tiistai 16. marraskuuta 2010

Tilaajalautakunta

Tuli taas istuttua jokunen tunti Tilaajalautakunnan kokouksessa. Nyt en enää tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa koko touhulle. No ainakin Tilaajajohtajaa tuntui huvittavan Kesälahden kunnan päätöksen teko vanhushuollon tila ratkaisuissa. Oli koonnut lähi vuosien kaikki päätökset mitä kunnassa oli tehty asian tiimoilta. En kyllä ihmettele jos Päiviäkin päätöksen tekomme huvittaa (Todennäköisesti Päivi ei ollut kuitenkaan katsonut kenen esityksistä ja minkä puolueiden tuuliviiri politiikalla oli saatu aikaan niin paksu nippu päätöksiä samasta asiasta? Jos olisi, niin tuskin olisi ottanut koko asiaa esille.)

Tilaajajohtajan ja Hellin luottamus Tilaajalautakunnan kumileimasin ominaisuudesta käy hyvin ilmi Lautakunnan pykälästä jossa lautakunnalle esitettiin Aurinko-talon sulkemista ja vanhusten siirtämistä yksityiseen hoitokotiin. Esitys käsiteltiin eilen, mutta päätöksestä tiedotettiin vanhusten omaisille viime viikon keskiviikkona. Täytyy myöntää, että Tilaajajohtaja ja Helli tuntee hyvin lautakunnan yksinkertaisen enemmistön rajoittuneisuuden omiin mielipiteisiin.

En lähde enempää ruotimaan kokouksen kulkua, totean vain että ymmärsivätköhän kaikki mistä oli kyse tai mihin päätös voi johtaa Kesälahden vanhusten asumis ratkaisussa?
Olen samaa mieltä puheenjohtajan kanssa että kokousten puheenvuoroissa pitäisi kestää totuudessa, mutta tämän pitäisi koskea myös puheenjohtajan puheita.

Huvittavin tilanne kuitenkin mielestäni oli Rääkkylän vasemmistoliiton edustajan yksityistenpalveluiden puolesta äänestäminen joka samalla tarkoitti kuntamme julkisten vanhusten asumispalveluiden lakkauttamista. Hän on siis sitä mieltä, että kun kuntalaisten verovaroista kustannetaan vanhustemme asumispalvelut niin siitä on aina jonkun yksityisyrittäjän saatava vetää siivu omaan pussiinsa. Olisikohan hänen syytä vaihtaa puolueensa kokoomukseen?


.

Ei kommentteja: