tiistai 6. syyskuuta 2011

Kultainen kädenpuristus

Eilisessä hallituksen kokouksessa hallituksen enemmistö päätti esittää valtuustolle kultaisen kädenpuristuksen antamisesta kunnanjohtajallemme. Nyt tehdyllä esityksellä ollaan antamassa n.20.000€ edestä kuntamme omaisuutta kunnanjohtajalle. Tämän esityksen läpi junttamisesta kunnia kuuluu hallituksen puheenjohtaja Ari Asikaiselle. On jotenkin ymmärrettävää, että hallituksen puheenjohtajan on tuettava kunnanjohtajaa työssään, mutta tämän kaltainen taloudellinen tukeminen jo yököttää, etenkin kun se tapahtuu kuntalaisten omaisuudella. 

Palaan asiaan kun on enemmän aikaa.


.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sulle-mulle-kepulle-mulle. Sama toistuu, oli sitten kyse maakaupoista tai virkamiesten nimityksistä. Ensin (poliittisin taustoin valittujen) virkamiehen ja puolueen jäsenten etu, sitten kuntalaisten etu.

Anonyymi kirjoitti...

MITENKÄ KULKENEE ENTISEN DEMARI TONTIN KUVIO.HYVÄ VAIN ETTEI LAHJOITETA MANNERTONTTIA 60.000€ HINNALLA.KYLLÄ TOVERI TOVERIN EDUN MUISTAA.

Anonyymi kirjoitti...

Kysely Savonlinnalaisiin kiinteistövälityksiin toteutuneet kaupat
Puruveden saaritontit 30-35.000€ Kenen etua Kososen vääristelyt oikeasta hinta tasosta edes auttaa?Turusten tarjoamaa hintaa kommentoi eräs kiintövälittäja,kannattaa kätellä vaikka useamman kerran jos kauppa syntyy 48600€ hinnalla.

Matti Kosonen kirjoitti...

Jaaha, tuntuu mukavalle kun minun bogia lukee muutkin meidän kunnanhallituksen jäsenet.
Toiselle anonyymille, Miksei sitä tonttia panna julkiseen myyntiin niin saadaan käypä arvio tontista jota rasittaa 20 vuoden vuokraoikeus. Miksei tämä kelpaa kepu- ja kopulaisille?
Kolmannelta anonyymiltä kysyn että kerroppa minkä kokoisista tonteista on kyse ja paljon niillä on rantaviivaa. Eilen ainakin pj näytti esitettä jossa vastaavan tontin hinta muka olisi 30.000€. Hän vain unohti kertoa, että se oli 3000m2 tontti eli 10€/m2, tällä hän puolusti sitä että kunnanjohtajalle pitäisi myydä 5000m2 tontti 40.000€ eli 8€/m2. Kyseisen tontin rantaviivaa lienee yli 80m. Joten sanoisin käykää kertomassa kinnteistön välittäjällenne ensin oikeat tiedot tontista niin palataan sitten keskustelemaan asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiinteistömaailma mm. Savonlinna:Välittäjä tietää kyllä ko.tontin kaikkine tietoineen.Myynnissä mm.Vehkasalon saaressa 5,1.ha tontti vesimatka 2km.Hinta 44000€.Laskeppa neliö hinta,hiekkaranta lounaaseen

Matti Kosonen kirjoitti...

Juuri noinhan sitä sumutettiin hallituksen jäseniäkin. Mitä tekemistä metsämaan neliöhinnoilla on rantatontin neliöhintaan?

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelen, mikä kiire tuolla saaritontin myynnillä kunnanjohtajalle oli. Jos se olisi ollut oikeasti julkisessa myynnissä (Oikotie, Etuovi tmv.) esimerkiksi 3-4 kuukauden ajan, niin siinähän sen arvo olisi selvinnyt. Jos se olisi ollut myynnissä tarjouskauppa periaatteella ja paras tarjous olisi ollut 40 000 eur, niin sen jälkeen olisi voinut sanoa "pulinat pois". Missä julkisessa myynnissä se nyt oli, kunnan ilmoitustaulullako?

Anonyymi kirjoitti...

Ainakaan Keski-Karjalan Kiinteistö- ja tonttipörssissä ei ole ollut / ei ole ollut myynnissä ainuttakaan kiinteistöä tai tonttia Kesälahdella. Melko avoin myynti siis? Sen nyt ainakin luulisi olevan varsin selkeä Keski-Karjalan kuntien myynti- ja ilmoituskanava. Aika salapoliisi on oltava, löytääkseen sisäpiirin ulkopuolisena tiedot mitä kunta on milloinkin myymässä.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmoitukset olleet ainakin paikallislehdissä Ja Kesälahden kunnan internet sivuilla 14.07-12.08.2011 välisenä aikana. Ja näkyyhän noita saaritontteja olevan kiinteistövälityksillä tarjolla lisää joten eikun kaupantekoon jos tarvetta on.

Anonyymi kirjoitti...

Näkyypä tuossa Vehkasalon metsäpalstalla olevan Rannlla rakennuspaikka.Etkö vieläkään ymmärrä,että kyseessä on siis Rantatontti?Käyppä vaikka vilkasemassa paikan päällä!

Anonyymi kirjoitti...

Kunnan internet-sivut tai pienen paikallislehden pieni ilmoitus muun kunnan tiedotussälän seassa kertoo siitä, että kunta ei halua todellakaan myydä maitaan tai kiinteistöjään sisäpiiriä laajemmin. Uskotteko itsekään, että potentiaaliset mökkitonttien ostajat, joilla voisi olla rahaakin, surfailisivat aktiivisesti jokaisen pienen kunnan sekavilla nettisivuilla? Vai eikö osaaminen riitä ilmoitteluun yleisesti tunnetuilla sivustoilla, ei edes Keski-Karjalan yhteisessä Kiinteistö- ja tonttipörssissä? No, omapahan on asianne. Maine sen kuin kasvaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Yrittäkää nyt hyvät kunnanjohtajan mielistelijät ymmärtää, että rantatontin hinnan määrää veden alla oleva pohja rannassa, tontin maaperä ja muoto sekä mihin suuntaan ranta on ja ennenkaikkea rantaviivan pituus. Tässä nyt myytävässä paikassa kaikki nuo asiat ovat erinomaisen hyvät. Lisäarvoa vielä tontille antaa puhdas Puruvesi. Joten vertailu muihin järviin ja tontteihin on turhaa.

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavaa jos Hummon kansakoulussa ei ole kerrottu Vehkasalon saari kun sijaitsee puruvedellä.Ja ne jotka ovat pahoittaneet mielensä ko rantatontti kaupasta ottakaapa Savonlinnalaisiin kiinteistövälittäjiin yhteyttä Puruveden saari tontteja kyllä on myynnissä ja kohtuulliseen hintaan.Joten tytöt ja pojat kipin kapin kaupan tekoon.

Matti Kosonen kirjoitti...

Joo niin ikävästi todella oli ettei Hummon kansakoulussa opetettu missä Vehkasalon saari sijaitsee, mutta herännäisyys- liikkeeseen kuulunutn opettajamme opetti vastaavasti meille enemmän rehellisyyttä. Tässä asiassa tuntuu olevan olleen lieviä puutteita joidenkin kansakoulujen suhteen.