maanantai 15. marraskuuta 2010

Valtuustossa

Merkittävimmät asiat lyhyesti: Eroaminen Itä-savon koulutuskuntayhtymästä jäi pöydälle huonon valmistelun vuoksi.

Osavuosiraportti ja talousarvion tarkastaminen hyväksyttiin muilta osin paitsi Hellin 437.000 € ylityksiä joista oli kunnanhallitus vaatinut Helliltä selvityksen. Ilmeisesti ajan- tai tiedon puutteen vuoksi Hellin selvitys oli annettu (tai keksitty) vain 101.000€.lle, loppujen 336.000 €.n jäädessä selvittämättä. Tämän vuoksi valtuusto jätti nämä ylitykset hyväksymättä. Täytyy myöntää että valtuustomme on kehitys kelpoinen, tätä ennen se on hyväksynyt n.950.000 € ylitykset ilman selvityksiä.

Tuloveroprosentin määräämisessä äänestettiin. Osa valtuutetuista halusi vielä taistella itsenäisyyden puolesta ja hankkia lisä tuloja veroja korottamalla (minä olin heidän mukana)Hellin menojen paikkaamiseen. Toinen puoli oli ilmeisesti jo luopunut toivosta säilyttää itsenäisyys ja he vastustivat korotusta. Äänin 9-8 veroprosenttia ei nostettu, joten se sitten siitä kuntamme itsenäisyydestä. Jatkamme neuvotteluja selvitysmiesten kanssa 8.12.



.

2 kommenttia:

Keski-Karjala kirjoitti...

Tyhmähkö kysymys: Jos joku tai kaikkki Hellin sopimuskunnat kieltäytyvät maksamasta perusteettomia Hellin kustannuksia, kenelle kustannukset lopulta lankeavat? Tilaajaisäntäkunnalle, tuottajaisäntäkunnalle, Hellin johdolle vai tasapuolisella jaolla kaikille kunnille? Jonkunhan syntyvät tai jo syntyneet perusteetomatkin kustannukset on kuitenkin maksettava. Liikelaitos ei varmaankaan voi tehdä konkurssia, joka pelastaisi kunnat pinteestä.

Matti Kosonen kirjoitti...

kiteenkirkastajalle: Tuossa mainitsemassasi tapauksessa ne kirjautuvat Helli- liikelaitoksen alijäämäksi jotka sitten katetaan taloussuunnittelu kaudella, joko toimintaa tehostamalla tai hintoja nostamalla tai molemmilla. Missään tapauksessa niitä ei ole sopimuksen mukaan kuntien pakko maksaa sinä vuonna kun ne syntyvät.