keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Demokratia, kaukainen ilmiö uudessa Kiteessä

Kesälahden kunnan historian viimeinen valtuustonkokous osoitti demokratian puuttumisesta uudesssa Kiteessä.

Kesälahden valtuusto päätti viime joulukuussa talousarviossa terveyskeskuksen saneeraamisen aloituksesta v. 2012. Samainen päätös hyväksyttiin myös kuntaliitosneuvotteluissa ja se kirjattiin yhdistymissopimukseen. Virkamiesten jarrutuksen vuoksi ei edes suunnitelmat ole valmistuneet tähän päivään mennessä saati, että työtä olisi päästy aloittamaan. Uuden Kiteen virkamiesjohdon ajatuksena oli torpedoita koko hanke tai ainakin lykätä sitä hamaan tulevaisuuteen.

Niinpä valtuuston puheenjohtamme esitti viimeisessä kokouksessamme otettavaksi ylimääräisenä asiana  käsittelyyn terveyskeskuksen saneeraamisen ja niinpä sitten valtuusto ilmoitti yksimielisesti ettei ole muuttanut kantaansa vuoden takaisesta (mikä sinällään on pieni ihme kun ottaa huomioon valtuustomme takinkäännöt kuluneella kaudella). Siis nyt on päätetty ettei valtuusto ole kääntänyt takkiaan terveyskeskuksen saneeraamis asiassa.

Siellä missä demokratia toimii riittää yksi valtuuston päätös, meillä päätös näköjään pitää vahvistaa vielä vuoden päästä uudelleen eikä silti ole varmaa pannaanko sitä täytäntöön. Miksi viranhaltijoillamme on noin käsittämättömän vaikeaa sitoutua tehtyihin päätöksiin?

Aurinkorinteen saneerauksen torppaaminen vaati kolme valtuuston päätöstä ennenkuin tuli viranhaltijoille mieleinen päätös. Odotan mielenkiinnolla miten monta valtuuston päätöstä nyt vaatii, että viranhaltijat saavat tahtonsa läpi?

Veikkaan neljää.


.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuntavaalien äänestysprosenttikin osoittaa, että ihmiset ovat menettäneet uskon kunnalliseen demokratiaan. Ei sellaista ole kuin poliitikkojen puheissa. Muutaman ihmisen sanelupolitiikka on demokratian irvikuva.