sunnuntai 23. helmikuuta 2014

RIITELY JATKUU KITEEN HALLITUKSESSA

Kiteen kaupunginhallituksen esityslistaa lukiessani tuli surullinen ja hämmentynyt olo: Vieläkö tämä jatkuu? Kahdestakymmenestäkahdesta hallituksen esityslistalla olevassa pykälässä yhdessätoista käsitellään oikaisuvaatimuksia. Kaikki oikaisuvaatimukset juontavat saman kokouksen esityslistan pykälään 68, ties monenko kerran käsittelyssä olevaan 19.12.2012 pidetyn valtuustonkokouksen pöytäkirjan tarkastukseen.

Olihan tämä kaikilla tiedossa, että nämä tulevat käsittelyyn joten ei se minulle ollut yllätys. Minut yllätti, ettei näköpiirissä ole mitään sovintoon viittaavaa.

Ottakaa nyt hyvät hallituksen jäsenet ja viranhaltijat järki käteen ja tehkää sovinto !

Kuntalaisten kannalta kunnantalouden kuntoon saattaminen olisi paljon tärkeämpää kuin teidän keskinäinen välien selvittely?


.

271 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   201 – 271 / 271
Anonyymi kirjoitti...

No mitteepä se on suanunna aekaan,paenanu nappia muitten mukanako?

Anonyymi kirjoitti...

Kerropa mitä Esa on tuonut Kiteelle tai Keski-Karjalaan muuta kuin kurjuuta ja kuihtumista ja
Valtakunnan kireimmän verotuksen.
Meriittejähän nekin on ansioluetteloon.

Anonyymi kirjoitti...

Pitäshän sen lain laatijankin yrittee nouvattoo ainaskiin hallintolakkii nuijan varressa.

Anonyymi kirjoitti...

On Esa viisas ja maailmaa nähnyt mies. Jos vertaa paikallisiin kepulaisiin.

Matti Kosonen kirjoitti...

Olen kuullut kyllästymiseen asti vanhaa sanontaa: "Matti on maalla miehiään, muttei vesille vietävöö". Sanonnassa piilee kuitenkin suuri viisaus (kuten yleensä aina vanhissa sanonnoissa). Sanonta tarkoittanee, että ihminen osaa tehdä jonkun asian hyvin, mutta samalta ihmiseltä ei onnistu jokin toinen asia.

Tämän vanhan sanonan perusteella valtuustokin toimii (tai pitäisi toimia) Meitä on siellä 35 eri alojen asiantuntijaa ja jos jaksaisimme kuunnella paremmin niitä jotka ymmärtävät jonkin asian paremmin kuin toiset niin meillä olisi paremmat lähtökohdat selviytyä. Joudumme tyytymään tähän vaihtoehtoon, koska yhtää koko kuntakentän hallitsevaa valtuutettua tai viranhaltijaa ei ole Kiteellä. (tai jos joku tuntee olevansa niin ilmoittautukoon)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ihmetellä pitää blokin lukijana tuota hallituksen pj,n ylistämistä Lahtela edellisellä valtuustokaudella moitti kepun linjaa sekä päätöskulttuuria muutenkin puheet niihin aikoihin olivat kuntalaisten hyvinvoinnin ja palvelujen puolesta . Päästyään oppositiosta nokkamiehen paikalle puheet ja teot muuttuivat välittömästi päinvastaiseksi . Valtakunnan politiikasta tuttua peliä toi lahtela maakuntaan. Ja kuka muuta väittää niin muistelkoon itse muutaman vuoden takaisia

Anonyymi kirjoitti...

Tilanne on muuttuna sillon piti kalastella iäniä vouhkaamalla karjalaisen keskusteluissa ja soppatykin lataajana. Nyt pitää kostaa vaalikarjalle kun poloiset äänestivät väärin persuja ja kokkareita. Taas kun on viimenen vuosi valtuustokautta, niin muuttuu jälleen kolttu nurin ja alakaa kepulaisten arviointi soppakanuunan vierellä. Onnea vaan näille oikeille demareille, sääliksi käy teitä.

Anonyymi kirjoitti...

Tilanne on todellakin muuttunut. Kankkunen ja muut entiset keskustan kiteeläiset kellokkaat on takametsissä ja virkamiehet vaihtuneet. Lahtela on tämän ymmärtänyt ja muidenkin olisi syytä älytä uusi tilanne.

Anonyymi kirjoitti...

Kahohan, hallitus on saanut kehiteltyä pitkällisen puurtamisen jälkeen pöytäkirjan kokouksestaan. Niin se Lahtela vaan saa ratkottua riitoja. Tosin vastusti itse sovintoa, mutta kuitenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kävikö siinä nyt niin että kiusoojaksi eppäillyt sopi ihtensä kanssa että ei olla kiusattu. Hirmusen hyvä sovinto.

Anonyymi kirjoitti...

Kun lukee noita oikaisuvaatimuksia, niin eipä kukaan lakipykälöistä ymmärtävä voi olla niiden kanssa erimieltä. Noistahan käy ilmi miten työsuojeluilmoitus pitäisi käsitellä. Paikalliset osaajat ovat tainneet suojella jotain ihan muuta hylätessään jo aijemmat oikaisuvaatimukset. Puheenjohtajalla lienee jotain hampaankolossa noita syytettyjä vastaan. Ihmettelen jos kukaan ei ole tehnyt siviilikannetta syyttäjää vastaan. Luulenpa että jatkoa seuraa.

Anonyymi kirjoitti...

Se on näkkyy hallitus saanu askarreltua pöytäkirjan maanantain kokouksesta. Puheenjohtaja on lopettanut riidat ja nyt on kaikki hyvin. Tosin puheenjohtaja on vastustanut sopua ja riitelyn lopettamista, mutta puheenjohtajallehan se kunnia kuuluu hallituksen hyvistä päätöksistä.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymin mielipide 8.23 osuu ennemmän kuin naulan kantaan.
Argaadian mäen oppireissu ei olen mennyt hukkaan. Kiteen muutkin demarit ottakaapa tuosta mallia.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuo persujen arvovalta tipotiessään kun Marko Koskisen aloite Arppenkoulun asiassa sai noin tylyn käänteen eli kukaan ei kannattanut sitä kaupunginhallituksessa

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuo Persujen arvovalta on tipotiessään tuolla kaupunginhallituksessa kun Marko Koskisen aloitetta Arppenkoulu asiassa ei kannattaneet ise Persutkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Siinähän lopputulema oli näköjään kiusaamis asiassa että kaupunginhallituksen jäsenet kiusasivat toisijaan poliittisesti on mielenkintoista monta tässä asiassa pistetään rautoihin ja telkien taakse aika näyttää

Anonyymi kirjoitti...

Harmi kun nuin hyvää aloitetta ei kannattanut kukaan meillähän täällä Kiteellä on koulutiloja pilvin pimein Juurikan ja Ruppovaaran koulut on lakkautettu ja Villala lopetta muutaman vuoden päästä tämä Arppenkoulu olisi voitu jättää rakentamatta olisi säästynyt mij.euroja

Anonyymi kirjoitti...

Koulu on vielä jotenkin ymmärrettävissä, mutta paloasema ja ne viemärit kiteeltä kesälahdelle ovat turhia kohteita joista saatte kuus miljoonaa säästöä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteellä ei ole enää tarvetta säästää. Peli itsenäisenä kuntana on pelattu. Nyt voidaan pitää nämä mahtipontiset palvelut kuntalaisille, jotta sitten liitoksen jälkeen on mistä luopua. Hölmöt valtuutetut kuvittelevat kaupunginjohtajan höynäyttäminä, että talous voidaan pelastaa. Jokainen, joka ymmärtää taloudenrealiteetit ja valtion tulevaisuudennäkymät tietää, että tulossa on selvitysmiehet ja liitos isompaan.

Anonyymi kirjoitti...

Liitos tulee tohmajärven ja rääkkylän kanssa viidrn vuoden sisällä. Ainut järkevä ratkaisu, mutta sitä ennen terveyspalvelut yhteen ja "suojatyöaika" kahteen vuoteen.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 21.17 kukas semmosia viemäreitä meinaa rakentaa ja kenen rahoilla? Jos rakentavat niin se on sitten liittyjien itse maksettava putkensa. Aiotaanko tällä houkutella ihmisiä muuttamaan maalle vaikka toisinpäinhän se on kunnan kannalta parempi. Onhan kiteellä paloasemakin miksi uutta meinaatte?

Anonyymi kirjoitti...

Matti mietipä uusi aihe,jutut ovat alkaneen kiertää kehää.

Anonyymi kirjoitti...

Joensuussa kuuluu kummia toinen persua syytetään toista persua herjaamisesta netissä onneksi täällä Matin blokissa puhutaan vain pehmosia

Anonyymi kirjoitti...

Kitee joutaa lakkauttaa. Muutetaan kaikki Rääkkylään ja Tohmajärvelle. Näin kaksi kuntaa säilyy elinvoimaisena. Lahtela suojatteineen ja kepulaiset vain saa tosin jäädä Kiteen homeiseen kaupungintaloon.

Anonyymi kirjoitti...

Oi ja voi! Uusi kaupunginjohtaja on lähtenyt pilkunviilauslinjalle. En olisi uskonut, että Hän sortuu moiseen toimintaan. Ihmettelen kyllä tuota muutettua päätösesitystäkin. Hän on siis valinnut puolensa ja lähtenyt mukaan täysin turhaan nokitteluun. Valitettavaa luettavaa koko hallituksen pöytäkirja muutoinkin ja erityisen surullista oikaisuvaatimusten osalta. Tämä tarkoittanee lopullisesti tämän valtuustokauden olevan menetetyn yhteistyömahdollisuuksien kannalta ja uskon kaupunginjohtajankin ymmärtävän ettei hänellä tule enää olemaan toimintaedellytyksiä. Toivottavasti saamme tulevaisuudessa toimivamman hallituksen ja kaupunginjohtajaksi puolueettoman sillanrakentajan, jotta saataisiin Kitee uuteen nousuun.

Sivullinen veronmaksaja

Anonyymi kirjoitti...

Kannatetaan täälläkin uutta aihetta. Mutta tuo viemärin rakentaminen kunnasta toiseen säästää vuositasolla kuusinumeroisen luvun, kun ei tarvita ylläpitoa joka kylälle puhdistamojen vuoksi. Ja säästyy ropelien rikkoontumista remonttikulut noilla pienillä puhdistuslaitoksilla. Tämä siis merkittävää säästöä jos kuntaa jatka omillaan kymmenenkin vuotta.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjota matti vaikka lauvantaipäivystyksestä, tai siis siitä kun arvostettu hallitus ja virkamiehet estävät sen toimeen panon. Nim. Järki käteen.

Anonyymi kirjoitti...

Jotkut politikot vaattii toiselle politikolle lauantaipäivystystä rapulan hoitoa varten, aikamoista leikkiä veronmaksajan rahoilla ja sulle mulle politiikkaa. Voit tarkistaa matin fb sivulta. "kuntalainen"

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen hallitus haluaa leikkiä samanlaista päätöskyvytöntä hölmöä kuin valtionkin hallitus.

Anonyymi kirjoitti...

Kuntalaiselle, päivystykseen vain oikeita päivystystapauksia eikä mitään pikku sairauksia. Tuhlaus loputtava. tehkää lista mitä tapauksia päivystyksessä hoidetaan, jokainen tervejärkinen ymmärtää että päivystys on kiireellistä hoitoa varten varten.
kiteeläinen

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille 0.04: Haluaisin nähdä tuon laskelman kuusi numeroisesta säästöstä.

Anonyymille 08,34: olis ehkä parempi ettei tosikot olisi fb.ssa ollenkaan :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kuultua, hallitus muuttaa oman kokouksen esityslistaa sellaiseksi jotta saa mieluisan päätöksen, ennen kuulumatonta. jos tämmöiseen lähtee kok tai persut niin ei mene läpi.
Tätä ei ymmärrä Erkkikään. Selittäkää Osmo ja kumppanit miksi annoitte näin tapahtua :(

Anonyymi kirjoitti...

Onnex on alkuperäinen esityslista tallelle, siitä voi verrata. Koko ja Persut ne on muokannut esitykset haluamaan muotoon, tähän tarvii selityksen, miksi eikö luoteta enää omiin valituksiin?
seuraaja

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin että Osmo ja kumppanit olivat olleet sen verran pelimiehiä että tarjosivat neuvottelun aikana esittelijälle mahdollisuutta muuttaa esitystään, kun oli tullut selväksi että kirjoitusvirhe ei ole peruste oikaisuvaatimuken käsittelyn tyssäämiselle.
Kuulin myös että hallituksen puheenjohtaja ei olisi antanut periksi helpolla, vaan olisi päästänyt asian aluehallintovirastoon, jossa olisi saattanut tulla ikävä päätös esittelijän kannalta ja ohjeistus käsitellä asia taas uudelleen hallituksessa. Osmo ja kumppanit olivat halunneet saada asiasta oikean päätöksen, jossa kerrotaan että kiusaamista ei ole tapahtunut. Valitettavasti monet vielä olivat erimieltä ja pitävät näitä 12 edelleen syyllisinä johonkin tuntemattomaan. Päätöksestä ei kukaan ole jättänyt eriävää mielipidettä, joten kaikki olivat tietääkseni tyytyneet päätöksiin. Onko muilla parempaa tietoa?

Anonyymi kirjoitti...

Näille8.45 ja 8.50 anonyymeille tiedoksi, että hallitus ei muuttele esityslistoja vaan esittelijä, jos katsoo tarpeelliseksi ja asian kannalta järkeväksi. Sitten on toinen asia jos hallituksen jäsenet katsovat, ettei esitys tyydytä niin silloin voi tehdä muutosesityksiä haluamallaan tavalla. Tämä kuuluu demokratiaan. Oletko anonyymi sitä mieltä että muutosesitykset pitäisi jotenkin estää???

Anonyymi kirjoitti...

olen seurannut mielenkiinnolla tätä kiusaaja jupakkaa. Kun on lukenut pöytäkirjoja, lehtijuttuja ja blogikirjoituksia. Niin olen tullut seuraavaan päätelmään. Kun käyty läpi asiaa Maija Kaalimaan puolelta katsottuna niin hänen tuntemuksensa epäasiallisesta käyttäytymisestä ja ilmoitus työpaikkakiusaamisesta on ollut hänen tilanteessa ainut oikea ratkaisu. Epäasiallista käyttäytymistä on mm. ammattitaidon, osaamisen, sopivuuden mitätöinti. Epäasiallista käytöstä voi tehdä sorassa kontaktissa henkilön kanssa, puhelimen kautta, tekstiviestein, sähköpostin kautta tai sitten sosiaalisessa mediassa, blogi-kirjoituksin, lehtikirjoituksin. Työpaikkakiusaaminen miestäni ei toteudu kiusaamismäärityksen, pitkäkestoisuuden takia. Epäasiallista käyttäytyminen on selvää. Kaupunginhallituksen jäsenet joita on mainittu ja jotka ovat ottaneet aikanaan osaa edellä mainituin tavoin Kaalimaan tehtävänhoitoon ovat syyllistyneet työnantajan edustajana epäasialliseen käyttäytymiseen. Hallituksenjäsenen roolin sisäistäminen työyhteisössä on tärkeää koska nyt henkilöstöpolitiikan ylimmät linjoittajat ovat kyseessä. Hallituksen pitää pystyä käymään keskuudessaan keskustelu asiasta ja anteeksipyyntö /pahoittelu Kaalimaalle olisi välttämätön uskottavan toiminnan kannalta. Poliittisten puolueryhmien pitää miettiä keskuudessaan ovatko nykyiset hallituksen jäsenet sisäistäneet työnantajan edustajana toiminnan. Ei ole millekään puolueryhmälle eduksi jos epäasiallista käyttäytymistä vielä esiintyy.

Anonyymi kirjoitti...

Kiusaamisjuttuhan on kuin koulukiusaamisen oppikirjasta. On yksi ihminen, joka tuntee tulleensa kiusatuksi. On joukko, jonka tämä ihminen kokee kiusanneen häntä. Nämä kiusaajiksi arvellut ovat yhtenä miehenä ja naisena kuin kuoropoikia, katselevat kädet ristissä taivaalle niin puhtoisina että. Vieläpä arvelevat että kiusatuksi itsensä kokenut on syyllistynyt väärään ilmiantoon kun on kertonut tunteneensa joukon kiusanneen häntä. Hommma jatkuu niin, että kiusaajiksi arvellut alkavat jakamaan joukkoja 'meihin' ja 'niihin toisiin'. Jos et kuulu meihin, ilmassa on uhka, että olet seuraava.

Perinteisissä koulukiusaamistapauksissa kiusaajat syyllistävät kiusatun, oma syynsä kun kerran on semmoinen kun on. Asiaa selvitellessä kiusaajat usein syyttävät vielä kiusaajaa perättömästä kiusaamisväitteestä. Silloin opettajalta tai rehtorilta helpoin ratkaisu on, että lakaistaan asia maton alle sanomalla, että ei mitään kiusaamista ole tapahtunut. Kukapa nyt yhdestä kiusatusta välittäisi.

Kiteen asia on tietysti erilainen, kun juttuun on sekaantunut kaupungin viranhaltijoita, heidän esimiehiään kaupunginhallituksen jäseniä ja kunnianarvoisia kaupunginvaltuutettuja, ei siis mitään finninaamaisia koulupoikia ja -tyttöjä. Vai onko erilainen?

Matti Kosonen kirjoitti...

Tuosta osoitteesta voi jokainen itse tehdä mieleisensä tulkinnan tuosta kiusaamis asiasta :http://webdynasty.pohjoiskarjala.net/Dynasty/Kitee/kokous/201310037-24-1.PDF

Anonyymi kirjoitti...

13.33 ja 14.43 kirjoituksissa on asiaa.
kiusaajien on otettava peili käteen. Olen ymmärtänyt että he itse ovat ilmoittaneet olevansa osallisena tässä asiassa.
"kysyvä"

Anonyymi kirjoitti...

Voisivatko nämä kiusausasiantuntijat kertoa tuosta Matin linkistä, että missä kohtaa sitä valtuustoaloitetta se kiusaus sijaitsee?
Tämmöinen soratien tallaaja ei todellakaan löydä tuosta mitään siihen viittaavaa? Siinähän pyydetään ainoastaan laittamaan valtuuston päätös täytäntöön!

Anonyymi kirjoitti...

Taitas pittee hallituksen enemmistösiiven ihan ensiks kattoo peiliin ,miten läksivät purkamaan tätä vyyhtii ja miettii heijän missä mäntiin mehtään, sieltä se pitäs ruveta niihen oikomaan asioita.

Anonyymi kirjoitti...

Viekää hel:tissä tuo kiusaamisasia
käräjäoikeuteen, loppuu sen asian vatvominen ja hallitus pääsee vihdoinki tositoimiin, hakemaan ratkaisuja kuntamme taloudellisesen katastrofin ratkaisemiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi todella mielenkiintoista tietää miten Kiteellä hoidettaisiin asioita ja miten meillä menisi, jos hallitus olisi toimintakykyinen. Ja mikä tilanne olisi siinä tapauksessa, jos hallituksella olisi osaava, arvostusta nauttiva keulakuva. Muutamat Lahtela uskovaiset vannovat vielä nykyisen puheenjohtajan nimeen, mutta kuntalaisten ja varsinkin ympäryskuntien ihmisten silmissä Lahtelaa arvostetaan jo vähemmän kuin johtavia kepu-poliitikkoja. Silloin ollaan jo aika heikoissa kannatuslukemissa. Paikallislehti voisi tehdä kannatuskyselyn.

Anonyymi kirjoitti...

Ennen vanhaan oli sanonta, että ei niin syvvään sylykäse, jotta ei sylli nouse.
Sekatyömiehen ja entisen rehdin ilmiön aiempien vuosien ja nykyhetken toimet osuvat kuin nappi raksiin tuon vanhan viisauden kanssa. Senaattorista on tullut entiesen maalaisliiton ja nykyisen kepun parhainta sylikoirarotua, kera kaatopaikka vahdin.

Anonyymi kirjoitti...

Vai säästyisi kuusinumeroinen summa jos Kesälahden likavedet putkitettaisiin Kiteen puhdistamolle? Tiesithän että tämä ajatus perustui laskelmiin että Puhokseen rakennettaisiin kokonaan uusi puhdistamo jonne myös Kiteeltä poistuvasta puhdistamosta lietteet pumpattaisi siihen erikseen rakennettavaa siirtoviemäriä myöten. Olisitko valmis sijoittamaan siihen projektiin paljonkin kaupungin varoja?
Taidat olla melkoinen huumorimies/tai nainen, kun moista legendaa pistät.
Kai tiedät, että putkisto maksaisi syrjäsalmesta Kesälahdelle lähes 3000000€. Siis kolme seitsemän numeroista lukua, joita sitten kuusinumeroisella luvulla pois maksaisit ja vielä voitolle jäisit. Sen päälle vielä se Puhoksen puhdistamo ja Kiteen putsarin alasajo sekä siirtoviemäri Puhokseen ym ym. Ei taida olla uskottava tuo sinun avauksesi kannattavuudesta?

Anonyymi kirjoitti...

Lukiessa näitä juttuja,ei voi kuin todeta.Mtten alhaalla ihmisraukat,kuin raadoilla kiuppuvat korpit ja haukat,missä on sivistys missä on aatteet?

Anonyymi kirjoitti...

Kuntalaiset kommentoivat asioita juuri kuten kukin näkee ja kokee. Olisihan se aivan käsittämätöntä jos sivistysvaltiossa, näin ei voisi toimia.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kiteeläisten kannan otot ovat kaikkea muuta kuin sivistyksen tuotetta.Jos tämä on sivistysvaltion kehitys?Säälittävää!

Anonyymi kirjoitti...

Taas on "Mielensäpahoittajat" käyneet lukemassa blogia ja siunailemassa menoa.

Jos näistä kirjoituksista menee "nenä lotkolle", kannattaa ehdottomasti jättää lukematta kaikki blogit.

Mutta, mutta, on sanonta "Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa":

Anonyymi kirjoitti...

Kannanotot ovat kuntalaisten aitoja huolestuneita näkemyksiä, luottamushenkilöiden toiminnasta heidän ohjastaessaan Kiteen taloudellisen ja henkisen syöstykierteen syövereihin.

Anonyymi kirjoitti...

"Lukiessa näitä juttuja,ei voi kuin todeta.Mtten alhaalla ihmisraukat,kuin raadoilla kiuppuvat korpit ja haukat,missä on sivistys missä on aatteet?"

Näin sanoo joku anonyymi 2.3. klo21.36.
Alas on vajonnut kyllä ylimmät päättäjätkin Kiteellä, kun ei millään nöyrrytä valtuuston tahtoon. Mukana niin virkamiehiä, kuin myös paikallisia pintapoliiitikkoja. Näistä tosiaan takavuosien "rehti ilmiö" päälimmäisenä kyykyttämässä valtuustoa. Mallia on näköjään otettu rajan takaa, jossa toimii kyseinen "juntta" toimintamalli ja seuraukset ovat nyt käsillä.

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin alkaa epäilyttää, että nauttiiko hallitus valtuuston luottamusta? Mittautuksen paikkahan tuo taitaisi olla.

Anonyymi kirjoitti...

Mikäli Kitee ei kykene puuttumaan henkilöstökuluihin,ei liene toivoa talouden tasapainottumisesta,eikä niihin puututa demarit pitää siitä huolen.Joensuu pisti taloutensa tasapainoon pika vauhtia,keinoina Palkattomat virkavapaat,lomautukset jne.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteehän pystyy säästämään eniten hyvän johtamisen kautta.

Niimpä onkin ensi arvoisen tärkeää valita tehtävänsä osaavat johtajat mm. perusturvaan. Enää ei voida jatkaa näillä entisillä. He ovat ammattitaitonsa näyttäneet ja negatiivisettulokset on nähtävissä.

Anonyymi kirjoitti...

Pelkkä johtaminen ei yksin auta, vaan on tehtävä samoin kuin muutkin persaukiset kaupungit. Nyt Oulussakin palkattomat vapaat lomautusten siaan ja kaikki tyytyväisiä. Mutta Kiteellä ei mitään mahdollisuuksia kun työmies on johdossa, ennen lopetetaan koulut kun toimitaan talouden kannalta järkevästi!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvään johtamiseen kuuluu myös ammattitaitoiset henkilöt johto ja henkilöstöhallinto tehtävissä. Onko Kiteellä näin toimittu, siis onko koulutuksella ollut merkitystä valinnoissa?

Anonyymi kirjoitti...

Äänestäjien mielistelijöistä ja ketkuilijoista ei ole johtajiksi, eikä kunta talouden kuntoon laitajiksi, populisteina ja vastuun pakoilijoina, he kyllä menestyvät.

Anonyymi kirjoitti...

Noinpa juuri!

Anonyymi kirjoitti...

Onpa aikoihin eletty Kiteellä. Lueskelin hallituksen esityslistaa ja yllätyksekseni huomasin valtuuston päätöksen joutuneen laittomien listalle esittelijän toimesta. Empä muista moista tätä ennen Kiteellä tapahtuneen, vaikka vuosia olin itsekin valtuutettuna. Onkohan nyt tapahtumassa se mitä monet arvailivat Auvisen valinnan yhteydessä. Kyvyttömyys hahmottaa paikkansa kaupungin päätöksen teossa. Nimittäin ei ole kaupungijohtajan tehtävä alkaa spekuloimaan kuukauden kuluttua valtuuston päätöksen lainmukaisuudella, vaan hänen tehtävänsä on varmistaa päätöksen teko hetkellä mennäänkö lain mukaan vai ei. En huomannut kokouksen päätöslistassa mitään mainintaa kaupunginjohtajan huomautuksesta tai muusta kannanotosta päätöksen laillisuuteen. Herääkin kysymys ollaanko tekemässä politiikkaa tällä hallituksen esityksellä?

Anonyymi kirjoitti...

Lupasikohan kj. Auvinen sittenkin liian heppoisin perustein pelastaa Kiteen talouskatastrofilta? Esitysten tulisi pysyä valtuuston päätösten ja kuntalain raameissa ja nyt tuo linja näyttää eriskummalliselta.

Anonyymi kirjoitti...

Persuilla oli munkkikahvi tarjoilu Kiteellä Sokkarin edessä 7.3 klo 14.-17 tulin töistä klo 16.10 mutta puoti oli jo pistetty kiinni ja piikkikään ei ollut auki ilmeisesti siellä oli töissä osaaika persut kun olivat häipyneet paikalta olisi ollut mukava kuunnella pilkakduksia Kiteen kuntapolitiikasta.

Anonyymi kirjoitti...

Jospa kahvivieraita oli niin runsaasti, että "soroppi loppui kesken"

Anonyymi kirjoitti...

Munkit oli varattu 100 henkilölle ilmoituksen mukaan ja tämäkin tilaisuus kustanettiin puoluetuella niin siinä oli persujen loko siinnä ilmoituksessa

Anonyymi kirjoitti...

Matti kun olit sitä mieltä, että päivystyspäätös taannoisessa valtuuston kokouksessa oli kaikin puolin oikein ja kunta lain mukainen, kuitenkin ensi maanantain hallitukselle tehty esitys näyttää jotain muuta. Valaisepa näkemystäsi hieman lisää, että matti meikäläinenkin ymmärtää missä päivystysasiassa oikeasti mennään.

Anonyymi kirjoitti...

Ammattipoliitikko ei hätäänny vaikka kaupunginvaltuusto tekee "väärän" päätöksen. Päätöshän on helppo muuttaa oikeiden henkilöiden tuella. Kun äänestetään riittävän monta kertaa niin demokraattinen päätöksentekosysteemi tuottaa satavarmasti halutun tuloksen.

Anonyymi kirjoitti...

Miknkälainen ajatuksen juoksu lienee ollut entisellä lainlaatijalla, nykyisellä sekatyömiehellä, kun ei edes vihjaisut ko. valtuuston kokouksessa, että kuntalain mukaan metsään mennään tällaisella päätöksellä, lieköhän rehti ilmiön mieleen juolahtanut populismin ihanat vuodet jollon tuontapainen toiminta kohotti omaan kannatusta, kuin hiiva pullataikinaa.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti hallitus torppaa Lahtelan ja Auvisen ristiretken demokratiaa vastaan. Se lienee keskustasta kinni, demarithan ovat aina virkamiehen puolelle.

Anonyymi kirjoitti...

Juupa juu, virkamiehiltähän voi saada silmät kiinni tukemisesta kivoja vastapalveluksia kunnan varoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt valtuutettujen pitäisi kyllä seuraavassa kokouksessa missä käsitellään tätä päivystys asiaa ja päätetään siitä toivonmukaan ilman muotovirheitä selvittää kaikki jääviydet ja röhvelöt tämä kaikki on valtuutettujen vastuulla.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa Matilla olla halu päästä itellä hallituksen puheenjohtajaksi, kun koko ajan täällä arvostelee ja haukkuu sitä ja vaatii sen uusimista. (varsinkin Esa tuntuu olevan Matin maalitaulu). Onko se niin pelottavaa olla siinä teknisen lautakunnan puheenjohtajan puuhassa, kun tulossa on isoja rakennuksia, joiden asiantuntijana siun johtaman lautakuntaa pitäs olla? Taisit huomata, ettet tullu hoitaneeksi Arppen koulun suunnitteluvaihetta riittävän ripeästi kun nyt on kuulema jo ihan myöhästä muuttaa suunnitelmia. Ei siinä mitä - vaihtakkee hommat Esan kanssa. Katotaan pärjäätkö sie paremmin hallituksen johossa. Ja Esa lautakunnassa. Nimim. Kalifiksi Kalifin paikalle?

Anonyymi kirjoitti...

Matti nykyistä puheenjohtajaa, tuskin huonommuudessa voittaisi.

«Vanhin ‹Vanhempi   201 – 271 / 271   Uudempi› Uusin»