tiistai 5. huhtikuuta 2011

Keski-Karjalan ehdokkaat osa IV

Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä, on vuorossa Jouni Martiskin 45v, SDP, tullitarkastaja. Tohmajärvi.

Jouni on noussut komeetan lailla Keski-Karjalan johtavien luottamushenkilöiden joukkoon. Viime syksynä hänet valittiin SDP.n piirin varapuheenjohtajaksi. Jounilla ei varmasti ole kaikkea sitä, mitä ”huippukansanedustajan” tulisi tietää, mutta on erittäin kehityskelpoinen ja käyttää omaa järkeään sekä selvittää tarvittaessa asioiden oikean laidan. Jouni on melko rauhallinen henkilö, joka kuitenkin saa ”tuulta” tai ”tulta” purjeisiin jos asioita ruvetaan hoitamaan vain jollakin ainoalla mahdollisella tavalla – ilman vaihtoehtojen häivääkään, kuten nyt on Keski-Karjalassa ollut sosiaali- ja terveyspalvelujen suhteen.

Tiivistäisin oman näkemykseni Jounista sanomalla, että hän edustaisi kansaa ollessaan kansanedustajana.

Mielestäni hän on ainoa keski- karjalaisista ehdokkaista jolla on olemassa mahdollisuudet tulla valituksi kansanedustajaksi. Uskon demareiden saavan vähintään kaksi edustajaa Pohjois-Karjalasta, toinen on Riitta Myller ja toinen on se joka oman seutukuntansa lisäksi saa tuotua itsensä esiin muilla paikkakunnilla. Jouni on onnistunut siinä erinomaisesti. Joensuun seudulla on Myller ja monta muuta ehdokasta joista ei voi sanoa kuka heistä olisi ylitse muiden. Yläkarjalassa on neljä ehdokasta eli sielläkin äänet jakaantuvat. Joensuun etelä puolella on vain Jouni joten täällä ei äänet hajoa monen demari ehdokkaan kesken.

Näillä perusteilla uskon, että Jounilla on hyvät mahdollisuudet tulla valituksi. Joka tapauksessa uskon Jounin saavan eniten ääniä seutukuntamme ehdokkaista. Siitä voisi lyödä vaikka kossu pullosta vetoa :)) 

Kuitenkin mikään ei ole niin vaikeaa kuin ennustaa ihmisten käyttäytymistä ja vaaleissa kaikki on mahdollista, joten vetoan teihin kaikkiin lukijoihini puolue kantaan katsomatta; KÄYKÄÄ ÄÄNESTÄMÄSSÄ.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ka tottahan varmaan pitkälti puhut ehdokkaastasi, mutta totuus on karu: lahtela-tömpsäyksen jäljiltä on demareiden turha haaveksia kahdesta edustajasta. keski-karjalasta saatetaan mennä eduskuntaan seuraavan kerran ensi vuosikymmenellä. josko sittenkään.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tilastojen valossa on vaikea uskoa tuota. Viime vaaleissa demarit jäi 1300 äänen päähän kolmannesta paikasta, mutta saivat 9000 enemmän kuin mikä oikeutti kahteen paikkaan. Kun siitä vähentää vaaliliitossa olleen vas.liiton äänet 2000 niin ääni määrää voi verrata näihin vaaleihin. Eli demareiden pitäisi menettää n.7000 ääntä että he menettäisivät toisen paikkansa ja tähän en usko.

Anonyymi kirjoitti...

jaa-a. laskelmasi on ihan oikein. mutta oletko ottanut huomioon, että persuille lahtelan potista menevät äänet ovat poissa lopullisesti ja kokonaan... myllerhän saa niistä ainoastaan osan.

keskikarjalaisille ehdokkaille kertyy kaiken kaikkiaan 200-800 äänen potteja. jos joku saa 1200, on se oikein hyvä;)

persut eivät saa ehdokastaan läpi tietenkään täältä, mutta ääniä kertyy kyllä. ainoastaan uudellamaalla tullee jättipotti. kaikkiaan suomessa varmaankin persut saavat n. 15-17 ehdokasta.

uskon sen sijaan että kokoomus saattaa yllättää.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kannattaa muistaa että Vihreiden Tarjan äänet 8000 kpl on uusjaossa. Niistä saa vihreät ehkä 2000-3000 ja loput on uusjaossa eikä niitä saa persut.

Anonyymi kirjoitti...

totta. mutta vihreät keskittävätkin tietenkin vihreisiin, ja ennenkaikkea vihreisiin naisiin. heidän äänet menevät tietysti persujen lailla tuhkana taivaalle, mutta jonkun äänen voi saada armi enosta. pappihan on ei-ydinvoima-aktiivi, jota muut demarit eivät taida olla;)mutta vain osa äänistä, koska vihreät eivät tapaa olla ihan siellä alttarin etuosissa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Vihreät saivat viime vaaleissa 6776 lisä ääntä Tarjan ansiosta. ei ne jää näille ehdokkaille. Kun heidät vielä nyt muistetaan ydinvoima myönteisimmän hallituksen jäsenyydestä.

Anonyymi kirjoitti...

On muistettava, että Kepunkin perinteisiltä kannattajilta on jaossa runsaasti ääniä muille puolueille. Nämä äänet jakaantuvat enimmäkseen varmaankin Kokoomukselle ja Persuille. Edellisiin vaaleihin verrattuna jaossa on siis Lahtelan, Vihreiden ja Kepun äänet. Ei ole sanottu, että Lahtelankaan aiemmin saamat äänet pysyisivät demareilla. Mielenkiintoista. Tähän pohdintaan perustuen Kari Kulmala tulee olemaan vahvoilla.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kulmala voi olla vahvoilla, mutta kun persut tuskin saavat kahta paikkaa niin läpi menijä tuskin on Kulmala.

Anonyymi kirjoitti...

en jaksa uskoa persujen paikkaan pohjois-karjalassa. sinänsä tuntemattomat ehdokkaat tekevät äänivyöryn epätodennäköiseksi. massiivisimpien vaalikampanjoiden merkitys on tieteellisesti ja käytänössä todistettu. kannattaa siis katsoa lehtiä ja telkkaria - kuka panostaa, se menee läpi. näin toimii nykyäänestäjien enemmistö. valitettavasti.
reijonen pistää likoon ison tukun rahaa - menee läpi. vehviläinen upottaa kampanjaansa koko edellisen kauden tienestinsä - ja menee läpi. hoskonen kaataa puuta metsälämpäreiltään, ja jos on kaatanut tarpeeksi, niin läpi menee. myllerillä on rahaa kaatamattakin, siis läpi. ravi ei taivu edes pöntölle - läpi myös. sitten aletaankin katsella tilibnauhoja ja sijoitussalkkuja... viimeinen pääsee tosin ökyisämpien siivellä.

mammamia kirjoitti...

Me, minä mukaan lukien, olemme lyöneet vetoa ehdokkaan puolesta. Suljimme veikkaukset kirjekuoreen, joka avataan äänten laskemisen jälkeen. On puhtaat jauhot pussissa tai ihmeitä tekevässä kirjekuoressa.
Yrittänyttä ei laiteta laulukuoroon, jos on oikean asian puolesta.
Onnea teille veikkauksissanne!

Anonyymi kirjoitti...

hyvä matti, sait kaksi ehdokastasi. keskikurjalasta ei tullut omaa, mutta sehän nyt ei ollut kai odotuskaan. ropponen on pätevä, myller niin ikään. ollaan tyytyväisiä jo heihinkin...