tiistai 19. lokakuuta 2010

Nähdäänkö kauempaa paremmin?

Nyt iski laiskuus kirjoittamiseen ja lainailen tähän toisten tekstejä:

"Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Elli Aaltonen kertoi liikelaitosmallista mm. seuraavaa: Alue hallintovirastossa on nähty etteivät ne ole ongelmattomia. Ne kasvattavat hallintoon ylimääräisen kerroksen, ovat vaikeita valvoa ja aiheuttavat eripuraa kuntien kesken ja palvelujen tilaajan ja tuottajan välillä. Se on väliaikainen malli. Hallinnollisena ratkaisuna liikelaitos malli etäännyttää kansalaisia päätöksen teosta ja heikentää myös demokratiaa, se on kauempana. Asiakkaalle jää sellainen mielikuva, mistä minä tavoitan palvelun? Kuka on järjestämisvastuussa? Laki kuitenkin sanoo että järjestämisvastuu on kunnalla."


"Valvira (Sosiaalialan lupa- ja valvonta virasto) toteaa Hellin hallinto mallista, että yhteistyöalueilla on syntynyt lain sallimina ja ohjaamina monimutkaisia organisaatiojärjestelyjä, joissa kokonaisvastuu palvelujen järjestämisestä ja toimivuudesta on hämärtynyt. Jos hoito on järjestetty ostopalveluna, on järjestelyssä Valviran mukaan syntynyt toiminnallisesti ja johtamisen kannalta epätarkoituksenmukaisia ja sirpaloituneita kokonaisuuksia, joissa toiminnot ovat hajonneet tavoitteiden vastaisesti eri organisaatioihin ja eri kuntien vastattaviksi, mikä on vaikeuttanut myös asukkaiden yhtäläisen kohtelun vaatimuksen turvaamista."

Täytyy olla kieltämättä aika itseriittoinen viranhaltija tai luottamushenkilö joka vielä, tämän luettuaan, väittää että Hellin organisaatio malli on ollut onnistunut ratkaisu.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Matti on tuossa kuvassa niin sotaisan näköinen t. Aili-mummo<3

Matti Kosonen kirjoitti...

No voi harmi, minä valitsin sen lempeimmän kuvan itsestäni. Onkohan se sittenkin totta mitä Olli Riikonen kertoi minusta?

Anonyymi kirjoitti...

oletko yhden asia mies politiikassasi? olne työssäkäypä yksi asuva, veroni ja maksuni maksava. haluan palveluita. siis sellasisia palveluita että viihtyisin kunnassa. liikuntaa, kulttuuria ym. näihin asioihin sinulla ei ole mitään tarjottavaa. kaikkea rahaa ei voi laittaa mummojen ylihoitamiseen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Teit Anonyymi hyvän kysymyksen. Vastaan kysymykseeni myöntävästi, olen yhden asian mies politiikassani. Tai paremmin sanottuna kahden. Kunnan valtuusto on valinnut minut minut edustamaan kuntaa Tilaaja lautakunnassa ja se on valinnut minut myös teknisen lautakunnan puheenjohtajaksi. Keskityn politiikassani hoitamaan näitä kahta leiviskääni niin hyvin kuin ymmärrykseni niihin riittää ja jos ei johonkin asiaan riitä niin kyselen asioista niiltä joilla on siihen tietoa.

Anonyymi kirjoitti...

usko vaan huviksesi matti, jotta itseriittoisuus kuntahallinnossa on itsestään uudistuva luonnonvara.

Anonyymi kirjoitti...

kunnan valtuustokin voi tehdä näköjään virheitä..