tiistai 17. maaliskuuta 2009

ryhmä käyttäytyminen

Tein eilen valtuustossa muutos esityksen koskien kunnanvaltuuston kokousten ilmoitus menettelyä. Esitin että lehti ilmoitukseen olisi lisätty ne pykälät jotka koskee kuntalaisten asioita. Tällä muutoksella olisi saatu kuntalaisille enemmän tietoa mitä heitä koskevia asioita valtuustossa käsitellään. Tällainen käytäntö oli kunnassamme viimeistä edellisellä valtuusto kaudella. Muutaman palsta millimetrin lisäys ei olisi ollut kustannuskysymys. Yhtään esitystäni vastustavaa puheenvuoroa ei käytetty salissa.

Puolueelleen uskollinen puheenjohtaja ei kuitenkaan halunnut kysyä valtuustolta, voiko valtuusto yksimielisesti hyväksyä ehdotukseni eli selvä viesti kepulaisille mitä mieltä hän on asiasta. No sitten äänestettiin, kuntalaisille tietottamisen lisäämistä vastusti kaikki kokoomuslaiset, yksi demari, yksi Perus Suomalainen ja kahdeksan kepulaista. Eli äänestys tulos 13-8.

Se miksi kokoomus ryhmä yksimielisesti vastusti demareiden ja etenkin minun tekemää aloitetta ei kaivanne kommentointia. Kepun kaksi nuorinta ja uutta valtuutettua kannatti ehdotustani, kiitos heille siitä. He eivät ole vielä oppineet että kepulaisinä heidän tulee vastustaa kaikkea mitä muut esittävät. (Saa nähdä kuinka kauan he pystyvät pitämään oman linjansa?). Yksi haja vastustus ääni PS.n ja demari edustajalta voitanee laittaa väärän napin painalluksen piikkiin, (onhan sellaista sattunut eduskunnassakin).

Kuka tässä sitten voitti? Ei ainakaan kuntalaiset.

3 kommenttia:

marko kirjoitti...

Voit Matti olla huoleti. Oma pää pidetään ja kaikkialta tulevat hyvät ehdotukset tullaan jatkossa käsittelemään kannatuspuheenvuorolla.

Katja kirjoitti...

Höh, älähän nyt Matti. :) Kyllä meille on sanottu että ihan äänästätte niinkuin itse haluatte ja jokainen valtuutettu Keskustan ryhmässä tekee omat päätöksensä. Erimieltä saa ja pitääkin kuulema olla.

Matti Kosonen kirjoitti...

Älähän nyt Katja.:) Katsotaan nyt pari vuotta ja palataan sitten asiaan uudelleen.