perjantai 10. helmikuuta 2012

Kuntalaisten kuulemis- ja keskustelutilaisuudessa.

Eilinen kuntalaisten kuulemis- ja keskustelutilaisuus ei tuonut mitään uutta tietoa läsnäolijille, mikäli sellaiseksi ei katsota kunnanjohtajamme esittämiä tilastoennusteita ja talouslukuja. Toivottavasti muut läsnäolijat ymmärsivät talousluvut, minä en ottanut mitään tolkkua kunnanjohtajamme esityksestä. Olisin ollut jopa valmis epäilemään että kyseessä olisi ollut jonkin muun kunnan tiedot. Minä en ainakaan ole tuollaisia ennen nähnyt ja tuskin muutkaan kh.n pöydän ympärillä istuvat.
Toisaalta eihän tässä nyt niin uuttakaan ole, olen aiemminkin huomannut talouslukujen esittelyssä sen, että esitettävät luvut riippuvat siitä missä yhteydessä niitä esitellään. Kunnanjohtajan esityksessä oli se hyvä puoli, että ehkä viimein nyt jokainen läsnäolija  ymmärsi millaisissa käsissä taloushallintomme on ollut.

Oman huvittavan piristeen, illan muuten vaisuun keskusteluun, toi eräs kuntamme parempi osaisten edustaja syyttämällä minua negatiivisesta asenteesta. Olin juuri muistuttanut yleisöä siitä, että kuntaliitossopimus (oli se sitten kuinka hyvä tahansa) on voimassa vain määräajan, 3-5 vuotta. En oikein ymmärtänyt tarkoittiko hän minua ojentaessaan sitä ettei kuntalaisille saisi kertoa totuutta vai tarkoittiko hän sitä, että kuntalaisille saisi kertoa vain sen totuuden minkä kepu, kokoomus tai kunnanjohtaja on ennakkoon hyväksynyt. 
Tiedä nyt näistä herrojen ja rouvien kotkotuksista :))   





7 kommenttia:

A kirjoitti...

Lähinnä kai ne sopimukset merkitsevät sitä, että herrta ja rouvat turvaavat omat työpaikkansa viideksi vuodeksi. Mutta ehkä jotain muutakin saattaa säilyä;)

Anonyymi kirjoitti...

Parempiosaista esittävien tai sellaiseksi haluavien edustajat (kok) olisivat voineet tehdä yrittäjyysmyönteisyyttä korostavina ihmisinä hieman enemmän jätteenpolttolaitoksen saamiseksi Kiteelle. Ihmettelen tuota piipertämistä, kun nyt olisi pitänyt tehdä oikeasti lobbausta. Varkaus vei helpon voiton.

Matti Kosonen kirjoitti...

Eiväthän nuo parempiosaiset ole tuollaisiin pikku asioihin ehtineet keskittymään, kun niiden aika on mennyt minun ja muiden demareiden haukkumiseen ja mustamaalaamiseen :D

Matti Kosonen kirjoitti...

Ai niin, pari ensimmäistä vuotta meni edellä kerrotun lisäksi Hellin puolustamiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Puheille yritysten houkuttelemiseksi Keski-Karjalaan voi viitata kintaalla, jos edes jätteenpolttolaitoksen saamiseksi Keski-Karjalaan ei ole tehty riittävästi työtä loppuun saakka. Keski-Karjalassa on oltu lehtitietojen perusteella tässäkin asiassa täysin ulkona. Voi surkeuden surkeus. Tätä se kyläpolitikointi ja pienen piirin nyhjääminen aiheuttaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Erään asian taustoja tunteneena näyttäisi sille, että eräille on tärkeämpää kuka saa ottaa kunnian yrityksen tulosta seutukunnalle kuin se että yritys yleensä saadaan tulemaan. Eli kun joku tekee taustatyön yrityksen saamiseksi niin sitten lehtikuvissa pällistelevät henkilöt jotka eivät ole panneet tikkua ristiin asian eteen.

Anonyymi kirjoitti...

eihän asia ole vieläkään loppuun selvitelty.Johan on saa..na .Nyt jo kunnallispoliitikotkin ohjailee työpaikat maakuntamme ulkopuolelle.Nimet esiin ja joukolla keskustelemaan Miksi näin?