perjantai 10. joulukuuta 2010

Hellin johdon tapaaminen

Eilen oli kunnanhallituksessa käsittelyssä ensi vuoden talousarvio ja taloussuunnitelma seuraaville vuosille. Luottamushenkilöille mitään ennakkoon ilmoittamatta paikalle ilmaantui Hellin johtaja, vanhuspalvelupäällikkö ja tilaajajohtaja.

Puolen tunnin atk opiskelun jälkeen he saivat laitteet pelaamaan ja esitys alkoi. Tunnin päästä olimmekin jo siten paljon viisaampia. Tämän vuoden Hellin talousarvion toteutumisesta tuli selkeä kuva, se saattaa toteutua tai sitten siihen saattaa tulla parin miljoonan ylitys entisten ylitysten lisäksi. Tietävät kuulema asian tarkemmin 17.12.

Videotykki esitys keskittyi vanhuspalvelu päällikön tekemään vertailuun kolmesta eri vaihtoehdosta kuntamme vanhusten hoidosta. Siinä esityksessä kiistattomasti todistettiin, että 48 vuodepaikkaa tulee kalliimmaksi kuin 38 tai 34 vuodepaikkaa. Lisäksi esityksellä vahvistettiin jo ennakkoon ollut epäilys siitä ettei Helli voi siirtää vuodeosastolta sinne kuulumattomia ihmisiä tehostettuun palveluasumiseen jollei vuodeosastoa remontoida. Selitystä miksi ei voi siirtää ei saatu taaskaan.

En lähde tämän vanhuspalvelupäällikön ensi tapaamisen pohjalta tekemään pitemmälle meneviä johtopäätöksiä siitä onko Hellin johdon keskimääräinen asiantuntemus kasvanut vai laskenut uuden vahvistuksen myötä. Sen aika näyttää.

Muuten mukava esitys, mutta kun se tuli yllättäen ja oli huonosti ennakkoon valmisteltu niin meiltä jäi talousarvio käytännöllisesti katsoen käsittelemättä.No, ehkä sitten ensi vuonna me paneudumme kuntamme talouteen vähän paremmin, mikäs kiire sillä vielä on...



.

Ei kommentteja: