torstai 6. syyskuuta 2012

Otteita Valtionvarainministeriössä käydystä neuvotteluista 29.8

Nyt minullekin selvisi miksi Tohmajärvi aiotaan pakottaa yhteistyöhön ja miksi Rääkkylää ei.

" Valtioneuvostolla on puitelain voimaantulosäännösten perusteella oikeus velvoittaa kunta yhteistoimintaan vuoden 2014 loppuunsaakka, jos kunta poikkeaa yhteistoiminnan järjestämisessä aiemmin ilmoittamastaan (kuntien 31.8.2011 valtioneuvostolle jättämät selvitykset), eikä näin täytä lain yhteistoimintavelvoitetta. 1.1.2015 lukien on tarkoitus tullavoimaan sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännössä määriteltävät järjestämisvelvoitteet, jotka korvaavat puitelain säännökset. Hallitus on 5.6.2012 pitämässään iltakoulussa linjannut, että se käyttää tarvittaessa toimivaltaansa velvoittaa kunnat pysymään ilmoittamassaan yhteistoiminnassa."

Tohmajärvi on ilmoittanut pysyvänsä yhteityössä 31.8.2011selvityksessä kun taas Rääkkylä...



"Rääkkylän kunta on ilmoittanut elokuussa 2011 irtisanoutuneensa yhteistoiminta-alueesta. Valtioneuvoston toimivalta koskee tässä tapauksessa siis muita yhteistoiminta-alueen kuntia, jotka ovat ilmoittaneet ratkaisukseen Keski-Karjalan kuntien yhteistoiminta-alueen."

 Muuta huomioitavaa neuvotteluista on mm. Tohmajärven perustelut irtautumis suunnitelmalle:


"Tohmajärven kunnan edustajat kertoivat, että yhteistyö alueella on ollut hyvää, mutta ongelmaksi kunnan kannalta on muodostunut kustannustason liiallinen nousu. Kustannuksista ei ole myöskään saatu riittävää raportointia kunnan päätöksentekoa varten. Tohmajärven kunta onkin irtisanonut yhteistoimintaa koskevan sopimuksen siten, että 1.1.2013 lukien kunta järjestäisi sote-palvelut kunnan omana toimintana. Eroamiseen päädyttiin kustannusten kasvamisen ja siitä johtuvan kunnan talouden heikkenemisen vuoksi,ja eroaminen on tehty sopimuksen mahdollistamalla tavalla. Kunnan näkemys on, että kuntalaisten palvelut turvataan parhaiten, kun niitä koskeva päätöksenteko on omissa käsissä."

Sitten loppuun kevennys muistiosta:

"Kiteen kaupunki ja Kesälahden kunta ilmaisivat toiveensa siitä, että Tohmajärven kunta jatkaisi Hellissä" 

                          :D

 



4 kommenttia:

A kirjoitti...

Oikeassa olet, Matti, sen selvitti jo Veijo Tuunanen aikaisemmin!

Tohmajärvi on puhunut itsensä pussiin, ja pahasti: ei voi muuta kuin onnitella Tohmajärven 'viisaita' päättäjiä!!

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Tauti vain pahenee, kun Kesälahti ehti liittyä Kiteeseen. Ministeriön herroille tiedoksi: Ennen vahtii kapallisen kirppuja kuin Keski-Karjalan virkamiehiä ja päättäjiä.

Anonyymi kirjoitti...

Liekö tuo Kesälahdenkaan liittyminen Kiteeseen enää selvää. Sen verran hapuilevalta ja vailla päämäärää tuntuu päätökset olevan. Edes valtuuston päätösten ei voi olettaa pysyvän voimassa kuin hetken.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kävin lukemassa Tohmajärven valtuuston päätöksen tuosta lausunnosta joka nyt estää Tohmajärveä eroamasta yhteistyöstä. Päätös on tehty kepu valtuutettujen + Nenosen äänillä. Mikäli Vuokko Väistön vastaesitys olisi hyväksytty niin mitään estettä Tohmajärven eroamiselle ei olisi olemassa.