sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Hellin johto

Onko Hellin ja Tilaajakeskuksen johdossa odotettavissa henkilö vaihdoksia ensi vuoden loppuun mennessä?
Minulle heräsi tämä kysymys kun luin huomisen tilaajalautakunnan esityslistaa ja sen liitteitä Hellin ensi vuoden talousarviosta.

Talousarvion leikkaukset on tehty numero kikkailulla joilla ei ole mitään mahdollisuutta toteutua sellaisenaan. Esim. Kesälahdelle on merkitty säästöä n. 160.000 € tehostetun palveluasumisen ostopalveluun vähentämisellä viidellä paikalla. Tietysti tämä tuo säästöjä, mutta se myös lisää kuluja kotihoidossa ja ne on unohdettu talousarviossa. Viiden huono kuntoisen vanhuksen kotihoito maksaa n.130.000 €, joten säästöksi jää joitain kymmeniä tuhansia.
Tämä oli vain yksi esimerkki miten talousarvio on saatu näyttämään kuntien vaatimusten mukaisilta. Talousarvio on tehty paperilla näyttämään hyvälle, mutta en usko sen toteutumiseen ainakaan niillä keinoilla joita nyt esitetään.

Hellin ja Tilaajakeskuksen puolelta on esitetty kritiikkiä Kesälahden kunnalle Hellin menojen tietoisesta alibudjetoinnista tälle vuodelle. Nyt he syyllistyvät itse samaan ensi vuoden osalta.

Miksi sitten näin menetellään? Onko johdon ajatuksena se, että emme ole enää vastaamassa kysymyksiin kun vuoden 2011 tilinpäätös valmistuu vaan olemme eläkkeellä tai muissa tehtävissä, joten hoitakaa soppanne.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kun parannuksia tehdään, niin ensin ajaetaan vanha alas ja siten vasta rakenelaan korvaavat toimet. Näin on myös vahusten osala. Hoitopaikat vähene ensin ja sitten joskus myöhemmin tehostetaan kotihoito. Ja voi uskoa, että kunnan kulut tas pienenee. Ulkoistetaan niin että tuntu, asiakkaan lompakossa.