torstai 4. marraskuuta 2010

Kontiolahden kunnanjohtajaa epäillään kunnianloukkauksesta

Sanomalehti karjalaisen uutisen mukaan kihlakunnansyyttäjä Seppo Tiittanen lukee Kontiolahden kunnanjohtajalle 2.joulukuuta Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa syytteen kunnianloukkauksesta. Asianomistajina jutussa ovat Kontiolahden kunnanvaltuuston keskustalainen puheenjohtaja Mika Kuusela ja sosiaalidemokraattinen kunnanvaltuutettu Pekka Kettunen.

En tunne asian taustoja, mutta ehkä tässä on taustalla sama ilmiö kuin mikä on nähtävissä täällä Keski-Karjalassakin. Olen havainnut tällä valtuusto kaudella selkeän muutoksen edellisiin kausiin verrattuna viranhaltijoiden suhtautumisessa luottamushenkilöihin, etenkin niihin jotka esittävät kriittisiä kysymyksiä tai tekevät vastaesityksiä.

Ylimielinen asenne päättäjiä kohtaan, nimittely yksinkertaiseksi jopa virallisissa asiakirjoissa, tai sanotaan ettei luottamus henkilöt ymmärrä vaikka asia on selitetty heille useampaan kertaan, ovat tyypillisiä ilmauksia eräiltä viranhaltijoilta. Lisäksi on ollut havaittavissa totaalinen piittaamattomuus luottamushenkilöiden pyyntöihin saada joitain luottamus tehtävien hoitoon kuuluvia asiapapereita luettavakseen.

Onko Kontiolahden tie ainoa mahdollisuus saada ruotuun nämä niskoittelevat viranhaltijat meillä täällä Keski-Karjalassa?

Toivottavasti tähän löytyy jokin muu ratkaisu.




.

Ei kommentteja: