perjantai 15. huhtikuuta 2011

Onko Sampo keksitty uudelleen?

Alustavien tietojen mukaan Sampo on keksitty. Tarkistuslaskelmat siitä ovat vielä tekemättä. Palaan asiaan kun saan siitä lisä tietoja. Todella mielenkiintoista...

7 kommenttia:

Matti Kosonen kirjoitti...

Juuri saamani tiedon mukaan tarkistuslaskelmissa on ilmennyt jotain poikkeuksellista joten lopullinen varmuus asiasta saataneen kuukauden sisällä.

Anonyymi kirjoitti...

johan se sampo keksittiin kalevalassa, vaan on siis löytynyt pitkän etsinnän jälkeen. liekö tohmajärveltä?! sieltä on kotoisin monet muutkin ihmeet.

Anonyymi kirjoitti...

Tainneet seota loputki immeiset Kesälahella. Ainaha ne on kyllä vähä outoja kyllä olleet..

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoittaako Matti esitystä - alapuolella - Kesälahden kh:n esityslistalta.
Minulle ei avaudu, kuinka voitaisiin noin menetellä.

"Helli-liikelaitoksen lisälasku vuodelta 2010 on 431 586 euroa. Helli-liikelaitoksen menoihin kunnan talousarvioon on kunnanvaltuusto hyväksynyt ylitysoikeudet vuoden 2009 Helli-liikelaitoksen lisälasku 437 000 eurolle. Helli-liikelaitoksen vuoden 2009 lisälasku on kuitenkin kirjattu tilintarkastajan suosituksesta suoraan taseeseen, yli-/alijäämätilille. Saman periaatteen mukaan on toimittu kaikissa Helli-kunnissa. Määräraha käyttötalouden puolella jäi näin ollen käyttämättä ja kirjapidon mukaan ylitystä Helli-liikelaitoksen vuoden 2010 lisälaskuun tulee vain ikäihmisten palveluiden tulosalueella 16 577,82 euroa. Muilla tulosalueilla määrärahat riittävät."

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei se avaudu minullekaan.

Anonyymi kirjoitti...

kirjanpitotaito on harvojen ja valittujen käsissä. on monta esimerkkiä, että eivät ne suuret tulot, eikä kannattava bisnes, vaan se tarkoituksenmukainen kirjanpito;)
p.s. debet on sitten se ikkunanpuoleinen, credit tarkoittaa iltapalaa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille: Ei se kirjanpito ole mitään salatiedettä. Pienemmät luvut pannaan tuloslaskelmaan menot miinusmerkkisinä ja tulot plusmerkkisinä ja suuremmat luvut pannaan taseeseen. Näin yleensä tehdään paitsi kunnissa jossa menot on plussaa ja tulot miinusta.:))