lauantai 17. huhtikuuta 2010

Syyt lääkäri pulaan?

Sanomalehti Karjalaisessa olleessa jutussa Keski-Karjalan lääkäri pulan syistä sanotaan mm. seuraavaa:"Kuntayhtymässä koettiin lääkärien joukkopako, jolle on ilmennyt kolme syytä: silloista johtavaa lääkäriä Kirsti Anttosta vastaan tehty kantelu, jonka käynnisti nykyisin tilaajajohtajana toimiva Päivi Hakulinen ja joka johti Anttoselle annettuun huomautukseen, lääkärien suuttuminen Anttosen kohteluun ja johtavan lääkärin aseman heikentämiseen sekä lääkärien palkankorotusvaatimukset, joihin kuntayhtymähallitus ei suostunut."

Käsiini saman aineiston mukaan Päivi Hakulinen, Maarit Kyrö, Annikki Väkeväinen, Tuula Karppinen, Merja Kettunen, Jaana Kuittinen, Eija Salminen, Päivi Laine, Eija Tiainen ja Kaisu Rinkinen vaativat seuraavaa: "Kirsi Anttonen on vapautettava tehtävistään kokonaan tai määräajaksi. Anttosen epäasoallisen käyttäytymisen kohteeksi joutuneille tulee järjestää työnohjausta traumaattisen kokemuksen käsittelyä varten. Mikäli Kirsti Anttonen jatkaa kuntathtymän palveluksessa tulee hänelle järjestää asian mukainen johtajakoulutus ja jatkuva työnohjaus."

Siis allekirjoittaneet vaativat lopputiliä johtajallelääkärille. Kirsti Anttonen kertoo vastineessaan tilanteen kärjistyneen siitä kun kaksi johtavassa asemassa olevaa yrittivät kyseenalaisin keinoin saada itselleen lisää palkkaa virkanimike muutoksilla, eikä Anttonen suostunut niihin.

Kaikki kuntayhtymän lääkärit asettuivat tukemaan Anttosta. Viimein Anttonen lähti ja hänen lähtönsä jälkeen lähti myös lääkärit.

Mikä osuus nykyiseen lääkäri pulaan on tuon kantelun allekirjoittaneilla ja mikä osuus on kuntayhtymän hallituksella ja puheenjohtaja Kankkusella?
En tiedä, mutta luulen että asian olisi voinut hoitaa toisinkin.

Minäkin olen syyllistänyt yksin Helliä lääkäri pulasta, mutta ei Helli ole siihen yksin syyllinen vaan syyllisiä ovat myös ne jotka innokkaimmin ajoivat Hellin perustamista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Anttonen jatkaa samaa mallia uudessa työpaikassaan.
Ei ole pidetty ja moni toivoo, että hän lähtisi kokonaan pois.
Ymmärrän hyvin teitä.
Hyvä kun otatta asian esille. Vuosia on kulunut, mutta vielä tyyppi muistetaan. Uskomatonta!