sunnuntai 19. helmikuuta 2012

KANSA ON PUHUNUT VAI ONKO?

 Kesälahdella järjesttiin mielipide tiedustelu kuntaliitoksesta kiteen kanssa. Kansa sai kannattaa liitosta Kiteen kanssa tai kannattaa itsenäisyyttä tai sitten esittää kolmatta vaihtoehtoa.

Tämän prosessi sai alkunsa Perussuomalaisten valtuustoaloitteesta, jossa vaadittiin neuvoa-antavaa kansanäänestystä kuntaliitoksesta. Tämä aloite sai vähän myöhemmin tuekseen, lähinnä pitäjän kermasta koostuvan, kyläaktiivi joukon joka keräsi nimiä kuntalaisaloitteeseen jolla vaadittiin samaa asiaa mistä Perussuomalaiset olivat jo tehneet valtuustoaloiteen. Noin kolmensadan kuntalaisen ilmaisema tuki Perusuomalaisten aloitteelle velvoitti kunnanhallituksen tekemään jotain asian suhteen. Niinpä aloitetta käsiteltiin kahdessa eri valtuuston kokouksessa ja lopuksi kepun ja kokoomuksen äänillä päätettiin järjestää mielipide kysely kunnanvirastolla. Vasta esityksenä oli kyselyn lähettäminen jokaiselle äänioikeutetulle postimerkillä varustetun vastauskuoren kanssa.

En ymmärrä miksi kepu ja kopu halusivat tällä menettelyllä vesittää tämän aloitteen, koska jo valtuustossa epäiltiin äänestysprosentin jäävän alhaiseksi  kyseisellä menettelyllä? 

Nyt on kuitenkin mielipiteet annettu, jokainen voi tehdä haluamansa johto päätöksen tuloksesta.

Äänestys oikeutettuja oli 1928 ja tiedutelussa annettiin 82 ääntä, jotka jakautuivat seuraavasti:

Kiteeseen liittymistä kannatti 50 kuntalaista
Itsenäisenä pysymistä kannatti 31 kuntalaista
Yksi hylätty ääni
Äänestys prosentti oli 4.25%

Murphyn lakeja mukaellen, jos jokin asia on mahdollista ryssiä kunnassamme niin se ryssitään.


PS. Odotan mielenkiinnolla miten huomisessa Karjalaisessa on uutisoitu tulosta :))


.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Karjalaisessa ja Koti-Karjalassa olleet uutiset, että ON PÄÄTETTY liittyä Kiteeseen, vei "vähän" terää osallistua äänestykseen. Tuli taas olo, että olemme alamaisia, emme kansalaisia, ja elämme näytelmässä, jossa esitetään demokratiaa...

Anonyymi kirjoitti...

Tuon toimepiteen arvo ja otanta vastannee tilannetta, että kuntalaisille olisi tehty puhelingalluppi. Ei kai tuolla muuta arvoa ole.

Duke kirjoitti...

Aprilli-päivä on huhtikuun ensimmäinen. Kesälahdella se näyttää jo olleen.

Anonyymi kirjoitti...

Kansa on puhunut, pulinat pois. Kansa antoi keskikalja prosentit turhalle kyselylle, jossa ei ollut mahdollisuutta vaikuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Olen pitänyt Sinua Matti "kansan miehenä", mutta nyt on mennyt mielipiteet pyrkimysten puolelle; vieläkö mielit valtuustoon/Kesälahti/Kitee/ KiteeKesälahti? Kukahan se selittäisi tämän yhdistymistouhun
tavalliselle perämetsän kulkijalle? Ihan "Elon laskuopin" mukaan, jos suurin menoerä kunnalla on palkat ja kaikille on luvattu työtä ja varsinkin PALKKAA entisen mukaan seuraavat viisi vuotta, kuka säästää ja kenelle/ mihin menevät/käytetään ne säästöt?Eli miumaumukkaan +-0!!!!!Ja viiden vuoden jälkeen ei synny lapsosia hoivattavaksi/opetettavaksi,työelämästä poistuneet virkeät ikäihmiset rollailevat autioituneilla raiteilla ja tilaavat taksin Joensuuhun ostoksille! Virastotalolla on valot ja Kesälahti-Kiteen henkilökunta on pidennetyllä kahvipalaverilla kunnanjohtajan residenssissä suunnittelemassa ja ideoimassa projektia säästyneille rahoille KOKO KUNNAN VÄELLE !!! Ja tuuli käy yli jäisen 5 cm:n metsän Puruvedelle päin! Näinkö se Matti menee?