maanantai 15. marraskuuta 2010

Veroprosentti

Tänään kokoontuvalla valtuustolla on päätettävänä kuntamme veroprosentti ensi vuodelle. Kysymys on siitä aikooko kunta kerätä kuntalaisilta n. 100.000 € enemmän vai vähemmän ensi vuonna. Siinäpä pähkinää purtavaksi valtuutetuille. Tuntuu olevan elämää ja kuolemaa tärkeämpi asia joillekin päättäjille. Se taas, että aikooko Helli kerätä kunnalta 500.000€ enemmän kuin talousarvioraamissa on ohjeistettu ei tunnu kovin merkitykselliselle, ainakaan kaikille valtuutetuille.

Minusta pitäisi nyt käydä keskustelu siitä nostetaanko veroprosentti 23,5 jolla saataisiin katettua Hellin vaatimus vai näytämmekö Hellille kaapin paikan. Ainoastaan näillä kahdella vaihtoehdolla voidaan turvata kuntamme itsenäisyys muutamaksi vuodeksi eteenpäin.



.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suojatyöpaikat tulee tietysti säilyttää?

Matti Kosonen kirjoitti...

Anonyymille: Tee listaus suojatyöpaikoista niin näkisin onko se sama lista kuin minulla. Jos minun mielipidettäni olisi kuunneltu niin meillä olisi kunnassa neljä tai viisi työpaikkaa vähemmän.

A kirjoitti...

Karseeta, miten korkeaksi veroprosenttia on nostettava. Kaikki työpaikat kriittiseen tutkintaan, ja Helli on pantava tiukoille; se elää kuin valtio valtiossa ;(