tiistai 17. maaliskuuta 2009

Mikä on tärkeää?

Tohmajärvellä viime perjantaina järjestetty kansalaistilaisuuden aiheena oli mikä on tärkeää? Mielenkiintoinen tilaisuus osallistujien vähyydestä huolimatta.

Eilen päätettiin valtuustossa Purujärven koulun kohtalosta. Koulukeskustelun aikana on kuultu selityksiä mitä on vastakkainen: Purujärven koulu vastaan raha, Purujärven koulu vastaan ala-aste, Purujärven koulu vastaan yläaste, Purujärven koulu vastaan vanhukset, Purujärven koulu vastaan Villalan koulu. Saattoihan niitä olla muitakin vastakkain asetteluja, mutta minä en kuullut muita.
Kuitenkaan mikään noista ei pidä paikkaansa. Kyseessä oli Purujärven koulu vastaan haja-asutus alueiden vesihuolto.

Nythän oli kyseessä kunnan huonon taloudellisen tilanteen korjaamisesta. Taloudellinen tilanne taas johtuu siitä, että kuntamme lähti luomaan palveluita jotka eivät ole lakisääteisiä. Yhtenä merkittävimpänä tällaisena palveluna oli Eteläisen- ja Uukuniemen- sekä Piikkeen vesihuoltolinjan rakentaminen. Näihin investointeihin on käytetty kunnan rahaa miljoonia.

Jossakin tv ohjelmassa kysyttiin, "entäpä jos...". Tätä samaa kysymystä lainatakseni kysyn, entäpä jos silloin kun noista vesilinjoista päätettiin olisi kysytty kuntalaisilta tuo kysymys mikä oli Tohmajärven tilaisuuden aiheena: Mikä on tärkeää? Haluavatko Purujärveläiset säilyttää koulunsa vai haluavatko he vesihuoltolinjat kylälleen?

Toisin sanoen Purujärven koulun lakkautuspäätös tehtiin silloin kun tehtiin päätökset vesi- ja viemäriputkien vetämisestä pitkin kankaita kunnasamme.


.

Ei kommentteja: