sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

VIISI VIIKKOA EDUSKUNTAVAALEIHIN


Alkupuhe:

Viime kirjoituksestani onkin jo vierähtänyt kotvanen, en tiedä onko kyseessä iän tuoma väsymys vai kirjoitus aiheiden puute. Olen huomannut, että blogistani on muodostunut keskustelu palsta (edellisessä kirjoituksessani yli 1000 kommenttia), tämä taas ei ole ollut kaikkien mieleen ainakaan eräiden päättäjien. Mielestäni päättäjien (ja myös viranhaltijoidenkin) on kestettävä arvostelua omasta toiminnastaan. Ainakin minä kestän sen.

 -----------------------------------------------------------

Eduskunta vaaleihin on aikaa enää n. kuukausi eikä kaikki vieläkään tiedä ketä äänestää tai edes mitä puoluetta. Minun tapoihini ei ole kuulunut lähteä agiteeraamaan ihmisiä, mutta en voi olla kertomatta omaa näkemystäni vaalikauden tapahtumiin ja yleensä nykyisten puolueiden toimintaan.

Minun on ollut vaikea hahmottaa näitä eduskunnan viimeisiä tapahtumia, vaikka seuraankin politiikkaa melko aktiivisesti. Syy hämmennykseen on se, että monet isot ja yhteisesti linjatut asiat jäivät viimeisille viikoille ja päiville. Joissakin asioissa loppui aika, joissakin jarrutettiin tietoisesti, joissakin kikkailtiin menettelytavoilla ja jotkin asiat olivat toisiinsa sidoksissa. 

Viimeksi mainittujen osalta tapahtui ilmeisesti dominoilmiö. Eli kun esim. toisen asteen koulutuksen järjestämislaki ei ehtinyt sivistysvaliokunnan puheenjohtajan (Kok)  ja opposition jarrutuksen vuoksi päätettäväksi, ei ollut mitään mieltä viedä siihen kuuluvaa rahoituslakiakaan eteenpäin. Muutoin olisi leikattu ammatillisesta koulutuksesta ja lukioista ilman, että olisi tehty järjestäjäverkkoa koskeva rakenneuudistus. Lopputuloksena olisi ollut pelkkä raju aloituspaikkojen ja yksiköiden karsinta, kun ei olisi ollut lakiin perustuvaa muuta keinoa. Sama tilanne oli opintotuen rakenne uudistuksessa.

Stubbin mielestä politiikka on rikki. Oma käsitykseni on, että rikki on ollut hallituksen johtaminen. (kokoomuksen puheenjohtajan ja sihteerin vaihto oli lottovoitto muille puolueille).

Vaalikauden loppu jätti ikävän maun, eikä talous- ja työllisyystilannekaan ole korjaantunut tavoitteiden mukaisesti. Valitettavasti kansainvälinen taloustaantuma ja Venäjän ongelmat vaikuttavat meihin muita enemmän eikä ainakaan Venäjän tapahtumat olleet ennakoitavissa.

Seuraavalla vaalikaudella on edessä monin tavoin vaikea urakka. Viimeisten viikkojenkin jälkeen on toivottava, että nyt ei revitä rikki, vaan rakennetaan. Niin puolueiden, työmarkkinajärjestöjen kuin kansalaistenkin kesken. Ilman keskinäistä yhteistyötä Suomi ei nouse eikä pärjää.

Paljon hyvääkin hallitus sai aikaan. Perustuloon tehtiin historiallinen 100e/kk korotus, poistettiin puolison tuloihin perustuva tarveharkinta, pienituloisten, myös pienten eläkkeiden verotusta kevennettiin ja isotuloisten kiristettiin, saatiin lapsivähennys, saatiin nuorisotakuu, saatiin lait vanhuspalveluista ja sosiaalihuollosta, säilytettiin eläkeläisten maksuttomat kalastusoikeudet…

Millä eväillä sitten puolueet menevät vaaleihin

Keskusta on kasvanut korkoa oppositiossa ja uusi puheenjohtaja on viisaasti suunsa kiinni pidolla saanut aikaan uskomuksen osaavasta ja kaikki tietävästä puoluejohtajasta. Keskustan asemaa suurimpana puolueena ei uhkaa muu kuin keskusta itse eli tarvittaisiin toinen samankaltainen munaus kuin tämä keskioluen vieminen Alkoon päätös ennen kuin kepun paalupaikka olisi uhattuna.

Kokoomus onnistui useamman vaalikauden puheenjohtajansa ja puoluesihteerinsä ansiosta kääntämään hallituksen ikävät päätökset muiden puolueiden syyksi ja ottamaan kaiken kunnian itselleen hyvistä päätöksistä. Vastaavaan menettelyyn ei nykyjohdolla riitä taito ja se näkyy kannatuksen rajuna pudotuksena. Hallituksen kalkkiviivoilla tehty mahalasku menee pääministerin piikkiin ja tulee entisestään viemään äänestäjiä vasemmalle.

Perussuomalaisten aaltoliike kannatus mittauksissa tekee heidän lopullisen tuloksen ennustamisen vaikeaksi. Yhden asian (tai tässä tapauksessa kahden, Kreikka ja maahan muutto) liikkeiden kannatus on yleensä lyhyt aikaista (kestää yleensä yhden tai kaksi vaalikautta). Soini on hieno säätöisillä lausunnoillaan pohjustanut paikkaa hallituksessa, nyt Kreikan tukipaketit eivät ole enää hallitukseen menon este. Samoin hän on lieventänyt kantaansa maahanmuutosta. Joten ikäväkseni on ilmoitettava perussuomalaisten kannattajille Kreikan tukeminen jatkuu jos tilanne niin vaatii ja Suomi ottaa edelleen pakolaisia olivat perussuomalaiset sitten hallituksessa tai ei. Nämä muoti ilmiöt alkavat olla loppuun kaluttuja.

Demarit lähtevät vaaleihin vanhoilla  hyviksi havaituilla teemoilla työtä , tasa-arvoa
ja turvallisuutta. Nämä teemat ei selittelyjä kaipaa. Rinne on lunastanut hyvin lupauksensa puheenjohtajana ja uskon kakkos paikkaan vaaleissa.

681 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   201 – 400 / 681   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Onko tosiaan niin ettei kaupunginhallitus ole lupauksistaan huolimatta käsitellyt tuot asiaa uudelleen, vaikka on näköjään hallintooikeudellekin niin luvannut?
Näistä jutuistahan käy ilmi että asiassa ei ole kuultu ketään asianosaisia, vaan on lähdetty tekemään hallituksen toimesta päätöksiä oilla 13 ihmistä on leimattu työpaikkakiusaajiksi.
Joku täällä kirjoitti, että uusi kaupunginjohtaja olisi luvannut käynnistää asian käsittelyn uudelleen OIKEALLA tavalla, johon kuuluu osallisten kuulemiset ym kommervenkit.
Eikö lopulta olisi aika niidenkin jotka ovat tässä tyrineet tunnustaa virheensä ja lopettaa asian käsittelyn venkoaminen ja jarruttaminen, kun se ei taida autaa asiaa unohtumaan.
Ymmärrän hyvin noiden leimattujen halun saada oikeutta kohtuullisessa ajassa. Nythän olette puineet tätä jo kaksi vuotta ja olette saaneet vain lisää ongelmia aikaan ja perusasia on vielä aloittamatta.
Järki käteen!

Matti Kosonen kirjoitti...

Ehdin lukea aprillipäivänä ilmestyneen Koti-Karjalan vasta nyt aamulla.

Oli varmaan kaupunginjohtajan oma aprillipila, mitä hän kertoi talouden seurannasta.

Anonyymi kirjoitti...

Ei haittaa jos heitto on oikeaan suuntaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Eikö Kiteelläkin pitäisi tynkä kaupunginhallituksen tuomitsemat kiusaaja valtuutetut erottaa kaikista luottamustehtävistään???
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja voisi ottaa asian käsittelyyn hallituksessa ja viedä sen sitten valtuustoon päätettäväksi. Asiahan pitäisi saada loppuun käsitellyksi.

Matti Kosonen kirjoitti...

Minusta kiusaaminen on niin vakava asia, että se pitää selvittää pikaisesti eikä vetkutella asian kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Jos asiaa ei tuoda hallituksen käsittelyyn, tehkää kaupunginjohtajaa, kaupunginhallintojohtajaa ja hallituksen puheenjohtaja Esa Lahtelaa sekä valtuuston puheenjohtaja Sinikka Musikkaa kohtaan vastaavanlainen kiusaamisilmoitus kuin Maija Kaalimaa teki teitä vastaan.
Puheenjohtajiston on valvottava, että asiat otetaan kokouslistalle sovitusti/luvatusti. Kaupunginhallitus on luvannut kh:n päätöksellään 28.4.2014 § 143käsitellä asian uudelleen ja ilmoittaa päätöksensä hallinto-oikeudelle. Vieläkään lähes vuoden kuluttua asiaa ei ole useista todistettavista pyynnöistä huolimatta otettu käsitelyyn. On siis selvästi kiusattu tynkäkaupunginhallituksen kiusaajiksi tuomitsemia kaupungin valtuutettuja pitkittämällä asian käsittelyä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen kaupungin talous paranisi vielä kun ns. liitoskuntien työntekijöiden ja viranhaltijoiden 5 vuoden irtisanomissuoja poistettaisiin.
Päästäisiin saneeraamaan kunnolla kuntia.

Nyt keskustalaiset ajamaan asiaa, että kuntien suojatyöpaikat saataisiin pois.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö kukaan ole huomannut, että kunnan työntekijöiden 5 vuoden irtisanomissuoja on perustuslain vastaista.

Mikään puolue ei älynnyt arvostella 5 vuoden irtisanomisuojaa, silloin kun kuntien yhdistämislainsäädäntöä säädettiin, niin syvälle on mennyt Suomen puolueiden pöljyys.

Soinikin arvosteli asiaa vasta myöhemmin, vaikka oli itse lakia säätämässä.

Anonyymi kirjoitti...

On kaupungin työntekijöiden määrä vähentynyt vaikka on irtisanomissuoja. Tekosyy jos jossain kunnassa väitetään ettei voi vähentää kun on irtisanomissuoja.

Yhtä älytöntä on nimittää kaupungin työpaikkoja suojatyöpaikoiksi. Mitä sillä saavutetaan? Kaupungilla on töitä joiden tekemiseen tarvitaan työntekijöitä,ihan tavallisia työntekijöitä niin kuin muuallakin.

Anonyymi kirjoitti...

Ettekö te osaa Kiteellä tehdä mitään niin kuin lait ja asetukset sanoo. Tuokin työsuojeluilmoituksen käsittely luulisi olevan tiedossa miten se on hoidettava. Kyllähän tuo politiikka taitaa olla etusijalla ja vasta toiseksi mietitään lakien noudattamista.
Hyvin oli mairea hymy Esa Lahtelalla lehdissä Auvisen rinnalla, mutta onko osaaminen ja lakien tuntemus jäänyt kansakouluasteelle?

Anonyymi kirjoitti...

Musikka vois pyytää jonkun kirjoittamaan kiusaamisasiasta hänen nimellään ja kansanedustaja ehdokkuus tittelillään...

Matti Kosonen kirjoitti...

Minusta Musikan eilinen lehtikirjoitus oli todella hyvä ja asiallinen, vai mitä sanovat Sinikan puoluetoverit?

Anonyymi kirjoitti...

Uskomatonta että "kansanliike" puolueessa Kiteellä ajetaan niin rankasti " kaksilla rattailla, kun kansanedustaja ehdokas on täysin eri linjoilla kuin koko muu porukka tuossa terveyskeskus asiassa.
Onkohan tuo jo vaalikikkailua konsanaan?

Anonyymi kirjoitti...

Kepu pettää aina. Vai voiko joku tuon todistaa toisin?

Anonyymi kirjoitti...

Kepu ottaa vaalivoiton varmasti. Ei ihmiset ole hölmöjä. Näitä teijän juttujakaan ei kukaan fiksu ihminen lue.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Matin bogi on juuri sitä vääräntiedon levittämisä josta Liperissäkin on annettu ankarat tuomiot. Miksi tämän blogin pitäjä antaa jatkua tälläisen kirjoittelun sitä sopii kysyä ? Hän on suurin syyllinen päätoimittajan ominaisuudessa kun ei poista näitä herjaavia kirjoituksia jossa selvästi jo nimetään kestä on kysymys vaikka asiat on päätetty jo ajat sitten ja ne ei ole johtaneet sanktioon kenenkään kohdallagdohi

Anonyymi kirjoitti...

Lueppa ihan huviksesi 28.4.2014 pidetyn hallituksen kokouksen pöytäkirjasta § 143 itse ja lue se tupailloissa myös muille kavereillesi. Hallituksen pitäisi kylläkin tehdä päätökset omissa kokouksissaan eikä tupailloissa. Toisaalta olis kiva tietää mitä siellä tuvat täyteen illoissa olette päättäneet kun tuossa asiasta niin vihjaat.

Anonyymi kirjoitti...

Juu tynkähallitus päätti vaikka sillä ei oikeusoppineiden mukaan ollut mitään oikeutta ottaa syyllisyydestä mitään kantaa. Nyt yritetään pyöritellä asiaa ja selitellä ettei kukaan ole saanut sanktioita, vai ei ole. Useampi henkilö on menettänyt työtarjouksia ym kun asiakkaat ovat epäilleet kiusaajaksi noiden lehdistössä olleiden ulostulojen takia. Googlettamalla löytyy kuka on ollut aktiivisin tiedottaja asian tiimoilta. Jäljet johtavat Kokkoahon suuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

Matin bogissa sensuroidaan ei haittaa mittään lopputulema on sama kun Airaksisella

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 18.18 milloin oikeudekäynti alkaa kun on jo jalanjälet nähty ja onko jo syyteharkinnasta päätetty?

Anonyymi kirjoitti...

Sinikka ilmeisesti tietää tuvat täyteen tapahtumista kannattaa kysyä siltä että noudattaako hän sitä valtuuston tekemää päätöstä epäilen 1

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti kulman kundi suorittaa esitutkinnan !

Matti Kosonen kirjoitti...

Lueskelin tuon asian erivaiheet hallituksen pöytäkirjoista ja jos saamani tieto kaupunginjohtajan näkemyksestä päätöksiin pitää paikkaansa (lukemani perusteella uskoisin että pitää) niin onhan Kiteellä taas soppa keitetty.

Anonyymi kirjoitti...

Vanhat tutut soppamestarit jälleen asialla, voi tätä politikointia voi😥

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Omon jokot on taas valmiustilassa aiheena vanhojen muistelu nyt eltään sellaista aikaa että kaikenlainen hyvästely ja kättely kepun kanssa katsotaan suhmuroinniksi !

Anonyymi kirjoitti...

Kerrotko Matti mitä se kaupunginjohtajan aprillipila sisälti kokonaisuudessaan? Kiteen talous on saatu hyvään kuntoon vastuullisten päättäjien ja hyvien virkamiesten johdolla ja se on totta eikä mikään aprillipila !

Matti Kosonen kirjoitti...

Talouden seurannan ajantasaisuutta vähän epäilin aprillipilaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Matti sinä olet edelleen sitämieltä että Kiteen hyvät talousluvut ovat aprillia!

Anonyymi kirjoitti...

Musikan kirjoitus Koti-Karjalassa oli ihan hyvä. Eikös hän kuitenkin ole kiteeläinen valtuutettu? Miksei hän ole vaikuttanut asiaan omassa ryhmässään paikallisella tasolla, vaan keskustan linjahan on ollut aivan muu kuin Musikan kirjoitukset. Epäilyttää hänen kykynsä hoitaa asioita suuremmissakaan piireissä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 11.13: Ammattiauttajat voivat auttaa sinua lukihäiriösi kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Kristus nousi kuolleista, kuolemalla kuoleman voitti ja haudoissa oleville elämän antoi.

Hyvää Pääsiäistä kaikille maailmankatsomuksesta riippumatta !

Anonyymi kirjoitti...

Ei uskois, että kuuleman mukkaan errään korkiiaarvoisen viranhaltijan puoliso noin kiihkosti tiälä kommentoipi muihen paska kommenttija. Taittaa olla kiitoksen puutteessa hiännii. Kiitos !

Anonyymi kirjoitti...

Minnekkäs se hävisi se Matin kertomus siitä Airaksisen kovasta tuomiosta jossa Matti totesi että noinkin voi käydä jos täällä kirjoittelee sopimattomia ?

Matti Kosonen kirjoitti...

Enhän minä näitä juttuja tarkoittanut kun nämä eivät ylitä tuomitsemiskynnystä vaan noita työpaikkakiusaamisia ja kunnianloukkaus juttuja.

Anonyymi kirjoitti...

Onkos siellä joku taas loukannut kunniaa ja kiusannut entiset jutut on jo käsitelty uudet jutut on käsiteltävä erikseen jos joku tekee työsuojeluilmoituksen en ole kyllä kuulut keltään.Ihmettelen jos näitä ruvetaan uudestaan puimaan ja kenen toimesta !

Matti Kosonen kirjoitti...

Kuulin, että kaupunginjohtaja haluaa käsitellä ne uudelleen kun eivät ole ihan menneet lakien ja asetusten mukaisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Valtuusto päätti vuosi sitten, että vuoteen 2018 mennessä alijäämät katetaan. Sitä varten jodiutte tekemään monia kipeitä säästöjä. Nyt olettekin "pyytämättä ja yllättäin" saaneet tuloja sekä säästöjä merkittävästi enemmän, joilla tuo tavoite olisi kevyesti toteutunut ilman noita hölmöjä säästöjä.
Onneksi Musikkakin on opposition rintamassa hoitamassa niitä palveluja takaisin viimeistään syksyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Vai yrittää hallitus estää kiusausasian käsittelyn, jopas on outoa puhetta. Hallituksen on vaan nyt tunnustettava, että asian hoito meni työmieheltä täysin metsään ja se on vaan tehtävä uudelleen kun ei ensimäinen käsittely onnistunut menemään lakien mukaan. Tämä ei ole kenestäkään muusta kiinni kuin hallituksen puheenjohtajasta, kun hän ei ole vaatinut asiaa virkamiehiltä esiin vaikka niin lupasi vuosi sitten kun hallintooikeus niin vaati.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä hän on niiltä ajoilta jolloin oli kaupunginjohtajana Kirsi Hämäläinen ja Jorma Turunen katselin niitä päätöksiä siellähän on muitakin johtavia virkamiehiä jo poistunut organisaatiosta jos tälläiset toimet käynnistetään uudelleen niin ihmettelen miksi kun kaikki ovat silloin tyytyneet niihin päätöksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Paitsi 12 jotka olivat näköjään tehneet oikaisuvaatimuksen syynä päin mäntyä käsittely. Ei kannata keksiä mitään selityksiä, vaan homma käyntiin ja sillä siisti. Muuten jauhatte tätä vielä seuraavien vaalienkin ohi.

Anonyymi kirjoitti...

Tynkähallitus on näköjään kumonnut ne päätökset joissa totesivat, että henkilö on vaan tuntenut että häntä kiusattiin, mutta hallitus ei sellaista ollut havainnut näiden 12 henkilön tehneen.
Tämä on kuulema tapahtunut kun Kaalimaa on valittanut hallintooikeuteen, ettei asiaa ole käsitelty lakien mukaan. Oikeus hyväksyi tämän ja määräsi uudelleen käsittelyn näiden 12 oikaisuvaatimuksille. Siis kukaan ei vielä ole tyytynyt mihinkään päätökseen, vaan homma on täysin alkutekijöissään. Tosin matkalla on tainnut tulla oikeatakin epäasiallista käytöstä näitä 12 kohtaan ja sekin on selvitettävä pikimmiten.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen kiusausasia pöytäkirjojen mukaan ja muitten asiakirjojen valossa.
Kaalimaa tekee kiusaamisilmoituksen kirjallisesti kaupunginhallitukselle. Kaupunginhallitus ottaa asian käsittelyyn ja työhyvinvointipäällikkö valmistelee asian laajennetulle hallitukselle 30.5.2014. Puheenjohtajana on pöytäkirjan mukaan toiminut Esa Lahtela ja sihteerinä Tuija Vaittinen. Ko. Tynkähallitus tekee päätöksen, että Kaalimaahan on kohdistunut häirintää kiusaamista jne. syytettyjen (niiden 13, jotka vaativat valtuustonpäätöksen täytäntöönpanoa kirjallisesti allekirjoittaen ko. asiakirjan) taholta. Asiasta informoidaan laajasti koko valtakunnan alueelle lehdissä, tv-ssä kaiken maailman alueuutiset mukaan lukien. Tynkähallitus on varma asiastaan. Pöytäkirjaa kuitenkin muutellaan jostain ihmeen syystä puolenkymmentä kertaa kertomatta edes asiasta kokouksessa mukana olleille. Nytkään mukana olleet eivät edes tiedä mitä sinne on kirjoitettu ja muutettu viimeiseksi. Asiaa vatuloidaan hallituksessa tynkähallituksen voimin uhmakkaasti puoleen ja toiseen kunnes Kaalimaa varovasti kysyy, että saisko hänkin sanoa jotain asiaan jos se kerran häntäkin koskee. Vasta silloin sumu ja kiihko silmissä hälvenee ja valkeus tulee. Herranen aika, ai niin. Kaikki eivät edes muista kuka tämä Kaalimaa on, kunnes joku sanoo, että hän on se kiusaamisilmoituksen tekijä.

Kaksi vuotta myöhemmin sitten uusi kaupunginjohtaja vihjaa, että ottettaisko se kiusaamisasia uudelleen käsittelyyn kun sen tutkinta on lähtenyt alkumetreiltä lähtien päin pe...tä. Tutkinta on tehty kaikkien ts-lakien vastaisesti. Ei ole edes kuultu virallisesti syytettyjä eikä syyttäjää. Vain ABC:ltä ja Kuppiisen aulasta on käyty kyselemässä parlamentilta miten tuo assii mahtas olla ja piätökset on tehty sen mukasesti.
Ensimmäisen kerran kuulemma koko kaupunginhallitus kepu ja demarit mukaan lukien koko puheenjohtajisto on sitä mieltä, että asia on käsiteltävä uudestaan alku metreiltä lähtien. Päätöstä ei vielä kuitenkaan tehdä eikä pöytäkirjaan mitään merkitä kun kokkous on jo varmuuvven vuoksi koppautettu loppummaan.
Kukahan on tili-/ korvausvelvollinen jatkossa? Varmaan myö veronmaksajat.

Anonyymi kirjoitti...

Kulmalan Kari pistää rattijuopot tiukille eli ajoneuvo valtiolle miten sitten käynee jos kaveri ajaa varastetulla tai osamaksulla ostetulla autolla.

Anonyymi kirjoitti...

Matin blokissa näyttää olevan noita aprilli piloja pilvin pimen ja mies vain hykertelee

Anonyymi kirjoitti...

Kertoisko joku mitä tarkoittaa tynkähallitus?

Anonyymi kirjoitti...

Täällä näköjään kaksi kh:n jäsentä on ruvennut vuodattamaan katkeruuttaan kiusaamisjutussa nyt näyttää tyhjäntyön tekeminen alkaneenvan joka lopulta ei johda mihinkään.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa on tällä hetkellä tynkähalitus josta on lähtenyt karkuun Vihreät ja Vasemmistoliitto jäljelle on jääneet vastuunkantajat

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kaikki rattijuopot iänestämmään tämä polissikonstapel Kari Kulmala eduskuntaan, jotta ei ole tiällä kytteemässä meitä kansalaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Niin Kiteelläkin on tynkähallitus täällä kaksi PerSKokkaria Matin blokissa harjoittaa oppositio politiikkaa

Anonyymi kirjoitti...

Poliiseja äänestää vain ne ihmiset, jotka haluavat kuria ja kärjestystä.

Poliisi ei ole terveen ihmisen valinta.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi tuttava esitti, että käy lukemassa Matti Kososen blogia ja siitä herännyttä keskustelua-

Ja on todettava, että kyllä tätä lukee mielummin kuin Koti-Karjala lehteä. Niin monenlaista MIELIPIDETTÄ että.

Osa kirjoittajista on tosikoita, osa veitiköita, niin kuunaan kuin Kansan radiossa.

Pyhää Pääsiäista Matille ja teille kaikille kirjoittajille

Anonyymi kirjoitti...

Juupajuu, tämä loki on nähtävästi alueen ainoa oikean tiedon lähde, kun lehdistö taitaa olla aina jonkun talutusnuorassa ja jutut sitä mukaa 😩

Anonyymi kirjoitti...

Koti-Karjala lehdestä on toki sanottava, että siitä on tullut uusi Karjalan maa - lehti. Ei niin pientä keskustalaista tapahtumaa tai lantaneuvoksen syntymäpäivää, ettei siitä olisi lehdessä juttua.

Nyt on kuvia keskustan Musikasta, ihan ilmaiseksi. Musikkaa edestä. Musikkaa takaa. Luuleeko ne siellä toimituksessa, ettei me huomata sitä puolueellisuutta.

Lisäksi lehden agressiivisuus perussuomalaisia kohtaan on ihan räikeää.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja ei nykyisin kerrota valtuuston äänestyksistäkään yhtään mitään.
Mistä me tavan tallaajat muuten voimme seurata valtuutettujen edesottamuksia jos tiedotusvälineet eivät kerro mitään.
Karjalainenkin kertoo joensuun päätöksistä melko tarkkaan, vai eivätkö virkamiehet Kiteellä anna tietoja ulos lehdistön käyttöön.
Onneksi täällä on jotain pohjatietoa päätösten taustoista ja joskus äänestystietojakin. Jatkakaa ehdottomasti tätä keskustelua, niin me äänestäjät saamme hyvää tietoa täältä. Hyvää pääsiäisen jatkoa politikoille!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä taas oli paksua potaskaa Koti-Karjalaa kohtaan. Eihän tämän päivän Koti-Karjalassakaan ollut Kideksen jutussa yhteydessä hallituksen pj eikä valtuustonpj. edestä eikä takaa kuvattuna. Aivan käsittämätöntä tuollaiset syyttelyt siis.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on sitten Laakkosten lehti Karjalainen jakanut kansanedustajapaikat Savo-Karjalassa,
mittee sitä sitten enee männöö iänestämmää kun tulos on tuo.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä teki. Lisäksi Karjalaisessa oli ovelasti kirjoitettu, että kuinka kaikilla puolueilla on siitä huolimatta mahdollisuus saada lisäpaikkoja.

Tällä konstilla saadaan puolueet polttamaan rahaa vaalimainoksiin lehdessä ja joka euro tuo lissee rahhoo Laakkosille.

Vaalien jälkeen sitten lehdet kirjoittavat kuinka puolueet polttivat rahaa mainontaan.

Anonyymi kirjoitti...

Karjalainen kirjoittaa etusivullaan myös:
"Kyselyn SDP:lle antama 17,5% kannatus on historiallisen alhainen".
Tästä näkyy että on siirrytty avoimempaan tiedotusaikaan, kun somesta saa todellista tietoa mitä puolueet ja edustajat tekevät vaalikauden aikana. Demareiden kannatuksen huippuaikoina tiedotus oli mitä oli.
Nykyisin äänestäjät seuraavat tapahtumia ja harhautukset eivät enää mene läpi kuten ennen.
Näin käy kannatuksen jos vaalien alla lupaa ummet ja lammet, mutta kun vaalituolos on tullut julki, niin alkaa täydellinen muutos lupauksiin nähden.
Suomi kuntoon!

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 4.huhtikuuta klo 11.48 tämäkö on luotettava kanava kertoa kaupungin tiedottamisesta jossa jotkut kh:n jäsenet jo kertovat joistakin asioista etukäteen ja pistävät jo sanat suuhun vaikka ei niistä ole vielä päätettykään ?

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää menevän tyliin "mitä isot edellä sitä pienet perässä". Eikös jotkut avautuneet räväkästi valtakunnan medioissa kiusauspäätöksistä, vaikka mitään lain vaatimia tutkimuksia ei ollut tehty, mutta syylliset kyllä löytyivät. Eikä hallituksella liene ollut mitään lain suomaa oikeuttakaan asiasta mitään päätöksiä tehdä.
Nytkö pitäisi asia painaa villasella, kun köntsät on jo housuissa.
Eikä nuo kommentit ole olleet muuta kuin vaatimuksia asian ripeästä käsittelystä, nyt kun uudet osaavat virkamiehet ovat asian lain mukaan tulkinneet.
Se on niin, että sitä niittää mitä kylvää, joten pankaa vaan töpinäksi siellä missä valta ja voima on.
Avoimmuus ja luottamus on helppo menettää, mutta vaikeampi saada takaisin!

Anonyymi kirjoitti...

"somesta saa todellista tietoa"
Meinasin kuolla nauruun kun tuon luin. Varokaa nyt vähän mitä sanotte kun kuolemantuottamus on sentään vakava asia.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on kuullema parhaat aprillijutut ja huhut

Anonyymi kirjoitti...

Savo-Karjalassa näkkyy olevan kaksi poliisiehokasta, persujen Kulmala ja kokkareiden Mutanen. Yhteistä näile näkkyy olevan, että tukka ja järki ei kestä samassa piässä. Mutanen on nyt telekkarissa.

Anonyymi kirjoitti...

10 arvoinen kommentti näihin miehiin voinee luottaa, kun harvemmin jepet harrastaa suhmurointeja, niin kuin ammattipoliitikot😕

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja heillä on tietääkseni tapana pitää syytettyjä epäiltyinä niin kauan, kunnes todistetusti voidaan joku syyte osoittaa heidän tekemäkseen.
Politrukithan pistävät ensin omat syytteensä ensinlehtiin ja vasta jos syytetty vuosien taistelun jälkeen ei tätä hyväksy, niin alkavat selittelemään että asia on painettu villaisella ja ei sitä kannata enää veivata.
Eli kyllä poliisiin voi suomessa luottaa ja äänestääkin kannattaa!

Anonyymi kirjoitti...

Se, kuka näistä Keski-Karjalan ehdokkaista, ilmoittaisi julkisesti , että ajaa yhteistä kuntaliitosta Kiteen, Tohmajärven ja Rääkkylän kesken, saa minun ääneni.

Julkisen sektorin saneeraus on edessä, sen tietää kaikki.

Poliisitoimen saneeraus onnistui hyvin, vaikka asianosainen Kari Kulmalakin vastusti sitä. Poliisin pitää totella esivaltaa.

Sisäministeri Räsäselle pisteet poliisitoimen saneerauksesta. Se oli ainut hallituksen toimi, joka pystyttiin läpiviemään, eikä siitä ollut kenellekään haittaa. Päin vastoin tuli tarvittavia säästöjä.

Kepu ja persut pelotteli kansaa turhaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs siellä Helsingin huumepoliisissa hommat menikään? Isometsän tiedoistakaan ei kukaan ollut kiinnostunut kai ihan työasioissa jepet katseli niitä ympäri suomea. Nämä vaan esimerkkeinä julkitulleista ja esimerkkinä siitä että ei ammatti tee ihmisestä mitenkään erityisen puhtoista.

Anonyymi kirjoitti...

Minä äänestä sellaista ehdokasta joka lupaa taittaa suomen velanoton 100 mij euroa seuraavalla vaalikaudella minua ei kiinnosta Kreikan velkojenmaksu ja toinen asia puoluetukkeen tulee tehdä 10 % indeksitarkastus alaspäin ja kansanedustajien ja ministereiden palkkaan 500 euron alennus kuukausi

Anonyymi kirjoitti...

Noilla ei vielä Suomea ja varsinkaan Kitteetä pelasteta.

Kesälahden vuokratalot poltettava. Terveysaseman rakennus jäihin.

Anonyymi kirjoitti...

Se joka lupaa poistaa ay maksuista vähennysoikeuden ja kieltää ay maksujen käytön vaalimainontaan saa täältä äänen.

Anonyymi kirjoitti...

Ei varmasti poistu nuo, kun niillähän demut elää. Tiesittekö että rouva Rinne on saanut 30000€ vaalitukea ay liikkeeltä?

Anonyymi kirjoitti...

Se jolla on näyttöjä aikaansaannoksista ja teoista, ei pelkkiä puheita ja lupauksia, saa täältä äänen.

Anonyymi kirjoitti...

Hän, joka sanoo ihan selvällä Suomen kielellä, että mistä ja millä keinoin niitä teollisia työpaikkoja saadaan vaikkapa 100 kpl Kiteelle, saa minun ääneni. Toivottavasti on vielä sellaiset suhteet ja niin topakka ukko, jolla on ennestään näyttöjä ja saa jotain aikaiseksi. Aivan turha on puhua mitään "liipa laapa" juttuja vaan konkretiaa. Nyt ei pärjätä enää hauen leukaluiden koko jutuilla.

Anonyymi kirjoitti...

Käviskö sata polliisia lissää Kitteele. Mie tiijän kuka vois luvata nimittäin kuri ja järjestys ne olla pittää.

Anonyymi kirjoitti...

Väitätkö että ilman minkäänlaista kuria ja järjestystä elämässä pärjätään?
Kiteelläkin oli holtitonta menoa pari edellistä valtuustokautta ja sen kait tiedät, miten siinä kävi?
Onneksi nyt ei olla enää tuuliajolla.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös sielä Kiteelläkin persut pistäneet tuulemaan kaupungintalolla, niin saitte turhat päsmärit käpälämäkeen ja uutta verta virkakuntaan. Nythän olette päässeet hyvään alkuun, ei muuta kuin lykkyä tykö teille kaikille kiteeläisille.

Anonyymi kirjoitti...

Kulman kundi on ruvennut mainostamaan Tv 3: ssa itseään siihen ei näytä riittävän omat eurot eikä puoluetuet jota persutkin ovat saanee yli 20 miljoonaa euroa nyt hänellä on vielä oma tukitili jossa pyydetään köyhänapua jotta silleen !

Anonyymi kirjoitti...

Niin Kiteen persujen puheenjohtaja pisti tuulemaan niin kovasti että potkivat pois pohjois-karjalan persujen puheenjohtajan paikalta ja lopuksi jätti myös Kiteen kuntapolitiikan en tiedä mistä se johtui mutta kokoukset olivat olleet täyttä huutoa ja melskaamista !

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä kansan ajatuksen kulkua Kiteellä. Palviaisia yms. äänestävät.
Olisi ollut ehdolla lakimiehiä ja maistereita, mutta ei kelpaa. Onneksi Palviainen on muuttanut pois sotkemasta asioita. Kun se Palviaisen uskovainen serkku Pajantie saataisiin vielä pois muuttamaan, niin tolkun miehet asioita ajaisivat Kiteellä.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi saivat myös ulos entisen pitkäaikuisen hallituksen puheenjohtajan. Talouskin on nyt alkanut pikkuhiljaa kääntyä nousuun.

Anonyymi kirjoitti...

Se osoitti että demareissakin alkaa järki palaamaan toimintaan kun Muukkosen jyräsivät sivuun.

Turusen pyssykin kirjoitti hauskasti, että kovasti on demareilla takit kääntyneet takavuosista.

Taisi mainita että demareilla oli kvartetti, joista jäljellä on vain työmies. Heh, hauska mies tuo Turusen pyssy!

Anonyymi kirjoitti...

Kun tutustuu noihin kiusaus kuvioihin, niin mistähän löytyy syyttäjä joka lähtee noilla perusteilla syyttämään.Voi olla haettava venäjältä.

Anonyymi kirjoitti...

Kaupunginhallituksesta löytyi ja tässä nyt ollaan, kun pieleen meni syytös.

Anonyymi kirjoitti...

Enää yksi yö kun vaalit alkavat ja se on varmaa että savokarjalan vaalipiiristä valitaan 16 kansanedustajaa ja muuta varmaa ei olekkaan siellä on 30% äänestäjisä joka ei ole vielä ilmoittanut kantaansa mutta pienistä puolueista voi olla että kd-rymäkin saa edustajan onhan heillä tunnettu ehdokas listoilla ollut eu-parlamentin jäsen ja voi ottaa ääniä koko alueelta tasaisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Pekka Ravi mies työstään tunnetaa mainostaa itseään kyllähän se koomuksenkin taival siellä hallituksessa on ollut yhtä kittuuttamista huomenahan se on se paistettujenmuikkujen päivä sillä Kupiaisen parkissa

Anonyymi kirjoitti...

Pekka Ravi on täysin ylivoimainen kokoomuksen ehdokkaista. Käy vaikka juttele huomenna Kesälahdella tai Kiteellä. Tietää asioista ja on suhteita yli puolurajojen sekä yhteistyökykyä. Eduskunnan varapuheenjohtajana on joutunut aiemmin tekemään paljon työtä kabineteissa, mutta on täysin ylivoimainen mm. Pohjois-Karjalaisista ministeriksi.

Anonyymi kirjoitti...

Oppositiosta ministeriksikö :(

Anonyymi kirjoitti...

Ei muuten sanonut sanaakaan kun kontiorantaa lakkautettiin!

Anonyymi kirjoitti...

Kontiorannan varuskunnan lakkauttamisasiassa kiivain vastustaja oli persujen Pentti Oinonen. Se on myönnettävä.

Lisäksi Oinonen teki kantelun oikeuskanslerille Stefan Wallinnin toimista. Kanteluun annetussa lausunnossaan puolustusvoimain komentaja myönsi, että wallin oli käyttänyt poliittista ohjausta siihen, että ruotsinkielinen varuskunta säilyi ja Kontioranta lopetettiin. Puolustusministeri Wallin oli eduskunnan edessä tämän kieltänyt. Koska hän oli valehdellyt eduskunnalle, oli hänen erottava.

Oinonen pudotti puolustusministerin, kuin teerin puusta.

Anonyymi kirjoitti...

Taisi muuten Katainen silloin sanoa "on kristallin kirkas absoluuttinen fakta ettei hallitusohjelmassa sovittu Kontiorannan lakkautusta" Kaikki varmaan muistaa senkin olleen emä vale jonka joutuivat tunnustamaan lopulta. Saatanan tunarit!

Anonyymi kirjoitti...

Luettelen joitakin ehdokkaita jotka saavat ääniä myös savon puolelta Vehviläinen,Myller,Mikkonen,Mäkisalo-Ropponen,HartikainenP,Ravi,Reijonen, Huttunen,Kokko muilla se ehdokkailla se on vähäisempää Essaja Sari saa ääniä kaikista kunnista ja voi olla yllättäjä

Anonyymi kirjoitti...

Höpelö, onhan noilla muillakkin sukulaisia Savossa, joten kyllä hekin sieltä ääniä saavat.

Anonyymi kirjoitti...

Sdp:n Savo-karjalan vaalipussi vierailee Kiteellä huomenna sillä on lähes kaikki ehdokkaat mukana eli karavaani kulkee toivottavasti ei koirat hauku pitääpä käydä moikkaamassa !

Anonyymi kirjoitti...

Vaalikarjalla on tunnetusti lyhyt muisti. Muistiin palautan kun Kiteelle oli jätteenpolttolaitos tulossa Joensuun edustajista (Reijonen,Ravi Vehviläinen Mäkisalo-Ropponen,Kokko jne ) ei kukaan puolustanut laitoksen sijoittumista kiteelle. Nämä Joensuun ehdokkaat ei meitä muista kuin ääniä tarvitessa. Eikö keskitetä äänet omille keski-karjalan ehdokkaille .

Anonyymi kirjoitti...

Täysin samaa mieltä noilla ei ole mitään annettavaa Keski Karjalalle, muistakaa se kun menette äänestyskoppiin käsi vapisten raapustamaan jonkun nummeron. Ajatelkaa myös realistisesti kenellä on edes teoreettiset mahdollisuudet läpi menoon.

Anonyymi kirjoitti...

Keski Karjalasta vain Kulman kundilla mahiksia, muut ovat vielä raakoja tähän leikkiin, vaikka ihan fiksuja muuten ovatkin.
Jos emme älyä keskittää, niin kukaan ei pääse läpi.

Anonyymi kirjoitti...

Rikolliset tarvitsevat poliisia, ei eduskunta.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään on mahdollista vaikuttaa vielä Oriveden rantakaavaan.

Eilen Puhossalon osakaskunta päätti, että se luopuu sille esitetystä 6
rantarakennuspaikasta, jotka tuomari
Turtiainen oli valituksellaan saanut osakaskunnalle.

Osakaskunnassa valtaa pitää lestadiolainen Hannu Juvonen ja Rakennusneuvos Pentti Hannonen. Että sellaisia edunvalvojia on meillä täällä Kiteellä.

Anonyymi kirjoitti...

Sielä Puhossalon suunnala taittaa asuu aika ihmeellistä porukkoo. Minnoon ennennii kuullunna erilaisija juttuja sieltee päin.

Anonyymi kirjoitti...

Puhossalon kylä on niitä onnettomia kylijä kiteellä, joihin ei ole edes asvalttitietä. Eikös se Hannu Juvonen ollut valtuustossakin sieltä ?

Kun on tuollaiset edunvalvojat, niin ei ole mikään ihme että huomosti menee.

Anonyymi kirjoitti...

Kylä on kuulu viinankeittäjistään ja uskoon tulleista entistä viinankeittäjistä.Lestatiolaisia uskovaiset olevinnaa.

Anonyymi kirjoitti...

Voi,voi Kepun Sipilää.

Tämä välttelee vaalitenttiä toisensa jäläkeen.

Ensin EU-tenttiä (kun ei raukka tiiä asioista, ja pääministerin pitäis jottain tietee assiista) ja nyt sitten TV:n arvotenttiä. Mukamas aikataulusyistä.

Kattiakanssa! Lestatiolaisena ei voi männä kertomaan kantaansa aborttiin, sukupuolineutraaliin avioliittoon jne, kun suuri enemmistö vois pitää turhan uskovaisena ja konservatiivina.

Näen se Kepu toimii. Ei uskalleta vaarantoo vaalivoittoo puheenjohtajan vaalitenttilöilä. Parempi pysytellä mahollisimman kaukana vaekeista kysymyksistä. Kyllä se kansa kuitennii huomaa vinlungin.

Anonyymi kirjoitti...

Ois laittanneet Laanisen kommentoimaan. Olis ollut tuas jottain uutta viikon lopun iloks. Viimeks kommentoi niin hyvin kaljan suamista pois normi kaupoista.

Anonyymi kirjoitti...

Eilen Rinne jäi Soinin jalkoihin kaksintaistelussa, pojat ottivat totisesti yhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Rinne on sentään älykkö ja pitkälinjan ammattimies. Tietää mistä puhuu. TV -tentti ei aina anna oikeaa kuvaa.

Anonyymi kirjoitti...

Lestadiolainen Hannu Juvonen määrää tahdin Puhossalossa ja kohta lestadiolainen Juha Sipilä Suomessa, jos ja kun hänestä tulee päämimisteri.

Anonyymi kirjoitti...

Antilla ymmärrystä vain lakkoilemisesta ja työnantajan ärsyttämisestä.
Missäs ne on ne demarien mainokset joissa työnantaja kuvattiin "pösilöksi" joka lihoi herkkupöydän takana ja haisi. Muistellaanpas miten silloin kansa reakoi? Taisi silloinkin vaihtaa puoluetta pois demareista.

Anonyymi kirjoitti...

Olispa hienoa kun nyt kirivaiheen alkaessa jokainen Keski-Karjalan ehdokas vastaisi nimellään, että minkälainen suhde verkko heillä on ja minkälainen suora yhteys todellisiin päättäjiin Suomi valtiossa?
Reilusti vaan vastauksia omalla nimellä ja ääniä alkaa ropisemaan laariin.
Tietysti jos niitä yhteyksiä ei ole niin älkää vastatko tai ainakaan valehdelko.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille klo 14.02: Se ei ollut demarien mainos.

Anonyymille klo 16.22: Jouni on puoluevaltuutettu ja niin ollen hänellä on suora yhteys puoluejohtoon.

Anonyymi kirjoitti...

Kulmalan kundiko se ne rattijuoppojen ja huumehörhöjen autot takavarikoi jos pääsee eduskuntaan kyllä siellä sitten Rääkkylän kulmilla on sitten romua kun Raatteentiellä

Anonyymi kirjoitti...

Persujen kansanedustajako se yritti eduskunnan tiloja käyttää rasisti pilapiirtäjän tarkoistus perien tukemiseen? Onneksi Soini ei lähtenyt tuolle linjalle koska hän hyväksyi pääsihteerin toimet tilaisuuden kieltämiseksi eduskuntatalon tiloissa

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää siltä että Hoskonen on kovassa vedossa ja tulee ottamaan melkoisen äänipotin myös keski-karjalata Musikan ääni saalis ei voi nouta hyvin suureksi koska hän on sotkutunut lillukanvarsiin ja pyörii vaan päivystysasioiden parissa ehken jokun sata ääntä hän saa lähinnä Persuilta ja kokonaisäänimäärä jää pikästi alle kaden tuhanneen samoin Martiskinin äänimäärä asettuu tuhannen ja kadentuhannen väliiin

Matti Kosonen kirjoitti...

Jounin äänimäärä on joka tapauksessa yli 2000, saattaa olla jopa näiden vaalien yllättäjä. Ääni jounille ei mene hukkaan, koska se ääni on myös viesti Keski-Karjalan yhtenäisyyden puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä unohtui tuo Sirpa Suikkasen äänimäärä lienee noin tuhannen äänen paikkeilla siellähän kd puoluessa äänet keskitetään Sari Essaylle jonka äänimäärä voi olla jopa 6000 ääntä mutta vaaliliiton saama äänimäärä ei riitäne edustaja paikkaan näiden mielipidemittausten mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ainoastaan yhdellä Keski-Karjalan ehdokkaalla on mahdollisuudet läpimenoon. Tarvitsemme Keski-Karjalasta edustajan ja suoran kontaktin sinne, missä asioista päätetään. Meillä ei ole ollut kymmeniin vuosiin edustajaa, joka kykenisi verkostoitumaan valtakunnan tasolla, luomaan suhteita ja vaikuttamaan korkealla tasolla positiivisesti meidän asioihin. Kouluttautunut poliisi on siinäkin mielessäkin turvallinen valinta edustajaksemme, että siihen ammattiin ei edes pääse, ellei pääkopassa ole jo lähtöhdiltaan asiat kunnossa.

Anonyymi kirjoitti...

Piruvie, tännään kolahtikin postilaatikkoon sellaanen avviisi, jota pittääkkin lukkii oikein hartaasti ja usseemman kerran.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 8.25 kun oikein rehellisiä ollaan niin Keski-Karjalasta ei valita yhtään kansanedustajaa vara sijoille voi yltää jokunen mutta sekin on epävarmaa lähinnä Ilomantsilainen Hannu Hoskonen on lähellä kansanedustaja paikkaa ja ilmeisesti valitaan eduskuntaan. Persujen kärkinimet ovat Oinonen,Kivelä,Kokko, varalle Grön

Anonyymi kirjoitti...

Jos katsoo tuon Hannun tukiryhmää niin tipalle jää jo sen vuoksi Hannukin. Ei "ruudin keksijöitä" kukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vasureilla tais olla mittavin vaalijulkaisu, joka muuten oli todella hyvä sytyke saunaan.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää siltä että Savo-karjanvaalipiiristä valitaan 9 naita ja 7 miestä kansanedustajiksi seuravasti Vehviläinen,Katainen,Heikkinen,Myller,Mäkisalo Ropponen,Hahtala,Mikkonen,Essaja,Gönh

Anonyymi kirjoitti...

Anu Vehviläisen tilaisuudessa kävi kuhina makkarajonossa Kupiaisen parkissa Kiteellä kepu näyttää keskittävän nimi henkilöille !

Anonyymi kirjoitti...

Olikos Anu Sinikan kirittäjänä vai?

Anonyymi kirjoitti...

Niin Sinikka voisi tarjota HK:n sinistä

Anonyymi kirjoitti...

Niiralaan menevän tien varteen on ilmaantunut jykevä kuva jykevällä alustalla kulman kundista muistuttaa entisistä neuvostoajoista Lenin patsaineen!

Anonyymi kirjoitti...

Suomeen on muodostumassa vaalien jälkeen jytkyporvarihallitus jos tämänpäivän galluppien tulos on vaalin tulos pääministerinä on Sipilä valtiovaranministerinä Stub ja työministerinä Soini siinnä Suomi lähtee rajuun nousuun !

Anonyymi kirjoitti...

Olipa kuka tahansa hallituksessa niin työrupeamaa riittää kun lukee noita talouselämän synkkiä lukuja irtisanomisista ja lomautuksista !

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymi klo 21.01: unohti mainita kultturiministeri Teuvo Hakkaraisen :-)

Anonyymi kirjoitti...

Marko Koskinen kirjoittaa asiaa tämän päivän Karjalaisen Suoralla linjalla hän arvostelee kovin sanoin Kiteen valtuuston puheenjohtajaa valtuuttetujen mustamaalaamisesta linja on muuttunut täysin Sami Palviaisen ajoilta joka salli kaikenlaisen vasikoinnin olen samaa mieltä siitä että jos joku ryhmä on päättänyt yksimieliseti olla kyseisen asian takana niin valtuuston puheenjohtaja lähtee politikoimaan ja sooloilemaan totuuden vastaisesti kun sattuu vielä olemaan kansanedustaja ehdokas tässä varmaan yritettiin kalastella ääniä Persuilta tämä Koskisen kirjoitus tuli valittavan myöhään ja tässä kerkisi jo ääniä mennä kyseisen henkilön laariin !

Anonyymi kirjoitti...

Vielä Matille listaan voi lisätä Kauneus ja terveysministeri Kike Elomaa ja Osmo Kokko toimii suuntavilkku ministerinä !

Anonyymi kirjoitti...

Lue mitä Loka Laitinen kirjoittaa asiaa Iltalehdessä poliisien äänestämisestä
eduskuntavaaleissa.

Anonyymi kirjoitti...

Huomenna vietetään kansanvallan juhlaa.
Kaikki kynnelle kykenevät äänestämään ja nukkuville lisää peittoa !

Anonyymi kirjoitti...

Persuilla on kuulema vaali-iltamat Kiteen Hovilla, mennäänpäs joukolla juhlistamaan kansanvallan päätökisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Marko näyttää kirjoituksessan antavan kovaa kyytiä poliittiselle huorautumiselle !

Anonyymi kirjoitti...

Persujen vaalivalvojaisissa on varmaan seremoniamestarina "Sutki" kok !

Anonyymi kirjoitti...

Missähän Keskusta juhlinoon oletettua voittoa siellä saattaa olla tunnelma katossa?

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen persuilla kovin ryhmäkuri, pako ryhmästä kiihtyy jos ryhmän puheenjohtajan käytökseen ei tule muutosta. Pelkästään toisten haukkuminen ei ole viisautta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Nyt kaikki ne jotka eivät ole vielä äänestäneet vaaliuurnille!

Puoluekannasta riippumatta.

Anonyymi kirjoitti...

Kepu juhlii vaalivoittoa Annin kartanossa.

HIH, jänskättää niin paljon, että meinaa lirahtaa tilkka jo housuunkin kun ajattelen, että jatkaako Musikka Volotisen ja Lahtelan jalanjälkiä pitkin eduskuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaako sitä jatkojytkyä Persujen juhlia jos on tulossa 2 % miinus !

Anonyymi kirjoitti...

Karpola on vimeisin keskustan edustaja joka on valittu Keski-Karjalasta eduskuntaan ja vielä miniterismies ei ole syytä unohtaa häntäkään unohtaa !

Anonyymi kirjoitti...

Persut ei taija ihan hallita hommiaan kun Sami on tietojen mukaan vielä Kiteen valtuuston vpj. ja ryhmänsä pj sekä monessa muussa vaikka on virallisesti muuttanut Espooseen. Tekee varmaan tahallaan kiusaa jatkajille etteivät voi valita tilalle toista henkilöä ennenkö maistraatti tekee virallisen päätöksen. Sami ois voinut jättää tehtävänsä vapaehtoisesti ennen muuttoa niin uudet ois voinu valita heti. Samin hölmöily taitaa jatkua.

Anonyymi kirjoitti...

Tietääkö kukaan miten vaaleissa kävi 😕

Anonyymi kirjoitti...

Demarit jyrää.

Anonyymi kirjoitti...

Kulman kundi on kuuluu uusi kansanedustaja, mites nyt suu pannaan 😕

Anonyymi kirjoitti...

Autot valtiolle...

Anonyymi kirjoitti...

Demarit saivat valtakunnallisesti vielä yllättävän hyvän kannatuksen. Kitteellä demujen on turha haaveilla lähellekkään tuommoisia tuloksia seuraavissa kuntavaaleissa ellei porukka vaihu ja kierot jääräpäät väisty. Kulmalan nousu kansanedustajaksi oli oletettavaa. Hyvä mies saatiin eduskuntaan ja nyt meillä on pitkästä aikaa kansan edustaja Keski-Karjalastakin.

Anonyymi kirjoitti...

Melkosen tyhjä tulos Keski-karjalalle.Hoskonen ja Kulmala,kummankin asema puolueen sisällä olematon,eipä paljon vaikutus mahdollisuuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Toista se oli Lahtelan aikaan, kun mies oli ihan demarien sisäpiirissä koko ajan.
Vaikuttaa koskevan joihinkin, kun kansa alkaa ottaa etäisyyttä suhmuroijista kautta valtakunnan!

Anonyymi kirjoitti...

Kuntavaalissa Kiteellä sdp 10% on tiukassa
Miksi ei valtakuntaakin voisi johtaa porvarienemmistöinen hallitus, kuten kiteelläkin puheenjohtajaa myöten.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Kulmalalle ! nyt on sitten toiminnan ja annettujen lupausten pitämisen aika Kari lupasi vaalimainoksessaan palauttaa taitetun indeksin eläkeläisille siinnnä kyllä haastetta riittää ja rattijuopon ajoneuvon menettäminen valtiolle vaikka se olisi varastettu tai velaksi ostettu ja kolmanneksi Viron malli yritysverotukseen jossa yritys ei välttämättä maksa veroja milloinkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Olikohan Osmo Kokko suhmuroimassa Sami Palviaisen lähtöä piirin puheenjohtajan paikalta kun putosi eduskunnasta? Tuskin mielestäni Joensuussa ja lähiympäristössä Persut asettivat liian voimakkaita äänten kalastelioita jotka koituivat Kokon turmioksi esim. Vihonen,Bogranof,Gröhn siinnä selitys putoamiseen

Anonyymi kirjoitti...

Sdp oli Kiteen kuntavaalien selkeä kakkonen eroa Persuihin lähes 200 ääntä mutta paikkoja saman verran sen jälkeen on yksi edutaja loikannut persuista pois ja ääni ero 250 ja paikkoja 6 katsotaan sitten kun ne kuntavaalit ovat v.2017 keväällä mikä on kunkin puolueen kannatus mennään vaalit kerrallaan

Anonyymi kirjoitti...

Demarit olisivat arvostettu perinteinen puolue Kiteelläkin, jos siellä ei olisi muuan typerä vanhanliiton äijä suhmuroimassa ja sotkemassa puolueensa mainetta vaikka millä tavoin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Demarien nyt kannattaa heittyä oppositioon samalla tavalla kun kepu teki neljävuotta sitten antaa vaan ne kuudenmiljardin säästöt tehdä se jytkyporvarihallitus Kepu,Persut ja kokoomus !

Anonyymi kirjoitti...

Tais Kokko kaivaa oman hautansa. Kokko
luuli, että kun Soini häntä kirjoissaan kehuu, niin ääniä tulee sillä perusteella. Kokon serkkua Oinosta Soini mollasi kirjassaan. Soini sanoi, että Oinonen keräisi käpyjä ja ajelisi
potkukelkalla ilman häntä.

Onneksi Oinonen muuttaa Kontiolahdelle edustamaan sieltä kansaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mukavia juttuja täällä on saanut lukea ennen vaaleja. Nyt kun äänet on annettu ja laskettu, lopetan blogin seuraamisen.

Palataan asiaan kuntavaalien alla 2017.

Kiitos kommentoijille. Outta mukavoo porukkoo vaikka outtakin eri puolueista.

Anonyymi kirjoitti...

Soini näyttää jo nyt olevan kysää kauraa vaikka ei vielä ole edes aloitettu hallituneuvotteluja kepu saa olla rauhassa kun ulkoministerin paikka on jo petattu Soinille !

Anonyymi kirjoitti...

Demarit nostaa työministeriksi yllätysnimen Keski-Karjalasta. On kuulemma konkaripoliitikko.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt olisi aika Soinin esittää Suuntavilkku ministeriksi eduskunnasta pudonnut ystävä Osmo Kokko

Anonyymi kirjoitti...

Nyt harmittaa kovasti kun äänestin numeroa 10 Kulmalaa jos olisin tiennyt että siellä kunnan talous on ajettu kuralle jossa on keskeisenä henkilönä on ollut myös Kulmala olisi pitänyt kuitenkin kirjoittaa äänetys lippuun yksi nolla lisää eli numero 100 Vehviläinen

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa iltamassa kävin rajalla niin Kulmala ohjasi vielä liikennettä rukinalustalta käsin Niiralantien ja Korkeankaantien risteyksessä odotelloonko vielä lisä ääniä

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, että huomasit. Siellä suunnalla onkin paljon potentiaalisia äänestäjiä...

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän se pistää miettimään Osmo Kokon putoamisen eduskunnasta tunnollin pitkänlinjan puurtaja puolueessa niin äänestäjä näin palkitsevat !

Anonyymi kirjoitti...

Samoin ihmettelin, miksi kepu ei keskittänyt ääniä taaskaan omalle ehdokkaalleen Keski-karjalassa. Tilastojen mukaan ei ole luotettu taaskaan oman kyllän neitokaiseen. Hänessä olisi sentään ollut ainesta vaikka ministeriksi asti.

Anonyymi kirjoitti...

Kepulit esitti eilen Tohmajärvellä uuden sotemallin Keski-Karjalaan.
Erinomainen esitys Kesulahden mieheltä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on iloisia uutisia Timo Soinista tulee mitä ilmeisimmin valtiovarainministeri nyt on oivapaikka jyskyttää euroja talousvaikeuksissa olevalle Rääkkylälle !

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kanattaa Kulmalan ruveta hiillostamaan Kepua ja Kansaeläkelaitoksen pääjohtaja Liisa Hyssälää taitetun ideksin palauttamisesta eläkeläisille !

Anonyymi kirjoitti...

Matille reilu kiitos tästä Blokista oli osaltaan auttamassa uusio jytkyn tuloa.
Persut kiittää.

Anonyymi kirjoitti...

Niin Perujen omissa plogeissa on hiljaista kun hautausmaalla

Anonyymi kirjoitti...

Ei persuloista ole plogin pitäjiks ennee. Töissäkään ei tahdo ennää aika kulluu kun heijjän plogiloissaan ei ou ennee mittään lukemista eikä roknoosin tekemistä. Mistä myö nyt enää voijjaan raporttiikkaan viäntee joholle. Hitto soikoon. Toivottavasti viikonloppuna etes kansanetustajasta pikkasen kiihtys tää kirjottelu. Tattista vuan jo etukätteen tai takakätteen!

Anonyymi kirjoitti...

Tänään on ollut Huhmarilla Sinun sote tilaisuus liekkö päättäneet Kiteen terkkarin päivystysajoita!

Anonyymi kirjoitti...

Jokohan on ruvettu ottamaan rattijuoppojen autoja valtiolle tuorein tapaus on Rääkkylässä näin kertoi Koti-Karjala lehti nythän meillä on siellä eduskunnassa sellainen edustaja joka lupasi tehdä näin kun tulee valituksi ei kun töpinäksi !

Anonyymi kirjoitti...

Kiteeläkin oli ollut eilen sotetilaisuus kolmea valtuutettua oli kiinnostanut Lahtela Musikka Auvinen jos kovaa ääntä soteasioista poliitikkona pidetään pitäisi olla enemmän aktiivisuutta asiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Oho, oliko asiasta ilmnoitettu muille valtuutetuille??

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen messuilla on kaupungilla osasto. Tulkaa avoimin mielin veronmaksajat juttelemaan asioista kanssamme.

Mielenkiintoista olisi kuulla vaikkapa kantanne ja saada opastusta mm. kaupungin kakkoshenkilön (talous- ja hallintojohtajan) viran täyttöön liittyvissä asioissa.

Anonyymi kirjoitti...

Älkää nyt hemmetissä mitään harrastelijaa ottako kaupungin kakkos paikalle. Siinä täytyy olla kokemusta ja karismaa hakemaan kaupungille nousujohteista imagoa.
Ugh, olen puhunut!

Anonyymi kirjoitti...

Joku kirjoitti ennen vaaleja, että Koti-Karjala-lehti on uusi keskustalainen Karjalan Maa-lehti. Pitää paikkansa. Lauantain lehdessä piti vielä muistuttaa oikein paksulla präntillä ja etusivulla, että keskusta sai 49 kansanedustajaa. Niin kuin emme sitä tietäisi ilman tämän lehden lukemista.

Lukijat, seuratkaa kuinka Koti-Karjala lehti toimii. Ketä suosii, ketä väheksyy.

Anonyymi kirjoitti...

Somen Maa jää kohta toiseksi kepuhypetyksen toitottamisessa :(

Anonyymi kirjoitti...

Niin kyllä siellä Keskustan hallitusohjelma tavoitteissa näyttää olevan selvästi Euro ja maahanmuuttopolitiikka jatkuu entisenlaisena velanotto on näköjään lopetettava heti mutta velan lyhentämisestä ei ole sanaakaan siinä sitä Persuille haastetta riittää !

Anonyymi kirjoitti...

On sitä kepullekin miettimistä kun Persut lupasivat vaalikentillä mm.autoverot poistetaan taitettu indeksi eläkeläisille palautetaan rattijuopon auto valtiolle ja maahanmuuttopolitiikkaan otetaan käyttään hirvikärpäskampa ym.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta rattijuopon auto valtiolle asiasta voisi tehdä kokeilualueen Rääkkylään kun siellä oli se innokkain asian ajaja.

Anonyymi kirjoitti...

Kun lukee Karjalaisen uutisia rattijuopoista ja huumehörhöitä niin eniten taitaa olla tapauksista Rääkkylästä ja Rantakylästä

Anonyymi kirjoitti...

Taisi olla aamun lehdykässä kepun muuttotilastoja, kun neljä valtuutettua on loikannut valtuustoryhmästä. Syynä naisten syrjintäjunttaus jossakin valinta-asiassa?

Anonyymi kirjoitti...

Demareiden ainut vaalilupaus lienee ollut, jos he pääsevät hallitukseen, niin silloin ei tule porvarihallitus!
Tuo olisi helppo pitää.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä näkyy olevan Valtimolla 4 naista ottanut pitkät kepun ryhmästä, kun olivat sortaneet valinnoissa. Yleinen käytäntö lienee keskustalle.

Anonyymi kirjoitti...

Lähiaikoina ne varmaan valitsevat Kiteen uuden hallintojohtajan sitten nähdään syrjivätkö ne valinnassa naista !

Anonyymi kirjoitti...

Sanna ja SamiPalviaiselle eron myöntäminen Kiteen luottamustehtävistä eli maitojunassa ovat lähteneet jonnekkin kh;n esityslistassa lukee ja näkyyhän siellä olevan se talous ja hallintojohtajan viran täyttäminen ilmeiseti kh valitsee virkaan pätevän naisen.

Anonyymi kirjoitti...

Karjalaisen uutisen mukaan Kiteen kh on tehnyt hyvän valinnan Talous ja hallintojohtajaksi on valittu Kiteen oma tyttö Tiina Eskelinen Onnea Tiinalle! toivotaan että hänelle annetaan työrauha vaativassa tehtävässään

Anonyymi kirjoitti...

Tiinalla on niin rautainen kokemus uudesta tehtävästään, että häntä ei pienet tuulet heiluttele. Upea nainen kaikkinensa.

Anonyymi kirjoitti...

Luin tarkkaan sen Karjalaisen jutun talous ja hallintojohtajan valinnasta jonka oli tehnyt Kiteen kaupunginhallitus nyt on tehty hyvä päätös ja vielä yksimielisti eli kaupungintalon piisistä on ruvennut tulemaan valkoista savua se on hyvän merkki !

Anonyymi kirjoitti...

Kiltti demarityttö sisäpiiristä sai lopultakin virkansa. Nyt on kaupungilla riittävä määrä kirjanpitäjiä.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä valinta. Oman paikkakunnan nuori, koulutettu osaaja, joka on jo näyttönsä antanut.

Anonyymi kirjoitti...

Niin missä on antanut näyttönsä?

Anonyymi kirjoitti...

Tiina Eskelisen valinta oli räikeä poliittinen virkanimitys, johon koko kaupunginhallitus syyllistyi. Eikä persutkaan vastustaneet, koska Tiina isä istuu Kiteen persujen johtokunnassa.Tyttönen valittiin, vaikka olisi ollut kokeneempia.

Tällä nimityksellä demarit varmistivat oman naisen valinnan Kiteen johtoryhmään, vaikka kannatus on pienempi kuin persuilla. Milloin on persujen vuoro saada oma miehensä Kiteen hallintoon ? Hävetkää, mutta ettehän te osaa sitäkään.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös persut ole jo aikaa sitten potkittu pois hallituksesta sotkemasta änkyröiden juonitteluja!
Vanha tyyli näyttää jatkuvan vuodesta toiseen, kun sopiville pedataan johtotehtävät :(

Anonyymi kirjoitti...

Nyt näyttää Soinikin olevan höyliä poikaa kulkee Sipilän perässä kun köyhäntalon porsas että ei vaan ministeripaikka luisuisi pois!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuolla Rääkkylässäkin on talous kuralla nyt haetaan pelastukseksi PKS:n osakkeita siitä oli näköjään juttu tämänpäivän Karjalaisesssa Sonja Lappalainen oli jättänyt eriävän mielipiteen taloustalkoista ihan oikeutetusti

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 14.01 eikös siellä Kiteen kh:ssa ole vielä kaksi Perskokkaria !

Anonyymi kirjoitti...

Kh:ssa on todellisuudessa 5 kepulaista 2 kokkaria 1 demari 1 persu.
Päätökset on sen mukaisia.

«Vanhin ‹Vanhempi   201 – 400 / 681   Uudempi› Uusin»