torstai 21. huhtikuuta 2011

Rääkkylän tilanteesta

Noin vuosi sitten kirjoitin Rääkkylän kunnasta tulleen aloitteen pohjalta pidetyistä Keski-Karjalan luottamushenkilöjohdon neuvotteluista. Juttu on luettavissa täältä:mattikosonen.blogspot.com/2010/03/yhteistyo-kyvyttomyytta.html

Noiden neuvottelujen epäonnistuminen oli katastrofi Keski-Karjalalle, kuten se on nyt kaikkien nähtävissä. Tuossa neuvottelussa oli Rääkkylällä ja muilla vastuullisilla luottamushenkilöillä halu ja tahto etsiä ratkaisu Hellin ongelmiin, mutta Birgitta Muukkosen ja Jukka Kankkusen johdolla asia torpedoitiin. Täytyy kuitenkin myöntää etteivät he yksin ole vastuussa tapahtuneesta, paikalla oli muitakin Olli Riikosen juoksupoikia ja tyttöjä. Toivoisin heiltä vastausta: Kannattiko? Olitteko etukäteen tietoisia toimintanne seuraamuksista?

Olen pyrkinyt välttämään muiden kuntien luottamushenkilöiden neuvomista, mutta nyt on kyseessä kaikkien Keski-Karjalan kuntalaisten palveluiden turvaaminen ja koska luulen etteivät Kankkunen Ja Muukkonen itse ymmärrä tekojensa seuraamuksia niin kehotan Kiteen vastuullisia valtuutettuja harkitsemaan voivatko Muukkonen ja Kankkunen jatkaa tehtävissään ja nauttivatko he valtuuston luottamusta?

Koko Keski-Karjalan etu olisi saada vastuulliset luottamushenkilöt Kiteen kaupungin johtoon, jotta tämä mielettömyys saataisiin loppumaan.

Hyvää Pääsiäistä kaikille lukijoille. Itse aion viettää pääsiäisen Karjalan pääkaupungissa.


.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sanotaan, että "Ylpeys käy lankeemuksen edellä". Riikosen lanseeraama ylimielinen, toisten mielipiteen vähättely tapa hoitaa asioita on tarttunut Matin mainitsemiin Kiteen päättäjiin. Valta ja vastuu ovat erottomattomat. Olisiko aika ottaa vastuu? Riikonen on vihdoin tajunnut, kun pyrkii luikkimaan pakoon.

Anonyymi kirjoitti...

Kiteen kaupunginhallituksen on vaihduttava ennen kesälomia. Vain riittävät henkilövaihdokset voivat auttaa ulos nykyisestä tilanteesta. Jos Kiteen kaupunginhallitus ei eroa, valtuuston tulee erottaa se. Samoin Kiteen valtuuston puheenjohtajiston asema on syytä tarkistaa ainakin puheenjohtajan osalta.

Tähän on tultu. Birgitta Muukkonen ja Jukka Kankkunen ovat "johtajan" kykynsä näyttäneet. Vai annetaanko heidän jatkaa seudun ajautumista sisällissotaan ja taloudelliseen konkurssiin?