tiistai 23. marraskuuta 2010

Kiteeläistä soutamista ja huopaamista

Muistamme hyvin viime keväiset mielenosoitukset hellin toimintaa vastaan. Samoihin aikoihin Rääkkylä pyysi neuvotteluja muiden kuntien kanssa hellin kehittämiseksi. Olin itse mukana Kiteellä pidetyissä neuvotteluissa. Neuvottelujen alku asetelma oli kuka valitaan puheenjohtajaksi. Valinta oli merkittävä, koska puheenjohtajalla on valta vesittää tuo neuvottelu. Helli uskovaisten kepu- ja kokoomus edustajien ja Hellin johtokunnan jäsenten äänin Birgitta Muukkonen valittiin tilaisuuden puheenjohtajaksi. Heti tilaisuuden alussa Muukkonen teki selväksi, että on kyse vain keskustelusta, ei neuvottelusta ongelman ratkaisemiseksi. Ja niinhän siinä kävi, että asiasta keskusteltiin ja lopuksi pj lopetti keskustelun. Mitään tulosta ei saatu aikaan, siitä piti huolen puheenjohtaja.

Nyt sitten löytyy lehti tiedon mukaan Kiteeltäkin halua neuvotella asiasta. Karjalainen uutisoi asiaa näin: "Kiteen kaupunginhallitus pyytää jo tällä viikolla naapurikuntia neuvottelemaan Rääkkylän aikeesta irtautua Keski-Karjalan yhteistyöalueesta."

Mikä on saanut Birgitta Muukkosen ynnä muiden Helli uskoisten mielen muuttumaan? Onkohan Birgittakin viimein huomannut ettei Kiteen ja Tohmajärven kepu voi yksin päättää Keski-Karjalan asioista.



.

3 kommenttia:

Keski-Karjala kirjoitti...

Toimintahan on täysin loogista peesailua.

Aikanaan toimittiin siten kuin kaupunginjohtaja halusi ja nyt vastaavasti kuten vs. kaupunginjohtaja esittää.

Äänestäjillä on oikeus vaatia kaupunginhallituksen PJ:n olevan JOHTAJA omalla paikallaan, eikä pelkkä virkamiesten äänitorvi ilman OMIA ajatuksia ja tekoja.

Nykäsellä tuskin on halua tai tarvetta tehdä viime hetkillä mitään radikaaleja päätösesityksiä suuntaan tai toiseen, vaan lähteä vähin äänin, hyvässä maineessa ja ilman jälkipuheita näiltä kulmilta järkevän tekemisen pariin.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tuohon kiteekirkastajan kommenttiin minulla ei ole mitään lisättävää eikä poistettavaa.

Keski-Karjala kirjoitti...

Joku eduskunnan jättävä henkilö saattaisi olla hyvä henkilö JOHTAMAAN Kiteen kaupunginhallitusta ja samalla koko Kiteetä oikeaan suuntaan.

Kaupunki saisi piiiitkästä aikaa johtajan, joka saattaisi ajatella enemmän Kiteen ja Keski-Karjalan etua kuin omaa napaansa. Saattaisi jopa tapahtua niin, että vähitellen virkamiehet toimisivat taas kuten kuntalaiset haluavat, eikä päinvastoin?

Paljon syytellään kaupungin- ja kunnanjohtajia, sekä muuta virkamiesjohtoa, mutta kyllä esim. demareiden olisi syytä katsoa peiliin, keitä asettavat merkittäville palleille erityisesti juuri Kiteellä.