perjantai 2. joulukuuta 2011

Kapinakenraalit

Muistamme kaikki miten Rääkkylässä ja Kiteellä osoitettiin mieltä Helliä vastaan vajaa kaksivuotta sitten ja miten n. vuosi sitten jätettiin yli tuhannen nimen aloite kansan äänestyksestä Hellin purkamiseksi. Heillä kaikilla oli huoli peruspalveluiden turvaamisesta seutukunnalla ja seutukunnan yhtenäisenä pitäminen. Oli pöyristyttävää miten päättäjät ja silmää tekevät suhtautuivat heihin. Heidät leimattiin oman pesän likaajiksi, pienen joukon harhaan johtamiksi jotka eivät ymmärtäneet mitä tekivät. Johtajia haukuttiin kapinakenraaleksi ja irtopisteiden keräilijöiksi sekä heidät leimattiin edustuksellisen demokratian vastustajiksi jopa anarkisteiksi.

Yhtä ihmeellistä on nytten se, että nämä samat henkilöt jotka olivat tuomitsemassa ja mustamaalaamassa noita edellä kerrottuja tapahtumia ovat suuna päänä lietosomassa kesälahtelaisia kunnan hallitusta ja valtuustoa vastaan kuntaliitos asiassa levitellen kaiken maailman perättömiä tietoja ja jopa valheellisia keinoja käyttäen yrittävät vaikeuttaa muutenkin vaikeaa luottamushenkilöiden asemaa.

Kunnanhallitusta on jukisuudessa herjattu mm. demokratian helppoheikki nimityksellä ja on väitetty valheellisesti kunnanhallituksen halveksineen adressin luovuttajia siten ettei se ottanut heitä vastaa sovittuna aikana eli klo 18.15 viime kh-n kokouksen yhteydessä. Tämä on täyttä valetta, itse menin juuri tuohon aikaan kh.n huoneeseen ja kysyin oletteko sopineet jonkun tapaamisen kun eteinen on täynnä "kapina kenraaleita"? KUKAAN EI MYÖNTÄNYT ETTÄ OLISI TIENNYT MITÄÄN MISTÄÄN TAPAAMISESTA. Kysyin myöhemmin asiaa vielä erikseen kh.n pj.ltä ja hän vahvisti ettei kukaan ollut ollut ainakaan häneen yhteydessä. On todella halveksittavaa toimintaa yrittää valehtelemalla saada kuntalaiset vihamaan ja halveksimaan päättäjiä. Toinen valhe jota eräs aiemmin päätäjänä ollut henkilö levittää ettei mukamas ole ollut tietoa kuntaliitos aikeista - ei ole ollut tietoa vaikka hän itse oli monena vuotena päättämässä että kuntamme perusvalinta on "Kesälahti valitsee itsenäisyyden vuoden 2012 loppuun saakka." eikä ole ollut kysymys suunnittelukauden linjauksesta vaan tämä päätös on kirjattu ainakin kuusi vuotta aiemmin (suunnittelu kausi oli tuohon aikaan kolme vuotta). Tämä on todettavissa mm. täältä : "  http://www.kesalahti.fi/dman/Document.phx?documentId=fi03508151604831&cmd=download" sivulta 6. Toisaalta Leila Luukkaisen johtaman viime valtuuston jättämä taloudellinen katasrofi ja vielä perinnöksi jättämän Hellin, (joka vei viimeisetkin tuhkat pesästä,) jäljiltä ei pitäisi olla kenelläkään järkevällä ihmisellä varaa sanoa että kuntaliitoskeskustelut olisivat tulleet yllätyksenä.



Minä kannatan edustuksellista demokratiaa ja kansalaisten oikeutta osallistua päätöksen tekoon jo sen valmistelu vaiheessa.Liputin mielipide tiedustelun puolesta jopa jossain vaiheessa kansanäänestyksenkin. En liputa enää kummankaan. Tämä farssi opetti sen, että valehtelemalla saadaan musta näyttämään valkoiselta ja valkoinen mustalta. En voi tämän jälkeen luottaa siihen, että kansanäänestyksessä äänestäjillä olisi oikeaa tietoa päätöksen teon pohjaksi.

En tiedä kuinka moni kesälahtelainen tai adressin allekirjoittaja lukee tätä, pyydän anteeksi teiltä, uskon teidän olllen vilpittömällä mielellä laittaessanne nimen aloitteeseen. Vahinko vain että muutama tuulihattu pilasi teidän hyvän ajatuksenne.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tiedot, valehtelut, huhut yms. toisaalta en ihmittele jos kuntalaiset eivät tiedä totuutta missä mennään ja joutuvat ratkomaan asioita tunteella ja propagandan uhrina, kun ei rivivaltuutetuillekaan annetaan mitään tietoa neuvotteluista. Ehkä neuvotteluryhmän kannattaa mennä peilin eteen.

12.12. tulossa mielenkiintoinen valtuusto jos valtuutetut saavat tietoja neuvotteluista tunti ennen päätöksen tekoa. Mielestäni koko liitosasia on hoidettu kuin kuntamme talous.

t.marko

Anonyymi kirjoitti...

Nyt loppui ymmärrys. Miten hemmetissä tällainen kuntaliitoksen suunnitteluasiakin voidaan sotkea. Ei tästä ota selkoa millään. Olisi kohtuullista, että vaaleilla valituilla ja neuvotteluun osallistuneilla olisi hieman selkeämpiä näkemyksiä eri vaihtoehtojen eduista ja haitoista. Luottamushenkilöillä on paras tieto, josta muodostetaan paras kanta, joka taas voidaan perustella kuntalaisille. Toki kuntalaisia matkan varrella tiedottaen ja kuullen. Nyt ei saa selkoa edes siitä, mitä mieltä luottamushenkilöt eniten tietoa omaavina, ovat näistä vaihtoehdoista. Saattaa olla luottamus kohta koetuksella. Vai suoritetaanko valtuustossa arvonta liitossuunnasta?

Matti Kosonen kirjoitti...

Tiivistäen ja vähän kärjistäen sanoisin että lehdistö ei suostu uutisoimaan kuin yhden puolen totuutta jotta se voi syyttää neuvottelijoita tietojen salaamisesta. Neuvottelijoiden pj.n mukaan eäskin toimittaja oli haastatellut häntä Savonlinna neuvotteluista, mutta sitä haastattelua ei koskaan julkaistu. Esim. minua lehti toimittaja haastatteli ensimmäistä kertaa viime torstaina.

Anonyymi kirjoitti...

Kai edes valtuustoon tulee selkeä yhteenveto kaikkien kolmen vaihtoehdon (itsenäisyys, Savonlinnan tai Kiteen suunta) eduista, haitoista ja tulevaisuuden näkymistä. Niin yksinkertainen taulukointi, että valtuutetut ymmärtävät ihmisenäkin mitä äänestävät. Ja vertailu jakoon hyvissä ajoin ennen kokousta pienintäkään tiedon murusta salaamatta.

Matti Kosonen kirjoitti...

jos se on minusta kiinni niin sellainen tulee. Tällä hetkellä puntit on tasan tai oikeammin Savonlinna johtaa (pienen)rinnan mitalla,koska ovat luvanneet 100.000 e/vuosi kulttuurin ja vapaaetoistyön tukemiseen jokaiseen liitoskuntaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ai niin tuo summa taitaa olla yli kymmen kertainen siitä mitä oma kuntamme tai Kitee antaa tuohon työhön.

Anonyymi kirjoitti...

Katse tulevaisuuteen: Kootkaa plussat ja miinukset kaikista vaihtoehdoista. Julkaiskaa ne vaikka paikallislehdessä. Älkää antako nykyisten surkeiden Kiteen päättäjien vaikuttaa liikaa päätökseen. Ensi syksynä valitaan uudelle Kesälahti-Kitee kunnalle uudet (hyvät) luottamushenkilöt Kitee-Kesälahti akselilta. Jos Kitee suostuu kaikkeen, niin vaatikaa Kitee liitoksen ehtona uuden kaupunginjohajan valintaa. Ja tehkää sopimus, että tiettyjä henkilöitä ei hyväksytä merkittäviin poliittisiin tehtäviin. Käyttäkää tilaisuus ja Kiteen surkea tilanne hyväksenne, voisitte pelastaa samalla Kiteen tulevaisuuden.