhoksen vanhannavetan toimintavastuu on Perinnepäivä yhdistyksellä ! OK

Anonyymi kirjoitti...

Keskusta kiittää palvelijaansa. OK!

Anonyymi kirjoitti...

Mikä se on mennyt Esaan, kun siitä on tullut nöyrä keskustan käskyläinen. Ei ole ihme, että demareilla menee valtakunnallisestikin huonosti, kun on tuollaisia edusmiehiä.

Anonyymi kirjoitti...

Mikäpäs siinä kun pienipalkkaiset hölmöt duunarit ja eläkeukot häntä äänestävät sankoin joukoin vaikka hän ajaa puhtaasti kepulaista köyhän riistopolitiikkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Miten se Rääkkylän tasapainottamisohjelma onnistuu jos Kulmalan Kari ottaa samanlaisen asenteen kun Kiteen Persut täällähän se vietiin vastuullisten valtuutettujen kanssa läpi ja nyt kitee on oikealla tiellä toivottavasti Rääkkylä liittyy Joensuuhun siellä on laajempi pohja maksaa ne Rääkkylän talous tuhrut !

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä oli kevyttä kamaa uuden oikeus ja työministerin Jari Linströmin ps. kannanotot siinnä taas työtömiä vedettiin alta lipan eli yksikin päivä töitä pitäisi ottaa vastaan miten sillä elää sitä hän ei kertonut !

Anonyymi kirjoitti...

Rääkkylän talous talkoot ulkopaikkakuntalaisilta sote ja terveyspalveluista käyntimaksu 158 e,resettimaksu 18 e ja vuodeosastomaksu 238 e kyllä on kyyti kylmää !

Anonyymi kirjoitti...

Milloin Timo Soini tuomitsee venäläisten sotilaskoneiden rajaloukkaukset ? ei näytä ryhti riittävän tähän asiaan minsuta tämä on venäjältä vihamielistä toimintaa suomea kohtaan !

Anonyymi kirjoitti...

Esalle myös suuri kiitos olen nyt kesälomalla Heinoniemellä on ilo ajella kun on hyvä tie Esa pisti silloin eduskunta aikoinaan töpinäksi tie tuli ja siitä on hyötyä myös kaikille kyläläisille Kiitos !

Anonyymi kirjoitti...

Esalle suuri miinus kun lähti kepun takuumiehiksi ajamaan Kiteeltä tk:n lääkärivastaanottoja joensuuhun, vaikka kirjallisesti lupasi vaalien alla toisin. (Katso demarien vaalilupaukset 2012) Siinä ei paljoa vanhat tie asiat paina.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta kiinteistöverosta kannattaisi keskustella. Kesämökkiläisten kiinteistöveroja ollaan nostamassa. Kiinteistöveron nostamisesitys on lausuntokierroksella. Esitys on edellisen hallituksen valmistelema, joten saa nähdä miten käy. Voi olla, että kesämökkien kiinteistöverojen korottaminen menee porvarihallituksen piikkiin, vaikka esityksen on valmistellut SDP:n Antti Rinteen johtama valtiovarainministeriö. Kokoomuksen ja demarien
kanta tiedetään. Ne kannattavat kiinteistöverojen korottamista. Heillä on sama kanta kuin
Walroosilla ja SAK:lla. Kiinteistöverot ylös, jotta saadaan rahaa kuntien kassaan.

Kysyn, miksi kiinteistöjen omistajien pitää maksaa laiskojen kunnan työntekijöiden hyvinvointia ? Veronmaksajain keskusliittokin on kuin kusi sukassa hiljaa. No, se onkin kokoomuksen veropolitiikan takuumies.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 23.40 Esa ei ole lähtenyt ajamaan terveyspalveluja Joensuuhun kuten väität vaan Kiteen valtuusto on hyväksynyt 2014 talousarviossaan tasapainotus ohjelman myös Persut mukaan lukien kukaan ei enää eittänyt talousarvion käsittelyn kohdalla päivystykseen muutoksia.Minusta tämä ilta vastaanottoaikojen jatkaminen on ihan kannatettava asia kun se on vain taloudellisesti mahdollista muuten päivystyksessä käynti joensuussa jatkuu entiseen tapaan aloitteista huolimatta koska niissä ei esitetä koko päivystyksen siirtämistä Kiteelle mutta vakavimmat tapaukset kuuluu 112 toiminnan piiriin ja siellä sitten tiedetään oikea osoite minne hoidettava viedään.

Anonyymi kirjoitti...

Persuilta emä munaus autoveron alentamisesta hallitusojelmassa eli rikkaiden autoveron alentamisen maksaa kaikki autoilijta käyttömaksukorotuksena 35 euroa vuosi hölmölässäkään ei tehdä näin pöljiä päätöksiä

Anonyymi kirjoitti...

Niin Persujen Paviainen on paukuttanut päätökset pöytäkirjaan ja talousarvio 2014 on hyväksytty ja pulinat pois !

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 10.33 Kiinteistöverojen korottaminen kuuluu kuntien päätöksiin ei kaikesta pidä syyttää valtiovaltaa mutta miksi tämä hallitus korottaa auton käyttömaksua koska se kirpaisee kaikkeineniten vähävaraisia miksi tämä hallitus poistaa vähävaraisilta eläkeläisiltä asumistuen mutta jakaa rikkaille metsänomistajille kemeratukea eikö persut edustakkaan hallituksessa köyhälistöä koska näyttävät hyväksyvän kiken leikkauksen mikä koskee vähävaraisia.

Anonyymi kirjoitti...

Veikko Vennamo SMP puhui aikoinaan "rappio kepulaisista" Nyt kun perussuomalaiset ovat päässeet vallankahvaan niin vastuullisi vallankäyttöpaikkoja on tullut paljon varapääministeri,eduskunnanpuhemies,ylehallituksen puheenjohtajuus ja neljä ministeriä maanhallituksessa ym.paikkoja käyttäkää valtaa älkääkä syyttäkö toisia aina jos ette osaa vallankäyttöä niin teistäkin voi käyttää sanontaa " rappiopersut"

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kun tuon Rääkkylän kuntatalouden tilan ymmärtää niin ei hyvältä näytä lisää velkaa otetaan velan päälle ei ihme että muutamat valtuutetut ovat nousseet takajaloilleen esimerkiksi Silja Lappalainen ja Irja Ihalainen ja Matti Parviainen jolle ei anneta edes eroa valtuustosta vaikka ei halua olla tälläisessä päätöksenteossa mukana jos Kari Kulmalan ja Tapio Hämäläisen äly ei riitä niin tehkööt omat johtopäätökset ja erotkoot.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 11.46. Onko Esa sitä mieltä, että Kiteenkaupungilla ei ole varaa pitää 11000 asukastaan varten lääkäriä omassa terveyskeskuksessa muulloin kuin virka aikana. Jos olet sitä mieltä niin tunnusta pois äläkä mene "valtuuston" taakse. Ennen valtuustokäsittelyä olisit voinut hallituksessa puolustaa päivystys aikoja jos sinulla olisi ollut uskallusta, mutta ei ollut. Se siitä valtuuston päätöksestä joka syntyi aivan toisenlaisessa talous tilanteessa kuin nyt, kun olemme jo kattaneet alijäämät vaikka aikaa on vielä 2,5v aikaa. Herää jo todellisuuteen hyvä mies !

Anonyymi kirjoitti...

13.18 sano suoraan "tappiodemarit" 4 vaalit tappiota ja vielä oppositiossakin rökäle alamäki jatkuu. Ei pahemmin varmaan naurata ?

Anonyymi kirjoitti...

Kitee on tenyt hyvän valtuustopäätöksen tasapainottamisojelmallaan siinä ei tarvitse mennä kenenkään seläntaakse vaan saa olla eturintamassa kun talous on menossa kuntoon jos olisimme kulkeneet Rääkkyläntietä niin siinnä olisi hukkaperinyt toivottavasti Kulmalakin palaa sille tielle mikä on Rääkkylälle parasta. Vielä Esan morkkaajalle nyt kun on Kiteen talousluvut ok ja niitä lukuja voi kertoa muillekin näisssä taloustalkoissa on merkittävä rooli nykyisellä kaupunginjohtaja Eeva Liisa Auvisella sekö sinua kismittää ! Lopuksi tämä hyvä tilanne muuttuu hetkessä huonoksi jos valtioneuvoston selvitysmies eli "peraukisten piiritarkastaja" esittää Rääkkylän liittämistä Kiteeseen niin silloin on ylijäämät syöty ja se hetki voi olla lähellä !

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 18.10 ei näköjään ymmärrä sitä miksi Kiteen valtuusto on hyväksynyt talouden tasapainottamis ohjelman vaikka istuu itse valtuustossa ja hallituksessa !

Anonyymi kirjoitti...

Eli tarkoittaako 19.54 että hänellä on nyt uusi syy pettää äänestäjänsä ja se on nyt Rääkkylän liitosuhka Kiteeseen.
Tämä taitaa olla jo kolmas tai neljäs syy, kun edelliset perustelut on kuomoutuneet. Keksi vaan uusia selityksiä kyllä äänestäjät ymmärtää, voi pyhä jysäys tuota selittelyä.
Minusta 18.10 näyttää ymmärtävänhyvin, että talousohjelalla piti kattaa edellisten hurlumhei valtuustojen tekemät alijäämät. Nyt kun ne ovat katettu, niin voimme löysätä parista asiasta joiden vaikutus on merkityksetön kokonaistalouteen. Mutta kuntalaisten viihtyvyydelle niillä on suuri merkitys, jonka takia vastuulliset valtuutetut ovatkin niitä esittämässä aloitteissaan palautettaviksi entiselleen.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän lähitulevisuuden tärkein asia olisi veroprosentin laskeminen järkevälle tasolle.!!! Mutta tärkeintä tuntuu olevan toisten haukkuminen ja syyttely. Ryhdistäytykää päättäjät.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että täällä muistutetaan poliitikkojen vaalilupauksista ja pidetään vähän kaupunkilaistenkin puolia, joka näyttää unohtuneen johtavilta poliitikoilta tyystin.

Muistutan että laitoin myös nimeni parin tuhannen muun veronmaksajan lisäksi viime kesänä adressiin terveyspalveluiden puolesta.

Lehtitietojen mukaan koululaisten vanhempainyhdistys oli yksimielisesti ollut takana vetoomuksessa, jonka heidän edustajansa oli valtuustolle esitellyt päivystyaikojen palauttamiseksi ennalleen.

Tietääkseni kysymys ei ole enää muusta kuin periaatteesta olla hyväksymättä asiaa, jonka on jotkut muut esittäneet. Tämä on sitä todellista poliitikointia.

Joku voisi avata tästä keskustelun lehtien yleisönosastolla, niin mielipiteet tulisivat kansalaisille laajemmin tietoon.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen tasapainotusohjelma on voimassa ja voi hyvin minkäänlaiset veivaukset ei tule kysymykseen ennen kuin tasapainnotamisohjelma päättyy sitte jos on aihetta voi tarkastella tilanneta uudelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti Koti-Karjala lehti ei anna politiikan helppoheikkien kirjoittaa nimimerkin varjolla koska lehti on puolueeton paikallislehti !

Anonyymi kirjoitti...

Onko Koti-Karjala lehti hallituksen peukalon alla kun noin sanot?

Anonyymi kirjoitti...

11.31 tarkoittanet että et myöskään kannata veron alennusta kesken neljän vuoden jakson?

Anonyymi kirjoitti...

Helppoheikit kun myy rukkasia, niin ostaja näkee mitä saa, mutta kun politiikan todelliset veivarit lupaa jotain, niin totuus on noin 180 astetta eri suunnassa.

Anonyymi kirjoitti...

Ai, puhuttako työ nyt elläinliäkärien vastaanottoajoista vai immeisten liäkärlöihen? Ei konitohtorijakkaan tarvita kun 08 - 16 arkena eikä ihan joka päivä sillonkaan.

Anonyymi kirjoitti...

11.31, Kiteen tasapainottamisohjelmassa ensimäisenä toimenpiteenä näkyy olevan edelleen lomautukset 2015 aikana. Joko työmies on piättännä miloikahan ne toteutuu, kun ohjelmasta on pidettävä kerta kiinni ????Kerro vuan eläkä venkoile yhtään!

Matti Kosonen kirjoitti...

Olen anonyymi klo 11.31 samaa mieltä. Tasapainottamisohjelman tavoite täyttyy tämän vuoden loppu puolella. Ennen sitä ei kannata kovin suuria menoeriä lisätä tämän vuoden talousarvioon.

Anonyymi kirjoitti...

Laskennallisesti lokakuussa ollaan tavoitteessa, eli alijäämät katettuna. Loppuvuosi on jo extraa ja jos olisi noudatettu valtuuston piätöksiä, niin n. 500000€ olisi vielä plakkarissa lisää. Mutta kun ei ole tapana noudatella valtuuston piätöksiä, niin minkäs sille mahtaa :(

Anonyymi kirjoitti...

Mutta jos onkin kyse sellaisesta muutoksesta, jolla ei ole merkittävää taloudellista vaikutusta, niin ettekö voi sellaistakaan muutosta tehdä kesken tasapainottamiskauden?
Lehtitietojen mukaan lääkäriajat 16-18 eivät lisää mitään kustannuksia, sen voi hoitaa pelkällä työaikamuutoksella.
Niin ja se lauantaivastaanoton poisto oli kullemma lisännyt maanantaille jopa kahden apupäivystäjän tarpeen ja joensuuhun menijöitä useita kymmeniä kuukaudessa. Mitä säästöä sellaisesta muutoksesta muka syntyy. Onko järkee vai ei?

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän siellä ole virkamiehiä töissä joiden hommiin kuuluu mm. huolehtia siitä että rahat riittää ja ovat vielä laskutaitoisia ja heillä on tosiasiat tiedossa. Antaa heidän tehdä työnsä ja keskitytään me vaikka raviveikkaukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 13.07. Persu-Pirhonen on kuuluu Koti-karjalan hallituksessa kaupungin edustaja. Että valitettavasti kyllä on hallituksen peukalon alla ja siksi kai siinä julkaistaan melkein joka viikko näitä persujen pitkiä porinoita joista ei erkkikään ota selvää mitä niissä tarkoitetaan muuta kuin että huonosti on persujen asiat.

Anonyymi kirjoitti...

On kuulemma ainuita hallituksesta jotka ei suhmuroi, niin lie siksi pyytäneet puolueettomaan paikallislehteen edustajaksi?

Matti Kosonen kirjoitti...

Saanen kai hieman kyseenalaistaa anonyymi klo 22.14 lausuntoa?

Anonyymi kirjoitti...

22.14 mutta kun niillä virkamiehillä ei tunnu olevan juurikaan käsitystä elävästä elämästä ja kaupunkilaisten tarpeista, vaan juoksevat kuin ravihevoset silmälaput silmillä pelkän rahan perässä. Se kun ei todistetusti tee ketään onnelliseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Olikos joskus olemassa semmoinen kuin Kesälahden kunta? Siellä ei juostu rahan perässä eikä ajateltu semmoisia paljonkaan, mutta oltiin onnellisia ja iloisia. Ja Rääkkylässä. Sitten on tämä Kreikka vielä samanmoinen mutta isompi. Mietitään me mieluumin raveja kun ne on elävää elämää ja mukavampaakin.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 6.18: Olet mitä ilmeisemmin kiteeläinen valtuutettu.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteehän on kuivilla kun saitte lopetettua sen "kehiysjohtajan" pestin, se pesti taisi olla kaikkein kallein virhe mitä edellisten kausien ns. päättäjät onnistuivat tekemään. Jatkakaa vaan samaan suuntaan, mutta kuunnelkaa myös kuntalaisia, etteivät äänestä jaloillaan liikoja karsimisia vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Timo Soinista tuli kuukauteen EU-mallioppilas sen osoittaa Etyk kokouksen poikottilistasta kiinnipitäminen kynsin ja hampain venäjän ruuman puhemies vaikka on poikottilistalla pääsi Ranskaan ja muuallekkin vaan ei suomeen kun paltianmaiden ääntä kuunneltiin liikaa eikä osattu käyttää omia aivoja vielä maaliskuussa Soini oli hyvin Eu-kriittinen mutta nyt kaikki käy mitä euroopanunionista määrätään !


Anonyymi kirjoitti...

Kiteelle ei tarvita talousosaajia Rääkkylästä !

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Rääkkylä ja Kesälahti ovat yksiä Kreikkoja. Kitee sai jo yhden Kreikan riesakseen. Ei enää Rääkkylää Kiteeseen, vaikka Kiteellä asiat alkavat korjautua.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 13.52: Laitappa faktaa väitteesi tueksi tai poista kirjoituksesi valheellisena.

Anonyymi kirjoitti...

Perussuomalaisena sanon, että Tuomioja on hienoinpia ulkoministereitämme. Se on sanottava, että Tarja Halsen presidenttiys oli yhtä tyhjän kanssa. Hän keskittyi maailman parantamiseen YK:ssa ja sen järjestöissä. Ahtisaarta tuli ikävä Halosen kaudella. Halosta ei kukaan halunnut rauhanvälitystehtäviin niin kuin Ahtisaarta (Balkkanilla) ja Niinistöä (Ukraina). Jopa suuresti arvostamani Pekka Haavisto sai rauhanvälitystehtäviä.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.erkkiaho.com/blogarchive/449.htm

Anonyymi kirjoitti...

http://suomenhistoriaa.blogspot.fi/2008/11/stasi-lista-on-julkistettava.html

«Vanhin ‹Vanhempi   1 – 200 / 405   Uudempi› Uusin»