tiistai 13. joulukuuta 2011

Populismia vai yhteisten asioiden hoitoa.

Eilinen valtuusto osoitti taas kerran sen, että valtuutettujen on helpompi kulkea lauman mukana kuin asettua laumaa vastaan. Tosiasiat on helppo sivuuttaa ja tehdä kuten kellokkaat neuvovat. Oli huvittavaa seurata kuntaliitosneuvottelijoiden soutamista ja huopaamista tämän farssin aikana. Aluksi kunnanhallituksessa vallitsi yksimielisyys siitä, että liittyminen Kiteeseen edellyttää muiden Keski-Karjalan kuntien mukaan tuloa. Siitä kokouksesta vain muutamaa päivää myöhemmin Rääkkylässä hallituksen pj tulkitsi kuntamme kantana, että voidaan neuvotella yksittäistenkin kuntien kanssa Keski-Karjalassa. Meillä muilla (Oksman ja Konttinen- Miinalainen) oli erilainen käsitys.

Savonlinnassa käytyjen neuvotteluiden jälkeen sitten vallitsikin syvä liikuttava yksimielisyys kaikkien neuvottelijoiden kesken siitä, että liitossuunta on Savonlinna. (ainoastaan hallituksen ja valtuuston pj.t epäilivät toisiaan mahdollisesta takinkäännöstä ( täytyy sanoa, fiksuja miehiä ennustamaan kumpikin)). Neuvottelijoiden kannat perustuivat silloin puhtaasti talouslukuihin. 

Kuntalaisten kuulemistilaisuudessa saatu kärkäs kritiikki jopa huutamalla esitetyt kannat ja kahden maakuntalehden kolumnistien epäasialliset ja jopa valheilla väritetyt kirjoitukset saivat neuvottelijat vetämään päänsä pensaaseen (vai pitäisikö sanoa, että menivät korkkiruuvin taakse piiloon) ja odottivat sammutetuin lyhdyin valtuuston kokousta. Minusta tuollainen vastuun pakoilu ei osoita suoraselkäisyyttä neuvottelijoilta saati sitten kummaltakaan puheenjohtajalta. Heidän olisi tullut olla suunnan näyttäjinä ja keskustelujen avaajina tänä etsikko aikana.

Eilisessä valtuuston kokouksessa kepun 13 valtuutetusta vain kaksi osoitti osaavansa lukea talouslukuja ja äänestivät Savonlinnan puolesta, loput 11valitsivat populistisen vaihtoehdon ja äänestivät Kiteeseen liittymisen ja Kesälahden kunnan palveluiden alas ajon puolesta.

On helppo arvata mikä vaikutus tällä päätöksellä on Kesälahden ehdokkaiden/ehdokkaan äänimäärään seuraavissa eduskuntavaaleissa. Perustehan se on sekin ajaa alas kuntamme palvelut.

 

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Laita hyvä mies jo jäitä hattuun.

Anonyymi kirjoitti...

Voisin arvata asioista tietämättä, että Kesälahden kepun takin kääntöön ovat vaikuttaneet Kiteen kepu virkamiehineen. Eli Kitee on jo aloittanut vahvan vaikuttamisen asioihin, joihin päätösvalta on vielä toistaiseksi Kesälahdella. Kitee voi vain voittaa tulevassa liitoksessa, siksi Kiteen suunnalta on luotu paine liitosmyönteisyydelle.

Anonyymi kirjoitti...

Mitkä asiat ovat myönteistä Kiteen ja Kesälahden liitoksessa, ainaski Joensuun palvelut pelaavat jatkossakin. ja?

Anonyymi kirjoitti...

Voi rähmä. Mutta kuuluisia isäntiä lainataksemme: Pulinat pois. Sitä saa mitä tilaa.

Anonyymi kirjoitti...

Täysin käsittämätön päätös liittyä selvitystilassa olevaan Kiteeseen vain kotiseutuhengen nimissä. Kohta siitä kotiseutuhengestä maksetaan kovaa hintaa. Toivottavasti edes villalaiset pystyvät pelastautumaan tuolta konkurssilta.

Anonyymi kirjoitti...

Helpoin tapa välttää osallisuus Kesälahti-Kitee katastrofiin, on muuttaa seudulta pois. Mikäs pakko kenenkään on asua Suomen kalleimmassa hölmölässä, saati muuttaa tänne. Isännöikööt päättäjät sen jälkeen miten tahtovat.

Anonyymi kirjoitti...

Pakkohan se on lähteä pois Kesälahdelta, kun palvelut loppuu niin miksi silloin maksaa kalliita veroja. Venäläisiä ainakin kiinnostaa nämä Kesälahden tyhjentyvät talot.

Anonyymi kirjoitti...

Mikähän on Esa Lahtelan rooli tässäkin asiassa.ainakin aktiivisesti jo" hoitaa" Kesälahtelaistenkin asioita!

Anonyymi kirjoitti...

Siellä Kesälahdella hoi...
Perustakaa jonekin verkkolehteen tai blogiin selainen palstsa, jossa kesälahtelaiset voivat ilmoittautua, kun ovat varmasti lähdössä pois kunastaan (kiteelle muuttoja ei kuitenkaan lasketa poismuutoksi) . Kävisi samalla selaiseksi tutkimuspohjaksi miten jokin päätös vaikutaa johonkin.

Anonyymi kirjoitti...

Esa yrittää pelastaa Kiteetä tunnustamatta/tuntematta taloudellisia tosiasioita.

Anonyymi kirjoitti...

On ollut vastuutonta Kesälahden kunnan talouden hoito viimeiset 7-8vuotta. Taloussuunnitelmissa luki "Kesälahti on itsenäinen vuoden 2012 saakka". Miksiköhön v2012? Nyt samat päättäjät huutokauppaa raakiletta Slinnaan ja Kiteelle. Hävetkää - hallitus ja ylimmät viranhaltijat - jos osaatte. Niin kauan kun rahat ja omaisuus riitti, oli mukavaa. Miten Kiteen kanssa jatketaan ? Yhtään realistista tulevaisuuden suunnitelmaa en ole nähnyt, kuinka yhteistä taloutta ja toimintaa jatketaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kiitos mielenkiinnostanne kirjoitelmiani kohtaan.
Tuohon viimeiseen kommenttiin :"Taloussuunnitelmissa luki "Kesälahti on itsenäinen vuoden 2012 saakka". Miksiköhön v2012" tiedän vastauksen. Kunnanjohtajamme saavuttaa eläkeiän v.2013 alussa. Tämä kuvaa hyvin kuntamme kepumafian asioiden hoitoa, mikä heille on tärkeintä, kuntalaiset vai kunnanjohtaja.

Anonyymi kirjoitti...

Ja Hellikö kuopataan lopullisesti kunnanjohtajanne vaimon jäädessä eläkkeelle?

Anonyymi kirjoitti...

Eihän sitä vielä tiedä tarvitseeko jonkun muun kuntajohtajan puoliso kova palkkaista suojatyöpaikkaa?