keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Kuntaliitosaloite

Jotkut ovat jo ennättäneet kysellä kantaani viime valtuuston kokouksessa jätettyyn kuntaliitos aloitteeseen?
En tiedä miksi kepulaisten kuntaliitos aloite olisi parempi kuin demareiden tekemä? Kaksi edellistä kuntaliitos selvitys aloitetta on ollut demareiden tekemiä eikä ne kelvanneet valtuustolle. Nytkin on aloitteen allekirjoittajina valtuutettuja jotka vastustivat pari vuotta sitten vastaavaa demarin tekemää kuntaliitos selvitys aloitetta. No... maailma muuttuu eskoseni... Joulukuun kokouksessa valtuusto päätti säilyttää yksimielisesti kuntamme itsenäisenä vuoden 2012 loppuun saakka. Miksi osa valtuutetuista on jo nyt tullut toisiin aatoksiin? Mene ja tiedä...?

Aloitteessa minun huomioni kiinnittyi ajankohtaan ja allekirjoittajiin tai enemmänkin niihin kepulaisiin jotka eivät allekirjoittaneet aloitetta. Aloite olisi tullut jättää tilinpäätöksen yhteydessä, jossa tulee ilmi kuntamme joutuminen kriisikunnaksi ja aloitteessa olisi pitänyt olla enemmän kepu valtuutettuja ja mieluummin allekirjoittajia kaikista ryhmistä, jotta sillä olisi ollut kunnollinen painoarvo valmistelussa. Jotenkin tuntui, että oliko tämä aloite vain populistinen irtiotto ja oikeuden hakeminen vastuun pakoiluun.

Oli niin tai näin, oma kantani on säilynyt ennallaan kuntaliitos asian suhteen.
Mikäli Kitee on valmis luopumaan liikelaitos sekoilusta ja palaamaan normaaliin kunnalliseen palveluiden tuottamis tapaan ja mikäli Kitee on valmis valitsemaan uuden kaupungin johtajan sekä hallintosäännön tarkistukseen, niin äänestän kuntaliitoksen puolesta. Muista asioista olen valmis neuvottelemaan.

En ota edes kantaa muihin suuntiin tehtäviin selvityksiin, ne on pois suljettuja vaihtoehtoja.


.

Ei kommentteja: