lauantai 2. huhtikuuta 2011

Tohmajärveläisten herkkä hipiäisyys

Olen ihmetellyt koko viime viikon uutisia tohmajärveläisten reaktioista Hellin tilinpäätös tietoihin. Reaktiot ovat olleet aika voimakkaita kun ottaa huomioon Hellin ylityksen pienuuden verrattuna vastaavaan Kesälahden osalle vuosi sitten tulleeseen ylitykseen. Kesälahdella ylitystä tuli vuoden 2009 talousarvioon kaikkiaan n. 20 % kun vastaava Tohmajärven ylitys oli vain hieman yli 10 %. Meillä valtuustossa asia ei aiheuttanut pahempia tunteen purkauksia porvari leirissä vaan heidän kantansa oli, onhan se maksettava kun kerran Helli laskuttaa.

Kun ottaa huomioon ettei Tohmajärvi joutunut edes kriisikunnaksi Hellin ylitysten myötä kuten Kesälahti joutui niin miksi he nostavat noin suuren haloon asiasta? Taisi muuten Olli Riikonen mainita pariinkin otteeseen että Kesälahden vuoden 2009 ylitykset olisivat johtuneet alibudjetoinnista. Tällä lauseella Olli antoi ymmärtää että Hellin ylitysten syynä oli Kesälahden kunta itse. Miten lienee nyt Tohmajärven laita?

Odotan mielenkiinnolla miten Kesälahden kepu ja kokoomus suhtautuu tämän vuoden Hellin ylityksiin, koska onhan ne huomattavasti suuremmat kuin Tohmajärvellä kun ne suhteutetaan asukaslukuun.

Odotan etenkin Kepun kansanedustaja ehdokkaiden Katja Asikaisen ja Olli Riikosen kannanottoja tähän tilanteeseen.



.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Helli kupla taisi puhjeta, tai se puhkeaa ennen seuraavia lumia.
Myös Kiteestä tulee kriisikunta juuri sillä hetkellä, kun Tohmajärvi, Kesälahti ja Rääkkylä ilmoittavat etteivät suostu maksamaan Hellin perusteettomia kuluja ja kustannusylityksiä. Ja miksipä nuo muut kunnat maksaisivat palveluista joita ei ole ollut, tai joita ei ole tilattu.

Anonyymi kirjoitti...

Voipi olla niinkiin, etteivät Riikonen ja Asikainen vastaile ihan pikapuoliin. Kannattaapi varata evväät ootteluun...

Anonyymi kirjoitti...

Ei ongelma ratkea muuten,kuin johdon vaihdoksella.Punkaharjun kunta suunnittelee eroa Sosteri kuntayhtymästä
samoista syistä.

Anonyymi kirjoitti...

Jonkun pitäisi siis tarjota ainakin Jukka Kankkuselle, Birgitta Muukkoselle, Airi Turuselle, Olli Riikoselle ja Kirsi Hämäläiselle heidän taitojaan vastaavia töitä ja tehtäviä. Jos tuo porukka vaihtuisi terveellä järjellä ajatteleviin ihmisiin, niin hyvä. Harmi vain, että kukaan terveellä järjllä varustettu ei taitaisi suostua ihan helpolla näiden veijareiden sotkujen paikkaajaksi.

Rita kirjoitti...

Kaikille anonyymeille toteaisin seuraavaa: ASIAA!!!