maanantai 15. lokakuuta 2012

Perussuomalaisten vastuunkanto

Perussuomalaisten ehdokas Yrjänä Ikävalko kirjoitti Puruvesi- lehdessä Kesälahden vuokra-asunnoista ja vedestä.
Ihmettelen suuresti miten henkilö joka itse istuu kunnan vuokratalojen hallituksessa lähtee arvostelemaan yhtiönsä toimintaa.  Toisekseen osakeyhtiölain mukaan ylintä päätäntävaltaa käyttää yhtiökokous ja sen ainoana edustajana ja päättäjänä on Perussuomalaisten valtuutettu Jaakko Uuksulainen. Hän on myös yhtiön hallituksen jäsen.  Joten Yrjänän on syytä kääntyä itsensä ja Jaakon puoleen vuokrataloyhtiön ongelmien ratkaisemiseksi.


Vesihuoltolain mukaan vesilaitoksen on toimittava kustannusten kattamisperiaatteen mukaisesti eli tuloilla on katettava menot eikä se saa tuottaa voittoa. Kulut muodostuvat käyttöpuolen kuluista ja pääomakuluista. Vesilaitoksen virhe investointien vuoksi pääoma kulut näyttelevät poistojen kanssa yli puolta veden hinnasta. Kalliista veden hinnasta huolimatta vesilaitos tuottaa vieläkin tappiota eli olemme laittomassa tilassa vesihuoltolakiin nähden.





.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Älä pelkää. Kyllä demareillekin jää pari valtuustopaikkaa Kiteen valtuustoon. Aivan saavutusten ja näyttöjen mukainen määrä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kiitos jalomielisestä lupauksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla logiikalla yhdelläkään kiteeläisellä demarilla ei ole oikeutta moittia nykytilaa, virkamiehiä, Helliä, talousahdinkoa tai mennyttä imagoa. Ovathan demarit johtaneet hallitusta ainakin 12 viimeistä vuotta. Tulokset ovat meidän jokaisen tiedossa, olkoonkin että Kiteen demarit ovat olleet Kepun juoksupoikia.

Matti Kosonen kirjoitti...

Onhan sellaisilla oikeus moittia asioita, jotka ovat tehneet niistä vastaesityksiä. Eikö?

Anonyymi kirjoitti...

Jep. Lahtelalla on oikeus arvostella Helliä. Muita tai muiden tekemiä vastaesityksiä ei tule nyt Kiteen valtuustosta mieleen. Kokoomus on tainnut sentään tehdä jonkun aloitteen, että saavat sanoa tehneensä aloitteen. Semmonen viisasten kerho on ollut Kiteellä :-]

Matti Kosonen kirjoitti...

Nyt taitaa anonyymillä mennä totuuden kierttämisen puolelle nuo väitteet.

Anonyymi kirjoitti...

"Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti." Eikä yhtään kommenttia kolmelta hallituksessa istuvalta demarilta. Näin on kirjattu 99% Kiteen KH:n pöytäkirjoihin viime vuosilta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Aivan samoin kuin Kesälahdellakin, vaikka meillä istuu perussuomalaisten jäsen hallituksessa. Suurin osa kuntien päätöksistä tehdään yksimielisesti.