maanantai 12. huhtikuuta 2010

Nauttiiko Hellin johto kuntalaisten luottamusta

Tänään oli Kiteellä Hellin johdon ja Tilaajalautakunnan yhteis palaveri, jossa pohdittiin Hellin tulevaisuutta ja Hellin puutteellisesti tuottamia palveluita. Edellisessä tilaisuudessa Kiteellä, jossa oli paikalla jokaisen kunnan poliittinen edustus, Hellin johtokunta vetäytyi vastuusta kilpailutuksen virheistä sanomalla, että he vain toteuttivat Tilaaja lautakunnan päätöksiä (eli tilaaja lautakunta olisi syyllinen). Nyt tämä selitys ei tietenkään voinut olla käytettävissä, koska nyt käytiin neuvotteluja Tilaajalautakunnan kanssa. Syylliseksi nimettiinkin tällä kertaa Joensuun seudun hankintatoimi, joka ei ollut osannut kilpailuttaa oikein. (Mistähän Joensuun seudun hankintatoimi on saanut väärät kriteerit kilpailutus asiakirjojen laatimiseksi?)

Täytyy kuitenkin tunnustaa, että johtokunta myönsi tehneensä virheen siinä kun eivät olleet tarkastaneet sitä, mitä he olivatkaan pyytäneet Joensuun seudun hankintatoimen kilpailuttaa. Siis edistystä on tapahtunut johtokunnan vastuun kantamisen suhteen.

Tuntuuko sekavalta??? Niin minustakin tuntui johtokunnan kootut selitykset.

Nyt ensimmäistä kertaa informoitiin Tilaaja lautakuntaa, miten kilpailutukset, neuvottelut, sopimusten solmiset sekä niiden purkamiset olivat edenneet johtokunnassa. Yhteenvetona tuosta informaatiosta voisin sanoa, ettei homma ole enää kenenkään hanskassa.

Ainut anti tämän päivän tilaisuudesta oli tieto siitä, että lääkäri tilanne on paljon huonompi kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää.

Joten kysyn nyt teiltä hyvät lukijat: Nauttiiko Hellin johto teidän luottamustanne?

7 kommenttia:

Hemppa kirjoitti...

En tiedä tarvitseeko Hellin johto kuntalaisten luottamusta, kun siinä välissä on niin monta lautakuntaa sun muuta komiteaa suojakilpenä.
Tuo kilpailutus kuitenkin vaikuttaa siltä, että on palattu entisajan malliin. Silloinhan vanhat ja vaivaiset myytiin hoidettavaksi siihen taloon, joka ne halvimmalla otti. Niin tehdään näköjään nytkin.

A kirjoitti...

Omasta puolestani voin sanoa, ettei Hellin johto nauti ainakaan minun luottamustani.

Rita kirjoitti...

Luotan täydellisesti Hellin johtoon! Eli siihen, että Helli kellistää näiltä tantereilta viimeisetkin eläjät.

Jos tärkein julkinen peruspalvelu ontuu (lue: puuttuu), eikä kuntalaisia arvosteta ei täällä pirukaan elä. Ei näille perustuksille voi mitään rakentaa eli tulevaisuutta ei ole.

Kyse on TAVOITTEESTA, siitä mitä halutaan ja tilataan. Minä olen irtisanoutunut Hellin tavoitteesta ja aion elää ihan piruuttani seuraavat 50 vuottakin täällä Kiteellä - iha niinku mato paskassa!

lahjattomat kirjoitti...

kansalaiset pitää vaihtaa. ne eivät nauti hellin luottamusta. onneksi edes valtuutettujen tehtävänä on luottaa helliin.

Keski-Karjala kirjoitti...

Jos Kiteen kaupunki Hellin vastuullisena isäntänä vaihtaisi johtonsa virkamiestasolla, hallituksessa ja valtuustossa, vältyttäisiin kansalaisten vaihtamiselta. Kitee tarvitsisi oikean JOHTAJAN asioiden oikaisemiseksi oikeille raiteille. Hallintoremontti olisi siis aloitettava sieltä ja sen olisi edettävä järjestelmällisesti läpi Hellin ja muun Keski-Karjalan hallinnollisen organisoinnin. Muuten ilman merkittäviä henkilövaihdoksia homma menee vain selittelyksi, vastuun siirtelyksi ja virheiden peittelyksi.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Liikelaitosmallin puolustajat ja mallin läpi runnojat perustelivat mallia yrittäjämäisen otteen käyttöön otolla kuntapalveluissa. Voitaneen perustellusti kysyä, kuinka moni yrityksen omistaja antaisi yhtiön toimitusjohtajan ja hallituksen jatkaa tehtävissään kaiken tämän jälkeen mitä Hellissä on tapahtunut?

Keski-Karjala kirjoitti...

Helli-yritysleikissä yritysmaailman pelisäännöillä pelaavat ainoastaan Hellin alihankintayritykset. Niiden omistajat ovat asettaneet liikevaihto- ja tuottotavoitteensa joihin ao. yritysten johto on sitoutunut.

Helli -yritysleikin ainoina hyötyjinä ovat siis yritystoiminnan pelisäännöillä toimivat Hellin alihankkijat, joilla on taatusti omistajien asettamat tuotto-odotukset tietylle aikavälille.

Rampa Helli on helppo saalis esim. lääkäripalveluita tuottaville yrityksille. Jos Helli toimisi kuten yritys, koko toiminta olisi mahdollisesti ajettu alas kannattamattomana. Parhaassakin tapauksessa koko johto olisi laitettu uusiksi ja uusi johto olisi sitoutettu vahvasti asetettuihin tavoitteisiin.