keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Vaali lupaukset v-2008?

Löysin Kiteen keskustan sivuilta, https://www.keskusta.fi/Suomeksi/Piirit/Pohjois-Karjala/Suomeksi/Kunnat/Kitee/Keskusta_Kiteella.iw3, julkaisun ilmeisesti neljän vuoden takaa.

Omat kommenttini olen kirjoittanut punaisella. Lukijat voisivat myös ottaa kantaa kepun vaalilupausten toteutumiseen.



Keskusta Kiteellä
KESKUSTA - TULEVAISUUDEN TEKIJÄ KUNTALAISTEN KANSSA, SEUDUN PARHAAKSI
  • Päätöksenteko on kuntalaisten, henkilöstön ja luottamushenkilöiden välistä yhteistyötä. Vaikuttaminen on vastuunottoa.
Keskusta äänesti n.1000 kaupunkilaisen kuntalaisaloitetta vastaan
  • Päätöksentekomme perustuu harkittuihin kokonaisvaltaisiin ratkaisuihin.
Sote palveluiden kokonaisvaltainen ratkaisu tuskin oli loppuun asti harkittu.
  • Palvelut tuotetaan asiakaslähtöisesti.
Lääkäri palvelut on tuotettu yrityslähtöisesti.
  • Palvelut järjestetään kaupungin omana työnä, ostamalla yksityisiltä palvelun tuottajilta tai kolmannelta sektorilta, mikä on kulloinkin kuntalaisen ja kaupungin kannalta tarkoituksenmukaista.
Onko ollut tarkoituksen mukaista ulkoistaa vanhusten asumispalvelut kansainvälisille pörssiyhtiöille, jotka eivät maksa edes veroja Suomeen.
  • Hyvän henkilöstöpolitiikan lähtökohtana on työn arvostaminen työntekijöiden, päättäjien ja kaupunkilaisten taholta.
Hellin palkkojen harmonisointi on vielä kesken. Pakolliset säästövapaat henkilöstölle.
  • Keski-Karjalan seutukunta muodostuu kunnista, joiden palvelut voidaan järjestää yhteistyössä yli kuntarajojen.
Heh heh
  • Keskusta sitoutuu Keski-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämishankkeeseen ja yhteistoiminta-alueen muodostamiseen sekä toiminnan määrätietoiseen kehittämiseen.
Keskusta on kehittänyt niin määrätietoisesti K-K.n yhteistoiminta aluetta niin, että siinä on mukana ensivuoden alussa vain yksi kunta.
  • Kitee on yrittäjäystävällinen kaupunki. Teemme tavoitteellista elinkeinotyötä. Tavoitteemme on säilyttää nykyiset työpaikat ja luoda mahdollisuuksia uusien syntymiselle. Elinkeinopolitiikka vaatii myös riskinottoa.
Mikä on tämän tavoitteellisen työn saldo?
  • Maankäyttö- ja kaavoituspolitiikkamme on mahdollistavaa, jolla tuetaan asumista ja elinkeinoelämää.
Mikä on tämän tavoitteellisen työn saldo?
  • Huolehdimme kestävästä taloudenpidosta.
Kitee on kriisi kunta tämän talouden pidon seurauksena.

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kepu petti eniten. Yhteistyö, avoimuus ja yrittäjämyönteisyys taisivat olla kaikkien puolueiden teemana. Kiteetä huonommin noita ei voi enää hoitaa ja siinä sopassa ovat kaikkien puolueiden johtajat pettäneet äänestäjänsä.

A kirjoitti...

Vaan eipä ole hyvin hoidettu Tohmajärvelläkään, sama puolue vastuussa!

Anonyymi kirjoitti...

Soinia mukaillen,
"missä Kepu, siellä kaaos"

Kepulla on ollut ylivaltaa Keski-Karjalan kunnissa ja tulokset on nähtävissä. Kiteen viime vuoden tilinpäätös oli surkea ja kuluva vuosi on tehty , kuntavaaleistakin johtuen - tyhjän päälle. Tohmajärven kunnanjohtaja, oli myös kansanedustajaehdokas, ylisti Hellin tuomaa autuutta. Epäilijät olivat vääräuskoisia. Miksi hän nyt haluaa Hellistä eroon , omasta hengentuotteestaan.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä niin Joensuun talous täysin kuralla Demarijohtoisena.Ainoa vaihtoehto on PERUSSUOMALAISET.1

Matti Kosonen kirjoitti...

minua huvitti eilen YLE.n ja Koti-Karjalan vaalitilaisuudessa Kiteellä Jukka Kankkusen (kepu) puhe, jossa hän tuomitsi jyrkästi ne, jotka kertovat kuntalaisille kepun vaalilupausten pettämisestä ja heidän johtamansa politiikan täydellisesatä epäonnistumisesta viime kaudella.

Anonyymi kirjoitti...

Tosiasioista ei saisi puhua saati kirjoittaa. Ei tiedoteta valmistelussa olevista asioista. Ei neuvotella. Sisäpiiridiilit. Näistä on Kiteen imago rakennettu.

Anonyymi kirjoitti...

Etkö sinä Matti vielä tuohon ikään ole oppinut, että vaalilupaukset on vaalilupauksia. Todellisuus on toisaalla.
Meillähän on vaan tuo imago-ongelma, ei muuta?!?

Anonyymi kirjoitti...

Perussuomalaisten linja on ollut johdonmukainen. Ja se on ainoa puolue, joka voi lähteä uuteen valtuustokauteen puhtaalta pöydältä. Ei tarvi peitellä aikaisempia tekoja tai lupauksia.

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Demokratia, joka syntyy vaaleissa, on lumetta äänestäjille. Sen ovat valtaa pitäneet Keski-Karjalassa osoittaneet viimeisen valtuustokauden aikana. Elleivät äänestäjät tätä huomaa, voivat entiset lumepolitiikot puhua toista ja tehdä toista. No, vaaleissa kohta nähdään jatkuuko entinen meno.

Matti Kosonen kirjoitti...

Perussuomalaiselle anonyymille: Perus S. Jaakko Uuksulainen oli Kesälahden kh.n pj.na 2009 ja 2010, en huomannut kuntamme kepu-politiikassa mitään muutosta tuona aikana. Hän oli myös pitämässä Helli-organisaation ennallaan ensi vuoden alusta lukien.

Veijolle: Minustakin viime valtuusto kautta voisi luonnehtia enemmän enemmistö diktatuuriksi kuin kunnallisdemokratiaksi.

Anonyymi kirjoitti...

"Kepu pettää aina"
Se sanonta taitaa olla joltain osin käyttö kelpoinen!

Matti Kosonen kirjoitti...

Joo, osin kyllä, koska sanonta "kepu ei petä koskaan --- omiaan", pitää ainakin Kesälahdella paikkaansa. Kultaiset käden ojennukset niin kepulaisille viranhaltijoille ja luottamushenkilöille sekä luottamushenkilöiden lähipiirille on toiminut hyvin kunnassamme.

Anonyymi kirjoitti...

On Keskusta täyttänyt lupauksia. Esimerkkinä UPM:n ohjeistuksen mukaan laaditut rantakaavat ja UPM:n kanssa tehdyt maakaupat, jossa on ajateltu nimenomaan yrityksen menestystä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Jäämme siis odottelemaan mielenkiinnolla mitä hyvää kepu lupaa äänestäjille seuraavalle nelivuotiskaudelle :DDD

Anonyymi kirjoitti...

Sallinet että oikaisen täällä blogissasi Jaakko Uuksulaisen kohdalta kommenttisi.
Jaakko Uuksulaisesta voi ottaa hänen nimensä edestä tässä asiassa perussuomalaiset pois, koska se ei ole kenenkään muun perussuomalaisen kanta Hellistä.

Se mitä Jaska teki yhdistymishallituksessa, oli täysin Jaskan omaa henkilökohtaista ajattelua ja tekemistä. Sillä ei ole mitään tekemistä perussuuomalaisten linjan kanssa eikä tule sitä olemaan jatkossakaan. Yhdeltäkään muulta perussuomalaiselta ei löydy tukea ja ymmärrystä Jaskan sooloiluille.

Perussuomalaiset eivät kannata Helliä sen missään muodossa.
Korostan että Jaskaa on huomautettu ettei perussuomalaisten linjaan kuulu missään muodossa tukea Helliä ja sen johtoa.

Sami Palviainen