perjantai 29. huhtikuuta 2011

VOI KESKI-KARJALA PARKA

Kitee, Kesälahti, Rääkkylä ja Tohmajärvi ovat rakentaneet yhdessä Keski-Karjalaa kolmekymmentä vuotta. Tänä aikana on ollut vastoinkäymisiä, mutta myös onnistumisen hetkiä. Pikku hiljaa saatiin rakennettua luottamus kuntien välillä vaikka se välillä tuntui toivottomalle. Saatiin luotua yhteinen musiikki opisto, yhteinen elinkeinojen kehittämis yhtiö ja siinä sivussa leader-yhdistys Jetina, kolmen kunnan yhteinen kunta tilitoimisto, yhteinen seutuvaltuusto jne. Yhteistyömme oli esimerkillistä ja se huomioitiin niin maakunnallisesti kuin valtakunnan tasollakin.

Kuten jo aiemmin mainitsin tämän tilan luominen vei kolmekymmentä vuotta. Toimin itsekin aktiivisesti yhteistyön puolesta useampana valtuusto kautena.

SITTEN TÄMÄ KAIKKI TUHOTTIIN KOLMESSA
VUODESSA.

Miten se oli mahdollista? Mitä tällainen yhteistyön tuhoaminen vaatii?
Selitykseksi ei riitä se, että seutukunnalle sattui samaan aikaan pari kolme kunnanjohtajaa jotka kuulivat vain oman äänensä ja siksi luulivat olevansa aina oikeassa. Tähän katastrofiin tarvittiin lisäksi lakeijat luottamushenkilöiden joukosta, jotka toimivat joo- miehinä/naisina kunnanjohtajille. 

Eikö kukaan johtavassa asemassa olevista päättäjistä nähnyt mihin oltiin menossa? Miksi ei suostuttu kuuntelemaan varoituksen ääniä? Miten tämä kaikki on voinut tapahtua???

Yhtenä selityksenä, (ei kuitenkaan ainoana,) pidän Kiteen kaupungin suurimman valtuusto ryhmän käsien sitomista Helli asiassa. Ryhmän viidestä naisesta neljä on Hellin palkkalistoilla ja kolme heistä on saanut päällikön- tai esimies paikan (en tiedä onko ylennykset tulleet yllättäin ja jopa pyytämättä). Eli ryhmässä ei voi arvostella Helliä, koska samalla arvostelisi epäsuorasti oman ryhmän jäsenten työtä. Todella ovelaa... 
Toinen selitys on mitä ilmeisemmin se, että nämä kunnanjohtajien lakeijat ovat arvostelleet räikeästi ja mustamaalanneet niitä henkilöitä jotka ovat yrittäneet puhua järkeä Hellistä ja Keski-Karjalan yhteistyöstä eikä heidän itsetuntonsa voi myöntää heidän koko ajan haukkuneen väärää puuta. (Yksi törkeimmistä mustamaalaus yrityksistä oli väite, että joku Helliin kriittisesti suhtautuva luottamushenkilö olisi toimillaan estänyt johtavan lääkärin saannin Helliin).


No, oli syyt mitkä tahansa, seuraukset tiedetään. Eli nämä pari kolme kunnanjohtajaa ja heidän lakeijansa ovat tuhonneet Keski-Karjalan seutukunnan. 

On hyvä lopettaa tämä kirjoitus Urho Kekkosen sanoihin:

SAATANAN TUNARIT!

 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kekkonen se kestää ajan hampaan. aina löytyy jostakin saatanan tunareita, riippumatta vuosikymmenistä. ikävä vaan että meillä keski-karjalassa on tällä(kin) vuosikymmenellä tällainen tunarikertymä.

Anonyymi kirjoitti...

Tehtyään tihutyönsä tunarit lähtevät lätkimään ja etsimään istelleen yhä parempia ja korkeampia oksia.

Tmä on kyllä kaikkien aikojan mahalasku, sanoo Aili-mummo;(

Anonyymi kirjoitti...

On sääli, että Keski-Karjalan yhteistyö on tuhottu vain ja ainoastaan Kepun ja Kepu- taustaisten virkamiesten toimesta, mutta yhden aikakauden loppu voi olla myös paremman alku.

Anonyymi kirjoitti...

Ja on syytä muistaa, että Kiteen demareiden Birgitta Muukkonen on enemmän Kepu -virkamiesten ja Kepun äänitorvi kuin kepun porukat kuunaan itse.