lauantai 16. lokakuuta 2010

Olli Riikonen

Kuten kaikki tiedämme ensi keväänä on eduskunta vaalit ja seutukunnaltamme on eduskuntaan pyrkimässä useampia henkilöitä eri puolueista. Onnea ja menestystä vilpittömästi kaikille. Olisi seutukunnan etu jos meiltä olisi mahdollisimman monta kansanedustajaa.

Pyrin kirjoittamaan kaikista seutukuntamme ehdokkaista oman jutun blogiini. (Saatan joistakin kirjoittaa useamminkin).
Aloitan tämän juttusarjan Olli Riikosesta.

------------------------------------------------------------------


Olli Riikonen, kuten kaikki tiedämme, on Tohmajärven keskustalainen kunnanjohtaja.
Ollin sopivuutta äänestäjille on punnittava enemmänkin tekojen kuin puheitten pohjalta. Kerron ensin Ollin teoista ja sitten vasta puheista.

Poimin tähän pari pientä juttua, jotka kuvaa mielestäni hyvin Ollin toimintaa. Tohmajärven kunnanhallituksessa 11.10. oli käsittelyssä ikäihmisten palvelurakenne uudistus. Ollin esitys oli että asia saatetaan valtuuston tietoon ja muutenkin hänen tekstistään käy ilmi tyytyväisyys suunnitelmaan.
Olli haluaa siis kehittää ikäihmisten palveluita, tämä on erityisen tärkeä viesti iäkkäille äänestäjille ja takaa Ollille vanhemman väen äänet.

Torstai iltana 14.10 oli Hellin, tilaajakeskuksen ja kuntien edustajien väliset ensi vuoden tilaus neuvottelut Kiteellä. Helli väki kertoi moni sanaisesti miten heillä on aikomus toteuttaa ikäihmisten palvelurakenne uudistus ja ennen kaikkea sen, mitä se maksaa. Olli tyrmäsi, muiden mukana, selvä sanaisesti ja tiukasti Hellin esityksen, ikäihmisten palvelurakenne uudistuksen vaatimista kuluista.
Olli siis haluaa pitää kiinni tiukasta taloudesta ja hän ajattelee veronmaksajien etua. Tämä takaa Ollille työikäisen väestön äänet.

Sitten lopuksi Ollin puheet. Olli on tehnyt linjauksensa vanhusten huollosta v.2008 lausuen näin:"terveyspalvelujen resursseja on turha kuluttaa vanhuksilla,joilla on jäljellä vähän elinaikaa, mutta ei varsinaista hoidettavaa sairautta".
Tämä kanta todennäköisesti puree nuoriin äänestäjiin joiden isovanhemmat ovat jo kuolleet. Heille vanhuus on tuntematon käsite. Olli siis tulee saamaan tuntuvan ääni saaliin myös nuorilta.

Eilen Olli vastusti Seutuvaliokunnan (=keski-Karjalan kunnan johtajat) laajentamista luottamushenkilöillä. Ollin mielestä ei pidä politisoida kuntien yhteistä asioiden valmistelu elintä. Hienosti sanottu kun Olli itse istuu siinä elimessä kepulaisena kansanedustaja ehdokkaana. Hän haluaa poistaa poliittisen päätöksen teon kunnallispolitiikassa. Olli tulee saamaan myös vankan kannatuksen ei poliittisilta äänestäjiltä.

Täytyy vain todeta, että Ollissa on poliitikko ainesta ja hyvät mahdollisuudet päästä eduskuntaan. Joten onnea Ollille politikoinnissa ja vaalityössä.



.

Ei kommentteja: