keskiviikko 22. joulukuuta 2010

http://areena.yle.fi/audio/1557273

Kannattaa käydä kuuntelemassa http://areena.yle.fi/audio/1557273. Siinä kuullaan Rääkkylän kunnanjohtaja Yrjö Erosen, Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikosen ja Helli-liikelaitoksen johtaja Airi Turusen näkemyksiä Rääkkylän erosta Hellistä.

Mikäli ette jaksa kuunnella niin kerron lyhyesti oman näkemyksen ohjelman annista. Yrjö Eronen esitti neljä selkeää perustelua miksi Rääkkylä erosi. Ne ovat:
- Haluttiin turvata lähipalvelut.
- Samat palvelut saadaan milj. halvemmalla.
- Halutaan sos.- ja terv. palveluiden ohjaus omiin käsiin.
- Halutaan varmistaa potilas turvallisuus.


Siinä oli selkeät perustelut.

Ollin ja Airin näkemykset te kai arvaattekin eli mitään ei olla tehty väärin, Hellin hallinto mallissa ei ole mitään vikaa, kunnat ohjaa ja päättää Hellissä, Hellissä toimitaan erittäin hyvin, jne. eli hellionhyvä hellionhyvä hellionhyvä...

Täytyy nostaa hattua kunnanjohtaja Yrjö Eroselle selkeistä ja perustelluista näkemyksistä. Olihan melkoinen ero kunnanjohtajien välillä, Yrjö pesi Ollin 10-0.
Nyt saattoi mennä Ollilta viimeinenkin mahdollisuus kansanedustajaksi, mikä tietysti on suuri vahinko koko Keski-Karjalalle.

.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kuuntelin kyseisen ohjelman. Itseäni jäi mietityttämään, kun vedottiin, että kunnan itsensä tuottamana palvelut ovat halvempia kuin yksityisen tuottamat.

Tärkein kysymys kuuluukin, miten Helli pystyy olemaan noin Miljoonan kalliimpi kuin yksityinen? Sitä ei tuntunut ihmettelevän kukaan. Itse en kannata palveluiden liiallista yksityistämistä, mutta ymmärrän Rääkkylän päätöksen. Helli ei jättänyt vaihtoehtoa, kun ei halunnut kuunnella Rääkkylän kantoja palveluiden toteutuksesta.

T. Sami Palviainen.

Keski-Karjala kirjoitti...

Kun tiedetään kuka/ketkä kuntajohtajan valinnasta kunnassa päättävät, voi tästä päätellä samalla johtavien luottamushenkilöiden tasoa. Pisteet ropisevat näinkin ajateltuna 5-0 Rääkkylälle. Toki tämä on ollut äänestäjien tahto ja siitä on turha nurista.

On kai sanomattakin selvää, että Rääkkylä on joka tapauksessa onnistunut kuntajohtajansa valinnassa varsin hyvin -ainakin Kiteetä ja Tohmajärveä paremmin. Rääkkylän kannattaakin pitää kiinni johtajastaan kaikin tavoin, sillä tuollaisele johtajalle saattaa olla kohta kysyntää työmarkkinoilla. Toisin kuin eräille muille.