sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Vaalien jälkeen




Vaalit on käyty ja kansa on äänestänyt uuden eduskunnan ja eduskunta valinnut hallituksen. Vaalien voittajista ainoastaan kepu mahtui hallitukseen, vihreät eivät.

Hallituksen muodostivat konservatiivisiä arvoja kannattavat porvarit Kepu, Kokoomus ja Perussuomalaiset. Hallitusohjelma on sitten sen mukainen, heikompiosaisilta leikataan ja hyväosaisia houkutellaan tulemaan säästötalkoisiin vapaaehtoisesti.
Demarit eivät voineet hyväksyä pelkästään heikommassa asemassa olevien elintason leikkauksiin, joten Sipilä jätti demarit hallituksen ulkopuolelle ja valitsi kokoomuksen hallitus kumppanikseen. Perussuomalaiset olivat neljä vuotta kuulleet rintamakarkuruudesta ja äänestäjiensä pettämisestä, joten heidän oli pakko ottaa hallitusvastuu ja Sipilä tiesi tämän. Hänen ei tarvinnut tinkiä ehdoistaan, persuille kävi mikä tahansa, - vaikka vaalilupausten pettäminen, Kreikan tukeminen, maahan muuton pitäminen ennallaan (”Maahanmuuttajat vahvistavat Suomen innovaatiokykyä ja osaamista tuomalla oman kulttuurinsa vahvuuksia osaksi suomalaista yhteiskuntaa”), ym.


Mitä sitten pitää sisällään uusi hallitusohjelma?

Valtiovarainministeriön julkaiseman laskelman mukaan väestöryhmistä kärsivät eniten eläkeläiset ja ikääntyneet, lapsiperheet ja työttömät. Hallitusohjelmaa esitellessään Juha Sipilä (kesk.) sanoi, että kipeät leikkaukset koskettavat kaikkia suomalaisia. myöhemmin hänkin joutui myöntämään ettei leikkaukset kohdistu yhtä kipeästi kaikkiin.
En väitä, etteikö demaritkin hallituksessa ollessaan olisi joutuneet ehkä leikkaamaan samoilta ryhmiltä, mutta ei niin paljon ja silloin olisi maksumiehinä olleet myös hyväosaiset. Suomalaiset ymmärtävät hyvin tilanteen kun ei ole rahaa niin silloin on tingittävä jostain, mutta sitä he eivät ymmärrä miksi osan kansasta (se hyväosaisen osan) tarvitse tinkiä mistään.

Hallitus ohjelmaa laajemmin tarkastellen Suomi ui vastavirtaan, sillä taantumassa toteutetun leikkauspolitiikan tuhoisat seuraukset on tunnustettu laajalti maailmalla.
Kun Espanja aloitti ankaran säästökuurin EU:n ja rahoittajien painostuksesta vuonna 2010, maan julkinen velka oli noin 60 prosenttia bruttokansantuotteesta. Vuosien vyönkiristyksen seurauksena Espanjan velkasuhde on tänä päivänä noin 100 prosenttia, työttömyysaste liki 25 prosenttia ja 40 prosenttia lapsista elää köyhyydessä.
Käykö näin myös Suomelle?

En lähde analysoimaan ministeri valintoja tai sitä miten hallitus tulee onnistumaan, sen aika tulee myöhemmin. Muistutan vain Lauri Ihalaisen kommentista, (pätevin ministeri Erkki Tuomiojan ohella edellisessä hallituksessa) hän ei pystyisi hoitamaan yhdistettyä työ- ja oikeusministerin pestiä.

405 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   401 – 405 / 405
Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 19 syyskuuta klo 22.36 ei nyt ihan yksin älä rupea liiottelemaan ja imartelemaan eiköhän se kaupunginjohtajan hyvä tasapainottamisojelma tullut hyväksyttyä yksimielisesti valtuustossa kun luin sitä talousarvio pöytäkirjaa niin kukaan ei esittänyt muutoksia !

Anonyymi kirjoitti...

Niin siellä viimesyksyn talosarviokokouksen aikaan ei muut tainneet osoittaneet mieltä kun persut ulosmarssilla ja se tais olla haupungin hallituksenvaali asia joka meni suteelliseen vaaliin niin se sanomalehti Karjalainen silloin kirjoitti ja persuita eronnut Erkki tuki kepun Pennasen eitystä että kepu saa neljännen paikan kaupunginhallitukseen rotesti oli kuullema päättynyt kun mahorkat oli poltettu ja enimmät höyryt päästä haihtuneet.

Anonyymi kirjoitti...

Kuntalehessä oli kuuluu joku Kitteeläinen työmies retostellu miten oli soutanu kuntalaivan pois karikolta.
Kepu oli vähän pitänä perree, mutta kaikki muut olivat vuan painolastina olleet kyyvisä.
Valtuustosta joutas puolet pois, sais totteuttoo unelmoo 5000 asukkaan yksmielisestä peräkylästä.
Kyllä nuapurit ois katteellissii, kyllä!

Anonyymi kirjoitti...

http://www.ouka.fi/oulu/oulu-tietoa/kokoukset-2012

Lukasin Kiteen kaupunginvaltuuston esityslistaa ja meinasin saada slaagin, siellä väitetään avoimen valtuustonkokouksen nauhoitteiden olevan luvallisia esittää vain valtuutetuille.
Voi pyhääkin pyhempi jysäys, siis avoin kokous ollaankin vääntämässä kielletyksi hedelmäksi tavan kuntalaisilta.

Ei tarvinnu kauaa etsiä kun löytyi useita kuntia joissa videointi nauhoitteet ovat vielä vuosien jälkeekin kaikkien nähtävissä.
Näkyi olleen äänestyspäätös hallitukselta, kun moista esittää. Johan ootte melkoinen Uganda, jos tuon hyväksytte valtuustossa.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasi Kiteen kaunginjohtajalla on kirkasta kerrottavaa jatkossakin Kiteen kuntataloudesta ainoita mustia piviä on nousemassa Rääkkylän suunnasta jos valtioneuvosto päättää Kiteeseen liitämisestä valopiuha pitäis ainakin jättää Rasivaaraan että niitä maksuja ei enää vyörytettäisi kiteen kontolle.

«Vanhin ‹Vanhempi   401 – 405 / 405   Uudempi› Uusin»