sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Kunnanjohtajat vaihtoon

Perjantainen Valtionvarainministeriön selvitystyöryhmän järjestämä tilaisuus, johon oli kutsuttu Keski-Karjalan kuntien ja Hellin edustajat, osoitti sen että Keski-Karjalassa ei ole mahdollisuutta kuntien väliseen yhteistyöhön nykyisten kunnan- ja Hellin johtajien aikana. Eikä luottamushenkilöidenkään näkemykset paljon toivoa anna.
Minulle tuli tunne, että osalla viranhaltijoista ja luottamushenkilöistä oli tällä hetkellä tärkeintä tukea Riikosen kansanedustaja ehdokkuutta, ei niinkään hoitaa yhteisiä asioita.
Kesälahdenkunnan selvitysryhmän jäsenten aloitteesta tehdyn kutsun tarkoituksena oli selvittää kuntaliitosten mahdollisuuksia Keski-Karjalassa.

Ymmärrän hyvin jos Rääkkylä ei tällä hetkellä oikein luota Tohmajärven ja Kiteen kanssa tehtävään yhteistyöhön ja kuntaliitos mahdollisuuksiin. Onhan kumpikin kunta uhkaillut Rääkkylää oikeustoimilla.

Tohmajärven näkemys oli: -Olli eduskuntaan maksoi mitä maksoi. Eli nyt on pakko pitää Ollin luoma Helli-himmeli pystyssä ja kuntaliitoksessahan Hellin hallintomalli romuttuisi ja siten heikentäisi entisestäänkin Ollin mahdollisuutta päästä kansanedustajaksi.

Kiteen näkemykset jakaantuivat. Lahtela kantoi huolta Keski-Karjalan kuntalaisten hyvinvoinnista ja Kankkunen, Riikosen vaalivankkureiden vetäjänä, tietysti myötäili Riikosen näkemyksiä.

Kaikesta huolimatta selvitystyö ryhmä esittää kuntajako selvityksen tekemistä Keski-Karjalassa ja mikäli muut kunnat torjuvat sen niin sitten selvitetään vastaava kuntamme länsi puolella olevien kuntien kanssa.

Henkilö kohtaisena näkemyksenä minä tulin siihen johtopäätökseen ettei seutukuntamme yhteistyö onnistu ennen kuin kunnanjohtajat ovat vaihtuneet Keski-Karjalan kunnissa.



VOI KESKI-KARJALA PARKA
.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkähän selvitystyöryhmä voi jo nyt tulla julkisuuteen,kun puheenjohtaja Korkiakoski lehdistötilaisuudessa totesi selvityksen olevan julkinen siinä vaiheessa,kun se on saatettu kunnalle tiedoksi?

Matti Kosonen kirjoitti...

Siinäpä sitä on anonyymille pohdittavaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Helpotan vähän anonyymin tehtävää. Kari Korkeakoski:"Kesälahden kriisikunta-aseman vuoksi nimetty arviointiryhmä esittänee työnsä päätteeksi tammikuussa kuntajakoselvittäjän asettamista Keski-Karjalaan."

Anonyymi kirjoitti...

Kun vain joku ottaisi Hämäläisen ja Riikosen jonnekin töihin.. Nyt kaikki äänestämään Riikosta eduskuntaan ja kirjoittamaan Hämäläiselle suosituksia.

Anonyymi kirjoitti...

Muistakaa salaspitovelvollisuus. Asiat vellovat jo kylillä, vaikka tiedot eivät ole vielä julkisia.

Matti Kosonen kirjoitti...

Jaa, kertoisitkos minullekin mitä salassapitovelvollisuutta tarkoitat?

Ahti Paakkunainen kirjoitti...

Surullinen tilanne! Kunnat yhteen ilman mitään venkoilua onhan tämä melkoinen näytös - kaikki kunnat velkakierteessä. Toivottavasti ymmärrys tulee ja järki voittaa...

Keski-Karjala kirjoitti...

Kuntien yhdistäminen toisi varmasti aivan toisenlaista otetta luottamuselimiinkin. Neljän nykyisen kunnan väestöpohjasta löytyisi yhdessä taatusti tehokkaampi, monipuolisempi ja osaavampi ehdokasasetelma, mihin puolueet nykyisellään pystyvät. Joojoo henkilöitä putoaisi toki pois.

Tehokkuus tulee tietysti siitä, että Keski-Karjalassa olisi enää yksi ylin päättävä elin -valtuusto. Jospa sitä myötä myös muutkin organisaatiorakenteet tehostuisivat, suoraviivaistuisivat ja kuntalaiset kokisivat jälleen tulevansa huomioiduksi.