keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Tilaajalautakunnan kokouksesta

Puheenjohtaja aloitti kokouksen tavanomaiseen tyyliinsä kertomalla että kokouksesta saa tiedottaa vain hän ja tilaajajohtaja ja katsoi samalla Tuunasta ja minua. Miksiköhän?

Tuunaselle voisin antaa vinkin, että hän voisi seuraavan kokouksen jälkeen kysyä, Keski-Karjalan Nelosten lehtitoimittajana, puheenjohtajalta ja tilaajajohtajalta heidän virallisen tiedotteen kokouksesta.

Kokouksessa tapahtui vilkasta mielipiteen vaihtoa. Yhdeksän lautakunnan jäsentä vaihtoi mielipiteensä lääkärien yöpäivystyksen osalta. Heidän mielestään Helli tietää parhaiten missä kuntalaisten on viisainta käydä yö aikaan lääkärissä. Eihän kuumekouristelevan lapsen tai rytmihäiriöistä kärsivän vanhuksen vieminen Rajavaaran perukoilta Joensuuhun vie talvi aikanakaan kuin vain pari tuntia. (Paljonkohan menee aikaa eläinlääkärin tuloon yöllä jos hänet hälytetään katsomaan sairasta lehmää? Täytynee kysellä asiaa).

Minut oikein yllätti lautakunnan jäsenten asian tuntemus lääketieteestä. Onneksi paikalla ei ollut lääkäreitä, olisivat saaneet hävetä tyhmyyttään. Minun täytyi nostaa kädet pystyyn ja pyytää ettei kovin paljoa keskityttäisi lääketieteellisiin asioihin kun minun ymmärrykseni ei riitä niistä keskustelemaan (ja näytti että vierustoverinani istunut Tuunanenkin oli tippumassa kärryiltä).

Kokouksen jälkeen mietin miksi meitä luottamushenkilöitä kiusataan kaiken maailman sopimusten (Yhteistoimintasopimus, tilaajasopimus, tuottajasopimus, peruspalveluohjelma, jne.) valmistelulla ja hyväksyttämisillä kun Tilaajalautakunta voi enemmistö päätöksellä rikkoa sopimukset? Eikö meille löytyisi jotain tärkeämpää ajanvietettä kuntahallinnossa. Pitäisiköhän tehdä aloite kodittomien kulkukissojen kissatarhan perustamisesta?

Positiivisena henkilönä voin täysin yhtyä vapaa-ajattelija(=ei Helli uskovainen)Tuunasen ajatukseen Hellistä: "Lohdullista kuitenkin on, että tänään asiat ovat paremmin kuin huomenna."

3 kommenttia:

A kirjoitti...

Näyttää siltä Matti, että teitä kiusataan näillä tyhjän arvoisilla sopimuksilla, lopulta päätöksen tekevät kuitenkin muut tahot. Oikeastaan olette siellä kokouksissa vain muodon vuoksi, "demokratian" nimissä. Tällaisesta puuhastelusta oikea demokratia on kaukana, tarkoitus on vain "viilata tyhmää kansaa linssiin", eli näennäisdemokratiaa, sanoisin.

Keski-Karjala kirjoitti...

Juuri noin ne asiat menevät, kuten Aili-mummo toteaa. Tässä demokratiamuodossa on selkeä työnjako; yksi taho päättää ja toinen kantaa vastuun. Se on Keski-Karjalaista tiimityötä parhaimmillaan.

Virkamiehet ovat oivaltaneet asian, luottamushenkilöt muutamaa poikkeusta lukuunottamatta eivät.

lahjattomat kirjoitti...

olipas aeka haaska kirjotus;) yrittäkkeehän kestee pojat, ei sitä riäkkii ennee pitkään kestä. harkihtoovat varmaan ne hellin hallintotohtoorit teitille sitä viimestä piikkiä.