sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Mitä tarkoittaa puolueeton paikallislehti?

Koti-Karjala mainostaa itseään Kiteen, Kesälahden, Rääkkylän ja Tohmajärven pyolueettomana paikallislehtenä. Olen seurannut pitemmän aikaa lehden linjaa, enkä ole saanut vakuuttaneeksi itseäni lehden puolueettomuudesta. Eikä suinkaan 29.9. julkaistu lehti lisää uskoani lehden puolueettomuuteen.

Lehden 9. sivulla kerrotaan Ylen ja lehden yhteistyössä järjestetystä vaalitilaisuudesta. Sivun yläosa (siis se osa lehdestä josta lukeminen aloitetaan on täytetty kepulaisten ehdokkaiden kuvilla. ja sivun alaosaan on sitten otettu muiden puolueiden ehdokkaita. Kuvissa on viisi kepuehdokasta, yksi PS ehdokas, yksi demari ja yksi kristillisten ehdokas. Myös kuva tekstit kertovat lehden linjasta, kepun ehdokkaita on siteerattu 155 pmm edestä muita yhteensä 55 pmm.

Esitänkin, että Koti- Karjala poistaisi lehdestään tuon mainos sanan PUOLUEETON tai sitten muuttaa lehden linjan puolueettomaksi.
 .

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kerrankin olen Matin kanssa samaa mieltä. En voinut olla laittamatta negatiivistä palautetta lehdelle. Lieneekö ostettu homma vaiko ihan oma-aloitteinen tuki? Romahti lehden pisteet hetkessä.
t.marko

Matti Kosonen kirjoitti...

Hei Marko. Minä olen luvannut kirjoittaa jutun Kesälahden nykyisestä kunnanhallituksen puheenjohtajasta (Jaakosta olen jo kirjoittanut). Luin juuri blogisi ja kysynkin sinulta, voinko siteerata sinua kirjoitusta omassani?

Anonyymi kirjoitti...

Juu siteeraa vaan, ei se teksti siitä kulu. Sivut löytyy osoitteesta:
http://www.markokoskinen.net/
t.marko

Anonyymi kirjoitti...

Ei paljon vakuuta, kun mm. Kepun nykyinen valtuutettu voivottelee virkamiesjohdon sitoutumattomuutta paikkakuntaan. Olisi avannut suunsa samasta asiasta valtuuston kokouksissa. Mielestäni yhdenkään valtuutetun ei kannattaisi voivotella nykytilaa ja lupailla samalla tulevaisuudelle yhtään mitään parempaa ainakaan itsensä toimesta. Olisihan tuota ollut aikaa näyttää kyntensä valtuutettuna ollessaankin. Tämä koskee erityisesti tietysti valtapuolueiden edustajien (Kepu, kok ja sdp). Siinä mielessä lehtijuttu kertoo kyllä aika tasapuolisesti sen, ketkä vallassa olevat ovat saaneet mitäkin aikaan.

Matti Kosonen kirjoitti...

Entäs persut? He ovat olleet tukemassa kiitettävästi kepua ja viranhaltijoita Kesälahdella. Kysyppäs Jaakolta monta hallituksen kyseenalaista viranhaltija esitystä hän on puheenjohtajana ottanut omiin nimiinsä ja siten pelastanut viranhaltijan virkavirhe syytteeltä?

Anonyymi kirjoitti...

On muuten mielenkiintoista seurata missä vaiheessa,joku alkaa perata kunniaansa oikeusteitse näistä lokikirjoituksista,työväen edusmiehet ovat ajan saatossa osanneet käyttäytyä myös sivistyneesti,mutta nyt?????

Matti Kosonen kirjoitti...

Totuus sattuu ja totuuden puhujat hirtetään :DDD

Matti Kosonen kirjoitti...

PS. Kannattaa kysellä kh.n pöytäkirjan 11.10.2010 klo 18.30 - 21.15 salaista listaa luettavaksi:D

Anonyymi kirjoitti...

Matti nyt kyllä sinulla alkaa karata lapasesta suhteellisuuden taju.
Voihan se olla kyllä aito pelkokin perussuomalaisten tulevasta vaali jytkystä, en epäile sitä kyllä yhtään.
Kun kirjoitat virkavirhe syytteistä, niin olethan ollut itse silloin niissä kokouksissa läsnä.
Niin miksi et ole sitten itse puuttunut niihin. Jaska on ainoa ps.än edustaja hallituksessa, niin ikään monikko muotokin on harhaan johtava kirjoituksessasi. On vain yksi ei useampaa paikkaa ps.llä hallituksessa. Jaska ei niin ikään niin kuin hyvin tiedät yksin saa edes mitään asiaa edes äänestykseen jos muiden puolueiden edustajat eivät kannata esitystä.
Sen sijaan sdp.n jäsenet toiseksi suurimpana heti keskustan jälkeen, saa äänestykseen minkä asian vaan haluavat.
Niin miksi ei ole sitten demarit puuttuneet asiaan jos kirjoituksesi pitää paikkaansa.
Eli siinä valossa demarit ovat tuplamäärin kannattaneet keskustan linjaa sekä viranhaltioiden esityksiä, jos sinun logikkaa käyttää.
Koita nyt rauhoittua, tulee se jytky kumminkin, menetät tai et hermosi sen suhteen.
T. Sami Palviainen

Anonyymi kirjoitti...

RL 96.N mukaan kunnianloukkaukseen syyllistyy se,joka "esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten,että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa".RL 10§:n mukaan kyseessä on törkeä kunnianloukkaus,jos "rikos tehdään joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai muuten toimittamalla tieto tai vihjaus lukuisten ihmisten saataville"Joten poijjaat rauhoitutaanpa,ja siirrytään asia linjalle!

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi Kiteellä on ollut demari suunnannäyttäjänä KH:saa. Demarit ilmeisesti ylpeitä ja tyytyväisiä oman keulakuvansa toimintaan?

Matti Kosonen kirjoitti...

Sinun pitää Sami kysellä Jaakolta tuosta salaisesta pykälästä. Minä olin esteellinen sen käsittelyssä. Kyse oli siitä, että esteellinen virkamies oli valmistellut pykälän ja tehnyt päätösehdotuksen (hän joutui myöntämään sen). Jaakko otti kuitenkin esityksen omiin nimiinsä ja pelasti viranhaltijan. Pykälässä oli kyse virkamiehen minuun kohdistuneesta poliittisesta ajojahdista.

Matti Kosonen kirjoitti...

Tuolle kepulaiselle lakiasiantuntijalle sanoisin, että tunnen noiden lainkohtien lisäksi myös Kunta- ja Hallintolain.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ai niin ja julkisuuslain :DDD

Anonyymi kirjoitti...

Kepulla onkin omat vaitiolo-, salailu- ja sisäpiirilait.